V/d Gijp giert om woorden Van Ginkel over Vinícius: ‘Daar moest hij stoppen’

Vrijdag, 22 oktober 2021 om 08:23Mart van Mourik • Laatste update: 08:53

René van der Gijp heeft duidelijk laten blijken dat hij niet onder de indruk is van het spel van Carlos Vinícius. De Braziliaan kreeg bij PSV in het verloren Europa League-duel met AS Monaco (1-2) de voorkeur boven Eran Zahavi in de spitspositie, maar de beslissing van trainer Roger Schmidt leverde geen onverdeeld succes op. Tegelijkertijd velt ook Kenneth Perez op ESPN een zeer kritisch oordeel over het optreden van de spits.

Na afloop van de wedstrijd werd Marco van Ginkel voor de camera van Veronica gevraagd naar zijn oordeel over de samenwerking met Vinícius. “Nou ja, natuurlijk is het de eerste keer dat hij in de basis staat”, begint de aanvoerder twijfelend. “Maar ik denk dat hij bij vlagen heel erg zijn best heeft gedaan... Sterk aan de bal. Het is een iets ander type dan Eran: hij is wat balvaster. Daar kun je af en toe wel meer gebruik van maken. Maar ik denk dat hij het prima deed”, besloot Van Ginkel.

De woorden van de middenvelder van PSV over Vinícius leiden met name bij Van der Gijp tot veel hilariteit. “Het eerste wat hij zei vond ik echt het allerbest”, begint de analyticus gniffelend. “Toen de vraag over die spits kwam vond ik het antwoord echt geweldig: ‘Hij deed zijn best.’ Dat vond ik wel heel erg goed, maar eigenlijk had hij het daarbij moeten laten. Alleen daarna ging hij ook nog roepen dat die spits goed speelde en dat hij af en toe en bal vasthield, maar toen werd het ongeloofwaardig”, aldus een lachende Van der Gijp. “Dat was wel echt dodelijk ja”, zo beoordeelt presentatrice Hélène Hendriks het antwoord van Van Ginkel.

Bij EPSN wordt er kritisch gekeken naar het aanvalsspel van PSV, dat met name na de wissels van Cody Gakpo en Noni Madueke veel moeite kreeg om een doorbraak te forceren. "Op een gegeven moment sta je met Bruma, Vinícius en Vertessen in de voorhoede", zegt Pierre van Hooijdonk, insinuerend dat die voorhoede niet goed genoeg is. Kenneth Perez weet wel waar het aan schort. "Met die drie mis jij wat overzicht?", reageert hij lachend en cynisch. "Stevie Wonder moest er nog bijkomen. Het zijn qua overzicht gewoon drie heel beperkte voetballers. Dat is wel lastig. Dan moet je echt hopen dat het een keer goed valt."

Volgens Van Hooijdonk is dat overigens niet onmogelijk. "Vertessen is een opportunist en vandaag zag je de kans die hij kreeg. Volgens mij trok Mwene de bal terug en kon Vertessen de bal met wat geluk bij zich houden en tot een afronding komen. Maar de manier waarop hij afwerkt... Het is altijd wild in zijn afwerking. Ik zie hem nooit met de binnenkant afronden, of de keeper de verkeerde kant op laten bewegen met een lichaamsschijnbeweging. Het is altijd maar op kracht. Met wat geluk schiet je ze dan in de kruising, maar met een beetje pech scoor je twee maanden niet."Gerelateerd

Meer sportnieuws

36 reacties (laatste reactie door binny)

Het is prachtig te zien dat men giert om deze gasten. Ik ben blij dat ik gewoon supporter ben en aanstaande zondag weer hartstochtelijk mijn club aanmoedig, zonder anderen voor idioot te verklaren..

22 oktober 2021 om 11:10

In NL zijn we goed in het uitlachen van en kritiek leveren op anderen. Dat leidt zo lekker af van eigen tekortkomingen.

22 oktober 2021 om 13:34

Ik moet dit soort berichten ook gewoon niet lezen ;-)

Het leukste na zo'n avond is toch nog wel om de analyse van de analyse samen in deze comments te gaan analyseren. Zucht...

21 oktober 2021 om 23:53

Zal ik dan maar eens even beginnen met het analyseren van jouw analyse?

22 oktober 2021 om 12:53

Als je hem goed had geanalyseerd staat het antwoord op je vraag al in mijn analyse.

Hij was erg ongelukkig en was teveel bezig met de scheids en schwalbe's maar we moeten ook niet gaan overdrijven. Wellicht dat wat meer speeltijd met zijn teamgenoten ervoor zorgt dat het wat beter wordt. Te beginnen A.S. Zondag, want die Zahavi verandert altijd in Ronaldo tegen Ajax..

22 oktober 2021 om 00:53

hij wil zich bewijzen omdat die denkt dat hij een Ajax spits is misschien. .

Vinicius is echt een verschrikkelijke aankoop tot nu toe.

22 oktober 2021 om 08:41

Ik meen dat Bruma de recordaankoop van PSV is. Die vind ik echt zeer matig. Ik had al eerder gezegd dat de basis 11 van PSV gewoon een prima elftal is, maar op het moment dat iemand geblesseerd raakt, kun je nauwelijks ergens op terugvallen.

22 oktober 2021 om 12:08

kijk uit , geen kritiek op Bruma , dan gaat hij straks (mocht hij ooit weer scoren) met zijn vingertje voor zijn mond te kennen geven dat we stil moeten zijn

Ik snap echt niet waarom iedereen zo negatief over Vinicius is. Een van de mindere wie wel een voldoende behaalde vandaag in mijn ogen. Liet zoveel meer zien dan Zahavi in de afgelopen weken. Kreeg helaas nauwelijks echt aanvoer omdat Gakpo (te) vaak voor eigen succes ging. Ik vind het in alles een betere spits dan Zahavi. Bij Zahavi krijg ik vaker een gevoel dat het een nummer 10 is ofzo.

22 oktober 2021 om 00:34

Zahavi loopt te vaak op posities waar die niet moet lopen. Qua positionering als spits geloof ik heilig in m, maar als ie uitzakt word ik vrij depressief. Heeft echt niet de techniek om zich uit te laten zakken.

22 oktober 2021 om 01:23

Als je, voor veel geld, besluit een spits te huren moet het eigenlijk wel gewoon een voltreffer zijn. Dat is Vinicius niet. Hij blinkt niet uit in snelheid, afronding, balbehandeling, positionering, kopkracht etc. Hij is agressief, nadrukkelijk aanwezig, irritant om te verdedigen maar ik zie er niet veel in. Dat hij elke wedstrijd maar loopt te lapdancen met de centrale verdedigers bevalt mij niet zo. Prioriteit is scoren ipv trekken en sleuren.

Ik zie nu eigenlijk het liefst Vertessen in de basis. Die is ook niet geweldig. Maar hij is snel, kan goed dribbelen, kan zich goed laten inzakken, je kan hem in de diepte aanspelen en dus een andere speelwijze hanteren. En het lijkt mij de spits waar Gakpo, Gotze en Madueke zich het prettigst bij voelen. Daarbovenop vertegenwoordigd hij tenminste nog wat kapitaal.

22 oktober 2021 om 11:42

Sluit ik me bij aan Agueroo, hij deed het zo slecht nog niet en door hem kon Psv af en toe lekker door voetballen. Met een beetje geluk had hij er ook 1 in het mandje gelegd gisteren.

Die “assist” van hem was ook gewoon de zoveelste slechte aanname. Maar ik bemoei niet hoor.

22 oktober 2021 om 00:49

Was een parodie op een aanname die Gakpo met zijn handelsmerk van water in wijn veranderde.

Typisch weer dit.. vinicius was niet goed maar zeer opvallend dat ze hem zo aanpakken en niet van ginkel zelf. Zet die jongen bij een willekeurige degradatiekandidaat neer en hij blinkt niet uit. Het was ooit een veelbelovende voetballer maar hij kan echt niet meer op dit niveau. Paar tikjes breed, af en toe een bal onderscheppen, letterlijk het enige wat hij doet. Iets dat elke voetballer met een redelijke balbehandeling kan.

22 oktober 2021 om 01:28

Volledig mee eens. Die gozer heeft het onvoorwaardelijke vertrouwen. Maar op basis waarvan? Zijn verleden? Hij presteert dit seizoen helemaal niks en hij is geen haar beter dan de alom bekritiseerde Rosario. Doe mij Propper maar. Die kan de bal overal neerleggen en loopt zich altijd de pleuris.

22 oktober 2021 om 02:40

Het is inderdaad echt ongelooflijk dat propper niet speelt ipv van ginkel. Zal wel komen omdat van ginkel bij een fitheidstest meer meters kan afleggen ofzo waar schmidt dan op geilt

Nog maar eens het bewijs dat Gijpie totaal geen verstand van voetbal heeft.

Let op mij woorden, de ballen van Vinicius gaan er nu nog niet in, maar als ze er eenmaal invliegen dan heeft iedereen het over Vinicius. Was ook zo met Haller.

22 oktober 2021 om 05:59

Ik let op Ziyechgoat22, ik weet niet waaorm jij daar zo zelfverzekerd over bent, ik vind het een vrij matige spits die bij PSV met kleine ruimtes het niet zal halen.

22 oktober 2021 om 08:59

Inderdaad, je kunt hopen wat je wilt maar voor een matige spits als Zahavi is Vinicius nog geen schijn van een concurrent. Heb nog liever Maxi Romero

22 oktober 2021 om 14:54

@gomes1psv, helemaal met je eens, mensen staren zich blind op de goals die hij scoorde in de europa league en fa cup, maar ik vind het helemaal niks. Ik laat me graag het tegendeel bewijzen, maar ik zie het nog niet. Anders had Benfica toch ook niet hem zo makkelijk laten gaan

22 oktober 2021 om 10:05

Vd Gijp heeft wel degelijk verstand van voetbal in tegenstelling tot sommige andere gasten in dat programma. Maar hij heeft wel een ouderwetse kijk op voetbal en vindt een aantal moderne toevoegingen gewoon onzin. Toch luister ik graag naar hem want hij brengt het heel sappig...
Toch moet je alles wat ze zeggen met een korreltje zout nemen. Een vast mikpunt was ooit Manolev. Dat was inderdaad een slechte back, maar in het nationale elftal stond hij op een totaal andere positie en was hij een van de beste....

Dat VI is een parodie op zichzelf geworden; een niet grappig Jiskefet dat wel continu om zichzelf moet lachen, terwijl het niveau op de kleuterschool (..) hoger ligt dan bij deze volgevreten seniele en aandachtsgeile mannetjes.
Bah, wat een goedkoop en platvloers tv-programma is dit geworden zeg... VI was echt tot 2018 het enige tv programma dat ik nooit miste, maar deze drab wat de heren de afgelopen jaren wekelijks presenteren..pffft....ik gun ze echt al het geld vd wereld, maar deze poppenkast is al jarenlang niet meer serieus te nemen.
Lekker mekaar nablaten over Vinicius en Haller. De eredivisie mag blij zijn met spitsen van dit kaliber.
Vinicius is een gewoon een goede spits die een paar wedstrijden moet blijven staan en het vertrouwen (!) vd coach moet krijgen. Dan krijg je net zo een dodelijke spits als die Bacca (sevilla periode) ervoor terug.
Niet alle spelers zijn robots meneer Schmidt. Zuid Europeanen, Zuid-Amerikanen hebben een andere benadering en behandeling nodig om er het maximale uit te halen. Wil je dat niet als coach dan moet je niet zeuren als ze niet optimaal (kunnen) presteren wanneer ze eens 1 keer mogen opdraven, omdat het de trainer dan wel uitkomt.
Is "people management" nu echt (..) zo moeilijk?? Of zijn die mensen die zwak zijn in "people management" gewoon te arrogant/eigenwijs/dom (..) om door de bril van een ander te kunnen/willen kijken? Ik vrees het laatste.22 oktober 2021 om 07:52

Scheer je nu Vinicius en Haller over 1 kam? Over een parodie gesproken… ik vond Vinicius gisteren gewoon slecht, bracht helemaal niets. Of Zahavi het beter had gedaan weet ik natuurlijk niet. We hebben het over een huurspeler van Benfica. Dat je vertrouwen wilt houden prima, maar om hem nu al als goede speler te bestempelen is echt way too soon.

22 oktober 2021 om 08:57

Ik ben in 2012 gestopt met kijken. Vreselijk afzeik programma. Dom gehinnik om eigen grappen. Maar goed. Vinícius is kwalitatief een beetje van het niveau Mitroglu.

22 oktober 2021 om 09:38

Tja, je kan er voor kiezen om je frustratie hier te etaleren (wat helemaal niets oplevert) of je kan het voor je houden en gewoon je team supporteren. Dat 'afzeik programma', zoals jij 't noemt, geef je op deze manier zelf weer extra aandacht. Bovendien snap ik niet waar iedereen zich druk om maakt, want als je weet dat ze dit met een dikke knipoog doen en de helft ervan niet eens echt menen, dan neem je het toch met een korreltje zout? Ik kan er in ieder geval hartelijk om lachen, want daar is het voor bedoeld. Niets anders.

Trouwens, schreef je nou echt dat je Vinicius een goede speler vindt? Zou best kunnen, maar o.b.v. wat we tot nu toe gezien hebben is dat een conclusie die ik niet kan plaatsen. De wens is de vader van de gedachte...

Poeh wat krijgt Vinicius hier krediet zeg, hij was zo verschrikkelijik onaanwezig zeg. Wat is er met die romero dan?

22 oktober 2021 om 08:06

Haha wat is er met Romero? Die is 2,5 jaar geblesseerd geweest 😂

Schmidt nam deze wedstrijd toch serieus en was absoluut niet bezig met Zondag? En dat zet ie Zahavi op de bank.. Wat een clown is die man toch ook.. Bedankt herr Schmidt! NL had 5/5 overwinningen kunnen pakken en een nog grotere stap kunnen zetten op de Coëfficiëntenlijst dan ze dankzij alle andere clubs gedaan hebben.

22 oktober 2021 om 08:54

DRL beetje flauw om te doen alsof Zahavi het wel even zou doen. Lichtelijk arrogant om te doen voor komen dat Zahavi rust heeft gehad met oog op zondag. Hij stond er naast omdat ie in afgrijselijke vorm is.

22 oktober 2021 om 12:23

Ik ben erg blij met de aanpak van Schmidt hoor, ik verwacht dat er nog wel wat spelers een gebrek aan vorm zullen krijgen onder deze trainer . als ik de spelers van PSV hoor, heeft hij binnen de spelersgroep erg weinig steun . met een goede trainer had ik deze groep echt mooie dingen zien doen dit seizoen . vind het jammer in europa , maar in de competitie ben ik hier wel bij mee.

wat betreft VI, blijft leuke TV zo lang Valentijn niet aan tafel zit . en ben het vaak totaal niet eens met ze, maar dat zijn ze zelf een week later dan ook al niet meer .

Psv speelde best wel leuk, helaas hebben ze verloren. Maar die Vinicius vond ik ook wel erg tegenvallen.

Het mooiste liet vd Gijp nog weg, want hij zei zelf dat hij 'bij vlagen' goed z'n best deed. Dat vond ik nog het mooist. Niet de hele wedstrijd, maar gewoon af en toe. Hij heeft tot nu toe natuurlijk echt geen moment laten zien dat ie materiaal is waar PSV wat aan heeft.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

PSV

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax3040
2.PSV3013
3.Feyenoord2818
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
E. ZahaviAanvaller124
R. SchmidtUnknown
M. GötzeMiddenvelder110
J. DrommelKeeper120
BrumaAanvaller115
Y. VertessenAanvaller113
Voor de complete selectie: Clubpagina PSV.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina PSV.

4 fans
Aanvaller, 34 jaar

In de wandelgangen

Vrijdag 26 november
Chelsea heeft Nicolás Tagliafico op het oog als vervanger van de langdurig geblesseerde Ben Chilwell. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren