Engeland fileert Tottenham: ‘Nederland heeft coronaregels versoepeld, maar...’

Donderdag, 21 oktober 2021 om 21:30Dominic Mostert • Laatste update: 21:34

De Engelse media zijn uiterst kritisch op de keuze van Nuno Espírito Santo om met een B-elftal af te reizen naar Arnhem voor de wedstrijd tegen Vitesse. De trainer van Tottenham Hotspur liet de spelers die zondag in actie kwamen tegen Newcastle United (2-3 zege) allemaal thuis. De keuze kwam Tottenham duur te staan, want Vitesse was donderdagavond met 1-0 te sterk in de groepsfase van de Conference League.

De Daily Mail noemt het winnende doelpunt van Maximilian Wittek 'superb', maar is over het geheel verrast door de overwinning van de minnows van Vitesse, wat zoiets betekent als ‘kleinduimpje’. "Kort voordat hij woensdag op het vliegveld naar Nederland stapte, verhief Nuno Espirito Santo zijn stem. Hij weersprak de suggestie dat de Conference League slechts een bijzaak was. Hij verwierp het idee dat Tottenham nu twee verschillende elftallen heeft: een voor de Premier League en een om Europa mee door te reizen. Wat jammer, dan, dat die boodschap niet aankwam bij de spelers die waren meegereisd naar Arnhem", schrijft de krant wat cynisch.

"Geen van de elf spelers die afgelopen weekend speelde tegen Newcastle United stond in Arnhem op het veld. In plaats daarvan speelde Tottenham met de tweede keus. Geen risico aan verbonden, schijnbaar. Yeah, about that... Na een belabberde wedstrijd van Tottenham schudde GelreDome op zijn grondvesten. Dit is een memorabele overwinning die Vitesse nog wel even zal koesteren. Een verdiende, ook nog." Het verschil in beleving bij Vitesse en Tottenham was volgens de krant duidelijk merkbaar. "Het volksfeest op de tribune bij Vitesse sprak boekdelen. Voor Vitesse, op dit eiland vooral bekend als de leerschool voor Chelsea-jongelingen, was dit een bijzondere avond, een zeldzame wedstrijd tegen een grote Europese club."

"Voor Tottenham was het vooral een pijnlijke manier om herinnerd te worden aan de vrije val sinds de laatste reis naar Nederland. Tweeënhalf jaar na de heroïsche overwinning op Ajax, verliet Lucas Moura Londen niet eens. De rest van het eerste elftal ook niet", aldus de krant. Ook The Sun zag de keuzes van Espírito Santo verkeerd uitpakken. "De trainer startte met een jochie genaamd Scarlett in de spits. Dat was wel toepasselijk, want dat was de kleur van zijn gezicht na de nederlaag", schrijft de krant. De kleur 'scarlet' is scharlakenrood in het Nederlands.

"Je kunt niet anders dan afvragen wat wijlen Jimmy Greaves (topscorer aller tijden van Tottenham, red.), die vrijdag wordt begraven, gevonden zou hebben van een ploeg met zo'n tactiek. Je kunt ook niet anders dan medelijden hebben met de zeventienjarige Dane Scarlett, die de positie van Harry Kane moest opvullen in de voorhoede. Nederland heeft de coronaregels weliswaar versoepeld, maar de arme jongen was toch geïsoleerd. Wat Nuno ook zegt, het is duidelijk dat hij Vitesse heeft onderschat en daarvoor de prijs betaalt." Door de nederlaag staat Tottenham met vier punten op de derde plaats in de poule.Gerelateerd

Meer sportnieuws

51 reacties (laatste reactie door eduard1962)

"hij weersprak de suggestie dat de Conference League slechts een bijzaak was."

Sure, we stellen élf andere spelers op, maar we vinden deze competitie net zo belangrijk...

Erg knap van Vitesse. Mooi dat een team dat niet eens geweldig is en ook niet fantastisch in vorm is Europees resultaten kan boeken door hard werk, goeie tactische keuzes van de trainer, dragende spelers die hun verantwoordelijkheid nemen en wat geluk. Tegen Mura moet je thuis winnen en dan heb je al negen punten. Om de stunt te completeren moet je dan nog een keer stunten tegen Rennes of Spurs. Twee voorrondes overleven en negen punten verzamelen zou ook al heel goed zijn (zeker gezien de tegenstanders).

Die Wittek is echt een heerlijke back. Die gaat nog een mooie stap maken na dit seizoen. Prachtige prestatie van Vitesse en Spurs fan ben je niet voor de lol… Treurig.

Niks nieuws, veel spelers weten dat zij geen basis gaan spelen en spelers als Alli en Winks gaan gewoon verkocht worden.
Deze competitie boeit mij echt helemaal niks en er is zeker wel een team voor de competitie en een voor deze bagger competitie. Het geeft wel mooi duidelijkheid over wie echt basismateriaal is. Ik dacht bijvoorbeeld dat Lo Celso wel zou kunnen vechten voor zijn plaats met Ndombele ook omdat hij met Argentinië top speelt maar die kan het voorlopig wel vergeten na zijn slechte wedstrijd. Bergwijn is net terug maar kan het voorlopig ook wel vergeten lol zelfde gaat op voor Sanchez, Rodon, Alli, Winks en Davies.

De spelers van vandaag mogen zich overigens wel schamen want die moeten gewoon kunnen winnen van Vitesse. Hopelijk gewoon de talenten laten spelen want die tonen wel inzet, leuk om Markanday zijn debuut te zien maken. Volgende keer gewoon alle 11 talenten doen aub.

Hopelijk snel deze onzin afgelopen.

Edit: Ik noem het een bagger competitie omdat het een bijverzonnen competitie (gewoon voor meer wedstrijden) is die echt 0 aanzien heeft. Ik noem de teams niet bagger want dat zijn wij zelf al lol.

21 oktober 2021 om 21:54

Spur... dan moeten ze zich terugtrekken en ploegen laten spelen die er wel voor willen voetballen.. als je je er te goed voor voel.. wegwezen dan..

21 oktober 2021 om 22:03

Wel leuk je te goed voelen voor de conference league maar eigenlijk ook niets te zoeken hebben in de andere leagues.

21 oktober 2021 om 22:14

Wat mij betreft bannen ze de Engelse teams uit de Conference League. Ik snap wel wat Mo bedoeld want voor Engelse clubs is een trip naar Arnhem een vervelend tussendoortje, maar trek je dan terug en laat een een ploeg uit Albanië, Kazachstan of Georgie de tijd van hun leven hebben.

21 oktober 2021 om 22:18

Als het aan mij lag dan had ik dat al gedaan 😅 Landen met minder tickets verdienen het sws al meer en met die drukke speelschema’s gaat het gewoon niet.

21 oktober 2021 om 23:05

@BJP79 Dan liever niet, sorry. Het speelschema is al druk genoeg en de breedte qua kwaliteit gewoon niet goed genoeg. Een Engelse beker is veel belangrijker dan de Conference League als je het mij vraagt.

22 oktober 2021 om 01:14

Hebben jullie eindelijk eens een keer kans op een prijs, doe je niet je best. Wat een avond zeg, thuis op het nest in een volle Dome. En wat hedde we er een feest van gemaak. Vitesse speelde natuurlijk ijzer sterk maar behalve een schot op de lat vond in tottenham erg matig. Die kwamen hier en dachten wel even te winnen. Niet rekenend kp een vites met het mes tussen de tussen de tanden. Forza Vites

22 oktober 2021 om 09:30

Geloof mij maar, niemand loopt te pronken met de winst van de Conference League tenzij het een club is die (bijna) nooit Europees speelt want dan is het terecht een puike prestatie. Al zouden wij hem winnen dan gaat niemand dat een prestatie vinden (inclusief eigen fans). Je verliest echt alleen maar op meerdere vlakken als Spurs zijnde.

23 oktober 2021 om 01:46

Dit. Mensen doen hier alsof Spurs deze kans met beide handen moet aangrijpen. Alsof ze er geen grapjes over zouden maken als Spurs hem daadwerkelijk won. Dit is de Audi Cup van Europees voetbal.

21 oktober 2021 om 22:32

Wat een laffe reactie, niets anders te verwachten van een in nederland wonende successupporter

21 oktober 2021 om 22:51

Ik ben alles behalve een successupporter lol Als ik dat zou zijn dan heb ik de verkeerde club uitgekozen Al sinds mijn 9de/10de fan van Tottenham Hotspur en de eerste en enigste club waar ik ooit supporter van ben , ben geweest of zal zijn 🐓 WHL was prachtig en ik heb het gelukkig nog mogen meemaken. Heb gewoon nooit veel gehad met Nederlandse clubs/voetbal (behalve zelf voetballen natuurlijk) en keek vaak buitenlands voetbal of speelde mooi zelf en dat was het enige wat telde toen. Ik bepaal zelf wel ff wie of wat ik support.

En er zijn zat redenen waarom deze competitie gewoon niet de prioriteit is voor Tottenham, maar daar mag jij het oneens mee zijn. Jammergenoeg geëindigd op een plek waar een competitie bijverzonnen is.

22 oktober 2021 om 01:35

@026broekie, spursfans zijn absoluut geen successupporters, er is immers weinig succes geboekt. De echte successupporters zijn fan van liverpool, city, real Madrid en barca ed.

22 oktober 2021 om 02:42

Hoe kan je iemand die een club support die in 1991 voor het laatst een fatsoenlijke prijs hebben gewonnen, en 60 jaar terug voor het laatst een landskampioenschap hebben gepakt. Nou een succes supporter noemen hahah?

22 oktober 2021 om 06:31

Geen successupporter maar een ramptoerist dan. Supporter ben je van je local club, de regio waar je binding mee hebt

22 oktober 2021 om 06:52

Dat vind ik dus zo'n onzin Andreas. Misschien voelt MotheSpur wel de meeste binding met Londen? Jouw standpunt geldt misschien voor mensen die inderdaad hun locale club steunen, maar iedereen heeft een eigen reden om een bepaalde club te steunen. Lijkt mij niet aan jou om te bepalen wat voor een andere de definitie van supporter is.

22 oktober 2021 om 09:33

Jij gaat niet voor mij bepalen waar ik wel of niet binding mee heb. Ben je helemaal de weg kwijt? 😂

22 oktober 2021 om 09:54

Andreas, dat is pertinent onzin wat je zegt. Je bent supporter van de club die jou het meest aanspreekt. Een Groninger kan best supporter zijn van MVV (om maar eens een dwarstraat te noemen) omdat het hem/haar (whatever) ergens heeft geraakt.

22 oktober 2021 om 10:34

Aldus de directeur supporterszaken Nederland? Mag iemand lekker zelf weten wat hij support?

21 oktober 2021 om 22:40

Het trieste is dat wanneer Spurs geen Son en Kane zou hebben, ze de Conference League niet eens zouden halen. Ik duim voor je dat het dit jaar nog een keer lukt!

21 oktober 2021 om 23:02

Klopt denk ik wel maar dat zullen wij nooit weten met de als als als vragen, net zo bij andere clubs toch.

21 oktober 2021 om 23:10

Treurig... Engelse teams presteren alleen door de grote zakken met geld die ze hebben....zielig om fan van te zijn. Blijf lekker thuis dan.

22 oktober 2021 om 00:25

Dat geld is gewoon exponentieel meer geworden door de grote deals en kijkers maar dat is niet altijd zo geweest hoor. Alle factoren komen hen gewoon beter uit in die competitie en zij hebben het ook wel goed gedaan qua commercie sinds de PL in 1992. Dat voetbal over geld gaat tegenwoordig dat is bij alle grotere clubs nou eenmaal zo. In elke competitie is daar zelfs grote afstand tussen bovenaan en onderaan. Ik weet dus niet precies wat je punt is. Denk je werkelijk dat het mij als jochie wat boeide hoe het financieel in elkaar zat? Tottenham is niet altijd financieel gezond geweest hoor. Ben jij “beter” omdat je een andere club support? Jij kent mijn redenen en geschiedenis toch helemaal niet in verhouding met Tottenham toch? Zo raar om dat zielig te noemen zonder ook maar iets te weten over de persoon zelf…

Ik vind andere dingen gewoon belangrijker voor de club die ik support. De Conference League hoort daar gewoon niet bij, sorry dat het jou irriteert jongen.

22 oktober 2021 om 00:29

Kansloze reactie, het huidige Tottenham moet in de PL vechten voor überhaupt een plekje bij de top 6 en dus plaatsing voor de EL. Misschien vergeten dat met het winnen van de Conference League een plek in de EL wordt bemachtigd? Afijn, mij hoor je verder niet klagen, wmb stel je in de thuiswedstrijd een C-elftal op. Volgende ronde is een leuke onverwachte bonus voor Vitesse.

22 oktober 2021 om 00:35

Waarom kansloos? Het zorgt meer voor problemen dan pluspunten deze extra competitie. Erg druk speelschema en dan ga ik liever voor een Engelse beker ofzo. De selectie os al niet breed qua kwaliteit en dit team moet gewoon kunnen winnen dus ik begrijp de keuze wel. De beste spelers hebben wij gewoon nodig voor de competitie of je het nou triest vindt of niet. Van mij mogen jullie door hoor, ik zou er niet wakker van liggen om eruit te gaan. Wel kinderachtig om het kansloos te noemen maarja mensen tegenwoordig…

22 oktober 2021 om 00:32

Deelnemen is niet verplicht he
Of vond je dat " intresseert mij niks" pas na afloop?

22 oktober 2021 om 00:38

Nope, vond het al niks. De plaatsing brengt winst met zich mee in de competitie dus je gaat voor de hoogste notering. Hoopte alleen meer van de talenten te kunnen zien. Ook is dit mijn mening he, ik weet niet hoe de club er zelf over denkt en ik spreek niet namens hen. Ik speel niet en maak ook niet de keuze of het team meedoet (hoop dat je dat doorhebt) Next question.

22 oktober 2021 om 06:16

Snap wel dat de Spurs niet op de conf.league zitten te wachten. Maar de punten die je hier haalt tellen even hard mee voor de uefa clubranking als punten behaald in de CL. En de clubranking is weer belangrijk voor startgeld CL, loting voor voorronde CL, potindeling etcetera. Snap best dat de Spurs spelers rust willen geven, maar vandaag hebben ze zichzelf wel echt tekort gedaan. Maakt mij niet uit, prima voor Vitesse en Nederland.

22 oktober 2021 om 09:23

@mothe Spur: wat een arrogante commentaar...toegegeven, het is geen Audi Cup maar het blijft wel een echte Europese prijs.

Ik snap dan ook niet dat alle 'grote' ploegen met B-C elftallen spelen, onder het mom van rust.

22 oktober 2021 om 09:40

Mag je arrogant vinden maar ik vind het een heel begrijpelijk argument als je team gewoon niet kwalitatief breed genoeg is en de prijs vorig jaar niet eens bestond. Onze beste spelers heb je nodig voor de competitie en de nationale bekers in Engeland.De meeste fans hier van Arsenal wilde zelf ook niet in deze competitie belanden, en dat begrijp ik volkomen. Van mij mag je geïrriteerd zijn hoor, veranderd niks aan mijn mening. Ook als wij hem zouden winnen dan heb ik niks met deze competitie en is het gewoon niet een prijs die je opnoemt sorry.

Op werk ging ik de spelers van het B elftal opzoeken op transfermarkt. Die Gil is voor 25 miljoen overgenomen, dat is al meer dan de gele Vitesse selectie waard is. Ben ook tegen een B team super trots!

21 oktober 2021 om 21:56

Gil gaat ook wel meer minuten maken voor ons en is een erg goed talent maar was vandaag matig. Zeker goed gedaan van Vitesse 👍🏼

De spelers van vanavond kregen de kans om zich te tonen voor meer minuten want wij hebben geen kwalitatief brede selectie maar het geeft alleen maar meer aan dat zij geen basis horen te zijn.

Gefeliciteerd trouwens

22 oktober 2021 om 00:43

Ik vond Gil eigenlijk de enigste bij Tottenham die echt een beetje het initiatief nam om daadwerkelijk iets te proberen. Je zag aan hem echt dat hij constant in het spel betrokken wou worden om daadwerkelijk iets te doen. Verder deed Sanchez het achterin ook heel aardig naar mijn mening, al kon het ook liggen aan het verschrikkelijk slechte timen op kopballen van Darfalou en Baden Frederiksen. Daarnaast kan je langzaamaan ook wel echt veronderstellen dat Dele Ali zijn hele carriere vergooid (of mogelijk zat er gewoon niet meer in en had hij voornamelijk anderhalf sterk seizoen).

Al met al een hele leuke avond voor de Vitesse-supporters waarbij je gewoon een mooi resultaat hebt geboekt op een moeilijke tegenstander (ook al verscheen deze ogenschijnlijk met 9 ongemotiveerde spelers aan de aftrap).

22 oktober 2021 om 00:49

Gil is zeker een ruwe diamant en toont altijd inzet maar ik had meer verwacht van hem. Voetbal is meer dan technische kwaliteit. Inzet, geloof en spelen als team zijn minstens net zo belangrijk. Vitesse was daarin gewoon beter ongeacht wie er speelden. Daarom hebben zij gewoon terecht gewonnen.

21 oktober 2021 om 22:31

Je mag ook trots zijn. Zo'n B team is niet niks en het is gewoon een prachtige prestatie van Vitesse. Geniet ervan!

Zeldzame wedstrijd tegen een "grote Engelse club"?Lachwekkend statement, Tottenham is alles behalve groot, een parodie op een zogenaamde topclub. En dat bewijzen ze keer op keer, ook nu weer.

21 oktober 2021 om 21:57

Blijft een grote Engelse club of je het nou wilt of niet haha

Goed gedaan Vitesse 👍🏼

21 oktober 2021 om 22:43

Dan is everton en zelfs sunderland ook een grote club...

21 oktober 2021 om 22:53

Oke.

Als Nuno zegt deze competitie serieus te nemen dan zal hij toch de laatste drie wedstrijden gewoon met zijn A-ploeg moeten spelen. Als ze thuis niet van Vitesse winnen is het normaal gesproken game-over en dat is zelfs met de B-keuze een gigantische blamage.

21 oktober 2021 om 22:00

Van mij hoeft het echt niet, als zij verder willen komen dan moet het B elftal gewoon meer inzet tonen want zij zijn goed genoeg. Deze competitie is naar mijn mening echt niet belangrijk en wil geen basisklanten zien sorry. Geef juist de goede talenten de kans en de spelers die zich willen bewijzen.

21 oktober 2021 om 22:14

Daarom vind ik het ook zo'n blamage. Er staat meer kapitaal op het veld dan bij nagenoeg alle andere teams in de competitie met hun A-elftal en nog lijkt het helemaal nergens op. Er wordt niks gecreëerd, nauwelijks een goede individuele actie en miscommunicaties achterin. Deze spelers moeten laten zien dat ze ook aanspraak maken op minuten in de belangrijke wedstrijden, want begrijpelijk is het natuurlijk wel dat vooral de PL voorrang krijgt gezien de sportieve en commerciële belangen.

Ja het is eigenlijk heel logisch dat je een B elftal opstelt. Het is geen Europa League mensen maar nog een flink niveautje lager namelijk de conference leauge. Voor Vitesse is het leuk maar voor een grote Europese club is het niet meer dan logisch dat je 11 andere spelers opstelt.

Aan de ene kant begrijp ik dat de Conference League niet echt een aansprekende competitie is voor de Spurs, maar tegelijkertijd is het wel een competitie die ze zouden kunnen winnen. En het is nou niet zo dat die prijzenkast uitpuilt daar in Londen. Is toch lekker als je een keer iets in die prijzenkast kan zetten lijkt me. De PL gaan ze denk ik de komende jaren sowieso niet winnen met al die grote teams en nu komt er binnen een paar jaar waarschijnlijk nog eentje bij die bovenin mee gaat spelen. Tenzij ze een jaar als Leicester hebben maar die kans acht ik minimaal, dus waar speel je dan in hemelsnaam voor?

De zogenaamde sterren van Tottenham waren ook wel echt bedroevend vandaag. Geen idee wie het slechtst was van de drie, maar Bergwijn, Alli en Lo Celso mogen zich zich echt doodschamen na vandaag.

Wat een flauwekulverhalen lees ik hier. Spurs blameert zich geweldig door te doen alsof deze wedstrijd me een B of C team kan worden afgedaan en dan wordt er gesteld dat Spurs dat deed omdat de selectie te smal is en er te veel wedstrijden zijn. Wat een nul argument als we weten dat bijvoorbeeld United en Liverpool keihard moesten knokken om Europees succes te behalen. Dan gaat Spurs een schoolreisje maken en verliest bij Vitesse. Schaam je kapot in plaats van lulkoek te verkopen. De 24.000 in Gelredome zijn bedonderd door Spurs, alsof het een cocert van de Stones betrof maar helaas het de Tribute Stones betrof. Ik vind het pure volksverlakkerij en de nederlaag alleen daarom al meer dan terecht Dat ze zich er in Londen niet druk om maken begrijp ik ook, maar ik vind het een blamage.

22 oktober 2021 om 00:52

Jup zeker slecht van de spelers die speelden vanavond en die moeten zich dan ook erg schamen. Het is alleen maar meer bewijs dat zij het niet verdienen om basis te spelen in de Premier League. En supporters maken zich er wel druk om maar niet omdat het de Conference League is. Wij maken ons druk omdat er spelers tussen zitten die zich zogenaamd wilden bewijzen en even denken dat zij in de basis horen te staan. Alli en Winks hoor je elke keer praten in interviews maar zij presteren nooit al krijgen zij de kans. Gelijk verkopen die hap.

22 oktober 2021 om 09:59

Zeg Mo, ik durf er wat onder te verwedden dat er in jullie thuiswedstrijd een ander team staat. Eentje die uit veel meer A-spelers zal bestaan en een aantal van die miljonairs nog extra op de bank. Dit kan je simpel niet over je heen laten gaan. Je geloofwaardigheid staat op het spel en zelfs jullie zou dat wat moeten doen. Je bent immers een grote jongen, gedraag je dan ook zo zou ik zeggen.

22 oktober 2021 om 11:43

Dat kan, en ik denk dat het ook het geval zal zijn maar dat betekend niet dat ik persoonlijk het ermee eens ben he. Een “B” of zelfs C elftal moet gewoon ballen en inzet tonen of de fans de competitie nou belangrijk vinden of niet. De “professionele” spelers die zo graag vaker willen spelen moeten zich gedragen als grote jongens de fans staan toch wel achter het team of het nou een vriendschappelijke wedstrijd is of een CL finale.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Tottenham Hotspur

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
5.Arsenal23-2
Voor de complete stand: Premier League
SpelersPositieW
H. KaneAanvaller111
D. MarkandayAanvaller00
P. GolliniKeeper00
H. LlorisKeeper120
B. DaviesVerdediger40
M. DohertyVerdediger20
D. ScarlettAanvaller00
Voor de complete selectie: Clubpagina Tottenham Hotspur.

In de wandelgangen

Maandag 29 november
Orkun Kökçü wordt al een aantal weken gevolgd door drie Europese clubs. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren