Boadu en Diop bezorgen PSV pijnlijke nederlaag in Europa League

Donderdag, 21 oktober 2021 om 22:49Dominic Mostert • Laatste update: 22:56

PSV heeft donderdagavond een nederlaag geleden in de Europa League. In het eigen Philips Stadion was AS Monaco door een laat doelpunt met 1-2 te sterk. Myron Boadu opende de score voor Monaco, waarna Cody Gakpo er 1-1 van maakte en Sofiane Diop vlak voor tijd het vonnis velde over PSV. Door het uitvallen van Noni Madueke en Gakpo werd de nederlaag nog zuurder. Door de overwinning neemt Monaco de koppositie in Groep B over, met zeven punten. Real Sociedad won met 0-1 van Sturm Graz en staat tweede met vijf punten; PSV is met vier punten terug te vinden op de derde plaats.

De meest opvallende man van de eerste helft was zonder twijfel Boadu, die driemaal in zijn eentje opdook voor keeper Joël Drommel. De eerste keer haalde de spits het maximale uit de kans. Na een lange bal van Caio Henrique ontsnapte Boadu in het strafschopgebied aan de aandacht van Armando Obispo, waarna hij met één balaanraking afrondde door de benen van Drommel. De andere twee keren was Obispo de bij AZ vertrokken aanvaller juist de baas. In minuut 40 en 45 dreigde Boadu af te stormen op Drommel, maar voerde Obispo op het laatste moment een goede ingreep van achteren uit.

Niettemin verlieten de spelers onder gefluit vanaf de tribunes het veld toen het rustsignaal klonk. De Eindhovenaren, verrassenderwijs met Carlos Vinícius in de spits in plaats van Eran Zahavi, kregen nauwelijks voet aan de grond. Voorafgaand aan de 0-1 was Monaco al meerdere keren dreigend; na het openingsdoelpunt zakten de bezoekers in, waarna PSV moeite had in de kleine ruimte. Marco van Ginkel en Cody Gakpo zorgden voor doelpogingen, maar Monaco speelde het restant van de eerste helft zonder serieuze problemen uit. De bezoekers zullen vooral hebben gebaald van de kansen die Boadu niet benutte. Anderhalve minuut na de pauze ontstond een grote kans voor Vinícius na een knappe aanname in het strafschopgebied, maar doelman Alexander Nübel bracht redding.

Afstandsschoten van Gakpo en Vinícius waren kort daarna ook een prooi voor Nübel. Duidelijk was wel dat PSV aanstalten maakte in de zoektocht naar een gelijkmaker. Die kwam er uiteindelijk na iets minder dan een uur. Vlak nadat PSV een tegenvaller kreeg te verwerken - Madueke viel geblesseerd uit - verstuurde Gakpo een pass aan Vinícius, die vlak buiten het strafschopgebied stond. De spits nam de bal slecht aan, maar daardoor ontstond een schietkans voor Gakpo, die geen moment twijfelde: 1-1. Even daarna viel echter ook Gakpo uit met een blessure. Invaller Yorbe Vertessen liet een goede kans op de 2-1 liggen. PSV wilde de wedstrijd winnen, maar kreeg het deksel op de neus: de inglijdende Diop zorgde in minuut 89 voor de 1-2.


Poll

Op welke plek eindigt PSV in de groepsfase van de Europa League?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

292 reacties (laatste reactie door aguerooo)

Misschien niet geheel terecht, maar echt het gevoel dat psv hier een resultaat ging halen heb ik niet gehad ( gedurende de wedstrijd).

Gakpo is de enige die echt geregeld goals maakt. Daarnaast door het gebrek aan creativiteit creëeren ze ook gewoon weinig 100% kansen. Madueke raakt echt geen knikker meer, van ginkel is de grootste non voetballer die er is (zal vast door z'n blessures komen) en op gakpo en gotze na zijn er geen exceptionele spelers die uit het niets iets creëren of scoren.

21 oktober 2021 om 22:52

Het Schmidt effect.

22 oktober 2021 om 01:01

Schmidt mag van mij plaats maken

22 oktober 2021 om 05:05

Precies dit, het team is zo afhankelijk van individuen en de waan van de dag. Vandaag zonder Sangare weet je dat je tegengoals gaat krijgen. Vinicius in de spits speel je gewoon met een man minder. Kan me goed voorstellen dat de spelers dit ook voelen als ze de opstelling zien.
Het is heel matig allemaal en ik hou mijn hart vast voor zondag.

22 oktober 2021 om 06:06

Dat was vrij onrealistisch. Ajax treft de sterkste met Dortmund, feyenoord met Berlin en vitesse met Spurs. Ook Monaco is het sterkste team in de poule van psv. Ik vind 4 van de 5 winnen en 1 nipt verliezen een uitstekend resultaat voor deze speelronde.

21 oktober 2021 om 22:57

Precies hetzelfde gevoel, misschien tussen de 70e en 80e minuut een glimps hoop. Verder laat PSV het zo vaak op karakter liggen, gooi eens olie op het vuur man...

22 oktober 2021 om 04:29

Heeft niks met karakter te maken
Heeft alles te maken met het feit dat psv het lastig heeft om het spel te maken omdat alles gefocust is op negatief achteruit hangen en reactie voetbal spelen. Dat zou kunnen als je op 1-0 voorsprong komt. Maar wanneer je achter komt en je het spel moet maken ben je gewoon zeer bagger wat zonde is want psv heeft best een prima team.

21 oktober 2021 om 23:00

Ik moet heel eerlijk zeggen dat ik mij heb verbaasd over Van Ginkel. Toegegeven, ik kijk echt niet elke competitie wedstrijd van PSV volledig, maar is er iets met Marco van Ginkel aan de hand of is dit zijn niveau? Vrijwel alles wat hij deed was "net niet". En dan ook Madueke en Gakpo er geblesseerd van af. Hoewel je Madueke op dit moment een heel stuk minder mist dan Gakpo denk ik, zijn het toch 2 aanvallers met creativiteit en diepgang. En dan Vinicius... Het is absoluut nog te vroeg om hem af te schrijven, maar er komt eigenlijk echt helemaal niks uit.

22 oktober 2021 om 00:39

van ginkel heeft nooit een stijgende lijn door kunnen trekken, elke keer weer geblesseerd wanneer hij in vorm raakte. inmiddels is die vorm, en dat dan 4 a 5 wedstrijden doortrekken voordat hij weer een pijntje heeft helaas zijn max helaas denk ik.

21 oktober 2021 om 23:01

Gakpo is gewoon de enige speler met een zeer degelijk basis niveau. Madueke is een leuk talent, maar gehypet na 3 goede potten. Gotze laat paar leuke dingen zien maar niet beslissend helaas, vini is een rouwdouwer waar het balletje met geluk goed moet vallen, boscagli is zo’n speler die zijn eigen trap gaat overschatten na 3 goals en is giga matig op cvm. Van Ginkel.. heeft helemaal niks van een cvm anno 2021 en ja mwene speelde een prima pot. Chapeau voor die jongen! Keepertje is trouwens Subtop en moet je nooit halen als je champions league aspiraties hebt.

21 oktober 2021 om 23:24

Madueke is een enorm talent. Werd wellicht iets teveel gehyped maar word nu dan weer teveel omlaag gepraat. Het is niet meer dan normaal dat hij dit seizoen nog geen constant hoog niveau haalt. Bovendien helpen blessure's ook niet mee bij het vinden van je vorm.

Die jongen komt er wel. Maar je kan moeilijk van hem verwachten dat hij PSV naar de titel loodst ofzo.

22 oktober 2021 om 00:38

Op basis waar van is hij zo'n geweldig talent? Ik ben geen scout maar waar ik persoonlijk altijd naar kijk is het overzicht van een speler, zijn timing om acties in te zetten, zijn loopauto's etc. Madueke heeft een paar goals gemaakt met een redelijke dribbel in het begin van het seizoen maar momenteel zie ik hem alleen maar aan de zijlijn stilstaan en vanuit stand niks kunnen brengen, erg eenzijdig. Gakpo bijvoorbeeld zie je ook in mindere wedstrijden zijn klasse (zeer goede traptechniek, meer overzicht) maargoed.. het kan dat Madueke echt zwaar onder zijn niveau speelt maar het kan ook dat hij veel te veel gehyped is (zoals zakaria bakkali)

21 oktober 2021 om 23:07

Daar raak je wel een aardig punt inderdaad. Natuurlijk is het op basis van de verhoudingen onterecht dat PSV deze nederlaag leidt. Maar kijk je kritisch, dan kun je best vragen stellen bij wat PSV allemaal doet met dat balbezit. En kan.

Het euvel is dat er dermate weinig creativiteit en balvastheid is over de volle breedte, dat PSV nauwelijks tot goede combinaties, uitgespeelde kansen komt. En kijk je welke spelers daar vooral in verzaken, dan mag dat gerust een aanklacht zijn richting John de Jong en zijn scouts. Ik vind bijvoorbeeld Mwene, zeker met zijn veronderstelde ervaring, geen verbetering op Teze. Van Ginkel bakt er helemaal niets van en is niet de man waar je een seizoen lang op moet bouwen. En zowel Zahavi als Vinicius vind ik beide geen spitsen die structureel kunnen leveren op het niveau van PSV, waarvan je je zelfs kunt afvragen of de Benfica niet gewoon hun tuinman heeft uitgeleend. Het verhaal van Bruma is onderhand wel bekend: het was niks, het is niks en het wordt niks.

Kortom: hard doorsaneren volgend jaar en spelers die flirten met de ondergrens laten gaan. Zahavi loopt uit zijn contract, Vinicius' huur afbreken, Thomas, Mauro en Bruma laten gaan en bij kans ook Mwene van de hand doen.

21 oktober 2021 om 23:13

Ik ben het helemaal met je eens, behalve over Bruma. Ik vind zijn invalbeurten erg prettig nu en hij brengt in ieder geval passie, strijd en gevaar. De kansen schoten omhoog.

21 oktober 2021 om 23:18

Ik zie hier veel kritiek op mwene maar ondanks dat backs niet onbelangrijk zijn vind ik persoonlijk die kritiek wat overdreven. Wat mij vooral tegenvalt is gewoon dat psv geen fatsoenlijke spits heeft(huidige zijn heel statisch, werkt alleen bij exceptionele buitenspelers/middenvelders) maar het grootste probleem is naar mijn idee het middenveld. Ondanks dat gotze er staat creërt het middenveld nagenoeg niks, en vertragen ze het spel alleen maar. Het is zo bizar belangrijk om op het middenveld snel te spelen zodat je de tegenstander pijn kan doen als ze niet helemaal goed staan. Dit psv middenveld doet alles op wandeltempo en levert de bal in bij gakpo/madueke en hoopt dat er iets uit komt. Zo ga je nooit topwedstrijden winnen naar mijn idee!

21 oktober 2021 om 23:21

Passie en strijd mag je toch van iedere speler verwachten?!

Bovendien heeft die Bruma echt een hoog Younes gehalte. Ziet er regelmatig leuk uit maar wanneer het er toe doet missen ze het schot en het overzicht voor de goal/assist.

21 oktober 2021 om 23:24

Natuurlijk @orgineel, alleen ontbrak het daar aan bij veel van de Psv'ers vanavond.

21 oktober 2021 om 23:25

Hard doorsaneren is wel wat makkelijker gezegd dan gedaan. Dan zal je namelijk ook een Gakpo of Madueke voor de jackpot moeten verkopen. Maar dan verkoop je meteen je beste speler. Ik zou ook, zoals je al deels aangeeft, eens kijken naar John de Jong. Voor het 3e jaar op rij niet een al te beste selectie neer gezet voor de desbetreffende coach.

22 oktober 2021 om 12:28

Wanneer Bruma de bal heeft, is het wachten tot hij hem verliest zodra zijn techniek hem in de steek laat; totaal niet stabiel. Als een longpatient die een dienblad vol hete thee naar binnen draagt, één keer hoesten en hij laat de ellende uit zijn handen vallen.

21 oktober 2021 om 23:19

Ik denk dat zonder Madueke en Gakpo Psv gewoon net zo goed niet kan gaan Zondag

21 oktober 2021 om 23:37

Dit is natuurlijk funest voor PSV. Blessure beste speler. Pijnlijk verloren in de laatste minuut. Ajax dat volledig in vorm is en zelfvertrouwen heeft getankt.

22 oktober 2021 om 00:48

Utrecht ging ook zonder gakpo en madueke...

22 oktober 2021 om 03:42

Die hadden normaal gesproken ook gewoon verloren en ook nu met 3-0 achter moeten staan na rust, en denk dat Ajax toch net iets gemotiveerder een wedstrijd tegen PSV ingaat dan tegen Utrecht.

Gewoon een terechte uitslag. Je creëert zelf nagenoeg niets. En dan valt ie alsnog. En niet voor het eerst. Het is idee loos gebrei. Bij toeval (want dat is ons voetbal) maak je dan toch nog de 1-1, maar je komt gewoon tekort op dit niveau. Maar jongens jongens, Jezus, wat is van Ginkel slecht. Ik erger me kapot! Wie geeft zo iemand in godsnaam een contract. Een speler die tweeëneenhalf jaar niet heeft gespeeld en kapotte knieën heeft. Echt, hoe dan...

Enfin, Europese overwintering wordt nu schier onmogelijk. Nog drie punten tegen de Oostenrijkers, en dat was het waarschijnlijk wel. Zonde.

21 oktober 2021 om 22:54

Doe niet zo bizar negatief zeg. Op basis van de 2e helft was een gelijkspel terecht.

21 oktober 2021 om 23:00

Terecht is allemaal leuk en aardig, maar je trekt dat weer eens niet over de streep! Is dat dan negatief of gewoon realistisch?

21 oktober 2021 om 23:00

Misschien heeft hij gewoon gelijk. De realiteit is dat psv minder en minder lijkt te worden. De enige die zich hier aan onttrekt is gakpo. Psv heeft zo ongelooflijk veel moeite om te scoren en goede kansen te creëren. Hoe wil je dan uit bij monaco en sociedad goede resultaat halen?

21 oktober 2021 om 23:03

Op basis van de tweede helft? Op basis van wat dan? Balbezit? Op basis van die enorme kansen (not), op basis van vlotlopend combinatiespel (not)? Of is het op basis van als dit dan dat. Met dat laatste heb ik niks...

21 oktober 2021 om 23:06

Het is gewoon niet overtuigend wat Psv laat zien. Monaco staat gewoon middenmoot, dramatisch psv weer

22 oktober 2021 om 00:43

Leg de lat toch eens wat hoger in Eindhoven, hiermee deels tevreden zijn is juist t probleem. Geen topsportmentaliteit

22 oktober 2021 om 12:30

Ik vind dat je gelijk hebt hoor, je kunt wel lekker voorspelbaar met zijn allen naar binnen trekken en dan langzaam rond de zestien wat rondspelen in de hoop dat Gakpo het een keer zat is, maar uitgespeelde kansen is moeizaam besteed aan dit PSV. Het lijkt me geen wonder dat opvallend veel goals van afstand worden binnengepeerd dit seizoen.

21 oktober 2021 om 22:55

Die Van Ginkel voegt inderdaad echt helemaal niks toe. Was enkele jaren geleden toch echt wel een degelijk speler. Leek wel of er geen middenveld was bij PSV. Dan merk je wel het gemis van Sangare. Voorin is het ook allemaal vrij armoedig hoor. Die Vertessen is gewoon de Dani de Witt van PSV, en Bruma. Ja wat moet je daar over zeggen. Vinicius is ook heel de wedstrijd bezig met Grieks-Romeins worstelen en acteren. Als Madueke dan ook zn dag niet heeft komt er werkelijk waar niks uit. Deze wedstrijd had PSV moeten winnen wilden ze nog perspectief hebben voor de volgende ronde. Ik zie ze uit bij Sociedad en Monaco weinig punten sprokkelen.

21 oktober 2021 om 23:04

Iedereen laaiend enthousiast toen Vinicius werd gehaald. Wat een matige speler zeg wauw! Zijn “assist” was gewoon pure onkunde.

21 oktober 2021 om 23:07

Dat waren mensen die hem nooit hadden zien spelen en dat enkel dachten omdat Tottenham zo gek was hem een half jaar te huren. Houten klaas die er echt vrijwel niets van kan.

22 oktober 2021 om 00:28

Ik vind de kritiek op vinicius behoorlijk overdreven. Naar mijn mening vandaag niet eens zo slecht (vanuit stadion, altijd anders). Even los van zondag, zie ik vincius liever dan Zahavi. Iedereen doet nu net alsof die niks kan, maar schiet ie er opeens 4 in is die opeens in vorm(zie Haller bv). Denk ook dat mensen vergeten dat deze man gewoon topscorer in Portugal is geworden.

21 oktober 2021 om 22:56

Hindsight is 20/20. Beetje makkelijk zeggen achteraf dat van Ginkel geen contract moest krijgen. Heb een half jaar geleden bijna niemand hierover horen klagen.

21 oktober 2021 om 22:57

Die kerel is sinds zijn seizoen bij Chelsea alleen maar geblesseerd, die heeft nog nooit een seizoen vol gevoetbald.

21 oktober 2021 om 22:58

Achteraf? Ik zei destijds al dat ze dat never nooit moesten doen. Ik was wel één van de weinigen, dat dan weer wel.

21 oktober 2021 om 23:19

Zei het toen inderdaad ook al. Iedereen helemaal blij, maar die jongen heeft in 3 jaar tijd 3 wedstrijden gespeeld, je weet nooit hoe hij terugkomt. Niet bijster goed blijkt wel.

21 oktober 2021 om 22:56

Onmogelijk? Volgens mij ga je als nummer 3 naar de conference league, dus overwinter je wel Europees

21 oktober 2021 om 22:57

Haha kom op man. Eerste helft gelijkwaardig, de tweede speel je Monaco kapot maar staat er de hele tijd de verkeerde man aan het eindpunt. Gelijkspel zou terecht zijn.

21 oktober 2021 om 23:00

Wij hebben ze kapot gespeeld? Keken wij naar dezelfde wedstrijd? We hebben meer balbezit gehad ja. Maar balbezit interesseert me niets. Het gaat erom wat je er mee doet. En dat was bitter weinig.

21 oktober 2021 om 23:08

Hele tweede helft combineer je op de helft van Monaco en creëer je kansen (zowel uit standaardsituaties en open spel). Afronding en laatste bal was alleen enorm ondermaats.

21 oktober 2021 om 23:21

Ow...kee. dan hebben wij niet naar dezelfde wedstrijd zitten kijken. Welke kansen dan? Dat wilde schot van Vertessen was een kans. En verder? Mogelijkheden op een kans waren er wel ja, maar die worden steeds vakkundig om zeep geholpen door: achter de man te passen (volgens mij trainen ze daarop), elkaar in de weg lopen de bal zomaar in de benen van de tegenstander passen, foutieve loopacties/richtingen enzovoort enzovoorts

21 oktober 2021 om 23:37

@SneekPSV dan heb jij denk ik toch een andere wedstrijd gezien. Want de samenvatting van Yelle klopt toch echt.

21 oktober 2021 om 23:47

Dat hebben we inderdaad. Het is ook maar net hoe je naar een wedstrijd wilt kijken. Het geval wil dat ik nogal kritisch/niet zo snel tevreden ben. Sommigen noemen dat negatief. Het zal wel... De één ziet een lekker enthousiast aanvallend PSV met veel balbezit. Ik zie wel veel balbezit, maar ook spelers die wel willen, maar geen idee hebben hoe en wat. De een ziet geweldige tackels van Obispo, ik zie een Obispo die zijn man kwijt is en dat dan met een risico-tackel moet herstellen. Nogmaals, het is maar hoe je kijkt.

21 oktober 2021 om 23:47

Ik denk dat sneekpsv inderdaad in slaap gevallen was. Hoewel het er bij psv allemaal houterig uit zag waren ze de tweede helft.overduidelijk de betere met ook wat kansen en mogelijkheden.

21 oktober 2021 om 23:53

Stemt tot nadenken: kapot spelen en toch 1- 1 im 2e helft

22 oktober 2021 om 00:10

Tsja. Dat is voetbal

22 oktober 2021 om 00:27

Ga ik het toch voor sneek opnemen, maar waar zag jij combinaties? Die assist van Vinicius zeker. De enige combinaties die ik heb gezien waren die van Monaco, en die waren een stuk gevaarlijker, creërden ook echt kansen. De enige bevliegingen kwamen van de man die er geblesseerd af moest. Nee PSV heeft het zeker niet verdiend om hier te winnen.

22 oktober 2021 om 03:19

SneekPSV jij bent echt mijn man. Ik ben het volledig met je eens. Aan de bal was het echt niks. Tactisch slecht. Geen idee. Gewoon hopen dat het goed valt. En met Obispo ben ik het ook 100% met je eens. Mensen worden helemaal enthousiast van zijn ingrepen, maar Maldini zei ooit als je een sliding maakt betekent dat je iets fouts hebt gedaan want als je goed positie kiest of het spel goed leest is dat helemaal niet nodig. Ik ben het met je eens dat je zo kritisch moet kijken. We moeten dat van onszelf eisen als we in de buurt van ajax willen komen

21 oktober 2021 om 22:59

Dit team creëert in de meeste wedstrijden echt veel te weinig. Dat met zulke sterke vleugelspelers… Wordt vast weer een teleurstellend seizoen…

21 oktober 2021 om 23:05

Met de 3e plek kun je ook nog Europees overwinteren. Geen paniek dus 😉

21 oktober 2021 om 23:15

Ja lekker… dat is toch niet wat je als Psv moet ambiëren

21 oktober 2021 om 23:21

Naja als dat de enige optie is om te overwinteren why not

21 oktober 2021 om 23:31

Pfff, nee nu ga ik lekker slapen. Bedankt haha

22 oktober 2021 om 00:51

Fucking frustrerend. Maar je moet nu als PSV echt geloof hebben in je uitwedstrijden. Je kan deze teams pakken als je goed speelt. Dan moet alles kloppen. Go for it.

Europa League is wel klaar met nog uitwedstrijden tegen Monaco en Sociedad voor de boeg. Wat een ellendige avond. Gakpo en Madueke geblesseerd en een hele moeilijke situatie in de poulefase. Als er zondag wordt verloren mag er wel gesproken worden van een crisis.

21 oktober 2021 om 22:54

Onder het motto de bal is rond

21 oktober 2021 om 22:53

Waarom? Je doet net of PSV twee keer is weggespeeld door die teams. PSV kan daar uit gewoon punten pakken.

21 oktober 2021 om 22:59

Maar PSV heeft thuis ook geen punten tegen ze gepakt. Ik denk niet dat je er van uit kan gaan dat PSV het nog eventjes gaat fizen.

21 oktober 2021 om 23:01

PSV speelt leuk mee, maar mist teveel kansen. Tegen Benfica, Sociedad, Monaco, Willem II had PSV moeten winnen gezien het aantal kansen en tegen Go Ahead ging het nog maar net goed.

21 oktober 2021 om 23:03

Wel 1 punt tegen Sociedad.

21 oktober 2021 om 23:13

Hoewel ik er inderdaad naast zat kan je ook met dat ene punt er niet zomaar van uit gaan dat PSV het eventjes gaat doen natuurlijk

21 oktober 2021 om 23:26

@jeroen. Denk ik ook zeker niet. Maar ik reageer op iemand die zegt dat het helemaal klaar is. Dat is het in mijn ogen niet. Je moet gewoon zorgen dat je thuis van Graz wint, zodat je in ieder geval overwintert en in die andere wedstrijden je huid duur verkopen.

21 oktober 2021 om 22:53

Crisis omdat je van teams verliest met een veel hoger budget/betere spelers? Doe even normaal. Dit psv is gewoon niet zo goed als men hoopt of pretendeert.

21 oktober 2021 om 22:54

ALS er zondag wordt verloren? De vraag is met hoeveel psv er af gaat zondag. Alles onder de 5-0 is mooi meegenomen voor psv

21 oktober 2021 om 22:57

Beetje overdreven. PSV-Ajax zijn altijd wedstrijden op zich al staat een van de teams 10e. Meestal is PSV tegen Ajax op een of andere manier goed. En Feyenoord juist dan weer tegen PSV. Dus nee Ajax heeft zeker nog niet zomaar gewonnen. Echter zijn ze wel de duidelijke favoriet.

21 oktober 2021 om 22:59

Wat een onzin. Er is geen team in Nederland dat Ajax zo vaak weet te kloppen met razendsnelle counters dan PSV. Sinds ik Ajax volg altijd de grootste concurrent en angstgegner geweest. Ik zit zoals altijd gewoon weer met samengeknepen billen te kijken..

21 oktober 2021 om 23:23

Dat zou dit keer wel meevallen Origineel, al hoop ik dat het één spannende pot wordt, al vrees ik voor een oorwassing

21 oktober 2021 om 23:50

Onzin. A- P zijn wedstrijden op zich
Enkel belachelijk dat P dagen minder herstel geniet .

21 oktober 2021 om 23:54

Niets belachelijks aan. Hadden ze tegen de 10 man van Benfica gewonnen hadden ze minimaal een dag extra gehad.

22 oktober 2021 om 01:04

Ik heb t over de realiteit. Dese is dat A thuis speelt en 2 dagen meer rust..
En nee ik ben geen P supporter

22 oktober 2021 om 10:23

Dat was wel duidelijk aangezien je moeite hebt om beide clubs te spellen.

21 oktober 2021 om 22:57

Met een Duitse trainer is het pas klaar als de scheids drie keer heeft gefloten. Wel enorm onnodig en zuur deze nederlaag. Bovendien lijk je Madueke ook nog een paar weken te moeten missen..

Wat vind jij van de prestaties van Schmidt bij PSV? ik merk dat er hier nogal een overdreven kritiek is op hem en misschien dat hij daardoor wel wat extra in bescherming word genomen. Wat voor cijfer zou je hem geven voor zijn prestaties tot nu toe?

21 oktober 2021 om 23:03

De schuld ligt niet alleen bij Schmidt. Teveel spelers geven na een goede seizoensopening niet meer thuis. Leuk spel, maar te weinig doelpunten. Benfica, Sociedad, Monaco, Feyenoord en Willem II was erg aanvallend enorm matig en tegen Go Ahead ging het op de valreep nog goed. Zahavi, Götze, Madueke en van Ginkel vallen het verste terug qua vorm. Vinicius heeft mij ook nog niet overtuigd.

22 oktober 2021 om 03:22

Tactisch is Schmidt gewoon 3x niks. PSV is balverlies georiënteerd en hun positiespel is superzwak. PSV is een grote naam in en buiten Nederland dus de meeste tegenstanders gaan zich ingraven en dan heeft schmidt-bal geen nut. Als PSV de bal heeft hebben ze gewoon geen idee wat ze moeten doen en dat neem ik de trainer zeer kwalijk.

21 oktober 2021 om 22:57

Al bij het aanstellen van Roger Schmidt zat Psv in een crisis

In potentie is Psv een aardige ploeg, maar toch maken ze een zeer stocijns en conditioneel slecht indruk op me. Blijft het apart vinden dat Psv het niet tegen 10 man van Benfica wist recht te trekken. Mentaal lijken ze het daar niet op orde te hebben. Ik kijk uit naar Zondag21 oktober 2021 om 23:21

Daarom is psv nu al bezig om het contract met de trainer te verlengen. Rust en stabiliteit.....

21 oktober 2021 om 22:57

Alles voor de likes??
Psv is niet eens weggespeeld. Tegen Pec speelde ze niet goed, maar wel gewonnen.
Tegen Monaco Ging Psv voor de winst, maar kreeg het op het laatst de deksel op de neus.

21 oktober 2021 om 22:58

PSV is gewoon vrij matig. nog best goed gedaan vind ik tegen monaco en die spanjaarden.
Europa League is te hoog gegrepen als ze degraderen naar ECL kunnen ze nog wel punten pakken.

21 oktober 2021 om 22:58

Je speelt tegen een Franse middenmotor....kom op zeg. Thuis moet je gewoon de punten pakken....ze creëren best wel wat. Maar haal die trekker eens over man man man. Zo lopen ze al jaren te kloten zodra ze Europees voetbal spelen. Pak eens wat punten voor ons allemaal....zo zonde

21 oktober 2021 om 23:02

Franse middenmoter is lekker makkelijk zeg, ja ze staan nu misschien 10de. Maar we weten allemaal dat Monaco geen middenmoter is.

21 oktober 2021 om 23:47

2e geworden afg seizoen..2 x van PSG gewonnen ..je bent niet op enige hoogte.
Ha Boadu valt heel erg tegen, want hij zou de blessuregevoelige Ben Yedder vervangen. Da z de pech

22 oktober 2021 om 00:01

2e? Wat doet PSG in de CL dan?

22 oktober 2021 om 00:45

Hij is vergeten dat Lille nog boven PSG is geëindigd.

21 oktober 2021 om 23:46

Blessures van madueke en gakpo zullen wel meevallen!, die wil Schmidt gewoon sparen voor Ajax zondag.

22 oktober 2021 om 11:25

@andres13

"europa League is wel klaar met nog uitwedstrijden tegen Monaco en Sociedad voor de boeg.'

Als PSV 3e wordt, dan gaan zo toch nog wel door in de andere league?

Fijn, iedereen pakt punten en PSV laat het voor de zoveelste keer liggen op karakter.

21 oktober 2021 om 22:55

Yep, PSV express verloren.

Kom op zeg, zielige schijt reactie. Net of PSV niet wil winnen

21 oktober 2021 om 23:00

Lees nog eens goed. Ik zeg niet dat PSV niet wil winnen, maar dat ze verliezen op karakter. Iets wat in Europa wel vaker gebeurt omdat er geen spelers (meer) in dit PSV zitten met een over-mijn-lijkmentaliteit. Het is veels te frivool, en voorin heb je alleen maar mooiweer-voetballers.

21 oktober 2021 om 23:07

Het is volgens mij niet frivool maar meer op goed geluk. Ze teren op de ingevingen van Gakpo, Gotze en Madueke. Maar de verdediging, zeker zonder Sangare, is te zwak om alleen daarop te gokken. Daarnaast was er ook erg veel slordig balbezit. Obispo, Mwene en van Ginkel met name erg slordig in de opbouw. Misschien is het te frivool, maar misschien ook wel een stukje kwaliteit of te weinig lijn in het spel.

21 oktober 2021 om 22:56

Je weet dat Psv dit jaar net zo veel punten heeft gepakt voor nederland als ajax en az?

21 oktober 2021 om 22:59

Uh ja maar Ajax heeft rustig 3 potten minder gespeeld. En verder laat je het al jaren liggen hoor. Maar dat doet er niet toe.

Schmidt moet eens peper in de reet van die gasten stoppen.

21 oktober 2021 om 23:00

Ze hebben daar dan ook 4 extra wedstrijden gehad..

21 oktober 2021 om 23:01

Inclusief voorrondes en bonuspunten:
Ajax 10.0 Feyenoord 9.5 PSV 7.5 Vitesse 7.0 AZ 6.0

21 oktober 2021 om 23:01

Je weet dat het bedtijd is?

21 oktober 2021 om 23:06

Je weet dat je maar wat roept Arnino?

22 oktober 2021 om 06:18

Zelfs 6 wedstrijden meer Buwatti.

21 oktober 2021 om 23:00

Altijd weer van die sneue opportunistische reacties.

21 oktober 2021 om 23:01

Ah, heerlijk dit soort reacties altijd. Mensen die doen alsof ze voor het Nederlands voetbal zijn maar ondertussen dolgelukkig zijn dat andere clubs punten laten liggen zodat ze kunnen zeiken. Mensen die alleen maar over die coëfficienten kunnen lullen vinden het heerlijk als andere teams punten verspelen. Is een feit.

21 oktober 2021 om 23:08

Haha dit is echt zo. Zie allemaal mensen met een andere clubvoorkeur de seconde dat het artikel uit is reageren en provoceren. Tragisch als je donderdagavond bestaat uit het anoniem uitlokken van reacties bij vreemden. Fijne avond Fossen, hopelijk zondag meer geluk.

21 oktober 2021 om 23:18

Jij ook kerel, komt goed 👍

22 oktober 2021 om 00:02

@vijfmeterlijn uhm... als er dinsdag iemand zat te provoceren bij het mee praten bij ajax dan was jij het wel

22 oktober 2021 om 06:41

Uhm... Je kan ook lezen dat ik zowel tijdens als na de wedstrijd heb gezegd hoe goed ze hebben gespeeld en wat voor prestatie dat was. Misschien was ik tijdens het live meepraten een beetje in de waan van de dag, maar ik heb zeker niet geprovoceerd

21 oktober 2021 om 23:09

Die Schmidt is gewoon geen winnaar en dat straalt zich uit naar de spelersgroep. Zit geen power of opportunisme in dit elftal, schooljochies.

21 oktober 2021 om 23:13

Wat een onzin. Is ook geen schande om van Monaco te verliezen. Psv was voor mij ook niet de favoriet voor deze wedstrijd. Psv heeft verloren van een stugge tegenstander, AZ gewonnen van een stugge tegenstander en Feyenoord gewonnen van een nietszeggende ploeg. 3 uit 4, mag je alsnog trots op zijn, het is wel eens anders geweest.

21 oktober 2021 om 23:32

Geen schande? De manier waarop is best schandalig te noemen… En kijk even waar Monaco in Frankrijk staat. PSV had hier gewoon van moeten winnen. Punt!

22 oktober 2021 om 05:01

Natuurlijk is de kans dat één van de Nederlandse ploegen wint van Monaco klein. Zie Feyenoord, AZ of Ajax er ook niet zomaar van winnen. Alleen het had wel gekund of zelfs gemoeten. PSV was de betere. En met een betere spits zal het al snel veel beter gaan. En natuurlijk gewoon Sangaré op CVM, maar hij moest zo nodig een ridicule rode kaart krijgen.

22 oktober 2021 om 09:24

Wat lees ik hier nou? AZ gewonnen van een stugge ploeg en Feyenoord van een nietszeggende. Dus dr nr 5 van Duitsland is nietszeggend en Cluj is een stugge ploeg. Rutger die Feyenoords prestatie naar beneden moet praten whats new

21 oktober 2021 om 23:22

Leuk al die likes maar dit is gewoon onzin. Psv laat het niet op karakter liggen maar gewoon op kwaliteit. Zie analyses hierboven. Beetje een zwakke niet onderbouwde comment die door een aantal haters geliked wordt

22 oktober 2021 om 00:00

En t frappante is, ze hebben vooral zichzelf ermee ivm een extra cl plek

het is zo frustrerend. De kansen zijn er wel maar worden niet afgemaakt of de laatste bal is niet goed genoeg. Je twee beste spelers vallen uit en monaco scoort met de enige kans in de tweede helft. Ik zie de toekomst somber in, want het spel is al weken zeer matig.

Boscagli is geen CVM, Van Ginkel een oud wijf, zeg ik al bijna het hele seizoen. Jammer weer zeg, man man.

21 oktober 2021 om 22:53

Hoe speelde Madueke?

21 oktober 2021 om 22:55

Zeer pover. Kan wel hard rennen maar grossierde weer in balverlies

21 oktober 2021 om 22:55

Slecht. Maar als hij niet volledig hersteld bleek te zijn mag de medische staf een flink ander de oren krabben.

21 oktober 2021 om 22:59

Veel blaffen, weinig bijten

21 oktober 2021 om 23:10

Niet goed. Onzichtbaar eigenlijk.

21 oktober 2021 om 22:55

Oké prima, wie had je er dan neergezet? Pröpper en Guti? Lijkt me ook niet toch.

21 oktober 2021 om 22:56

Pröpper sowieso. En dan maar Boscagli erbij omdat je anders geen verdedigende ingestelde middenvelder hebt door het ontbreken van Sangaré.

21 oktober 2021 om 22:57

Vertessen brengt momenteel gewoon veel meer dan madueke. Misschien wat minder sierlijke voetballer maar tikt hem er langs en rent er voorbij. Madueke denkt dat ie robben is en uit stilstand even 3 spelers voorbij loopt.

21 oktober 2021 om 22:58

Allebei stukken beter dan Van Ginkel. Hij heeft werkelijk nog niets positiefs toegevoegd dit seizoen. Erg jammer, want op basis van zijn eerdere prestaties bij PSV keek ik erg uit naar zijn terugkeer.

21 oktober 2021 om 23:11

Pröpper in plaats van Van Ginkel. Boscagli moet denk wel zonder Sangaré, maar ze hebben allebei 0.0 loopvermogen en verdedigend kunnen ze gewoon weinig helaas.

22 oktober 2021 om 11:14

Propper had er wel in moeten komen, maar ik denk dat de combi met Boscagli er voor zorgt dat de ruimtes op het middenveld veeeeel te groot worden. Van Ginkel heeft vandaag geen bal naar je juiste kleur gespeeld, maar liep in ieder geval wat ruimtes dicht.

21 oktober 2021 om 22:57

Begrijp het ook niet. Waarom mocht van Ginkel steeds blijven staan? Volgens mij heeft hij 80 procent van de ballen wie hij kreeg verloren, dat kan toch gewoon niet? Maar dan wel Vini eraf halen, wie als enige naast Gakpo de wil had om te winnen, het was echt bar maar dan ook bar slecht. Er staat geen team, ze lopen niet voor elkaar en het lijkt wel alsof de meeste niet eens willen winnen.

21 oktober 2021 om 23:13

Pröpper moest er in de rust eigenlijk al in voor Van Ginkel. Heb gewoon meerdere keren gezien dat Vinicius of Gakpo diep ging en Van Ginkel echt op z’n elf-en-dertigste er achteraan hobbelde. En dan die slappe schoten van hem. Eerste helft werd het middenveld echt compleet overlopen, leek wel of ze er niet waren. Tweede helft deed Monaco maar wat, die hebben wat dat betreft echt wel geluk gehad. Vini werd de 2e helft prima gebruikt, maar voetballend heb je denk alsnog meer aan Zahavi. Wat mij betreft nog steeds Vertessen in de spits, zie echt wat in hem. En Madueke moet zich echt snel gaan herpakken.

21 oktober 2021 om 23:23

Ik begin me wel lichtelijk zorgen te maken om Madueke, nu weer z'n hamstring. Die ligt er dus weer 3-4 weken uit. Vraag me af of komende zomer de clubs weer in de rij staan voor Madueke, want zo'n blessuregevoelige speler wilt niemand. Hij lijkt ook echt met de rem erop te spelen de afgelopen weken, niet best hoor.

Vertessen vind ik een leuke renpaard maar daar is alles mee gezegd. Ben er niet echt fan van moet ik zeggen, ook vandaag weer, had een flinke kans maar schiet de bal gewoon het stadion uit, als hij dat 3x in de spits doet zijn mensen er ook snel klaar mee. Ik vond Vinicius prima vandaag, ietwat ongelukkig maar ik blijf toch altijd wel fan van dat Braziliaanse vuur. Ik vond hem zelfs samen met Mwene een van de betere bij PSV. Mensen moeten hem niet op zijn techniek gaan beoordelen, want dat heeft hij niet, hij staat er om balletjes aan te nemen en deze weer door te tikken naar o.a Gakpo, dit deed hij gewoon prima. Had ook gewoon een geweldige individuele actie vanaf rechts waaruit hij een flinke kans creeerde, hij maakte hem helaas niet af maar ik zie er wel iets in. Meer dan Zahavi wie al 34 is.

21 oktober 2021 om 23:40

Als het bij Madueke zijn hamstring is, dan is het waarschijnlijk wel meer als die 4 weken. Misschien is het dan wel verstandig om hem tot na de winterstop aan de kant te houden voor hij weer in een andere spierblessure valt.

22 oktober 2021 om 03:25

Zahavi kan niet eens een bal fatsoenlijk kaatsen. Die man mag van mij gewoon lekker op de bank blijven zitten.

Wedstrijd niet gezien weer de verdienste van scmidt ??

Kansen waren er in de tweede helft genoeg maar dan krijg je hem zo om de oren uit het niets. Ik wil niet altijd zeiken op Schmidt maar zijn wissels waren wederom dramatisch. Waarom mag vGinkel blijven staan en waarom zet je Zahavi niet erbij en laat je Vinicius staan?

21 oktober 2021 om 23:16

Die is inderdaad heilig verklaard, van Ginkel. Iedereen ziet dat hij het niveau niet aan kan.

Typisch psv... net iets beter, aardige kansen, maar toch verliezen.

Schimdt op de schietstoel eruit met die gozer . Hoe kan dat ajax met oorlogsterkte aantreed twgen Dortmund en deze schijtluis niet


Je bakt er niks van ga een 2e Bundesliga club coachen . Je helpt het beleid omzeep van . Gatver

21 oktober 2021 om 22:53

Wat is dit nou voor een onzinverhaal zeg. Vinicius voor Zahavi was de enige aanpassing en die legde hij toch vrij goed uit vooraf.

PSV en Europese avondjes is geen goed huwelijk de laatste jaren zeg, wat een drama weer!

PSV verdiende niets, Monaco verdiende niets en de s heids is een incapabele idioot.

De hele tweede helft speel je die gasten aan gort en komt er kans naar kans en toch ligt ie uiteindelijk aan de andere kant in het netje. Ook nog Madueke en gakpo uitgevallen. Wat een k*tavond.

22 oktober 2021 om 00:27

Als je dit aan gort spelen vindt, dan ben je snel tevreden. Ze hebben de bak gehad in de 2e helft. Maar als je daar verder niks mee doet, dan vind elke tegenstander het best. Geen plan, geen overtuiging en alleen maar hard werken.

22 oktober 2021 om 11:17

Monaco verdedigde compact en in de tweede helft ging PSV dus wat meer gebruik maken van de flanken. Daardoor kwam er meer ruimte in het midden en kwamen ze tot meer kansen. Veel kansen resulteerden in hoekschoppen, als je er daar gewoon eentje van binnen kopt (wat PSV veel doet dit seizoen), is er niets aan de hand. Verder geef je geen kans weg tot de 85e minuut en sta je alleen maar te voetballen op de helft van Monaco.

Ik ben niet snel tevreden en ben dat nu ook niet, want PSV beloond zichzelf niet, maar als je vind dat er geen plan was zou ik even het verschil tussen de eerste en tweede helft nogmaals bekijken. Deze keer was er juist een keer wél een duidelijk verschil in tactiek.


Kan er weinig positiefs over zeggen, eerste helft had net zo goed een KKD wedstrijd kunnen zijn, zo slecht. Tweede helft leek PSV wat beter in de wedstrijd te komen, veel schoten vanuit de 16 waarmee je Nubel echt niet bang maakt, uiteindelijk wel een prima goal van Gakpo wie daarna ook nog eens geblesseerd uit viel. Vinicius viel in mijn ogen positief op, maakte oorlog en had echt de wil om te winnen, heeft ook bewezen een balvaste spits te zijn, iets wat Zahavi helemaal niet is.

Madueke en Gakpo beide geblesseerd uitgevallen, 1-2 verloren met een late goal, het veldspel was verschrikkelijk, tja .. een avond om snel te vergeten en hopen dat de blessures meevallen. Europa League is wel klaar nu, deze mocht je echt niet te verliezen. Zonde.

21 oktober 2021 om 23:13

Zeer goed beschreven. Doodzonde en onnodig zeg. Kop op kerel!

Naja één ding weten we wel, zondag verliezen we sowieso 😅... alles minder de 3-0 is positief

verdomme zonde wel zeg, nondeju. 2e helft heer en meester, ondanks het uitvallen van Gakpo en Madueke. En dan krijg je hem zelf in de laatste minuten om de oren. Dit is wel thuiskomen van een koude kermis zeg...

Twee van je sterspelers geblesseerd eraf en onverdiend klopt krijgen in de 90e minuut. Een meer dramatische avond kan je je niet voorstellen. Potverdomme.

PSV moet eens leren van Europese wedstrijden, het zat er vandaag gewoon niet in, vooral de 1e h elft was het echt slecht. En dan scoor je de 1-1 en mis je zoveel kansen.. ja wat moet je dan? Nou beste PSV. Dan moet je de deur dichtgooien en blij zijn met een 1-1, want dat doe je Europees dan stond je er goed voor, en nu moet je knokken. Dom dom dom. Maar ja, keer op keer niet leren he.

Niet omdat ik voor Ajax ben…maar wat een drama voorin bij psv. Het leken wel een stel kippen en eenmaal vlakbij de 16 wist men niet wat ze met de bal aan moesten. Had een leuk weekje kunnen zijn met de volle buit voor Nederland qua punten

Obispo by far de slechtste speler op het veld als je het mij vraagt.

21 oktober 2021 om 22:54

Ik twijfel of je uberhaupt de wedstrijd hebt gezien. Obispo had zeer belangrijke tackles in huis. De grootste dissonant was zonder twijfel van Ginkel met Götze op de tweede plaats.

21 oktober 2021 om 22:57

Heb zeker de wedstrijd gekeken. Ga toch weg man. Die Obispo was met alles te laat en was zeer zwak. Monaco had namelijk een pingel mogen krijgen voor die dwaze tackle. Maar het is dat die scheids ook niet veel soeps was.

21 oktober 2021 om 22:59

Bij de eerste van die 2 tackles had hij er met rood af gemoeten, raakte helemaal geen bal.

21 oktober 2021 om 23:03

Als je zegt dat Obispo met alles te laat was en zwak is, dan heb je wat mij betreft de TV uit gehad of je ogen gesloten. Die tackle had zeker een kaart met een rood randje, maar dat doet niet af aan zijn uitstekende verdedigende vermogen deze match. Bij Van Ginkel ging vrijwel elke pass de mist in een Götze had het passerende vermogen van een zak hooi deze wedstrijd.

21 oktober 2021 om 23:14

@Stevenstingray geen bal raken en je man raken zijn twee verschillende dingen..

21 oktober 2021 om 23:16

@VijfMeterLijn
Je moet je eens af gaan vragen hoe het komt wáárom Obispo die alles of niets tackels moet maken. Antwoord: hij is telkens zijn man kwijt. Net als bij de 0-1. Hij staat gewoon te slapen. Later lijkt hij wel de reddende engel, maar eigenlijk moet hij gewoon een fout herstellen.

21 oktober 2021 om 23:30

Eens Sneek. Zo hadden wij dat met Tete die een fantastische tackle had. Die gebruikte hij meestal helaas om zijn eigen positioneringsfouten te herstellen. Had er best met rood afgekund in de eerste helft.

21 oktober 2021 om 23:43

@SneekPSV,

Ramalho was telkens zijn man kwijt ja. Bij de 0-1 staat hij inderdaad te slapen maar drommel mag daar ook wel wat meer doen. Het ergste zijn nog de backs, wanneer hebben zij voor het laatst een fatsoenlijke voorzet gegeven? Dramatisch!

22 oktober 2021 om 00:59

Alvarez moest in t begin ook elke keer zijn eigen fout herstellen

21 oktober 2021 om 23:01

Wat zeg jij nou joh? Obispo was weliswaar te laat bij de eerste goal maar stond daarna enorm te beesten. En kom niet bij me aan dat hij mazzel had geen pingel te veroorzaken, want de VAR vond t ook niks.

21 oktober 2021 om 23:04

Er is in de Europa League toch geen VAR? Of zit ik er nou naast?

21 oktober 2021 om 23:09

Er is wel VAR in de EL, al had ik het idee dat ze bij deze wedstrijd lekker aan het Netflixen waren op die schermpjes.

21 oktober 2021 om 23:10

Conference league niet, Europa league wel.

21 oktober 2021 om 23:18

Dan snap ik niet wat ze aan het doen waren. In eerste instantie dacht ik dat Obispo de bal raakte maar in de herhaling leek het mij een duidelijke rode kaart want doorgebroken speler. Wat de VAR daar dan aan het doen was is mij een raadsel.

21 oktober 2021 om 23:20

Ik zei het toch, netflixen. Er was daar vast iets leukers te zien dan deze zaadpot.

21 oktober 2021 om 23:21

Dat klopt. Als ee geen VAR is, dan kan hij er ook niks van vinden. Hij kwam dus gewoon erg goed weg.

Zuur je had hier de drie punten verdient. Hopelijk ligt Madueke er niet te lang uit, heerlijke speler om te zien en ben stiekem wel een beetje fan geworden.

Jammer hoor. Was niet nodig lijkt mij.Van Ginkel slecht en Vertessen was ook niet echt gelukkig op zijn zachts gezegd. Ik vind dat er weinig lijn zit in het spel van PSV. Vooral voorin het is echt heel erg matig.Oprechte vraag: staat de positie van Schmidt niet eens ter discussie?

21 oktober 2021 om 22:58

Schmidt is heilig verklaard door de directie en de meeste fans. De verlosser is hij in ieder geval zeker nog niet. Heeft t.o.v. zijn voorgangers zijn hele selectie mogen samenstellen en er worden flinke salarissen betaald maar het betaalt zich nog niet uit.

22 oktober 2021 om 08:11

Hij laat ze ook voetballen zonder idee, zonder taktiek, zonder overtuiging en langzaam vind ik ook, zonder inhoud/conditie.

PSV is een beetje als je kleine broertje dat fifa met je wilt spelen, dus geef je hem een niet ingeplugde controller. Dan denkt hij dat hij goed mee heeft gespeeld terwijl hij eigenlijk niks heeft gedaan. Vinicius kan retour afzender. PSV aanvallen onmachtig en verdedigend heel naief. Tegen de franse subtopper gewoon ondermaats resultaat. Scheids had alles goed door aan toneel maar had wel in mogen grijpen bij het tijdrekken!

21 oktober 2021 om 22:57

Het zal me niks verwonderen wanneer die Vinícius er geen goal inlegt dit seizoen… Die past helemaal niet binnen de manier van spelen…

21 oktober 2021 om 23:45

Dan scheelt hwt dat je hen voir volgend seizoen ook gehuurd hebt. Dan kan hij het dan big eens proberen.

Nog niets weggegooid natuurlijk en derde worden ze sowieso. En dan stroom je in in de conference league waar ze gewoon 1 van de kanshebbers zijn.

Jammer voor de coefficienten.. was bijna perfecte ronde geweest! PSV ook echt geen schim meer van het begin van het seizoen joh..

Jammer dat PSV deze wedstrijd niet winnend heeft kunnen afsluiten, ze speelden ook niet in hun sterkste opstelling.

En dan ook nog Garpo en Madueke geblesseerd, was onverdiend verliezen maar daar koop je niets voor.

Waardeloos dit zeg. PSV geeft helaas al jaren niet thuis in Europa. Verliezen van de nummer 10 van Frankrijk is zo onnodig.

21 oktober 2021 om 22:58

Je zet Monaco nu wel makkelijk weg zeg.

21 oktober 2021 om 23:04

Nee hoor. Dat is echt niet veel en dat heb je vandaag ook gewoon kunnen zien. 2x verdedigend slapen van PSV thats it

21 oktober 2021 om 23:05

Objectief is het nu ook gewoon een Europa League ploeg in mijn ogen. Het is niet meer het Monaco van een paar jaar geleden dat zelfs kon pieken in de CL. Hebben net als Benfica een jasje uitgedaan qua kwaliteit. Puntje was verdiend geweest vandaag, alleen koop je daar in Europa helaas niks voor.

21 oktober 2021 om 23:38

Het was in 2021 seizoen 20/21 de nr 1 van Fr...in punten. Dit voor jouw info. 2 x van PSG gewonnen
Dat Boadu n totale miskoop is wist ik van te voren.

22 oktober 2021 om 00:24

Dat weet je toch. Europees hebben ze geen enkele ambitie. Ze moeten kampioen worden om de CL miljoenen te pakken. Na de winterstop hebben ze alleen een Eredivisie programma, dan moeten ze vlammen!

Het zal de emotie zijn, maar ga maar op je muil met je tactiek. Wat is die laffe coach allemaal weer aan het doen? Zahavi sparen voor een spits die niet scoort? Het welbekende wanpresteren…. Veel schoten (op of naast de goal), wen veldoverwicht en er dan weer lekker lullig afgaan… Dit wordt niks zolang Schmidt er staat…

In augustus zoveel reacties hier gelezen dat PSV een serieuze kans zou maken om de Europa League te winnen. Aadje de Mos die Obispo al in Oranje had gepraat, Madueke die volgende zomer een recordtransfer zou maken en Ramalho de verlosser die PSV verdedigend nodig had.. Uiteindelijk is het bij PSV eigenlijk elk jaar hetzelfde; een aantal super goeie wedstrijden, maar vooral super veel wedstrijden ondermaats, waarbij verloren wordt van Europese middenmoot en ze het moeilijk hebben tegen het rechter rijtje van de Eredivisie.. Denk dat het verstandig is om de euforische uitspraken over PSV in het vervolg achterwege te houden tot ze daadwerkelijk een half jaar op constant hoog niveau kunnen presteren. Het ziet er namelijk naar uit dat ook dit weer een teleurstellend seizoen wordt, wat voor heel Nederland jammer is.. Overigens wel leuk om te zien dat Boadu toch redelijk z’n plekje heeft gevonden bij Monaco, had ook een transfer kunnen zijn die verkeerd had kunnen uitpakken voor hem

21 oktober 2021 om 23:05

Hoewel ik het niet met je eens ben, kon ik je nog wel redelijk volgen, tot die laatste zin. Boadu speelde namelijk tot vandaag nog he-le-maal niets klaar bij Monaco. Hopelijk voor hem is de ban nu wel gebroken.

21 oktober 2021 om 23:14

I know dat hij weinig heeft klaargespeeld, maar toch laat hij (wellicht op de trainingen?!) nog voldoende zien om nog genoeg speeltijd te krijgen.. Dat bedoelde ik ermee te zeggen!

22 oktober 2021 om 11:21

Hij is ook pas 20 hè, als ik de volgers van Monaco hier en daar moet geloven zien ze hem daar ook nog echt als talent. Daarom vond ik de analyse vooraf (van Gijpie?) ook een beetje onzinnig, met dat vertrouwen van teamgenoten en dergelijke. Monaco heeft een duidelijk plan en het is lekker voor hem dat hij nu een belangrijke goal maakt! Hij krijgt de tijd, dit is een mooie opsteker en hopelijk zet hij dus die lijn door

21 oktober 2021 om 23:36

Boadu is een totale faal bij Monaco
Ook op de trainingen
Mocht spelen pm andre voorhoedespelers te sparen

Dit begint echt op mijn lachspieren te werken. Deze duitse wondertrainer krijgt het maar niet voor elkaar om een belangrijke wedstrijd te winnen. Overwinteren wordt nog een hele opgave pffff

21 oktober 2021 om 23:04

Tja…. Dat had ie hier met winst heel anders neer kunnen zetten. Maar spelers raken alleen maar geblesseerd, terwijl ze amper 90 minuten volmaken.
Overwinteren gaat zo niet gebeuren….

21 oktober 2021 om 23:49

Enndat is precies de rede dat ze geblesseerd raken. Kunnen de belasting maar 60 minuten aan. Als ze dan langer moeten spelen dan vordt het trickie.

22 oktober 2021 om 11:23

Beetje te makkelijk, want belangrijke wedstrijden in bijv de JC schaal werden wel gewonnen. Maar dat vergeten we voor het gemak dan maar weer hè. Ik heb er ook wel vertrouwen in dat we uit bij Sociedad en Monaco (met Sangare er bij) wel punten kunnen pakken. Het is gewoon een rare poule met 3 gelijkwaardige ploegen en Sturm Graz. Anyhow, eerst zondag maar overleven.

Pfff. Wat jammer. Zoveel energie erin gelegd, Cody kwijt, Noni kwijt, 30 doelpogingen en dan 2-1 verliezen. Analyse van vandaag is simpelweg dat het bruut tegenzat. Wel als leeuwen gestreden voor de winst, da's positief en daar wil ik het graag bij houden.

21 oktober 2021 om 23:11

Geluk dwing je ook een beetje af. Als team stond 't prima maar indivdueel zeer veel slordigheden en foutjes. Zelfs Götze was besluiteloos. Zonde.

21 oktober 2021 om 23:29

Heb je helemaal gelijk in hoor. Geluk dwing je af. Maar pech kun je soms weinig aan doen. Neem dat moment dat Gakpo met een beetje geluk scoorde, dat dwing je af, en dan heb je echt het gevoel dat ze erop en erover gaan. Zoveel aanvalsdrang. En dan raakt Gakpo geblesseerd, wat weer gewoon pech is. Voor de rest probeerde ik vooral de positieve punten te benadrukken, want de teleurstelling is veel groter dan de frustratie bij mij.

22 oktober 2021 om 00:13

Ik snap je helemaal. In de voor mij natuurlijk euforische week, richt ik me op zo'n avond als vanavond op volledig Europees succes. Zag ik eerst Vitesse die winnende maken, hoopte ik ook op meer na die 1-1 door Gakpo. En het zat er ook aan te komen waardoor de deksel op de neus extra hard is als je zo laat die tegengoal krijgt. Ik ben dan gewoon zuur omdat ik 90minuten lang echt PSV supporter ben haha. Mensen zullen me een slijmbal noemen, maar ik kan echt ontzettend genieten van de andere kwaliteiten die een PSV of Feyenoord heeft ten opzichte van m'n eigen club zonder dat ik me daarover slecht voel ofzo haha.

22 oktober 2021 om 00:46

Haha ik heb precies hetzelfde. Levert ook de meest waardevolle discussies op want fans van andere clubs, met minder emotionele binding, kijken toch heel anders naar jouw cluppie. Mits er geen afgunst is natuurlijk. Ik vind het dus ook leuk om Ajax te analyseren, zeker als ze veel (potentiële) oranje internationals hebben. Daarom zit ik ook op VZ , hier heb je aanhangers van allerlei clubs en ook veel mensen die gewoon voetballiefhebber zijn.

Dat gezegd hebbende ben ik zondag natuurlijk 90 minuten totaal ontoerekeningsvatbaar 😂 dan zie ik álles door een PSV bril. Gelukkig ebt dat altijd snel weg, want anders kan ik beter op een PSV forum gaan zitten.

Succes zondag! Ik heb er ondanks de tegenslagen wel zin in. Aanvallend zullen we weinig kunnen brengen, maar verdedigend kunnen we wel de pot dicht gooien. En als Gozobuyuk een beetje meewerkt er misschien een gevecht van maken. Voetballend gaan we het iig niet redden! Maar denk wel dat PSV uit dat andere vaatje tappen kan.

22 oktober 2021 om 09:08

Jij ook veel succes en plezier Mt87; we zijn dan 90minuten even de grootste vijanden haha. Ontoerekeningsvatbaar: ik doe mee. Mooi hoe je dat proces beschrijft. Ik denk dat het ook gewoon goed is om aan te geven dat we vanuit onze clubbril kijken toch? Mensen komen nogal snel met dat we niet objectief zijn, maar niemand is objectief op dit forum, dat is het hele doel van dit gebeuren. Op naar zondag!

22 oktober 2021 om 08:12

zat inderdaad wat tegen, maar ze spelen echt zonder idee. Geen driehoekjes formeren en ik vind de techniek van de middenvelders echt ondermaats, buiten Gotze. Maar Gotze heeft het ook niet meer.

22 oktober 2021 om 14:29

@ $Dot , dat gebrek aan driehoekjes is al lange tijd mijn ergernis nummer één qua veldspel, dat speelde onder Cocu al. Vind het zo gek dat er aan zo'n basiselement van het veldspel niet meer aandacht wordt besteed. Fred Rutten was de laatste die dat deed en die is al 10 jaar weg.

Schmidts tactiek werkt heel goed in de omschakeling, maar als je de tegenstander terugdrukt (of wanneer die zich terug laten zakken) moet je veel geduldiger kunnen spelen om het gaatje te vinden.

PSV heeft de individuele kwaliteiten om immense druk te ontwikkelen, maar staat dan tactisch zo slecht (trechtervoetbal) dat ze dan elkaar alleen maar in de weg zitten. Dat kun je de coach wel aanrekenen.

4 overwinningen van de 5 deze week door de Nederlandse ploegen. Jammer dat PSV faalt om een top week te maken

Tja, hoe lang kan deze succescoach nog aanblijven.. laat overal punten liggen en laat de concurrent verder en verder uitlopen. Over tien jaar kijkt men terug en dan was dit de coach die van PSV definitief de 2e club van NL maakte..vreemde keuzes, allemaal geblesseerden, ‘pressie voetbal’ dat niet terug te zien is enz enz

Sommige zijn hier aan het overdrijven of niet gekeken. Psv de betere, maar zoals altijd maken ze niks af en zit er niet echt een idee achter. Ze hebben gewoon een prima team, waarmee ze veeeel beter mee kunnen.raargenoeg elke wedstrijd maken ze het spel (bereiken er helemaal niks mee)

Ja maar geef hem tijd, dan komt het wel. Pff wat een drama zeg. En dan Vini wisselen terwijl van Ginkel mag blijven, die absurd slecht was. En wat een ego trippers voorin zeg. Vini speelde niet slecht maar werd slecht gebruikt of niet gezien. Vertessen ook, kon afleggen en Vini scoort maar nee. Zo onnodig dit. Minimaal een gelijkspel was verdient geweest maar ja.

Sangare is er niet en PSV verliest weer. Coincidence? I think not. Heel jammer dat PSV hier niet minimaal nog gelijkspeelt, het had een hele mooie avond kunnen betekenen voor Nederland. Er had echt wel wat meer in kunnen zitten, maar het mocht niet zo zijn. Volgende wedstrijd moet er gewonnen worden van Monaco om in ieder geval in de EL door te gaan, Con.l hebben ze sowieso want ik zie ze min 3e worden. Als Ajacied verder ook niet heel treurig om dat Gakpo en Madueke uit zijn gevallen. Van Gakpo kon ik niet precies zien wat het was, maar van Madueke leek het alsof hij naar zijn hamstring greep. (Ik kan het fout hebben) Maar mocht dat het geval zijn, dan mist die sowieso Ajax uit.

21 oktober 2021 om 23:03

Ja zou wel erg pech zijn als ze beiden niet kunnen spelen. Met een 1-2 nederlaag en je creatieve snelle vleugels missen. Zal mentaal ook wel zijn effect hebben op de wedstrijd van zondag dan.

Vervelende speler die Vicinus, bij iedere overtreding of het nou wel of niet terecht is dat overdreven theater. Als je dan kijkt naar een Gakpo is toch prettiger, geen gerol en gezeur gewoon maar puur de focus om goed te spelen.

Jammer dat PSV weer onnodige punten laat liggen voor Nederland. Vooral veel dreiging en druk naar voren gezien. Maar ook geen extreme kansen. Had gehoopt dat PSV een stuk volwassener zou zijn met het over de streep trekken van de punt(en).

21 oktober 2021 om 23:11

Jij met je punten. Elk team speelt voor zijn eigen Europese toernooi. Ik heb een leuke open wedstrijd gezien. PSV speelt wat slordig de laatste tijd, maar werken er wel hard voor. Nederlandse clubs presteren goed dit jaar in Europa. Ook PSV pakt goed zijn puntjes. Deze poule is nog niet gespeeld en als ze 3de worden, spelen ze ook nog Europees.

21 oktober 2021 om 23:21

Als je van je directe concurrent verliest op de coëfficiëntenranking zijn die punten zeker belangrijk. Als je twee CL plekken wil hebben op termijn. Hier een resultaat boeken was zeker mogelijk geweest en jammer dat het weer niet over de streep wordt getrokken. Dat vind ik overigens oprecht want gun iedere Nederlandse club succes in Europa.

21 oktober 2021 om 23:42

Deze poule is nog niet gespeeld? Heb je gezien welke wedstrijden psv nog moet spelen?

Ondanks dat psv niet goed speelde hadden ze hier in eigen huis kunnen en moeten winnen van een net zo zwak Monaco.

Ze hadden zichzelf een goede dienst kunnen bewijzen met het oog op Europese overwintering maar bovenal het Nederlands voetbal een goede dienst kunnen bewijzen, deze week was de kans op 5/5, 5 Nederlandse clubs, 5 overwinningen…

Ik ben bang dat het voor psv klaar is. Monaco en Sociedad geven dit niet meer uit handen en ik ben onderhand klaar met die Schmidt.
Waarom geen Zahavi? Waarom breng je hem pas de laatste 5 minuten? Waarom vasthouden aan Madueke en van Ginkel die beiden al geruime tijd geen bal goed raken?

Nee, Schmidt gaat hier geen geoliede en winnende vechtmachine van maken

Zoals altijd; slappe hap, geen karakter en geen killers. Schmidt blijkt voor de zoveelste keer een tactisch onbenul te zijn. Wat een slecht voetbal zeg. Ik hoop Propper zo snel mogelijk in de basis te zien. Wat Van Ginkel dit seizoen brengt is mij een raadsel. Een basisplaats op basis waarvan? Mwene voegt voetballend helemaal niks toe en die Vinicius is meer aan het zuigen en lapdancen met de verdedigers van de tegenpartij dan bezig zijn met scoren. Dit is niks en word niks.

22 oktober 2021 om 03:34

Van Ginkel speelt op basis van loopvermogen kan niks anders bedenken en ik vond vinicius best goed spelen hoor. Beter dan Zahavi in ieder geval

Ik had het idee dat ze pep pillen genomen hadden bij PSV, het leek de gehele wedstrijd dat ze haast hadden. Met meer rust aan de bal had je echt van dit Monaco moeten winnen.

21 oktober 2021 om 23:29

Er zit gene voetbal in ploeg, alles is zo paniekerig ook aan de bal is het help help help, geen gezicht man, ze trainen niet met bal op de traingen..

22 oktober 2021 om 08:14

Dit inderdaad, paniekerig. Geen rust aan de bal, niet vooruit kijken voordat je hem krijgt. Gewoon weinig voetbalintelligentie.

Had gedacht dat PSV iets beter was. Maar los van individuele kwaliteiten van 3 spelers is het toch vrij pover.

Ajax wint superieur en oppermachtig, Psv gaat weer laf en ondermaats op z’n bek…. Ben ik jaloers op Ajax? Absoluut, want wij gaan daar nimmer meer bij in de buurt komen. Zondag de pampers maar uit de kast want het zal ons dun door de broek gaan….

21 oktober 2021 om 23:22

Een toch blijven dat wedstrijden op zich die Ajax zo goed als nooit makkelijk wint...

Ligt het aan mij of was PSV vandaag een elftal die sterk verdedigde maar aanvallend best wel matig was. Ze schieten weliswaar veel richting doel maar dat heeft weinig nut als je niet schiet om te scoren. Ik zag vandaag niet de wil om elkaar in een goede scoringspositie te brengen terwijl daar enkele malen toch volop ruimte voor was. Ik weet niet of het een gebrek aan ervaring of inzicht is van de flankspelers of wellicht is het allebei. Het is naar mijn inziens wel op dit moment het verschil tussen Ajax en PSV.

21 oktober 2021 om 23:27

Had bij rust al 0-3 kunnen en moeten zijn voor Monaco, verdedigend was t niet best

22 oktober 2021 om 00:01

Inderdaad blijkbaar zager Kieft en Gijp + Voetbalzone niet dat Obispo een duidelijke pingel veroorzaakte !

Alle drie Europese wedstrijden speel je niet best maar ben je toch de betere in al die wedstrijden, kwalitatief komen we gewoon zwaar te kort. Onze sterspelers laten het allemaal afweten met uitzondering van Gakpo, die overigens wat meer oog kan hebben voor medespelers. Sangare en Propper moeten echt het blok gaan vormen op het middenveld, verder heel erg duimen dat PSV hun vorm van de eerste paar wedstrijden weer terug gaat vinden anders wordt het wederom een lang seizoen.

21 oktober 2021 om 23:21

Je kan niet drie keer de betere zijn en toch verliezen of gelijkspelen. Dat kan een keer gebeuren (PSV tegen willem2) maar niet structureel. PSV is niet de betere maar mist intelligentie en drive.

21 oktober 2021 om 23:31

Dat is niet zo.
Tenzij je 90 min rennen, vliegen en stormen als " beter" ziet.
Obisko had al 2 x rood moeten hebben..
En ook dat is PSV. Behalve Madueke en Gakpo vn " Sturm und Drang"

21 oktober 2021 om 23:41

Waarvoor had Obispo dan rood moeten hebben? Hij ging bij die pingel voor de bal, dus dan had ie volgens de regels een pingel en geel tegen moeten krijgen (no triple punishment). Het tweede moment weet ik niet waar je op doelt.

Ten eerste moet je de kansen afmaken uiteraard. Maar ten tweede ben ik totaal niet onder de indruk van wat Psv laat zien. Het rent en het vliegt maar en wil een enorm hoog tempo spelen wat de meeste spelers bij Psv totaal niet aan kunnen. Dat zorgt voor een enorm chaotisch geheel met veel balverlies. Dit kost zo ongelooflijk veel kracht, dat gaat toch niet. Zeker Van Ginkel trekt dat totaal niet maar staat wel op een cruciale positie. Hoor nu Kieft min of meer hetzelfde zeggen. Monaco had gek genoeg wel problemen met dat spel van Psv, leden ook veel onnodig balverlies en konden de rust ook niet bewaren. Vinicius heeft niks voor elkaar gekregen, wat zijn kwaliteiten zijn heb ik nog niet kunnen ontdekken, daar heb je echt weinig aan. Gakpo is degene die het moet doen eigenlijk. Dat kan hij ook maar het is wel heel moeilijk om van 1 speler afhankelijk te zijn.

PSV man man man die halen de laatste jaren nooit resultaat in Europa. Drama gewoon. Hoe willen ze überhaupt in de buurt komen van Ajax als je in Europa niks kan presteren. Daar komt het grote geld vandaan. Snap niet wat ze allemaal doen. Het is zo half/half. Dit Monaco moet je gewoon verslaan en zeker thuis. Een jaartje Europa League knallen is ook gewoon mooi. Heeft Ajax bewezen in 16/17 en dat was het begin waar Ajax nu staat. Sorry maar het gat wordt steeds groter en daar is een reden voor.

Ach PSV 😔 Gelukkig hebben ze daar nog wel gloeilampen....

PSV gaat Europees waarschijnlijk niet overwinteren. Nog 2x uit tegen de sterkste tegenstanders en ook nog eens in punten op achterstand. Ook dubbel jammer omdat Ajax, Feijenoord, Vitesse en AZ geweldige zaken doen voor Nederland op de Europese coefficientenlijst. Is PSV straks weer afhankelijk van de andere Nederlandse clubs in Europees verband. En wie weet, door die resultaten straks als tweede in de groepsfase CL terecht komen. Het kan verkeren, sprak Bredero...

21 oktober 2021 om 23:20

Als ze 3de worden overwinteren ze ook.

21 oktober 2021 om 23:25

Ja lekker Conference League spelen… Daarmee komen we niet dichter bij Ajax, maar wellicht moeten we die strijd maar gewoon al als verloren beschouwen!

21 oktober 2021 om 23:28

Als Nederland via de lagere Europese competities meer punten haalt haal je ook mogelijk sneller een 2e C.L. ticket, de Confetti league kan nog wel eens goed uitpakken.

21 oktober 2021 om 23:29

Nou in de Conference League kan PSV genoeg Europese punten sprokkelen om in de toekomst bij lotingen beter geplaatst te zijn. Ajax heeft zich in Europa ook omhoog gewerkt via de Europa League en niet via de Champions League. Je positie op de Uefa lijst is gewoon belangrijk.

22 oktober 2021 om 00:59

Ajax heeft de meeste punten gehaald in de CL. Daar wat to des overleven kevert erg veel bonuspunten op. Verder ook gewoin veel punten gehaald in groepsfase afgelopen 2 jaar ondanks uitschakeling. Daarbij stijgt de waarde van je spelers meer als je CL speelt. En zials het nu gaat wil ik ook nog weleens zien of ze daar veel punten gaan halen. Want ze zouden ook in de EL wel even vele punten gaan halen. En ik hoop dat het nog gaat gebeuren, want met wat meer overtuiging kunnen ze gewoon nog minimaal 9 punten halen.

22 oktober 2021 om 11:47

Werkt dat zo? Dat is dan nog een geluk bij een ongeluk, want dan gaan ze zeker door. Thuis tegen Sturm Graz zijn toch min of meer 3 ingecalculeerde puntjes?

Als Nederlander hoop je dat Nederland weer een tweede CL ploeg mag afvaardigen. Maar als je naar vanavond kijken zou het een blamage zijn als PSV dan in een sofa naar de groepsfase gaat. Iedere ploeg knokt voor de punten en PSV laat het voor de zoveelste keer weer afweten in de Europa League. Maar als je het in de EL niet redt heb je in de CL helemaal niets te zoeken. Jammer een domper op een prachtige Europese avond.

21 oktober 2021 om 23:21

Heb je de wedstrijd wel gezien? Je kunt zeggen dat PSV niet goed gespeeld heeft, maar ze hebben zeker wel geknokt. Sowieso wel een beetje klaar met dat negatieve geluk elke keer als een team in Europa niet wint.

21 oktober 2021 om 23:27

Ze gooiden er zelfs af en toe alleen maar energie in..dan wordt het een Duits " Sturm und Drang" team in. Het mag wat slimmer, wat meer als Gakpo..teveel hardlopers

21 oktober 2021 om 23:27

Ja Boris omdat Monaco dat toeliet, maar echt gevaar kwam er nou niet van. Negatief terecht kritiek PSV levert wanprestatie tegen een b team uit Monaco,

21 oktober 2021 om 23:30

Wat liet Monaco toe? Knokken voor elke bal? Dat doe je als team wel of niet. Daar heeft de tegenstander weinig mee te maken. En qua negativiteit, zie ik jou inderdaad heel vaak naar voren komen.

21 oktober 2021 om 23:32

Spelopvatting bij Monaco was verdedigend, wat snap je hier niet van? Monaco b moet je gewoon van winnen als PSV zijnde. psv onwaardig dit.

21 oktober 2021 om 23:38

Wat snap jij niet? Mijn compliment is dat ze geknokt hebben. Dat heeft niets met de tegenstander te maken.

22 oktober 2021 om 00:03

Je hebt een klein puntje. Maar is ervoor knokken een compliment waard? Volgens mij is dat een basisvoorwaarde. En dat geldt nu niet alleen voor PSV hoor, dat hoor/lees ik vaker. Maar ervoor knokken is gewoon geen compliment waard, dat is een basis voorwaarde.

22 oktober 2021 om 00:26

@aqua1 Waarom roep je constant Monaco B? Ik vraag me soms echt af of je er uberhaupt wel verstand van hebt of gewoon kinderachtig loopt te lullen hier.

22 oktober 2021 om 00:49

Omdat Yedder en Martins normaliter basisspelers zijn, zo ben ik nog wat speler vergeten, maar boeien, je moet hier gewoon van winnen, klaar als een klontje.

22 oktober 2021 om 14:57

Dus je noemt nu 2 spelers. Sangare en Zahavi zijn normaliter ook basisspeler, speelde PSV dan ook met een B elftal? Ik bedoel, wie A zegt moet ook B zeggen.

21 oktober 2021 om 23:21

Dat is al decennia het Europees verhaal van PSV….

21 oktober 2021 om 23:27

Als PSV niet eens kan winnen van Monaco B heb je niks in EL te zoeken.

21 oktober 2021 om 23:29

Monaco b ook overdreven... want dan kan je ook de selectie waardes tegenover elkaar zetten.

21 oktober 2021 om 23:34

2 andere spelers dan de wedstrijd afgelopen zondag tegen Lyon (redelijk topper lijkt me, dus dat zal de sterkste opstelling zijn) Monaco B noem jij dat.

21 oktober 2021 om 23:38

@Aqua1: komt het ooit in je op om eens positieve comments hier te plaatsen? Ik zie je alleen maar zeer negatief overal reageren (en dan bedoel ik niet vandaag, maar altijd). Is je leven zo zwaar?

PSV moet eens een voorbeeld aan Ajax en Feyenoord nemen! Een type trainer als Ten Hag en Slot zou bij PSV ook betere resultaten leveren. Zoals het nu gaat, gaat het nergens over…

21 oktober 2021 om 23:26

Is van groot belang dat de verwachte kapitaalinjectie van 30-50 miljoen goed besteed gaat worden. Is serieus geld waarmee je bij goed geïnvesteerd in principe makkelijk zou kunnen overwinteren in iig EL.

22 oktober 2021 om 00:06

Zal zeker gied besteedt mieten wordwn. Want hwt is geen injectiw maar een lening a 1,5%. Dus die 50 miljoen plus rente zal ook nog een keer terug mieten richting die samenwerkende "vrijgevige" sponsoren.

PSV heeft gewoon ook te veel spelers die nooit meer top worden. ( zahavi, van ginkel, gotze, proper.) voor de eredivisie prima maar Europees red je het dan net niet.

21 oktober 2021 om 23:30

Als Vitesse van Spurs B kan winnen, Moet PSV dat helemaal kunnen van Monaco B. het is een schande dat dei roger er nog zit..

22 oktober 2021 om 00:30

Kun je voor mij de opstelling van Monaco A geven?

22 oktober 2021 om 01:48

Hier is de A opstelling

Nubel
Aguilar
Disasi
Maripan
Jacobs
Tchouameni
Matazo
Golovin
volland
Martins
Ben Yedder
22 oktober 2021 om 13:47

Heb even naar hun wedstrijden gekeken, maar Jacobs en Matazo spelen niet alles, allebei 5 wedstrijden in de competitie. Ze misten dus Golovin voorin en hebben Martins en Ben Yedder gespaard, door ze te laten invallen. Vooral voorin dus gemankeerd.

Boadu man..je had er 3 moeten maken. Mist het nivo.
Monaco eerste helft beter.
PSV met veel inzet in 2e helft. Gakpo en Obisko uitblinkers. Vinicius twijfelgeval.
Al met al terechte overwinning voor Monaco dat niet met de beste voorhoede aantrad.

Wel heel zuur dat psv dit seizoen zowel tegen Benfica als Monaco verliest, de directe tegenstanders voor het Nederlands voetbal qua coëfficiënten.

Ik ben geen PSV fan verder maar beide momenten met Vinicius waren toch gewoon penalties? De 2e was wellicht om te discussiëren of het erin of het erbuiten was. Met een VAR was de monaco goal ook geen zekerheidje, buitenspel op de millimeter. Waarom is er geen VAR eigenlijk? Echt belachelijk.

21 oktober 2021 om 23:40

Heb het gevoel dat de VAR in Europa bijzonder weinig wordt gebruikt. Obispo had volgens mij ook een pingel tegen moet krijgen en geel (hij ging namelijk voor de bal, dus als het dan een pingel is, is het volgens mij geen rood meer)

22 oktober 2021 om 13:05

Naja, volgens mij is er geen VAR in de Europaleague, dus dat verklaard een hoop.

22 oktober 2021 om 13:38

In de Europa League volgens mij wel, alleen in de Conference League niet.

Niemand had verwacht dat Vitesse deze ronde punten zou pakken, dus Arnhem: hartelijk dank!
Voor alle zeverende ajacieden: geniet van dinsdag, hou je verder niet bezig met de rest, aangezien je je toch hoog verheven voelt boven diezelfde rest

21 oktober 2021 om 23:59

Ik ben ook Ajacied, maar had toch wel gehoopt en verwacht dat PSV meer zou brengen in Europa. Helaas zeer teleurstellend tot zover, dat kun je niet ontkennen.

22 oktober 2021 om 00:05

Dat kan ik prima ontkennen, aangezien ik het niet zo ervaar.

22 oktober 2021 om 00:10

Dan is een kinderhand misschiem snel gevuld. En komt daar misschien wel het grootste probleem om de hoek kijken. Ze kijken altijd naar de tegenstander. Maar kijk gewoon eens naar wat je zelf kan. Ff mooie compilatie van de voorrondes in CL en de JC-schaal en zeg dan eens gewoon; kom maar op, wij zijn PSV en ga van je eigen kracht uit.

22 oktober 2021 om 00:20

Ben je snel tevreden zeg nattekano. Van voorronde CL naar waarschijnlijk Conference League. Kom op man. PSV onwaardig lijkt me.

PSV is de nummer 52 van Europa... Dit is blijkbaar het niveau wat ze al jaren hebben in Europa. Ik dacht aan het begin van dit seizoen dat ze een eind zouden komen in de EL, maar moet een wonder gebeuren willen ze de volgende ronde halen. Hopen dat ze in de conference League nog wat punten pakken, dat zijn ze wel verplicht.

22 oktober 2021 om 00:08

Dit is blijkbaar het niveau.. Ze verliezen van AS Monaco, dé Franse koekenbakkers bij uitstek.. Heb je iets nodig om je verheven te voelen, of is dit verlies genoeg?

Deze nederlaag staat symbool voor het huidige PSV. Waar PSV vroeger een team was dat inzakte, loerde op de omschakeling en er bij voorkeur in de slotminuut met de overwinning vandoor ging, is het nu precies het tegenovergestelde. Er zit totaal geen karakter in deze ploeg, geen idee achter het spel. In plaats van gegenpressing zien we een elftal dat inefficient met zijn energie omgaat en uiteindelijk verzeild raakt in kansloos gebrei. Schmidt heeft van PSV een kansloos elftal gemaakt dat alles representeert waar PSV niet voor staat. De hele winnaarsmentaliteit is er gewoon uit gesloopt

Naar mijn mening moet psv meer rust hebben bij bal bezit. Niet direct blind en zonder gevoel/overzicht de bal paasen. Dat is het grote verschil met ajax zij beheersen dat juist wel heel goed. Op momenten meer de bal aan de voet houden en versnellen als er ruimte is en ruimte creëren zonder bal. Lijkt me toch dat zoiets voor een gedeelte te trainen is. Inzicht en gevoel zijn niet te trainen. Aan de trainer om de juiste poppetjes te gebruiken. 🙏

Tsja, iedereen die hier zegt dat dit een terechte uitslag is, heeft ofwel niet gekeken, is zeer gefrustreerd of probeert te provoceren.

PSV heeft het volledig aan zijn eigen slordigheid en gebrek aan aanvallende intelligentie te danken dat ze hier niet winnen. Monaco voetbalde 20 minuten leuk, maar na die eerste goal hebben ze, op de twee counters waarbij Boadu doorbrak na, tot de laatste 6/7 minuten, geen enkele aanvallende intentie meer getoond.

PSV voetbalde, vooral in de tweede helft, best aardig tot ongeveer 25-30 meter van het doel van Monaco, maar als ze eenmaal bij de 16 kwamen leken ze allemaal verdwaald. Götze had vandaag zijn dag niet, maar Van Ginkel ging wel met afstand aan kop in de malaise. Waar ik dacht dat het na vorig seizoen bijna alleen maar beter kon dan Rosario, begint het er langzaam op te lijken dat we er op achteruit zijn gegaan.

Ik ben niet een van de mensen die nu vindt dat Schmidt ontslagen moet worden, maar er moet toch inmiddels in ieder geval kritisch gekeken worden naar zijn positie, want soms zijn Rogers wegen echt ondoorgrondelijk.

Met de blessures van Gakpo en Madueke erbovenop is het al met al gewoon een ongelooflijke zaadavond geworden en er moet echt iets veranderen wil PSV nog iets van dit seizoen maken.

Nog een Tchouameni appreciation post. Wat is die gast goed zeg. De nieuwe pogba.

Ik heb het ff terug gekeken, maar doordat Ramalho 2x verkeerd staat moet obispo ook uit positie waardoor boadu de eerste keer kon doorlopen op goal en scoren en bij de 2e goal komt het centrum daardoor helemaal vrij. Mja, Ramalho mag ploeteren wat die wil maar hy is aankoop van trainer dus hij gaat er nooit uit.

Zoals gedacht delft PSV wederom het onderspit tegen een fatsoenlijke tegenstander. Ze zijn echt nog niet door in deze groep. Ik hou me nog altijd vast aan mijn voorspelling, dat PSV derde eindigd.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

PSV

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax3341
2.PSV3113
3.Feyenoord2918
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
M. GötzeMiddenvelder120
BrumaAanvaller125
Y. VertessenAanvaller123
E. ZahaviAanvaller124
J. DrommelKeeper130
M. DelangheKeeper00
Y. MvogoKeeper10
Voor de complete selectie: Clubpagina PSV.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina PSV.

2 fans
Aanvaller, 20 jaar

In de wandelgangen

Dinsdag 30 november
Scouts van Ajax, Manchester United, Borussia Dortmund, Internazionale, Southampton, Everton en Rangers waren zondag aanwezig bij Charleroi - Anderlecht. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren