‘Ten Hag en Overmars wilden dat ik bleef, een heel mooi compliment’

Donderdag, 21 oktober 2021 om 15:36Yanick Vos

AZ-middenvelder Dani de Wit spreekt nadrukkelijk de ambitie uit om ooit voor het Nederlands elftal te spelen. “Mijn ultieme doel blijft Oranje. Dat is de volgende en laatste stap en daar ga ik voor”, aldus de 23-jarige voormalig jeugdinternational tegenover Voetbal International.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

Meer sportnieuws

32 reacties (laatste reactie door nl_modric)

Tsjaaa Ten Hag heeft nou eenmaal graag een loper in de selectie zitten die laat in de wedstrijd in kan vallen om gaten dicht te lopen. Eerst de Wit, daarna Ekkelenkamp en nu zit er wel een hele luxe versie in de vorm van Klaassen. Die eerste 2 jongens kwamen natuurlijk duidelijk te kort maar hadden handige kwaliteiten als bankzitters.

21 oktober 2021 om 17:36

Ik ben blij dat Ten Hag op die manier opties bewaard. Met Peter Bosz tegen Man United werd het heel pijnlijk duidelijk dat hij geen antwoorden had en Mourinho tactisch een klasse beter was. Dat was zeker niet de eerste wedstrijd onder Bosz waarbij dat duidelijk werd. Bosz gaf Ajax weer kleur op de wangen en ben hem daarvoor eeuwig dankbaar maar nu moet je door gaan en ontwikkelen. Kamikaze voetbal kan niet dé taktiek zijn als je de top wilt bereiken.

21 oktober 2021 om 20:14

Niks mis met lopers. Die heeft ieder team nodig. Zowel De Wit als Ekkelenkamp gaan een hele leuke carriere tegemoet. Het zal geen Europese top worden, maar spelen in een EU competitie is niet voor veel spelers weggelegd.

22 oktober 2021 om 07:00

Dani is zeer matig en imo niet eens goed genoeg voor AZ. Had liever Ekkelenkamp gezien

Ik zie het niet gebeuren, ik vind de Wit vooral een simpele draver die bij AZ prima op zijn top zit. Til en Klaassen zijn daar een veel betere versie van.

21 oktober 2021 om 16:56

Eens! Klaassen, Til en onze Donny (als hij weer aan spelen komt) zijn betere opties voorlopig. Daarnaast kan ik mij niet voorstellen dat er binnen no time geen talenten doorbreken die beter zijn dan de Wit. Het is echt een prima speler voor AZ maar Oranje lijkt me niet echt realistisch.

21 oktober 2021 om 17:01

Dan heb je ook nog Berghuis die bij Ajax op de 10 positie aan het excelleren is! Dat zijn al 4 betere spelers die de komende tijd aanwezig zijn

21 oktober 2021 om 17:53

Als spelers als De Wit en Ekkelenkamp voor Oranje uit gaan komen is dat echt de totale verloedering van het Nederlandse voetbal

Zure reacties incoming....
Dani is de laatste weken steeds beter in vorm. Hij doseert wat meer en heeft daarom wat meer kracht over op de plaatsen waar hij belangrijk kan zijn. Pavli is daarbij ook wel een spits die een diepgaande 10 naast zich wil hebben. Ik denk dat de Wit dit seizoen wel 15 goals in de competitie gaat maken

21 oktober 2021 om 15:47

Waarom zuur? Op 23 jarige leeftijd zover van het Nederlands elftal afstaan zegt toch ook wel wat. Prima speler voor AZ, maar gaat voorlopig (ik denk nooit) international worden.

21 oktober 2021 om 15:51

Zuur omdat mensen hem gaan affakkelen voor zijn ambitie/droom. Weghorst speelde op zn 23e bij Heracles Almelo en wat Dani ook terecht zegt: met een aantal goede wedstrijden op niveau kun je in beeld komen bij Oranje.

21 oktober 2021 om 15:55

Oh en zuur omdat veel reaguurders dan teksten typen als: Als Dani de Wit in Oranje staat is dat het einde vh Nederlands voetbal etc. Simpele draver .. Dat soort teksten

21 oktober 2021 om 15:59

Waarom zou ik zuur zijn omdat ik de Wit een simpele draver vind? Dat is toch mijn constatering over zijn kwaliteiten? Omdat jij het er niet mee eens bent is het dan direct zuur?

21 oktober 2021 om 16:02

Klaassen en Til zijn beter dan de Wit en als Berghuis zo door gaat op 10 dan kan Louis daar ook niet meer omheen straks (al zal Louis daar anders over denken), dus dan zou de Wit 4e keus zijn, prima speler hoor maar vind het geen NL elftal niveau, simpele draver is dan weer te denigrerend, hij kan wel wat meer dan alleen lopen

21 oktober 2021 om 16:13

Inderdaad, hij mag toch dromen? Ik vind het ook geen geweldenaar, maar hij scoort wel erg makkelijk. En zulke types zijn steeds gewilder als 10

21 oktober 2021 om 16:15

Berghuis op 10 in Oranje? Zie ik niet snel gebeuren. Misschien wel ideaal in 3-5-2, met Frenkie en Wijnaldum. Dan heb je tóch iemand om de aanvallers te bedienen. Maar los daarvan: Berghuis is een heel stuk ouder dan Dani de Wit, dus wie weet in de toekomst. Til is geweldig begonnen bij Feyenoord, maar dat vind ik ook geen speler voor Oranje

21 oktober 2021 om 16:16

100% eens, er zijn nog minimaal 4/5 spelers voor hem in de pikorde. Ik stoor me gewoon aan de teneur dat spelers met ambitie, die bereid zijn om er hard voor te werken/knokken, veelal aan de kant gezet worden omdat ze in de ogen van een aantal mensen niks kunnen. Het extreme negativisme en papegaaigedrag is gewoon niet nodig. Je kunt ook waarderen dat zo'n jongen een droom heeft en deze nog vol najaagt de komende jaren

21 oktober 2021 om 19:42

Zal best maar hij blijft een beperkte speler die net zeker niet gaat redden bij Ajax

21 oktober 2021 om 19:52

Wil dat zeggen dat je gelijk in oranje thuis hoort die jongen is gek

Zo'n speler heeft toch ook wel enkele zelfreflectie? Heeft toch in Jong Oranje laten zien dat dat zijn plafond is? Tuurlijk moet je ambitie houden, maar een realistische ambitie is natuurlijk nooit erg. Is een mindere versie van klaassen en die vind ik persoonlijk al niet goed genoeg voor het niveau waar wij bij oranje moeten naar streven. Mocht Dani ooit een oproep ontvangen, dan zijn wij nog verder teruggezakt dan dat wij 5 jaar geleden waren. Hebben nu juist de weg naar boven weer ingeslagen. Ik denk dat dit uiteindelijk een leuke voetballer gaat worden voor een degradatie kandidaat in de bundesliga of in de Engelse Championship. Is natuurlijk niks mis mee, maar moeten wel hoger mikken.

21 oktober 2021 om 16:00

Wat een gezwets. De Wit mag gewoon Nederlands elftal als ambitie uitspreken. Niets mis mee. Als hij er straks 15 inschiet dan zal hij ook op de radar verschijnen.

Wij mogen leuk een hoger niveau nastreven, uiteindelijk doen we het met de beschikbare spelers. Daar moeten we het mee doen en eens stoppen met bitchen over het niveau. Alsof we prijzen wonnen toen Kluivert, Seedorf, Robben etc. speelden.

21 oktober 2021 om 16:49

Waar zeg ik dat hij dat niet mag? Als hij morgen uitspreekt dat hij over 5 jaar in de basis wil spelen bij Bayern München is dat toch zijn goed recht? Maar die kans acht ik net zo groot als zijn ambitie om voor het grote oranje uit te komen.

21 oktober 2021 om 16:29

Zoals jij nu over De Wit praat werd er een paar jaar geleden ook over Weghorst gesproken. Afgelopen EK was er een grote groep mensen die vond dat Weghorst de eerste spits van Oranje moest worden.
Ik zie het zelf ook niet zo zitten in De Wit, maar je weet nooit hoe die jongen zich verder ontwikkelt. Qua mentaliteit denk ik dat het als prof beter is om hoog te mikken, dat gekoppeld aan wilskracht om aan je te werken lijkt mij veel beter dan iemand die niet dagelijks hard werkt om beter te worden. Het is aan hem om ons ongelijk te bewijzen, maar kritisch zijn op zijn stip aan de horizon vind ik wel erg flauw.

21 oktober 2021 om 16:46

Misseva88. Er is wel een verschil met een Weghorst dat een stijgende lijn heeft gehad bij al zijn clubs ipv een Dani die bij AZ niet bepaald onomstreden is. Leuk ambities voor het Nederlands elftal, maar zijn ontwikkeling is toch de afgelopen 2 seizoenen gewoon 0? Ipv een stap vooruit, maakte Dani een stapje terug en ik zie hem niet bepaald groeien. Iets wat je bij een Weghorst bijvoorbeeld wel zag.

21 oktober 2021 om 16:39

Op zich is het voor een speler die in alle vertegenwoordigende elftallen van Oranje heeft gespeeld, niet vreemd om het grote oranje als doel te hebben? Ik zie het niet perse gebeuren en hij zal zich nog flink moeten ontwikkelen, maar het streven lijkt me prima toch? De Roon, Hateboer en Flekken hebben het vanuit slechtere uitgangsposities voor elkaar gekregen.

Menig Ajax supporter zat er totaal niet mee dat hij weg ging in ieder geval, dus dit pakt voor hem prima uit.

Nu wil ik niet zeggen dat deze Dani de Wit goed genoeg is voor Oranje, maar hij is wel het soort speler waar Van Gaal mee wil spelen. En nu liggen er wat mij betreft op zijn positie (met Til, Klaassen en v/d Beek als concurrenten) best wel wat kansen voor nieuwe spelers.

Was toch nooit echt goed genoeg voor Ajax1? Is bij AZ ook vaak genoeg onzichtbaar. Neem aan dat Overmars alleen wou dat hij bleef om meer voor hem te kunnen vragen.

Ik vind de Wit een goede speler die niet goed bij Ajax paste. Oranje is een stap te hoog Maar met zijn manier van voetballen vind ik hem eigenlijk perfect bij Feyenoord passen na dit seizoen als opvolger van Til. Maar ja Feyenoord heeft zoals bekend geen geld

Ik vind dit zo'n matige speler. Je mag best in jezelf geloven maar sommige spelers slaan daar echt in door. Zoals deze jongen. Tenzij vd Looi ooit bondscoach wordt gaat hij Oranje natuurlijk nooit halen.

Pas 23jr. Is bij AZ op zijn plek, maar sluit niet uit dat hij nog eens een mooie transfer maakt.

Hahahahaha kan iemand die jongen even het nummer van een goede psychiater geven om hem terug op deze aardbodem te krijgen

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

AZ

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
8.AZ237
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
B. Martins IndiVerdediger150
Y. SugawaraVerdediger150
D. de WitMiddenvelder156
F. MidtsjøMiddenvelder150
T. ReijndersMiddenvelder152
J. KarlssonAanvaller157
V. PavlidisAanvaller156
Voor de complete selectie: Clubpagina AZ.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina AZ.

50 fans
Coach, 51 jaar
SeizoenClub
2018- Ajax
2015-2017 FC Utrecht
2013-2015 Bayern München II
2012-2013 Go Ahead Eagles
1996-2002 FC Twente
Laatste voetbalnieuws

The Telegraph: Erik ten Hag genoemd bij Manchester City

De unieke prestatie van Ajax in de Champions League heeft ertoe geleid dat ook vanuit het buitenland de schijnwerpers zijn gericht op de Amsterdammers. Met name in Engeland wordt veel geschreven...Lees verder

In de wandelgangen

Woensdag 8 december
Franco Antonucci mag komende winter waarschijnlijk worden verhuurd. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren