Newcastle kan Ajax ‘technisch onthoofden': ‘Dan zal hij Ten Hag polsen’

Vrijdag, 22 oktober 2021 om 07:14Yanick Vos • Laatste update: 08:17

Valentijn Driessen sluit niet uit dat Erik ten Hag snel in verband wordt gebracht met Newcastle United, de club die op Marc Overmars aast als technisch directeur. De afgetekende 4-0 overwinning van Ajax op Borussia Dortmund zal voor de huidige directeur voetbalzaken van de Amsterdammers volgens Driessen als markeerpunt dienen om te vertrekken uit de Johan Cruijff ArenA. In zijn column voor De Telegraaf spreekt de chef voetbal de verwachting uit dat Overmars Ten Hag zal polsen als hij daadwerkelijk de overstap maakt naar the Magpies. De Premier League-club kan Ajax zodoende 'technisch onthoofden', stelt Driessen.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

Meer sportnieuws

67 reacties (laatste reactie door mrkrillin)

Ten Hag in Engeland... heb je hem wel eens Engels horen praten? Niks ten nadele van zijn trainerscapaciteiten, want het is echt een fantastische trainer, maar hij begint echt p een 1-0 achterstand tov wereldsterren en sommige Engelse spelers die denken wereldsterren te zijn. Ten Hag lijkt me beter te passen in Duitsland, maar bovenal zie ik hem graag langer in Amsterdam blijven!

22 oktober 2021 om 07:43

Ach ik hoorde gisteren dat zolang hij maar Spaans kan dat het goed komt

Ten Hag is echt een typische trainer voor Duitsland, is de taal machtig en met zijn hoge pressie voetbal perfect geschikt voor Bayern/dortmund.

Stiekem hopen wij dat hij en Overmars een commitment aan gaan en nog jaaaren bij de club blijven.

22 oktober 2021 om 08:06

Gelukkig is Newcastle nu al opzoek naar een trainer. Ten Hag gaat niet halverwege het seizoen weg. Dus dat komt wel goed. Maak me meer zorgen om Overmars. Denk dat het salaris maar omhoog moet van die twee.

22 oktober 2021 om 10:47

Denk ook dat er gewoon echt gekeken moet worden naar een potentiele kandidaat, want laten we eerlijk zijn - vroeg of laat gaat hij of beide weg. Ten Hag is ook een keer uitgekeken en ook Overmars zal een keer gaan.

Dus het lijkt mij verstandiger dat er gewoon gekeken wordt naar mensen in het bedrijfsleven of in de wereld van het voetbal die geschikt zijn om het werk van Overmars over te nemen.

22 oktober 2021 om 07:47

@titaantje
Jij denkt niet dat hij een extra cursus Engels kan nemen? Kijk die Italiaanse trainers in de premier league, onverstaanbaar

22 oktober 2021 om 08:17

Daar hebben ze tegenwoordig een tolk voor. Was Mourinho niet de tolk van Van Gaal bij Barca voordat hij coach werd? Zoiets had ik begrepen

22 oktober 2021 om 08:23

Dat heb je goed begrepen Japie. Dat Mourinho geen coach van Barca is geworden heeft hem een tijdje dwars gezeten.

22 oktober 2021 om 08:21

"heb je hem wel eens Engels horen praten? "

Hij spreekt iig beter Engels dan Bielsa en die red zich uitstekend met een tolk, iets wat ten Hag niet nodig zal hebben.

22 oktober 2021 om 09:38

@douwe Dabbert: als Emery in Engeland kan werken, dan kan iederen het

22 oktober 2021 om 09:55

Haha nou inderdaad, goed voorbeeld. Het is toch bijzonder dat hij min of meer geflopt is de PL terwijl hij met Spaanse ploegen er het maximale uithaalt. Van de 5 Europese finales er 4 winnen, petje af..

22 oktober 2021 om 11:12

goodebenin

22 oktober 2021 om 09:09

Ten hag spreekt prima Engels. Hij staat de buitenlandse pers na elke europese wedstrijd keurig te woord met analyse en al. Daarbij gaat hij nog de diepte in ook. Dat geintje met die Italianen zag er slecht uit maar hij is ook helemaal niet soepel. Maar hij spreekt dagelijks engels met zijn buitenlandse spelers en hen weet hij kennelijk goed te raken.

22 oktober 2021 om 09:48

It eend over till eend over :-)

22 oktober 2021 om 10:46

Taal maakt niet uit. Ten Hag kan ook geen Nederlands en toch draait zijn elftal prima.

22 oktober 2021 om 11:38

Erik ten Hag past beter in de BL, omdat hij beter Duits kan praten dan Engels. Zoiets?
Ik vind dat onzin.

Lijkt me echt heerlijk al je hersenspinsels op papier zetten en er ook nog voor betaald worden.
Als je het goed doet heeft iedereen interesse.
De kop kan net zo goed zijn elke Engelse top club kan ajax technisch onthoofden als ze zouden willen.

Valentijn Driessen had weer een gedachte.

22 oktober 2021 om 08:13

En meestal zit hij dan fout. Dus overmars en ten Hag blijven. Lijkt me ook niet Logisch. Nee zeggen tegen Arsenal en Barca, maar wel naar NU gaan. En wat Ten hag betreft, als Bayern ooit komt dan is ie weg, maar NU gaat hij toch nooit doen, daar kun je alleen maar falen. De verwachtingen zullen altijd te hoog zijn. Met zoveel geld wordt je niet binnen 1-2 jaar kampioen, Dat zal wel de verwcahtng van de fans zijn. Voordat NU zich in de engelse top gaat melden, gaat zeker 5 jaar duren (dankzij Ffp). Om dan de CL te winnen gaat zeker nog 5 jaar overheen (Zie Psg). Zolang zal ten hag echt niet blijven zitten. Dus naast geld zit er voor ten Hag weinig in. En ETH lijkt me nu net het type wat niet alleen geld belangrijk vindt. Was het Hiddink of Advocaat dan was het duidelijk. ETH staat volgens mij anders in de wedstrijd.

22 oktober 2021 om 11:41

Ik denk niet dat Ten Hag ooit trainer wordt in München. Ze hebben hem al twee keer laten lopen. Niet zonder succes.

22 oktober 2021 om 22:13

Naggelsman zie ik sowieso nog een lange tijd bij Bayern München blijven. Een hele goede coach en ook heel jong

22 oktober 2021 om 09:07

Echt he. Iets met schreeuwen voor je geslagen wordt. Het is bijna alsof hij hoopt dat zijn woorden profetisch werken zodat hij met zn paniekvoetbal weer zn ‘kolommetje’ kan volschrijven.

Er zitten wel heel veel aannames in dit verhaal. Ook wel raar dat hij Ten Hag noemt terwijl Newcastle net zo ongeveer een akkoord heeft met Fonseca. Volgt Driessen die Fabrizio Romano niet op Twitter?

22 oktober 2021 om 08:01

Lijkt me toch wel F. Romano is de CL van de journalisten, Driessen meer de lokale 7de klasser .

22 oktober 2021 om 08:12

Aan de andere kant lijkt het me ook wel heel confronterend om iemand te volgen die zoveel beter in het werk is. Al zou je je natuurlijk kunnen afvragen of ze hetzelfde werk doen. De ene verkoopt feitjes en de ander krantjes.

22 oktober 2021 om 08:15

Valentijn kennende ziet hij dat anders. Hij zal zichzelf wel beter vinden, want Romano krijgt die feiten van insiders en hij moet et allemaal zelf verzinnen. Dat is veel lastiger.

Jammer dat mensen alweer gaan praten over een vertrek. Het is altijd zo zonde dat zodra het goed loopt bij een club, de rijke clubs met een slecht beleid aan de deur kloppen met een zak geld. Ik hoop gewoon dat ten Hag en overmars bij Ajax blijven. Sportief gezien gaat het perfect en ook bij Ajax kun je goed verdienen. Wat Driessen zegt boeit mij verder niet, want die man is een clown en zegt zelden iets zinnigs.

22 oktober 2021 om 08:02

Klopt als een bus. Ajax moet voor de spelers ook gewoon de absolute hoofdprijs vragen en de poot stijf houden. Wil je kwaliteit dan moet je betalen. Ten Hag en Overmars moeten ze een salarisverhoging geven al is het onvermijdelijk dat ze een keer vertrekken.

22 oktober 2021 om 09:14

Ja het probleem is alleen dat je spelers dan hun contract niet zullen verlengen.

22 oktober 2021 om 08:24

Ten Hag moet gewoon wachten op een mooie Duitse club.

22 oktober 2021 om 09:15

Op Dortmund dan denk ik. Liever nog jaren blijven. Zo'n goede match met een club vind je nooit meer.

22 oktober 2021 om 11:09

Als iemand het goed doet bij een kleine club komt Ajax ook aankloppen. Zo werkt dat, niets raars aan.

Waarom zou je in vredesnaam bij zo'n club aan de slag gaan wanneer je bij Ajax aan iets moois bouwt. Hou op man.

22 oktober 2021 om 08:04

Newcastle was een mooie club hoor.

22 oktober 2021 om 10:59

Welnee presteren eigenlijk nooit. Ten Hag en Overmars hebben het geweldig bij Ajax, dat ga je toch niet gedag zeggen voor een andere club. Het kan praktisch niet beter gaan ergens anders.

22 oktober 2021 om 08:05

Mooi stadion, grote achterban, leuke stad, en veel geld om er iets van te maken. Daar kan je toch ook iets moois bouwen (voor het meervoud aan salaris)?

22 oktober 2021 om 08:26

@westland96: En eigenaren die bij elke nederlaag al zenuwachtig worden en waar je om het minste en geringste ontslagen gaat worden. Dat vergeet je even te vermelden.

22 oktober 2021 om 11:45

Dat is inherent aan het voetbal. Zodra de resultaten tegenvallen, kom je als trainer op de schopstoel. Bij NUFC, maar ook bij Ajax en andere clubs.

22 oktober 2021 om 11:56

De eerste drie punten heb je bij Ajax natuurlijk ook. Persoonlijk vind ik de JC Arena mooier dan St. James Park - maar dat is een kwestie van smaak - vergelijkbaar in grootte in ieder geval. De achterban zal ook niet (veel) groter zijn dan die van Ajax denk ik. Newcastle vind ik ook wel een mooie stad, maar Amsterdam toch nog wel wat mooier. Centjes hebben ze wel meer daar aan de Tyne ja, because of reasons

22 oktober 2021 om 08:14

Heel simpel, de uitdaging. Haal ze uit de positie 10-15 op de ranglijst en maak van Newcastle een stabiele top 6 ploeg

22 oktober 2021 om 08:22

Kun je lekker EL spelen en haal je de top 6 een keer niet sta je op straat. Je kunt daar alleen maar falen. Bij Ajax krijgen ze waardering en de ruimte om te falen. In de BPL lig je er veel sneller uit. Ik denk dat een Peter Bosz toch ook nog wel eens met weemoed aan Ajax denkt als ie ziet wat er nu staat. Daarnaast is Valentijn weer het liegen. Het basissalaris iklopt inderdaad, maar de doorbonussen heeft Overmars volgens mij ongeveer 2,5 mio binnengetikt. Nog steeds niet wat hij bij NU kan verdienen, maar wel een klein verschil

22 oktober 2021 om 08:22

De vraag is dan: krijg je de tijd? Ten Hag en Overmars hadden ook niet echt een vliegende start bij Ajax. Ken Newcastle verder niet zo goed maar mijn idee van de PL is toch wel vaak dat je er meteen moet staan, ook als clubleiding.

22 oktober 2021 om 08:59

Als je eenmaal in de top zit, wil je ook in de top blijven neem ik aan? Met Newcastle ga je naar een middenmoter. Dat wil je toch niet.

Ik denk dat ons Valentijntje alweer 3 dagen niet slaapt omdat hij spijt heeft van zijn lofzang jegens Erik. Nu is ie door een tekort aan slaap gewoon aan het raaskallen om daar de aandacht van weg te nemen. Ik heb geen andere verklaring dan dit. Het zou me overigens niks verbazen als beide heren op een lijstje staan daar, maar om te doen alsof je een vette primeur te pakken hebt is gewoon sneu.

Tadic heeft nog een transfer wens? Die heeft niet voor niks een contract tot 2026 (?) getekend. Ajax is z’n droomclub. Verder heeft ie gelijk dat de huidige spelers een stap willen en zullen maken, deels transfervrij zelfs. Maar Overmars en Ten Hag kunnen naar zoveel clubs. Nu is Newcastle United opeens in de mode en wordt er een artikel over geschreven. Overigens komt er vanaf komend seizoen of het seizoen er na een nieuw tv-contract, en de verwachting is dat Ajax dan flink gaat verdienen omdat ze zich loskoppelen van de rest van de NL clubs. Ze hebben dat ooit in een Ajax-podcast uitgelegd. Zeker nu Ajax een top-20 club in Europa is en met de huidige uitstraling gaan ze populair zijn bij aanbieders. Internationaal. Dus Ajax gaat financieel nog stappen maken. Niets in vergelijking met die oneerlijke concurrentie van bepaalde clubs maar het biedt toch mogelijkheden.Zou voor allebei een mooie uitdaging zijn, en ze gaan er met salaris ook 2-3x op vooruit.

Ben overigens heel erg benieuwd wat er met Ajax gebeurd mochten beiden vertrekken.

Tadic heeft toch meerdere keren aangegeven dat hij in Nederland wil blijven. Dus dit klopt al niet. Verder zou dit zeker allemaal kunnen gebeuren. Ik was daar ook al bang voor.
Newcastle is een prachtige club die wereldwijd al de nodige naamsbekendheid heeft. Veel meer dan bijvoorbeeld een Man city of een Chelsea had toen die werden overgenomen. Ook hebben er grote namen gespeeld in het verleden.
Ik ben echt heel benieuwd naar de toekomst van deze club.

Als een TD zou ik hier gelijk in willen stappen. Maar als trainer dan wacht ik toch liever nog een aantal jaar.
In het begin zal je heel de club opnieuw moeten reorganiseren maar zal het verwachtingspatroon gelijk torenhoog zijn. Dus je kan het nooit goed doen. Die branden eerst door zo'n 4 trainers heen voordat de 5de de vruchten ervan zal plukken.
Zorg dat jij die trainer dan ben 😏

Het zou een drama zijn als die twee vertrekken. Alles, maar dan ook alles wat Ajax de laatste jaren heeft bereikt hebben we te danken aan Overmars en Ten Hag. Ik houd echt mijn hart vast als ze vertrekken, want voor zover ik weet is er niet echt een duidelijke opvolger die al ingewerkt wordt (zoals destijds lanf met Van der Sar en Overmars is gebeurd). En de hele begroting is nu ingericht op elk jaar CL voetbal spelen. Mocht dat een paar jaar niet gehaald worden, dan zit je zomaar in een Barca-achtig scenario. Ik hoop oprecht dat Overmars en Ten Hag nog een paar jaar blijven om in ieder geval hun opvolgers klaar te stomen. Geef ze maar een flinke zak duiten, ze hebben zichzelf hoe dan ook meer dan terugverdiend afgelopen jaren.

Dit is een stuk proza van de krant. Werkelijk nergens op gebaseerd met bedachte argumenten.

Tadic gaat waarschijnlijk afsluiten bij Ajax.
Ten Hag wil het liefst naar Duitsland.
Van de Beek en Ziyech tonen aan dat langer blijven ook soms beter kan uitpakken.
Newcastle zoekt per direct invullingen in technische rollen.

Het is niet volledig uitgesloten dat Overmars richting de Tyne gaat en Ten Hag meeneemt, maar het is gewoon niet aannenelijk.

Geen een van de twee zal ajax vroegtijdig verlaten. Voor Newcastle Valentijn Driessen gebruikt drugs of hij spreekt met boskabouter iedere keer, die kraamt iedere keer Zoveel onzinnige dingen uit.

Gelukkig strallen zowel Overmars en Ten Hag het niet uit dat ze het om het geld te doen is.
Met alle respect voor Newcastle, maar die gaan daar de komende jaar echt nog niet heen.
Laat ze eerst een stabiele "contender" worden dan kunnen ze denk pas 1 van deze 2 uberhaupt benaderen.
En als Overmars al de oversteek maakt dan is het richting Arsenal (en heel heel misschien naar Manu)
Valentijn gooit gewoon weer lekker iets in de ether en mensen gaan er meteen weer mee aan de haal.

Valentijn is een pessimist. Dit is niet bepaald een voedingsbodem voor grootse prestaties. Overmars, van der Sar en EtH hebben jaren geleden een doel gesteld wat destijds niet als reëel werd geacht. Zij waren optimisten. De wet van aantrekkingskracht zegt dat wat je graag wilt, waar je dag en nacht mee bezig bent, steeds meer vorm krijgt, kijk Ajax nu. Valentijn, ik zou zeggen, droom eens wat meer en sabel niet alles neer wat mooi lijkt. Wordt het leven een stuk mooier van.

Mooi ten hag en overmars blijven dus. Valentijntje en co zitten er wel vaker naast

Wanneer kan deze Valentijn Driessen gaan vakkenvullen bij de AH? Hij kraamt zovaak onzin uit ik snap niet dat Voetbalzone hem serieus neemt.

Volgens mij heeft tadic geambieerd om zijn carrière af te sluiten bij ajax, kon al naar Barcelona en ac Milan, maar bleef Ajax trouw. Mooi stukje onrust zaaien van Valentijn. Wat ik mij nou afvraag is waarom VZ artikelen van hem blijft posten? Ik heb werkelijk nog nooit een positieve reactie op zijn artikelen gelezen. Weg met die knakworst

Geloof er niets van dat het Newcastle wordt. Herinner me een interview met Overmars en daar kwam vooral Barcelona naar voren. Zie dat nog wel eens gebeuren, het moment is ideaal, Barcelona staat er niet goed voor kwa geld. Dan gaat ten Hag ook, misschien ook wel naar Barcelona. Wel effe Spaans leren.

Ik koester de momenten zoals nu en afgelopen jaren het kanzo weer anders worden. Ploeteren in de conference league, op je donder krijgen van Jablonec, capuchonnetjes die het trainingsveld bestormen en klappen uitdelen of een cafe bestormen op de wallen waar de Jablonec fans zitten. Voetballen in een half gevulde Arena. Het kan zomaar, dat is voetbal!

Tja je moet blijven schrijven om de krant te vullen he. Er zullen altijd mensen vertrekken bij Ajax om de stap naar t buitenland te maken. Of Ajax nou goed of slecht speelt. Dan heb ik liever dat ze vertrekken na een goede periode, dan hebben wij er tenminste van genoten en ze leveren meer geld op.
Maar om nou na elke goede wedstrijd een heel stuk te schrijven dat dit het einde van Ajax is...

Overmars heeft een vermogen van 50 miljoen. Die gaat echt niet in dat vreselijke Newcastle zitten om als slaafje van een verveelde sjeik met geld te strooien om daar zo nodig 60 ipv 55 van te maken.

Die Arabieren gaan voor de korte termijn en dan kom je niet automatisch uit bij de technische staf van Ajax die een visie uitdragen en dat kost tijd die ze niet krijgen. Daarom neem ik dit soort geruchten met een enorme korrel zout.

De Superleague komt er aan en daar hoort Ajax in thuis. Als het zo ver is, zullen de tv-inkomsten voor Ajax van hetzelfde niveau worden als die van Bayern München en is meteen de noodzaak weg om altijd je goede spelers te verkopen.

22 oktober 2021 om 11:52

Voordat het zover is, als het zover überhaupt komt, haalt Bayern €80 mln TV geld op en Ajax maar €10mln. Dat is het verschil.

Deze stap zou voor ten Hag ideaal zijn, mits Overmars daar dan ook zou zitten. Ze kunnen dan rustig een team samenstellen en ten Hag zal ook bij mindere resultaten de tijd krijgen omdat Overmars hem zal dekken. Mindere resultaten kunnen natuurlijk niet heel lang duren want dan vliegen ze er allebei uit maar ik zou het wel weten.

'Driessen vraagt zich af welke uitdaging Overmars nog rest'...het is toch fantastisch dat je met een Nederlandse club, die financieel nooit kan opboksen tegen de top van Europa, het al deze clubs moeilijk maakt.

Ach het komt uit de pen van Valentijntje en dan mag er wel een flinke korrel zout bij. Dat er interesse gaat komen voor beide mannen lijkt mij logisch. Goed beleid is dat je nu al eventuele opvolging in beeld hebt of in het geval van Overmars al aan het inwerken bent. Aan de andere kant zie ik een duidelijk stap voor stap proces wat nog zeker niet is voltooid. Het lijkt mij juist voor deze twee mannen, maar eigenlijk hoort van der Sar daar ook bij, een sportieve uitdaging van jewelste om dat proces af te maken. Zeg maar structureel in het "linkerrijtje" van de Champions League.

Het lijkt me meer voor de hand liggen dat je eerst een Technisch Directeur binnenhaalt, en daarna pas in overleg een nieuwe trainer gaat zoeken.

Heerlijk dat gelijk zijn naam staat, zodat ik rest van het lange artikel kan skippen en gewoon wat reacties lees. Dank @voetbalzone!! Zou gebaald hebben als zijn naam veel later genoemd werd

Oh gelukkig zegt Driessen het want dan is het tegenovergestelde waar pffff

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax3646
2.Feyenoord3524
3.PSV3416
5.Vitesse26-2
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
R. GravenberchMiddenvelder151
D. TadićAanvaller156
S. BerghuisAanvaller145
S. HallerAanvaller149
David NeresAanvaller143
D. KlaassenMiddenvelder123
R. PasveerKeeper120
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

50 fans
Coach, 51 jaar
SeizoenClub
2018- Ajax
2015-2017 FC Utrecht
2013-2015 Bayern München II
2012-2013 Go Ahead Eagles
1996-2002 FC Twente
Laatste voetbalnieuws

The Telegraph: Erik ten Hag genoemd bij Manchester City

De unieke prestatie van Ajax in de Champions League heeft ertoe geleid dat ook vanuit het buitenland de schijnwerpers zijn gericht op de Amsterdammers. Met name in Engeland wordt veel geschreven...Lees verder

In de wandelgangen

Woensdag 8 december
Franco Antonucci mag komende winter waarschijnlijk worden verhuurd. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren