Cody Gakpo gaat in op ernst van opgelopen blessure

Donderdag, 21 oktober 2021 om 23:40Jeroen van Poppel • Laatste update: 23:51

Cody Gakpo weet nog niet hoe ernstig de blessure is die hij donderdagavond opliep tegen AS Monaco (1-2 verlies). De linkerspits van PSV moest zich in het verloren Europa League-duel na ruim een uur laten vervangen door een enkelblessure en is daarmee een twijfelgeval voor de topper van zondag tegen Ajax.

Gakpo ging op eigen helft een kopduel aan en kwam daarbij ongelukkig terecht. "Ik landde verkeerd met mijn enkel", aldus de 22-jarige aanvaller van PSV tegenover ESPN. "Ik hield er wel pijn aan over. Het ging niet echt weg. Ik probeerde het er nog uit te lopen, maar dat lukte niet echt. Dan moet je naar de kant." De vraag is daarmee of Gakpo tijdig hersteld is voor de Eredivisie-kraker van zondag tegen Ajax. "Ik kan daar nog niks over zeggen. We moeten het nog behandelen en beoordelen", zegt de vleugelspits, die het enige doelpunt van PSV maakte. "Hopelijk valt het allemaal wel mee."

Jan Joost van Gangelen trekt in de studio van ESPN vervolgens zijn eigen conclusie: "Ik zeg: het valt allemaal wel mee. Komende zondag doet hij gewoon mee", aldus de presentator. PSV raakte overigens ook Noni Madueke kwijt. De rechtsbuiten greep vlak voordat Gakpo uitviel naar zijn hamstring en lijkt de wedstrijd tegen Ajax gezien de aard van dat soort blessures niet te gaan halen.

Volgens Gakpo had er voor PSV meer ingezeten tegen Monaco. "Ik dacht toen we de 1-1 maakten dat we eroverheen zouden klappen, alleen dat bleef een beetje uit. We hebben wel mogelijkheden gecreëerd, maar ze gingen er niet in. Dan krijg je in de laatste minuut een goal tegen, zonde." Gakpo zag Ajax afgelopen dinsdag imponeren tegen Borussia Dortmund (4-0 winst). "Dat hebben ze goed gedaan, natuurlijk. Overtuigend gewonnen. Maar zondag is weer een wedstrijd op zich, dus we moeten ons er klaar voor maken", besluit de aanvoerder van PSV.Gerelateerd

Meer sportnieuws

44 reacties (laatste reactie door modricmagic)

Zonder Gakpo is het echt kansloos. Letterlijk al het gevaar komt van hem de laatste tijd. Vertessen mag spits, Vinicius deed het leuk maar geen dreiging. En Pröpper voor Van Ginkel aub.

21 oktober 2021 om 23:48

Waarom zou Vertessen de spits in moeten. Zodat die nog meer ballen de 2e ring in mag schieten? Hij mist echt zoveel rust voor de goal.

21 oktober 2021 om 23:51

@memphisdepay. Bij de goals van Vertessen dit seizoen vind ik hem juist rustig, zoals tegen Sturm uit. En vooral, ik zie dat hij zich ontwikkelt. En zijn sterke punt is een dribbel op hoge snelheid waar hij de bal extreem dicht bij zich houdt. Dus denk dat hij voetballend het meest toe voegt of kan voegen.

22 oktober 2021 om 00:04

Zijn goals waren vrij aardig. Maar ik vind hem gewoon tekort komen en veel te wild. Als spits zie ik hem ook niet heel veel ballen vasthouden. Hij moet het toch vooral hebben van zijn snelheid. Zie dan liever gewoon Zahavi in de spits.

22 oktober 2021 om 07:17

Grootste probleem bij PSV is het veel ste statische en trage middenveld.van Ginkel en boscali hebben beide geen power of snelheid en aanvallend voegen ze ook weinig toe.word tijd dat Psv gaat spelen met sangare en dan guti/propper ernaast want dit kan echt niet

Zondag gewoon Bruma/vertessen op de rechter vleugel die kunnen het blind beide moeilijk maken met hun snelheid.

Ajax is momenteel ijzersterk dus als je daar een gelijk spel haalt momenteel heb je het al prima gedaan naar mijn mening.

22 oktober 2021 om 11:48

@ryan

"zondag gewoon Bruma/vertessen op de rechter vleugel die kunnen het blind beide moeilijk maken met hun snelheid."

Wordt altijd gezegd - ook ik weleens - en uiteindelijk komt Blind vaak als winnaar naar voren.

21 oktober 2021 om 23:48

Wat verwacht je? Dat Vinicius de bal aanneemt, fysiek battles uitvecht, weg draait, gaat dribbelen en als het nog kan gaat scoren? Ze moeten hem beter gebruiken, als aanspeelpunt pass opties geven en eronder komen voor de kaats. Dan kun je een aanval voortzetten. Je zag het bij de goal, ook al was het wat gelukkig, maar zo moet het wel. Maar ja in de aanval heb je gewoon teveel ego trippers. Vertessen bijv. Vini stond helemaal vrij voor een lege doel maar ging zelf. Tsja met meer teamspel kon je er meer uithalen.

21 oktober 2021 om 23:52

@SociaFan. Ik vind Vinicius fysiek sterk, dat deed die vooral de tweede helft echt heel goed. Maar hij handelt zo traag, hij heeft gewoon geen idee waar iedereen staat. Zoals tegen Sturm uit, als je hem breed legt pist Vertessen hem erin. En als die dan een keer schiet, is het te slap. Fysiek top, maar een matige voetballer.Edit: kijk net de samenvatting terug en ik zie duidelijk dat 1) Vinicius totaal niet vrij staat, sterker nog die kan die bal eigenlijk niet eens ontvangen (staat gewoon iemand tussen) en 2) dat Vertessen nog 1 keer naar het doel en de keeper kijkt en met zijn binnenkant schiet. Maakt dus overduidelijk de juiste beslissing, alleen gewoon een verschrikkelijk matig schot.

21 oktober 2021 om 23:52

De backs van PSV geven ook geen een fatsoenlijke voorzet. Heel erg matige backs heeft PSV. Max zou het in principe wel moeten kunnen maar die Mwene wat een drama! Zet dan Teze er nog in.

21 oktober 2021 om 23:53

@sociofan, ik vond dat Vinicius in de tweede helft meer bracht dan Zahavi de afgelopen tijd. Op dit moment zijn ze allebei eigenlijk niet goed genoeg, maar Vinicius is wel bereid om te trekken en sleuren als het niet loopt. Zou hem sowieso nu even laten staan, anders kun je hem net zo goed naar Portugal terug sturen.

22 oktober 2021 om 00:40

Ik ben het wel met MT87 eens. Helaas bracht die nog niet wat ik hoopte. Ik heb hier meer hoop dan bij Zahavi. Zahavi heeft goede goals gemaakt, maar hij voegt voetballend niet alleen niks toe hij brent het niveau echt drastisch omlaag. Ik zeg niet dat Vinicius nu een spelverdeler is, maar hij kan wel andere beter laten spelen. Als dan de doelpuntjes misschien ook nog gaan vallen kan het echt wat worden.

22 oktober 2021 om 01:14

Hou die fucking negativiteit bij je man
Ze hebben aardig gespeeld.

21 oktober 2021 om 23:48

Pot dichtgooien dan maar, en hopen dat één van Gozobuyuks kortsluitingen onze kant opvalt.

Doktor van Gangelen heeft alles goed kunnen beoordelen. Hij kan het wellicht beter aan de medische staf van psv overlaten.

Aan zijn houding te zien leek het allemaal wel mee te vallen. Mazraoui tegen Gakpo belooft zondag wat.

21 oktober 2021 om 23:49

Vond het juist niet al te gunstig klinken. Ben bang dat ie er niet bij is.

22 oktober 2021 om 00:17

Madueke ook niet erg geblesseerd, worden gewoon gespaard voor Ajax, net als zahavi

22 oktober 2021 om 06:25

Hamstring is wel even wat anders hè. Denk dat Madueke het niet gaat halen maar gakpo liep nog zo snel het veld uit dat ik denk dat gaat wel goed komen.

Nou die doet gewoon mee hoor. Was pas ook snel hersteld van een hersenschudding. We gaan het zien zondag, zal een totaal andere wedstrijd worden. Veel meer omschakelen momenten.

21 oktober 2021 om 23:51

Ik lees meer dat het een wedstrijd van omschakelingen gaat worden maar ik vraag me af waar op dat is gebaseerd? Als Ajax weer zo goed hoog druk geeft als tegen Dortmund dan wel zelf zo dominant opereert dan zijn er amper omschakelmomenten. Ik vind 't dus nogal voorbarig gezien ik Monaco echt niet beter acht dan Ajax.

22 oktober 2021 om 00:01

Klopt. Alleen staat PSV met Sangaré een stuk stabieler dan zonder. Normaal zijn ze in verdedigend opzicht al niet zo goed, maar vandaag waren ze verdedigend echt bizar kwetsbaar.

22 oktober 2021 om 00:05

1) Psv laat Europese wedstrijden vaker lopen en voor de Eredivisie zullen ze wel scherp zijn 2) ik verwacht dat Psv erg compact gaat spelen en gokken op de snelheid van Gakpo en Bruma. Maar goed, we gaan het zien!

22 oktober 2021 om 00:06

Nu wordt er weer gedaan alsof Sangare de redder in nood is. Het is een super cvm naar mijn mening, maar er zijn veel meer problemen. John de Jong heeft gewoon weer gefaald, nog steeds geen centrale middenvelder met creativiteit en een dramatische rechtsback.

22 oktober 2021 om 00:11

Deze pot hebben ze niet laten lopen joh, gewoon kwaliteit te kort. Kansloze missie in Europa en Amsterdam.

22 oktober 2021 om 00:16

@memphis. Het overkomt PSV normaal gesproken echt niet zovaak dat een speler als Boadu 3x per wedstrijd vrij voor de goal komt hoor. Sangaré is een blok.

22 oktober 2021 om 00:17

Nou ik vind ook wel weer voetbal zo veranderlijk dat het zondag er heel anders uit kan zien voor PSV hoor, maar de gewoonten bij Ajax zijn er zo goed ingeslepen momenteel dat ik me niet zo goed kan voorstellen dat 't een omschakelingswedstrijd wordt. Wat wel kan is dat PSV inderdaad heel compact speelt en een goaltje maakt en dan kan je er ook gewoon zijn he.

22 oktober 2021 om 00:22

Dat zal allemaal best hoor, maar dat komt ook doordat de verdedigers zitten te slapen. Maar met Sangare gaat PSV echt niet creatiever worden, Propper moet in vorm raken of er moet gewoon iets gebeuren op die positie anders blijft het gebrek aan creativiteit op het middenveld PSV parten spelen. Dat PSV vandaag verliest is natuurlijk ook weer deels een beetje pech want Monaco had ook vrij weinig in te brengen. Toch blijft het wel zonde dat er zo weinig gecreëerd wordt. Ook vind ik het jammer dat de backs aanvallend te weinig brengen terwijl ze vaak wel in een goede positie komen.

22 oktober 2021 om 11:51

@memphisdepay

"john de Jong heeft gewoon weer gefaald, nog steeds geen centrale middenvelder met creativiteit en een dramatische rechtsback."

Wat vind je van de verstopkwaliteiten van John de Jong? Waarom komt die man zowat nooit in de media?

Bij Ajax, Feyenoord en AZ zie/hoor je de TD veel vaker.

Zonder Gakpo zie ik het bijzonder somber in voor PSV. Gakpo is namelijk de enige die de afgelopen maanden het gevaar stichte. Madueke was natuurlijk ook erg goed in de JC Schaal alleen die is sindsdien alleen maar naar beneden gegaan. Toch teveel opgehypt dus, inclusief mezelf. Daarnaast zijn Vinicius, Vertessen en Zahavi het helemaal niet.

21 oktober 2021 om 23:54

Tijdens de Cruijff schaal was PSV al vol in een piekmoment. Die viel voor Ajax veel later omdat zoals ik toen al zei, Ajax pas veel later hoefde te pieken vanaf de poulefase CL. Ajax is nu in absolute vorm, PSV absoluut niet. Toch blijft 't natuurlijk een wedstrijd op zich zondag, maar ik denk dat de Cruijff schaal nogal een uit z'n verband getrokken krachtmeting is geweest die bovendien door die rode kaart sowieso moeilijk in te schatten is.

21 oktober 2021 om 23:57

Ajax had Alvarez en Antony ook niet. Die zijn van cruciale waarde. Dus het wordt sowieso een totaal andere wedstrijd. Alleen het probleem bij PSV is natuurlijk dat Madueke en Gakpo er misschien niet bij zijn. Met alle respect maar met Vertessen, Zahavi, Bruma en Vinicius wordt je niet heel bang van.

22 oktober 2021 om 00:21

Zo, vooral het belang van Alvarez is de afgelopen maanden erg duidelijk geworden. Ik denk inderdaad dat PSV vooral als team Ajax tactisch moet verrassen, zonde dat die individuele kwaliteitsspelers geblesseerd lijken geraakt vanavond.

22 oktober 2021 om 11:54

@modricmagic

"daarnaast zijn Vinicius, Vertessen en Zahavi het helemaal niet."

Normaal eens hoor, maar tot nu speelt Zahavi wel altijd goed tegen Ajax. Pakt vaak (mooie) goals mee.

Vertessen de keren tegen Ajax kwam ook wel voor de keeper met zijn snelheid.

Zou ook weer typisch zijn, dat deze spelers juist weer tegen Ajax pieken. Dat PSV bovenzicht zelf stijgt en wint of gelijk speelt.

22 oktober 2021 om 12:44

Vertessen begon dan altijd als wisselspeler. Logisch dat je met je snelheid wat kan creëren als iedereen al vermoeid raakt. In de basis moet ik het maar zien met hem. Want zo'n special speler als Gakpo is hij niet. Zahavi wordt steeds ouder en gaat ook steeds achteruit. Vandaar dat ik het niet zo indrukwekkend vindt. Tuurlijk kunnen ze de wedstrijd van hun leven spelen. Die optie is er altijd maar van de afgelopen weken ben ik niet onder de indruk van de voorhoede van PSV zonder Gakpo en Madueke.

Gaat toch sws in de broekzak van Mazraoui belanden als hij überhaupt aan de bal gaat komen tegen een dominant Ajax dit PSV is echt allesbehalve een probleem voor Ajax wordt gewoon weer een makkelijke overwinning.

22 oktober 2021 om 00:03

Door dit soort reacties lijkt het net alsof er zondag voor PSV geen druk op staat omdat ze toch wel verliezen. En dat terwijl er gigantisch veel druk op staat.

22 oktober 2021 om 00:14

TVL11Lekker laten gaan dit soort reacties, zondag wordt gewoon ontzettend spannend.

22 oktober 2021 om 11:55

@tv11

"door dit soort reacties lijkt het net alsof er zondag voor PSV geen druk op staat omdat ze toch wel verliezen. En dat terwijl er gigantisch veel druk op staat."

Druk valt toch wel mee? Mocht PSV verliezen is verschil maar 4 punten, en dat terwijl PSV al AZ en Feyenoord gehad heeft.
Wij moeten nog tegen die 2 ploegen en AZ is nu meer in vorm dan toen tegen Psv.

Verder staan we nog begin van het seizoen en duurt het nog lang.

22 oktober 2021 om 00:13

Mazraoui gaat geblesseerd het veld af denk ik. Althans, dat staat in mij glazen bol. In die van jouw staat iets anders zo te lezen.

22 oktober 2021 om 00:29

Bah, ik kots van dit soort respectloze reacties ...

22 oktober 2021 om 06:48

Helaas zitten dit soort kansloze figuren ook nog steeds op VZ.

Hangt er natuurlijk van af hoe erg je door je enkel bent geklapt, maar kans is groot dat hij er niet bij is, vooral als je je laat wisselen bij 1-1 in een belangrijke poulewedstrijd. Als hij speelt, zal dit ten koste gaan van z’n grootste wapen, zijn explosiviteit. Maar ik ben geen arts, dus weet niet hoe ernstig de blessure is.

Gewoon niet laten spelen. Hij sukkelt al een tijdje met pijntjes en blessures dus neem geen onnodige risico waardoor hij er later langer uit kan liggen. Daar is Gakpo veel te belangrijk voor. De enige speler die altijd uitblinkt.

Gakpo zal wel spelen, Madueke niet. Als je de herhaling ziet lijkt het echt niks ernstig. Cody begint een beetje een "drama queen" te worden. Bij Oranje heeft hij ook altijd pijntjes. De hamstring probleem bij Madueke lijkt me wel een issue voor PSV.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

PSV

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax3341
2.PSV3113
3.Feyenoord2918
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
M. GötzeMiddenvelder120
BrumaAanvaller125
Y. VertessenAanvaller123
E. ZahaviAanvaller124
J. DrommelKeeper130
M. DelangheKeeper00
Y. MvogoKeeper10
Voor de complete selectie: Clubpagina PSV.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina PSV.

11 fans
Aanvaller, 22 jaar
SeizoenClubW
2021/2022 PSV 9 3 0 0
2020/2021 PSV 23 7 2 0
2019/2020 PSV 25 7 5 0
2018/2019 PSV 16 1 0 0
2017/2018 PSV 1 0 0 0
Laatste voetbalnieuws

Gakpo deelt kleedkamergeheim bij PSV: ‘Ik weet niet of ik dit mag zeggen’

Cody Gakpo heeft in gesprek met Soufiane Touzani een kleedkamergeheim van PSV gedeeld. Volgens de aanvaller, die momenteel geblesseerd is, verschijnen er na afloop van wedstrijden weleens hamburgers in de kleedkamer...Lees verder

In de wandelgangen

Dinsdag 30 november
Scouts van Ajax, Manchester United, Borussia Dortmund, Internazionale, Southampton, Everton en Rangers waren zondag aanwezig bij Charleroi - Anderlecht. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren