Ajax doet poging voor Ryan Gravenberch: ‘Het wordt een heel zware strijd’

Vrijdag, 22 oktober 2021 om 16:31Dominic Mostert • Laatste update: 17:04

Ajax wil Ryan Gravenberch langer aan zich binden. De negentienjarige middenvelder staat tot medio 2023 onder contract in de Johan Cruijff ArenA, maar de club heeft contact gezocht met zijn management over een contractverlenging. De poging om Gravenberch langer vast te leggen bevindt zich nog in een beginstadium: er is nog geen aanbieding gedaan. Journalist Mike Verweij van De Telegraaf voorspelt moeilijke onderhandelingen met zaakwaarnemer Mino Raiola.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

Meer sportnieuws

71 reacties (laatste reactie door origineel)

Hoop dat united een poging voor hem doet.

22 oktober 2021 om 16:41

Gezellig samen met Donny op de bank.

22 oktober 2021 om 16:44

Denk dat hij Newcastle bedoelt.

22 oktober 2021 om 16:53

@desteek, ik hoop het, want als united fan hoop ik zeker niet dat ze een poging voor hem doen (nog niet tenminste)

22 oktober 2021 om 16:56

Of Sheffield

22 oktober 2021 om 18:27

@feyenoordaddict
Sheffield Wednesday of United?

22 oktober 2021 om 16:44

Waarom? Bij die club wordt niemand beter.

22 oktober 2021 om 17:29

Lekker onder 's werelds meest waardeloze manager spelen, waarom zou hij daaraan beginnen?

Zou mooi zijn want hij vertegenwoordigd heel veel waarde in deze markt. Toch zou de contractverlenging van Mazraoui mij het blijst maken, ik vind die jongen zo goed. Hij past perfect bij Ajax en is echt niet te stuiten in de 3-hoek met Antony en Berghuis, daar komt zo veel gevaar uit.

22 oktober 2021 om 16:44

Wel grappig want vorige week toen in het nieuws kwam dat hij misschien zou vertrekken 'kon hij er toch niks van en was Rensch vele vele vele malen beter'. Gotta love the heat of the moment. Wat was het ook alweer: een renpaard die ongeinterreseerd meer naar voren wil rennen en niet kan verdedigen?

Ben het trouwens met je eens. Die gast is echt belangrijk voor Ajax. Na Trabelsi een van de betere backs.

22 oktober 2021 om 16:48

Wie heeft dat gezegd dan? Mazraoui was vorig seizoen de beste speler in de 1ste seizoenshelft en de eerste 10 wedstrijden van het seizoen ook ijzersterk. Ik kan me moeilijk voorstellen dat iemand vorige week zei dat Mazraoui er niks van kon, want mits fit haalt hij dit niveau al 1.5 jaar.

22 oktober 2021 om 16:57

Westend heeft dat 1 of 2 mensen zien zeggen of misschien iets in de trant van dat er wel een goede vervanger voor hem klaar staat en doet alsof die representatief zijn. Ik heb het zelf namelijk nergens gelezen.

22 oktober 2021 om 17:00

@westend, waar heb jij het over? Ik heb zulke reacties niet gezien, wel reacties gezien waar mensen zeggen dat Rensch veel talent heeft en verder was op die leeftijd en dat je uiteindelijk een back niet 'te' belangrijk moet maken. Maar verder zijn de mensen die dat zeggen achterlijk, als je ook maar 2 wedstrijden dit seizoen hebt gepakt is het overduidelijk dat Mazraoui verschrikkelijk belangrijk is.

22 oktober 2021 om 17:01

Nou laat het mooie van deze site nou precies zijn dat alle comments nog beschikbaar zijn om terug te lezen. We hebben die discussie toevallig afgelopen week nog gevoerd.

22 oktober 2021 om 17:01

Goed bezig Westend lekker iedereen over 1 kam scheren. Mazraoui mag nog steeds weg van mij. Zo goed vind ik hem namelijk niet! Vooral niet in verdedigend opzicht. Lees maar lekker terug dan zal je hetzelfde zien staan! Mooi toch altijd hoe niet Ajacieden zo bezig zijn met wat Ajacieden allemaal vinden...
Persoonlijk ben ik van graag of niet! Jammer dat Ajax niks voor hem vangt maar ik denk dat dit toch de toekomst gaat worden. Lekker uit je contract lopen en zelf alles opstrijken. Wat opzich gewoon mag natuurlijk..

22 oktober 2021 om 17:12

Ik heb wel gezegd dat Rensch van mij part opgesteld mocht worden. Omdat die jongen nog waarde vertegenwoordigd. Ik heb ook gezegd dat hij misschien uiteindelijk wel beter kan worden. Westend heeft weer duidelijk dingen gelezen die er niet zijn. Lekker een beetje provoceren op de vrijdagmiddag. Lekker man!

22 oktober 2021 om 17:18

Ho eens even, ik zeg niet iedereen. Ik zeg dat ik genoeg mensen heb gezien die op het moment van contractverlenging (onduidelijk of iemand gaat bijtekenen, zoals Mazraoui) meteen gaan roepen dat hij er toch niks van kan. Maar Schijntrap. Je schrijft in je eerste zin dat ik iedereen over 1 kam scheer (wat ik overigens niet doe) en vervolgens hou je een betoog dat Mazraoui er niks van kan? Dan sluit je af met een statemnt dat niet-ajacieden met ajax bezig zijn (waar staat mijn clubvoorkeur dan?) Waar discussieer je dan over?

22 oktober 2021 om 17:38

@Westend maar jij zegt toch dat er vorige week was gepretendeerd dat hij er niets van kon…heb jij het dan over een iemand of over een significante groep? En heb jij het dan wel goed gelezen? Kortom, mi reageer je hier wel een beetje erg kort door de bocht. Naar mijn mening is Maza op dit moment echt waardevol maar als hij niet snel bijtekent zou hij mi op de bank moeten gaan zitten. Met Rensch heb je een behoorlijke vervanger in huis waar je mee door moet. Rensch nu minuten geven levert je itt Maza dan wel wat voor volgend seizoen op.

22 oktober 2021 om 17:45

@Westend dat was dan echt een kleine minderheid. Nous is een baas en die mag nog heel lang blijven.

Gravenberch mag van mij ook nog even blijven. Ik ben best vaak kritisch op hem, en ik denk dat het ook vooral in zijn eigen belang is. Hij moet echt nog leren, veel meer dan Nous.

22 oktober 2021 om 20:41

Eens, als talenten net eens dat jaartje langer zouden blijven... Kan in vele gevallen volgens mij echt een wereld van verschil maken. Anderszijds begrijp ik het wel. Voor het zelfde geld ben je volgende week geblesseerd en zit het er al weer op

23 oktober 2021 om 09:32

Eens, complete backs zijn schaars. Nu wil ik niet beweren dat Mazraoui een volmaakte back is, toch is er een duidelijke ontwikkeling merkbaar in met name het positioneren bbt.
Hoe goed Gravenberch ook is; talent(academie) in de as heeft Ajax zat.

Nous verdient naar mijn mening wel een goed salaris net onder een Blind ofzo.

Gravenberch (nog) niet. Hierarchie en dienstbaarheid in/naar het team is belangrijker dan Gravenberch.

We weten al precies hoe dit af gaat lopen. Raiola gaat veel te hoog in de boom zitten waardoor ze er niet uit komen met Ajax en dan gaat ook Gravenberch gratis weg en kan hij weer een miljoenen bonus in eigen zak steken. Dat is het standaard recept van Raiola.

22 oktober 2021 om 16:42

Is zo'n vreselijk, misselijkmakend mannetje dat.

22 oktober 2021 om 16:45

Contract van 2 jaar is niet bijtekenen een jaar niet voetballen. Alleen gebruiken als het uitkomt voor bv de laatste 5 minuten en kijken welke club hem dan wil.

22 oktober 2021 om 16:54

Dat moet je alleen doen bij Onana's met 1 jaar, want Gravenberch is gewoon minimaal 30 miljoen waard en een belangrijke speler. Waarom zou je die in godsnaam op de bank laten rotten met 2 jaar contract? Dat zou pas kapitaalvernietiging zijn.

22 oktober 2021 om 16:47

Gravenberch heeft nog tot 2023, dus die zal je in de zomer moeten verkopen. Al zou 2 of zelfs 3 jaar Ajax niet slecht voor hem zijn. Hij is nog lang niet zo ver als Frenkie en De Ligt waren in 18/19.

22 oktober 2021 om 16:48

Niet verlengen voor de zomer is gewoon verkopen komende zomer lijkt me.
Je gaat er toch niet weer aan branden zou ik zeggen.

22 oktober 2021 om 16:55

Prima, proberen te verlengen met deze jongen, doet hij het niet, dan in de winterstop verkopen. Moet nog wel een aantal stappen (zeker doelgerichtheid) maken. Kunnen we Eriksen terughalen en op zijn positie neerzetten. En dan zal er heus daarna wel tijd om een goede jeugdspeler op het middenveld weer in te bouwen. Mogelijk word je dan nog wel sterker dan nu!

22 oktober 2021 om 16:59

Te hoog in de boom zitten of eisen dat zijn cliënt (die hij vertegenwoordigt) betaalt krijgt wat hij vertegenwoordigt? Snap best wel dat clubs geen fan van Raiola zijn, want hij speelt het spelletje hard. Iets wat veel clubs ook doen wanneer een speler nog maar een 1-jarige contract heeft, kan die mooi op de tribune zitten

22 oktober 2021 om 17:45

Maar wat is te hoog in de boom ? Hoger dan Berghuis ? En ja, Berghuis doet het nu goed, maar dat het misschien toevallig nu op deze positie het zo goed zou doen wist ook niemand.

22 oktober 2021 om 17:48

Ik hoef hem ook niet als vriend maar ik denk oprecht dat hij in het belang van zijn clienten handelt. Als hij wil blijven dan gaat Raiola hem echt niet wegloodsen. Hij wil dan natuurlijk wel de beste deal, dus dan gaan ze aan het begin hard to get spelen. Ze gaan hoe dan ook niet aan het begin al roepen dat hij sowieso wil blijven.

22 oktober 2021 om 17:56

Vernon. Het heeft geen zin. Veel denken allemaal te weten hoe Raiola handelt, maar hebben de beste man nog nooit ontmoet of bij een onderhandeling gezeten. Tot nu toe heeft hij veel toppers in zijn stal zitten en dat zegt voor mij genoeg. Gewoon een topper in zijn werk.

22 oktober 2021 om 17:54

Ik dacht altijd dat ik Berghuis zag op je foto!

Ik lees echt enorm veel kritiek op Gravenberch. Naar mijn mening heeft hij dit seizoen grote stappen gezet. Gravenberch zakt niet meer door de ondergrens en heeft deze ondergrens naar een zeer respectabel niveau gebracht. Volgens mij heeft hij de meeste dribbels van alle spelers in de Eredivisie: van achteruit is hij met zijn dribbel en passing de ideale verbindingsspeler. Het klikt gewoon heel goed met Alvarez, Timber en Martinez: op negentienjarige leeftijd is Gravenberch een ijzersterke verbinder in het positiespel van Ajax. Verdedigend is hij daarnaast steeds stabieler geworden en presteert hij echt uitstekend. Dat was voor Ten Hag aanleiding om hem als enige zes te posteren tegen Heerenveen: duidelijk is toen geworden dat hij daar nog steeds stappen kan zetten. Nu nog werken aan dat schot en beter en beter worden. Gravenberch wordt met de maand completer: als hij na dit seizoen nog een jaar blijft is hij daarna waarschijnlijk rijp voor een transfer naar een Europese topclub. Tegen Dortmund was hij wat ongelukkig, maar speelde hij zeker niet slecht. In het algemeen presteert hij goed in de topwedstrijden.

22 oktober 2021 om 17:05

Als jij zegt dat hij dit jaar niet meer door de ondergrens zakt ben je wel heel snel tevreden. Twente uit was hij verschrikkelijk en deed alles fout. En ook bij heerenveen deed hij niks goed. Ik vind hem vaak veel te laks en nonchalant en zijn schoten zijn echt om te huilen. Hij heeft zn fysiek mee en kan met een dribbel ene speler passeren maar jij schetst het wel erg rooskleurig. Ik vind hem vooral niet effectief. Vooral bij de 16 blijft hij te lang dribbelen zonder tot echt een overtuigende steekpass of schot te komen.

22 oktober 2021 om 17:17

Hij was dinsdag ook gewoon de slechtste Ajacied op het veld. Moet gewoon minimaal één en eigenlijk twee keer scoren. Nu weet ik ook wel, hinnik erg jong etc. etc. en dat is ook zo. Maar soms is hij ontzettend nonchalant in zijn benadering van dingen. Als dat er uit gaat wordt hij wereld top.

22 oktober 2021 om 17:50

Ik ben ook vaak kritisch maar hij is de laatste maanden zeker beter geworden. Vorig jaar vaak nog traag, bijna ongeïnteresseerd. Nu feller en stabieler. Nog genoeg te verbeteren maar de potentie druipt er vanaf.

Als ik de naam Raiola al lees, dan krijg ik al de kriebels. Is dat niet ook de zaakwaarnemer van Nous?

22 oktober 2021 om 16:44

Yep. En die heeft ook nog niet verlengd. Daar staat tegenover dat de familie van Gravenbergh wel invloed heeft op zijn beslissing. Dus dat scheelt.

22 oktober 2021 om 16:45

Sinds kort wel ja... Zou toch een enorme aderlating zijn al loopt Nous gratis de deur uit. Begint helaas wel bijna de realiteit te worden.

22 oktober 2021 om 17:09

Gaat de toekomst worden denk ik. Je ziet het wel meer. Dembele bij Barca, Messi, tja...
Jammer voor de clubs waar je als speler best veel aan te danken hebt.
Was het niet Feyenoord die een speler had die nog bewust wou verlengen zodat Feyenoord nog wat voor hem zou kunnen krijgen? Ik weet even niet meer wie.
Dat vind ik persoonlijk een stuk mooier maar ja... zeg maar is nee tegen een hoop geld en mooie woorden van zaakwaarnemers en clubs.

22 oktober 2021 om 17:51

Dat is het punt; gun je je oude club een transfersom of pak je zelf de tekenbonus? Als je het zelf bent? Het gaat om echte euro’s op jouw bankrekening.

Tsja als Raiola de zaakwaarnemer is dan weet je al dat er geen nieuw contract getekend gaat worden. Die wil dan meteen het dikste salaris hebben en dat gaat hij niet krijgen. Dus dit zal het laatste seizoen voor Gravenberch bij Ajax worden en dan lekker verkopen voor 20/25 miljoen en.

Als ik hem was zou ik nog wat jaartjes bij Ajax blijven. Dat Ajax je contract wil verlengen zou hem juist extra motivatie moeten geven en de wil om te blijven. Hij heeft nog veel te leren. In een goed spelend team met een toptrainer als Ten Hag heeft hij de beste omgeving om te groeien. Als hij te vroeg weg gaat bij Ajax, dan zie ik hem niet zijn volledige potentieel benutten. Dat zou zonde zijn.

22 oktober 2021 om 17:53

Eens. Sommige spelers zijn klaar voor de stap, zoals Nous. Gravenberch nog niet, die doet zichzelf een plezier door bij Ajax completer te worden. Je speelt ook gewoon CL, en niet om de kruimels. Dus ideaal voor hem. Die toptransfer komt een jaar later ook nog wel.

Mino Raiola, the middle man die er altijd beter van wordt zonder zelf heel veel te hoeven doen... Er zijn nog altijd spelers die met hem willen werken en clubs die de contacten aangaan. Hoe kan het toch blijven bestaan

22 oktober 2021 om 17:36

Omdat hij altijd het maximale voor die spelers eruit vist en zelfs niet presterende spelers onderbrengt bij de Europese top?

Ik hoop dat hij zijn hoofd niet op hol laat maken door onze goede vriend Mino. Ik denk namelijk dat hij nog veel stappen moet maken voordat hij het kan redden bij een grote competitie. Hij presteert nog verre van constant, dus laat hem maar echt eerst sterkhouder worden van ons middenveld voordat hij vertrekt, dan zie ik een mooie toekomst voor hem.

22 oktober 2021 om 17:11

Ligt er ook een beetje aan naar welke club hij gaat. Een club als Leipzig zou bijvoorbeeld een prima tussenstap zijn. Ik begrijp ook wel dat dat niveau de laatste jaren niet meer veel scheelt van Ajax. Maar het is natuurlijk wel zo dat de stap van Ajax naar de top groot blijft. Bij Ajax presteren spelers naar mijn mening ook beter dan ze daadwerkelijk zijn. Ik zie spelers als Haller, Tadic, Blind en Alvarez dit niveau niet aantikken bij andere clubs.

Ik ben er bang voor. Ik begin mij ook steeds vaker af te vragen of er überhaupt een speler van Raiola ooit een contractverlenging heeft getekend?

Wens Ajax veel succes. Dit gaat erg lastig worden met die manipulator Raiola. We hebben zo Simons gehad, Brobbey die opeens terug wilde. Kluivert zal ook spijt hebben. En nu zit Ajax met Maza en Gravenbergh, beide bij Raiola. En hoezo kunnen Alvarez en Martinez wel zonder moeite verlengen? Dat zijn niet eens echte Ajax jongens. Echt absurd! Die Raiola laat ze denken van ja Ajax moet jullie waarderen en ook goed betalen zoals de gekochte spelers of whatever. Maar dit gaat nergens over! Maza zegt nog gelukkig waar het omgaat maar je ziet duidelijk de invloed van Raiola. En ben bang dat ook kamp Gravenbergh er nu zo instaat, tsja.

22 oktober 2021 om 17:15

Volgens mij vind Overmars het helemaal niet erg dat de clienten van Raiola langzaam aan verdwijnen. Natuurlijk wel dat hij er geen transferbedrag uit weet te halen maar goed... het zij zo. Raiola heeft ook gewoon een hekel aan Overmars dat is toch wel duidelijk. Gewoon helemaal stoppen met die man. Neem maar een paar zaakwaarnemers in dienst waar spelers uit kunnen kiezen als ze bij Ajax komen. Wil je dat niet? Ga dan maar naar een andere club. Toch wel typisch dat de Zuid Amerikanen wel willen verlengen. Maar goed... we zijn ook beetje verwend in Nederland natuurlijk en vinden onszelf al snel heel erg goed.

Aanstaande zomer proberen te verkopen voor 50mln. Zijn opvolgers staan klaar (kudus, taylor). Hij heeft zelf al aangegeven dat hij nog een jaartje bij ajax wilde spelen. In mijn ogen nog veel te vroeg, de afgelopen weken is Ryan steeds de zwakste schakel. Wil je in het buitenland je hoofd boven water houden dan moet je wekelijks uitblinken en dat doet Ryan alleen in negatieve zin de laatste weken. Een goed voorbeeld is donny. Viel bij ajax al vaak niet erg op. Daarnasst: met Raiola kom je er nooit uit. De hele zaak met Nous zal dat nogmaals uitwijzen.

22 oktober 2021 om 17:47

op basis waarvan 50 miljoen ? Dan moet hij toch nog echt stappen gaan zetten. Tot nu toe laat hij niet zien echt constant op een hoog niveau te kunnen spelen.

22 oktober 2021 om 18:38

Het is dat Ajax hem goed in de markt heeft gezet en hij als zeer jonge basisspeler bij dit Ajax sowieso al belangstelling opwekt, maar als je kijkt naar zijn prestaties en het gebrek aan verbetering dat hij laat zien is het gewoon niet bijzonder genoeg om zo'n bedrag te verwachten.

Ontzettend groot talent. Maar is ook nog grillig en presteert naar mijn mening niet constant. Geen ramp voor zo'n jonge speler, maar denk der het voor z'n eigen ontwikkeling beter is om tot 2023 bij Ajax te blijven. Zeker nu de club laat zien dat het zich kan meten met de subtop van Europa, kan ik me eigenlijk ook geen betere plek voorstellen dan lekker iedere week bij Ajax jezelf verder ontwikkelen in een kwalitatief en talentvol team. Hoop dat Gravenberch verstandig is en nog even blijft en daarmee bijtekent.

Gravenberch technisch een heel groot talent. Hopelijk krijgt hij alleen beter balgevoel want hij mist toch wel serieuze kansen. Ook corners en vrije trappen zijn vaker niet goed dan goed (al was de vrije trap tegen Dortmund wel goed geschoten)

Gravenberch is zeker een speler met veel potentie, maar om eerlijk te zijn zie ik dan weer niet echt een gigantisch toptalent in hem.

Hij kan zeker een goede speler worden en zeker bij een mooie club terechtkomen, maar voor zijn ontwikkeling is het denk ik beter om nog 2 à 3-jaar bij Ajax te blijven want hij is immers nog altijd pas 19-jaar maar aangezien Gravenberch nog maar een contract tot medio 2023 heeft en Raiola zijn zaakwaarnemer is, verwacht ik niet dat Gravenberch nog 2 of 3-jaar bij Ajax zal blijven en ik zie hem in de zomer ook wel vertrekken.

Lijkt natuurlijk veel op de situatie wat er afgelopen zomer met Brobbey gebeurde en nu met Mazraoui, die ook allebei worden vertegenwoordigd door Raiola maar Mazraoui vind ik op de een of andere manier minder erg dan Brobbey, omdat Mazraoui altijd contracten en andere dingen bij Ajax altijd veel later en in de meeste gevallen ook altijd veel lager kreeg dan andere teamgenoten van hem, want Mazraoui kreeg volgens mij op zijn 18de pas een contract bij Ajax en heeft al die tijd zonder contract gespeeld terwijl veel teamgenoten van hem al op hun 16de contracten kregen.

En Mazraoui heeft Ajax de afgelopen seizoenen echt wel genoeg gebracht in sportief opzicht. Was in het seizoen 18-19 gewoon heel goed, daarna de seizoenen 19-20 en 20-21 wat pech gehad met blessures al vond ik hem vorig seizoen bij vlagen ook wel goed, en dit seizoen is Mazraoui tot dusver behoorlijk opgeleefd en ik zou het jammer vinden als Mazraoui transfervrij vertrekt, maar ergens gun ik het hem ook wel aangezien hij keihard is blijven werken.

Bij Gravenberch heb ik een beetje hetzelfde idee als bij Justin Kluivert. Spelen weliswaar op verschillende posities en zijn totaal andere spelers en Gravenberch heeft een heel stuk meer wedstrijden in Ajax 1 gespeeld dan Kluivert, maar zowel Kluivert toen als Gravenberch momenteel zijn/waren nog niet uitgeleerd bij Ajax en Kluivert is toen naar AS Roma vertrokken, nog bij Leipzig gespeeld en nu bij Nice maar ik denk dat hij verder in zijn ontwikkeling was als hij bij Ajax was gebleven.

Maar aan de andere kant heeft Ajax Tadic kunnen halen doordat Kluivert vertrok en Kluivert is het beste vanaf links, maar kan ook goed vanaf rechts spelen. Maar ergens heb ik het idee dat er qua contractsituatie hetzelfde met Gravenberch zal gebeuren als wat er met Kluivert gebeurde en dat Gravenberch aankomende zomer zal vertrekken.

22 oktober 2021 om 22:52

"maar aan de andere kant heeft Ajax Tadic kunnen halen doordat Kluivert vertrok"

Ik ben Kluivert en Raiola tot de dag van vandaag dankbaar dat ze voor de knaken kozen. De beste aankoop voor mij persoonlijk sinds ik Ajax volg (1995). Verder ben ik het helemaal met je eens. Gravenberch kan beter nog een jaar blijven maar dan zal er wel verlengd moeten worden. Uit je contract lopen en dan de volledige transfersom aan tekengeld opstrijken is de nieuwe rage en dat moet je ten alle tijden zien te voorkomen.

Nous moeten we gewoon een heel mooi aanbod doen richting de top van het salarisplafond. Als dat niet genoeg is dan moeten we de handen schudden en hem het beste wensen. Op en top Ajacied die zoals je zegt altijd heeft moeten knokken voor zijn plekje. Idd een tijd zonder contract in Jong Ajax gespeeld en op mentaliteit zijn plekje in het eerste verdiend.

Enige waar ik het niet helemaal mee eens ben is dat ik persoonlijk Gravenberch wel degelijk als een echt toptalent beschouw. In ogenschouw nemende dat hij eigenlijk een 8 is die veel beter is met de punt naar achter met een controleur achter hem (een systeem wat we gelukkig steeds vaker spelen dit seizoen). Hij heeft echt veel kwaliteiten en heeft nu al een enorm loopvermogen (had volgens mij de meeste meters gelopen in de wedstrijd tegen Dortmund).

Zag ook van de week twee analyses over hoe Ten Hag Rose overklast heeft en daarin bleek wel dat zowel Gravenberch en Berghuis cruciaal waren in die tactiek door continu tussen de buitenste cv's te gaan staan bij balbezit Ajax. Als er dan een verdediger doordekt ligt de hele as open. Gravenberch komt er wel denk ik, hopelijk bij Ajax.

Gravenberch is denk ik zelfs de zwakste schakel op het middenveld, kan goed opbouwen en ballen veroveren op het middenveld maar een counter dicht lopen kan die niet, een goede pass heeft die niet en ook z'n schot is altijd hard en wild. Zie een potje tegen Heerenveen waarbij Alvarez hem niet constant helpt en je word gewoon weer compleet overlopen. Verkopen deze zomer en Kudus op zijn plek zetten, niet teveel moeite steken in onderhandelingen met Raiola is toch zinloos.

Als Mino een keertje in het belang van de speler handelt komt het wel goed. Dat ik daar niet in geloof is punt 2.
Ik hoop dat Ryan en Mazraoui beiden verlengen tot 2025 en ik gun Mazraoui de stap eigenlijk deze zomer al wel, maar liever volgend jaar en ik gun Ryan de stap over 1,5 jaar ook. Dat is Ajax, opleiden en de spelers een transfer gunnen naar een grote competitie. Hoewel NL ook een steeds grotere en interessante competitie wordt.

Gravenberg en zijn familie heeft voorbeelden genoeg gezien van spelers die door Raiola naar andere clubs zijn gebracht met de garantie dat ze zouden spelen maar op de reservebank of tribune zijn beland. Kijk naar het voorbeeld Brobey die hemel en aarde beweegt om weer terug te gaan naar Ajax. van de Beek die bij M.U. alleen de reservebank warm houd. Zyech die bij Chelsea de bank warm houd. Dat allemaal om de rekening van Raiola en co te spekken.

Het is heel simpel. Als ze willen verlengen dan zal Ajax Gravenberch het contract moeten geven wat hij wil. Als ze dat niet kunnen of willen dan gaat Raiola toch gewoon op zoek naar een club waar Gravenberch wel zijn gewenste contract krijgt. Hetzelfde als met Mazraoui. Ajax wil niet het salaris betalen wat Mazraoui wil hebben. Raiola kan echt wel clubs vinden die dat salaris wel willen betalen

Ik zou gewoon van zaakwaarnemer wisselen m.b.t die galbak Raiola probeer Rob Jansen of karel albers.

Ik hoop het niet, maar ik heb zo'n onderbuikgevoel dat hij en Mazraoui Ajax via de achterdeur gaan verlaten

Hoop dat deze jongen verstandig is en lekker bijtekenen. Speelt mijns inziens nog te wisselvallig en kan en krijgt bij ajax de mogelijkheid om zich hier in te ontwikkelen. De invloed van de familie reken ik al niet eens mee, want zodra er een x miljoen aan tekenend komt geld cliebliefde al vaak niet meer. Fingers crossed dus voor ajax

Als hij nu voor het grote werk en geld kiest dan eindigt hij zoals types waarvan je ooit dacht wat is er van hem terecht gekomen en voetbalt hij ineens bij RKC of Willem 2, zorg dat je hier bij Ajax vlieguren maakt en ervaring op doet IPV het grote geld ,teken bij want je bent er nog lang niet rayen maar je komt er wel met bijtekenen,heb geduld !!!

"Dat komt omdat ze zien dat hij in Amsterdam nog niet uitgeleerd is."

Dat zie ik ook ja. Alleen is het probleem dat over een jaar of 2 hij waarschijnlijk wel is uitgeleerd bij Ajax.
En laat dat nou precies het moment zijn waarop z'n contract eindigt

22 oktober 2021 om 18:42

Waarom zou hij over 2 jaar wel uitgeleerd zijn? Ik vind dat hij na zijn debuut nagenoeg niet beter is gaan presteren en nog steeds één van de eerste is die door de ondergrens zakt. Zie nog geen reden om aan te nemen dat hij binnen nu en twee jaar wel zijn niveau dusdanig heeft verbeterd...

Gravenberch is echt de grootste grap bij Ajax in jaren. De club zelf heeft er ook aan bijgedragen dat hij door zoveel mensen als zo'n groot talent wordt gezien, hij nu al (onterecht) zoveel verdient en de onderhandelingen over een nieuw contract daardoor al nagenoeg kansloos zijn. Gravenberch is echt een mooi weer voetballer, speelt 5 goede wedstrijden per jaar en is haast altijd de eerste speler die verzaakt. Bij hem is alles show, geen rendement en qua spel is hij ook totaal niet bepalend. Als deze Gravenberch zijn jeugdopleiding bij Volendam had gehad, had hij nu a la Veerman bij een club als Heerenveen gezeten en waren er twijfels of hij wel hogerop zou kunnen. Hij speelt nu ruim 2 jaar basis en wanneer heeft hij en hoeveel belangrijke goals of assists heeft hij gegeven? Hoe vaak heeft hij een wedstrijd gehad waarin hij in defensief opzicht Ajax erdoor sleepte? Het is een geinig talentje, maar hij verdient echt geen basisplaats en ook niet zo'n salaris (meer dan 2 miljoen per jaar). Het is een meevoetballer die gewoon het verschil niet maakt, in geen enkel opzicht. Ik hoop echt dat Kudus fit wordt en zijn vorm terugvindt, want die is al een stuk verder in alle opzichten.

Of tekenen of verkopen. Kudus op zijn plek. Raiola en spelers om te kotsen

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax3646
2.Feyenoord3219
3.PSV3113
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
R. GravenberchMiddenvelder151
D. TadićAanvaller156
S. BerghuisAanvaller145
S. HallerAanvaller149
David NeresAanvaller143
D. KlaassenMiddenvelder123
R. PasveerKeeper120
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

18 fans
Middenvelder, 19 jaar
SeizoenClubW
2021/2022 Ajax 15 1 2 0
2020/2021 Ajax 32 3 3 0
2019/2020 Ajax 9 2 1 0
2018/2019 Ajax 1 0 0 0
2018/2019 Jong Ajax 27 2 2 0

In de wandelgangen

Zaterdag 4 december
Newcastle United en West Ham United hebben zich gemengd in de strijd om Arthur Cabral. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren