Analisten ESPN teleurgesteld: ‘Wij zagen hem aan de bal en dachten: hey!’

Donderdag, 21 oktober 2021 om 23:56Dominic Mostert

De analisten van ESPN zijn teleurgesteld over het optreden van Mario Götze in de wedstrijd tussen PSV en AS Monaco (1-2). De aanvallende middenvelder liet zich volgens Kenneth Perez, Kees Kwakman en Pierre van Hooijdonk veel te weinig gelden. Van Hooijdonk merkt tevens een gebrek aan bezieling bij Götze, die zijn ploeggenoten nooit tot de orde zou roepen.

Perez toont zich na afloop kritisch op aanvallers Bruma, Vinícius en Yorbe Vertessen, die in zijn ogen te weinig overzicht hebben. "Maar degenen die wel het overzicht hadden, hebben we totaal niet gezien. Götze hebben we totaal niet gezien", stipt hij aan. "Was het vandaag misschien te fysiek voor hem? Het was een fysieke wedstrijd." Van Hooijdonk vindt dat geen excuus voor Götze. "Het is geen fysieke speler, maar er zijn in zulke wedstrijden ook niet-fysieke spelers die wel bepalend kunnen zijn."

Ook Kwakman vindt dat het publiek meer mag verwachten van de Duitser. "We hemelen ‘m op als hij geweldige dingen doet, maar je verwacht er meer van in zo’n elftal. Pierre zei al dat je van iemand met zoveel ervaring en routine wil dat hij het spel meer naar zich toetrekt en dominanter wordt op het veld. Wij zagen hem op een gegeven moment aan de bal en dachten: hey, daar is Götze!"

Götze had 85 balcontacten in het Philips Stadion; van alle spelers op het veld kwamen alleen Phillipp Mwene (91) en Olivier Boscagli (95) vaker aan de bal. Bovendien verstuurde Götze in totaal 61 passes; alleen Boscagli zocht vaker een medespeler (82 keer). Toch was Götze volgens Van Hooijdonk niet dominant genoeg. "Als hij een halfuur de bal niet krijgt, vindt hij het ook goed. Je ziet hem niet verbaal of in zijn lichaamstaal tekeergaan. Ik zie hem nooit een keer boos worden. Het is allemaal zo gelaten. Ik vind dat hij dit PSV echt bij de hand moet nemen."Gerelateerd

Meer sportnieuws

76 reacties (laatste reactie door ijsmuts)

Haha dat hij zo'n beetje de meeste balcontacten had geeft wel aan dat onze analisten momenteel hooguit van Conference League niveau zijn. Je mag van Gotze meer beslissende passes, doelpunten en assists verwachten maar verstoppertje speelt hij niet volgens mij. Misschien is het in het belang van de Coëfficiënten polonaise wel een idee om ook een hoger niveau van onze analisten te eisen..

22 oktober 2021 om 00:07

Een creatieve middenvelder staat er toch in voor de assists en goals? Gotze is geen controleur ofzo

22 oktober 2021 om 00:11

Daar gaat het toch niet om?! Ze zeggen Gotze amper gezien te hebben terwijl hij zo'n beetje de meeste balcontacten had! Dan heb je dus gewoon stront in je ogen.

Als ze hadden gezegd dat Gotze niet beslissend genoeg is had ik het met hun en jou eens geweest.

22 oktober 2021 om 00:18

Je kan wel veel balcontacten hebben maar als je er niks bijzonders meedoet dan snap ik wel dat zo een speler ze niet opvalt

22 oktober 2021 om 00:28

Dat snap ik van de gemiddelde VZ bezoeker. Niet van iemand die zijn geld verdient met analyses op tv. Ik kijk via de schotel regelmatig via Engelse kanalen en het verschil in diepte en kennis lijkt immens.

22 oktober 2021 om 03:20

4 goals 4 assists in 9 Europese wedstrijden. Elke 98 minuten bij een goal betrokken. Japie kakelt weer wat.

22 oktober 2021 om 07:10

Laat me raden. Drie kwart van dat moyenne behaalde hij in de wedstrijden tegen Galatasaray en Midtjytland?

22 oktober 2021 om 08:29

In plaats van raden kun je het ook even zelf opzoeken Japie. Nu zit je maar wat in het wilde weg te lullen. Daarnaast doe je dit wel vaker: de bewijslast bij een ander leggen. Klassieke vorm van slecht discussie voeren.

22 oktober 2021 om 09:05

Ik weet het antwoord wel hoor. Ik wilde het alleen graag horen uit de typvinger van @Fossen

22 oktober 2021 om 09:14

Als je nou gewoon in één bericht je punt maakt, dan heb je niet 5 berichten nodig onder elk topic om je punt te maken. Eerst moet Götze doelpunten en assists maken, dan mogen het specifiek geen assists of doelpunten tegen Galatasary en Midtjytland zijn (45% van de Europese wedstrijden van dit seizoen). Hierna moeten het assists zijn of goals die geen intikkers waren en zo is er altijd wel weer wat nieuws.

22 oktober 2021 om 09:22

Uh, PSV heeft 4 wedstrijden tegen die 2 clubs gespeeld Japie. 4 van de 9 wedstrijden dus. Dan is de kans groot dat van die 8 G/A er tegen hen ook tussen zitten. Maar dit is dus exact wat jij altijd doet: de discussie verdraaien omdat je oorspronkelijke opmerking geen stand houdt.

22 oktober 2021 om 09:39

Ik heb mijn punt allang gemaakt. Ik heb gezegd Gotze onderscheidt zich zelden tegen grote tegenstanders. Kan zijn dat jullie Galatasaray en Midtjyland als grote tegebstanders zien maar imo zijn die teams dat momenteel niet

22 oktober 2021 om 09:49

Dit is de eerste keer dat je het hebt over grote tegenstanders. Het grappige is dat, als je hieronder leest, ik het nog met je eens ben ook. Waar ik mij aan erger is dat je eerst vraagt om goals en assists, dan mogen we alleen degene meetellen die jij belangrijk vindt en zo zijn we weer 5 berichten verder om tot de kern van jouw punt te komen.

22 oktober 2021 om 10:09

Als ik in een reactie letterlijk al mijn punten moet noemen dan moet ik een heel boekwerk opschrijven en dan is iedereen snel uitgediscussieerd op dit forum. Kijk mijn reactie hieronder van 10 uur geleden maar. Dit is dus niet de eerste keer dat ik dat zeg

De analisten van ESPN van vandaag. Voor de wedstrijd weten ze niet één speler van de tegenstander op te noemen, behalve dan Boadu omdat het een Nederlander is. Viel mij vorige keer ook al op. Dan recyclen ze voor de wedstrijd wat meningen over de Nederlandse clubs and that's it. Lekker makkelijk baantje heb je dan. Uitzondering is Kees Kwakman die daadwerkelijk de tegenstander van Feyenoord bekeken had en daar een zwakke plek aan kon wijzen. On: Afijn, over Götze hebben ze hier wel gelijk. Die heeft niet de wil om dominant te zijn en is een wat mooi weervoetballer in dit soort potjes. Zou van mij nog wat meer dwingend mogen zijn, maar heeft in grotere wedstrijden wel dat beetje extra waardoor PSV wel zich uit een situatie kan voetballen en aan de bal kan blijven.

22 oktober 2021 om 00:39

Heb dit gevoel bij gros van de "analisten". Als je echt let op wat ze zeggen, zijn het voornamelijk algemene opmerkingen of dingen die ze al eerder over een speler/club zeiden. Heerlijk werk. 0 voorbereiding en maar zeggen wat de gros van de mensen al denken.

22 oktober 2021 om 07:15

|Ik moet zeggen dat ik ook lichtelijk fan begin te worden van de analyses van Kwakman, ook in het programma voetbalpraat is hij altijd als enige volledig voorbereid.
Kijkt volgens mij echt 24/7, wist laatst ook voldoende te vertellen over de tegenstander van Jong Oranje die speelde tegen Jong Wales waarvan ik geen enkele speler ken,ondanks dat ik ook bizar veel voetbal kijk haha

Mooi om te zien dat hij volledig voor zijn vak en voorliefde voor het spelletje leeft.

22 oktober 2021 om 08:17

Zou ik ook doen denk ik. Is toch heerlijk? Beetje de wedstrijden volgen van de clubs waar jij die week analist bij bent. Opvallende dingen bijhouden etc.
Erg blij dat er nog zo'n analisten zijn, want het gros zit er omdat ze grote voetballers zijn geweest en die vinden zelf dat ze het allemaal goed weten. Enige wat ze echter doen is open deuren intrappen en spelers de grond in boren.

22 oktober 2021 om 09:13

Komt ook omdat analisten als Van Hooijdonk, Vd Vaart, Sneijder, Perez kunnen teren op hun naam en carriere. Die worden toch wel gevraagd overal. Maar iemand als Kwakman zal naast een guitig koppie echt meer moeten brengen om voor vol aangezien te worden. En ik moet zeggen dat hij dat inderdaad wel doet.

Ik mis bij Gotze een beetje het gif wat bijvoorbeeld een Argentijnse , Marokkaanse of Chileense speler wel heeft van geef die bal nou ik doe ook mee! Hij vindt het allemaal wel goedzo en geef hem is ongelijk die wil gewoon een beetje rustig aan een balletje trappen in Eindhoven.

22 oktober 2021 om 00:11

Creatieve nummer 10’s met ook nog eens heel veel pit zijn best zeldzaam heb ik het idee

22 oktober 2021 om 00:15

De creatieve nummer 10 is sowieso al een uitstervend ras. Je moet echt loopvermogen hebben om 90 minuten lang om te schakelen en je mannetje te volgen. Van de ene kant jammer maar van de andere kant is dat nou eenmaal evolutie.

22 oktober 2021 om 00:16

Ziyech berghuis muller modric

22 oktober 2021 om 00:19

Ja ze bestaan wel. Alleen 9 van de 10 spelers die dat allebei hebben, zijn van een niveau wat voor PSV niet haalbaar is.

22 oktober 2021 om 00:20

Zo out of the blue kan ik alleen Zidane bedenken, of zou dat door de kopstoot komen...🤔

22 oktober 2021 om 00:33

Ziyech bankt bij Chelsea, Berghuis is net een blauwe maandag een 10, Muller maakt enorm veel meters en Modric speelt veel minder diep op het veld. Het zegt eigenlijk genoeg dat je er maar een paar op kunt noemen.

Zelf zou ik De Bruyne en Bruno Fernandes daar nog aan toe willen voegen. Fantastische voetballers met een enorme werklust en loopvermogen. De nieuwe generatie 10.

In d grote wedstrijden zie je Gotze zelden, maar goed, PSV laat het sowieso altijd afweten in de grote wedstrijden sinds Schmidt in Eindhoven regeert. En nee dat is geen Schmidt gebash maar slechts een constatering

22 oktober 2021 om 00:12

Dat is onzin. Götze bewijst zich vaak juist in de grote wedstrijden zoals in de Europa League en is vaak totaal afwezig in Eredivisie wedstrijden tegen zwakke tegenstanders.

22 oktober 2021 om 00:16

Tegen welke grote tegenstanders heeft hij zich weten te onderscheiden dan? Galatasaray en Malmo dat was als je het echt heel optimistich wil benaderen hooguit subtop Eredivisie niveau

22 oktober 2021 om 00:20

Ook Granada en Ajax. Tegen clubs als RKC en Willem II zie je hem dan weer niet .

22 oktober 2021 om 00:22

Granada, Ajax, Sociedad.. PSV heeft uberhaupt niet eens tegen Malmo gespeeld

22 oktober 2021 om 00:23

Midtyland dan geloof ik. Een pot nat. De JC schaal noem ik geen grote wedstrijd. Dat is een veredeld oefenpotje waarin ze dan idd wel een grote tegenstander versloegen. Granada vind ik nou ook niet bepaald een grote tegenstander. Sociedad kan je met een beetje goodwill een enigszins grote tegenstander noemen maar uiteindelijk is dat gewoon Europese middenmoot

22 oktober 2021 om 00:31

Een betere tegenstander dan Sociedad heeft PSV de afgelopen 1.5 jaar niet gehad Japie. Hebben ook een grotere selectiewaarde dan bijvorbeeld Ajax en Benfica volgens Transfermarkt.

22 oktober 2021 om 00:37

Daar valt wat voor te zeggen en ze staan geloof ik bovenaan LaLiga momenteel dus die wedstrijd zal ik Gotze geven dan

22 oktober 2021 om 00:41

Je slaat de plank wel weer volledig mis Japie. Gotze is, zoals iedereen hier al zegt, juist vaak afwezig in de kleine wedstrijden maar juist aanwezig in de grotere wedstrijden. Overigens ga je nu roepen dat Granada, Ajax, Real Sociedad etc geen grote wedstrijden waren, wat waren dan wel grote wedstrijden Japie? Tegen Go Ahead? Tegen Willem2? Of toch die pot tegen Sturm Graz? Juist, je kan er geen benoemen. Dus hoe weet je dan uberhaupt dat Gotze zich niet weet te onderscheiden in grote wedstrijden als er in jouw ogen nog geen grote wedstrijden zijn gespeeld?

Heel vreemd. Maar dat zijn we wel gewend van jou. Heb je bij het topic over Ihattaren en Sampdoria ook niet gezien, daar was je ineens opvallend stil. Terwijl je bij een topic over Schimdt er als de kippen bij bent.

22 oktober 2021 om 00:46

Voor PSV zijn dat dan idd misschien de grote wedstrijden maar op Ajax na zijn ze allemaal niet gewonnen. Ziyech zag ik voor Ajax vaak grote wedstrijden beslissen, maar Gotze heb ik dat nooit zien doen bij PSV. Daarnaast heb ik allang gereageerd op dat Ihattaren artikel dus dan heb je noet goed opgelet

22 oktober 2021 om 01:01

@Aguerooo, Japie heeft natuurlijk gelijk. PSV heeft volgens hem geen grote wedstrijden gespeeld. Dan kun je er natuurlijk ook moeilijk in uitblinken!

22 oktober 2021 om 01:07

@Lierse1997 Ik zag laatst Berghuis tegen Dortmund bezig. Die impact heb ik Gotze nooit zien hebben in de wedstrijden die jullie dan als grote wedstrijden van PSV bestempelen

22 oktober 2021 om 01:47

Ik geloof dat ook Berghuis zichzelf nog nooit zo’n impact in zo’n grote wedstrijd heeft zien doen.

22 oktober 2021 om 06:09

Japie kijk de wedstrijden tegen ajax en sociedad eens terug dat was smullen van gotze

22 oktober 2021 om 07:13

@LuukTuinbeek Tegen Ajax was hij goed idd maar sinds wanneer is de JC schaal een grote wedstrijd? Ik heb nog nooit een club die verloor in de JC schaal daar een seconde om zien malen. Dat is gewoon een veredeld oefenpotje. Sociedad kan je dan idd een soort van grote wedstrijd noemen voor PSV als je kijkt naar welje tegenstanders ze dit seizoen hebben getroffen

22 oktober 2021 om 07:20

@Regulator misschien omdat Berghuis ook nog niet zoveel grote wedstrijden heeft gespeeld op die positie, die speelt pas sinds kort in de as van het veld. Tegen Sporting was Berghuis ook al geweldig en die schat ik hoger in dan Galatasaray en Midtjyland. Ik heb Gotze dat niveau nooit zien halen bij PSV

22 oktober 2021 om 08:15

Luuk, hou die vast. Kijken hoe hij het zondag doet. Kans is groot dat hij wordt opgevreten door de driehoek Alvarez, Martinez en Timber. Precies die drie hoek ontbrak in de JC schaal. Valt wel op, wordt graag aangehaald die JC schaal om te beoordelen wat de kwaliteit is, maar nooit gekeken naar wat er bij de tegenstander ontbrak. Heb je het commentaar gezien voorafgaand aan Monaco, alleen al omdat Sangare ontbrak.

22 oktober 2021 om 08:47

Heeft Schmidt nu ook al Götze kapotgemaakt?

22 oktober 2021 om 09:08

Nee dat heeft Schmidt niet gedaan. In de Bundesliga liet Gotze al jaren weinig bijzonders meer zien

22 oktober 2021 om 12:04

@japie

Je hebt gelijk hoor. Laten we alleen focussen op de topwedstrijden in Nederland.

Vorig seizoen tegen AZ, Feyenoord en AZ 0 wedstrijden gewonnen.

Dit seizoen van AZ gewonnen - maar die waren echt bagger slecht begin van het seizoen en stonden zelfs iets van 17e - en dik verloren van Feyenoord.

Fans willen doen alsof Schmidt een tactische wondercoach is, omdat hij Ajax in de JC versloeg.......

22 oktober 2021 om 00:16

Schei hier eens mee uit vent, alsof dat onder Van Bommel anders was… bovendien is het PSV van Schmidt tegen Ajax nog geen enkele keer kansloos van de mat gespeeld.

22 oktober 2021 om 00:20

Van Bommel is al meer dan een jaar weg. We beoordelen nu het PSV van Schmidt en dat valt nu al meer dan een jaar extreem tegen. De enige memorabele wedstrijd was imo de wedstrijd om de JC schaal tegen Ajax en de JC schaal is een veredeld oefenpotje

22 oktober 2021 om 12:09

@gomes

v Bommel heeft hier niets mee te maken.

Als we kijken naar de NL topwedstrijden in de competitie dan heeft Schmidt vorig seizoen, precies 0 gewonnen tegen Ajax, PSV en AZ. Ook in de beker van Ajax verloren.

Dit seizoen gewonnen van een AZ wat echt heel slecht was en 17e stond. En verloren van Feyenoord.

Winnen op Ajax voor de JC mag je als knappe prestatie bestempelen, alleen de club was niet zo ver als PSV toen.

Dus zijn prestaties tegen ploegploegen uit de Eredivisie is toch gewoon slecht als oordeel.

of wil je echt beweren dat de resulataten goed zijn met 1 gewonnen compeitite wedstrijd en 1 gewonnen JC schaal?

22 oktober 2021 om 00:38

@Japie . Je hebt het nu wel over de wereldkampioen die in de finale gescoord heeft.

22 oktober 2021 om 00:49

Klopt, net zoals dat Charisteas de winnende maakte in een EK finale 😄

22 oktober 2021 om 03:17

Ah, typische Japie retoriek: Zeggen dat Götze zich zelden laat zien in grote wedstrijden om vervolgens alle grote wedstrijden die PSV speelt af te doen als 'geen grote wedstrijd' zodat er überhaupt geen grote wedstrijden overblijven. Je bent een karikatuur van jezelf aan het worden. Ongekend.

22 oktober 2021 om 07:16

Tja, maar dat zijn toch gewoon de feiten? De JC schaal is toch gewoon een veredeld oefenpotje en Galatasaray en Midtjyland stellen hedendaags toch ook niet veel voor in Europa? Voor fe vorm wil ik er dan wel in meegaan dat Sociedad dan een soort van grote wedstrijd was

22 oktober 2021 om 08:35

Dat zijn geen feiten maar is niets anders dan je retoriek draaien. Frans Hoek had niets gepresteerd want hij stond niet bij grote clubs onder contract. Toen bleek dat dat niet klopte had hij dat te danken aan van Gaal. Toen bleek dat die vlieger niet overal op ging was je punt dat hij nooit dat een club was benaderd voor een transfer. Toen er gevraagd werd of je voorbeelden van keeperstrainers kon geven bij wie dat wel het geval was, was dat opeens niet relevant.
Zie je het patroon?
Je stelt dat schmidt zich niet onderscheidt tijdens grote wedstrijden en na wat gedraai is je eigen conclusie dat psv geen grote wedstrijden heeft gespeeld.

22 oktober 2021 om 09:11

Als Frans Hoek dat niet te danken had aan Van Gaal, hoezo heeft hij dan nooit bij een Europese topclub gewerkt waar Van Gaal niet actief was? Laten we Feyenoord, Ajax, Benfica en Sociedad dab als grote wedstrijden noemen voor de vorm en maak dan de balans op. Dan heb ik nog steeds gelijk over Schmidt zijn prestaties in grote wedstrijden dus wat is nou precies je punt?

22 oktober 2021 om 09:25

Japie, iedereen prikt al maandenlang door jouw redenaties heen. Echt, geloof me. Jij bent constant bezig om elke discussie continu te verdraaien om jezelf altijd een beetje gelijk te kunnen geven. Zo zwak, en zo zinloos. Maakt discussiëren met jou echt volkomen nutteloos. Dus laat maar weer joh.

22 oktober 2021 om 09:41

Ik verdraai helemaal niks. Ik noem tijdens een discussie meerdere feiten op en als ik dan meerdere punten aandraag om mijn mening te onderbouwen zeggen mensen je verdraait worden omdat ze nog heel hard aan het nadenken zijn hoe ze mijn eerste stelling kunnen weerleggen

22 oktober 2021 om 10:29

Geef jezelf niet teveel credits ajb. Jouw stelling is niet per definitie een feit he?
Als jij stelt dat Frans Hoek niets voorstelt dan heb ik ongeveer 1 seconde nodig om te bedenken dat dat onzin is. Als jij stelt dat PSV het onder Schmidt altijd (!!!) af laat weten in grote wedstrijden kost me dat 1 seconde om te weten dat dat onzin is. Als jij stelt dat Feyenoord er voor de komst van van Geel beter voor stond dan na zijn vertrek dan lach ik je gewoon uit.

22 oktober 2021 om 14:27

Dar is geen feit is maar feit is wel dat Hoek nooit bij een grote club heeft gezeten als Van Gaal hem niet meenam. Welke grote wedstrijden heeft Schmidt dan gewonnen met PSV? Ik ben heel benieuwd. Na Van Geel zijn vertrek stonden we er iig ook niet beter voor. Kijk in wat voor financiele situatie we zitten na geloof ik 6 of 7 jaar Van Geel. Hij heeft in zijn eerste twer jaar goed gesaneerd eb in de jaren erna Feyenoord geen steek verder geholpen

22 oktober 2021 om 15:55

Dan zou je stelling dus moeten zijn dat Frans Hoek nooit op eigen gelegenheid bij een grote club terecht kwam. Niet dat hij nooit bij grote clubs heeft gewerkt.
Tevens, wat is jouw definitie van een grote wedstrijd voor Schmidt? Dat is namelijk sowieso subjectief.
Voor de komst van van Geel stond de ploeg 10e, met een flink rode cijfers en het 6e spelersbudget en nul transfergeld. Na diens vertrek bleek er dus wel degelijk geld beschikbaar, had de ploeg het 3e spelersbudget en prijzen behaald. Dus om antwoord te geven op jouw vraag hoe de financiele situatie was voor en na van Geel, lijkt me dit vrij duidelijk een vooruitgang. Maar ik hoor graag van jou waaruit blijkt dat Feyenoord er financieel slechter op is geworden in diezelfde periode.

Götze deed onherkenbare dingen, net als heel PSV (vooral eerste helft). Slappe passes, achter de man. En het hele middenveld draaide gewoon niet open. Worden ze aangespeeld met hun rug naar de zijlijn en enige wat ze doen is weer breed of terug. En Götze was niet goed, maar ook niet slecht. Maar Van Ginkel maakt geen meters, laat zich continu wegzetten en draagt aanvallend weinig bij. Boscagli is totaal geen CVM, verovert bijna niets en als hij instapt of ingrijpt zit hij er gewoon 7/10 keer naast. Waar dat bij Sangaré andersom is, die heeft hem 7/10 keer.

22 oktober 2021 om 00:18

Eigenlijk weet iedereen ook wel dat van Ginkel totaal niet in dit systeem past. Ook lijkt zijn niveau minder maar dat vind ik niet gek met zijn blessures. Van Ginkel moet juist opduiken in de 16, daar liggen zijn kwaliteiten. Voetballend is hij nooit echt bijzonder geweest naar mijn mening. In tegendeel tot Propper maar die speelt om een of andere reden ook niet. Waardoor weer het grootste probleem van PSV niet opgelost is. Er moet een centrale middenvelder staan met creativiteit, stel je toch is voor dat ipv van van Ginkel er een Guardado in vorm had gestaan.

22 oktober 2021 om 01:05

Propper is toch geblesseerd of niet?

22 oktober 2021 om 01:17

Ik zag hem vandaag gewoon warmlopen, dus denk niet dat hij geblesseerd was. Ik denk dat een Propper in vorm beter zou renderen op de positie van van Ginkel.

Ik dacht afgelopen zaterdag al dat ik 90 minuten naar Thomas aan het kijken was, bleek Götze te zijn. Het is op dit moment net niet, maak me weinig zorgen, zondag rechten we de rug..

Al die PSV fans die continu janken dat ze een jaartj eCL nodig hebben om een financiele slag te slaan... laat het nou eerst toch eens op EL niveau zien. Het is ieder jaar meer weer drama. Ik zou liever nog Feyenoord of AZ in de CL zien dan PSV als beloning voor de geleverde inspanningen in de afgelopen jaren (vooral AZ).

22 oktober 2021 om 00:14

Omdat? PSV heeft vorig jaar toch ook gewoon overwinterd? Sowieso is het al niet te vergelijken met die conference league pret poule van AZ maar misschien zie ik dat verkeerd.

22 oktober 2021 om 12:11

@tv11

"sowieso is het al niet te vergelijken met die conference league pret poule van AZ maar misschien zie ik dat verkeerd."

Ik denk als PSV 3 wordt en verder gaat in de conference league, dat PSV daar gelijk een van de kanshebber is om toernooi te winnen. Grotere kans dan AZ (die hebben helemaal slechte bank).

Feyenoord durf ik nog niet in te schatten.

Een speler, zeker op het middenveld kan gewoon niet alles zelf doen. Zet gotze bij ajax neer en hij combineert er lustig op los. Psv heeft gewoon een matige spits, madueke 5 leuke potjes verder niks, dan van ginkel naast hem. Hoe moet gotze hier Iets van maken? De enige overgebleven optie is zelf spelers passeren om kansen te creëren maar zo'n speler is hij niet, dat zijn toch echt de klassieke dribbelaars op de vleugels.

22 oktober 2021 om 12:12

@mb76

"zet gotze bij ajax neer en hij combineert er lustig op los."

Nou sterker nog, zet hem bij Ajax en hij zit op de bank. Die speelt echt Berghuis er niet uit, laat staan Klaassen.

Ga toch janken man. Als je Gotze wil laten uitblinken hem je spelers nodig die kunnen voetballen. En geen spelers die nauwelijks de bal naar de juiste kleur kunnen passen. En verder, waarom blijft Van Ginkel overal bespaard van kritiek? De aanvoerder nota bene. Die doet heel het seizoen helemaal niks beter dan de alom bekritiseerde Rosario.

Vinucius en Vertessen zijn in mijn ogen ook absoluut niet PSV waardig en zullen dat ook nooit worden

Monaco wist wel wie ze aan die bal moesten laten komen.. Helaas voor PSV hebben ze een te lange lijst met spelers (ginkel, Mwene, Max) die ze niet naar een hoger Europees niveau gaan tillen. In de breedte is het eveneens armoedig met Boscagli (middenveld) en met name Vertessen/ Bruma. Vinicius heeft weinig gespeeld maar ook daar spat het talent niet vanaf. Dit team teert op de individuele flitsen van Gakpo en in mindere mate Madueke en Götze.

Vertessen scoort nergens ook niet met zijn foto’s!

Ben het eens met de analisten. Gotze voetbalt veel te vrijblijvend. Verliest vaak de bal en zijn acties zijn te ver van het doel. Daar waar het er niet toe doet, de zogenaamde Frenkie-zone. Tekenend ook dat hij dit seizoen nog op 0 competitiedoelpunten staat. Samen met Ginkel en Mwene zijn dat de zwakste punten in het elftal. Tegen elke tegenstander wordt het middenveld de laatste weken overlopen, zeker als Sangare er niet is.

Het is wel frappant dat zowel Gotze als Schmidt in grote wedstrijden niet beslissend zijn. veel balbezit maar weinig belovends uitgekomen bij Gotze. Denk dat die met Vinicius ook geen klik of bekende patronen heeft want Zahavi steekt ie meestal wel een paar keer per wedstrijd weg. Wel terecht de kritiek dat ik m nooit boos zie zijn of mensen aanspreekt maar goed. Van Ginkel blijft vaker buiten schot maar de toegevoegde waarde wordt per minuut minder t is echt niet om aan te zien soms je mag toch verwachten dat ie Gakpo kan bereiken als er 1 verdediger tussen staat zo slap gepassed. Schrijnend.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

PSV

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax3341
2.PSV3113
3.Feyenoord2918
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
M. GötzeMiddenvelder120
BrumaAanvaller125
Y. VertessenAanvaller123
E. ZahaviAanvaller124
J. DrommelKeeper130
M. DelangheKeeper00
Y. MvogoKeeper10
Voor de complete selectie: Clubpagina PSV.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina PSV.

447 fans
Middenvelder, 29 jaar

In de wandelgangen

Dinsdag 30 november
Scouts van Ajax, Manchester United, Borussia Dortmund, Internazionale, Southampton, Everton en Rangers waren zondag aanwezig bij Charleroi - Anderlecht. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren