‘Barcelona verwacht tóch astronomisch bedrag te kunnen uitkeren aan Mbappé’

Vrijdag, 22 oktober 2021 om 14:50

Ondanks de financiële crisis waar Barcelona zich in bevindt, heeft de club zich volgens AS ten doel gesteld om Kylian Mbappé in de zomer van 2022 transfervrij in te lijven. De Catalanen willen Real Madrid de loef afsteken door de aanvaller van Paris Saint-Germain negentig miljoen euro aan tekengeld te geven. Bovendien is Barcelona bereid een flink salaris te bieden vaan Mbappé.

De gedachte dat Barcelona volgend seizoen een ster zou kunnen contracteren klinkt vandaag de dag als een utopie. Zeker na de meest recente financiële rapporten, ondersteund door accountantsonderzoeken en verklaringen van de president Joan Laporta, die erop wijzen dat Barça op de rand van het faillissement staat. Maar los Azulgrana geloven dat ze voor het seizoen 2022/23 in staat zullen zijn om ten minste één grote aanwinst te contracteren. De salarislimiet en de hoeveelheid geld die Barcelona kan uitgeven aan de selectie zal volgend seizoen omhooggaan.

Hoewel vicepresident Eduard Romeu deze week toegaf dat Barça pas over twee jaar in staat zal zijn om spelers van naam te contracteren, denken andere bronnen rondom de club dat er komende zomer al een en ander mogelijk is. Een van de voornaamste doelstellingen zou zijn om Mbappé over te halen transfervrij de overstap naar het Camp Nou te maken. Het lijkt een haast onmogelijke opgave. De interesse van Real Madrid in de aanvaller is algemeen bekend; op zijn beurt heeft Mbappé publiekelijk toegegeven dat hij PSG wilde verlaten en dat hij afgelopen zomer rekende op een vertrek naar Madrid. De Franse grootmacht wilde hem echter niet laten gaan.

Vanaf 1 januari mag Mbappé met geïnteresseerde clubs praten die hem aan het einde van het huidige seizoen transfervrij in willen lijven. Barça verwacht dat de boekhouding het volgend jaar juli toelaat om hem negentig miljoen euro aan tekengeld te betalen, aldus bronnen rondom de club. Barcelona verwacht dat Real Madrid slechts bereid is om vijftig miljoen te betalen. De Catalanen zouden de speler ook kunnen verleiden met een hoger salaris dan dat Real Madrid hem biedt. De verwachting is dat de Madrilenen Mbappé niet meer zullen bieden dan de zeventien miljoen euro netto die Gareth Bale verdient. Real Madrid heeft echter een gezondere boekhouding dan Barcelona, dus is de club desnoods in staat om meer salaris te betalen dan zijn rivaal.

Barcelona was in de zomer van 2017 dicht bij de komst van Mbappé, zo onthulde de voormalig clubpresident Josep Maria Bartomeu eerder deze week op TV3. De Franse superster was eigenlijk de beoogde opvolger van Neymar na diens vertrek naar Paris Saint-Germain, maar uiteindelijk kwam Ousmane Dembélé. De tussenpersoon Josep María Minguella, nu een sportcommentator, vertelde vier jaar geleden al wat Bartomeu nu heeft toegegeven. Minguella legde destijds uit dat de deal 120 miljoen euro plus 30 miljoen aan variabelen was.Gerelateerd

Meer sportnieuws

62 reacties (laatste reactie door remcob)

Kan me niet voorstellen dat dit waar is. Sowieso zal Mbappe na Real Madrid gaan, want dat is zijn droom en voor het geld hoeft hij het niet te doen.

22 oktober 2021 om 15:39

@ricker\

Kan natuurlijk ook een droom zijn van hem om met Depay, Luuk en Dest te voetballen
Best begrijpelijk om Neymar en Messi te verlaten voor deze spelers.

22 oktober 2021 om 15:41

Maar hij wil gewoon de ster zijn

22 oktober 2021 om 15:47

Westend

Haha de ster tussenmiddelmaat?

Busquets en Pique lopen op hun laatste benen.
Aanvalled armoede
Backs armoede

Alles kan natuurlijk.... Mbappe naar Barca, Vertessen topspeler ala Messi of Lewandowski

22 oktober 2021 om 15:48

Desalniettemin een ster. My time to shine.

22 oktober 2021 om 18:11

Het zal uiteindelijk Michiel Kramer wel worden

Mbappe lijkt mij echt veel en veel te slim om naar Barca te gaan. Al bieden ze 200 miljoen tekengeld.

22 oktober 2021 om 15:46

Nou ja als Barca gewoon Mbappe en Haaland gaat halen, dan zijn ze toch in aanvallend opzich weer op de Europese top. Met de verkoop van de shirtjes en merchandise heb je dat er zo weer uit. Achterin De Ligt aantrekken (via Frenkie polsen). Ten Hag erbij nemen. Messi heeft 1 jaar buiten Barca gespeeld, dus die kan ook weer gewoon terugkeren (want het is zijn droom om bij Barca af te sluiten) en nu hij geen referentiesalaris heeft kan het praktisch gratis. Al die spelers levert ook weer extra aantrekkingskracht op om het stadion vol te krijgen.

En waarom zou je daar stoppen? Donnarumma is ook ongelukkig in Parijs.

22 oktober 2021 om 15:52

Westend

Je vergeet ook dat Hakimi liever terug wil naar Spanje.

Pogba en Kessi zijn ook gratis op te halen.

Salah wi ook meer verdienen. Ook optie hij op rechts, Messi 10, Haaland spits en Mbappe lnks

Fati laten banken.

de Bruyne voelt misschien ook iets

Dias naast de Ligt

Lopen ook wel paar bij Bayern die weg willen

22 oktober 2021 om 15:53

Nou mik het in een leuk verhaal en 'het geschied volgens de kenners'. Al met al moeten de Catalanen alleen maar door dit jaar heen en de wereld is weer rooskleurig.

Overigens wel leuk dat al deze berichten van ons straks worden verwijderd als zijnde 'inhoudloos'. Terwijl dat precies het niveau is van het artikel zelf :D

22 oktober 2021 om 16:00

@westend: Oh wow, is het niet wat vroeg voor spacecake, ook al staat het weekend voor de deur? Trouwen shirtverkoop is leuk voor de sponsor

22 oktober 2021 om 16:02

Als je klein blijft dromen Nick, dan wordt je nooit een succes. Barca moet gewoon de houding aannemen van een topclub. Mikken op de maan en eindigen bij de sterren

22 oktober 2021 om 19:08

@Westend. Barcelona krijgt bijna niets per verkocht shirt, die krijgen een hoog bedrag jaarlijks uitgekeerd, dus dat verhaal kan de prullenbak in. Van welk geld gaat Barcelona en Haaland en Mbappe halen? Gaan ze naast de verbouwing en al de 1.2 miljard schuld richting de 3 miljard schuld?

23 oktober 2021 om 00:12

@Westend
Jij bent typisch het voorbeeld van de Barca fans die de realiteit volledig kwijt zijn.. Barca heeft verdomme 1,3 MILJARD schuld en willen nog een lening sluiten voor het verbouwen van het stadion. En je beweert hier dat ze na 1 jaar weer rooskleurig voor staan.. Na 1 jaar loopt wss menig topper daar weg als de juiste club met een zakgeld langskomt..

23 oktober 2021 om 16:10

Soms denk ik wel eens: ik leg het er zo bespottelijk overduidelijk dik bovenop, dat mensen vast wel doorhebben dat het sarcastisch is... Wanneer was dat binnen gekomen? Als ik zou beginnen over de terugkeer van Suarez, omdat hij met Messi wil spelen? Aantrekken van Ronaldo? Neymar? Pogba?

22 oktober 2021 om 19:03

Ligt er een beetje aan of Mbappe kijkt naar de korte of lange termijn. De komende 3 jaar schat ik de kans op succes bij Real veel groter. Echter als je kijkt naar jeugdige talenten, dan zit er wel een sterke lichting aan te komen in Barcelona. Als ze die kunnen houden en aanvullen met een paar toppers kan er zo weer een topelftal staan met:
Fati, Pedri, Frenkie, Gavi, Dest, Demir, García, Araujo en Balde. Het duurt nog zeker 3-4 jaar voordat deze selectie tot wasdom is gekomen, maar denk daar eens De Ligt, Haaland en Anthony bij, en dan staat er toch een bizar team.

22 oktober 2021 om 20:52

Hahahhahahahahah goed geprobeerd man. Dat zeiden jullie precies aantal jaar geleden over de Bojan, Cuenca, Montoya, Bartra, Tello enz. toen ze net 1 goed potje hadden gespeeld.

Where are they now?!

Ik weet niet of je het wel weet maar ook op lange termijn heeft Real veel betere spelers rondlopen die nu een gemiddelde leeftijd hebben van 23 en al seizoenen lang presteren.

23 oktober 2021 om 10:01

Dude wat loop je slap te lullen dan. Pedri is op dit moment het beste talent wat rondloopt, en hij word zelfs in het spaanse nationale team voor ervaren internationals opgesteld. En nog maar 18 jaar. Enige vergelijkbare speler qua talent van real is camavinga, maar die is bij lange na nog niet op het niveau van pedri. Een speler als Fati heeft real gewoon niet , rodrygo presteert al een tijd ondermaats en als je de 23 jarige talenten gaat meetellen dan mag je Dembele en Frenkie ook meetellen, en die zitten al jaren qua consistentie op een hoger niveau dan een valverde of een vincinius.

Talenten van Real zijn echt topklasse maar de talentengroep van Barcelona stuitert daar met gemak langs op dit moment.

25 oktober 2021 om 14:26

Dan ben ik heel benieuwd wie jij op de langere termijn ziet als veel betere spelers? Camavinga, Militao, Valverde en Gutierrez vind ik jonge en goede spelers (al heeft die laatste nauwelijks speeltijd). Maar afgezien van Camavinga, vind ik ze zeker niet van een hogere potentie dan de spelers die ik noemde bij Barcelona (die het vast niet allemaal gaan halen). En kom nou niet aan met Vinicius, want die weet nog niet of er lucht of zand in de bal zit.

Zou echt een schande zijn als Barca dit kan maken... Technisch bijna failliet..

Zou toch moeten banken voor luuk want die is zo gevaarlijk bij voorzetten.

Dit komt toch helemaal niet meer geloofwaardig over? Dat Mbappe naar Realmadrid gaat lijkt me wel gewoon een feit op dit moment, daar gaat Barca echt geen verandering in brengen met het geld wat ze niet hebben.

En ik verwacht in de zomer van 2022 een eiland in de Cariben te kunnen kopen om lekker op mn 28e te kunnen gaan rentenieren. Nou goed?

Hahahahahaha! Dit is gewoon even vuurtje stook voor de wedstrijd van zondag ;-).

Het enige wat Barça misschien kan uitgeven aan Mbappé is die 90 miljoen euro - 6 nullen voor zijn truitje waarschijnlijk.

Met zoveel schuld???Daar wil hij echt niet naar toe, wie wel eigenlijk, corrupte bende daar.

Ongeacht of Barcelona deze intenties daadwerkelijk heeft en het geld kan krijgen: Mbappé komt niet. Die jongen heeft al zo vaak uitgesproken dat het zijn droom is om voor Real Madrid te spelen. Real Madrid wil hem graag hebben, is bereid de portemonnee voor hem te trekken en heeft hem niet afgewezen. Waarom zou hij dan, los van de sportieve malaise bij Barcelona, daar tekenen in plaats van zijn droomclub?

22 oktober 2021 om 17:18

Toch heeft mbappe zich al eens aangeboden bij Barca een paar jaar terug.
Alles was zo goe als rond, maar Barca heeft toen voor Demvele gekozen

Dat zal voor echte binding aan de club zorgen bij al die spelers en medewerkers die salaris in hebben geleverd. Het verval is daar nog lang niet klaar.

In het verleden begane blunders bieden geen garantie op een verbetering in de toekomst.

Gene spraken van Mbappe is van ons en gaat volgend seizoen in het maagdelijk koninklijke wit spelen

Barcelona kan messi al niet betalen, laat staat volgend jaar Mbappé wel, geen nagels om de kont te krabben, en op grote voet blijven leven, het kwartje wil daar nog niet vallen

Ja toch,nog is haaland en pogba aantrekken en 4-4-2 kamikaze spelen🥴

Alleen het bericht is al spugen in het gezicht van alle spelers die zijn vertrokken (inclusief Messi) en spelers die salaris hebben ingeleverd.

Dit is toch gewoon een marketing praatje.
Real leest dit, en denkt: Shit, we moeten hoog gaan bieden.
Barca kan hem nooit halen, maar probeert logischerwijs de prijs voor RM wel zo ver mogelijk op te drijven.

22 oktober 2021 om 15:56

@jro3

"real leest dit, en denkt: Shit, we moeten hoog gaan bieden. Barca kan hem nooit halen, maar probeert logischerwijs de prijs voor RM wel zo ver mogelijk op te drijven."

Denk ook dat Perez zo denkt en handelt...bij iedere gerucht gelijk meer bieden.
RM zou dan al iets van 34.000 keer failliet gegaan zijn

23 oktober 2021 om 23:11

Interessant is wel dat het in AS staat, zowat de thuiskrant van Real. Dus die hebben er weinig aan dat Real een hogere tekenbonus moet betalen

ik moest oprecht moeite doen om mijn drankje binnen te houden. ik heb zelden zo karikatuur van een artikel gezien. naast het feit dat Mbappe helemaal niet naar barca wil, gaat dit nooit gebeuren. Dit is wel heel makkelijk geld verdienen zo zeg. die duim moet toch een keer leeggezogen zou je denken. daarnaast zou het echt een nog groter wanbeleid zijn dan dat ze afgelopen jaren hebben gedaan

Balen voor Luuk de Jong. Toch weer een concurrent erbij.

Mbappe zou top zijn, maar denk dat die expliciet een voorkeur heeft voor Real Madrid.
Blijft voor Fransen toch de nr 1 club

22 oktober 2021 om 19:11

Daar denken, Griezman, Lenglet, Umtiti en Dembele denk ik anders over? Spelen met zoveel Fransen bij Barcelona als bij Real.

Wat een onzin, 90 miljoen tekengeld laten we eerst gezond worden voor dat er domme dingen gedaan worden

Dit artikel had ons bespaard kunnen blijven. Gevalletje wandelgangen… en dat nog niet eens eigenlijk. Mbappe heeft maar een bestemming en dat is zijn droomclub Real Madrid!

Als het hem om het geld ging, bleef hij wel in Parijs want die oliesjeiks daar kunnen hem minstens het driedubbele aan salaris betalen dan wat Real hem kan betalen.

22 oktober 2021 om 16:49

Maar echt, absurd. Kwaliteit is ver te zoeken. Dit is zo'n onzin artikel en kan idd bij de wandelgangen. Wat een onzin zeg. Barca kon niet eens 5 mil uitgeven voor Garcia in de winter periode. Barca heeft moeite Koeman te ontslaan vanwege zijn afkoopsom! Agh!

22 oktober 2021 om 16:52

Keep om dreaming. Mbappe is groot Chelsea fan en Abramovich gaat zijn komst persoonlijk bekostigen. Jammer, maar helaas.

22 oktober 2021 om 17:17

Mbappe heeft zichzelf een paar jaar terug wel is aangeboden bij Barca, maar Barca ging voor Dembele.
Dus om te zeggen dat hij alleen maar naar Real wilt, vind ik wat overdreven

Broodje aap. Barcelona heeft geen cent te makken. Spelers hebben 'vrijwillig' ingestemd met een korting op hun salaris. La Liga heeft een salarisplafond van 97 miljoen ingesteld. En Mbappe's lievelingsclub is de Koninklijke. En ondanks dit alles gaat Barcelona een jaarsalaris van 90 miljoen bieden. O.K. dan.

Als Mbappé komt neemt ie denkelijk ook.zijn maatje Messi mee: bij PSG aanvullend...zou me dan ook niks verbazen als Benzema zich gratis aanbiedt want loopt lekker tussen die 2 bij Frankrijk...

En die 1.6 miljard schuld? Daar lacht Barca, de 4 Spaanse banken en de EU om. die gekke Noirdeuropeanen financieren dat wel weer...

Natuurlijk is Mbappe de beste van de 4, maar welke club haalt er in 2 seizoenen 4 spitsen. Depay, Aguero en Luuk de Jong zijn dit seizoen al gehaald en nu moet Mbappe ook nog komen. Je zou juist denken dat je met een kleine portemonnee goed beleid moet voeren, maar daar is bij Barca geen sprake van.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Barcelona

4943 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
Voor de complete stand: LaLiga
SpelersPositieW
H. LarssonAanvaller
M. DepayAanvaller158
GaviMiddenvelder130
Riqui PuigMiddenvelder80
L. de JongAanvaller71
M. ter StegenKeeper130
Voor de complete selectie: Clubpagina Barcelona.

98 fans
Aanvaller, 22 jaar
SeizoenClubW
2021/2022 Paris Saint-Germain 16 7 3 0
2020/2021 Paris Saint-Germain 31 27 5 0
2019/2020 Paris Saint-Germain 20 18 0 0
2018/2019 Paris Saint-Germain 29 33 5 1
2017/2018 Paris Saint-Germain 27 13 2 0
Laatste voetbalnieuws

Messi en Mbappé slachten Club; Man City verliest wedstrijd én Walker

Club Brugge is uitgeschakeld in de Champions League. Om nog derde te worden had de ploeg van trainer Philippe Clement een goed resultaat nodig om bezoek bij Paris Saint-Germain én RB...Lees verder

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren