Koevermans: ‘Ik schaam me als mens, Rotterdammer en Feyenoorder’

Donderdag, 21 oktober 2021 om 17:24Yanick Vos • Laatste update: 17:44

Volgens Mark Koevermans is de maat vol, nu er wederom een incident heeft plaatsgevonden waarbij een deel van de Feyenoord-aanhang bij betrokken was. De directeur van de Rotterdammers is woedend nadat een delegatie van Union Berlin woensdagavond op een Rotterdams terras werd aangevallen door een groep van twintig personen. Feyenoord bracht donderdagochtend al een statement naar buiten waarin de aanval hard wordt veroordeeld. Koevermans uit zijn woede in gesprek met het Algemeen Dagblad.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

Meer sportnieuws

105 reacties (laatste reactie door massive)

Zo een Koevermans kan ook weinig doen aan een paar van die idioten. Helaas zitten dat soort rotte appels er tussen en die moeten gewoon keihard aangepakt worden. Zet ze maar een tijdje vadt in Duitsland

21 oktober 2021 om 17:36

Het meerendeel bestaat uit hersenloze idioten. Inmiddels gaat het om een aantal normale appels die ertussen zitten en in de minderheid zijn. Al jaren valt het mij op dat er rondom Feyenoord een vijandige en agressieve sfeer hangt. Te lang werd dit in mijn ogen bestempeld als mooi en passie. Ik ken teveel van die gasten om nog te kunnen zeggen dat het om een paar rotte appels gaat.

21 oktober 2021 om 17:39

Zonder dollen, het is vaker zo met Feyenoord supporters. Het probleem is toch echt meer dan een "paar rotte appels", er moet structureel iets gedaan worden door Feyenoord om dit tegen te gaan lijkt me.

21 oktober 2021 om 17:43

@lazman61, Kom eens met een paar ideeën zou ik zeggen. Wat kan Feyenoord er aan doen dat in de stad, buiten een wedstrijddag, op een paar kilometer van de Kuip een paard bestuursleden worden aangevallen door de harde kern?

21 oktober 2021 om 17:43

Hoe meer fans, hoe meer gekken natuurlijk.

21 oktober 2021 om 17:55

Ajax heeft meer fans, maar relatief minder gekken...

21 oktober 2021 om 17:56

Kan Feyenoord direct niet zo gek veel aan doen, maar kijk eens naar de recente geschiedenis. Rellen rond de laatste training voor de klassieker vorig jaar, de spandoeken en doodsbedreigingen voor Berghuis, de graffiti op die panden van de roze kameraden (althans dacht dat dat de naam was), bedreigingen en huisbezoeken aan voorstanders van het nieuwe stadion, het vorig jaar binnen sluipen in het stadion met een gestolen sleutel, de wekelijkse boete voor het blokkeren van de trappen en nu dit weer. Allemaal in 1 jaar. Ja het zijn idioten en nee niet per se representatief voor alle supporters, maar man wat lopen daar veel idioten tussen en man wat heeft Feyenoord dit tot nu toe gebagatelliseerd.

21 oktober 2021 om 17:58

Nou ajax34x dat vraag ik mij serieus af. wij hebben er namelijk ook genoeg rondlopen. Lijkt op dit moment iets rustiger te zijn maar dat kan zo weer omslaan.

21 oktober 2021 om 18:02

Droom verder.

21 oktober 2021 om 18:24

Inderdaad bij Ajax net zo. Jammer genoeg. Met dat vuurwerk vooraf bij de CL deze week .. straks word je net als met de bekerfinale tegen PEC uitgesloten en had je deze magische avond tegen Dortmund nooit gehad. Net zo veel gekken bij Ajax, maar die kunnen hun eencelligenenergie vaker kwijt met feestgedruis door de prestaties van de club. Keihard aanpakken die gasten

21 oktober 2021 om 18:41

Daar heb je specialisten voor messibazoer. Dat hoeftazman niet te bedenken.

21 oktober 2021 om 18:50

Toch gek dat alle onderzoeken uitwijzen dat zowel qua fanbase als financieel Ajax overal als grootste club naar voren komt. Maar goed, dat zullen dan wel geen goede onderzoeken zijn.

21 oktober 2021 om 18:52

De tijd waarin we het verwerpelijke gedrag afdoen als gedrag van een paar gekkies is voorbij. Je kunt niet meer naar het stadion zonder in contact te komen met de idioten en als je er zit valt het op dat ze in de meerderheid zijn. Weet je wat ik zie en hoor als ik in de Kuip ben? Asociaal, agressief gedrag en de naam van een bekende ziekte komt vaker voor dan op menig Oncologie. Het is triest gesteld.

21 oktober 2021 om 19:38

@Ajax34x

Waarom nou weer olie op het vuur gooien. Wil je onderdeel zijn van het probleem? Of van de oplossing? Als je dat laatste wil dan moet je hier niet gaan zitten zuigen. Ook bij ons Ajax loopt genoeg tuig rond waar ik echt niet mee geïdentificeerd wil worden. Of dat er nou net wat meer of minder zijn maakt niet uit.

21 oktober 2021 om 20:00

@choplife. Ik kom uit Zuid-Limburg en ik supporter Ajax. Ik kom 3 keer per jaar in de Arena. Helaas is het ver weg en kan ik niet iedere wedstrijd even op en neer rijden. Mag ik mezelf geen fan noemen dan? Moet ik bij wijze van het troosteloos voetbal van MVV of Roda gaan aanschouwen? Vrienden van mij zijn fan van Feyenoord en idem dito. Schijnbaar wonen fans alleen maar in eigen stad en mogen wij onszelf geen fan noemen.

22 oktober 2021 om 05:40

Ajax heeft zeker niet meer fans, onnodige sneer weer

22 oktober 2021 om 11:03

Je weet dat er bij wedstrijden van Ajax het meeste politie ingrijpen is toch?! Heb er 1x iets over gelezen dat Femke de politie moest aanspreken na ingrijpen bij misstanden bij een soort van supporters intocht maar lees er verder nooit wat over eigenlijk. De media geeft in dit geval dus mogelijk niet altijd een juist beeld af. De daadwerkelijke cijfers tav politie ingrijpen zijn trouwens gewoon openbaar dus kunnen voor de mensen die willen makkelijk gevonden worden

22 oktober 2021 om 11:06

Het is ook niet voor niks dat Feyenoord en Ajax al jaren pleiten voor meldplicht bij een stadionverbod. Helaas zijn de misstanden onder supporters bij beide clubs groot.

21 oktober 2021 om 18:23

Je kunt veel beter in Duitsland zitten dan in Nederland. Hier in Nederland krijgen gedetineerden iets van 50 euro per maand met arbeid terwijl gedetineerden in Duitsland tussen de 800 en 1000 per maand verdienen. Ook is het eten en re-integratie daar beter dan hier. Laat die hooligans het lekker uitvechten in bosjes zoals ze het normaal gesproken ook doen.

Ik schaam me als Nederlander voor deze rotzooi. Triest gebeuren. En weer gaat het fout, misschien eens tijd voor hardere straffen. Of misschien heeft een ander land wel wat ruimte. Niemand die hen zal missen hier.

22 oktober 2021 om 11:09

Meldplicht lost dit direct op, laat deze leeghoofden maar lekker een paar uur in een celletje zitten rond elke wedstrijd van hun club. Dan zal dit gedoe heel snel minder zijn

Ja wij allemaal Mark, en ik ben bijvoorbeeld niet eens voor Feyenoord. Wordt tijd dat we de Politie machtigen om een wat hardere hand te hanteren bij dit soort incidenten, een taakstraf en een nachtje brommen blijkt keer op keer te weinig voor zulke ratten

21 oktober 2021 om 17:36

Denk dat het allemaal niet zo makkelijk werkt hoor. Politie kamt al met personeel tekort, en als ik soms zie wat voor mensen er werken bij de politie dan hoef je ook geen wonderen van te verwachten. Je kan de politie wel machtigen om een wat hardere hand te hanteren, maar als niemand dat kan uitvoeren?

21 oktober 2021 om 17:39

Zou dat niet onderschatten als ik jou was. Ik denk dat 10 ME’ers al bij machte zijn om een groep van 200 volledig lens te slaan met alle middelen die ze hebben. Je mag het best uittesten maar ik raad je aan om gewoon weg te rennen als je die op je af ziet komen haha

21 oktober 2021 om 17:54

Ah ik dacht dat jij het had over de politie dat op straat loopt. Omdat jij het had over een taakstraf en een nachtje brommen. Dat is namelijk iets waar de ME niet over gaat. Overigens de politie ook niet, want die kan slechts optreden namens de wet

21 oktober 2021 om 18:39

ME’ers zijn ook gewoon politie he. Gaat er meer om dat ook zij zich aan bepaalde regels moeten houden die hen beperken. Nee normale agenten moet je zeker niet dat soort dingen laten doen, die hebben echt geen kans. Bedoel alleen dat je die ‘fans’ niet echt straft met een taakstraf maar wel ter plekke met een afranseling. Ben persoonlijk in het algemeen meer voor een soepelere aanpak maar je moet op een gegeven moment wel

21 oktober 2021 om 17:41

Als neutrsle voetbalfan zou ik het me kunnen voorstellen dat de uefa het aanvallen van officials/leiding dusdanig zwaar neemt dat uitsluiting oid kan volgen.

21 oktober 2021 om 19:41

@Massive daar is het ernstig genoeg voor, maar het is in de stad gebeurd, niet in het stadion. Daar kan Feyenoord weinig aan doen. Dus echt straffen zal lastig zijn (en zou ik ook onterecht vinden).

22 oktober 2021 om 09:13

Het ding is dat ik wel kan zien gebeuren dat omdat het om officials gaat en onverwachts buiten het veld dat ze een "voorbeeld" van feyenoord willen maken ddoor ze zo hoog te straffen dat het een waarschuwing is.

21 oktober 2021 om 20:24

Wat een ongelooflijk populistisch en kortzichtig bericht. Alsof de politie niet een harde hand had gehanteerd als ze ter plekke waren.

Ga eens wat harder optreden tegen je eigen fans om te beginnen. Altijd hetzelfde gezeik met dezelfde personen. Feyenoord weet dondersgoed om wie het gaat.
Maar goed het begint met de opvoeding en daar hebben een hoop van deze gasten weinig van meegekregen. Misschien is het een cultuur iets?

21 oktober 2021 om 17:32

Jammer dat er weinig van snapt , dit ligt aan de politiek om ze hard aan te pakken.
Feyenoord kan soms wat beelden vrijgeven en wat verboden uitdelen maar veel meer echt niet.

21 oktober 2021 om 17:35

Ik snap het heel goed. Feyenoord, Ajax etc worden al jarenlang gechanteerd door deze criminelen die een stevig vinger in de pap hebben. Stewards die willens en wetens de andere kant op kijken of deze gasten nauwelijks fouilleren bij binnenkomst.

21 oktober 2021 om 17:39

@Critic0, alle Nederlandse clubs houden dit uitschot de hand boven het hoofd. Het zou clubs inderdaad sieren om verantwoordelijk te dragen voor deze imbecielen. Als snap ik heel goed dat directies bang zijn voor de bedreigingen en intimidatie uit die hoek en daarom hiervoor kiezen.

21 oktober 2021 om 17:39

Jij begint over cultuur, pot verwijt ketel iets….Feyenoord keurt het uiteraard af, nu is het aan politie en justitie.

21 oktober 2021 om 17:43

Ik denk dat het lastiger in elkaar steekt. Stewards kijken niet uit luxe de andere kant op, maar uit angst om escalatie te voorkomen. Het culturele aspect zal zeker een rol spelen, echter is het dan zaak om te kijken naar de cultuur binnen de supportersgroepen. Als je kijkt naar de tekorten binnen de politie is het vaak, hoe erg dan ook, beter om confrontaties uit de weg te gaan. Feyenoord heeft zichzelf in de strijd tegen de tokkies niet echt een dienst bewezen door de supporters te vragen om geen geld terug te vragen voor de seizoenskaarten. Die hersenloze gasten die denken nu nog meer dat ze een vitaal onderdeel van de club zijn.

21 oktober 2021 om 17:44

Ik dacht dat je dat standaard kon zeggen als een bepaalde groep wordt aangesproken, of geldt het in dit geval niet meer? Beetje hypocriet vind je niet.

21 oktober 2021 om 18:32

Bij de politiek blijft het steken zoals altiijd. Ze roepen wel van aah wat erg maar doen er vrij weinig aan. Het is een maatschappelijk probleem

21 oktober 2021 om 17:42

Moet je ook durven he, deze gekken weten waar je woont en gaan je gewoon staan opwachten totdat jij of je vrouw een keer alleen zijn, geef ze een stadionverbod en ze staan bij je voordeur. Dit is echt een zaak voor justitie die te slap optreedt tegen dit soort uitschot.Ik schaam mij dood als Feyenoord supporter, wat een ongelooflijk bizar tokkie gehalte loopt er altijd rond in De Kuip, begon me er steeds meer aan te ergeren maar nu is het ook klaar voor mij, ga wel lekker naar een club waar ze zich wel normaal kunnen gedragen. Bodemloze put geworden

De club van de harde werkers is het trouwens ook niet meer, volgens mij heeft de helft een uitkering tegenwoordig

21 oktober 2021 om 17:41

" ik zoek wel een andere club uit". Nou de liefde zat diep zie ik. 😂

21 oktober 2021 om 18:07

De liefde zat waarschijnlijk wel diep ja, maar als je club zo naar de klote wordt geholpen dat je je niet meer kan identificeren met de club, zou jij er dan nog zoveel liefde voor kunnen hebben?

21 oktober 2021 om 18:27

@RyanGarcia, hij was waarschijnlijk fan van Feyenoord om de normen en waarden waar het voor stond "hard werken, niet zeuren" oftewel geen woorden maar daden. Als je dat niet meer terugziet in je club en er ook nog allemaal van zulke incidenten zijn of ander beleid waar je niet trots op bent, kan je langzaam van de club gaan vervreemden. Zelf had ik die sympathie altijd veel sympathie voor Barcelona, maar door diverse schandalen, vervreemding van waar de club voor stond (werken met jeugdspelers, voetbal dat tot de verbeelding sprak, een vaste kern Spaanse spelers), Unicef op het shirt, überhaupt de karakteristieke shirt... Daar was nagenoeg niks van over. Koeman brengt nu uit nood het gedeelte van jeugdspelers terug, maar mijn sympathie is voorlopig weg. En dat zal met clubliefde waarschijnlijk net zo zijn. Als jij als vader bijvoorbeeld een paar keer je kind meeneemt naar het stadion en met rellen of andere incidenten wordt geconfronteerd, ga je toch ook nadenken.

21 oktober 2021 om 19:45

@De Toekomst, dat had ik met Barca ook. Mooi spel, karaktervolle ploeg. Maar dat gedoe onderling (en overigens ook jegens Real) werd steeds erger, wanbeleid, en nu is ook bij mij de sympathie wel weg. Ik ben zondag nog wel voor Barca, maar van harte is het niet.

21 oktober 2021 om 19:54

De toekomst op jou ga ik niet eens op in. Types als jij willen dit graag lezen zodat je even kan natrappen. 95 % van de supporters zijn nog net zo trouw als altijd. De relschoppers zijn van alle tijden. Pff ben ik er toch op in gegaan

21 oktober 2021 om 21:26

@Soldierr, wat zeg ik in godsnaam verkeerd? Ik probeer alleen maar aan te geven hoe de liefde of sympathie voor een club kan verminderen/over gaan. In geen enkel woord of zin probeer ik na te trappen (naar wie überhaupt??). Mijn reactie was zo algemeen als maar kan en ik zeg geen kwaad woord over jouw club. Is een Ajax logootje dan reden genoeg voor jou om een soort rode lap voor jou te werken, want anders kan ik het echt niet plaatsen.

21 oktober 2021 om 17:42

Op deze manier vragen deze “supporters” er bijna om dat club door de uefa als voorbeeld gemaakt gaat worden.

21 oktober 2021 om 18:22

Heb zo hetzelfde gevoel en gedachte bij. Maar meer over het voetbal in het algemeen. Al die clubs met die debielen. Daarnaast is het tokkie gehalte op zuid een stuk hoger dan elders in het land. Maar goed, toch blijft de clubliefde in je hart.

21 oktober 2021 om 19:50

@Krav bij Ajax loopt er ook wat rond hoor. Ben zelf voor Ajax maar heb vooral de indruk dat er bij PSV minder debielen rondlopen. Die veroorzaken in elk geval bijna nooit dit soort gedoe. Ik kan me eigenlijk alleen die vernedering van bedelaars herinneren.

21 oktober 2021 om 18:27

Ik voel vooral teleurstelling dat een supporter als jij met een Feyenoordhart zo'n gevoel krijgt door gekken die dezelfde club een warm hart toe zeggen te dragen. Dat is sneu genoeg, al maakt een uitkering je niet een niet-werker, die was wat onnodig

21 oktober 2021 om 18:39

Jou kunnen we missen als kiespijn.. ciao ✌🏻

21 oktober 2021 om 18:40

Haha doei dan hé. Ook niet meer terugkomen.

21 oktober 2021 om 19:52

Ryan García was mij net voor. Dit is zo een neppe supporter en die willen wij sowieso niet hebben in ons midden dus graag naar een andere club inderdaad net zoals die zielepoten die de heren uit Duitsland hebben aangevallen mogen van mij ook opsodemieteren

21 oktober 2021 om 19:53

Devon002, nu ben ik niet op de hoogte wat betreft de bestedingsruimte is van mensen met een uitkering, maar ik heb zomaar het idee dat een groot gedeelte de reis naar Berlijn en een kaartje niet zo makkelijk kunnen betalen.

21 oktober 2021 om 20:42

Droppie, ligt er maar net aan wat je bij verdient. Is toch bekend dat bijv. Harde kernen van Ajax en Feyenoord de cokehandel in en om het stadion reguleren? Veel van dit soort mensen met een uitkering hebben meer geld als ons.

Heel makkelijk die supporters opsporen een stadion verbod geven en ook strafrechtelijk vervolgen. Korte metten maken met zulke types, ze moeten als voorbeeldfunctie dienen zodat anderen weten wat hen te wachten staat als ze zulke dingen flikken.

21 oktober 2021 om 18:17

Stadionverbod is veel te weinig. Volgende x noemen ze zich hockey supporters.
6 maanden heropvoedingskamp in Oost Drenthe. Dan terug de maatschappij in met een laatste waarschuwing op zak. Weer de fout in? Enkeltje strafkamp Siberië. Zulke mensen verpesten zo veel voor de rest vd bevolking

21 oktober 2021 om 20:33

Oost Drenthe? Hou die rotzooi lekker in de randstad. Genoeg plek in de haven om ze te heropvoeden.

Verder wel met je eens hoor. Keihard aanpakken, mensen met stadion verboden laten verplichten dat ze een enkelbandje 24uur voor de wedstrijd en 24uur na de wedstrijd moeten dragen zodat ze gecontroleerd kunnen worden.

Bovendien mogen ze als ze hem in komen leveren het stadion schoonmaken. Kan de club wat besparen op schoonmaak kosten en zijn ze toch nog enigszins nuttig voor de club. En aangezien ze zich zelf supporter noemen kunnen ze het ook nog positief opvatten want ze mogen dan het stadion in en de boel schoonmaken omdat ze zoveel liefde voor de club hebben.

Verder zou het Feyenoord ook sieren als het haar eigen publiek in de kuip eens wat meer gaat corrigeren. Als je ziet hoe het publiek zich daar gedraagt, is echt niet normaal meer hoor. Er kijken ook kinderen naar de wedstrijden van feyenoord en die nemen dat gedrag maar al te graag over om er bij te horen. Vervolgens wordt het publiek van feyenoord altijd zo geprezen in de media want de kuip zit altijd vol en ze steunen de club altijd zo goed en blabla. Ja maar echt vriendelijk is het nooit in de kuip. Ik zal hiermee wel een hoop feyenoorders tegen de borst stoten maar elke x weer als feyenoord thuis speelt kan ik zo 100 man eruit halen omdat zich overdreven kansloos en haatzaaiend gedragen. Is gewoon elke x weer terug te zien op de tv beelden.
Spreek dat volk ook eens aan, daar begint het namelijk. De supporters van feyenoord zoeken elke x weer de grens op en gaan er vaak genoeg overheen.

Lijkt me een uitstekend statement. Als je kunt aantonen dat deze gasten een band met Feyenoord hebben voor altijd bannen uit het stadion. Er verder hopen dat politie en justitie hun werk doen

Jammer dat bij elke club in Nederland van die tokkies rondlopen die het verzieken voor de andere!

21 oktober 2021 om 17:52

Het moet gaan over Feyenoord niet over andere clubs. Nu probeer je de situatie van de supporters van Feyenoord te bagatelliseren.

21 oktober 2021 om 17:57

Ga jij bepalen voor mij wat ik probeer? Het gaat idd over Feyenoord. Maar het blijft een feit dat er bij elke club tokkies rondlopen die het verpesten voor andere.

21 oktober 2021 om 18:02

Ja blijkbaar zou ik dat voor jou moeten bepalen. Want je reactie is niet goed in deze situatie.

21 oktober 2021 om 18:33

Waarom is die niet goed? Dus het is geen feit dat er overal bij elke clubs idioten rondlopen?

21 oktober 2021 om 18:00

Zijn geen Tokkies. Gewoon normale mensen met een normale baan, hypotheek en alles

21 oktober 2021 om 18:34

Normale mensen vallen geen andere mensen aan.

21 oktober 2021 om 19:53

@Son ik kan maar een paar clubs bedenken waar dit soort gezeik voorkomt. Heb je weleens rellende Heerenveen supporters gezien? Of Az supporters die een stad verbouwen? Ik niet.

22 oktober 2021 om 11:02

Tijdje terug nog Heerenveen en Cambuur hooligans met elkaar op de vuist! Dus probeer het nogmaals

Misschien beter de club maar opheffen. Al dat geweld en agressie lijkt onlosmakelijk met elkaar verbonden. Lijkt me dat elk weldenkend mens hier een eind aan wil maken. Ben zelf ook fan, maar niet ten koste van zoveel. Schaam me er zo langzamerhand voor.

21 oktober 2021 om 18:29

Met die beredenering kan je haast elke club opheffen... Zelf vind ik de sport daarvoor te mooi en de groep debielen te klein. Ik zou echt beginnen met veel harder straffen.

Laat ik beginnen met maar vast te zeggen dat dit zeker geen reactie om te stoken is en dat bij Ajax inderdaad net zulk uitschot rondloopt die zich supporter noemt maar ik hou oprecht mijn hart vast voor de aankomende klassieker. De overstap van Berghuis van Feyenoord naar Ajax kan net nog dat extraatje zijn voor die zogenaamde supporters om zich extra te gaan misdragen. Zeker gezien de excessen van de laatste weken zou ik me als ik de KNVB was ernstig zorgen maken over de veiligheid van de spelers.

21 oktober 2021 om 17:50

Berghuis zal zeker geen warm onthaal krijgen, maar als het blijft bij uitfluiten is het prima. Ben zoals jij idd bang dat de sfeer zeer vijandig zal zijn, ben benieuwd of de normale Feyenoordsupport zich hiervan distantieert of net zo hard mee doet.
Hoe je het went of keert die Feyenoord hooligans hebben toch de nodige aanzien bij het Legioen.

21 oktober 2021 om 18:38

Dat is bij elke club toch zo? Ik wil niet zeggen dat iedereen op de F-side een hooligan is, want dat is zeker niet zo, maar ze staan er wel zeker tussen en elke wedstrijd geniet ik weer van ze. Bij Feyenoord zou dat precies hetzelfde zijn. En die groep zet in het stadion toch vaak de toon/jut de rest op (zowel in positieve zin door bijvoorbeeld fanatiek aan te moedigen als in negatieve zin door bijvoorbeeld spreekkoren te starten of elkaar op te jutten vuurwerk te gooien etc). Ik zie het daarom zomaar gebeuren dat De Kuip meegaat in de haat die onder die groep Feyenoorders leeft en het stadion zich van zijn slechtste kant laat zien, dat zou mij niks verbazen. Ik hoor van sommige Feyenoorders, niet eens hooligans of zo, ook nog geregeld Nouri-grappen (althans, zij vinden het grappig....). Het anti-Ajax sentiment onder het Legioen is gewoon enorm en dat komt er dus denk uit.

Het mooie is dat dit vandaag het derde bericht erover is precies zoals ik voorspelde. Terwijl er vanavond ook 4 wedstrijden door Nederlandse clubs gespeeld worden die helaas bijna geen aandacht krijgenDie 20 gasten krijgen over de gehele dag aandacht op vz en 3 keer met dezelfde strekking. Maar de wedstrijden doe vanavond gespeeld worden hebben nog geen 1 keer aandacht gehad het begint echt schrijnend te worden op vz

21 oktober 2021 om 18:09

Frappant is dat dit je zoveelste reactie al is. Media kan er niks aan doen dat een aantal idioten Feyenoord in een negatief daglicht heeft geplaatst. De media is niet met wapens en al ergens binnen gevallen om mensen te molesteren. Hoe vervelend het ook is dat het rondom je club betreft. Maar feit blijft dat dit nieuws is, wat betrekking heeft op voetbal en dus geplaatst hoort te woorden. Ik zou je me juist dood schamen voor de lui die dit heeft veroorzaakt en eerder daar op boos worden. De laffe daad die gepleegd is. Hopelijk kunnen de spelers er nog enigszins een positieve avond van maken.

21 oktober 2021 om 18:38

Dirk klopt dit is mijn tweede reactie en niet mijn zoveelste.
De rest van de reacties zijn discussies maar geeft niet.
Ik keur het nogmaals nergens goed. Vind het inmiddels we triest worden dat elk negatief bericht minimaal 3 keer geplaatst moet worden terwijl waar voetbal echt over gaat heel de dag niet aan bod komt.
Er worden vandaag 4 Europese wedstrijden gespeeld daar Nederlandse clubs die belangrijk zijn voor Nederland.
Dat mag dat best aandacht krijgen.
Dat voetbal behoord meer aandacht te krijgen dan die 20 mafkezen.

Maar ja als je meer van
Sensatie en negatieviteit houd snap
Ik dat je ze graag lees.

Daarnaast kon in vanmorgen al voorspellen zoals
Je zag dat er minimaal 3 topics aan gewijd worden.

Hoeveel topics is er gewijd aan de pyro?

21 oktober 2021 om 18:10

Hoevaak komt het voor dat fans het bestuur van de bezoekende tegenstander aanvalt?

21 oktober 2021 om 18:41

Dat is de strekking van mijn punt niet Ajax.
Strekking is dat al het negatieve nieuws wat Feyenoord betreft minimaal 3 keer gemeld word.
En dat is niet sinds vandaag.

Terwijl dat er over de 4 wedstrijden van clubs niet over ge sproken wordt de gehele dag.

Zijn az , psv , Vitesse en Feyenoord qua wedstrijd en inhoud niet belangrijk?

Wijd dan 1 topic aan die ellende en steek de rest van je tijd aan de andere clubs.

Maar ja alles voor de kliks

Die figuren staan dalijk ook weer aan de poort bij het Maasgebouw als het even tegen zit, bestuur moet dan weer oppleuren want er staat geen elftal, al die onnodige boetes en bij de UEFA een slechte naam hebben hebben Feyenoord de laatste 20 jaar een fortuin gekost.

21 oktober 2021 om 18:47

Een oprechte vraag (die ik me ook telkens weer stel als er wat bij Ajax gebeurt) die mij bezighoudt is waarom de club, politie/overheid en KNVB niet ingrijpen. Je gaat mij niet vertellen dat het grootste deel zo'n groep niet bekend is, dit zijn zulke uitzinnige dingen die zeer waarschijnlijk steeds door dezelfde kleine groep worden veroorzaakt... Waarom grijpt niemand dan veel harder in? Iedereen heeft er last van en/of schaamt zich ervoor, het kost de samenleving veel geld (schade, enorm politie-inzet bij wedstrijden) en de incidenten zijn ook structureel. Volgens mij moet je dan gewoon gaan ingrijpen.....

21 oktober 2021 om 19:34

En weet je wat het gekke is dit speelt al een jaar of 40 minimaal.
Er zijn zelfs tijden geweest dat de clubs het faciliteerde.
Dus hadden ze plaatsen bij het stadion.
En nog gekker ze hadden invloed op wat er bij de club Reilde en zeilde.
Nu geloof ik wel dat we daar in Nederland vanaf zijn.
Maar tis toch te bizar dat we hier in 40 jaar tijd geen oplossing voor hebben.

21 oktober 2021 om 19:49

Ze zijn allemaal bekend, de vaste kern en aanstichters, maar zolang er geen meldingsplicht tijdens wedstrijden is en je er met 160u taakstraf en een boete van €400 vanaf kom stopt dit niet.
Ik weet dat er figuren tussen lopen die redeneren als 'is toch buiten het stadionhek?!', die wijs maken wat ze aanrichten gaat je niet lukken, laat staan tegenhouden zodra er zich weer een moment voor de boel verzieken voordoet..

21 oktober 2021 om 21:34

@fanaticus, ja, maar dan blijft bij mij de vraag waarom ze die meldplicht niet invoeren. Het lijkt me dat je dan met veel minder politie-inzet bij wedstrijden uit de voeten kan én die tijd dus in andere zaken besteed kan worden. Dit lijkt mij zo ontzettend makkelijk, simpel en effectief. Veel beter dan elke keer weer een soort kat en muis spel te spelen, onderzoek te moeten doen naar incidenten en veel papierwerk/gedoe als de daders een keer worden gepakt.

21 oktober 2021 om 21:35

En trouwens gefeliciteerd met de overwinning mannen! Lekker gespeeld en lekker bezig zo!

22 oktober 2021 om 06:47

Meldplicht is al geweest maar daar weed niet aan gehouden.
Kwam er iemand melden vroegen de agenten wat kom je doen.
Tja de volgende week kwamen ze dan maar niet.
Door personeels tekort is dat niet te
Doen

Feyenoorders: voetballend haast nooit wat in de melk te brokkelen (vooral de afgelopen 20 jaar), dus die denken dat ze zich met deze ongein kunnen compenseren. Hebben zelf nota bene rond die slag van Beverwijk geroepen: ja als je op het veld altijd pak rammels krijgt, wil je het ergens anders mee compenseren. Wel gek, want het gaat nu juist goed met Feyenoord. Dan hoor je altijd “dit soort gekkies hebben elke club wel”, maar die van Feyenoord spannen echt altijd de kroon. Wat een achterlijke mongolen daar. En de grootste zitten bij Feyenoord, die conclusie durf ik wel te stellen!

21 oktober 2021 om 17:47

15 landstitels, 13 bekers, 2 Uefa Cups, 1 Europacup, 1 Wereldbeker. Nee inderdaad, Feyenoord heeft voetballend nooit wat te vertellen... Feyenoord is een ontzettend grote club met een ontzettend groot aantal supporters. Helaas zorgt dat er ook voor dat er een aantal idioten tussen zitten. Feyenoord komt regelmatig in het nieuws met ongeregeldheden, maar andere clubs komen dat ook.

21 oktober 2021 om 17:56

Dat je mijn punt wil ontkrachten door te beginnen over de prijzenkast van Feyenoord is wel echt typerend voor jou. Maar ik zal het aanpassen naar bijna nooit wat te vertellen vooral de afgelopen 20 jaar, zo beter?

Je probeert in je tweede stuk de boel zoals verwacht te bagataliseren maar het is simpel: Feyenoord veroorzaakt altijd het meeste puinhoop en lijken er een wedstrijdje van te maken om andere “hooligans” erin te overtreffen. Kun jij naar andere wijzen wat je wil, dit zijn feiten.

21 oktober 2021 om 18:42

Vind je het gek? Feyenoord is de enige club in NL die zich kan meten met Zuid-Amerikaanse ultras. Een echte volksclub. De grootste in dr Benelux. Dan zitten er soms idioten tussen. Daar kan Feyenoord zelf niks aan doen.

Dit soort dingen gebeuren alleen bij de geweldige supporters van Feyenoord. Oh oh oh, wat een geweldig publiek is het toch. Nu wil ik niet iedereen die Feyenoord support beschuldigde als idiote maar Feyenoord heeft er wel veel te veel.

Ik kan wel zeggen dat de kwade niet onder de slechte moeten lijden, en dat niet alle Feyenoorders zo zijn, en daar zit een kern van waarheid in, maar ondertussen moeten we ook onder ogen zien dat we een gigantisch probleem hebben in onze geledingen. Van bedreigingen van je eigen bestuur, architecten van een stadion (!), naar het bestuur van de tegenpartij. Hoe haal je het in je botte harses, stelletje idioten.

Ik schaam me weer op mijn beurt voor de knvb om dit vandalen te noemen.

Goede reactie van Koevermans. Nu doorpakken en samen met justitie hard aanpakken deze mensen

Ach ja Hollandse hooligans. Stelt natuurlijk vrij weinig voor als je vergelijkt met Zuid-Amerikanen en oostblokkers. Stel mentaal geretardeerde mensen blijven het.

21 oktober 2021 om 18:39

Snap niet zo goed wat voor punt je nou probeert te maken? Die laatste zin is overigens natuurlijk helemaal waar.

Dat je jezelf überhaupt koppelt aan zo een club vol met achterlijke is apart van meneer koevermans, die zich schaamt….

Het zijn wél Feyenoordsupporters, alleen hele domme, onnadenkende tokkies. Ik vind dat Feyenoord veel duidelijker stelling moet nemen tegen deze groep supporters. Strenger straffen, meer doen om deze groep te isoleren. Het lijkt wel alsof Feyenoord bang is voor deze groep. Als dat zo is, heeft Feyenoord dit te lang laten gaan.

Het lijkt mij een goede manier om een relatie op te bouwen met een vertegenwoordiging vd harde kern, daar afspraken mee te maken, en dat vervolgens via ‘sociale controle’ dit soort uitwassen wordt tegengegaan. Ik denk dat de grootste straf voor dit soort figuren is om niet meer erkend te worden als feyenoord supporter / onderdeel vd harde kern.

21 oktober 2021 om 19:04

Ze hebben al een vertegenwoordiging van de harde kern in de supportersvereniging zitten. En die deed in de zomer nog vrolijk mee met olie op het vuur te gooien. Ik zou er dus niet al te veel van verwachten.

Je zou maar zo een prachtige volksclub vertegenwoordigen en een paar randdebielen je club zo een slechte naam geven. Echt te belachelijk voor woorden dit. Justitie moet gewoon keihard optreden, op zulke plekken hangen toch camera's?? Celstraf geven en als club gewoon een levenslange stadionverbod.

Ben ik verbaast....., nee!

Zou onder de terrorismewet moeten vallen.
Die criminele doen alsof ze Feyenoord supporter zijn, maar dat zijn ze niet.

Het zijn criminelen met een terroristische uiting. Arresteren en heeeeeel lang laten brommen. Niet een jaartje, maar gelijk 5 jaar, minimaal!

Geld overigens voor elke “voetbal” crimineel.

Hé potverdrie, heeft niks met voetbal te maken, maar zeg ik het toch…

Hoe kan het dat er maar 1 van de 20 gepakt is?
Daar moeten toch getuigen zijn.
En dan die ene maar onder druk zetten als in de 17e eeuw: namen noemen of:
- radbraken. Namen noemen of :
- schavot op de markt

Stel voor elk delict een minimale straf op im het Wetboek van Strafrecht!
Zodat niet een maatschappijvreemde ouwe rechter de dader zielig vindt en 32 uur in de kinderboerderij geeft

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Feyenoord

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax3341
2.Feyenoord3219
3.PSV3113
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
G. TilMiddenvelder148
J. ToornstraMiddenvelder143
B. LinssenAanvaller148
L. SinisterraAanvaller136
J. BijlowKeeper120
A. JahanbakhshAanvaller121
C. DessersAanvaller104
Voor de complete selectie: Clubpagina Feyenoord.

In de wandelgangen

Donderdag 2 december
Ronald Koeman had in januari zijn selectie bij Barcelona willen versterken met Fernando Reges. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren