Union Berlin wil gesprek met UEFA en Feyenoord na ongeregeldheden

Vrijdag, 22 oktober 2021 om 10:03Yanick Vos • Laatste update: 10:08

1. FC Union Berlin wil met Feyenoord en de UEFA in gesprek over de ongeregeldheden rond de confrontatie in de Conference League. Nadat de clubleiding woensdagavond werd aangevallen op een Rotterdams terras stond de ontmoeting al op scherp en vlak voor de wedstrijd waren er nieuwe incidenten.

Voorafgaand aan de wedstrijd arresteerde de politie zo’n zestig Union Berlin-supporters die uit zouden zijn geweest op rellen. Veel Duitse fans kregen bovendien geen toegang tot De Kuip, zo bericht de NOS. Zij maakten hierdoor voor niets de reis vanuit Berlijn naar Rotterdam. “In onze ogen mag het niet zo zijn dat honderden fans van ons met tickets voor rust nog niet in het stadion zaten", aldus woordvoerder Christian Arbeit. "Ook heb ik beelden gezien van fans van ons die het slachtoffer zijn geworden van hard ingrijpen van de politie. Dit is onaanvaardbaar voor ons.”

Zo’n 2500 supporters waren Union Berlin achterna gereisd richting Rotterdam. Om confrontaties met de Feyenoord-aanhang te voorkomen, werd in het uitgaansgebied Oude Haven een gebied ingericht voor de bezoekende fans. Zij werden door de politie naar De Kuip begeleid en onderweg kwam het tot een confrontatie met de Mobiele Eenheid. " We zullen moeten bekijken hoe dit op Europees niveau heeft kunnen gebeuren”, aldus Arbeit.

Omdat de wandeltocht vanaf de Oude Haven naar De Kuip lang duurde, moest een deel van de Union Berlin-aanhang tijdens de wedstrijd voor het stadion wachten om binnen te komen. Tijdens het wachten werd door supporters vuurwerk afgestoken. Hier schrok een politiepaard van, waardoor het paard en de agent allebei vielen en lichtgewond raakten. Op 4 november nemen Feyenoord en Union Berlin het in Berlijn opnieuw tegen elkaar op.Gerelateerd

Meer sportnieuws

49 reacties (laatste reactie door dennisvan leeuwen)

In Rotterdam word al jaren geklaagd over de inzet van de politie en me.... Te hard, te snel ingrijpen etc etc!

22 oktober 2021 om 10:54

Laten we anders het leger eens proberen? Mooie oefening, rubberen kogels erin.. Als iemand een paar keer goed geraakt wordt is de lol er voor diegene wel af.. Overigens ook bij andere hooligans hoor, niet dat ik als Ajacied dit alleen bij feyenoorders wil

22 oktober 2021 om 11:38

Ik ben voor, die beelden achter de decoder en we hebben naast voetbal een avond vullend programma

22 oktober 2021 om 15:26

@d3nnis

maar een testcase in rotterdam vind ik een top idee!
(geintje! geintje!)

Maar nee, ik heb juist altijd gemerkt dat zodra het geweld vanuit politie zwaar toeneemt, dat de sfeer omslaat. Ik neem als voorbeeld die pogo/entrada van Ajax die door Halsema opeens bruut werd platgeslagen; ik was daar en er was echt een geweldige sfeer. Niemand was uit op knokken of ongein, maar zodra de politie zo agressief en over de top reageert, zie je opeens dat de massa omdraait en hun woede juist naar hun richt. Zo word iets wat eigenlijk heel onschuldig is, opeens een rel waar stenen over en weer worden gegooid. nee ik ben juist voor vrijheid geven om een feestje te bouwen, en pas agressie toepassen wanneer er daadwerkelijk iets mis gaat.

22 oktober 2021 om 10:58

Het probleem is vooral dat ze er dan niet in slagen om de daders te isoleren en die aan te pakken en dan maar lukraak de boel kort en klein dreigen te gaan slaan, inclusief alle gewone mensen (soms zelfs gezinnen met kleine kinderen die het op een rennen moeten zetten).

Moeten lopen van de oude haven naar de kuip.. is ook wel echt een klere stuk om te doen met 2500 man. Snap dat je dan niet alles bij elkaar kan houden.

22 oktober 2021 om 10:24

Maar echt, ik keek week ervoor ernaar ivm een bacherlorparty maar dat is lopend alleen al 40-45 min. Dat was met 20 man al geen optie. Laat staan met een hele groep van 2500. Echt een pokkeneind lopen dat hoor.

22 oktober 2021 om 10:24

Inderdaad wie verzint dat.

Om vervolgens nog een stuk van de wedstrijd te missen, snap dat je dan over de zeik bent.

22 oktober 2021 om 10:45

De stad had bussen geregeld, maar ze wilden zelf perse lopen begreep ik. Dus dat je dan te laat bent kun je jezelf aanrekenen.

22 oktober 2021 om 12:47

Ik ging op de felyx vanaf de mariniersweg naar de Kuip. De sfeer was onderweg echt km te snijden die gasten waren knetter gek!

22 oktober 2021 om 13:28

Onzin. Er stonden allemaal bussen klaar voor deze mensen, maar ze wilden zelf perse lopen. Eigen schuld dat ze te laat kwamen.

Tsja als die Berlijnse fans allemaal vechtwapens meenemen logisch dat je het stadion niet meer in mag.

22 oktober 2021 om 10:23

De fans met vechtwapens waren ver voor de wedstrijd al opgepakt en in een arrestantenbus gezet, deze fans hebben dus nooit het stadion bereikt. Het gaat in dit bericht om de fans die met een corteo naar het stadion zijn gaan lopen en waarbij een groot gedeelte tot aan de rust (!) voor het stadion heeft gestaan.

22 oktober 2021 om 10:24

Oh oke dan heb ik het verkeerd begrepen. Heb het vanochtend 3 x op het nieuws gehoord haha. Dacht dat dit met elkaar te maken had. Bedankt voor de info!

22 oktober 2021 om 10:24

Vechtwapens, ten opzichte van klaverjaswapens?

22 oktober 2021 om 10:40

Om de verwarring te voorkomen dat jij denkt dat ze met banieren liepen met daarop hun familiewapen.

22 oktober 2021 om 12:52

en als Nel nou een mes bij zich had? was het dan dubbelop?

22/10/2021 10:13 voorspel ik dat het 04-11 in Berlijn he-le-maal uit de klauwe gaat lopen. Allebei niet bepaald lieverdjes in de groepen zitten, zal me niets verbazen als er die wedstrijd geen uitpubliek bij mag zijn. Hier ga je toch niet aan beginnen? Wat een bende allemaal. Iedereen blijft roepen dat alle investeerders het voetbal kapot maken, nou zet deze randdebielen er maar langs.

22 oktober 2021 om 10:19Hoop inderdaad dat er geen uitpubliek bij mag zijn. Jammer, maar anders gaat het inderdaad volledig uit de klauwen lopen. Gaat ons weer boetes schelen ook.

22 oktober 2021 om 10:25

Als het al bij boetes blijft. Uitsluiting Europees zou nog veel rampzaliger zijn (als het in het stadion fout zou gaan).

22 oktober 2021 om 10:36

Zou echt heel jammer zijn want Berlijn is juist een hele toffe trip om met zijn allen te maken als je het gewoon gezellig kan houden.

22 oktober 2021 om 10:45

In het stadion zijn de problemen voornamelijk wat fakkels, objecten richting het veld gooien en trappen niet vrij houden. Objecten richting het veld word opgelost door netten op te hangen, de rest schijnt voor een paar leeghoofden onlosmakelijk te zijn verbonden aan sfeer ofzo. De boetes lopen daarvoor helaas behoorlijk op maar de incidenten staan los van deze zaken

22 oktober 2021 om 10:49

Het is te hopen dat de Feyenoord supporters die toch naar Berlijn willen gaan zich realiseren dat de Duitse politie wat anders omgaat met hooligans / overtreders. Niet in de zin van geweld, maar wel in de zin van straffen; voor je het weet zit je "gewoon" een aantal dagen in een politiecel en daar is niet eens veel voor nodig. Voorbeeldje: belediging van een agent: mee naar het bureau, 1000.-- euro boete. Let wel, middelvingertje omhoog is dan al voldoende.

22 oktober 2021 om 11:42

Ik ben groot voorstander van een langere periode voor de Nederlandse hooligans. Een maandje of wat als ze zich echt misdragen hebben. Daar zouden onze oosterburen ons zeker mee helpen.

22 oktober 2021 om 14:45

Opsluiten met als mogelijk gevolg ontslag op het werk en betalingsproblematiek of uitkering. Als samenleving zul je waarschijnlijk dus bereidt moeten zijn om nog meer kosten te maken als je met deze oplossing komt. Daarnaast blijken zwaardere straffen niet altijd het gewenste afschrikkende effect te bereiken. Als ratio het van sentiment zou winnen hadden we deze taferelen namelijk überhaupt niet.

22 oktober 2021 om 14:07

Please idd.. Geen Feyenoord supporters naar Berlijn. Zeg ik als Feyenoorder. Dat kan nooit goed gaan. Spijtig voor de "normale" supporter, maar Feyenoord staat er goed voor en we willen geen uitsluiting of zoiets

Dus die Duitsers gingen zelf ook vuurwerk afsteken en hebben daarmee een agent verwond. Dat wordt dan een boete voor ze.

22 oktober 2021 om 10:20

Niet daarmee, indirect daardoor. Klein juridisch onderscheid ;-) Het zal vast onderzocht worden door de altijd onpartijdige UEFA

23 oktober 2021 om 07:47

@migi: altijd nog minder ernstig dan bestuursleden aanvallen die een hapje gaan eten ;-)

Dat wordt een Berlijns feestje op 4 november Ik weet dat het er bij hoort, maar het blijft toch super triest.

Is er op Woensdag een groep Rotterdammers die er een puinhoop van maakt zijn het gisteren de Duitse supporters. Succes politie en Uefa

22 oktober 2021 om 10:30

10 doorgesnoven idioten die tot dit moment nog op geen enkele manier aan Feyenoord te linken zijn. Ik ben er bang voor dat dit helaas we het geval zal zijn, en vrees dat bij een volgend stadionverbod vanuit Feyenoord de rechter weer zal wijzen op regeltjes dat deze zaken buiten het stadion plaats vinden oid (zijn laatst nog stadionverboden teruggedraaid), echter zijn er bij de laatste rellen ook regelmatig “supporters” met een seizoenskaart van of binding met een andere ploeg aangehouden.

Waarom krijgt dit tuig niet gewoon meldplicht, dan heeft het echt impact en kunnen de clubs eindelijk echt ingrijpen!

22 oktober 2021 om 10:58

Zijn wellicht niet te linken maar het is wel heel naïef om te denken dat dit niet het geval is.. Toevallig 10 random idioten die toevallig het bestuur van de tegenstander van feyenoord aanvallen?

22 oktober 2021 om 11:23

Bij eerdere van Feyenoord zijn er mensen opgepakt met een sk voor ADO, er zijn dus wel degelijk gewoon gasten die willen vechten. Zoals ik al aangeef vrees ik in dit geval wel voor een link met Feyenoord, maar dan nog is het de vraag wat de club hier mee kan. Ze hebben / krijgen een stadionverbod maar hier lijkt een strafrechtelijke vervolging meer op zijn plaats.

Ik ben benieuwd of de vaderlandse media dit soort berichten ook net zo snel oppakken als het nieuws dat de Union Berlin-leiding werd aangevallen woensdagavond. Dit is namelijk geen incident: de Rotterdamse politie/mobiele eenheid heeft er namelijk een handje van om onnodig zeer hard op te treden terwijl dat niet nodig is. Daar kunnen we zowel bij Feyenoord als elders in de stad over meepraten. Dat de 60 hooligans van Union zijn aangepakt is logisch, maar dat je 200 man ruim 2 uur voor het stadion vasthoudt en niet naar binnen laat is zeer onnodig. Je kan verwachten dat zij op een gegeven moment onrustig worden en naar binnen willen. In plaats van hier gehoor aan te geven, pakt de Rotterdamse politie liever de lange lat en haalt daar even flink mee uit. Voor de geïnteresseerden: er zijn een aantal Duitse twitteraccounts die gedetailleerd doen van de gebeurtenissen voor/tijdens/na de wedstrijd, inclusief foto's en video's.

22 oktober 2021 om 10:27

Tja voetbalsupporters zijn over het algemeen geen lieverdjes en zeker niet onder invloed. Snap wel dat het geduld keer opraakt bij de politie. Wie niet luisteren wil moet voelen. Gaan ze ook nog zeuren dat ze 2uur moeten wachten na de wedstrijd. Wat verwacht je?

22 oktober 2021 om 10:40

Je richt je nu op de Rotterdammerse politie en ME, echter blijken de Amsterdamse handhavers toch echt vaker in te grijpen rondom voetbalwedstrijden, gekeken naar uitgedeelde boetes, ingrijpen etc. Hier hoor ik supporters minder over klagen.

Ik ga al 25 jaar naar de Kuip en zal je heel eerlijk bekennen dat ik nog nooit met de politie en ME in aanraking ben gekomen. Zelfs tijdens een sweep van het stadion plein is het altijd goed gegaan.

22 oktober 2021 om 11:37

@vakkie D

De Amsterdamse politie/me is inderdaad nog een graad erger, helemaal sinds Frank Pauw de politiechef is daar (hiervoor was die politiechef in Rotterdam). Echter was het niet mijn bedoeling om er een wedstrijd van te maken welk politiekorps heftiger was.

Zelf heb ik al meerdere malen mogen ervaren hoe de Rotterdamse Mobiele Eenheid te werk gaat en er zijn ook zat gebeurtenissen die dat onderstrepen. Zoals bijvoorbeeld de vader met z'n zoon die door een lid van de ME op een paard op zijn hoofd (!) wordt geslagen terwijl hij weg wilt lopen van de problemen. Of wat recenter, de mensen die onder vuur worden genomen door het waterkanon bij de fanshop na Feyenoord - Utrecht.

Tel daarbij op ze bij de ME ook niet vies zijn van wat uitdagen "zo, weer met 4-1 verloren? Gaat niet goed hé hier in Rotterdam. De kampioen zal ook dit jaar weer uit Amsterdam komen" plus het feit dat ze 'graag willen dat het los gaat zodat ze ook wat te doen hebben' (uit een documentaire over de Mobiele Eenheid van een aantal jaar geleden op NPO 1)
en dan ik snap best waar de frustratie jegens de Mobiele Eenheid vandaan komt bij sommige mensen.

22 oktober 2021 om 13:43

Ja de ME is wel een apart volk, daar heb je gelijk in.

Ben zelf ook niet echt fan van hoe de politie in Rotterdam zich opstelt bij voetbalwedstrijden, is naar mijn mening overdreven autoritair. Snap echter niet waarom Feyenoord hier bij zou moeten zijn, de club heeft vrij weinig te maken met hoe de politie zich gedraagt.

22 oktober 2021 om 10:51

Ik kan me vinden in het autoritaire opstellen van de politie, echter begrijp ik dat ook wel als je kijkt naar de opstelling van veel mensen richting hen. In de stadions zie je dat de aanwezige politie vaak een hele andere houding heeft.

22 oktober 2021 om 11:21

Verschil tussen de Voetbaleenheid en ME. Met de VBE is best te babbelen, bij de ME krijg je een tik als je te dichtbij komt.

22 oktober 2021 om 11:26

Ja ME is toch een aparte groep. Heb ooit beelden gezien van een training van die gasten tegen Duitse collega’s die wat uit de hand liep. Toch zou ik niet graag met ze ruilen, je staat altijd in de line of fire en als je ingrijpt dan zijn de beelden tot in den treuren online gedeeld

Was er maar eerder politie bij de bistro geweest waar bestuurders aan het eten waren. Daar kunnen ze van mij niet hard genoeg tegen optreden. Sinds er na een wedstrijd tegen Ajax jaren geleden politiemensen gewond zijn geraakt, laten ze het niet zover meer komen. Gedraag je anders ga je voor de bijl. Klaar. Is normaal en een kwestie van opvoeden. Waarom gedragen de Feyenoord supporters zich niet wat beter. 125.000 euro boete en er komt nog een beetje bij. Laat het vuurwerk thuis en ga van de trappen af. Dat is toch niet zo moeilijk. Ik hou mn hard vast voor de uitwedstrijden die nog volgen. Er staat nog wat open he qua straf. Op het veld gaat alles naar wens om de volgende ronde te bereiken. Ik ben misschien pessimistisch als ik zeg dat de UEFA straks ingrijpt en zeg blijven jullievoorlopig maar van het europeesche gebeuren vandaan. Dan hebben jullie het voor elkaar. Tegen mijn club Feyenoord zou ik zeggen stel extra camera’s op en laat degene die de overtredingen maakt de boete betalen en daarna een levenslang stadion verbod. Het is niet alleen bij Feyenoord zo het wordt overal een zooitje. Aanpakken voor het te laat is.

Meneer van Union Berlin moet wel even vertellen dat de supporters op het laatste moment de afgesproken busreis hebben geweigerd en een corteo wilden. Als je dan een uur voor de wedstrijd met 2000 man uit de Oude Haven begint te wandelen ben je gewoon te laat binnen. Is al gauw 3 kwartier lopen en geen enkel stadion haalt binnen 15 minuten zoveel mensen binnen.

Dit gedrag moet bikkel hard aangepakt worden.
De betreffende club Of 4 wedstrijden zonder Publiek. OF 1 punt in mindering.
Dit loopt dan gewoon op ..Bij tweede keer 2 punten Enz.
Mutsjes op capuchonetjes op
Bikkel hard ....is gewoon rubber kogels meteen traangas Opsluiting (4maand)
Tot hun 60 ste jaar meldingsplicht tijdens een thuis wedstrijd (niet melden Automatisch 1 maand Brommen)
Na 2 x 2 maand enz. Uit wedstrijden wedstrijden in de fout (verval je Automatisch in de brommen tijd)

Het is tuig van de bovenste Richel.
Niet alleen van Woensdag ook van dit Weekend.

Ze Willen niet anders blijkt dus !!

22 oktober 2021 om 13:03

Heb je het artikel ook gelezen, of heb je gewoon een mening?

Sterker nog, ik moest wachten op al die luie Duitsers bij het station. Wij werden opgehouden bij de trein zodat zij rustig naar het stadion konden sjokken. Heb daar wel 20 minuten gestaan en daardoor de aftrap gemist..

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

1. FC union Berlin

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
Voor de complete stand: 1. Bundesliga
SpelersPositieW
G. HaraguchiMiddenvelder120
R. KhediraMiddenvelder120
T. AwoniyiAanvaller128
A. LutheKeeper120
A. VoglsammerAanvaller121
G. PrömelMiddenvelder91
K. BehrensAanvaller91
Voor de complete selectie: Clubpagina 1. FC union Berlin .

In de wandelgangen

Vrijdag 26 november
Chelsea heeft Nicolás Tagliafico op het oog als vervanger van de langdurig geblesseerde Ben Chilwell. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren