Maximilian Wittek: ‘Coëfficiëntenpolonaise? Ik wil niet gemeen zijn, maar...’

Vrijdag, 22 oktober 2021 om 12:25Dominic Mostert

Thomas Letsch is trots op de prestatie van Vitesse. De trainer zag zijn ploeg donderdagavond winnen van Tottenham Hotspur (1-0) in de Conference League door een doelpunt van Maximilian Wittek. Hoewel Nuno Espírito Santo alle elf spelers thuisliet die zaterdag in actie kwamen tegen Newcastle United (2-3 zege), wil Letsch niet spreken van een 'B-elftal'. Het maakt volgens de oefenmeester niet uit welke spelers de club opstelt.

"De jongens hebben er een bijzondere avond van gemaakt", vertelt Letsch op de persconferentie over zijn ploeg. "Wat me heel trots maakt, is dat het een verdiende zege was. Dat is niet normaal tegen een ploeg als Tottenham. Het interesseert me niet wie er op het veld staat." Hij wijst bijvoorbeeld naar de basisplaats van Steven Bergwijn. "Iedereen in Nederland kent een speler als Bergwijn. We hebben het over topspelers op het hoogste niveau. Als je tegen een club als Tottenham speelt, maakt het niet uit wie op het veld staat. Dit is voor mij geen B-ploeg, geen A-ploeg en geen C-ploeg. Het zijn the Spurs, en we hebben ze verslagen."

Wittek, eveneens aanwezig op de persconferentie, wordt gevraagd of hij bekend is met het begrip coëfficiëntenpolonaise. Vier van de vijf Nederlandse clubs boekten deze week een overwinning in Europees verband, waardoor Nederland belangrijkte punten pakte. "Voor veel Nederlanders is het mooi om dit resultaat te zien", weet de doelpuntmaker. Hij voegt lachend toe: "Ik wil niet gemeen zijn, maar voor mij zijn alleen onze resultaten van belang. Hoe de andere Nederlandse clubs het doen, is voor ons niet zo belangrijk. Maar het zegt wel veel over het Nederlandse voetbal, dat meekan op het hoogste Europese niveau."

Letsch merkt dat het Nederlands voetbal in de lift zit. De Duitser zag twee clubs uit zijn thuisland, Borussia Dortmund en 1. FC Union Berlin, verliezen van een Nederlandse club (Ajax en Feyenoord). "Ik heb Ajax gezien tegen Borussia Dortmund en ik heb onze wedstrijd van vandaag gezien. Iedereen merkt hoe sterk de Eredivisie is. Ik heb gehoord dat PSV heeft verloren, maar dat is ook een geweldig team. Ook buiten de top vijf competities zijn er competities van heel hoog niveau en de Eredivisie hoort daarbij."Gerelateerd

Meer sportnieuws

41 reacties (laatste reactie door jjr12)

Als Tottenham denkt op halve kracht door de CL campagne heen te komen, vind ik het des te mooier dat minderwaardige clubs als Vitesse (in de ogen van de Spurs, niet de mijne !) ze "vol op de bek meppen". Gratz Vitesse !

21 oktober 2021 om 23:56

Als het CL voetbal zou zijn geweest had ik je gelijk gegeven maar dit is de conference league. Het is lekker voor de Europese punten maar dit toernooi kost de clubs volgens mij bijna geld ipv dat het geld oplevert. In dat geval snap ik echt wel dat spurs volle bak focust op de competitie waar enorm veel geld verdiend kan worden..

22 oktober 2021 om 00:04

Hij bedoelt natuurlijk conference league. Vervelend dat het dezelfde afkorting heeft.

22 oktober 2021 om 00:13

Natuurlijk bedoel ik Conference league, maar als je meer dan 2 hersencellen had gehad, had je dat ook wel begrepen.
Voor een club als Feyenoord betekent een volle bak op een avond als deze een recette van 1,5-2 mln. Toch serieus geld, los van premies, uitzendrechten etc.

22 oktober 2021 om 08:07

Hij had natuurlijk scherper moeten opletten, maar noem het alsjeblieft geen CL meer. Die afkorting hoort gewoon enkel bij de Champions League, het miljardenbal. Laten we dat afspreken.

22 oktober 2021 om 09:37

Er stond een tijdje terug een artikel op VZ. De Conference League levert bijna net zo veel op als de Europa League. Dat verschil is echt minimaal.

22 oktober 2021 om 13:23

Behalve voor Feyenoord….voor hen kost het geld door de boetes die zij krijgen dankzij hun “fans”

22 oktober 2021 om 14:26

@bobo25

Leuke poging tot een grappige opmerking, maar de boetes die Feyenoord ontvangt wegen niet op tegen de opbrengsten. Zo bedroeg de boete voor het vuurwerk tegen Slavia Praag €25.750 (te vinden op de website van het Cedb) en heeft Feyenoord alleen al voor de overwinning €500.000 mogen bijschrijven. Dit is nog exclusief horeca-opbrengsten, recettes en andere inkomsten zoals het startgeld en het geld dat ze ontvangen uit de zogeheten marketpool.

22 oktober 2021 om 08:20

Vraag me af of ze dat denken. Denk dat die Conference League ze gewoon niet interesseert.

22 oktober 2021 om 13:31

Het is volgens mij met afstand de minst prestigieuze competitie waar ze aan meedoen. Dus ik kan me voorstellen dat dat de ideale wedstrijden zijn om krachten te sparen. Alleen is het met het oog op toekomstige lotingen voor Tottenham wel handig om wat punten te sprokkelen.

22 oktober 2021 om 13:48

Het is een zonde om CL te gebruiken voor die ballenbak league. Niet doen. Gewoon niet doen.

Meer dan gefeliciteerd aan Vitesse, fantastisch om een clubs als Tottenham gewoon ff te kijk te zetten!

Tuurlijk is het een B-team. Maar de volgende spelers staan gewoon op het veld: Lo Celso (50 miljoen: Argentijns international en smaakmaker in de Copa America-finale), Sanchez (45 miljoen euro), Bergwijn (35 miljoen), Bryan Gil (25 miljoen) en dan gerenommeerde Premier League-spelers als Dele Alli, Davies, Winks en Tanganga. Verder is Gollini een keeper met Champions League-ervaring die meer dan 100 wedstrijden gekeept heeft voor Atalanta. Er staat volgens mij een slordige 170 miljoen euro op het veld en spelers die gepokt en gemazeld zijn als international en in de Champions League. Erg knap van Vitesse.

22 oktober 2021 om 00:46

Precies dit maakt het nog mooier. Van dat 'B-team' zouden zeker 8 spelers in de eredivisie in de basis staan. Wat een mooi feest was het vanavond, ben net thuis en de hele stad was 1 groot Vitessefeest, heerlijk!

22 oktober 2021 om 00:59

Geniet ervan kerel. Heerlijke overwinning. A team, b team who gives a fuck. Punten zijn binnen.

22 oktober 2021 om 12:32

Prachtige overwinning. Heb zitten duimen voor jullie! Heerlijk om deze zege te pakken in een volgepakt Gelredome. Het gaat goed met het Nl's voetbal

22 oktober 2021 om 23:39

Fantastisch om te zien dat mensen het kunnen waarderen onze supporters en de club krijgen enorm veel haat de laatste tijd en ik snap niet waar dat vandaan komt. Het tijdrekken bijvoorbeeld tegen Feyenoord ja geef ze is ongelijk zelfs clubs als Stade Rennes heeft tegen Vitesse tijd gerekt elke club zou het doen als het ze uit kwam. Daarnaast snap ik de haat aan de andere kant ook wel weer omdat de supporters zich soms misdragen maarja waar doen ze dat niet zou ik bijna zeggen. En telkens die mensen die dan zeggen ja heeft Vitesse wel supporters ja tuurlijk maar die zijn er gewoon in kleine getallen helaas. En wij als trouwe supporters vinden dat ook vervelend en vandaar ook het spandoek gisteravond. Het doet me goed dat mensen het tenminste positief inzien ook al is het het tweede elftal het is toch de Spurs!

22 oktober 2021 om 23:37

Als het goed is met Ali etc mee gerekend stond er ronde de 200 tot 210 miljoen op het veld

Boeien of b elftal was!, weer 0.4 op de lijst erbij

Dit B team komt moeiteloos mee in de Eredivisie. En zal waarschijnlijk gewoon top 3 eindigen. 170 mil. Op het geld. Meer dan prima prestatie. En heel veel sfeer in het Gelredome. Ook wel een keer lekker. Eindelijke hebben de supporters groepen zich verenigd. Daarnaast waren er gisteren heel veel oude supporters incl. Ik zelf. Die meer dan 20 jaar een seizoenkaart hebben gehad weer bij. Die in het verleden structureel weg zijn gepest door Vites. En door het tijdstip veel gezinnen. Wat goede prestaties wel niet kunnen doen. De uitwedstrijd tegen NEC hielp voor de supporters ook mee. Iedereen zag deze wedstrijd als een bonus. Wat een week!!

22 oktober 2021 om 10:46

Dit B team heeft net van Vitesse verloren. Vanwaar dan de aanspraak dat ze in de top 3 zouden eindigen? Tuurlijk, als ze vaker samen spelen komt er meer uit. Maar ze hebben nu 1 keer gespeeld en 1 keer verloren. Knap van Vitesse en een feestje waard. Maar dit team gaat niet vaker samenspelen.

22 oktober 2021 om 11:34

Jij wil met droge ogen beweren dat een team met o.a. D. Sanchez, Lo Celso, Alli, etc. buiten de top 3 zou eindigen in NL, pour omdat ze met 1-0 hebben verloren van Vitesse? Knap staaltje scorebordjournalistiek

22 oktober 2021 om 12:34

Vernon, ben je serieus? Heb je gekeken welke namen er op het veld stonden? Je conclusie is nu gebaseerd op dit verlies tegen Vitesse. Daarom kunnen ze dus niet in de top 3 mee? Hoe zit het dan met Ajax dat van Utrecht verloor? Nee, dit is precies de verkeerde conclusie. Het is namelijk gewoon een stunt van Vitesse om deze pot te winnen. Een resultaat waar ze enorm trots op mogen zijn. Mag ook wel eens gezegd worden.

22 oktober 2021 om 12:49

Aha. Dus…

Utrecht > Ajax
Sheriff > Madrid

22 oktober 2021 om 13:50

Differdange>Utrecht dus automatisch Differdange>Ajax.

22 oktober 2021 om 23:41

Ja fantastisch heb me inderdaad aan de ene kant ook geërgerd dat mensen er tegen de Eagles waarschijnlijk voor de helft niet zullen zijn. Ik kan het me inderdaad goed voorstellen sommige dingen die er gebeuren denk ik ook af en toe was ik maar niet gekomen. Maar goed inderdaad gelukkig zie jij de positieve kant erin er zat inderdaad een ouderwets lekker sfeertje in!

Speciaal voor Tottenham
If you have a problem, if no one else can help, and if you can find them...
maybe you can hire The A-Team

1-0, wat een prachtige overwinning van Vitesse

Idd lekker belangrijk wat andere clubs presteren, Vitesse heeft gewonnen. En dat is ons eerste belang. Uiteraard zijn we gebaat bij goede resultaten van de Nederlandse clubs. Leuk dat steeds weer aangehaald wordt dat Tottenham een B-team opstelde. Dat zij ons onderschat hebben, doet niets af aan onze geweldige prestatie. Wellicht kunnen we uit nog een keer stunten!

22 oktober 2021 om 14:29

@nufc_u2

"lekker belangrijk wat andere clubs presteren"

Een club als Vitesse zou zich juist wél moeten bekommeren om de resultaten van andere clubs in Europa. Als we deze lijn doortrekken en inderdaad plek 6 overnemen van de Portugezen, betekend het dat er een extra club Europa in mag (6 clubs in plaats van 5). Aangezien Vitesse niet structureel tot de top-3 van Nederland behoort, vergroot dat hun kansen op Europees voetbal enorm.

22 oktober 2021 om 23:43

Vind het eigenlijk ook wel bizar dat Portugal boven Nederland staat..
die clubs hebben naast de mooie Champions league van vorig jaar niks gepresteerd in Europa voor de rest het enige verschil is dat er 2 clubs in de CL spelen maar die vind ik tot nu toe nou ook aardig door de mand vallen

Stop nou met het ophemelen van Spurs. Ze stellen geen reet meer voor en verliezen van de Burnleys en Southamptons van deze wereld. Als je van City of Chelsea gewonnen had, mocht je oprecht trots zijn. Spurs zijn nog geen eens subtop meer.

22 oktober 2021 om 12:40

Maar ook Chelsea en City verliezen van de Burnleys en Southamptons van deze wereld. Spurs won dit seizoen ook nog van City...

22 oktober 2021 om 12:49

Wat een onzin reactie man. Kijk eens naar de selectie die er op het veld stond, vergeleken met wat Vitesse heeft. Dit is gewoon een heel dik resultaat voor Vitesse. Iets waar de club en de supporters erg trots op mogen zijn. Daarnaast staan Spurs gewoon gedeeld 4e, op 4 puntjes van de nummer 1 in de PL. Dat is geen subtop begrijp ik?

22 oktober 2021 om 12:50

Maar nog steeds een vele male duurdere selectie van Vitesse. Dus je mag zeker trots zijn. Hoeft echter inderdaad niet overdreven te worden.

Een goede filosofie zorgt er altijd voor dat je kans maakt. Zie Ajax, Atalanta en AZ bijvoorbeeld. Meer weerbaarheid zorgt ervoor dat je wat langer meedoet. Die twee componenten komen nu samen. Vitesse is enorm afhankelijk van rare financiële stromen maar doet t netjes, Feyenoord staat weer wat op. PSV kan eigenlijk beter. FC Utrecht kan misschien in spoor Vitesse mee maar rest is bijeengeraapt zootje van gratis buitenlanders en huurlingen met adhoc visie met name door financiële problemen en worden leeggekocht als ze een seizoen leuk meedoen. Zo positief is het allemaal nog niet. Volgend jaar kunnen er zomaar 3 of 4 clubs uitvliegen voor de poule fase. Lat mag wat dat betreft nog wel hoger

Letsch, het maakt natuurlijk wel uit met wie Tottenham aan komt zetten. Met Lloris Kane en Son bijvoorbeeld was het 0-3 geworden. Maar alsnog een hele knappe prestatie van Vitesse!

22 oktober 2021 om 13:52

Dat dachten ze een paar jaar terug ook toen Juventus met Ronaldo en Modric met Madrid aankwamen. Een goede filosofie heeft altijd kans maat. Kijk maar naar Sheriff.

Heerlijke wedstrijd gezien. Ook met een b- elftal ( waarde ong. 200 miljoen en 9 internationals) moet Tottenham dit gewoon winnen. Topprestatie van Vitesse!

Het mooie in voetbal is dat er altijd verassingen kunnen zijn. Grote clubs winnen niet meer zomaar eventjes van kleinere clubs En dat maakt het ook zo mooi om naar te kijken. Wie had verwacht dat Sheriff zou winnen in Bernabeu. Of dat AS Roma met 6-1 afgedroogd zou worden in Noorwegen. Of de overwinning van Vitesse op Spurs. Dit soort wedstrijden maken voetbal zo mooi.

Klopt natuurlijk niet helemaal, want indirect profiteert Vitesse daar ook van mee. Meer aanzien als competitie, meer geld, meer kans op groespfases etc.
Succes van de andere clubs is voor de hele Eredivisie goed.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Vitesse

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
6.Vitesse22-7
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
E. DasaVerdediger130
S. TronstadMiddenvelder130
L. OpendaAanvaller135
O. TannaneAanvaller40
J. HouwenKeeper10
D. ReizigerKeeper00
M. SchubertKeeper120
Voor de complete selectie: Clubpagina Vitesse.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Vitesse.

0 fans
Verdediger, 26 jaar

In de wandelgangen

Vrijdag 26 november
Chelsea heeft Nicolás Tagliafico op het oog als vervanger van de langdurig geblesseerde Ben Chilwell. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren