Ancelotti steekt Koeman hart onder de riem voor duel tussen Barcelona en Real

Vrijdag, 22 oktober 2021 om 14:22 • Laatste update: 14:24

Carlo Ancelotti laat zich in de aanloop naar el Clásico positief uit over Ronald Koeman. De trainer van Real Madrid heeft veel bewondering voor de Nederlandse oefenmeester, die sinds het begin van het seizoen al moet vrezen voor zijn baan bij Barcelona. Met overwinningen op Valencia in LaLiga en op Dynamo Kiev in de Champions League is de rust enigszins teruggekeerd in het Camp Nou.

Koeman kwam de afgelopen maanden bij Barcelona onder hevige druk te staan na slechte resultaten in LaLiga en de Champions League. De trainer van de Catalanen kon na een matige seizoensstart echter rekenen op publiekelijke steun van president Joan Laporta en vice-voorzitter Rafael Yuste. Ook Real Madrid-trainer Ancelotti heeft in aanloop naar de Spaanse topper tussen Barcelona en Real Madrid positieve woorden over voor Koeman. “Ik zie hem als een goede coach”, zegt de Italiaanse trainer in een interview met Movistar. “Ik ging na hem bij Everton aan de slag en daar zijn ze lovend over hem.”

“Ik ken hem niet goed, maar wat hij in zijn carrière heeft bereikt, is knap”, vervolgt Ancelotti. “Dat geldt ook voor wat hij Barcelona heeft gedaan en daar op het moment doet, want ik denk dat het coachen van die club momenteel niet gemakkelijk is. Barcelona is aan het veranderen... Ik denk dat hij het goed aanpakt.” Na recente nederlagen tegen Benfica (3-0) en Atlético Madrid (2-0) lijken de Catalanen de weg omhoog enigszins te hebben gevonden. In de competitie werd er met 3-1 gewonnen van Valencia, waarna woensdagavond Dynamo Kiev in de Champions League met 1-0 werd verslagen.

Ancelotti ziet zondag in Ansu Fati het grootste gevaar van Barcelona. “Hij is een geweldige speler die beetje bij beetje beter wordt. Hij behoort tot de besten en is heel belangrijk voor hen.” De trainer van Real Madrid bevestigt tot slot dat Eden Hazard, die donderdag een volledige training afwerkte, mogelijk zijn eerste Clásico kan gaan spelen. “We hadden personele problemen na de wedstrijd tegen Shakhtar Donetsk (0-5 zege op dinsdag, red.), maar Dani Carvajal en Hazard zijn op de weg terug.” De kraker tussen Barcelona en Real Madrid vangt zondag om 16.15 uur aan in Camp Nou. De Koninklijke staat momenteel tweede in LaLiga met zeventien punten, terwijl de ploeg van Koeman de zevende plaats bezet met vijftien punten.


Poll

Wat verwacht jij van Barcelona - Real Madrid?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

54 reacties (laatste reactie door viscacatalunya)

Iedereen houdt van Carlo, hij is echt een vader figuur voor onze selectie, precies wat we nu ook even nodig hebben. Sportief van Carletto om Koeman sterkte te wensen… de Nederlander zal het ook echt nodig hebben. PS: leuk zo een Clasico om 16:15uur, op die manier kunnen onze Aziatische vrienden het ook een keer op hun primetime zien

22 oktober 2021 om 14:33

Dat neppe geslijm n van Carlito naar Koeman hoeft voor mij niet, Barca is onze aarsrivaal. Hij kan ook erg overdrijven in een goed guy uithangen.

22 oktober 2021 om 14:34

Voor sommige mensen is dit natuurlijk gedrag en geen "nep geslijm". Dat jij dit zo ziet, zegt genoeg over hoe jij in het leven staat.

22 oktober 2021 om 14:37

Je kunt als Carlito ook doorslaan he, entjes ook maar nou overdrijft hij het om goodguy uit te hangen, dat komt het nep over op mij, gewoon echt zijn meer vraag ik niet.

22 oktober 2021 om 15:29

Hoe ruik jij dat ancelotti niet echt is nu? Ken je hem persoonlijk?

22 oktober 2021 om 16:57

Carlo is een gentleman, dat was ie zijn 1e ronde bij RMA al en dat is ie nu nog altijd, niets mis mee

22 oktober 2021 om 14:40

Ook erg prettig voor mensen hier die op maandag gewoon weer vroeg de deur uit moeten ^^.
Echt ongelofelijk veel zin in deze Clasico, meer dan in de afgelopen jaren. Hoop echt dat Vini en Benz die verdediging helemaal uiteenscheuren.

22 oktober 2021 om 14:44

Inside is er voor de hele wereld en onze leider van de VZ fanbase voor Real Fans

22 oktober 2021 om 14:51

Het niveau in de clasico zal nog nooit zo laag hebben gelegen als zondag. Vooral aan de kant van barca dan. Is gewoon hopen dat het geen 0-4 wordt voor mij.

22 oktober 2021 om 14:54

blaugrana 50 /50 is het een wedstrijd opzich, zegt niks hoor. Barca heeft genoeg kwaliteit vind ze zeg ik al heel lang net zo goed als Real Madrid, alleen Koeman haalt er weinig uit door manier van spelen haalt hij de club Barca naar beneden.

22 oktober 2021 om 15:08

@wastum

Haha dat begrijp ik, voor het eerst hebben jullie eens kans om ons te vernederen zoals wij hebben gedaan in de periode 2008-2012

22 oktober 2021 om 14:50

de aziatische fans zijn allang afgehaakt joh. Die zijn nu allemaal voor psg en manchester city. Wordt echt gek van die aziatische gloryhunters op het internet. 9 uur savonds clasico was helemaal top.

22 oktober 2021 om 15:00

Eigenlijk is het belachelijk om vanwege die aziaten de mooiste wedstrijd van het jaar om 16:15 te spelen. Dit is echt een wedstrijd voor een 21:00 tijdstip. De wedstrijden in de middag voelen altijd zo slap aan. Aan de andere kant is het wel een enorme markt.

22 oktober 2021 om 18:22

Ja avondpotjes hebben gewoon wat speciaals. En om 4;15 zijn ze in spanje net klaar met lunchen. Is gewoon een tijdstip waarop veel mensen lekker gaan niksen.

22 oktober 2021 om 15:13

En ook wel fijn: Voor de F1-gekke Nederlander is het ook een mooie tijd, want een avondwedstrijd zou clashen met de Grand Prix van Amerika.

Ancelotti (en ook Zidane) vind ik een bepaalde klasse uitstralen maar ook het respect richting collega’s vind ik mooi om te zien.
Verder denk ik dat Barca een nederlaag staat te wachten vanwege de defensie, 1-3?

22 oktober 2021 om 14:39

Zidane heb ik ook hoog zitten maar beiden zeggen zeggen in media nooit echt wat ze ervan vinden, dat vind ik ontzettend jammer en ze willen dat zo aardig overkomen.

22 oktober 2021 om 14:48

Want jij spreekt ze dagelijks en weet wat ze eigenlijk wel vinden?

22 oktober 2021 om 14:52

Ja ik kijk al die per conferenties, zeggen 9 ban 10 keer helemaal niets, als trainers heb ik ze hoogzitten, daar niet van...

Carlo Ancelotti, how can you hate him?

Ben altijd fan van zulke coaches zoals Ancelotti en Zidane bij Real. Gaan geen gekke dingen doen tegen andere coaches en gaan ook hun eigen spelers niet aanvallen.

22 oktober 2021 om 14:53

De 2 heren stralen klasse uit, iets waar Koeman nog echt veel van kan leren.

22 oktober 2021 om 14:55

Koeman geeft wel zijn mening en is zichzelf, dat is belangrijk in mijn ogen. Carlito en Zidane willen nooit hun mening geven en gaan dan net alsof of ze aardig zijn , ik kan daar slecht tegen.

22 oktober 2021 om 15:00

Koeman geeft zijn mening? Koeman zeurt over de scheidsrechters, zijn spelers en over iedereen en nog wat. Heb Koeman nog nooit verantwoordelijkheid horen nemen voor zijn rotzooi. Zidane en Carlo staan altijd achter hun team en zeuren nooit. Kan je wel dood leuk je mening overal roepen maar als je alleen maar wat te zeuren hebt dan kan je beter gewoon je smoel houden als Koeman zijnde.

22 oktober 2021 om 15:03

Ik heb het over mening hebben in de pers, als trainer zijnde heb ik mijn mening eerder over gegeven dat hij Barca verdedigend laat spelen zonder een Barca spijstijl, dat staat er los van/

22 oktober 2021 om 15:57Als Barca fan heb ik Ancelotti altijd hoog zitten. Klasse is die man. Kan je niet haten zelfs niet wanneer hij de coach van de rivaliserende club is.

Met Zidane heb ik dat niet trouwens. Zidane komt bij mij beetje vals over. Meer dat hij zich heel bewust als "gentleman" wil profileren ipv dat hij er een is.

Echt een gentelman deze man

Oef, dat is toch het pijnlijkste, als je aartsrivaal je een hart onder de riem gaat steken dan weet je pas echt dat je er beroerd voor staat. Je aartsrivaal zie je op dat moment namelijk totaal niet als concurrent

22 oktober 2021 om 14:57

Ben ik niet mee eens, Barca heeft kwaliteit zat om met atletico Real mee te strijden om de titel.....

22 oktober 2021 om 15:18

@Inke: Ja, dat zou je wel moeten denken als Koeman zijnde, al is Ancelotti zich wel degelijk bewust van het feit dat het alle kanten op kan.

Erg aardig van Carlo Ancelotti maar het is dan ook echt een man met klasse. Verder heeft Real eigenlijk eindelijk de kans om de oorwassingen van 2008-2012 uit het geheugen te wissen. Een betere kans ga je niet krijgen om Barça te vernederen als Real Madrid zijnde.

Ik support sowiso Barça, no matter what, maar de realiteit is dat we echt weinig kwaliteit hebben zeker als Alba ook out is.

22 oktober 2021 om 15:16

Weinig kwaliteit is echt zo een onzin, met praat elkaar alleen maar na en dat gaat een eigen leven leiden, genoeg kwaliteit in de selectie dat echt niet minder is dan die van Real Madrid houd daar eens mee op man.

22 oktober 2021 om 15:19

@aqua1

Als iedereen fit is klopt. We missen zondag wel Pedri, Alba, Dembele. Daarnaast is Aguëro helemaal nog niet fit (mist matchritme).

22 oktober 2021 om 15:34

Araujo ook toch? Of is hij wel fit voor zondag? Denk dat hij het grootste gemis zal zijn.

22 oktober 2021 om 16:29

Carlo is altijd een nette man. Dat kunnen we niet zeggen van een Mourinho bijvoorbeeld. Schaam me nog steeds voor zijn kinderachtig gedrag. Onder Mourinho, als ik me niet vergis, hebben we de grootste pak slaag gehad van Barca.

Een 4-0 of 5-0 overwinning zou toch heerlijk zijn! Maar ik vermoed dat het nog best spannend gaat worden.

Heeft hazard nog nooit een clasico kunnen spelen? Wat slecht zeg. Hij is toch wel echt een miskoop gebleken.

22 oktober 2021 om 15:25

Klopt heeft sinds zijn komst in 2019 geen enkele Clasico gespeeld. Best triest ja. Is ook een enorme miskoop hoor. Kan zelfs gezet worden als grootste miskoop aller tijden.

22 oktober 2021 om 16:07

Deze start ie ook niet hoor. Vini op links lijkt me duidelijk en volgens mij start Rodrygo gewoon op rechts hoewel ik daar zelf geen voorstander van ben

22 oktober 2021 om 16:13

Waarom eigenlijk niet real8madrid? Rodrygo heeft het toch uitstekend gedaan vanaf rechts tegen Shaktar, heeft gescoord, goed gecombineerd en goede voorzetten gegeven. Er ging best wel dreiging van hem uit. Ik denk dat je kwaliteit inlevert als je met Asensio of Vazquez daar start.

22 oktober 2021 om 16:19

Omdat ik hem gewoon dramatisch vind als winger. Heeft geen snelheid of actie. Elke actie die hij aanging dinsdag ging de bal verloren tenzij het op een kaats met Modric/benz/kroos simpel buitenom lopen was. Alle dreiging die van Rodrygo uitging was zonder bal. Ook zijn doelpunt was vanuit een centrale positie zonder bal. Dat is ook zijn sterkste punt, zonder bal zo slim. Weet altijd ruimte te vinden en zichzelf in de meest dreigende positie te zetten. Zo scoort hij bijna altijd, zelden vanuit een actie. Is een uitstekende speler maar hoort imo in een centrale rol als schaduwspits zoals Asensio onlangs tegen Mallorca. Daar maakt Rodrygo er volgens mij gewoon 20-30 op een jaar. Op rechtsbuiten is hij aan de bal dramatisch en heb je eigenlijk enkel iets aan hem als de bal op links bij Vini is. Zodra tegenstanders dat gaan realiseren wordt het makkelijk verdedigen natuurlijk.

kan wel eens koeman laaste westrijd zijn we gaan het zien of het camp nou vol gaat zitten verwacht dat het wel eens 0-5 afstraffing kan worden heb er geen vertrouwen in als als de mensen weg blijven omdat koeman steeds met zijn 5-3-2 systeem blijft volhouden is het goedkoper om koeman te ontslaan dan dat het stadion maar steeds voor de helft vol zit viel me op dat tijdens barcelona-kiev maar 45k bezoekers waren

22 oktober 2021 om 15:40

Als Koeman kansloos verliest dan komt Xavi zeker. Het is in die zin een win-win situatie.

22 oktober 2021 om 16:35

Dat snap ik nou echt niet. Ga dan tenminste voor een trainer waar je wat op kan bouwen. Waarom niet Gasperini? Die zou fantastisch voetbal op de mat leggen met dit team

22 oktober 2021 om 17:44

Gasperini dat is nou een trainer die niet met mondige sterren kan omgaan in zijn tijd van Inter, daarom is Atalanta geschikt voor hem.

22 oktober 2021 om 18:10

Mondige sterren? Bij Barca? Ik zie er geen hoor. Ja Depay maar die is gewoon mondig, geen ster.

22 oktober 2021 om 18:25

Xavi was op het veld al een trainer. Weinigen hebben zijn inzicht.

22 oktober 2021 om 19:15

Dat was Pirlo ook. Dat is ondertussen zo'n achterhaald argument. Een tactisch sterke speler is allesbehalve een garantie op een succesvolle coach

22 oktober 2021 om 20:04

Xavi heeft nu al wat ervaring opgedaan als coach. En iedereen is over hem te spreken. Guardiola had ook alleen het B team getraind. Juventus had wel erg weinig geduld met Pirlo vind ik.

22 oktober 2021 om 16:06

45.000? Dat is gewoon de limiet momenteel met corona hoor. Stampensvol zelfs

Ik heb er zin in. De opstelling van Madrid lijkt me wel duidelijk. Enige vraag is of Valverde of Modric start. Hopelijk speelt Vini een goede wedstrijd en trekt ie zijn vorm door. Met 7 goals en 5 assists heeft ie dit seizoen een goal contribution elke 65 minuten. Hopelijk kan ie dat lang aanhouden en ook in topwedstrijden belangrijk blijven. Een doelpuntje meepikken zondag zou een goed begin zijn

22 oktober 2021 om 16:39

Ik denk juist dat Fede voor Rodry erin komt. En dan de rechtsback veelvuldig gaat bijstaan. Zeker als Alba wel kan meespelen. KCM blijft het middenveld.

22 oktober 2021 om 16:46

Zou zonde zijn hoor als je je gaat aanpassen aan dit enorm zwakke Barca en een aanvaller gaat opofferen voor een middenvelder. Ik denk het overigens niet. Ancelotti heeft zelf gezegd onlangs dat 433 voortaan gewoon de opstelling gaat zijn. Geen 4 middenvelders dus

Don Carlito, als een echte gentleman! We zijn blij met je terugkeer! Nu hopen op een mooi spektakel zondag

Ik heb het gevoel dat het een spannende wedstrijd gaat worden, net als in 2014 in Bernabeu. Toen dacht iedereen dat Real makkelijk zou winnen omdat Barca finaal uit de vorm was. Barca won die wedstrijd uiteindelijk met 3-4 als ik me niet vergis. Maar ja Messi is er niet meer en daarnaast spelen we in Camp Nou vrijwel altijd beter, ik denk omdat de druk om in eigen huis te presteren er dan niet is. Hopelijk wordt het een mooie wedstrijd en dat Real uiteindelijk met de winst ervandoor gaat. Ik denk 1-2.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Real Madrid

4274 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
3.Sevilla2814
Voor de complete stand: LaLiga
SpelersPositieW
Vinícius JúniorAanvaller138
T. CourtoisKeeper130
CasemiroMiddenvelder120
K. BenzemaAanvaller1210
RodrygoAanvaller120
AsensioAanvaller114
Lucas VázquezMiddenvelder101
Voor de complete selectie: Clubpagina Real Madrid.

91 fans
Coach, 58 jaar
SeizoenClub
2020-2021 Barcelona
2018-2020 Nederland
2016-2017 Everton
2014-2016 Southampton
2011-2014 Feyenoord
Laatste voetbalnieuws

Barcelona en Koeman akkoord over afbetaling; Sport onthult bedrag

Barcelona heeft overeenstemming bereikt met de belangenbehartigers van Ronald Koeman over het uitbetalen van diens salaris, meldt Sport. De Catalaanse club heeft toegezegd dat de Nederlander voor het einde van het...Lees verder

In de wandelgangen

Vrijdag 26 november
Chelsea heeft Nicolás Tagliafico op het oog als vervanger van de langdurig geblesseerde Ben Chilwell. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren