Mourinho keihard na vernedering: ‘Nu gaan jullie me dit niet langer vragen'

Vrijdag, 22 oktober 2021 om 11:08Mart van Mourik • Laatste update: 11:08

José Mourinho is donderdagavond zichtbaar geïrriteerd voor de camera verschenen. In het Conference League-duel met Bodö/Glimt ging AS Roma met 6-1 onderuit, en dat leidde tot veel frustratie. Het was de grootste nederlaag ooit voor een team dat onder leiding stond van de Portugese keuzeheer.

Mourinho begon aan de ontmoeting in Noorwegen met een vrijwel volledig elftal aan wisselspelers. Onder meer Rick Karsdrop zat niet bij de wedstrijdselectie, terwijl Tammy Abraham, Henrikh Mkhitaryan, Lorenzo Pellegrini en Bryan Cristante pas in het tweede bedrijf hun opwachting maakten. “Het is mijn verantwoordelijkheid dat ik besloten heb om met dit elftal aan te treden”, vertelt de coach na afloop van de nederlaag voor de camera van Sky Italia.

“Ik heb hen laten spelen die normaal gesproken niet veel minuten maken. Gezien de beperkte selectiebreedte en het grote aantal wedstrijden dat we moeten spelen, moest ik veel basisspelers rust geven. Bovendien wilde ik mijn basiskrachten behoeden voor blessures, want we speelden op kunstgras en in slechte weersomstandigheden. We hebben verloren van een team dat meer kwaliteit in de basisopstelling had dan wij”, foetert Mourinho.

De coach krijgt op persconferenties regelmatig de vraag waarom hij vaak dezelfde basiself het veld in stuurt. Ook afgelopen zondag kreeg Mourinho na de 1-0 nederlaag tegen Juventus een vergelijkbare vraag, en liet hij bovendien een pijnlijke stilte vallen. De Portugees viel drie jonge verdedigers uit zijn spelersgroep publiekelijk af en probeerde ogenschijnlijk een signaal af te geven richting het bestuur om de selectie te versterken. Ook nu beschermt Mourinho zijn spelersgroep niet.

“Als je altijd met dezelfde spelers zou kunnen spelen, dan zou ik dat doen. Het is een groot risico”, vindt de keuzeheer. “Er is een significant verschil tussen de kwaliteiten van onze basisspelers en de reserves. Ik kende de beperkingen van sommige spelers en het is niets nieuws, maar ik had een betere respons verwacht. Nu zullen jullie me niet meer vragen waarom we altijd met dezelfde namen spelen. Ik heb al met de spelers gesproken in de kleedkamer en ik ben eerlijk geweest. Het was een team met veel beperkingen. De twaalf à dertien spelers zijn één ding, maar de rest... We zullen nu het gewicht van deze historische nederlaag op onze schouders moeten dragen”, besluit Mourinho.Gerelateerd

Meer sportnieuws

42 reacties (laatste reactie door fr_ronnie)

Tsja, de topploegen nemen deze competitie totaal niet serieus. Leuk voor Bodo, niemand heeft ooit van die stad of die club gehoord, maar nu verslaan ze een ploeg uit een grote competitie. Ik zou me als Roma-speler hier ook niet voor op kunnen laden. Vorig jaar nog halve finale EL, nu op een bijveld in het noorden van Noorwegen.

21 oktober 2021 om 21:56

Ondanks dat zou je toch verwachten dat de spelers meer kunnen brengen dan dit. Lijkt me dat je als wisselspeler jezelf ook wil laten zien.. ze worden er wel voor betaald natuurlijk. Maar goed..

21 oktober 2021 om 22:05

Arrogantie ten top.

21 oktober 2021 om 22:14

Tsja zonder Karsdorp zijn ze natuurlijk ook gewoon kwetsbaar.

21 oktober 2021 om 22:18

Nou ja, niemand Geweldige stuntploeg dat de afgelopen jaren gigantische sprongen heeft gemaakt en echt ontzettend leuk voetbal speelt. Raad je aan om hun verhaal op pak 'm beet Google te lezen.

21 oktober 2021 om 22:38

Jaa volgens ze ook al een poosje nu. Helaas kunnen we Patrick berg en botheim wel op ons buik schrijven als heerenveen zijnde. Zelfde liedje als altijd.

22 oktober 2021 om 06:53

Niemand van gehoord? Ik ben inmiddel al een paar jaar fan van de club. Als vorig jaar in de laatste minuut dat schot op doel erin was gegaan dan had men toen AC Milan uit verslagen. Helaas was het geluk toen aan de kant van Milan en was er geen return in Bodo. Maar de beelden gingen de wereld over. Bodo werd toen al geroemd om het aanvallende voetbal. Ook Mourinho en As Roma zullen de beelden gezien hebben voor ze afreisden naar Bodo. Voor de echte voetballiefhebbers was winst Bodo geen verrassing.

22 oktober 2021 om 12:19

Is die Bjorkan niet die speler die Feyenoord wilde hebben?

22 oktober 2021 om 12:22

Klopt, maar ik zie hem uiteraard liever de opvolger van Wijndal worden bij AZ
Maar belangrijkste speler bij Glimt is Patrick Berg, die ik helemaal graag bij AZ wil zien. Die kans is helaas heel klein.

22 oktober 2021 om 08:59

Punt is dat je beroep voetballer is, en je daar elke maand een belachelijk groot bedrag voor op je rekening wordt bijgeschreven. Dan mag je ook verwachten dat je je oplaadt voor een Europese wedstrijd, ook al ben je bankzitter en is het in het koude Noorwegen op een kunstgrasveld.

Als je dan met 6-1! op je donder krijgt als het grote AS Roma dan moet je je toch afvragen of je geschikt ben prof, zeker gezien de kritiek van Mourinho.

Dit is gewoon een schandalige uitslag, zoiets als mijn club Feyenoord 3 jaar terug had met die 4-0 nederlaag tegen … eh, ik ben de naam alweer vergeten, zo’n klein clubje was dat.

22 oktober 2021 om 11:18

Trencin, slowakije. De club van Tscheu la Ling.

22 oktober 2021 om 18:05

Inderdaad, helemaal vergeten.

23 oktober 2021 om 12:46

"het grote AS Roma" maar feit blijft dat zij net als Tottenham het tweede elftal opstelden... Maar bij Vitesse word dat overal bij vermeld en zegt iedereen oh Vitesse wint van de Spurs? Leuk maar het is het tweede elftal...

23 oktober 2021 om 12:54

Maar het blijft een tweede keus die zo’n, volgens zeggen, €170 miljoen waard is,
Vergelijk het eens met de selectie van Vitesse, zelf met het stadion erbij kom je niet in de buurt van dat bedrag. En van Roma zal er ook een groot bedrag aan spelers in het veld gestaan hebben.

Overigens, deze 2 uitslagen bevestigen het gelijk van Johan Cruijff: een zak geld scoort nooit een doelpunt.

Nou Mourinho is duidelijk. Het is ook wel schokkend dat AS Roma zo weinig spelers van kwaliteit heeft. Ze hebben op de bank helemaal geen kwaliteit(als ze met de vaste basiself spelen). Dat kan toch niet bij zo'n club.

21 oktober 2021 om 21:57

Italiaanse clubs zijn ook hard getroffen door Corona. Ik denk dat het geld er niet is.

21 oktober 2021 om 22:12

Is echt geen nette reactie van Mourinho om voor de hele pers steeds de helft van je selectie te kleineren dat ze er niks van bakken. Wat een zelfvertrouwen zullen ze nu hebben zeg. Wel een sneer naar de directie maar wat kunnen die eraan doen dat Roma geen betere spelers kan kopen.

22 oktober 2021 om 13:54

De laatste keer dat Mourinho het ergens goed gedaan heeft is ook alweer lang geleden. Het sneue aan hem is dat zijn grote bek nog geaccepteerd werd toen hij grote successen boekte. Nu is het een grote bek met slechte resultaten. Op een gegeven moment wordt het gewoon zielig.

23 oktober 2021 om 04:21

Wat had hij dan moeten zeggen? Dat het wereldspeler zijn? Ik denk dat ze hem dat ook niet in dank hadden afgenomen want ze weten zelf ook wel dat dat dan gelogen is. . Ik zie liever een trainer die eerlijk is...al was het wel zijn eerste keerdat hij eerlijk was, dan een trainer die met een groot lulverhaal komt.

Mourinho is gewoon klaar. Ben groot fan van hem, maar moet toegeven dat hij zijn beste tijd heeft gehad. Tactisch niet meer zo sterk als hij was en de huidige generatie raakt niet meer geïnspireerd door hem. Hij kan niet werken met de spelers van tegenwoordig en wordt steeds chagrijniger. Straks nog ff half jaartje Newcastle pakken. en daarna lekker met pensioen.

21 oktober 2021 om 23:10

Hij staat nog steeds vierde met Roma. Zo slecht doet hij het niet. Daarnaast heeft Roma best wat nieuwe spelers erbij gehaald en heeft het gewoon tijd nodig. Bij vlagen laat hij opzich geen slecht voetbal zien en speelt hij wel wat aanvallender. En van Lazio en Juventus-uit kun je verliezen. Als hij 10de stond met Roma, dan had ik je gelijk gegeven, maar nu is de kritiek een beetje onterecht.

22 oktober 2021 om 13:57

@FcGrun

Vierde staan met Roma is inderdaad redelijk. Maar ook niet top. En als je dan zo’n nederlaag krijgt te verwerken, dan is het totaalbeeld toch niet erg positief. Maar goed, hij zal nog wel wat tijd krijgen, en dan zullen we zien of het beter wordt.

21 oktober 2021 om 23:35

Mourinho is niets veranderd. Hij is er niet op vooruit gegaan, maar ook niet achteruit. In ieder geval niet in tactisch opgezicht.

Los van het geweldige jaar met Porto, is het altijd een trainer geweest van afbraakvoetbal met kwalitatief retesterke spelers. Alleen tegen de allerkleinste teams kan hij het spel maken, verder is het terugzakken en counteren.
Als het materiaal iets minder is, dan zien we terug dat ie heel veel overeenkomsten heeft met het gros van de middelmatige trainers.

Als hij érgens in verminderd zou zijn, dan is het misschien "het heilige vuur".

23 oktober 2021 om 04:23

Als hij dat half jaartje new castle nog nodig heeft om met pensioen te kunnen gaan, dan moet hij toch eens snel gaan leren hoe met geld om te gaan, haha.

Het ligt natuurlijk op geen enkele manier aan Jose zelf.

21 oktober 2021 om 22:12

Tegenwoordig moet je een ploeg klaarstomen voor de vele wedstrijden. Het lijkt erop dat sommige coaches dit niet goed beheersen...Jose is er hier een van.

21 oktober 2021 om 22:22

Mourinho rekende altijd al op een speler of 14-15 en de rest liet hij gerust als een baksteen vallen. Ook spelers in bescherming nemen op de een of andere manier lijkt hij verleerd te zijn. Dat is in het huidige voetbal in zowel de top als subtop in Europa gewoon niet meer lang houdbaar.

23 oktober 2021 om 04:25

Hij haalt alleen successen met clubs waar de spelers hem nog respecteren maar door zijn gedrag de afgelopen jaren, doen ze dat niet meer. Doet niemand dat trouwens nog.

21 oktober 2021 om 22:43

Het zegt letterlijk ''het is mijn verantwoordelijkheid dat ik dit team heb opgesteld.'' Dit komt op mij gewoon over dat hij zegt dat het zijn schuld is hoor, hij legt de schuld bij zichzelf. Maar het kan aan mij liggen.

22 oktober 2021 om 14:00

XIII

Ik lees in dezelfde tekst dat hij die opstelling gemaakt heeft omdat hij vindt dat de selectie te smal is om in alle wedstrijden een goede ploeg op te stellen. Ik lees het als een opzichtig signaal aan de clubleiding. Dus ja, hij neemt verantwoordelijkheid voor de opstelling, maar niet voor de kwaliteit van het elftal. Daarmee legt hij het toch eigenlijk weer ergens anders neer.

Sorry, maar tegen wie?? Dit is een regelrechte schande haha.

22 oktober 2021 om 06:57

BODO GLIMT 🇧🇻

Hoe is het mogelijk dat je zo praat over je elftal. Na vorige keer wist je al dat die gasten hoogstwaarschijnlijk in zak en as zitten, totaal geen vertrouwen van de trainer. Misschien terecht als er een gebrek aan kwaliteit is, maar je moet het wel met dat materiaal doen, en je zal ze toch op de een of andere manier moeten motiveren om voor je door het vuur te willen gaan. 1 ding is zeker, die jongens weten dat ze nooit meer iets goeds kunnen doen bij Mourinho.

21 oktober 2021 om 22:30

Het is dat die gasten ook voor zichzelf voetballen om zich bij andere clubs in de kijker te spelen, maar anders zou je bijna denken dat die gasten het expres hebben laten lopen na dat commentaar van Mourinho afgelopen weekend. Jij ons afvallen, wij jou afvallen. Maar zoals gezegd zou dat niet zo goed zijn voor hun zelf. Al hebben ze nu ook geen goede beurt gemaakt natuurlijk.

22 oktober 2021 om 14:01

Misschien is het toch stiekem in de hoofden gaan zitten. Dat je toch weer een paar procent minder scherp aan de wedstrijd begint.

Jaren geleden werd van Mourinho gezegd dat hij een slechte, chagrijnige verliezer was, maar dat hij het wel altijd op nam voor zijn spelers. Nu is hij alleen nog een slechte, chagrijnige verliezer.

Wat een geweldige flapdrol deze Mourinho. Hij zou zelfs met een C team niet zo op zijn bekkes mogen gaan tegen Bodo. Hij koos er met zijn volle verstand voor niet zijn sterkste opstelling te maken en is er keihard voor afgestraft. Dan is het wel heel laf om die spelers er de schuld van te geven, maar elke club op zijn niveau speelt doordeweeks Europees. Inter, Milan, Juve en Atalanta moesten ook gewoon zware wedstrijden spelen en konden niet verslappen. Wat een lulkoek van Mouriho om nu ineens te klagen over zijn selectie. Hij heeft zichzelf en zijn club geblameerd.

22 oktober 2021 om 06:59

Jij onderschat Bodo Glimt 😁

6-1 verliezen van dit team ligt inderdaad niet aan José. Wat een drama pot. Hopelijk zondag 110% tegen Napolitaans.

In de 2e helft heeft hij 5 basisspelers ingebracht (allen voor de 60e minuut), waarna ze 4 van de 6 goals tegen hebben gekregen

Ik gun het Mourinho zo vaak en zo hard mogelijk op z’n bek te gaan. Een kinderachtig en arrogante trainer die het verdient om te falen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

AS Roma

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Napoli3219
2.AC Milan3214
4.Atalanta2811
5.AS Roma228
Voor de complete stand: Serie A
SpelersPositieW
J. VeretoutMiddenvelder134
T. AbrahamAanvaller133
S. El ShaarawyAanvaller132
E. ShomurodovAanvaller111
Carles PérezAanvaller70
Rui PatrícioKeeper130
R. CalafioriVerdediger50
Voor de complete selectie: Clubpagina AS Roma.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina AS Roma.

849 fans
Coach, 58 jaar
SeizoenClub
2021- AS Roma
2019-2021 Tottenham Hotspur
2016-2018 Manchester United
2013-2015 Chelsea
2010-2013 Real Madrid
Laatste voetbalnieuws

AS Roma overwintert ondanks eerdere zeperds ‘gewoon’ in Europa

AS Roma heeft zich verzekerd van overwintering in de Conference League. Het team van José Mourinho won donderdagavond met 4-0 van Zorya Luhansk en weet zich daardoor verzekerd van een plek...Lees verder

In de wandelgangen

Vrijdag 26 november
Chelsea heeft Nicolás Tagliafico op het oog als vervanger van de langdurig geblesseerde Ben Chilwell. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren