Tottenham blameert zich tegen Vitesse: ‘Wat is er met Dele Alli gebeurd?’

Vrijdag, 22 oktober 2021 om 10:35 • Laatste update: 10:58

De Engelse media zijn kritisch op Tottenham Hotspur, dat zich donderdagavond in de Conference League blameerde op bezoek bij Vitesse (1-0 verlies). Tottenham-manager Nuno Espírito Santo besloot zonder belangrijke krachten als Harry Kane Heung-Min Son en Lucas Moura naar Arnhem af te reizen en dit kwam the Spurs uiteindelijk duur te staan.

Ondanks dat Tottenham met veel reservespelers tegen Vitesse aantrad, stonden er nog steeds negen internationals aan de aftrap. Het schot van Bryan Gil dat vroeg in de tweede helft de lat raakte, was het enige noemenswaardige moment van de Premier League-club. Nuno wilde na afloop van het verloren duel echter niet praten over een B-team. “Ik beschouw het niet op die manier”, zei hij. “Een voetbalwedstrijd is altijd een kans om je te laten zien. Onze aanpak is altijd hetzelfde, we verwachten van onze spelers dat ze in alle wedstrijden alles geven, ongeacht in welk toernooi je speelt.”

“Niemand wilde echt zijn stempel op de wedstrijd drukken en tegen Nuno zeggen: Ik ben jouw man, ik solliciteer naar een basisplaats en win deze belangrijke wedstrijd voor je. Ze waren niet klaar voor de test. Ik ben zeer, zeer teleurgesteld”, concludeerde Tottenham-icoon Glenn Hoddle bij BT Sport. Bij Sky Sports kwam Dele Alli ter sprake: “Wat is er met hem gebeurd? “Alli moet het opnieuw doen met een bijrol bij Tottenham. Zijn laatste teleurstellende optreden in de Conference League nederlaag tegen Vitesse geeft weinig hoop op een terugkeer naar zijn beste vorm.”


Harry Kane en andere profs tonen hun andere talent in andere sporten!


De Daily Mail trekt de vergelijking met de Champions League-wedstrijd tegen Ajax. “Voor Spurs diende de nederlaag tegen Vitesse als een vernietigende herinnering aan hoe ver ze zijn gedaald sinds hun laatste reis naar Nederland. Nuno's opstelling zei genoeg. Tweeënhalf jaar na de memorabele overwinning van Tottenham in de halve finale van de Champions League tegen Ajax, reisde Lucas Moura niet eens mee uit Londen.” Na de verliespartij in Arnhem staat Tottenham derde in Groep G met vier punten uit drie duels. Stade Rennes gaat aan kop met zeven punten, gevolgd door Vitesse met zes punten.

Ook de BBC zag de nummer vijf van de Premier League ten onder gaan in Arnhem: “Tottenham betaalt de prijs voor het feit dat zij de sterspelers thuis hebben gelaten. Vitesse boekt een verdiende overwinning. Door een volley van Maximilian Wittek vervliegt de hoop van Tottenham om comfortabel en probleemloos door te stoten naar de volgende ronde. Er stond een compleet ander elftal op het veld dan de ploeg die Newcastle United zondag nog versloeg. Het ontbrak dit team aan ritme, met een belabberd optreden als gevolg. De nummer vier van de Eredivisie van vorig seizoen creëerde de betere kansen.”Gerelateerd

Meer sportnieuws

50 reacties (laatste reactie door fr_ronnie)

Mooi man. Die Britten dachten wel even op halve kracht met een B-team over Vitesse heen te lopen. Deksel op de neus noemen we dat. Hulde voor Vitesse.

22 oktober 2021 om 10:56

Haha deksel op de neus zegt ie , Tottenham kwam hier puur om even een avontraining te doen en wat jeugdspelers en boze wissels minuten te geven het kan ze werkelijk waar niets schelen dat ze in de Conference league het 3e toernooi (Afvoerputtoernooi) hebben verloren van Vitesse denk dat de helft van Engeland Vitesse niet eens kent.

22 oktober 2021 om 11:19

Ik denk dat wel meer dan de helft de conference league niet kent. De Europa League deed men al neerbuigend over.

22 oktober 2021 om 11:59

Kan wel zijn, maar West Ham neemt het wel serieus. In ieder geval serieus genoeg om een fatsoenlijk elftal op te stellen. En hoe je het ook wendt of keert: er staat voor 200 miljoen euro aan Spurs-spelers op het veld en die hebben zich mooi belachelijk gemaakt.

22 oktober 2021 om 13:28

Klopt vind ik erg mooi om het enthousiasme van West Ham en haar supporters te zien en ook gewoon elke keer de sterkste 11 opstellen.

22 oktober 2021 om 13:46

Sorry, maar verliezen van een team 'dat je niet kent' is altijd een afgang. Helemaal als je tot de top van de Engels competitie behoord.. Echt waar waar wat een lariekoek. Een beetje topsporter wil altijd winnen.. Zeker de spelers die zich nog moeten laten zien.. En als supporter zou ik hier ook alles behalve blij mee zijn.. Die willen hun team toch ook zien winnen of niet dan? Echt Bocajuniorsfc ik heb zelden zo'n kul gelezen.

22 oktober 2021 om 13:57

Mensen in Engeland kennen Vitesse zeker wel door Chelsea.

22 oktober 2021 om 11:09

Een B-team... dat vind ik nogal makkelijk gezegd aangezien er 'gewoon' voor 170 miljoen euro spelers op het veld stonden.

Tottenham supporters kunnen dan wel neerbuigend doen over de Conference League maar ik vind dat vrij ongepast. Het blijft een Europese prijs en misschien wel een die ze kunnen winnen.

22 oktober 2021 om 11:32

De transferbedragen hebben werkelijk níets te maken met de kwaliteit vd speler. Bij transfers zijn er zoveel factoren die meespelen en invloed hebben op de transfersom, dat kwaliteit er eigenlijk niet zoveel meer toe doet. Een speler die transfervrij overkomt kan véle malen beter zijn dan een speler die heel veel heeft gekost. Een speler kopen met een 1 jarig contract kan véle malen beter zijn dan een aankoop met een 3-4-5 jarig contract, maar de kans is zeer aanwezig dat die speler duurder is dan die aankoop met een 1 jarig contract.

Als de spelers die speelden doorgaans bankzitters of tribuneklanten zijn, is het gewoon een B team,dat heeft niets met de aanschafwaarde te maken in principe. Verder denk ik oprecht dat hun A team gewoon nóg duurder is geweest, dus waar gaat het dan over?

22 oktober 2021 om 11:40

Wat een onzin, ook al stond er voor 10 miljard aan spelers het is en het blijft een B team wat gisteravond speelde.

22 oktober 2021 om 11:46

"de transferbedragen hebben werkelijk níets te maken met de kwaliteit vd speler"

Serieus? Door de band genomen kunnen we toch stellen dat de transferprijs recht evenredig omhoog gaat met de kwaliteit van de speler? Toegegeven, in Engeland is dat wat scheefgetrokken door de overvloed aan geld. En uiteraard dien je rekening te houden met de looptijd van het contract, de competitie waar de speler actief is,...

Maar over het algemeen genomen worden er voor de betere spelers toch gewoon het meer betaald?

Dat is dan ook de reden waarom pakweg Neymar 222 miljoen kost, Mbappe 180 miljoen en Van Dijk 85 miljoen. Tenzij ze einde contract zijn zoals Messi, maar dat komt niet zo vaak voor (bij elitespelers). Al zie je dat er voor een Hazard met 1 jaar contract ook 'gewoon' 160 miljoen betaald werd. Waarom? Omwille van de kwaliteit van die speler.

Of waarom er voor Gravenberch meer betaald zal worden dan voor een Tannane of Bazoer? Die eerste heeft simpelweg meer kwaliteit, kan meer en kost dus meer.
Zo moeilijk is het toch niet?

Wat betreft B team: er stonden ook gewoon spelers op het veld die meer dan regelmatig minuten maken zoals Winks, Bergwijn, Lo Celso, Delle Alli... Maar uiteraard was Tottenham niet op zijn sterktste.

22 oktober 2021 om 11:47

@youngblood: ok dan. Maar nog altijd een B team dat 170 miljoen gekost heeft.

Vanuit het perspectief van Vitesse kan je dat Tottenham toch moeilijk een B team noemen?

22 oktober 2021 om 11:51

B team blijft een B team. Ik zag maar twee spelers die voor de wedstrijd nog wel basis zouden kunnen staan maar dat absoluut niet zijn op het moment.. Dat neemt niet weg dat ook dit B team gewoon hadden moeten winnen.

22 oktober 2021 om 12:44

B team blijft inderdaad B team Mothespur. Maar de waarde van de selectie geeft wel aan dat er bepaalde prestaties verwacht horen te worden. Deze wedstrijd verlies je namelijk niet op kwaliteit, ondanks dat Spurs met haar B team speelde. Dat B team heeft nagenoeg op elke positie een betere speler dan Vitesse. Transferwaarde zegt niet alles, maar het is wel een indicatie van hoe goed een speler is (buiten de overige variabelen om). Dus als er voor 170 miljoen op het veld staat, tegenover Vitesse waarbij alle 1e selectiespelers samen een waarde vertegenwoordigen van ongeveer 37 miljoen (dus meer dan de 11 veldspelers), dan is er wel degelijk een kwaliteitsverschil.

Deze wedstrijd verlies je als Spurs zijnde puur op instelling en mentaliteit. Niet vanwege gebrek aan kwaliteit.

22 oktober 2021 om 12:52

Het ligt er aan waar je maar naar kijkt.

Als je met B-team B-kwaliteit noemt, heb je een ander verhaal dan B-team in de zin van reservespelers.

Tottenham heeft het laatste toegepast. Kwalitatief zijn ze meer waard en ook beter dan wat er stond bij Vitesse. Als team speelde ze ruk, aangezien het geen ingespeeld team is etc en Vitesse had dat wel.

Als PSG met een Draxler, Parades, Icardi etc speelt, ga je dan hetzelfde zeggen? Dan staat er voor 350 mil aan waarde op het veld, maar ga je dat team dan ook B-kwaliteit noemen?

Na het ontslag van Pochettino is Tottenham in verval geraakt. Daarna heeft de ploeg nooit meer het niveau behaald waarmee de de finale van de Champions League werd bereikt. Behalve Harry Kane bestaat de selectie voornamelijk uit middelmatige spelers. En de zogenaamde B garnituur is dus vergelijkbaar met een subtopper in Nederland.

22 oktober 2021 om 10:51

Dat was al lang ingezet onder Pochettino zelf. Door die CL-finale denken mensen dat hij een goed laatste seizoen had, maar dat was allerminst zo. Die tweede seizoenshelft van Tottenham was echt afschuwelijk in de PL. Verder vind ik Son eerlijk gezegd misschien wel beter dan Kane.

22 oktober 2021 om 10:51

Het verval gebeurde al tijdens de tijd van Pochettino, er is een reden dat hij ontslagen werd.

22 oktober 2021 om 10:55

Wist niet dat Son en Lloris middelmatige spelers zijn.

22 oktober 2021 om 11:07

De blunders van Lloris zijn inmiddels niet meer op één hand te tellen. In de Franse ploeg, ondanks de sterke verdediging, maakt ie regelmatig een fout. Son is een overijverige speler die best wat kan, maar het is geen topper.

22 oktober 2021 om 11:12

Son een overijverige speler die best wat kan? Ik weet niet wat ik lees.

22 oktober 2021 om 11:18

Kom op man, Lloris tegen Spanje liet hij weer zien dat hij juist een geweldige keeper is. Upamecano en Kounde kwamen ook niet helemaal vrijuit in de finals voor de Nations League. Lloris heeft nadat Vertonghen en Alderweireld ouder zijn geworden/vertrokken, echt geen superverdediging voor zijn neus staan bij Spurs. En Son geen topper noemen neem ik je helemaal niet serieus. "speler die best wat kan, maar het is geen topper". Are you kidding me? Afgelopen seizoenen double figures in goals en assists, en zowel belangrijk in de Premier League als in de Europese competities. Samen met Sterling, Mane, en Rashford hoort hij sowieso bij de beste linkerflank spelers van de Premier League en naar mijn mening hoort hij bij de beste spelers van de Premier League. Dan ben je naar mijn mening een topper.

22 oktober 2021 om 11:29

De blunders van Lloris staan los van de verdedigers voor hem. Maar als jij hem geweldige keeper vindt, vind ik het prima. En Son in hetzelfde rijtje plaatsen als Mane en Sterling vind ik ook typerend.

22 oktober 2021 om 11:51

Je zegt wel wat, maar je zegt ook weer niks. Wel knap opzich. Hoezo is het typerend om Son in hetzelfde rijtje te zetten als mane en sterling. Ik ben wel benieuwd.

22 oktober 2021 om 11:51

Dat jullie überhaupt durven om Sterling in een rijtje met Son en Mané durven te zetten vind ik dan weer vrij lachwekkend. Die bakt er namelijk al twee jaar niks van.

22 oktober 2021 om 12:02

Sterling is inderdaad echt minder goed dat Mané en Son. Vorig seizoen twijfelde ik wel weer aan Mané maar die lijkt weer terug te zijn.

22 oktober 2021 om 12:48

Volledig met jou eens Fcgrun050, behalve over Lloris. Een middelmatige speler gaat mij ook wat te ver, maar een echte topkeeper vind ik hem ook absoluut niet. Hij heeft elk jaar daarvoor gewoon echt teveel blunders en teveel ballen waarbij je kunt zeggen: 'een betere keeper had die misschien gehad'. Bovendien is hij simpelweg in wedstrijden één van de redenen dat Spurs verliest, omdat hij een cruciale blunder maakt.

Prima keeper dus in mijn optiek, maar geen top keeper.

22 oktober 2021 om 12:59

@lierse1997 - Sterling in goeie doen is gewoon een topspeler. Laatste seizoen wel minder gespeeld en dit seizoen gepasseerd door Guardiola. Maar laten we niet de seizoenen daarvoor vergeten.

22 oktober 2021 om 13:03

@jackieboy10 - Van de Premier League keepers, hoort hij wel bij de top 5 toch? Alisson, Ederson, Mendy, en Martinez zijn voor mij de top 4 en dan vind ik Lloris wel op de vijfde plek staan samen met Schmeichel. Vroeger stond hij wel wat hoger, maar hij is nog steeds aardig goed. Maar de wedstrijd tegen Spanje heeft hij gewoon voorkomen dat Spanje een doelpunt kon maken.

22 oktober 2021 om 13:27

Maar hij is al twee jaar niet in vorm. Dan spreek ik niet meer over een topspeler.

22 oktober 2021 om 14:10

'Elk jaar teveel blunders en teveel ballen die een betere keeper wel zou hebben gehad'. 'Verder wel een prima keeper'... ja, daar zit logica in. 😁

22 oktober 2021 om 11:53

Heel veel slechte keuzes door de leiding en veel te laat ingegrepen qua verversing van de selectie. Wij lopen nu achter de feiten aan en zijn weer terug bij af. Poch verdiende het om de selectie te rebuilden gezien zijn resultaten met wat hij had. Het enige positieve is dat de inkomsten van stadion, commerciële deals en events nu veel beter zijn maar of daarmee de juiste keuzes gemaakt zullen worden dat betwijfel ik ten zeerste met Levy en consorten.

22 oktober 2021 om 12:10

Son loris ndombele hojberg zijn gewoon spelers die elders wereldtop zouden zijn met uitzondering vn son en loris want die zijn dat namelijk bij de spurs ook

Defensief waren de grote namen nog best oké, maar aanvallend was het echt een schande. Bryan Gil was dan nog de uitzondering, maar Alli, Bergwijn en zeker Lo Celso waren echt schandalig slecht. Er zit dus toch wel iets mentaal fout bij Tottenham want het is een wederkerend iets onder verschillende managers.

22 oktober 2021 om 11:10

Ik vond Lo Celso nog wel acceptabel (niet goed ), als Tottenham de middenlijn overkwam was hi jbetrokken/aanjager. Over de rest compleet eens

22 oktober 2021 om 11:27

Hij leed veel te veel balverlies door onnodige dribbels voor een speler met zijn kwaliteiten vond ik eerlijk gezegd.

22 oktober 2021 om 11:10

Net zoals bij Arsenal: geen winnaarsmentaliteit, geen topsportmentaliteit.

22 oktober 2021 om 11:57

Lo Celso daar schrok ik van inderdaad, speelt heel goed met Argentinië maar was weer heel matig. Dat terwijl de Lo Celso van de eerste maanden na zijn overgang eigenlijk onze beste speler was toen.

22 oktober 2021 om 12:11

Voor iemand van zijn kwaliteiten was het echt erg inderdaad. Bleef ook maar dribbels en poortjes proberen terwijl dat keer op keer mislukte.

Wat mooi dat Vitesse deze topclub een lesje heeft geleerd. Net als Mourinhou met AS Roma hebben ze zich geblameerd tegen een "nietig" ploegje". Een tweede keus van spelers, bijna allemaal internationals, krijgt geen poot aan de grond tegen Vitesse. Een trainer die denkt dat het wel gaat lukken en zijn beste spitsen thuis houd, een tweede garnituur spelers die te belabberd is om hard te werken voor een resultaat en ziehier: een heerlijke nederlaag.

Maar ja, eind van de maand weer een paar ton op de rekening bijgeschreven, dus wat maak je je druk.

22 oktober 2021 om 11:12

Volledig met je eens maar vergeet niet dat er 'gewoon' voor 170 miljoen euro spelers op het veld stond bij Tottenham. Ik vind de term B team gebruiken, de knappe prestatie van Vitesse wat tekort doen.

22 oktober 2021 om 11:21

Spelers zijn altijd duurder voor Engelse ploegen, omdat clubs weten dat daar veel geld zit. Die betalen sinds jaar en dag al dubbel de bedragen die clubs in andere landen zouden betalen.

22 oktober 2021 om 11:49

Uiteraard maar het geeft toch nog altijd een indicatie van de kwaliteit die op het veld stond bij Tottenham? Zo een Lo Celso, Bergwijn, Winks,delle Alli,... zijn nou niet bepaald koekenbakkers , toch? En zouden stuk voor stuk makkelijk in de basis staan bij Vitesse.

Dus blijft ontzettend knap van Vitesse.

22 oktober 2021 om 11:59

Mwa, Alli en Winks zijn wel echt koekenbakkers geworden hoor echt huilen met die gasten de laatste jaren.

22 oktober 2021 om 13:58

@Mo: Ok, Delle Alli wil ik je nog geven want wat is er met die jongen gebeurd? Winks is nooit een echt goeie speler geweest maar zou bij een ploeg als Vitesse wel altijd spelen natuurlijk.

22 oktober 2021 om 18:03

Thenry, ik bedoel het ook cynisch richting de Spurs, een tweede keus die miljoenen waard is en dan van Vitesse verliezen.

Eigenschuld ze hebben vitesse onderschat
Moeten ze maar niet met een b elftal aan komen het is geen oefenen wedstrijd

Ik denk dat ook wel meespeelt dat de club de ambitie heeft om zich weer te plaatsen voor de champions league. Dan ligt de volledige focus natuurlijk op goed presteren in de PL. En dan moet je tussendoor wedstrijdjes spelen in het 3de bekertoernooi van Europa. Hetzelfde geld voor AS Roma. Ambitie om bovenin de Serie A mee te draaien daar ligt de prioriteit. Dan is het verschil met de wedstrijden in de conference league heel groot.

22 oktober 2021 om 13:50

Dat valt ook wel te begrijpen. Maar je mag toch best van de wisselspelers van Tottenham verwachten dat ze er deze wedstrijd gewoon vol voor gaan. Als ze moe worden maakt het immers geen bal uit, want aankomend weekend zitten ze allemaal weer op de bank. Ik begreep echt helemaal niks van de tactiek van Tottenham, die speelden geen moment om te winnen.

Och ja, Tottenham doet wat Tottenham doet. Zichzelf in de voet schieten. Dat gaat al jarenlang zo, nog voor Pocchetino zelfs. Verkeerde cultuur daar. Elk seizoen beginnen ze met zichzelf de hemel in te prijzen en meestal tegen januari/februari storten ze genadeloos weer ter aarde. En er zijn van die jaren waarin dat zelfs voor de jaarwisseling gebeurt. Niks nieuws onder de zon.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Tottenham Hotspur

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
5.Arsenal23-2
Voor de complete stand: Premier League
SpelersPositieW
H. KaneAanvaller111
D. MarkandayAanvaller00
P. GolliniKeeper00
H. LlorisKeeper120
B. DaviesVerdediger40
M. DohertyVerdediger20
D. ScarlettAanvaller00
Voor de complete selectie: Clubpagina Tottenham Hotspur.

58 fans
Aanvaller, 28 jaar
SeizoenClubW
2021/2022 Tottenham Hotspur 11 1 2 0
2020/2021 Tottenham Hotspur 35 23 1 0
2019/2020 Tottenham Hotspur 29 18 4 0
2018/2019 Tottenham Hotspur 28 17 5 0
2017/2018 Tottenham Hotspur 37 30 5 0
Laatste voetbalnieuws

NS Mura zorgt voor daverende stunt met zege op Tottenham in minuut 95

NS Mura heeft donderdagavond voor een daverende stunt gezorgd in de Conference League. Op Sloveense bodem was de ploeg van trainer Ante Simundza met 2-1 te sterk voor Tottenham Hotspur. Desalniettemin...Lees verder

In de wandelgangen

Vrijdag 26 november
Chelsea heeft Nicolás Tagliafico op het oog als vervanger van de langdurig geblesseerde Ben Chilwell. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren