NEC mogelijk in leeg Goffertstadion: ‘Staan er niet goed op bij gemeenten'

Vrijdag, 22 oktober 2021 om 18:42Mart Oude Nijeweeme • Laatste update: 18:45

NEC houdt er sterk rekening mee dat de komende thuiswedstrijden in een leeg Goffertstadion moeten worden afgewerkt, zo laat de club vrijdagavond weten via een bericht op de website. De Nijmeegse club zag het stadion gesloten worden nadat in de derby tegen Vitesse een deel van het uitvak instortte. NEC is op zoek gegaan naar een alternatief om zijn thuiswedstrijden af te werken, maar kreeg tot op heden nul op rekest in zowel Nederland als Duitsland. NEC speelt de eerstvolgende thuiswedstrijden tegen FC Groningen (31 oktober), sc Heerenveen (6 november) en SC Cambuur (26 november).

Na afloop van de wedstrijd tegen Vitesse (0-1 verlies) stortte een tribune in het Goffertstadion onder het gewicht van hossende uitsupporters in. De tribune bleef grotendeels hangen dankzij een metalen container die daar toevallig onder stond. Tot overmaat van ramp ging het na afloop van het duel ook buiten het stadion mis, waardoor het voor NEC momenteel lastig is om een geschikt alternatief te vinden om de thuiswedstrijden af te werken. "Met de gebeurtenissen van afgelopen weekend in het achterhoofd staat NEC er momenteel niet goed op bij meerdere gemeenten", valt te lezen op de clubsite.

"Na meerdere gesprekken tussen verschillende clubs en gemeenten is de ideale oplossing nog altijd niet gevonden", vervolgt de berichtgeving. "Het faciliteren van de wedstrijden op een andere locatie wordt onwaarschijnlijker, terwijl spelen in een leeg Goffertstadion wellicht toch een optie is. De locaties waar NEC haar wedstrijden hoopte te spelen haakten om diverse redenen af. De kans dat NEC zal afreizen naar Duitsland is nihil. NEC legt de focus voor nu op een optie die eerder onmogelijk leek: spelen in het eigen Goffertstadion, maar zonder publiek. Daarover is de club momenteel in gesprek met de gemeente."

De club benadrukt dat een leeg Goffertstadion niet de voorkeur geniet. "Desalniettemin liggen de stadions van de clubs waarmee NEC nog in gesprek is allemaal op tenminste anderhalf uur rijden van Nijmegen. De club is zich bewust dat dit eveneens geen gewenste situatie is voor haar supporters en businessleden. Naast het voetballen in het eigen Goffertstadion bekijkt NEC de opties om in de stad enkele locaties bereid te vinden om middels schermen – met daarop de wedstrijd van NEC - supporters te ontvangen."Gerelateerd

Meer sportnieuws

28 reacties (laatste reactie door juggler)

Stadion van Fc Den Bosch lijkt mij de meest logische optie. Fc Den Bosch speelt tot de winterstop alleen op vrijdagen en is geografisch goed te doen voor mensen uit Nijmegen. Dit seizoen zitten er gemiddeld 8.000 toeschouwers op de tribune bij NEC. In het stadion de Vliert kunnen 8.500 toeschouwers.
Ik denk dat elke club uit Gelderland/duitsland geen behoefte heeft aan NEC. In Den Bosch zijn we wel erger gewent dan een knokpartijtje Verwacht ook niet veel problemen mochten ze naar Den Bosch komen

22 oktober 2021 om 18:59

Dit lijkt mij ook de beste optie te zijn. Ik heb alleen geen idee hoe de supporters van FC Den Bosch en NEC elkaar liggen.

22 oktober 2021 om 19:12

In het verleden is er wel is wat gebeurd maar Den Bosch supporters hebben ruzie gemaakt met meerdere clubs van een doodskist bij Fc Utrecht tot rellen tegen Go Ahead supporters vorig jaar. Het enige bezwaar kan zijn dat in het verleden Nec en Top Oss een jeugdopleiding hebben gedeeld en dat ze het niet aan durven wegens de rivaliteit met Top Oss. Persoonlijk denk ik dat er hoogstens de eerste pot een knokpartij kan ontstaan tussen supporters maar voor de rest verwacht ik niet veel op de lange termijn. Den Bosch heeft zelf ook een stadion die een renovatie kan gebruiken dus misschien zit Fc Den Bosch nog in de toekomst bij NEC op de tribune. Persoonlijk hoop ik uit solidariteit naar elkaar dat het mogelijk wordt gemaakt maar ik durf je geen garantie hierop te geven dat er niks gebeurd.

22 oktober 2021 om 19:03

Die 8000 komt omdat de capaciteit toen nog niet op 100% mocht. Seizoenkaarten zijn volledig uitverkocht voor het eerst sinds jaren. Met volledige capaciteit zit er toch wel zeker 11000/12500.

22 oktober 2021 om 19:15

Oké dat wist ik niet maar rekening houdend met het feit dat niet alle supporters de reis zullen maken denk ik dat het stadion de Vliert de beste optie is. Misschien is VVV nog een optie maar in Venlo spelen ze op Natuurgras en dan is twee wedstrijden op een weekend veel.

22 oktober 2021 om 20:07

Neem aan dat de gemeente den Bosch een van de gemeentes is die nee hebben gezegd, volgens dit artikel spreken ze nu nog met enkele gemeentes die op anderhalf uur afstand zitten, dus kun je den Bosch, Oss, Arnhem en Doetinchem sowieso al uitsluiten

Serieus? Er is niks mis met dat hele stadion ten eerste. Het uitvak had geen ondersteuning van de trap blokken. Daarna lekker dan, van je collega's moet je het maar hebben. Net over de grens in Duitsland zijn een aantal opties. NEC supporters waren juist zo goed bezig de laatste tijd. Tegen Vitesse ging het inderdaad helemaal mee eens Maar daar waren ook supporters van Boekarest bij. Met andere wedstrijden komen er echt geen problemen

22 oktober 2021 om 19:25

Recht praten wat krom is!

22 oktober 2021 om 19:37

Koop jij nou maar een mooi nieuw stadion voor ons he

23 oktober 2021 om 02:28

Geduld m'n jonge, geduld

22 oktober 2021 om 22:16

En ten tweede?? O nee, laat maar. Je kraamt toch alleen maar onzin uit. Niks mis met het stadion....Er hadden doden kunnen vallen ei

23 oktober 2021 om 02:30

Maar is niet gebeurd. Het gaat er om dat rest van het stadion niet zo is gebouwd als het uitvak. Gewoon spelen zonder uitsupporters

23 oktober 2021 om 10:43

Of de rest van het stadion wel goed is valt natuurlijk moeilijk te zeggen zonder een goed onderzoek.
Lijk me logisch dat ze dat eerst goed en uitgebreid willen onderzoeken voordat ze weer mensen toe laten.

Erg jammer zo. Het is begrijpelijk dat gemeenten/clubs niet op rellen en gedoe zitten te wachten. Het is in Nederland bij wel meerdere clubs misgegaan afgelopen wedstrijden en dat haal je liever niet in 'huis'. De rellen in Nijmegen waren inderdaad buitensporig, maar waarom over één kam scheren. Er zijn ook een hele hoop fans die hier de dupe van worden, wat denk ik niet de bedoeling is van deze clubs maar in realiteit wel gebeurt.

Misschien is dit juist een mooie stap om te laten zien dat het ook anders kan, op een gemoedelijke manier. In Duitsland gaat dit vaak beter, misschien is Duitsland dan ook wel een prima optie om de andere wedstrijden te spelen.
De komende 'thuiswedstrijden' zijn tegen clubs uit het noorden, wellicht iets noordelijker in Duitsland?

Als je als club de boodschap PURE HAAT goedkeurt (en het afknallen van de tegenstander door een jager) lijkt het mij vrij logisch dat je alleen daarom al nergens meer welkom bent. Zo’n clubleiding moet eerst eens flink bij zichzelf te raadde gaan. Het vuurtje is door de hele club flink opgestookt.

22 oktober 2021 om 20:15

Ze hebben al toegegeven een fout te hebben gemaakt met het toelaten van dat spandoek.

22 oktober 2021 om 20:24

Too little too late! Mooie woordjes voor de bühne, zo zie ik het tenminste. Net politiek... Boetekleed aantrekken, dan maakt het ineens allemaal niet uit of zo. Boel opfokken naar uitvak, clubnaam niet uitspreken door de speaker...ronduit sneu. Nou komt die directie met een excuus filmpje, laat me niet lachen!

22 oktober 2021 om 20:27

O dan is het goed, dan doen we net of het nooit gebeurd is.

22 oktober 2021 om 20:56

De aanklager heeft een onderzoek gestart en ik zeg nergens dat we moeten doen of het nooit gebeurd is. Als het weer misgaat zit dit nog gewoon in het geheugen.

22 oktober 2021 om 20:20

NEC heeft al aangegeven dat dit afgekeurd had moeten worden. Schijnbaar zit het doek je wel heel diep dat je er iedere keer maar weer op terug komt…

22 oktober 2021 om 20:29

Tuurlijk kan dat diep zitten, is toch ook te schandalig voor woorden

22 oktober 2021 om 22:23

Gezien het formaat lijkt mij dat vooraf bekeken wat er op staat. Dan kan dat doel nooit naar binnenkomen. Dan is alleen sorry dat had niet moeten gebeuren te weinig. Mis nog het scherp veroordelen wat er op dat doek stond. Dat het afgekeurd had moeten worden is nogal een understatement. Benieuwd wie hier over gaat en of deze persoon inmiddels een functie elders heeft.

22 oktober 2021 om 23:48

Ach, het is nogal overtrokken om hier nou een groot probleem te maken. Ik begrijp ook dat het niet had mogen gebeuren. Ik heb meer problemen met wat er voor de rest gebeurd is. NEC krijgt er vast nog wel een boete of waarschuwing voor van de KNVB, dan moet het ook gewoon klaar zijn. Je bent in overtreding geweest, je krijgt er een straf voor, en dan is het ook klaar.

23 oktober 2021 om 08:12

Oneens dat het overtrokken is. Het zegt namelijk heel veel over de clubleiding. Dat ze zoiets toestaan is echt ongelofelijk. Het zit dus blijkbaar in de hele club en niet alleen de harde kern en de relschoppers.

23 oktober 2021 om 09:39

Ik heb meegekregen op VZ dat er meerdere verzoeken van NEC rii gemeente tot renovatie zijn afgewezen, klopt dit?

Zo ja vind ik de gemeente Nijmegen walgelijke backstabbers. Puur de reactie waarmee ze alle schuld op NEC schuiven terwijl je eigenaar bent van het stadion en een stad deelt.

1,45 uur .. kom maar hoor... Bij Emmen zijn wij vaker gastvrij geweest, zoals aan Twente, Utrecht en Go Ahead.

Indien mogelijk moet je elkaar altijd helpen

22 oktober 2021 om 23:45

Heeft Vitesse ook niet ooit een keer in Emmen gespeeld tegen Ajax? Of ben ik nu compleet in de war

Lekker dan geen gemeente wil je hebben en nu kost een leeg stadion je veel geld aan ticket verkoop en catering. Heb je wat aan die mensen die knokken voor de club. Precies wat je club nodig heeft.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

NEC

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
11.NEC19-4
13.Willem II18-12
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
L. SchöneMiddenvelder150
A. AkmanAanvaller145
J. OkitaAanvaller134
E. TavşanAanvaller133
S. El KarouaniVerdediger150
J. VetMiddenvelder121
Voor de complete selectie: Clubpagina NEC.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina NEC.

In de wandelgangen

Dinsdag 7 december
Barcelona heeft Andreas Christensen benaderd voor een transfervrije overgang. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren