‘Nederlaag tegen Ajax heeft mogelijk gevolgen voor toekomst van Haaland’

Donderdag, 21 oktober 2021 om 12:35Chris Meijer

De 4-0 nederlaag van Borussia Dortmund op bezoek bij Ajax in de Champions League kan gevolgen hebben voor de toekomst van Erling Braut Haaland, zo schrijft BILD. Volgens de Duitse krant zal het forse verlies in de Johan Cruijff ArenA ‘hoofdpijn’ opleveren voor de 21-jarige Noorse spits. Mogelijk zorgt dat ervoor dat Haaland komende zomer al de volgende stap in zijn carrière wil zetten.

Het mag geen geheim heten dat Haaland de clubs voor het uitzoeken heeft. BILD rekent Real Madrid, Paris St.-Germain, Manchester City en Chelsea tot de huidige gegadigden voor de spits. Zijn tot medio 2024 lopende contract bij Borussia Dortmund bevat voor komende zomer een afkoopclausule van 75 miljoen euro. Dat betekent niet per se dat Haaland ook over een halfjaar al een toptransfer zal maken, maar de historische nederlaag van afgelopen dinsdag kan daar wel aan bijdragen.

Borussia Dortmund leed in Amsterdam zijn grootste nederlaag ooit in Champions League-verband en dat zou Haaland volgens BILD woedend hebben gemaakt. De spits - dit seizoen voorlopig goed voor dertien doelpunten en vier assists in tien officiële wedstrijden - zal zich nu in de woorden van de Duitse krant gaan afvragen of hij met Borussia Dortmund wel prijzen kan winnen. Een ‘vlucht’ naar een Europese grootmacht in de zomer van 2022 wordt daarom verre van uitgesloten.

Chelsea-manager Thomas Tuchel flirtte eerder deze week al met de komst van Haaland. “We hebben een aantal keer over Haaland gesproken, ook tijdens de afgelopen transferperiode. Maar het leek onrealistisch en onhaalbaar. We praten er regelmatig over, natuurlijk. Hij is een fantastische speler en het is duidelijk dat hij een hele belangrijke speler is voor Borussia Dortmund”, sprak Tuchel, die Haaland wel ziet samenspelen met Romelu Lukaku. “Ik zou er geen problemen mee hebben. Ik denk niet dat we op dit moment heel dicht bij de komst van Haaland zijn, maar we zullen zien wat er in de komende weken zal gebeuren."Gerelateerd

Meer sportnieuws

71 reacties (laatste reactie door real8madrid)

Dat Haaland komende zomer naar een nieuwe club wilt is toch geen groot nieuws? Of dat nou door winst tegen of verlies van Ajax komt weet ik niet zo zeer zeker, die jongen zou sowieso vertrekken.

21 oktober 2021 om 12:48

Ja, precies. Ongeacht de uitslag van deze week en hoe Dortmund het verder doet in de CL zullen er komende zomer sowieso clubs komen die hem voor een godsvermogen willen overnemen.

En Dortmund is een grote club, maar (net als Ajax) toch een tussenstap voor de grote talenten om uiteindelijk bij clubs als Real of Man City te komen.

21 oktober 2021 om 12:49

Nou dat een speler een vertrek gevoel krijgt na een specifieke nederlaag is gewoon onzin, speculatie, reden om te schrijven en waarschijnlijk eigen onderbuik van de schrijver. Als hij een transfer wil maken doet hij dat op het moment dat hij en zijn omgeving dat willen en zal een wedstrijd tegen Ajax geen invloed op hebben. Zou wat zijn als hij straks weer wil blijven na een fantastische Europese wedstrijd.

21 oktober 2021 om 12:51

@konstan

Ja exact. Media wil weer wat schrijven. Die jongen wil kampioen worden CL winnen en veel meer verdienen. Die zou sws weggaan bij Dortmund.

Maar als Ajacied wle leuk dat Ajax weer benoemd wordt in internationale media

21 oktober 2021 om 16:22

in dat artikel in Bild werd Ajax niet expliciet genoemd, maar ging het algemeen na de nederlaag om de vraag of Haaland met BVB nog prijzen kan pakken..

21 oktober 2021 om 16:48

@dien knappen

Dan heeft VZ vertaald en 3 x Ajax in verwerkt

21 oktober 2021 om 14:45

Nee is eigenlijk totaal geen nieuws. Begint met die Duitse kranten die gaan speculeren en vanuit Haaland gaan denken (‘als ik hem was..’) en De Telegraaf die ook doet alsof er nieuws is.

Ik zie Haaland en Lukaku eerlijk gezegd niet samenspelen. Het 3-4-3 werkt prima op de manier zoals Tuchel het toepast en met Haaland en Lukaku kun je natuurlijk zo niet blijven spelen.

21 oktober 2021 om 12:46

Denk dat hij, met alle respect, naar een grotere club gaat. Edit: ik vrees dat hier iets mis is gegaan. Iemand zei dat hij naar Ajax moest gaan. Nu is mijn reactie ineens ergens anders. Haaland zou zeker bij Chelsea passen maar zou ook een prima opvolger van Lewa zijn.

21 oktober 2021 om 12:56

Grotere club? Met alle respect maar aan welke clubs denk jij dan Chelsea is gewoon de absolute top. Hetzelfde geldt voor teams als City, Real, PSG etc.

21 oktober 2021 om 13:00

Denk ik ook. Chelsea zit er toch net onder? Bayern en Real zouden goed passen maar hebben vergelijkbare spits. PSG heeft ruimte als Mbappe weggaat? City is topfavo #1

21 oktober 2021 om 13:14

Real is op dit moment toch niet beter dan Chelsea? Ik zou Chelsea eerder boven Real plaatsen, sportief gezien.

21 oktober 2021 om 13:30

De kans dat Chelsea, als dat al zo is, boven Real blijft op sportief vlak, is natuurlijk klein.
Real is al in alles een grotere club, ik denk dat een onderlinge confrontatie ook niet zo snel in het voordeel van Chelsea zou uitvallen.

21 oktober 2021 om 13:57Zal aan mij liggen dan maar als Ajacied acht ik ons vrij kansloos tegen Chelsea, terwijl ik ons tegen Real Madrid een vrij goede kans geef. Dit is niet meer het Madrid van jaren geleden. Dat komt echt wel weer, maar dit jaar is Chelsea een stuk beter. Die voorspelling durf ik wel aan. Chelsea komt tot minimaal de halve finale, voor Real zou de halve finale al een prima prestatie zijn.

21 oktober 2021 om 14:39

Gaat ook om meer dan alleen dit jaar he. Als je gaat kijken naar fanbase, naar omzet, naar aantrekkingskracht naar spelers toe, is en blijft Real vele malen groter dan Chelsea. Dat biedt erg veel mogelijkheden voor de toekomst. Als ik mijn geld dan ook in moet zetten op welke club de komende 10 jaar vaker de CL (of SL als het aan Florentino ligt) gaat winnen, zou ik altijd voor Real gaan.

21 oktober 2021 om 16:06Vorig seizoen zag dat er in de CL heel anders uit. Toen ging Chelsea ten koste van Real naar de CL finale.

Wat een onzin, als hij zelf nou 2/3x scoort en je verliest 4-2/5-3 oke, maar nu ging hij zelf gewoon mee in de malaise. Gewoon een off-day voor Dortmund tegen een tegenstander die echt in vorm was.

Maarja alles om de artikelen te vullen in de europese pers.

21 oktober 2021 om 12:54

Een offday? Dat noem je zo wanneer je zelf zwaar ondermaats gepresteerd hebt en niet wanneer de tegenstander daarvoor gezorgd heeft. Ja Ajax was in hele goede doen. Dortmund gewoon normaal maar hun zwakke punten werden nu heel mooi bloot gelegd. En haaland is gewoon afgetroefd door 2 verdedigers die goed wisten hoe ze dat moesten doen. Amper kansen gehad.

21 oktober 2021 om 12:58

Hoezo een offday kun je ook hebben als de tegenstander heel goed is. Dus jij wilt zeggen als Ajax normaal had gespeeld Dortmund alsnog zoek was gespeeld? Want Ajax had er wel 8 kunnen maken dinsdag. Ajax was super goed en Dortmund speelde ver onder hun niveau. Die kansen die Haland miste maakt hij normaal ook gewoon af. Dus ja ik vind wel dat je kan spreken van een offday voor Dortmund.

21 oktober 2021 om 13:12

Ik snap wel wat Sjoerd hier zegt. Door te zeggen dat Dortmund een offday had doe je eigenlijk net alsof het minder goed is en het puur aan Dortmund lag dat ze hebben verloren. Dortmund speelde tot de 3-0 gewoon prima mee, maar daarna hebben ze de hoop verloren. Dan vind ik niet dat je kan spreken van een offday, maar juist van een team dat zoek gespeeld is en daarna niet meer het gevoel had dat ze het nog recht konden trekken.

Het is gewoon altijd hetzelfde verhaal. Als Ajax wint van Real heeft Real een offday, als Ajax wint van Juventus heeft Juventus een offday, als Ajax gelijk speelt tegen Bayern heeft Bayern een offday en als Ajax 4-1 voorkomt tegen Chelsea heeft Chelsea een offday. Een offday wordt ook gecreëerd door de tegenstander, dat heeft echt niet alleen met je eigen spel te maken.

21 oktober 2021 om 13:18

Echter is het wel zo dat als Ajax van Utrecht verliest of gelijkspeelt tegen Twente, dan heeft Ajax ook een offday volgens velen hier. Dus de gedachtegang van FC-Delft is zo gek nog niet in mijn ogen. Natuurlijk is de wijze waarop in dit geval niet onbelangrijk, maar het is altijd maar net hoe het je eigen club het beste uitkomt.

21 oktober 2021 om 13:19

Je kan toch niet ontkennen dat Real Madrid en Bayern totaal niet in vorm waren toen ze Ajax tegenkwamen. Ajax had daar gewoon heel veel geluk mee! Chelsea begon gewoon slecht en dan zie je dat ze daarna (met enig geluk) vrij snel terugkomen van 4-1 achter. Had Dortmund een off-day? Normaliter hebben ze altijd moeite met teams die druk zetten alleen was het dit keer toch nog wel slechter dan normaal. Mensen proberen de Ajax resultaten echt niet te bagatelliseren, maar dat de meeste teams niet in vorm waren is gewoon een feit.

21 oktober 2021 om 14:08

Ajax supporters hoeven niet te vrezen dat het iets af doet aan de enorme prestatie die ze geleverd hebben. Het is fenomenaal wat ze hebben laten zien en daar verdienen ze complimenten voor, maar het benoemen van een off day is niet zo vreemd, want als je nog 10 keer tegen Dortmund speelt zul nooit deze prestatie herhalen. Als Haaland weer 3 keer voor Pasveer komt, zal hij echt niet weer 3 keer missen. Bij Ajax klopte alles en bij Dortmund wilde het niet lukken en enerzijds door geweldig spel van Ajax, maar anderzijds doordat Dortmund gewoon niet scherp genoeg was. De term off-day is dus te rechtvaardigen, maar nogmaals Ajax heeft reclame gemaakt voor zichzelf en het Nederlandse voetbal met deze uitslag.

21 oktober 2021 om 14:28

@Luca,In Madrid en Real wil ik nog best meegaan maar Chelsea vind ik echt een vreselijk slecht voorbeeld. Ajax werd daar echt gigantisch genaaid door de arbitrage, en kwam met 9 man te staan, anders had Chelsea dat echt nooit meer rechtgetrokken.

21 oktober 2021 om 13:09

Haaland was de enige die nog een beetje zijn best deed bij Dortmund! Had toch nog 2-3 grote kansen. Dat ze er niet in gaan kan gebeuren. Op een andere dag gaan ze er wel allemaal in. Dortmund speelt altijd matig tegen dit soort tegenstanders, maar ze waren dit keer wel heel erg slecht bezig.

21 oktober 2021 om 13:30

Als je ze op een normale dag maakt, maar deze dag niet, is dat toch letterlijk een off-day?

21 oktober 2021 om 13:35

Nou niet als je terug bent van een blessure. Dan is het gebruikelijk dat je meer kansen mist en dat je koppie er nog niet helemaal bij is in een wedstrijd op hoog niveau. Tegen de kleintjes scoort die wel gewoon(zoals afgelopen weekend).

21 oktober 2021 om 13:41

Ja opzich wel mee eens, hij creëerde de kansen ook wel mooi voor zichzelf

21 oktober 2021 om 13:54

Achja we gaan het in de return wel zien of Dortmund er iets van bakt of niet haha. Je zou haast denken dat dit niet 2 keer gebeuren gaat, maar wie weet.

21 oktober 2021 om 15:19

Misschien gaat Ajax daar ook wel onderuit. We gaan het zien.

21 oktober 2021 om 17:28

Wil ook wel wat zeggen toch? Scoor je voor de derde keer dit seizoen niet en krijg je voor de derde keer dit seizoen een pak slaag. Daar kan je makkelijk de bovenstaande conclusies uit trekken

Ik moet zeggen dat een club als Madrid wel bij hem zal passen. Ik denk dat hij niet naar Ajax zal gaan omdat hij niet in het systeem past. Dat tikki taka voetbal gaat veel te snel voor hem dat zagen we wel afgelopen dinsdag.

21 oktober 2021 om 12:53

Ik denk dat hij vooral niet naar Ajax gaat omdat Ajax hem nooit maar dan ook nooit kan betalen.

21 oktober 2021 om 12:57

oke oke, je gaat er serieus op in. Ja dat kan ook natuurlijk

21 oktober 2021 om 12:58

Ajax kan hem prima betalen, alleen dan is het eigen vermogen behoorlijk opgebruikt
gelukkig was Denn01 iets wat sarcastische

21 oktober 2021 om 12:59

Wat ben jij scherp zeg

21 oktober 2021 om 13:04

Tegenwoordig weet je maar nooit. Zeker als er een begin is dat wel serieus is.

21 oktober 2021 om 13:22

Jij denkt dat Ajax een spits wil halen terwijl ze er zelf een hebben die 6 keer gescoord en 2 assists gegeven heeft in zijn eerste 3 CL wedstrijden?

21 oktober 2021 om 13:29

Ajax kan hem wel betalen maar hij is wel wat duur voor op de bank natuurlijk

21 oktober 2021 om 14:28

Uiteraard is Champions League topscoorder Haller onomstreden in het elftal. Haaland zal toch iets beter zijn best moeten doen wil die bij Ajax in de basis komen.

21 oktober 2021 om 15:50

Kan bij jong even wennen aan het tempo toch, danilo kan wat concurrentie gebruiken.

21 oktober 2021 om 12:57

Haaland moet dat ook niet willen joh, die jongen is gebaat bij speeltijd.
Bij Ajax komt hij achter Haller in de pik orde, en zal hij waarschijnlijk zijn minuutjes bij Jong Ajax maken.

21 oktober 2021 om 12:58

@denn01, nee joh, eerst jaartje jong Ajax. Je denkt toch niet dat Haaland direct weet hoe hij moet functioneren

21 oktober 2021 om 13:32

Nee joh, we hebben Haller die er al 6x in heeft liggen en voetbal prima mee

21 oktober 2021 om 13:34

Het is duidelijk dat hij nog niveau tekort komt voor het grote Ajax. Laat hem eerst maar een paar jaartjes ervaring opdoen bij een tussenstap als Real Madrid. Misschien dat hij dan nog een transfer naar Ajax kan verdienen!

21 oktober 2021 om 13:40

Ik kan hier zo van genieten haha.

21 oktober 2021 om 15:06

Haha this made me smile, kan zo de Speld in Allerleukste is serieuze reacties krijgen... Enjoy

21 oktober 2021 om 17:53

Haha baas!!

Gewoon 3 kansen gehad waar hij er normaal zeker 1 of 2 van scoort.
Deze man gaat het iets makkelijker maken om Messi en Ronaldo te "vergeten" over 5 jaar.
Ben wel benieuwd waar deze man terecht gaat komen.

ben wel benieuwd naar welke club hij gaat.
Niet allen kost hij best wat geld zijn slaris teken geld etc zal ook niet misselijk zijn. dus niet elke groteclub zal hem kunne betalen. we hebben geziende laaste jaren dat met de regels de en corona clubs niet meer blind kunnen uit geven.

21 oktober 2021 om 13:00

Dit is een man waarvoor je naar het stadion komt. Zet hem bij Barcelona (voorbeeld) en het Camp Nau zal weer uitverkocht zijn.
Soms moet je ook een investering doen om uit schulden te raken.
Messi nooit in het echt zien spelen, maar deze man staat toch wel op mijn lijstje om ooit eens in het echt te zien.

21 oktober 2021 om 21:32

Met die filosofie is Barca afgegleden tot 1.3 miljard schuld.

Ach we gaan het zien, moet nog gespeeld worden in Duitsland zelf, dus mochten ze daar met 3-1 winnen dan is de hoofdpijn van Haaland verdwenen?

Er wordt nu net gedaan alsof alles al gespeeld is maar er zijn nog 3 wedstrijden te gaan en zolang de bal rond is kan het alle kanten op. we gaan van het beste uit dat de volgende ronde gehaald moet worden maar je kunt bij BVB ook gewoon verliezen.

gewoon volle bak volgende keer en hopelijk wordt er niet gedaan alsof ze er al zijn

21 oktober 2021 om 19:36

Het is in de Champions League nog nooit voorgekomen dat een ploeg die haar eerste drie wedstrijden wint niet naar de volgende ronde is gegaan. 82 teams, 82 keer doorgegaan.

En het zijn ook niet bepaald een-nulletjes geweest voor Ajax he?

"de spits zal zich nu in de woorden van de Duitse krant gaan afvragen of hij met Borussia Dortmund wel prijzen kan winnen.

uhm...oke...maar had hij dat voor die tijd wel verwacht? Kampioen worden boven Munchen....knap lastig. De CL winnen met dit Dortmund, lijkt me ook niet dat hij dat verwacht had.Ik neem aan dat hij voor de nederlaag tegen Ajax ook weleens dacht aan het verkassen naar een andere club. Dortmund is een prachtige club, maar voor een speler van het kaliber van Haaland wil je toch hoger gaan mikken. Die hoort gewoon te voetballen bij de top 5/10 beste clubs van Europa.

21 oktober 2021 om 15:21

Dat ben ik met je eens. Na RB Salzburg is Borussia Dortmund een prima stap hogerop, maar zeker nog geen eindstation.

Als hij echt wat wil moet hij naar Ajax, hij ziet ook wel dat die club in de lift is

21 oktober 2021 om 13:29Zet er de volgende keer even een knipoogje bij, dan weten we tenminste zeker dat je het niet serieus meent!

21 oktober 2021 om 15:23

Er is hele serieuze belangstelling van Chelsea voor Haaland. Ik denk dat er mogelijk een ruildeal komt met Timo Werner, die dan naar Dortmund verhuist.

Dat Haalland deze zomer wegaaat, is allang duidelijk. Raiola en zijn vader zijn allang op toernee geweest langs alle grote clubs. Iedereen weet dat je Haalland deze zomer op kan pikken voor 75 miljoen euro.
Dus dat Ajax er ook maar iets mee te maken heeft dat Haalland straks vertrekt, echt onzin

Ja, Haakand speelde een geweldige wedstrijd. Scoorde niet heeft daar toe ook aan het verlies bijgedragen.

Al wint hij de CL met Dortmund, weggaan zal hij toch, 10-0 verliezen van Ajax, of Bayern in de cl-finale verslaan zal daar geen verandering in brengen.

Ach ja, hij had zelf ook 3 enorme kansen die er eigenlijk alledrie wel in moesten voor een speler van zijn kwaliteiten. Misschien die volley met die geweldige save van Pasveer niet maar die andere 2 waren voor Haaland zijn doen enorm matig ingeschoten..

Natuurlijk moet die weggaan. Is veel en veel te goed voor Dortmund.

Ik denk dat hij naar real gaat maar dan hebben ze daar wel voor een positie twee absolute koningen en ik weet niet of Benzema dan wel blijft of hij dan de wijk naar city pakt omdat die kennelijk een probleem hebben net het vinden van een echte spits! Maar even nu de rook is opgetrokken van de geweldige avond van Ajax: wat een klasbak is die gozer gewoon uit het niets creeert hij 3 grote kansen ik heb echt met bewondering gisteren even zonder m’n Ajax bril gekeken echt een geweldenaar die jongen!! Daar mag oranje ook nog flink voor oppassen!

Logisch. Met BvB gaat die echt niks winnen hoor. Leuk team, maar geen topteam. Aantal grote talenten en een paar ervaren spelers die gewoon prima zijn.

CL ga je never nooit winnen met dit team. Bundesliga is Bayern gewoon ongenaakbaar.

Haaland gaat denk ik na dit seizoen wel weg naar de absolute top. Of dat dan Bayern, Liverpool, Real Madrid of PSG is, zien we dan wel.

Verder gok ik dat zo'n Bellingham er ook niet heel lang meer speelt. Als zijn contract wat minder lang loopt, gaan Engelse clubs denk ik wel tegen elkaar opbieden voor hem. Engelse zijn gewild en hij is wel een ruwe diamant. Die moet nog 1 a 2 seizoenen lekker ervaring opdoen en veel spelen bij Dortmund. Dan naar de top in Engeland.

Toen ik de titel van dit artikel las, dacht ik meteen: ja, Ajax is de perfecte club voor hem!

Haaland samen met Lukaku heb je wel het sterkste aanvalsblok ter wereld.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Borussia Dortmund

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
Voor de complete stand: 1. Bundesliga
SpelersPositieW
M. ReusAanvaller124
S. TiggesAanvaller41
R. BürkiKeeper00
M. HitzKeeper10
G. KobelKeeper130
S. DrljačaKeeper00
L. UnbehaunKeeper00
Voor de complete selectie: Clubpagina Borussia Dortmund.

15 fans
Aanvaller, 21 jaar
SeizoenClubW
2021/2022 Borussia Dortmund 7 10 1 0
2020/2021 Borussia Dortmund 28 27 2 0
2019/2020 Borussia Dortmund 15 13 0 0
2019/2020 Red Bull Salzburg 14 16 2 0
2018/2019 Red Bull Salzburg 2 1 0 0
Laatste voetbalnieuws

Rangnick: ‘Oké, tien miljoen voor Haaland, Mbappé, Lewandowski en Kimmich...’

Het contract van Ralf Rangnick bevat geen bonusconstructie voor het vastleggen van Erling Braut Haaland, verzekert de nieuwe interim-trainer van Manchester United op de eerste persconferentie sinds zijn aanstelling. Woensdag beweerde...Lees verder

In de wandelgangen

Vrijdag 3 december
Barcelona heeft Ousmane Dembélé, Philippe Coutinho, Samuel Umititi en Clément Lenglet aangeboden aan Manchester City om de prijs van Ferran Torres te drukken. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren