Derksen niet onder de indruk van Ajacieden: ‘Huis-tuin-en-keuken-voetballers’

Zaterdag, 23 oktober 2021 om 08:54Mart Oude Nijeweeme • Laatste update: 08:55

Edson Álvarez en Lisandro Martínez hebben Johan Derksen nog niet bepaald kunnen overtuigen. De middenvelder en centrumverdediger zijn niet meer weg te denken uit de basiself van Ajax en maakten ook dinsdag in de Champions League tegen Borussia Dortmund (4-0) weer een ijzersterke indruk, maar dat heeft Derksen niet kunnen overtuigen. De analist is van mening dat Ajax in staat moet zijn om dergelijke spelers zelf op te leiden.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

Meer sportnieuws

174 reacties (laatste reactie door porque)

Ajacieden weten wel beter en hun spelers wel op de juiste waarde te schatten, gelukkig. Alvarez is in mijn optiek een van Ajax’ belangrijkste spelers, maar ja, geen flair en dus word het niet gezien.

22 oktober 2021 om 22:50

die man heeft echt een plaat voor zijn kop. begint steeds achterlijker te praten.

en over topsalaris.... Jr hoeft derksen ook geen topsalaris te geven. Uit het gekkenhuis haal je ook zo 20 man die zulke onzin kunnen kramen

22 oktober 2021 om 23:13

Het probleem is dat als je puur kijkt naar aan de bal, Johan gelijk heeft. Het probleem van Ajax is echter dat als ze een 6 opleiden het een mislukte 10 is. Net als een LB en RB meestal mislukte buitenspelers zijn. En daar kom je mee weg als je altijd beter bent dan je tegenstander in je hele jeugdopleiding. Wat je mist zijn de spelers die er voor moesten vechten. Spelers die andere kwaliteiten bezitten en bij Ajax nooit doorgebroken zpiden zijn in de jeugd omdat hun techniek niet goed genoeg was. Spelers als Alvarez, Tagliafico, Davinson Sanchez of bijv Jaap Stam zullen vrijwel nooit voortkomen uit de jeugd van Ajax omdat ze al vroeg afgekeurd worden op te slechte techniek. Die spelers moet je dus wel kopen

23 oktober 2021 om 00:58

Daar sla je de spijker op zijn kop. Bazoer is voetballend beter dan Alvarez, maar Alvarez heeft een heel andere mentaliteit die nu prima tot uiting komt. Quinten Timber zou een prima alternatief zijn, maar die hebben ze laten gaan. Voor de totale balans zou je je 2of 3 spelers moeten toevoegen die je zelf niet opleid en dat is ook geen schande, alleen een toevoeging.

23 oktober 2021 om 06:34

leuk die technische analyse. maar niets anders dan hun killersmentaliteit heeft ze een basisplek bezorgd en het hele elftal omhoog gestuwd. prachtig om te zien hoe ze erop vliegen bij een opstootje, daar zit geen toneel bij. en zo meedogenloos verdedigen ze ook. individueel niet zo goed als bazoer maar essentieel in het team en daarmee wel vele malen belangrijker voor het collectief. en daar gaat het nou met om in voetbal.

23 oktober 2021 om 07:40

Je slaat de plank volledig mis. Je moet Alvarez niet beoordelen op zijn spel aan de bal omdat dat niet zijn functie in het elftal is. Alvarez is de balansbewaker, het is zijn taak om de gaten die de spelers laten vallen die wel goed aan de bal zijn, te dichten zodat zij zich daar niet teveel mee bezig behoeven te houden en hun energie kunnen stoppen in waar ze goed in zijn. En dus moet je Alvarez ook niet op zijn spel aan de bal beoordelen, als je Tadic en Antony op hun verdedigende kwaliteiten zou beoordelen, zouden zij er net zo bekaaid van af komen als hij. Ook over de opleiding sla je de plank volledig mis. Spelers worden niet voor een positie opgeleid, wat ze op een jeugdopleiding doen is talentontwikkeling. Bij Ajax werkt men overeenkomstig de visie van Cruijff en die is glashelder: eerst de vaardigheden die een talent minder goed beheerst naar een aanvaardbaar niveau brengen en vervolgens de vaardigheden waar hij in uitblinkt zo goed mogelijk door ontwikkelen. Tijdens hun opleiding worden talenten op verschillende posities in het elftal gezet om hun vaardigheden te ontwikkelen, als ze goed zijn in het verdedigen worden ze op het middenveld gezet om aan hun handelingssnelheid te werken en als hun pluspunten het best tot hun recht komen in het middenveldspel worden ze in de verdediging neergezet om te leren verdedigen.

Alles in de opleiding is er op gericht om de vaardigheden van een talent zo optimaal mogelijk te ontwikkelen en dan is het aan een coach om te bepalen op welke positie die vaardigheden het best tot hun recht komen. Uiteindelijk zal het talent van een speler de doorslag geven voor de positie waar hij terecht zal komen en niet zijn opleiding. De veronderstelling dat Alvarez, Tagliafico, Davinson Sanchez en Jaap Stam een slechte techniek zouden hebben is hilarisch, als dat zo zou zijn zouden ze natuurlijk al lang door de mand zijn gevallen en niet bij zulke grote clubs spelen of gespeeld hebben. Waar het om gaat is dat die techniek functioneel is en kan worden benut bij het uitvoeren de taak die een speler heeft. Een verdediger moet in de eerste plaats verdedigen en daarvoor hoeft hij geen mannetjes te kunnen passeren en moet dus aan andere technische eisen voldoen dan een speler van wie dat wel wordt verwacht. Dat dergelijke spelers niet bij Ajax zouden worden opgeleid, is natuurlijk ook niet zo, Vertonghen, Alderweirld, Heitinga en De Ligt zijn spelers die zich prima laten vergelijken met een speler als Stam en allen door Ajax opgeleid.

23 oktober 2021 om 07:50

Zo DolorAsinum dat is even de spijker op zijn kop zeg! 100% eens met je verhaal.

23 oktober 2021 om 09:40

Gelijk heeft? Derksen heeft het over 13 in een dozijn in de eredivisie. Noem jij dan eens twaalf betere verdedigers en twaalf betere middenvelder uit de eredivisie dan Martinez en Alvarez?

23 oktober 2021 om 09:41

Alvarez en bijvoorbeeld Stam hebben of hadden een techniek die paste bij de dienende rol die ze hebben. Derksen vergeet dat voetbal een teamsport is en dat je ook waterdragers nodig hebt zodat je raspaardjes hun techniek de doorslag kunnen geven.

23 oktober 2021 om 09:57

@SpeedyAFC: met eredivisie niveau moet je het niet vergelijken. Maar als je kan kiezen tussen bijv. Lasse Schone of Maher op 6 of een Alvarez dan weet ik wel wie er technisch beter zijn. Alsnog zou ik altijd voor Alvarez kiezen. Alleen Johan ziet dat anders. Dat is het hele [email protected]: ik sla de plank zeker niet mis. Ik ben het namelijk ook niet eens met Johan net als jij.. Maar als je naar voetballend vermogen kijkt op de 6 positie en je hebt daar de laatste jaren Schone en Frenkie gehad. Dan waren dat betere voetballers. Voor de balans vind ik inderdaad Alvarez heel sterk. Qua opleiding hang je een mooi verhaal op. Maar we weten allemaal dat Ajax normaal geen fysiek sterke spelers opleid op de Ligt na.. Heitinga wil ik je nog geven. Maar Alderweireld en Vertonghen worden internationaal niet gezien als "slopers" maar als voetballende verdedigers.

22 oktober 2021 om 23:24

Voetbalzone, gelieve de heer Derksen geen platform meer geven, want er komt zoveel onzin uit. Hoe ouder deze meneer wordt, hoe meer onzin eruit komt. Alsof hij het erom doet. Zoals Legacy al zegt hierboven, Alvarez is een grote waarde geworden voor Ajax. Erger me elke dag meer aan deze man en dan moeten we NOG 2 jaar met hem verder. Sterkte forumleden.

23 oktober 2021 om 00:45Derksen heeft betreft Alvarez gewoon een punt. 80 zo niet 90 van de Nederlanders willen geen De Roon in Oranje. Laat dat nou een zelfde soort speler met dezelfde opdrachten in het veld staan bij Oranje als Alvarez bij Ajax. Een ontzettend belangrijke speler voor de balans in het elftal. Een speler die niet opvalt en al het vuile werk van zijn teamgenoten opknapt. Ajacieden zien het wel als het om Alvarez gaat, zie de reacties, maar niet als het om De Roon gaat. Hopelijk zie jij het dan wel als Grunninger en waardeer jij ook De Roon in Oranje als we tegen een land van de categorie Frankrijk moeten spelen..

Betreft Martinez en het zelf opleiding praat Derksen onzin. Ajax heeft Timber als zelf opgeleide speler als CV en een paar jaar daarvoor De Ligt voor 80 miljoen verkocht. Voor Alvarez komt Taylor wellicht. Het is niet zo dat je elk jaar voor elke posities tig spelers opleidt. Bazoer staat fantastisch te spelen bij Vitesse, maar als je Martinez al hebt ga je geen geld verspillen. Bazoer speelt nu 2 jaar goed als CV bij Vitesse, Martinez speelt ook al ruim 2 jaar goed als CV bij Ajax, ondanks dat hij als back-up van Tagliafigo voor LB is gehaald. Hierin geef ik je inderdaad gelijk.

23 oktober 2021 om 01:06

Mensen mogen toch hun mening geven, die geef jij ook hier, alleen past het niet in je straatje of je bent het er niet mee eens en dat mag. Sites pakken vaak een quotes en vergroten het uit. Derksen, Driessen en andere zogenaamde zuurpruimen geven hun mening, maar als je hun mening niet wilt weten, kijk of lees je het toch niet, dus ergens is men geïnteresseerd in die mening. Journalisten mogen en moeten ook kritisch zijn, dat is hun taak. Als supporter moet je dat met een korreltje zout nemen en lekker laten gaan.

23 oktober 2021 om 01:11

Het gaat natuurlijk ook om het complete plaatje. Als je met De Ligt achterin speelt heb je wellicht geen De Roon of Alvarez nodig.

Maar bij Ajax speel je met 3 voetballers achterin (en dan reken ik de uitstekende Martinez niet eens mee als voetballende verdediger). Op het middenveld speel je met pure voetballers als Gravenberch en Berghuis. Op de flanken staan Tadic en Antony dus je hebt al voldoende voetballend vermogen op het veld staan.

Maar wie maakt verdedigend het verschil? Met Alvarez voor het centrale duo is de restverdediging gewoon dik in orde. We krijgen amper kansen tegen en rijgen de kansen aaneen. Dan heb je heb je gewoon een goede balans gevonden en ik hoop met heel mijn hart dat de matige De Roon ooit onderdeel uitmaakt van een Oranje dat amper kansen weggeeft en ze zelf in overvloed creëert.

23 oktober 2021 om 07:01

Je geeft het zelf al aan. Matige De Roon. Alvarez is toch ook een matige voetballer vergeleken met de Ajacieden die jij benoemt? En dan vergeet je nog de aanvallende backs te benoemen. Dat is hetgeen Derksen ook zegt over zowel De Roon als Alvarez. Maar je schrijft precies waarom deze jongens worden opgesteld en oh zo belangrijk zijn voor respectievelijk Atalanta en Ajax. Wil je een VM die ook nog eens redelijk kan voetballen, dan zit je in de categorie Kante of een De Jong (die zou het ook moeten kunnen). Maar misschien heeft Ajax die jongen al in huis met Taylor?

23 oktober 2021 om 07:53

" Alvarez is toch ook een matige voetballer vergeleken met de Ajacieden die jij benoemt? "

Als je Tadic en Atntony gaat beoordelen op hun verdedigende kwaliteiten, zijn het ook matige voetballers. Maar het is natuurlijk totale onzin om dat te doen omdat hun taken in het aanvalsspel liggen en het de taak van een speler als Alvarez is om de gaatjes te dichten die zij daarbij laten vallen. Zodat die aanvallers zich daar zelf niet te veel mee bezig behoeven te houden en hun aandacht net als Alvarez kunnen richten op waar ze goed in zijn.

22 oktober 2021 om 23:46

Vooral ook te overschatten. Daarmee wil ik niet zeggen dat dat in deze zo is

23 oktober 2021 om 00:09

Daarmee zeg je wel dat je totaal zinloos reageert op dit topic.
Ontopic: Beide heren zullen voor niet minder dan 30miljoen worden verkocht bij een nog doorlopend contract. En daarmee overschat ik ze niet.

23 oktober 2021 om 00:35

Nou nou niet zo'n lange tenen

23 oktober 2021 om 11:55

Sanchez ging ook voor een belachelijk bedrag weg, betekent niet dat hij ook goed rendeert als verdediger.

23 oktober 2021 om 00:43

Johan Derksen mocht willen dat hij zelf dat niveau kon halen, hij praat weer als één kip zonder kop

23 oktober 2021 om 00:44

Zo slecht als Derksen Alvarez vind vind ik hem niet en zo goed als veel Ajacieden hem vinden vind ik hem ook niet. Gewoon een degelijke, nuttige teamkracht maar geen uitzonderlijke speler

23 oktober 2021 om 01:09

Alvarez is ook helemaal geen uitzonderlijke speler. Hij is een speler die gewoon het middenveld/aanval ontzettend goed aanvult. Dat maakt hem zo belangrijk. Zijn mentaliteit is daarentegen wel uitzonderlijk. Voor dat aspect verdient hij oprecht veel respect.

23 oktober 2021 om 01:19

Japie_krekel, een ander punt waarbij je je wat kunt afvragen is 'opleiden'. De visie van Johan die nagenoeg heilig verklaard is was toch zo veel mogelijk opleiden en daar war nodig is en echt niet anders kan aankopen. Wanneer Derksen hierop doelt heeft hij wel een punt, dit zegt overigens niks over Alvarez want die doet het gewoon goed,maar ik ben wel van mening dat Ajax dit soort spelers eigenlijk zelf hoort op te leiden. Misschien komt het wat rottig uit Derksen zijn mond, maar ik beschouw het meer als 'adel verplicht' wanneer je jezelf toch als een club profileert waarbij opleiding hoog in het vaandel staat.

23 oktober 2021 om 01:53

Maar dit soort types zijn juist waar het bij ons altijd aan ontbreekt. We leiden zoveel talenten op maar echt bijna geen enkel Ajax talent heeft zoveel gif en mentaliteit als die latino's.

Ik vind zowel Martinez als Alvarez echt aantoonbare aanwinsten die ook echt iets toevoegen aan een elftal dat voornamelijk uit technische voetballers bestaat.

23 oktober 2021 om 02:02

Helemaal waar origineel. Ajax werd vaak beticht ‘mooi weer voetballers’ en ja-knikkers op te leiden. Haalt Ajax eindelijk karakter in de vorm van Martinez en Alvarez, dan zijn het spelers die ze blijkbaar zelf moeten kunnen opleiden. Conclusie: het is nooit goed, je verliest altijd.

23 oktober 2021 om 08:10

"de visie van Johan die nagenoeg heilig verklaard is was toch zo veel mogelijk opleiden en daar war nodig is en echt niet anders kan aankopen".

Klopt niet. Johan was natuurlijk ook niet helemaal achterlijk en begreep ook wel dat tegen het enorme spelersverloop in de selectie waar de beste spelers al op of zelfs voor hun 20e weer zijn vertrokken, niet valt op te leiden. Zijn visie was er dan ook helemaal niet op gericht op zoveel mogelijk spelers in de selectie te krijgen, maar om de ontwikkeling van een talent zodanig te versnellen dat dat talent eerder zou kunnen instromen in de A selectie en de club er dus langer van zou kunnen profiteren. Het Plan-Cruijff is ingericht naar kwaliteit en niet naar kwantiteit. Helaas voor hem en voor Ajax bleek de praktijk weerbarstiger dan de theorie en profiteerden vooral de grote clubs van die versnelde opleiding omdat zij die talenten op nog jongere leeftijd kwamen ophalen. Steeds vaker gebeurt dat al zonder dat een talent ook maar één profwedstrijd heeft gespeeld. Dus als het al de bedoeling van JC zou zijn geweest om de selectie vol te proppen met zelf opgeleide spelers, zou dat onuitvoerbaar zijn geweest omdat er dan jaarlijks honderd of meer spelers in de opleiding zouden moeten worden opgenomen en dat zowel om financiële als praktische redenen niet te doen is.

23 oktober 2021 om 08:17

"gewoon een degelijke, nuttige teamkracht maar geen uitzonderlijke speler".

Als je hem beoordeelt op de functie die hij in het elftal heeft, is Alvarez wel degelijk een uitzonderlijke speler. Dankzij zijn onverzettelijkheid en arbeidsethos, kunnen spelers als Berghuis, Tadic en Antony zich volledig richten op de taken waar zij goed in zijn en is Ajax in staat om een wedstrijd te spelen zoals tegen BvB. Zonder een speler als Alvarez zouden ze zelf de gaten moeten dichten die ze laten vallen en dat gaat natuurlijk ten koste van hun aanvalsspel.

23 oktober 2021 om 09:44

@japie
De disucssie gaat niet over uitzonderlijke spelers, Derksen beweert dat er dertien in een dozijn rondlopen in de eredivisie. Dus dat je zo 12 vergelijkbare verdedigers als Martinez hebt rondlopen en ook nog twaalf verdedigende middenvelders hebt zoals Alvarez.
Complete waanzin. Die lopen er niet rond in de eredivisie. ZIjn bewering raakt kant nog wal.

23 oktober 2021 om 09:44

Alvarez biedt inderdaad iets wat Ajax ontbeert. Kracht en opofferingsgezondheid. Gabri bood dat ook ooit aan Ajax. En Mascherano aan Barcelona.

23 oktober 2021 om 09:49

Ik vind Martinez juist een hele technische spelers. Kapt met grote regelmaat een spits uit om onder druk van de tegenstanders uit te komen. Dat je daar een houthakker van kan maken is bijna knap.

23 oktober 2021 om 10:24

Martinez is inderdaad meer een voetballer dan Alvarez. Hij staat er ook niet in om zijn lengte en kracht. Hij positioneert zich vaak heel goed waardoor hij niet in een strijd met een aanvaller terecht komt.

23 oktober 2021 om 12:00

Maar buiten de eredivisie lopen er legio rond, dat is het punt. Ik vind het meer een enorme pluim voor Ten Hag dat er een voetbal machine van is gemaakt. Blind, Klaassen, Tadic, Berghuis hebben allen in het buitenland niks tot vrijwel niks waardevols laten zien; Pasveer / Stekelenburg is niks meer dan niveau eredivisie; Alvarez is een weinig begenadigd voetballer, m.a.w. allemaal niks bijzonders. Gezamenlijk, als team, spelen ze bij vlagen fantastisch. Laten we nu niet doen dat ze individueel geweldig zijn.

24 oktober 2021 om 12:30

Joh. Buiten de Eredivisie lopen er zoveel betere spelers dan wat er bij Ajax, Feyenoord, PSV etc. rondlopen, maar beiden hebben ze nog genoeg potentie om verder te groeien. En Derksen zegt hier expliciet dat er in de Eredivisie al 20 spelers beter zijn dan Alvarez en Martinez. Dat is gewoon regelrechte onzin. Op hun positie behoren ze tot de beste of zijn ze misschien al de beste in de Eredivisie.

Hahaha. We weten inmiddels toch allemaal dat we Derksen zijn mening over spelers en over het verloop van wedstrijden niet serieus hoeven te nemen

22 oktober 2021 om 22:52

en dan te bedenken dat iemand het een goed idee vond om JD aan te laten schuiven bij CL werstrijden tijdje terug

22 oktober 2021 om 22:58

Maar echt.. Het is haast onmogelijk om een begin te vinden met wat er allemaal mis is met zijn opmerkingen. Bazoer heeft Ajax niet in de steek gelaten maar is richting de uitgang gewezen. Bovendien is hij niet eens een Martinez 0.3 en er is niet één verdediger in Nederland beter dan Martinez..

Voor sommige mensen is van mening veranderen not done en een zwakte. Ik zie het eerder als een kracht en compliment dat iemand niet stopt met nadenken zodra ze een standpunt ingenomen hebben.

22 oktober 2021 om 23:34

Je hebt twee type mensen. Mensen die een mening hebben en die niet veranderen, omdat zij een discussie niet aangaan om wijzer te worden maar om een discussie te winnen en je hebt mensen die hun mening constant aanpassen op basis van nieuwe informatie, omdat zij een discussie niet aan gaan om te winnen, maar om wijzer te worden.De meerderheid dus staat vooral meningen toe die aansluiten op de mening die zij hebben.

23 oktober 2021 om 07:51

Johan Derksen is gewoon geen goede voetbalanalist en ook nooit geweest. Daarbij heeft hij een hekel aan van der Sar en geniet hij er van Ajax af te kraken. Let maar eens op als hij in de studio zit bij een internationale wedstrijd. Gewoonlijk gaat het zo: in de voorbeschouwing zegt meneer dat Ajax wel even gaat winnen. In de rust zegt hij niet zo veel, maar achteraf krijg je altijd het commentaar dat Ajax zich dood moet schamen als ze niet gewonnen hebben of zelfs als ze wel winnen maar in zijn ogen met te weinig doelpunten. Daarbij heeft hij opmerkelijk weinig kennis over Ajax en kraamt hij maar wat uit.
Zelf vind ik dat Alvarez wel degelijk specifieke kwaliteiten heeft. Hij haalt er heel veel aanvallen van de tegenstander uit en doet dat ook nog goed op Europees niveau. Ik heb zelf nog altijd het gevoel dat in de beruchte wedstrijd tegen Chelsea in Londen Alvarez direct na de rust ingebracht had moeten worden. Je zag toen dat het Ajax middenveld aan alle kanten overlopen werd, waardoor de centrale verdedigers in de problemen kwamen en tegen kaarten aanliepen. Het gevolg was dat Ajax de volgende ronde in de CL niet meer kon halen. Ten Hag heeft hier wel van geleerd....
Alvarez is geen typische Ajaxspeler, maar meer een werkpaard. Maar elke goede Ajaxlichting had werkpaarden, maar dat is men vergeten....

23 oktober 2021 om 08:23

"johan Derksen is gewoon geen goede voetbalanalist en ook nooit geweest".

Sterker nog hij is zelfs nooit voetbalanalist geweest en dat geldt voor al die gasten aan tafel, Jan Boskamp is daarop de enige uitzondering. Wat ze doen is wedstrijden bekijken en daar hun mening over geven en dat heeft helemaal niets met het maken van een analyse te maken. Het lijkt er zelfs niet eens op. Derksen doet dat ook nog eens vaak op basis van zijn onderbuik en dan krijg je vanzelf dit soort potsierlijke uitspraken. Als je goed luistert naar wat hij zegt, zit hij zichzelf ook nog eens voortdurend tegen te spreken, soms lukt hem dat zelfs in één zin en dat is op zich een hele prestatie.

Tja je snapt dat ze het zeggen want het levert aandacht op, maar ben wel benieuwd welke 20 spelers Johan dan voor ogen heeft.

Misschien kan Bazoer wel beter voetballen maar qua mentaliteit en werklust mag die natuurlijk Alvarez de veters nog niet strikken

22 oktober 2021 om 22:43

Daarom. En toen Bazoer bij Ajax speelde, hadden ze ook kritiek op zijn handelingssnelheid. Maar dat is voor het gemak blijkbaar weer vergeten.

22 oktober 2021 om 23:02

Dit, en Bazoer laat het nu alleen zien bij Vitesse. Heeft verder nog weinig bewezen, vooral Europees gezien. Doe mij maar Alvarez, zoveel betere mentaliteit!

22 oktober 2021 om 23:03

Tering jantje wat liep hij lang met de bal aan zijn voet. En dan niet om een linie over te slaan of spelers te lokken maar gewoon omdat het te snel voor hem ging. Voeg daar zijn korte lontje en rare gedrag aan toe en dan is dit echt een speler die niet eens op de lijstjes hoort te staan.

22 oktober 2021 om 23:15

@Origineel, klopt, en daarom vond ik het ook zo ontzettend vreemd dat een Tannane vorig seizoen door zoveel mensen geopperd werd als versterking voor Ajax. Zelfde als bij Bazoer; super spelers voor een club als Vitesse als alles loopt, maar op een hoger niveau of met meer concurrentie/druk/andere randzaken zijn ze zo gezien. Mentaal gewoon te licht voor een club als Ajax.

23 oktober 2021 om 09:45

Precies, en dat is altijd de grap met Derksen, die 20 spelers benoemt hij niet want hij weet dat hij zichzelf meteen voor lul zet. Dus roept hij maar wat, je hebt er zo twaalf rondlopen in de eredivisie. Complete onzin.

Derksen laat weer eens zien het voetbal eigenlijk niet (goed) te volgen of er geen verstand van te hebben. Beiden spelen al enkele maanden nagenoeg foutloos op een hoog niveau, maar voor meneer is het allemaal niet goed genoeg of zo. Klopt niks van. Als je toch zo graag de interessante criticus uit wilt hangen, lever dan kritiek op Gravenberch.

22 oktober 2021 om 22:57

en uiteraard is Valentijn het er roerend mee eens. Die is echt nog nooit tegen Derksen ingegaan.

22 oktober 2021 om 23:12

Komt natuurlijk ook wel doordat Driessen regelmatig bij VI aanschuift als tafelgast.

23 oktober 2021 om 01:06

Dat Valentijn het ermee eens is begrijp ik helemaal. Heeft nooit iets van voetbal geweten. Hem om zijn mening vragen is eigenlijk al absurd. Kun je beter interviews met veel te dronken supporters gaan houden.

22 oktober 2021 om 23:26

Ik heb Derksen horen zeggen dat hij Antony beter vindt dan Robben met hoe hij naar binnen trekt en schiet. Nou sorry hoor ik ben fan van Antony maar mag nog wel heel erg veel meer laten zien om in de buurt te komen van Robben. Lijkt wel alsof Derksen steeds meer onzin roept. En na 2 wedstrijden is het weer dat middelmatige Braziliaantje waar je ook wel een speler uit de jeugd neer had kunnen zetten.

23 oktober 2021 om 00:13

Hij zegt ook niet dat Alvarez het slecht doet, maar wel dat het een simpele voetballer is technisch/aan de bal gezien.

Nou dat is Alvarez ook gewoon en 1 jaar geleden was iedereen op voetbalzone het daar nog roerend mee eens. Het is niet dat Alvarez in 1 jaar ineens heeft leren voetballen. Gewoon een ontzettend nuttige speler die uitblinkt in zijn rol en een belangrijke rol in dit elftal heeft maar dat wel op karakter en mentaliteit doet. Daar zou je er inderdaad meer van moeten kunnen vinden of opleiden.

23 oktober 2021 om 01:49

Hij is wel degelijk anders gaan voetballen, als je een compilatie maakt van alle passes die alvarez in zn 1e seizoen gaf was denk ik 95% achteruit. Dat is nu bij lange na niet meer het geval. Ook het uitstellen van een pass na het doordraaien doet ie beter plus de manier van vrijlopen is totaal veranderd.

23 oktober 2021 om 10:08

Dat je zoiets over Alvarez zegt kan ik nog begrijpen, maar over Martinez ? Dan kijk je gewoon geen voetbal. Die jongen is onze belangrijkste kracht in de defensie en bewees eerder ook prima uit de voeten te kunnen op het middenveld. Altijd fel op de man, goede crosspass in huis, maar ook in de kleine ruimte echt een geweldenaar. En zoals hierboven al geschetst, kun je op het middenveld beter kritiek leveren op Gravenberch, die tegen alle 3 de CL tegenstanders verzuimde om te score verder uit te breiden.

Martinez doet het vanaf dag één geweldig in Amsterdam. Verdedigt met het mes tussen de tanden, is positioneel sterk, slim, heeft een goede inspeelpass, een mooie lange bal, draait kort weg en is geliefd onder de fans. Inmiddels ook Argentijns international. Om hem dan neer te zetten als 'huis-tuin-en-keukenvoetballer' toont Derksen's beperkte voetbalkennis en gebrek aan toegeven dat hij er naast zit met zijn mening over deze Argentijnse topper.

22 oktober 2021 om 23:13

Precies, zijn 1e wedstrijd was de JCS tegen PSV (2-0 winst), en daarin wierp ie zich al meteen op tot publiekslieveling. Gaat hard maar fair de duels in, is bijzonder technisch voor een verdediger en heeft een geweldige pass. Die kritiek op Alvarez heb ik in het verleden nog wel begrepen, daar was k zelf ook kritisch over. Maarja, Derksen komt zelden terug op zijn eerdere kritieken. Nu probeert ie krampachtig vol te houden dat deze 2 maar pure middelmaat zijn. Iedereen die de Eredivisie een beetje volgt, weet dat deze 2 super belangrijk voor Ajax zijn.

Ik hoop dat er na Derksen nog vele mensen volgen die deze strijders gruwelijk onderschatten. De defensieve statistieken in combinatie met aanvallend voetbal is in mijn ogen voor een groot deel mogelijk door deze spelers. Mentaal ijzersterk, duelkracht, conditioneel, scherp en zelfkennis zijn kwaliteiten die deze gasten tot in de puntjes beheersen. Onmisbaar.

Mwah, qua potentie heeft ie wel gelijk met Bazoer. Doodzonde dat er niks meer van zal komen want patroon van mentale wisselvalligheid zit er in en komt er niet meer uit. Niettemin ben ik altijd voor een tweede kans als spelers volwassener worden. Soit.

22 oktober 2021 om 22:45

Bazoer is qua potentie ook niet beter. Is bij Ajax in een minder elftal toen hij op zijn best was uiteindelijk al te licht bevonden, dan kom je er nu niet meer tussen na 2 leuke jaartjes Vitesse..

22 oktober 2021 om 22:48

Qua potentie ook niet. Martinez heeft veel meer kwaliteiten idem dito potentie. Een geweldenaar die onder elke omstandigheid rustig aan de bal blijft. Daarnaast enorm veel gogme om in te stappen of niet. Heel vaak gezien dat hjj net doet of hij instapt om vervolgens toch mee te lopen en de bal te veroveren. Dat niveau zal Bazoer nooit halen

23 oktober 2021 om 09:46

Qua potentie heeft Derksen niet gelijk want mentale weerbaarheid en stabiliteit is ook een hele belangrijke eigenschap in het hedendaagse voetbal. En mentaal is Bazoer zeer zwak. Dat leidt altijd tot problemen, bij PSV, bij Ajax en nu bij Vitesse.

Dit kan toch niet waar zijn? Beiden zijn zeer goede spelers met hun eigen kwaliteiten. Ben benieuwd welke linker centrale verdediger en controlerende middenvelder Derksen dan zou willen zien? Bazoer is geen optie wat mij betreft. Heeft mij op het middenveld bij Ajax op een paar wedstrijden na nooit kunnen overtuigen. Alvarez is daarnaast een ervaren middenvelder. Zonder hem is het middenveld behoorlijk uit balans. Martinez is een ijzersterke verdediger die amper grove overtredingen nodig heeft en altijd fair ingrijpt.

Lol, het is maar goed dat Derksen slap gaat lullen over Bn'ers, politiek en dat soort zaken want over voetbal kan hij helemaal niets zinnigs meer zeggen.
Het verwijt richting Álvarez kan ik nog ergens begrijpen omdat hij heel goed is in dingen die vaak niet opvallen bij de kijker, maar hoe kan je dat zeggen van Martinez.
Hij is verreweg de beste LCB in de eredivisie omdat hij zowel verdedigend als opbouwend ontzettend compleet is.

Hahaha wat een grap. Derksen heeft mij nog niet kunnen overtuigen nog een toevoeging te zijn voor de Nederlandse TV! Ik durf wel te stellen dat Alvarez op dit moment de belangrijkste schakel is in dit Ajax en dat hij als 1e zo'n beetje op t wedstrijdformulier staat door EtH!

Gaan we weer. Wat is het toch ongelofelijk dat je deze twee nog kan afvallen. Beide zijn niet weg te denken uit de basis elf van Ajax maar Derksen is nog steeds niet overtuigt. Ach ja, zolang Ten Hag dat wel is vind ik het best.

Haha wat een grap die Derksen. Kan niet toegeven dat die er volledig naast zit. Martinez is sowieso altijd constant geweest sinds zijn komst naar Ajax. Dus snap niet waarom hij Martinez altijd zo slecht vindt. Alvarez heeft natuurlijk een stroef begin gehad maar is sinds de komst van zijn gezin echt niet meer weg te denken uit de basis. Zorgt echt voor de balans op het middenveld.

haha dit slaat echt helemaal nergens op. En natuurlijk is Valentijn het ermee eens. Martinez doet het al bijna een jaar geweldig en ook Alavarez is bijna gewoon onmisbaar geworden.

Johan. Bazoer is inderdaad een betere voetballer. Maar kan niet verdedigen.
1-0 voor Martinez.
Johan. Bazoer is een inderdaad een betere voetballer. Maar kan never nooit opbrengen wat Alvarez doet op ons middenveld.
1-0 voor Alvarez.
Bazoer heeft z’n talent verkwanseld. Jammer maar helaas.

Qua voetballend vermogen zijn er idd veel beter als Alvarez, maar mentaliteit is niet te trainen dat moet je hebben en dat hebben die zuid americanen wel van nature en wij hebben dat niet of iig minder.
Daar wint hij heel veel mee, en daarom bijna onmisbaar.

Ben het wat Alvarez betreft wel met hem eens, die heeft mij ook nog niet overtuigd en gaat waarschijnlijk ook niet gebeuren. Martinez daarentegen vind ik geweldig. Jaren niet zo een goede verdediger gezien die snel is, technisch sterk is en ook eens gewoon goed kan verdedigen.

22 oktober 2021 om 22:52

Ik vind beiden fantastisch. Maar ik ben vooral fan van Alvarez! Wat een strijder is dat, en is ook steeds beter aan de bal geworden, een onmisbare schakel in dit ajax

22 oktober 2021 om 23:02

Nou kanyewest, ik weet niet of je Ajax op de voet volgt…. Zo niet, begrijp ik je. Zo wel, dan begrijp ik je echt niet wat vetreft Alvarez. Manman

22 oktober 2021 om 23:05

Ik zou je aanraden de wedstrijd tegen Dortmund even terug te kijken. Vooral even de looplijnen bekijken van Dhr. Alvarez en hoeveel ballen hij onderschept voordat er überhaupt een kans komt voor de tegenstander.

Heeft ie wel gelijk in, dit type spelers kun je zelf prima opleiden.
Natuurlijk zijn het goede voetballers, maar niet uitzonderlijk en dat is wat hij bedoelt

22 oktober 2021 om 23:03

Nee, dit soort spelers kan je nooit en te nimmer in Europa opleiden, sorry

23 oktober 2021 om 10:02

Waarom kan dat niet dan? Ik mis een beetje onderbouwing in je opmerking.

22 oktober 2021 om 23:04

Goede voetballers kenmerk je niet als huis, tuin en keuken voetballers. Bij die benaming denk ik aan kkd spelers.

22 oktober 2021 om 23:15

Misschien heb jij een andere definitie voor uitzonderlijk, maar ik gebruik dat woord voor de beste spelers ter wereld. Dat wordt Martinez waarschijnlijk niet en Álvarez zeker niet, maar Martinez kan overal met gemak mee. Die jongen heeft zoveel voetbal intelligentie en voetballend vermogen, gekoppeld aan verdedigende killer mentaliteit. Echt een Mascherano 2.0.
Verder is die Zuid-Amerikaanse grinta, de absolute winnersmentaliteit en passie om er voor te gaan amper te vinden in NL. En dat komt simpelweg omdat de meeste spelers hier met enorm veel privileges opgroeien, wat ze een beetje soft maakt.

23 oktober 2021 om 00:40

De eerste spijkerharde Nederlandse verdediger met een over mijn lijk mentaliteit moet bij wijze van spreken nog geboren worden. Die kan een club als Ajax helemaal niet structureel opleiden. Helemaal niet omdat een verdediger bij Ajax een fabuleuze techniek, inspeelpas en dribbel moet hebben. Bovendien moet hij kunnen inschuiven, zijn man uitschakelen en als het kan nog scoren en keepen..

Als je de ideale basis erbij pakt dan heb je met Timber en Martinez twee uitstekende voetballers in de as. Met Nous en Blind twee geweldige voetballende backs. Met Gravenberch en Berghuis belachelijk veel voetbal op je middenveld en dan nog Antony en Tadic op de vleugels. Dan is zo'n Alvarez wel minder in balbezit maar hij vult al die voetballers prima aan door in verdedigend opzicht juist het verschil te maken.

Ajax speelt meestal met 9 pure voetballers en dan nog weten de "analisten" op die ene speler te focussen die er voor de balans instaat. Dan ben je gewoon ongeschikt..

Kan iemand mij vertellen hoe goed deze Derksen was als voetballer want als je hem zo hoort praten over topspelers lijkt wel of hij ooit 3 wk's heeft gewonnen!

Het viel me tegen Dortmund echt op hoe goed Martinez is, die kan bij ieder team in de wereld in de basis spelen.

Hij moet zn showtje volmaken en relevant blijven. Hij voelt ook aan dat niemand hem serieus neemt. Dan maak je zulke uitspraken.

2 strijders . Die 'wederom' uitstekend speelden en voor op gingen in de strijd. Alvarez bal af pakker 1e klas. Martinez tegen haaland die 1 meter groter is superieur...

Je zal toch dit soort onzin mogen verkondigen elke week en een topsalaris opstrijken, duidelijk dat Johan al minimaal vanaf Januari geen enkele wedstrijd van Ajax heeft gezien en die 2 ja knikkers naast hem mogen zich ook wel doodschamen. Zielig oud mannetje is het aan worden dat altijd z'n gelijk moet halen en nooit zijn mening kan bijschakelen wanneer het tegendeel wordt bewezen.

Het is maar net wat je van de spelers verwacht. Het zijn geen Johan Cruijff's natuurlijk, maar ze kunnen beiden hun posities en rollen prima invullen. Waar hun plafond ligt is altijd moeilijk in te schatten, maar beide heren voegen zeker op hun eigen manier iets toe aan dit Ajax. Ik heb ook niet het idee dat het geweldenaren zijn (zowel in kwaliteit als in potentie), maar dat hoeft ook niet om uiteindelijk toch in de basis bij een topploeg terecht te komen. Genoeg spelers die dat hebben bewezen.

Tjonge jonge jonge. Wat zegt die Johan nou weer? Hoe kan hij nou niet inzien dat die gasten 300% geven en zoveel belangrijke ballen tegenhouden of onderscheppen. Het hoeven dan geen spelers te zijn met uitblinkende techniek. Als ze positioneel maar goed staan en vol gif spelen dan rechtvaardigd de iets mindere techniek, maar dat lijkt Johan niet te begrijpen.

22 oktober 2021 om 22:59

de techniek van martinez is echt zeer goed hoor.

22 oktober 2021 om 23:07

Precies. Alleen al het vergif wat die gasten brengen is iets wat Ajax heel lang miste.

Ahahahah Johan maakt zichzelf weer compleet belachelijk. Alvarez is oprecht de enige speler in dit ajax team die niet op te vangen is naar mijn mening. Wie bezit er nog meer de zelfde soort kwaliteit als hem op het middenveld. voor elke speler kan ik wel een logische en goede vervanger bendenken maar voor de rol van alvarez niet.

Ook martinez liep gister weer te strooien met goeie crosspassen en heeft idd gewoon daley blind uit het centrum verdreven

Heb ik soms naar een totaal andere wedstrijd zitten kijken afgelopen dinsdag? Alvarez die de controle over het middenveld had, Martinez die samen met Timber Haaland in bedwang had.

Maar goed, Derksen vind ik zeker vermakelijk, maar analist neem ik hem al lang niet meer serieus. VD Gijp heeft vaak nog wel correcte inzichten, maar waar Derksen z'n ideeën vandaan haalt.

Wat een onzin, loopt hij een jaar achter? Het is helemaal onzin dat je alleen fit moet zijn om mee te draaien met dit Ajax.

Kijkt hij geen wedstrijden? Of wilt hij weer meneer popie jopie zijn?

Welke 20 spelers zijn dan beter in Nederland? Voegen niks bijzonders toe 🤡. Trap deze man asjeblieft van de buis met dit soort onzin.

En dan heb je die schele van een Valentijn het met hem eens is. Dan weet je wel dat je er naast zit. Hier slaat Derksen echt de plank mis.

Kritiek op Ajax scoort lekker. Lof doet elk krantje al dus daar val je niet mee op. Martinez zet Gravenberg alleen voor de goal en schakelde Haaland uit. Alvarez sloopt het middenveld van Dortmund.

Oh oh oh het begint wel erg sneu te worden met Johan Derksen. Het zou me niks verbazen als Alvarez naar real gaat om casemiro op te volgen. En Martinez is gewoon een toekomstige city of Barca speler. Zoveel voetbal in een verdediger wat je in Nederland gewoon niet tot nauwelijks ziet.

Het zijn goede spelers voor Ajax maar ik zie ze nou ook weer niet snel bij een topclub spelen. Met name bij Martinez wordt er wel eens overdreven hoe goed die is. Maar deze uitspraak van Derksen slaat dan ook weer nergens op.

22 oktober 2021 om 23:15

Martinez maakt bijna nooit fouten, heeft niet veel overtredingen nodig en is verdedigend gewoon echt heel goed. Daarbij kan hij voor een verdediger nog heel aardig dribbelen en passen, echt een hele goede CV.

22 oktober 2021 om 23:30

Ik zeg ook dat hij goed is. Maar ook weer niet zo goed om met de wereldtop mee te kunnen.

Ieder team heeft een type Alvares nodig. Die speelt in dienst van het team. Hij is niet de beste voetballer van Ajax. Maar brengt weer ander kwaliteiten. Hij maakt het team beter. Maar ik begrijp wel wat Johan bedoelt. Natuurlijk is Alvares niet de beste voetballer. Hij is goed. Maar mist een geweldig been. Waarbij hij in 1 keer iemand weg kan zetten. Dat heeft Bazoer weer wel.

Hahaha please hou op met dit gezeik man. Het moeten niet allemaal geniale creatievelingen zijn. Daar heb je ook niks aan. Dat voor Alvarez speciaal borstvergroting door die meid was ingepland zegt genoeg over zijn kwaliteiten. Edson, ga zo doorrrr!

Onvoorstelbaar dat je door dit soort onzin uit te kramen zoveel geld mee kan verdienen. Deze man zit echt op een dood spoor. Ik krijg wel eens het idee dat dit soort provocerende teksten van de directie van Talpa moet omwille van de reclame inkomsten . Het zijn allemaal van die enge programma's. De andere analisten zitten er ook alleen voor het geld. Ik ben dus inderdaad ook niet onder de indruk van die huis-tuin-en keuken commentaar van ene Derksen.

Haha ja Johan houdt gewoon vast aan zijn stokpaardjes. Hij heeft ooit geroepen dat hij Martinez en Alvarez niks vindt en blijft dat dan gewoon volhouden. Iedereen heeft vast ook wel vrienden in de vriendengroep die dat ook hebben. Geeft niks. Je hoeft het ook niet met elkaar eens te zijn. Het is uiteindelijk gewoon een tafel waarin een aantal mannen met elkaar discussiëren over voetbal. Net als andere in de kantine nadat ze zelf een wedstrijdje hebben gespeeld. Zit er meestal ook wel iemand bij met een aparte mening. Zo is dit programma ook. Gewoon niet te serieus nemen. Als Derksen wat roept, laat hem lekker roepen. Het is zijn mening. Ben je het met hem eens... prima. Ben je het niet eens met hem... ook prima. Ik snap die felle reacties nooit zo. Net zo min als dat ik snap dat wat hij zegt zo'n grote nieuwswaarde moet hebben. Die man lult gewoon over van alles en heeft net zoals jij en ik zijn mening en stokpaardjes. En dat dat mag gewoon in dit land. Ja ik vind het ook lulkoek wat hij zegt over onze Zuid-Amerikanen. Nou en? Niet zo druk om maken. Doe ik ook niet. Althans, niet over de mening van Derksen, maar om hoe daarop gereageerd wordt. Ik schrijf er zelfs een heel betoog over dat waarschijnlijk reactie nummer 200 is wat door niemand gelezen wordt. Maar ja... ben het wel kwijt nu. Dus. Mocht je mijn hele verhaal toch gelezen hebben: Held!!

Over mijn lijk mentaliteit…net dat stapje extra zetten in de omschakeling.. meneer Derksen zou beter moeten weten.
Wat is de reden dat wij Nederlanders geen prijzen winnen op een grootschalig toernooi…waarom denk je dat dit team zo goed in elkaar past..met allemaal mooi-weervoetballers word je geen kampioen.

Deze man heeft geen verstand want martinez en alvarez hebben een over mijn lijk mentaliteit die veel Nederlanders spelers missen en brengen dus veel bij ajax


Het gaat er uiteindelijk om welke spelers zijn het beste voor dit team.
Laat Derksen dan maar eens met een lijstje komen die beter in dit team passen dan deze twee spelers.
Bazoer is misschien voetballend beter dan Alvarez , maar zit je daar op te wachten met de samenstelling van dit team? Ik denk dat dit team een winnaar als Alvarez beter kan gebruiken dan een balvaardige Bazoer.

hij zegt zo veel onzin hij zei ook dat messi er niks van kon en nu weer dit.
tenslotte kan je ook niet met 10 spelers die nummer 10 zijn spelen.
kijk maar naar psg als voorbeeld je hebt 11 spelers maar met hoog druk en verdedigen zetten kom je altijd 3 spelers tekort

Nu ze Haller niet meer geloofwaardig kunnen afkraken, verschuiven ze de aandacht naar de Latino's. Ik moet steeds weer denken aan de tijd dat dit soort heren Mido beter vonden dan Ibrahimovic.

Hoewel Alvarez het goed doet is het natuurlijk geen bijzondere voetballer. Hik werkt weliswaar hard, heeft een mentaliteit waar je u tegen zegt en blinkt uit in zijn rol. Maar dit soort spelers zijn wel meer maakbaar en op te leiden dan de verfijnde voetballers. Dan gaat het om talent dat je wel of niet hebt. Dus in dat licht snap ik zijn opmerking zeker.

Ach iedereen komt hier nu hypocriet doen en zeggen dat Alvarez een geweldige voetballer is echter zijn dat dezelfde mensen die 1 jaar geleden riepen dat Alvarez er geen klote van kon en niet de techniek en handelingssnelheid voor op het middenveld had. De heer Alvarez heeft echter niet nu in 1 jaar leren voetballen kan ik jullie melden.

Oftewel Alvarez is nog steeds die houte klaas zonder verfijnde techniek die er geen klote van kon zoals vorig jaar werd geopperd. Hij wordt alleen nu op andere gronden beoordeeld, is beter in vorm, Ajax is beter in vorm en heeft beter door wat er van hem gevraagd wordt en wat vooral ook niet.

Maar ga nu niet allemaal roepen dat Alvarez ineens een geweldige voetballer is geworden in 1 jaar tijd, dat is pas lachwekkend en de waan van de dag.

23 oktober 2021 om 00:30

Dat zijn jou woorden dat hij een houten klaas is/was.
Verleden ja was hij minder met de doodeenvoudig reden dat hij hier alleen zat in Nederland en vrouw en dochter niet.
Dat werkt wel in het koppie en presteer je minder lijkt mij.
Nu zijn ze samen en je ziet gelijk vooruit gang.
Nee het is geen wereld voetballer maar wel 1 die voor elke meter strijdt en over mijn lijk mentaliteit heeft en werklust en dat is te prijzen.
Zie je niet bij Nederlandse voetballer

Hahahaha dit kan je niet menen, dat Valentijn we bij komt zegt genoeg. Haal alvarez er uit en de balans is helemaal weg en word je overlopen op de as van het veld. En Martinez is ook geweldig, maakt hier en daar nog een foutje maar ik vind het een hele goede speler zeker voor dat kleine bedrag

23 oktober 2021 om 01:04

Bovendien bezit Martinez over een flinke dosis grinta en voetballende kwaliteiten. Dat is best een uitzonderlijke combinatie voor een centrale verdediger. Het lijkt wel alsof ze voetbal met de ogen dicht kijken tot de bal bij randje 16 komt. Want doelpunten en assists zijn blijkbaar heilig maar dat je met Martinez, Timber en Alvarez amper een doelpunt tegenkrijgt en zelfs in de CL met 9 punten uit 3 aan kop gaat zien ze niet eens.

Derksen onderschat deze Zuid Amerrikaanse killers. Martinez is een uitstekende verdediger die altijd goed gepositioneerd staat en een schitterende lange pass in huis heeft. Alvarez heb ik lang m'n twijfels over gehad, maar heeft zich toch in het elftal geknokt en is niet meer weg te denken. Prima stofzuiger die weet wat z'n tekortkomingen zijn. Wint echt veel duels en speelt verder simpel en sober. Goede keus van Overmars hem afgelopen zomer niet van de hand te doen voor 20 miljoen.

Sinds paar maanden heb ik vanavond weer eens gekeken… en ik dacht serieus dat ik in de maling werd genomen.
Valentijn Driessen zegt serieus dat Ajax lucky was tegen Dortmund….
Johan Derksen vind Antony nu al beter dan Arjan Robben was….

En over dit artikel wil ik het niet eens hebben.
Ik kijk in ieder geval niet meer. Wat een niveau …

23 oktober 2021 om 09:29

Voor mij hetzelfde.. ik keek elke week maar gister was de druppel voor mij. Ik vond het al een stuk minder de laatste tijd maar dit sloeg idd weer helemaal nergens op. Het is allemaal zo Lucky wat Ajax doet... echt zielige en vooral sneue figuren

Echt die Derksen moet hoognodig met pensioen,

gaat ie met Bazoer vergelijken, kom op man pffff bazoer bij de minste of geringste tegenslag laat ie de kop hangen, typisch nederlands wanproduct, zonder mentaliteit, nee dan doe mij maar zo'n zuidamerikaan, de dood of de gladiola's

Martinez is een kanjer, hoe kan hij dat nou zeggen. Wat ik altijd jammer van Johan Derksen vind, is dat nooit kan bijdraaien en zijn mening aanpast. Dat is toch helemaal niet erg? Je hebt ook te maken met voortschrijdend inzicht.

Oh Johan wat laat jij je hier kennen zeggen. Alleen die mentaliteit van die Zuid en Midden Amerikanen staan ze al 3-0 voor tov welke Nederlander je hier op opleid. En het bewijs zie je op het veld. Maar Martinez? Wauw dan heb je echt geen kijk erop man. Los van zijn power is hij aan de bal ook geweldig. Johan, hoe erg ik je ook mag, het is tijd voor je pensioen.

Johan begint wat rare praat te verkondigen. Ik mag dwarse meningen graag horen maar dit slaat kant noch wal.
Vorige week al zo n zwak geklets over de spits van Wolfsburg, daarna een idiote ode aan Pinokkio & Clownschoen- asof een gevaccineerde niet besmer kan worde
Johan is of de weg wat kwijt, enige seniliteit aan het vertonen, bijwerking corona of hij wordt door Rutte zelf betasld.
Stop er dan maar mee

Nb de enige speler op wie wat kritiek mogelijk is zou Gravenberch zijn. De rest was grandioos top; Dortmund had ook met 8- 2 kunnen verliezen

Onder welke steen komt hij vandaan
Top Progamma..
Maar hij doet het volgens mij.
Omdat het goed was..is het makkelijk iemand onderuit te halen.Met iets wat niemand heeft gezien.
Nu zijn Ajax spelers een huis tuin en keuken en bij elkaar geraapt zootje.
Waar te veel spelers zijn gekocht .die ze zelf ook hadden.
NEE JOHAN deze " zogenaamde hart voor de club" Spelertjes" vertrekken transfervrij..en dan kan je beter een speler kopen.
Mino.. brengt ze allemaal weg Want van hem mogen ze niet tekenen..
Want hij wil zelf verdienen.
HIJ maakt de voetbal kapot ..en lacht erom ..Want niemand zegt iets..
Ze denken een club speler te hebben opgeleid vanaf hun 10 de jaar
En nu is dat nu niet zo.
Tenzij ze.
15 mil. Per jaar verdien.
..

Jan Wouters was ook geen begaafde voetballer maar wat is hij belangrijk geweest voor Ajax en oranje

Ach die moet wat roepen voor dat salaris

Zonder Alvares kan je ook niet met berghuis op 10 spelen

Maar een middenveld met gravenberch frenkie en berghuis bij NL elftal zou kunnen ?

23 oktober 2021 om 08:14

Nederland heeft het probleem dat we eigenlijk maar 1 rechtsbuiten hebben en dat is Berghuis. Daarnaast gaat het prima met Klaassen op die plek.

Wat ben ik blij dat die jongens de opstelling niet
bepalen. Met name Martinez is echt wel een klasbak. Die is verdedigend een klasse
Beter dan Bazoer en kan goed voetballen.
Ben wel een beetje klaar met die moeilijke jongens van Derksen. Bazoer maar ook Tannane laten enkele goede wedstrijden zien bij Vitesse maar bij Ajax en in de CL wordt een ander niveau gevraagd. Bazoer heeft al laten zien dat niet aan te kunnen althans niet op een lang niveau.

Wil dit bericht graag gebruiken om de term "huis, tuin en keuken analist" te introduceren. Het is een analist die niet zoveel van het moderne voetbal snapt en alleen maar spelers kan waarderen die mooi voetballen. Johan Derksen bijvoorbeeld.

Voetballend zijn er zeker wel landgenoten te vinden die even balvaardig zijn als deze zuid amerikanen, maar qua strijdlust en onverzettelijkheid vrees ik dat ze in onze verzorgingsstaat niet geboren worden.

De onverbeterlijke Derksen denkt met populistische uitspraken kijkers te trekken en reacties te ontlokken in de media het word tijd dat we dit programma gaan boycotten. De media in andere landen is lyrisch over de wedstrijd van Ajax tegen Dortmund. En de verdediging van Ajax met de Zuid-Amerikanen en Timber. Volgend jaar de heren elke dag op tv?Bespaar ons de wijsheden van deze heren als ze zelfs over voetbal al onzin prediken. Gelukkig hebben we alternatieve zenders om over te schakelen.

Op basis van kijkdichtheid worden Derksen & co. nog gelooft ook. Een beetje voetballiefhebber haakt af.

En dit is dan de absolute top van voetbalkenners daar in Nederland, samen met Van de Vaart (ja, die van 'Frenkie is beter dan Kimmich' en 'Malen is wereldtop), Sierd Vos, Van de Gijp en die ene van de Telegraaf. Wat een hoopje bagger is het daar bij elkaar zeg Alvarez behoort niet bij de besten van de wereld, maar de verwijzing van Derksen zegt veel over zijn ongelofelijke gebrek aan kennis van het vak dat hij uitoefent.

En dan Bazoer aanhalen, die al meerdere clubs is mislukt en nu bij Vitesse speelt, met alle respect. Mentaliteit van lik mn reet. Wat een seniele vent zeg die Derksen 🤣🤣

Tussen 1956 en 1979 speelde (?) deze grapjas bij respectievelijk SDOO Heteren, VV Nieuw Buinen, VV Rolder Boys, Go Ahead, SC Cambuur, SC Veendam, HFC Haarlem, SV Meppen en MVV. Omdat het aantal tv-camera's toen nog verdeeld moest worden over alle voetbal in NL, werden de wedstijdjes van zijn clubs veelal niet geregistreerd. De slachtpartijen die hij dus ongezien kon aanrichten werden alleen verslagen in het plaatselijke sufferdje. Derksen was geen huis-, tuin- en keukenvoetballer. Hij was er eentje van het niveau van de toen nog bestaande kakstoel boven de sloot. Maar dat is zo lang geleden dat hij daar geen actieve herinnering meer aan heeft. Tijd voor een bezoekje aan de dokter van Wim Janssen?

Als het gaat om voetballende kwaliteiten, ben ik het nog best met Derksen eens. Je redt het in mijn ogen alleen niet met 11 creatieve spelers. Je hebt ook gasten nodig die noeste arbeid verrichten. In dat kader vind ik Martinez en Alvarez van extreem belang in dit Ajax.

Natuurlijk weet Derksen wel dat die jongens een meerwaarde hebben voor Ajax, maar hij zet gewoon zijn hakken in het zand omdat hij eerder deze jongens had afgebrand. En sommige aannames toegeven is niet direct zin sterkste eigenschap. Geeft niet. Verdient ook wel enige nuance, want Alvarez was vanwege verschillende reden eerst niet bepaald de speler waar Ajax op zat te wachten. Maar hij heeft zich geweldig ontwikkeld en is nu niet meer weg te denken in het elftal. Natuurlijk, hij is niet de meest spectaculaire middenvelder, en er zullen zeker nog betere exemplaren hier of daar rondlopen, maar bij Ajax is hij nu onomstreden. Daarentegen was Martinez direct een positieve toevoeging aan de selectie en verdiende hij met zijn spel direct een basisplaats. Om onbegrijpelijke reden werd hij weer bankzitter, maar gelukkig heeft Ten Hag, wel na lang weigeren, hem weer opgenomen in de basiself. Ook voor hem geldt, er zullen zeker betere spelers op die positie rondlopen, maar die spelen dan wel in de top van Europa.

23 oktober 2021 om 13:48

Derksen is juist een persoon die als hij er naast zit dat ook gewoon toe durft te geven hoor. Dat siert hem. Maar hier slaat hij natuurlijk weer de plank volledig mis. Spelers als Martinez en alvarez kan je amper opleiden hier in Nederland. Wij hebben niet die mentaliteit

Als je dan Bazoer noemt dan snap je er helemaal niks van. Bazoer was een postbode voetballer. Hield het snelle spel van bosz ontzettend op omdat hij continu ging lopen met de bal. Dus die kwam er ook terecht naast te staan toen. Dat past dus ook totaal niet in het spel van ten hag. Maar gelukkig weet ten hag wel de waarde in te zien van Martinez en alvarez. En spelers met de mentaliteit van een Martinez en alvarez opleiden hier in Nederland? Succes! En we hebben niet 11 voetballers nodig. We hebben ook harde werkers nodig. Die balans moet er zijn. Maar daarom is Derksen ook geen trainer. Die snapt er namelijk helemaal niks van. Voegt niks toe. Haal die 2 eens een tijdje weg en het kakt als een kaartenhuis in elkaar.

Jammer dat Derksen niet op VZ zit, ik had wel even willen doorvragen naar die 20 spelers in Nederland die volgens hem beter zijn dan Alvarez en Martinez.

Het zegt op zich al een boel dat hij één voorbeeld weet te noemen dat helemaal niet overtuigend is. Bazoer zou geen van beiden uit de basis weten te spelen in dit Ajax, echt niet. Laat staan dat er nog 19 namen denkbaar zijn die beter zijn ...

Ach ja, hoezo gaan we eigenlijk serieus in op het geroeptoeter van Derksen?

Ik ben totaal niet onder de indruk van Deksen
Die elke dag een andere mening heeft, en puur gaat voor de aandacht stoere verhalen verteld
De commercie zit als een deken om hem heen
Niets van wat hij zegt meent hij ook echt, maar is berekend en uitgerekend, met het oog op geld verdienen
Een walgelijk persoon, met wel enig verstand van zaken

Ik nam de heren van VI al niet serieus toen zij jaren geleden riepen dat Suarez er niets van kon. Gijp noemde hem een rommelaar. Dat zal ik nooit vergeten. Hij gaf ook letterlijk het voorbeeld dat als hij ooit bij Barca zou spelen dat zijn medespelers hem raar zouden aankijken. ''wat die die rommelaar nou toch?'' Zoiets zei Gijp. Gijp zei dit nadat Suarez in een interview zei dat Barca zijn droomclub was. Derksen lag er ook in een deuk om. Ze pakten hem hard aan. Dit was niet eens rondom dat bijt incident. Ging puur om zijn voetballende kwaliteiten. Daarna ging Suarez naar Liverpool en maakte in zijn debuut wedstrijd het meteen waar. De rest bij Liverpool is geschiedenis. Hij wervelde door de PL heen en verdiende een transfer naar Barca. Lachten zijn medespelers hem uit? De beste speler ter wereld werd zelfs zijn beste vriend. Vonden elkaar als geen ander op het veld. Messi, Suarez en Neymar werd een legendarisch trio. ''rommelaar''

Gelukkig zullen die twee Ajacieden zich niet herinneren wie die godvergeten Johan Derksen is. Jullie doen gewoon lekker je werk Zuid Amerikanen! En nog goed ook!

Die derksen kan nog dommer lullen dat die al doet.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax3040
2.PSV3013
3.Feyenoord2818
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
R. GravenberchMiddenvelder141
D. TadićAanvaller146
S. BerghuisAanvaller135
S. HallerAanvaller139
David NeresAanvaller133
R. PasveerKeeper110
D. KlaassenMiddenvelder102
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.

7 fans
Verdediger, 23 jaar

In de wandelgangen

Vrijdag 26 november
Chelsea heeft Nicolás Tagliafico op het oog als vervanger van de langdurig geblesseerde Ben Chilwell. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren