Wim Kieft verbaast zich: ‘Messi en Xavi kunnen dat, maar PSV...’

Zaterdag, 23 oktober 2021 om 09:26Mart van Mourik • Laatste update: 09:30

Wim Kieft heeft met verbazing gekeken naar de spelopvatting van PSV tegen AS Monaco. In zijn column in De Telegraaf zet hij zijn vraagtekens bij de energieke speelwijze van de Eindhovenaren, die volgens Kieft niet de kwaliteiten hebben om ‘Vollgasfussball’ te spelen. De ploeg van trainer Roger Schmidt ging donderdagavond met 1-2 onderuit in het Europa League-duel met de Monegasken.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

Meer sportnieuws

62 reacties (laatste reactie door appel1004)

Zou wel dom zijn als Zahavi echt gespaard werd voor Ajax.

Dan leren ze het niet echt bij PSV, dat groei vooral gehaald wordt uit veel Europese wedstrijden.

22 oktober 2021 om 20:22

Ik vond Vinicius anders een veel betere indruk maken dan Zahavi de laatste weken. Kon een eigen kans creëren, diende als aanspeelpunt en nam het team bij de hand met zijn "Portugese" manier van intimideren (tegenstander, scheids etc.). Vond het niet tegenvallen iig.

22 oktober 2021 om 20:29

Lincoln

Moet wel zeggen, dat Zahavi wel iedere keer goed speelt tegen Ajax. Zou best kunnen zijn, dat hij rust kreeg voor dit weekend.
Zag er laatste tijd niet meer scherp uit en hoopt Schmidt weer op dat hij boven zichzelf stijgt.

22 oktober 2021 om 20:30

Ik vind die Vincius echt niet best. Matige balbehandeling, weinig wendbaar en een actie heeft hij ook niet in huis

22 oktober 2021 om 21:05

Die beredenering past wel bij meer spitsen, zelfs bij toppers. Zijn kwaliteiten worden ook niet benut, krijgt weinig tot geen ballen in de 16. Kan wel een bal vasthouden. Geef hem nog wat tijd.

22 oktober 2021 om 22:08

Maar die beredenering past 9 van de 10 keer nog beter bij spitsen die er heel weinig van kunnen

22 oktober 2021 om 21:12

Zahavi stond er naast omdat hij al wekenlang geen deuk in een pakje boter schiet, behalve bij Israel dan. Als het plan was om spelers te sparen hadden Madueke en Gakpo niet gespeeld tegen Monaco. Met de kennis van nu was dat natuurlijk ook gewoon een betere keuze geweest. Dat Zahavi iedere keer goed speelt tegen Ajax valt overigens wel mee. Het is geen Dzusdzsak of Pereiro die je bij voorbaat al op het scorebord kon zetten tegen Ajax

22 oktober 2021 om 21:17

Neen, Mrkrillin. Zahavi speelt al weken als een natte krant. Dat Sparta, Go Ahead en PEC lastig was, is voor een groot gedeelte op zijn conto te schrijven. Dus nee dat was niet de reden en als het wel de reden was dan heeft het ons helemaal niks gekost. Zahavi is oud aan het worden en dat is redelijk duidelijk te zien soms.

Woensdag werden we begraven onder de hulde uitingen over de goede wedstrijd van Ajax, vandaag krijg PSV de (keerzijde) van de medaille gepresenteerd. Nu weet ik het wel.

Wat had Vitesse ook al weer gedaan?

22 oktober 2021 om 20:05

Zelfde als AZ

22 oktober 2021 om 20:12

Lekker lekker! Coefficienten polonaise!

22 oktober 2021 om 20:14

Denk dat we het moeten afkorten. De Copolo!

22 oktober 2021 om 21:51

Carnavalskraker in de making Oelie!

22 oktober 2021 om 20:13

NJfrom in de 3e competitie gewonnen van Spurs B (wat gewoon 9 internationals heeft en waarde 200 miljoen). Knappe prestatie.

p.s. ook knap van Feyenoord. Wel erg weinig artikelen erover. Nabeschouwing, interviews.

22 oktober 2021 om 22:33

Precies mijn punt ... Ik mis wat waardering voor Vitesse en AZ en in mindere mate Feyenoord.

23 oktober 2021 om 01:44

Helemaal waar eigenlijk. Niet eens bij stil gestaan totdat ik je comment las. Ik vind sowieso dat Feyenoord veel meer waardering en reclame moet krijgen. Voor mij toch wel de verrassing van het seizoen.

Niet iets ten nadele van Feyenoord trouwens. Maar alles wat ze vorig seizoen werd verweten, hebben ze onder Slot weten te vinden. Ontzettend knap.

22 oktober 2021 om 20:35

Toch logisch dat er, zowel in goede als in slechte tijden, meer aandacht is voor Ajax en PSV dan voor een Vitesse?

22 oktober 2021 om 21:25

Zeker logisch. Maar net zoals het irritant is dat Ajax schijnbaar de CL al gewonnen heeft is het ook irritant dat ze PSV de afgrond in blijven schrijven. Als PSV zondag wint zijn ze weer ineens de kampioen en is Ajax in verval.

Er is geen enkele nuance en dus ook geen enkele inhoud in de huidige (sport)journalistiek.

22 oktober 2021 om 22:10

Daar ben ik het helemaal mee eens. Het kunnen haast alleen maar hoge pieken of diepe dalen zijn als je de media moet geloven.

23 oktober 2021 om 01:47

Voor Ajax en Psv zal er altijd veel aandacht zijn. Dat Vitesse een Tottenham weet te verslaan is gewoon ontzettend grote prestatie. Vooral als je weet dat het in de ED ze niet zo makkelijk af gaat.

Voor Feye vind ik precies hetzelfde. Van een ploeg waar "door Advocaat het maximale eruit is gehaald" zijn ze met paar aanpassingen 180 graden gedraaid. Veel spelplezier, goed en aanvallend spel. Niets dan een ongelofelijk knappe prestatie.

Helemaal eens wat betreft iedereen blijft maar rennen zonder eens te temporiseren, en het valt me bovendien op dat het uiteindelijk allemaal in één grote trechter loopt en iedere poging tot een aanval resulteert in een gehaaste en wilde ééntwee door het midden die 99 van de 100 keer mislukt gezien de beperkingen van de spelers. Het idee van backs houden het veld breed en komen er overheen voor de voorzetten lijkt overigens ook helemaal verdwenen, en als die Max dan sporadisch door komt blijkt opeens dat hij nooit, maar dan ook echt nooit, meer een goede voorzet geeft, terwijl hij die vorig jaar aan de lopende band gaf. Merkwaardig allemaal!

23 oktober 2021 om 12:33

Eens. Die tactiek is echt verschrikkelijk. Ik vind overigens wel dat max er regelmatig overheen komt, maar daar lijkt het spel niet meer op gericht. Het lijkt ook alsof hij geen hoge voorzet mag geven, maar alles laag moet houden. Over de rechtsback kunnen we kort zijn, die heeft sowieso het voetballend vermogen niet.

Ik denk dat het weinig zin heeft om zondag pressingvoetbal te spelen als Madueke en Gakpo er niet bij zijn. Laat PSV maar de Groningen tactiek hanteren en het spel zoveel mogelijk ontregelen. Nu de beste spelers missen, heb je toch niets te verliezen.

ben zelf geen psv maar als ik psv supporter zou zijn met al die duitse spelers zou ik geen binding meer voelen met psv heeft jeugd opleiding jongens zo als teze die het vorig jaar gewoon goed deden speelt nu niet meer en die mwene is nou ook niet bepaalt super speler

22 oktober 2021 om 20:25

Denk dat je ook geen binding hebt met interpuncties

Maar zoveel Duitse spelers heeft PSV toch niet?
Max en Gotze in basis. Rest zijn toch geen Duitsers.

22 oktober 2021 om 21:08

ze hebben ook nog derde keeper dat is ook nog duitser mijn punt was gewoon wat ik eerst. zij ben niet de enigste die geen interpuncties gebruikt. psv heeft jeugdopleiding waar ze heel trots op zijn en als ze spelers halen buiten nederland moeten ze een meerwaarde zijn.
ik heb het nog niet gezien dit seizoen de enigste die echt heel goed zijn gakpo en madueke.

23 oktober 2021 om 11:34

Götze heeft absoluut geen meerwaarde voor PSV 😀

23 oktober 2021 om 11:06

Mwene is geen Duitser maar speelt voor Oostenrijk. In het voetbal is de binding met clubs altijd een dingetje, bij elke club zijn veel buitenlanders. Dat ligt nier expliciet aan de Duitsers. Er is weinig tolerantie en veel antipathie tov dit volk. Stond jij ook niet te juichen voor PSV toen Romario, Nilis, Ronaldo of Kezman er speelde?

Kieft slaat de spijker op de kop. Veel trainers denken dat een systeem heilig is en proberen spelers die die speelstijl niet beheersen daar geforceerd in te persen, terwijl je je systeem zou moeten aanpassen aan de kwaliteiten van je spelersmateruaal

22 oktober 2021 om 20:27

Japie, maar dat heeft Schmidt toch gedaan? Van 4-2-2-2 vorig seizoen, naar 4-2-3-1 dit seizoen. Dus dat punt gaat toch niet op.

Zou best kunnen dat hij dit weekend nood gedwongen ander systeem speelt of terugvalt op 4222, door het ontbreken van buitenspelers.

Of Vertessen, Bruma, Doan of Thomas moet echt opties zijn voor hem voor basis

22 oktober 2021 om 20:29

Dat is zo maar een speelwijze is natuurlijk meer dan alleen een 4-2-3-1 opstelling. Het gaat ook om de taken die je je spelers mee geeft in jet veld en de uitvoering

22 oktober 2021 om 20:34

Maar je had het over systeem en niet speelwijze he

Geen idee hoe er getraind wordt, tactiek die gehanteerd wordt. Zie niet echt progressie.
Spelers lijken steeds minder te worden (muv Gakpo).

Fitheid altijd een issue onder Schmidt.

Ben echt benieuwd wat daar allemaal gebeurd.

22 oktober 2021 om 21:05

Dat vraag ik me ook af. Ik kan geen lijn in het spel van PSV ontdekken en progressie zie ik ook amper

22 oktober 2021 om 21:31

Daar gaat ie weer met zijn anti Schmidt tour van topic naar topic. Het is allemaal de schuld van die man. Niet het team dat zoveel kansen miste, Monaco knalt hem er dan wel in, kan gebeuren. Psv heeft even een vormdip. Steeds dat gezeik op een man zonder dat je weet wat er überhaupt gaande is. Het is echt een obsessie geworden. Ja, ik ben het met je eens dat deze man regelmatig fouten maakt. Ik ben allang blij met een trainer die niet alleen op de counter speelt maar tenminste wat probeert.

22 oktober 2021 om 21:35

PSV heeft al meer dan een jaar een vormdip. Welke grote wedstrijden hebben ze nou gewonnen tegeb tegenstanders van niveau? Onderhand kan je dat geen pech meer noemen, het is structureel. Wat boeit het verder wat er gaande is? Elje coach wordt afgerekend op prestaties maar voor Schmidt moeten we opeens andere maatstaven hanteren?

22 oktober 2021 om 22:08

Nu ben ik wel benieuwd, wat verwacht je van PSV? Tegen dit elftal van Ajax is al jaren geen vuist te maken dus dan is plek twee toch het hoogst haalbare? Kijk wat een verschil tussen de kwaliteit en centen daar zit. We kunnen beter JdJ afrekenen bij psv met zijn aankopen. De selectie is niet breed en mis je wat spelers, zoals nu, dan hang je.

22 oktober 2021 om 22:12

In de tijd van Cocu had Ajax ook enorm veel geld en Cocu wist kampioen te worden en overwinterde in de CL. Dit PSV heeft buiten Ajax nul concurrentie in de Eredivisie dus op zijn minst mag je verwachten dat ze tot het eind van het seizoen meedoen om de titel. Clubs als Feuenoord eb AZ komen qua uitgaven weer totaal niet in de buurt van PSV en toch eindigde AZ bv vorig jaar maar op iets van 3 punten van PSV, waar PSV op 16 ounten achterstand van Ajax eindigde. Dat mag je voor een groot deel natuurlijk ook wel de trainer verwijten. Dit seizoen zal dat echt veel betet moeten

22 oktober 2021 om 22:35

Het geld is wel echt veel groter geworden sinds het EL en CL succes. In die jaren daarvoor was het makkelijker volgen dan nu. Kijk bijvoorbeeld naar de selectie van 2016 met een fitte van ginkel, guardado, moreno, arias, L. De Jong, pereiro en schwaab. Dat team was echt zoveel volwassener. Het verschil is te groot en verwachten dat psv maximaal tweede wordt. AZ had vorig jaar een goede trainer, bij psv heerst nu wanbeleid, rare aankopen en vreemd wisselbeleid. Schidt valt ten dele blaam toe, maar niet volledig.

23 oktober 2021 om 00:49

Mee eens, het is niet alleen de schuld van Schmidt maar een coach is wel eindverantwoordelijk en standaard de kop van jut als het slecht gaat. Wanbeleid gaat me te ver maar Vinicius, Max, Zahavi en Van Ginkel bv brengen niet waarvoor PSV ze heeft gehaald en hun hebben ze wel gescout

23 oktober 2021 om 08:11

Maar denk dan ook aan Baumgartl, mvogo en Thomas. Waarom zijn die er uberhaupt nog?

PSV is aan het instorten. AJAX gaat ze zondag een pak rammel geven van jewelste. Alles onder de 5-0 is niet goed genoeg. Laat ze in Eindhoven ook maar eens voelen hoe het is om 10-0 te verliezen. Dit wordt de knock-out

22 oktober 2021 om 21:20

24 oktober is wel zo'n datum waarop dat kan gebeuren, Feyenoorders kunnen er over mee praten

22 oktober 2021 om 21:27

Alleen degene die hun therapie hebben afgerond na die wedstrijd.

22 oktober 2021 om 22:34

Je hebt wel echt een flink minderwaardigheidscomplex die je verbergt hè? Dat je hevige arrogantie kunt uiten over iets waar je zelf zo vreselijk weinig invloed en relevantie op hebt, dat het effect tot op minimaal 10 nullen achter de punt-komma verwaarloosbaar is. Overigens denk ik ook dat Ajax wint, maar dat gaat natuurlijk nooit 5-0 worden. Hoe dan ook kan ik niet snappen dat je zoveel waarde in een club kunt stoppen dat je met dit soort hersenloze reacties op de proppen komt. Dan snap je echt niet wat de prioriteiten horen te zijn. Of dat, of een snuggere gedachtegang is het probleem.

22 oktober 2021 om 22:38

Sirius maak je er niet druk om. Deze gast veranderd nooit en maakt geen reclame om ajax fan te worden.

22 oktober 2021 om 22:49

Ik zie het meer als een amateur-psychologische analyse :P Maar om nu toch even een leuke discussie aan te gaan: Zou Schmidt niet veel beter op z'n plaats zijn als technisch directeur (desnoods met hulp om er ervaren in te worden)? Als trainer vind ik 'm te veel fouten maken, maar het is onmiskenbaar dat hij spelers naar PSV gehaald heeft die zowel kwalitatief als op visie iets toevoegen. Ik denk namelijk dat dit wel een interessant vraagstuk is en vraag me af hoe supporters hier over denken.

23 oktober 2021 om 10:17

@sirius

"natuurlijk nooit 5-0 worden"


Haha voor de wedstrijd tegen Dortmund zei ik ook zoiets tegen Maarten. Die beweerde we spelen Dortmund helemaal weg en hoge score.

Ik ook natuurlijk niet, Dortmund erg lastig.

Dus ik ga Maarten niet snel meer corrigeren

Het kan gebeuren hoor, thuis verliezen van Monaco. Het probleem is dus echt dat als je geen kampioen wordt en je Schmidt aan het einde v/h seizoen ontslaat dat je dan 4, 5 van zijn lievelingetjes nog in de ploeg hebt, plus al het dooie hout, en dan heb je als PSV rustig 20 miljoen totaal verbrast. Hoeveel goeie jaren kun je nog trekken uit een van Ginkel of Pröpper? Welke restwaarde hebben een Mwene, Ramalho, Thomas, Doan? Wie staan er op als Gakpo en Madueke weggaan? Het is heel duister als er dit seizoen niet gepresteerd wordt.

22 oktober 2021 om 20:39

Wat een onzin over die lievelingetjes. Elke trainer heeft zijn eigen lievelingetjes. En als je trainer A voor trainer B ruilt, zullen er inderdaad wat verschuivingen zijn in de ploeg. Echter zal die 20 miljoen aan waardevermindering er juist weer bijkomen bij spelers die dan weer meer kansen krijgen.

22 oktober 2021 om 20:42

Bongiorno

Dat er veel geld verspild is, is toch meer de schuld van JdJ dan Schmidt. Hij heeft nog best weinig betaald voor zijn versterkingen.

v Ginkel en Propper zijn gewoon typisch PSV aankopen, die JdJ sws gehaald zou hebben. Staat los van Schmidt.

Mwene en Ramalho amper wat gekost waarbij Mwene gehaald is als lb en rb backup.

Thomas en Doan zijn ook JdJ aankopen die voor Schmidt er al waren.

Aankopen van Schmidt verder Max en Sangare die nog waarde hebben. Gotze zou ook kunnen.

Zahavi was transfervrij en die zal ook wel transfervrij weggaan.

Overal valt mee dat PSV opgeschept zal zitten met Schmidt aankopen.
Drama is eerder dat PSV nog steeds vast zit aan de troep aankopen van JdJ. Selectie al 3r jaar op rij uit balans en te weinig kwaliteit.

Deze man gaat PSV opbreken en daarom hoop ik dat hij nog jaren mag blijven aanmodderen

22 oktober 2021 om 21:06

Bruma, Mvogo, Baumgartl al vergeten dan?

22 oktober 2021 om 21:23

Bruma en Baumgartl zijn ook gehaald door John de Jong he, nog voordat Schmidt uberhaupt trainer van PSV was. Analyse van Mrkrillin klopt grotendeels wel. Het is telkens Schmidt die de boeman is maar John de Jong heeft er past echt een puinhoop van gemaakt

22 oktober 2021 om 22:41

@davilla_7 - Maar dat is dan de subjectiviteit van de supporter. We hebben allemaal kunnen zien hoe John de Jong heeft staan stuntelen, waarbij werkelijk elke aankoop (ver) onder de marktwaarde presteerde. Het is ook wel een vreemde wisselwerking momenteel overigens. Wat dat betreft snap ik de verwarring: De technisch directeur word gered door z'n trainer op de transfermarkt, terwijl de trainer min of meer door zichzelf word gered, maar dan in de rol van een verkapte technisch directeur. Schmidt is tactisch maar weinig; heeft echter wel goede spelers naar PSV weten te halen. John de Jong lijkt duidelijk gered te zijn door Schmidt. In dat opzicht denk ik dat John de Jong het grootste probleem voor PSV is, maar ik denk ook dat de zwakke punten van Schmidt ook simpelweg te groot zijn om echte successen te boeken. Als je nu naar PSV kijkt, geloof ik niet dat ze niet nog veel vaker punten gaan verspelen.

22 oktober 2021 om 23:01

Mee eens Sirius. Niet dat hij het zelf zou willen, maar eigenlijk zou het serieus nog niet zo'n gek idee zijn om Schmidt door te schuiven als TD, want in die rol heeft hij - met de komst van oa Max, Gotze, Zahavi en Ramalho - tot dusver meer betekend voor PSV dan als trainer. Niet dat al die aankopen nu nog steeds geweldig presteren, maar ze hebben een veel betere prijs/kwaliteit-verhouding dan de pure miskopen die John de Jong heeft binnengehaald. Verder vind ik Schmidt ook wel redelijk goed in het inschatten van spelers, maar weinigen zouden vorig seizoen bijvoorbeeld op het idee zijn gekomen om Boscagli en Teze centraal achterin te zetten maar Schmidt deed het gewoon en achteraf was dat ontegenzeggenlijk de beste keuze. Allemaal zaken die voor hem als eventuele TD pleiten. Echter, als trainer word juist verwacht dat je een spelsysteem in een elftal slijpt en daarin is Schmidt inderdaad niet bepaald bedreven. Na 1.5 jaar is het nog steeds moeilijk om structuur in het aanvalsspel van PSV te ontdekken, en verdedigend is het bij tijd en wijlen al helemaal een puinhoop. Sowieso vind ik dat je als trainer altijd eerst vanuit de organisatie moet denken en dat lijkt bij Schmidt helemaal mis te gaan. Toen Faber het eind 2019 overnam van Van Bommel had hij binnen enkele weken het elftal al zo neergezet dat het verdedigend gewoon zeer stabiel stond, zo moeilijk is het ook allemaal niet. Heb het idee dat Schmidt het trainersvak onnodig gecompliceerd maakt

23 oktober 2021 om 10:22

Davilla

Is het niet gewoon dat Schmidt te veel gentleman is? Ik heb op veel punten kritiek op hem, maar hij klaagt naar buiten nooit, zoals v Bommel wel deed over aankopen.

Hij is echt opgezadeld met zeer slecht matriaal en selectie niet in balans.

Zijn TD speelt liever verstoppertje, dan naar buiten treden en ook zijn trainer in bescherming nemen.

V Ginkel, Propper en ook Luuk wilde PSV. Ik geloof echt niet dat dit soort spelers uit de koker van Schmidt komen.

Die scout liever in Oostenrijk, Duitsland en Frankrijk.

Hopelijk slaat hij wel met vuist op tafel intern en kaart aan wat er mankeert. Maar verwacht dat hij daar te veel gentleman is en samen dingen wil doen.

Met Redbull Salzburg lukte het hem wel. Op een uitzondering daargelaten (soriano, Mané, etc.) was dat team toch niet veel beter dan het huidige PSV? Waar kan het dan aan liggen?

22 oktober 2021 om 21:14

Wat lukte hem precies wel? Hij werd kampioen in een competitie die nog matiger is dan de Eredivisie en hij won op een blauwe maandag eens van een armoedig Ajax in Europa om er een ronde later alsnog uit te vliegen

23 oktober 2021 om 08:02

Vergeet ook niet welke namen toen in Ajax speelden. Alleen Blind had toen enig niveau. Maar ik herinner me Viergever en van der Hoorn, maar waarschijnlijk ook van Rijn en Dico Koppers en veel andere zelf opgeleide spelers die het nergens gemaakt hebben...

24 oktober 2021 om 15:57

Heb Ajax anders nog nooit zo kansloos gezien.

Daarnaast vloog hij eruit tegen Basel. Dat is ook gewoon een goede ploeg.

Welke wedstrijd heeft Kieft gekeken? Vinicius is juist goed, of ja, beter dan Zahavi in de combinatie en zijn kwaliteit is juist dan hij een bal kan beschermen😂😂. Volgens mij verwart hij Vinicius met Zahavi.

Wat mij vooral opvalt (en natuurlijk snap ik dat PSV veel meer kwaliteit op het veld heeft staan) is dat Ron Jans die speelwijze moeiteloos in een voorbereiding toepast op een ploeg, terwijl Schmidt het na twee jaar nog steeds niet op orde heeft. Dan kun je gerust stellen dat er iets niet goed gaat. In het geval van PSV denk ik toch een combinatie van twee factoren; een technisch directeur die de indruk wekt afhankelijk te zijn van z'n trainer en een trainer die de indruk wekt niet het maximale uit z'n ploeg te halen. Ik denk nog steeds dat PSV simpelweg niet zo goed rendeert omdat ze een net-niet td hebben en een net-niet coach. Er zit echt veel potentie in deze ploeg, maar na een leuk begin is het wederom wisselvallig en wederom merk je dat er bepaalde kwaliteiten gemist worden. Het eerste is op conto van de trainer, de tweede van de td.

We halen de term Volgasfussbal maar weer eens uit de kast,als het even niet lukt. Lang niet gehoord. Het blijft zoeken, het blijft sneu Wim.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

PSV

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax3341
2.PSV3113
3.Feyenoord2918
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
M. GötzeMiddenvelder120
BrumaAanvaller125
Y. VertessenAanvaller123
E. ZahaviAanvaller124
J. DrommelKeeper130
M. DelangheKeeper00
Y. MvogoKeeper10
Voor de complete selectie: Clubpagina PSV.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina PSV.

2 fans
Aanvaller, 20 jaar

In de wandelgangen

Dinsdag 30 november
Scouts van Ajax, Manchester United, Borussia Dortmund, Internazionale, Southampton, Everton en Rangers waren zondag aanwezig bij Charleroi - Anderlecht. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren