Feyenoord reageert vol afschuw op aanval op Union Berlin-leiding

Donderdag, 21 oktober 2021 om 10:50Yanick Vos • Laatste update: 11:29

Feyenoord heeft vol afschuw gereageerd op een aanval van ongeveer twintig personen op een afvaardiging van 1. FC Union Berlin. Woensdagavond werden bestuursleden van de tegenstander in de Conference League aangevallen aan de Meent in Rotterdam. “Een totaal verwerpelijke gebeurtenis die niemand ten deel zou moeten vallen die te gast is in de stad voor wat een mooie Europese voetbalavond zou moeten worden”, zo klinkt het. De politie Rotterdam maakt bekend een 25-jarige verdachte te hebben opgepakt.

Onder meer 1. FC Union Berlin-voorzitter Dirk Zingler, algemeen directeur Oskar Kosche en persvoorlichter Christian Arbeit zijn woensdagavond in Rotterdam aangevallen door een groep aanhangers van Feyenoord, zo bracht Berliner Kurier naar buiten. De clubleiding had zich in De Huismeester gemengd in een groep Union Berlin-supporters, toen een groep van ongeveer twintig personen de horecagelegenheid bekogelde met stoelen en andere voorwerpen. “Feyenoord heeft kennisgenomen van het feit dat afgevaardigden van 1. FC Union Berlin, waaronder bestuursleden, gisteravond in een eetgelegenheid in het centrum van Rotterdam onheus zijn bejegend, zelfs zijn aangevallen en daarbij licht gewond zijn geraakt.”

“Feyenoord vindt het verschrikkelijk dat dit afgevaardigden van 1. FC Union Berlin ten deel is gevallen”, vervolgt het statement. “De club neemt dan ook op alle mogelijke manieren afstand van de mensen die zich tot deze laffe daad hebben verlaagd en is van mening dat niemand die Feyenoord en de stad op een dergelijke krankzinnige manier in een negatief daglicht brengt zich supporter kan en mag noemen. De club kan er niet over uit dat mensen denken dat het op enige wijze acceptabel is om dergelijk gedrag te vertonen.”

De bezoekers van de horecagelegenheid werden woensdagavond tussen 21.00 en 22.00 uur aangevallen. Een slachtoffer is met verwondingen naar het ziekenhuis afgevoerd, zo laat de politie weten op Twitter. Een persoon is aangehouden, andere verdachten zijn op de vlucht geslagen. De bezoekers van De Huismeester zijn opgevangen en de politie zoekt naar getuigen die meer weten over het incident.

“Feyenoord is van mening dat de (sportieve) strijd tussen twee voetbalclubs, in dit geval Feyenoord en 1. FC Union Berlin, te allen tijde op het veld plaatsvindt gedurende negentig minuten en nooit ofte nimmer op andere wijze, al helemaal niet door mensen te bedreigen of te verwonden. Voor personen die daar anders over denken is nul komma nul plaats bij de club. Feyenoord hoopt voorts dat de daders gevonden worden en bestraft worden voor dit stuitende geval van openbare geweldpleging en hoewel buiten zijn invloedssfeer biedt Feyenoord 1. FC Union Berlin excuses aan voor wat er is voorgevallen.”

Politie: 25-jarige verdachte opgepakt
De Rotterdamse politie maakt bekend dat er een 25-jarige verdachte is opgepakt. "Woensdagavond rond negen uur verzamelde tientallen voetbalsupporters zich in het centrum van Rotterdam. Een deel hiervan verplaatste zich door de stad en kwam rond kwart voor tien bij een café op de Meent aan. Daar liep het uit de hand, er werd met stoelen en glazen gegooid naar een groep mensen op het terras. Een vrouw van het management raakte gewond aan haar hoofd en is in het ziekenhuis behandeld", schrijft de politie. "Meerdere agenten grepen in en toen de supporters wegrende is een achtervolging ingezet. De politie heeft een 25-jarige man uit Rotterdam aangehouden voor betrokkenheid bij het incident op de Meent. Hij zit nog vast en de zaak is in onderzoek."Gerelateerd

Meer sportnieuws

201 reacties (laatste reactie door speedyafc)

Wat een randdebielen , alle Nederlandse supporters zijn hooligans geworden en kunnen zich lijkt me niet meer gedragen in stadions.

21 oktober 2021 om 10:55

Nou, zeker 90% van de bezoekers zijn gewoon (groot)vaders, moeders en kinderen die normaal een wedstrijdje bekijken.

21 oktober 2021 om 11:01

Ik verwacht dat het deze keer niet blijft bij een boete. Dat wordt minimaal spelen zonder publiek voor een paar wedstrijden voor Feyenoord of erger uit het toernooi gehaald. Dit is echt absurd en reken maar dat het bestuur van Union hun invloed bij de duitse KNVB gaat aanwenden om dit erger te maken dan het is bij UEFA en Feyenoord heeft volgens mij nog een voorwaardelijke straf staan. Hoop het niet maar dan wordt 1 en 1 toch echt een tweetje. Wat absurd dat een paar van die idioten het verpesten voor een heleboel normale fans. Je moet ze een stadionverbod voor leven geven die 20

21 oktober 2021 om 11:02

Nou als ik naar Go Ahead kijk en nog een aantal clubs zijn het zeker geen 90% aan moeders en kinderen maar heel veel onruststokers in het stadion die niet komen voor de wedstrijd maar puur om hun agressie ergens af te reageren.

21 oktober 2021 om 11:03

@XAJAcfa, Lijkt me stug. Zoiets gebeurt buiten het stadion, en daar ver vandaan om het zo maar even te zeggen. Hier kan de club niks aan doen.

21 oktober 2021 om 11:04

@Xajafca - Hey, niet verrassend om jou hier te zien. Dit gebeurt buiten de Kuip en is daardoor dus niets voor de UEFA om te straffen.

21 oktober 2021 om 11:09

@mgmv: Ik hoop wel dat ze de daders kunnen identificeren en dan een stadionverbod voor heel Nederland geven (naast de strafvervolging in Duitsland). Ik vind het verschrikkelijk om te zien hoe hooligans na Corona de situatie misbruiken door extra als volstrekte gekken tekeer te gaan.

21 oktober 2021 om 11:15

Waarom zou de strafvervolging in Duitsland plaatsvinden? Het is in Nederland gebeurd.

21 oktober 2021 om 11:17

Is Feyenoord toen ook niet door de UEFA gestraft in verband met dat fonteinaccident in Rome? Waarmee ik trouwens niet bedoel dat de uefa Feyenoord hierdoor gaat uitsluiten of iets in die aard.

21 oktober 2021 om 11:18

4ever

Dat Stadion verbod lost niks op helaas.
Misschien waren dit ook wle 20 gasten met een verbod.

We moeten in Nederland echt de straffen omhoog aan gooien hoor.
Zet ze lekker een week vast ofzo of weet ik het maar helaas een stadionverbod werkt bij deze debielen niet.

21 oktober 2021 om 11:24

Dit is toch iets waar de club niets aan kan doen, vreemde reactie. Justitie en strafrecht hanteren.

21 oktober 2021 om 11:38

Nee Feyenoord kwam in de problemen na een incident met Roma in de Kuip. Die Banaan die het veld inwaaide. Daarnaast is dit in Rotterdam gebeurd. Dit is door Feyenoord niet te beveiligen. Deze gekken wonen daar en die kan Feyenoord onmogelijk volgen in hun vrije tijd.

21 oktober 2021 om 12:02

hoe bedoel je "erger maken dan het is"?
Het kan volgens mij niet erger. Ik schaam me af en toe dat ik Feyenoord supporter ben...dit gedrag is echt door de ondergrens gezakt...

21 oktober 2021 om 12:27

XAJAcfa. Hoe is Feyenoord in vredesnaam verantwoordelijk als club zijnde in dit geheel? Leg mij dat eens uit.

21 oktober 2021 om 12:36

Ben ik de enige die dit bericht beetje raar vindt? De hele tijd benoemen bestuurders van Union etc. Maar als die er niet bij waren geweest was het dan minder erg geweest? Want zo komt dit bericht van Feyenoord op mij over. Je kunt toch ook plaatsen dat het aanvallen van andere supporters ongepast is en niet alleen bestuurders.

21 oktober 2021 om 12:47

Feyenoord kan niet worden gestraft voor wat buiten het stadion gebeurt.

21 oktober 2021 om 12:51

@bliek, hoe wil je het gaan doen dan? Nederland is al 1 van de zwaarst straffende landen van Europa. De landen waar harder gestraft wordt zijn landen waarvan wij de leiding verafschuwen vanwege dictatuur en dergelijke of Amerika waar geweldsproblemen nog vele malen groter zijn. Harder straffen is niet de oplossing. Als maatschappij worden we steeds harder doordat iedereen ingeprent krijgt alleen aan zichzelf te denken. Er is een enorm groot gebrek aan empathie gecreëerd de afgelopen decennia. De woke/cancel cultuur Mensen worden snowflakes genoemd omdat ze zogenaamd niks kunnen hebben, beide kampen in dat gebied hebben allebei het probleem dat ze onderdeel zijn van de verharde maatschappij. In beide gevallen is het "jij doet iets wat ik niet wil dus je bent slecht bezig en moet gestopt worden" er wordt niet meer naar elkaar geluisterd, maar alleen nog maar in kampen gedacht. Wij tegen zij. Ik tegen jou. Men denkt gewoon niet meer aan een ander. Harder straffen gaat dat probleem niet oplossen. Dat kun je alleen oplossen door dingen openlijk te bespreken zonder mensen continue aan te vallen omdat je het niet met ze eens bent. Laat mensen hun zegje doen, luister naar het verhaal en denk erover na hoe diegene zich voelt. Dat is helaas al te lastig tegenwoordig voor de meerderheid. En in dit geval zijn het die hooligans die zich natuurlijk misdragen, maar dat komt voort uit het wij tegen zij/ik tegen jou denken. We moeten weer leren wat het woord samenleving betekent. Zolang we dat probleem niet oplossen zal harder straffen ook nooit werken.

21 oktober 2021 om 13:06

Dus omdat er van de twintig vakken bij eagles twee vol zitten met mensen die bezig zijn is het hele stadion uit op onrust. Beetje hetzelfde als verkondigen dat alle buitenlanders criminelen zijn…

Wij verafschuwen jou toch ook niet om je naam?

21 oktober 2021 om 13:18

@Wanny

Dat is niet waar. Stadions zitten bomvol met dit soort types. Juist omdat het altijd zo gerationaliseerd wordt 'lijkt' het een klein groepje.

21 oktober 2021 om 13:40

@lierse1997,

Feyenoord is toen inderdaad gestraft met de aanstelling van Clement Turpin.
Ik blijf erbij dat er toen iets meer mee speelde dan alleen de wedstrijd in goede banen leiden.

21 oktober 2021 om 13:53

@blackthought, preach! Helemaal mee eens. Empathie staat onder druk in het publieke debat en zeker ook in de voetbalwereld. Er zijn wel uitzonderingen (Eriksen) gelukkig. Hier op VZ vind ik trouwens dat empathie is gegroeid, misschien ook door moderatoren. Vroegah waren er vaker echt nare discussies. Ik vind VZ gek genoeg dan ook bij uitstek een plek waar er wel met anderen gesproken wordt die we normaal niet spreken.

21 oktober 2021 om 14:27

Bliek. Ben.zelf ook voor harder straffen echter wij staffen in NL al relatief hoog (top 3 EU meen ik). Taakstraffen mogen ze wat mij betreft afschaffen. X aantal nachtjes in de Schie is een optie, maar dan tevens de schade verhalen. Ook dat is op de korte termijn helaas geen oplossing. Het is blijkbaar een maatschappelijk probleem wat nu al 30 a 40 jaar aan de gang is. Tevens door social media en internet is alles direct in het nieuws. We missen dus werkelijk niks meer, waardoor het wellicht ook lijkt alsof het erger word.

21 oktober 2021 om 16:40

We hebben wel harde straffen maar blijkbaar maken die weinig indruk.
Die gasten die ze bij een demonstratie of bij rellen oppakken keren naar huis met een boete.
Laat die gasten een weekje brommen daar pak je ze wel mee worden in hun dagelijks leven ook gelijk gestraft.
Denk dat de baas het we leuk vind als je een weekje hechtenis op je naam heb staan.

Ja onze straffen zijn Europees gezien hoog maar niet voor de kleine misdaad

21 oktober 2021 om 17:53

@bliek, de straffen zijn volgens het wetboek wel hoog, maar dan moeten de rechters ze wel uitdelen. Dat doen ze niet altijd. Kijk bijvoorbeeld naar geweld richting hulpverleners. De wetgever heeft gesteld dat er altijd een gevangenisstraf moet worden gegeven. Wat doen de rechters: ze geven een dag straf en de rest bepalen. Ze zelf (taakstraf). Laatst las ik over een man die zijn 14-jarige stiefdochter meerdere keren had misbruikt. Zijn straf? Twee jaar... Daar valt mijn mond van open.

Ik kijk regelmatig naar het programma 'Voor de rechter'. Als iemand daar al aangeeft dat hij zijn leven heeft gebeterd en veel spijt heeft en een gevangenisstraf hun leven overhoop zal gooien omdat ze net op de juiste weg zijn, zie je al het begrip bij de rechters. "Ja. Dat zou inderdaad heel vervelend zijn als u nu uw baan kwijt zou raken".

21 oktober 2021 om 19:37

Kyle

Ik zelf gaf aan zwaarder te straffen maar ik kreeg de reacties dat we al bijna de zwaarste van Europa hebben.

Ik heb hrt hier met je eens leuk dat we de zwaarste straffen hebben alleen als je ze niet uit deel wordt het lastig.

Weekje brommen weet zeker dat de helft er nog eens over na ga denken

21 oktober 2021 om 10:56

Lekker alle supporters over één kam scheren. Dit zijn twintig personen en ze waren dus niet eens in het stadion. Je zou eens naar een wedstrijd moeten gaan en kijken hoeveel mensen zich wél kunnen gedragen. Het gaat echt maar om een klein percentage die het verkloot voor de rest.

21 oktober 2021 om 11:02

Helemaal mee eens, absoluut geen Feyenoord fan zoals je al door had maar dit gun je de echte Feyenoord fans die zich wel kunnen gedragen niet. Dit is slecht voor NL voetbal in algemeen. Stadion verbod voor het leven wellicht leren ze daar van.

21 oktober 2021 om 15:18

Xajacfa Ik ben wel voor stadion verbod maar dan wel elke wedstrijd bij politie melden want anders kan je als nog naar binnen.

21 oktober 2021 om 11:02

Klassieke generalisatie hier. Jammer. Schandalige actie dit trouwens.

21 oktober 2021 om 11:07

Dit was aan de Meent, gewoon in het centrum van Rotterdam op steenworp afstand van het stadhuis en politieburo Doelwater.

21 oktober 2021 om 11:16

Het maakt niet uit of het ajax psv feyenoord supporters of andere clubs zijn keihard aan pakken die supporters

21 oktober 2021 om 19:56

Denk alleen niet dat we deze mensen supporters moeten noemen

22 oktober 2021 om 13:10

Liever ook geen mensen.

maar wat ik me dan afvraag: heb je dan écht niks beters te doen? Die lui gaan alleen maar de stad in om problemen op te zoeken. En als je ze opzoekt vind je ze ook wel. Kansloos

21 oktober 2021 om 11:15

En als je ze niet vind, creëer je ze zelf.

Stop gewoon met zulke mensen supporters te noemen. Dit zijn gewoon hele stoere grote jongens die in naam van de club of stad willen laten zien hoe stoer ze zijn.

21 oktober 2021 om 11:03

Ze anders noemen zou de laatste prioriteit moeten zijn. Ze een andere naam geven of etiket opplakken lost namelijk niets op. Het blijven walgelijke daden die door voetbalsupporters uit naam van hun club worden gedaan. Dat jij en ik een andere definitie van supporten hebben verandert daar niets aan..

21 oktober 2021 om 11:12

@richardmas: Ik begrijp je volledig, maar het zijn wel degelijk supporters (en dat bedoel ik dan in het algemeen). Het zijn supporters waar ik dan echt helemaal niets mee heb, maar het blijven supporters. Zolang we als samenleving dit soort lowlifes niet keihard aanpakken, zal dit blijven bestaan vrees ik.

21 oktober 2021 om 11:43

Ze zien hooligans ook als een geuzennaam. Leuker om ze in het nieuws enzo inderdaad een beetje gênante naam te geven. De "klein geschapen broekplassers". Voortaan in ieder nieuwsbericht graag ze zo noemen. Oh en straffen voor het leven. Meldplicht bij iedere wedstrijd, en bij ieder vergrijp een maand zitten. En dat verdubbeld iedere keer

21 oktober 2021 om 13:04

Stoere jongens dragen geen hoodies en hebben hun gezicht niet bedekt met een tafelkleed. Hersenloze figuren met veel zaagsel in de kop. Aanpakken en al hun bezittingen ook maar vernietigen.

Als het zo doorgaat met al die incidenten, wordt Feyenoord straks uit Europa verbannen. Maar daar trekken deze 20 debielen zich niks van aan waarschijnlijk.

21 oktober 2021 om 10:56

Ik denk dat dat niet zo snel gaat gebeuren. Feyenoord zelf kan hier ook niks aan doen. Het enige waar Feyenoord wel iets aan kan doen, is het vuurwerk en gedrag binnen het stadion. Houdt overigens niet weg dat deze groep mensen lekker gestraft mogen worden.

21 oktober 2021 om 10:58

Bij Roma was dat ook niet het geval maar toen heeft de Uefa dat op een andere manier opgelost. Dat zal natuurlijk wel weer kunnen gebeuren.

21 oktober 2021 om 11:05

Denk dat er ook geen uitpubliek mee mag naar Union, kans op repressailles te groot risico. die 20 personen verpesten het weer voor de fans

21 oktober 2021 om 11:16

Ik vind het jammer dat veel mensen en ook feyenoord zelf aangeven dat het buiten de invloedsfeer van de club valt. Ik ben juist van mening dat veel van deze jongens een waas voor hun ogen krijgen als het over "hun" club gaat. De clubs moeten hier naar mijn mening veel meer afstand van nemen en dergelijke personen veel meer straffen.

21 oktober 2021 om 14:39

Dubbel

21 oktober 2021 om 14:41

Kans is al heel groot dat die ventjes al zijn gestraft met een (al dan niet levenslang) stadionverbod.

Gaat lekker met de Hollandse clubs, Ajax, PSV en Feyenoord nu al, benieuwd hoelang de clubs dit nog gaan volhouden tot ze echt een straf krijgen en niet meer mogen meedoen in Europa, jammer dat er een aantal hersenloze alles moet verpesten.

21 oktober 2021 om 10:58

Wat hebben Ajax en PSV hiermee te maken?

21 oktober 2021 om 11:30

Zijn ook als een stelletje debielen bezig geweest dus ik praat nu over het algemeen omdat Feyenoord ook vrolijk mee doet met vernielen en intimideren.

21 oktober 2021 om 12:23

Dus een boete voor vuurwerk afsteken vind jij hetzelfde als mensen op een terras aanvallen???

21 oktober 2021 om 14:13

Waar zeg ik dat? Ik zeg ook als debielen bezig geweest. Kom je alleen om vragen te stellen of ga je ook daadwerkelijk inhoudelijk er op reageren?

21 oktober 2021 om 15:34

@kyle66

In deze specifieke kwestie hebben ajax en psv hier vrij weinig mee te maken, maar doe alsjeblieft niet of dit nooit bij deze clubs gebeurd. Aantal weken terug psv nog in Oostenrijk meerdere kroegen/uitvak gemolesteerd. En ook als ajax Europees uitspeelt gebeurd er altijd wel wat. De aanstekers richting Getafe spelers, het kort en klein slaan van de uitgaansstraat in Glasgow (celtic uit) met meerdere zwaargewonden om maar wat eens te noemen.

Mijn punt is, er word nogal eens gedaan alsof dit alleen een probleem bij Feyenoord is terwijl ik denk dat dit een semi landelijk probleem is.

21 oktober 2021 om 16:49

@TD, ik zeg niet dat het nooit bij andere clubs zoals Ajax en PSV gebeurt. Het gaat erom dat hij zegt dat dat nu op een dusdanige manier gebeurt dat die clubs uitgesloten kunnen worden van Europees voetbal. Daarvan is nu geen sprake. Net zoals de UEFA Feyenoord niet zal kunnen straffen met uitsluiting omdat het niet op een wedstrijddag en niet bij/in het stadion is gebeurd. Dat is dus onzin.

Edit: ik stel trouwens nergens dat dit alleen bij Feyenoord gebeurt. Sterker nog, ik denk dat Feyenoord er niets aan kon doen om dit te voorkomen. Dus leg geen woorden in mijn mond.

21 oktober 2021 om 16:52

@Shevanr, hoewel je redenering kant noch wal raakt, zal ik het op een Jip- en Jannekemanier aan je uitleggen: door ze allemaal op dezelfde hoop te gooien, suggereer jij dat vuurwerk gooien gelijk is aan mensen aanvallen op een terras. Want dat is waarmee beide clubs onlangs zijn geconfronteerd.

Begrijp je zo wat ik bedoel? Anders leg ik het nog een keer uit.

21 oktober 2021 om 20:51

Manman waar zit je verstand? Ik heb het erover dat alle 3 de clubs nu gezeik met de uefa hebben gehad en dat het slecht kan aflopen als het zo doorgaat, of moet ik het eens op een Jip en Janneke manier proberen zodat je het begrijpt jochie?

21 oktober 2021 om 10:58

Heb ik iets gemist??? Waarom benoem je nu de Hollandse clubs Ajax en PSV?

21 oktober 2021 om 11:17

Gister kwam er nog een bericht naar buiten over vernielingen door PSV fans waar PSV een boete voor heeft gekregen (die Gerbrands op de supporters wilt proberen te verhalen).

Volgens mij mag wat er in de JC ArenA gebeurde met die fakkels ook niet, dus daar zal Ajax miss ook n boete voor krijgen. In ieder geval is t helaas ook vrij standaard dat Ajax en PSV Europees boetes pakken.

21 oktober 2021 om 11:34

Even los van de stadionboetes voor het afsteken van fakkels (of blokkeren van trappen of iets dergelijks), maar dit is toch een voorval van een heel andere orde? Met een groep een restaurant aanvallen en vernielen waar zich de voltallige clubleiding van je EL tegenstander bevindt, incl. vrouwen en al.

Verder is dit niks wat exclusief is voor Feyenoord, noch voor Nederlandse clubs. In zoveel landen gebeuren zulk soort fratsen (kroegen belagen, vechtpartijen, fakkels, etc. etc.)

21 oktober 2021 om 11:35

Je hebt inderdaad wat gemist, scroll even door VZ artikelen heen.

21 oktober 2021 om 11:39

Sanderk91, ik bedoelde eigenlijk kwa boetes van de Uefa en dat zij laatste weken vaak in de media verschijnen als “hooligans” daarmee bedoel ik alle 3 de clubs.

Kansloos volk dit. Heeft werkelijk niets met voetbal of je club supporten te maken. Als ze erachter komen wie dit zijn, zou ik als club zijnde kijken of je hen een stadionverbod kan geven. Dan heb je die idioten in ieder geval niet meer in je stadion.

21 oktober 2021 om 10:58

Gewoon strafrechtelijk vervolgen. Een stadion verbod is niks

21 oktober 2021 om 11:04

Uiteraard ook strafrechterlijk vervolgen, maar dat kan de club zelf niet doen. Dat is aan Justitie. Maar dat stadionverbod bedoel ik dan als extra'tje er bovenop. Als ze dan hun taakstraf hebben afgerond hoef je je geen zorgen te maken dat ze dit nog eens dunnetjes overdoen in je stadion.

21 oktober 2021 om 11:10

De straffen in ons land zijn gewoon veel te soft. Nou gebeurt dit overal hoor, dus 3 jaar gevangenisstraf zorgt er ook niet voor dat dit gespuis zoiets niet meer doet. Maar het zorgt er wel voor dat die personen het 3 jaar niet kunnen doen. Hier krijgen ze een taakstraf, mogen ze een paar uur bezemen en vervolgens weer genieten van uitkeringen. Dit volk is te stom voor woorden, heeft geen normen en waarden en hoort geen plek om onze samenleving te hebben.

Wat triest ben je dan zeg.. ongekend wat een niveau. Het erge is nog dat ze waarschijnlijk over 20 jaar hier nog harder om zullen lachen, ipv enige vorm van schaamte in welke hoedanigheid dan ook

21 oktober 2021 om 11:13

Dit soort mensen geven meer om de reputatie van de hooligans dan om de club zelf. Kijk ze eens gevaarlijk zijn, stoer toch? Nou gebeurt dit bij veel clubs hoor, maar het is toch wel weer elke keer raak bij Feyenoord. Waarom is het voor mensen zo moeilijk om zich te gedragen? Ik kijk de klassieker of wedstrijden tegen Psv gewoon met supporters (echte supporters) van die clubs, alleen heeft iedereen een eigen clubvoorkeur. Andere mensen schoppen elkaars kop eraf omdat het niet goed gaat.

21 oktober 2021 om 13:05

Ik denk dat dat hooligans kanaal ook niet veell goeds heeft opgebracht. Nu hebben ze een podium om even te laten zien hoe gevaarlijk ze wel niet zijn.

Het vervelende is dat de club de sancties voor de zoveelste keer gaan krijgen en mogelijk zullen die nog verder op gaan lopen. Levenslang stadion verbod zou goed zijn, maar dan staan er weer andere gekken op die zich verlagen tot dit soort gedrag

21 oktober 2021 om 13:04

Zou niet de eerste keer zijn dat we worden uitgesloten van deelname door dit soort vriendjes... Vraag me af wat de supportersvereniging/ harde kern vereniging hiervan vind. Zijn die daar lid van, of is dit een bij elkaar geraapt zooitje kwaaien? Als ik kijk naar de harde kern, dan zijn dit nou niet echt meer de acties waar ze mee bezig zijn. Jaaaaaren terug wel, maar nu zijn die veel meer met spandoeken (het stadion en spelers) bezig. Niet echt meer met dit soort bedreigingen

Dit soort gasten en incidenten houden je club gewoon klein. Echt totale kolder dat deze gasten zweren het beste met Feyenoord voor te hebben. Die plaatsen zich gewoon boven de club.

21 oktober 2021 om 13:01

Ik denk ook echt dat dit soort ongeregeldheden een enorm sportief nadeel meebrengt. Een UEFA en scheidsrechtersbond neemt dit ook allemaal mee. Elk dubieus gevalletje op het veld ga je dan ook sneller in het nadeel van Feyenoord krijgen. Boetes e.d. zullen ook veel sneller worden uitgeschreven. En wat bereik je er als hooligan nou mee om 2 afgevaardigden (en een Rotterdams cafe als de Huismeester: leuk cafe trouwens) te intimideren. Daar gaat Berlin echt geen seconde slechter van spelen... Ik vind het afsteken van vuurwerk bij het (uit)spelershotel al redelijk kansloos. Maar dat is nog ludiek en je zou daar nog eventueel voordeel uit kunnen halen. Maar dit is werkelijk waar kansloos en brengt je meer schade dan profijt

Woensdag avond, voetbalsupporters, CL ronde met o.a. clubs als Muchen, Chelsea, Barca etc. spelen, volwassen mannen, geweld, "voor de club" etc. als je het zo opsomt hebben deze mensen toch een triest bestaan. Niks is gelukt in hun leven tot nu toe en dat botvieren ze op bestuursleden van een Europese tegenstander die in de horeca van je Eigen stad zitten. Triest!

Het zal niet lang meer duren of Feijenoord wordt uitgesloten van Europees voetbal. Dat allemaal door een stelletje mafklappers die zich supporter noemen. Vanavond zingen ze weer hand in hand kameraden.

21 oktober 2021 om 16:55

Er gaat helemaal niets gebeuren aan de hand van dit incident. Gaat volledig buiten de club om. ‘Ajax-supporters’ vallen ook bij iedere Europese uitwedstrijd cafés aan waar de tegenstander te vinden is. Met 150 man helemaal in het zwart cafés kort en klein slaan en alles wat er binnenzit natuurlijk. Maar ook dit heeft nog nooit invloed gehad op een uitsluiting of wat dan ook.Dat er nu toevallig het bestuur van Union tussen de supporters zit maakt het natuurlijk wel een situatie dat veel meer de aandacht trekt dan andere zaken. Maar het zal van die ‘Feyenoord-supporters’ niet de bedoeling zijn geweest om bestuursleden aan te vallen. Die willen natuurlijk gewoon de harde kern treffen.

Die iets wat corpulente Hubert Bruls maakt zichzelf natuurlijk volslagen belachelijk met zijn eis aan NEC dat de relschoppers voor het leven verbannen worden; maar het zou denk ik prima werken om in ieder geval voor dit seizoen iedereen die zich misdraagt in het stadion een stadion verbod te geven tot het eind van het seizoen. Met meldplicht. Voor de relschoppers, zoals gisteren, zou ik er een jaartje extra aan vast plakken. Met meldplicht op alle speeldagen. Ik vind het een kutoplossing; maar de 95 procent die zich wel gedraagt mag niet de dupe worden.

21 oktober 2021 om 12:31

95 procent is wel erg weinig, meer dan 99 procent gedraagt zich.

Feyenoord moet na deze westrijd. Internationale westrijden alleen met eigen publiek gaan spelen en ook geen uitsupporters meer toestaan als ze ergens op bezoek gaan. Ze kunnen er vrij weinig aan doen, maar een deel malloten brengt de club elke keer weer in een heel negatief daglicht. Behalve de boetes gaat dit echt snel tot uitsluiting leiden nu.

Als feyenoord fan zeg ik. Terugtrekken uit die league. Knal alle ballen in je eigen goal. En we spelen gewoon even geen Europees voetbal meer. Onze "fans" kunnen dat niet aan.

Dat vind ik dan wel weer positief van Feyenoord. Dat ze dit soort incidenten altijd veroordelen, ook als het volledig buiten hun om ligt (niet op een wedstrijddag en niet om en nabij het stadion). Dat is wel iets anders dan van der Sar die zelfs het aanvallen van ouders bij een jeugdwedstrijd op het jeugdcomplex niet durft te veroordelen.

21 oktober 2021 om 11:10

Niet durft te veroordelen? Je bedoelt die keer dat Kuyt tegen alle afspraken in mensen geronseld had om op de Toekomst de jeugdploeg aan te moedigen terwijl er al jaren geen supporters over en weer toegelaten worden. En dat die tientallen zogenaamde 'begeleiders' toen op de Toekomst begonnen te provoceren? Is dat waarna je verwijst?
Ja daar was van de Sar niet blij mee, niet met de rellen die volgde maar al helemaal niet met het stiekem meebrengen van supporters bij een uitwedstrijd op de Toekomst door Feyenoord.

21 oktober 2021 om 11:23

Het was juist Heitinga die zijn vrienden van de F-side had uitgenodigd, die vervolgens de hele wedstrijd 'bommen op Rotterdam' stonden te zingen bij een jeugdwedstrijd. En de supporters die van Feyenoord meewaren, waren inderdaad veelal ouders en opa's en oma's. Dat is goed te zien op diverse videos, waar meerdere vrouwen op die tribune zelfs aan het huilen waren. Een keertje opspringen bij een grote kans, betekent niet meteen dat je provoceert he.

21 oktober 2021 om 11:32

Het was een thuis wedstrijd van Ajax, dan mag Ajax supporters toelaten. Feyenoord mag geen fans meenemen, zo zijn de afspraken.
Als je dan toch fans meeneemt en die gaan provoceren, dan gaat het heel snel mis. Al helemaal als die Feyenoord fans geeneens in een afgeschermd uitvak zitten.

21 oktober 2021 om 11:40

Speedy bij die wedstrijd mocht alleen familie aanwezig zijn.
Alleen Heitinga had idd wat vriendjes uitgenodigd.
Daar zaten gasten van de harde kern of hoe je ze wil noemen.

Maar denk dat het weinig zin heeft om te wijzen bij deze dingen.
We hebben te maken met trieste gasten die het voor een hoop verpesten,

Ze mogen van mij elkaar haten en noem maar op maar spreek lekker af in een bos of net zoals in beverwijk sla elkaar lekker half dood maar blijf weg met die onzin bij wedstrijden maar ook gewoon volk rondloopt.

21 oktober 2021 om 11:51

@bliek
Wat je nu beweert is helaas niet waar. Een kennis van me heeft namelijk ook het beruchtte SMS je ontvangen waarin Kuyt oproept om de ploeg te komen supporteren bij de wedstrijd op de Toekomst. Het was een gecoordineerde actie van Kuyt en co.
Dat was de reden dat van de Sar zo laaiend was. De afspraak is dat men over en weer geen supporters meeneemt. Dan moet een club ook geen actie houden om supporters onder het mom van begeleiding stiekem mee te nemen.
Het is helaas zoals het is, geen uit supporters bij welke wedstrijd tussen Ajax en Feyenoord dan ook. Het kan gewoon niet, het gaat altijd mis.
Geldt zelfs voor de nieuwe vrouwen ploeg van Feyenoord onlangs, Ajax supporters waren ook bij die thuis wedstrijd van de Feyenoord vrouwen niet welkom.

21 oktober 2021 om 12:28

Ik heb nog even terug zitten zoeken. De wedstrijd werd gestaakt toen supporters van Ajax familieleden van Feyenoord spelers aanvielen nadat ze klapte voor een mooie actie.
Kinderen doken in een.

Maar nogmaals ik denk dat wijzen en welles nietes geen zin hebben.
Wij als de gewone supporter moeten alle senielen van welke club dan ook veroordelen en eigenlijk een front vormen

21 oktober 2021 om 12:47

RTV Rijnmond was aanwezig. Zij meldde: Tot Feyenoord na ruim een half uur spelen de eerste grote kans kreeg. Familieleden van de Rotterdammers veerden op met een ‘oeh’ en een ‘ah’ zoals dat gaat op een tribune.
Volgens een verslaggever van RTV Rijnmond zou vervolgens door twee Feyenoordsupporters ‘licht provocerend’ zijn gezwaaid.
Dat is voldoende om de vlam in de pan te laten slaan. Daarom wil men geen supporters over en weer. En ja, je zou het graag anders zien maar de realiteit is, dat gaat niet.
Zelfs een hapje eten op een terras in de stad door bestuurleden van een club waarmee geen rivaliteit is anders dan een enkele Europese wedstrijde kan al niet. Zelfs dan gaat het al mis terwijl er geen enkel provocatie was.

21 oktober 2021 om 15:28

Speedy wat wel grappig is.
Dat ik beide kanten nog steeds veroordeeld.

Het feit blijft in deze dat die debielen van ajax na dus licht provocerend zwaaien het nodig vonden om richting die gasten te rennen tussen de kinderen door en de ouders van sommige spelers.

Het grappige is dat ik aangeef dat ik elke vorm veroordeel en dat we met zijn alleen een front zouden moeten vormen.
Alleen jij heb alleen maar oog voor 1 ding en dat is het wijzen en beschuldigen aan 1 kant best wel grappig o te lezen....

Geloof me met alleen wijzen gaan we het gehele probleem zeker niet oplossen

22 oktober 2021 om 12:19

Hi Bliek, je vergist je, ook ik heb oog voor beide kanten. Alleen ging deze discussie over een klacht van Marocbekane dat hij vond dat van de Sar niet genoeg excuses had gemaakt over wat er gebeurde destijds op de toekomst. Dat was dus omdat beide partijen fout zaten, Ajax had geen harde kern moeten toelaten en Feyenoord geen supporters moeten meenemen.
Dit probleem is ook al opgelost, geen uit supporters meer over en weer bij alle wedstrijden tussen Ajax en Feyenoord inclusief jeugd en vrouwen.

21 oktober 2021 om 11:11

Toch wel grappig dat je dit bagatelliseert en tegelijkertijd per se met een vingertje naar Ajax moet wijzen. Gedrag veroordelen is een symbolische geste. Heb je geen fuck aan. Er iets aan doen, actie ondernemen: daar heb je wat aan. Ongeacht of je club Feyenoord, Ajax, NEC of de fucking FC Dansende Roze Koala’s heet.

21 oktober 2021 om 11:25

Ik zie niet precies in waar ik iets bagatelliseer? Ik geef alleen maar aan dat ik het wel positief vind dat Feyenoord bij dit soort zaken altijd met een statement komt, aangezien dat dus allesbehalve een vanzelfsprekendheid is.

21 oktober 2021 om 11:47

Je zoekt een positief aspect in een hele nare situatie en moet daarbij aangeven dat het helemaal buiten Feyenoords schuld om gebeurt? Dat is geen bagataliseren? Als Feyenoord weet wat voor supporters er in hun achterban zitten, waarom hebben ze geen security voor de directie van de gastclub ingehuurd?

21 oktober 2021 om 13:32

Dat is toch niet bagitaliseren? Bagitaliseren is het voorval kleiner maken. De reactie van Feyenoord staat los van deze daad. Feyenoord bagitaliseert niet en marocberkane ook niet.

En wat betreft je opmerking over security. Lijkt mij eerder een taak voor politie en justitie. Niemand weet of deze fans in het stadion komen (of al een stadionverbod hebben). Je kan daar als club toch vrij weinig mee?

21 oktober 2021 om 14:30

De reactie staat helemaal niet los van de daad. Het zijn hun supporters. Door te wijzen naar een andere club probeer je in retrospect inderdaad de situatie af te zwakken.

Waarom moet de overheid daar nou verantwoordelijk voor zijn? Weet de overheid dat de directie komt? Hebben ze een glazen bol? Of staat Feye in direct contact tot de directie? Het zijn je gasten, zorg in ieder geval dat hun veiligheid gewaarborgd wordt.

21 oktober 2021 om 12:10

Wat een niveau zeg, je club komt voor de zoveelste keer in slecht daglicht te staan door de hooligans en dan heb je mensen zoals jij die dan gaan wijzen naar een andere club.

21 oktober 2021 om 14:04

Ja, haal het falen van van der Sar erbij. Heeft weinig met deze laffe daad te maken. Ik vind het wel leuk voor mensen als ze met andere mensen op de vuist willen en er een knokpartijtje van maken, als ze er verder niemand mee lastig vallen. Maar vanuit het niets een groep oudere heren en dames gaan bekogelen is echt zo een enorm looser gedrag, dat zijn niet eens hooligans, dat zijn zielige kinderen die geen graantje lef hebben. Ik ben blij dat ik geen Rotterdammer ben en me daarmee hoef te associeren, maar als ik dat was, een Feyenoord fan, dan zou ik toch eens in opstand komen tegen die hele hooligan scene die Feyenoord heeft want die blijven de club gewoon zelf de vernieling intrappen. Net als het weer een beetje beter gaat, komen die gasten alles weer verpesten, met als gevolg minder sponsoring, minder aantrekkingskracht op spelers omdat ze weer een verbannen worden uit Europa. Je moet het als echte fan maar allemaal aan blijven zien en er geen reet aan doen...

Heb er nu even wat meer over nagedacht om de juiste woorden te vinden. Het is toch bizar dat je als Rotterdammer (of Feyenoorder, Nederlander, wat je het ook wil noemen of waar ze ook vandaan komen) met je volle verstand, al is dat ook weer de vraag, wat onschuldige bestuursleden en aanhang gaat opzoeken en daarbij een prachtig cafe in je eigen verdomde stad gaat vernielen. Dat ze een voor een maar opgepakt en bestraft mogen worden. En gauw een beetje.

21 oktober 2021 om 11:27

Ze zullen wel snel opgepakt worden, de Meent valt in het gebied met camera toezicht.

Ik snap het niet. Al jaren nemen clubs afstand van dit soort gedrag en al jaren noemen ze zulke mensen geen supporters. Toch gebeuren zulke incident seizoen op seizoen op seizoen.

Zouden clubs niet een keer wel zulke mensen supporters moeten noemen en een keer de verantwoordelijkheid ervoor nemen? ID controles, beter cameratoezicht en een intensievere samenwerking met de veiligheidsraad.

Iedereen heeft het er constant over dat het maar een honderdtal supporters zijn obv de 50.000 die er komen. Toch lijken dit honderdtal supporters al jaren een vrijbrief te krijgen om maar met dit gedrag door te gaan. Ik denk dat dit komt omdat de pakkans aanzienlijk laag is en daarnaast organisaties (gemeenten en clubs) over en weer alleen met verwijten strooien, zonder gezamenlijk naar een oplossing te zoeken.

21 oktober 2021 om 11:22

Hoe gaat Feyenoord deze idioten controleren buiten het stadion dan? En wat gaan ze daarna doen, uit de stad verbannen?

Helaas kan Feyenoord hier weinig aan doen. De politie en het OM moeten hier tegen optreden en zelfs dan zul je het niet altijd kunnen voorkomen, omdat er nou eenmaal veel idioten tussenzitten...

21 oktober 2021 om 11:34

Kijk, dat is een verkeerde gedachte: “Feyenoord kan hier weinig aan doen”. Heeft Feyenoord uberhaupt ooit geprobeerd om hier iets aan te doen?

Feyenoord kan dit gedrag inderdaad niet voorkomen. Wel kunnen ze de opsporingsambtenaren helpen met het identificeren en opsporen van deze criminelen.

Laten we eens beginnen met kaartjes persoonsgebonden maken. Beter toezicht in stadions mbt camera’s. Door de poort geen mensen met capuchons/petten doorlaten totdat ze zich identificeren en duidelijk op camera staan.

21 oktober 2021 om 12:05

Weet jij of Feyenoord hier überhaupt ooit iets aan heeft willen doen? Anders is je reactie net zo slecht als de 'oplossing' die je predikt.

Bovendien, dit soort gasten zullen inmiddels echt nog maar sporadisch in het stadion te zien zijn hoor. Die worden wel gepakt. Je kan er alleen niks aan doen dat er altijd een nieuwe generatie op staat die dezelfde onzin zoals dit flikt.

21 oktober 2021 om 12:50

Natuurlijk probeert Feyenoord hier wat aan te doen, ze zullen ongetwijfeld helpen met het opsporen van deze mensen. Maar het kan heel goed zijn dat deze figuren al een stadionverbod hebben, daarmee voorkom je niet dat ze dit soort dingen uithalen in de stad.

Kaartjes persoonsgebonden is een leuk idee hoor, maar dan kan ik niet met mijn vader/ vrienden of wie dan ook naar een wedstrijd gaan als ze geen lid van Feyenoord zijn.

Blijft een lastig probleem dit, maar ik denk dat het vooral de overheid is die hier hard moet optreden, clubs kunnen maar tot een bepaalde hoogte optreden.

21 oktober 2021 om 14:17

Hoe weet je dat dit soort figuren sporadisch in het stadion zitten? Gezien de aantal boetes die feye krijgt en aantal incidenten bij Europese wedstrijden, lijkt het mij eerder een regel dan een uitzondering dat deze supporters erbij zitten.

Wat heeft Feyenoord dan precies gedaan? Ieder jaar zijn er zowel binnen als buiten het stadion incidenten.

@FeyeBart: Zou het dan zo’n probleem zijn om een lidmaatschap van Feye aan te schaffen als het is om de veiligheid beter te waarborgen?

Overigens voordat iemand me mij verkeerd begrijpt. Feye is hier even het voorbeeld, maar mijn mening is voor alle clubs hetzelfde.

Ik wil eens dat dit gedrag in de kiem wordt gesmoord, terwijl men alleen maar bezig is met redenen bedenken waarom een club hier niets aan kan doen.

21 oktober 2021 om 12:37

@regulator

"ik snap het niet. Al jaren nemen clubs afstand van dit soort gedrag "

Dit is gewoon onderdeel van de Nederlandse cultuur. De verhuftering van de maatschappij. Speelt al in de opvoeding dat er geen respect is voor autoriteiten of oudere mensen.

Als alle Marokkanen moeten boeten voor Tananna's gedrag, dan kan jij niet ontkennen dat dit dan ook een cultuur ding is. Speelt al jaren, komt zo vaak voor. Geen incidenten meer

21 oktober 2021 om 13:17

Wil je nou echt dit spelletje doorzetten? Ik hoef alleen opsporing verzocht aan te zetten om een Marokkaans voorbeeld te vinden. Of een 14 jarig meisje te vinden die niet met haar uiterlijk bezig is door een winkelcentrum te laten lopen. Er is vast wel een Marokkaan die haar in elkaar slaat omdat ze niet wil vertellen of ze een meisje of jongen is

21 oktober 2021 om 13:20

En ja, hooligans vind ik eigenlijk oprecht een Nederlands/rechts probleem. Als de discussie er is, mag dat van mij gerust gezegd worden.

Even een oprecht geinteresseerde vraag: hoe weten ze eigenlijk dat dit Feyenoord supporters/hooligans zijn? Wellicht heb ik er overheen gelezen hoor. Want anders kan iedere groep raddraaiers dit doen in de binnenstad en krijgt Feyenoord automatisch de schuld.

21 oktober 2021 om 11:17

Ok vraagje, wie anders zou een restaurant met union berlin directieleden + supporters zonder enige aanleiding aanvallen? Hoe past deze gebeurtenis niet precies bij hooligan gedrag?

21 oktober 2021 om 11:24

Ik stel de vraag omdat ik gewoon oprecht benieuwd ben hoe dit wordt vastgesteld. Door de naam die Feyenoord heeft zegt iedereen automatisch dat het Feyenoord hooligans zijn. Ik zeg ook niet dat het geen hooligans zijn. Maar het kunnen net zo goed Sparta hooligans zijn, of ADO Den Haag hooligans. Hooligans staan er niet om bekend dat ze een reden moeten hebben om dit te doen. Daarom vraag ik ook met al mijn onwetendheid: is dit gewoon een puntje logisch nadenken (ze spelen tegen elkaar), of is hier bewijs voor?

21 oktober 2021 om 11:28

Je hebt gelijk hoor! Als ik als Feyenoord fan wonend in Breda op de wedstrijd dag van NAC-Volendam een cafe binnen instorm valt dit ook onder de club NAC ( waarschijnlijk ). Deed ik dit uit verveling, hobby of wat dan ook zal er niet toe doen. De krantenkop zal zijn " NAC-Hooligan bestormd cafe met Volendam supporters."

21 oktober 2021 om 11:43

Ik snap dat je oprecht een vraag stelt. Wat ik wil zeggen is dat het een gerichte actie was door een groep hooligans en met een beetje logica weet je uit welke hoek dit komt. Politie kijkt in zulke gevallen vaak naar patronen en laat dit een patroon zijn die in de voetbalwereld vaak voorkomt. Kan ook zijn dat de criminelen er ook vaak leuzen bij schreeuwen zodat het voor iedereen duidelijk is waar het vandaan komt. Vergeet niet dat zulke mensen best vaak trots zijn op hun acties.

21 oktober 2021 om 11:27

Op de Meent is er camera toezicht. alles wat er gebeurt is, heeft de politie op beeld staan. En die hebben de daders kennelijk als Feyenoord hooligan geidentificeerd. Lees net dat de eerste dader al opgepakt is.

21 oktober 2021 om 11:50

Kennelijk of zijn ze geïdentificeerd als Feyenoord hooligan, want tussen die twee zaken zit een verschil, al lees ik nu ook dat de politie het als zodanig identificeert. Kan ook niet anders eigenlijk dat verschrikkelijke voorval in relatie staat tot de aankomende wedstrijd en hoop dat ze hard worden gestraft.

21 oktober 2021 om 11:58

Ik zou eerder de vraag stellen hoe weten Feyenoordsupporters dat het een delegatie van Union Berlin was?

21 oktober 2021 om 12:06

Dat kan iedereen zijn geweest, een tip van een ober in het restaurant of iemand die toevallig voorbij loopt is bij wijze van spreke al voldoende. Met al die Whatapp groepjes tegenwoordig gaan zulke dingen als een lopend vuurtje rond.

21 oktober 2021 om 14:59

En jij vind niet dat je die persoon ook zou moeten achterhalen en bestraffen?

Dit soort simpele zielen maakt de sport echt kapot. hoe krijg je het verzonnen? ga elkaar lekker in elkaar timmeren in het bos. je bent echt de meest kansloze, zielige, simpele persoon die bestaat als je dit soort dingen flikt. Sport moet sportieve rivaliteit kennen en verbroederen. in plaats daarvan slaan ze lekker de boel kort en klein, want zij zijn van de ander. ga toch weg man. het feit dat ze zichzelf nog supporter kunnen en durven noemen is nog bijna knap. Ik schaam me echt voor nederlandse supporters. ik weet wel dat ik overal in Europa gebeurd maar we moeten niet gaan wijzen naar andere zonder onze eigen probleem gevallen eerst onder controle te krijgen. Hardere straffen mogen echt aan te pas gaan komen. niet alleen maar stadion verboden voor het leven. geef die mensen maar eens een cel straf of leg maar beslag op hun uitkering. Misschien stemrecht afnemen voor de eerst volgende verkiezingen. Dit gaat de UEFA natuurlijk ook niet laten lopen. Dit begint echt een afgang te worden.

Wat ongelofelijk triest dit. Ik kan me ook op geen enkele manier indenken waarom je dit zou doen. Een eenmansdaad kan ik nog een heel heel klein beetje inkomen dat je echt een kut leven hebt en denkt: ik ga het lekker afreageren op anderen. Slaat ook nergens op en het is verwerpelijk, maar even redenerend: ik kan me voorstellen dat sommige mensen echt zo dom zijn en tot zo'n daad besluiten. Maar met 20 man? Zeg Evert: zullen we vanavond even zomaar wat andere mensen in elkaar gaan hoeken omdat ze bij de tegenstander horen? Ja Goed plan, laten we er nog 18 bijvragen. Dat er dan niemand is die denkt: nee dit kunnen we beter niet doen. Zal wel groepsdruk zijn ofzo.

Ongelofelijk triest. Ik kan hier met de kop echt niet bij. Waarom gaan ze niet gewoon ergens in een weiland met elkaar vechten, zonder te associëren met een club. Wat is dit nou voor een onzin?

Ja voetbalsupporters, met name Feyenoordsupporters, staan er al op als dom volk, maar dit helpt natuurlijk niet. Ik hoop dat ze een erg lange straf krijgen.

21 oktober 2021 om 11:28

Een groepje lui die waarschijnlijk allemaal een kutleventje hebben en zich hiermee nog enigszins kunnen onderscheiden en belangrijk voelen, binnen de hooligan wereld. Als je niks anders hebt om voor te leven…. Tja

21 oktober 2021 om 12:06

hier sluit ik me bij aan. Maar ik blijf me keer op keer verbazen hoe ze steeds verder kunnen zinken. maar misschien geloof ik nog teveel in het goede van mens

21 oktober 2021 om 11:38

Waarschijnlijk was dit niet van te voren gepland. Ik denk dat het gewoon een paar trieste figuren zijn die weer eens te veel alcohol op hebben en een clubvoorkeur voor Feyenoord hebben. Waarschijnlijk kwam 1 vd 20 er achter dat er in dat cafeetje mensen van Union zaten en kwam met het idee. Derest van de zuiplappen volgen wel

In en in triest, deze mensen hebben het vermoedelijk met voorbedachte rade gedaan. Je kunt je bijna niet voorstellen dat deze mensen werk hebben, die kunnen toch niet voor een baas werken zou je denken? Zo hard mogelijk straffen, maar dat is weer 1 van de problemen in Nederland, dat doen we niet.

Allang niet meer verbaasd, volgende dieptepunt met Feyenoord “supporters”

Feyenoord gewoon 5 jaar europees schorsen, en nooit meer toeschouwers mee naar Europese wedstrijden . Laat Feyenoord maar de kosten verhalen op de hooligans. Enige manier dat helpt is keihard straffen helaas.

21 oktober 2021 om 11:31

Nee dat werkt dus niet. Je dupeert de gewone fan en over 5 jaar doen ze het gewoon weer. Je moet die mensen gewoon justitieel straffen, niet Feyenoord.

21 oktober 2021 om 11:44

Dat werkt niet, de club straffen helpt, want dan worden ze door anderen aangekeken dat ze de club hebben beschadigd, want iedereen weet heel goed wie het is geweest. En natuurlijk een levenslang stadionverbod, laat ze elke Feyenoord thuis wedstrijd zich maar melden bij een Amsterdams Politie bureau. en bij een rotterdams politiebureau bij uit wedstrijden. Ook financieel helemaal uitkleden tot op het bot. Werkgever informeren etc. Andere straf zou kunnen zijn de Foto's van de hooligans projecteren in het Stadion, zwaar voor L*L zetten.

21 oktober 2021 om 11:35

Waarom de club straffen voor iets waar je niets aan kunt doen en wat BUITEN het stadion gebeurd? Hooliganisme is een probleem voor iedere club en je kunt moeilijk iedere 'supporter' een enkel band geven om te weten of ze in Rotterdam centrum de fout in zijn gegaan. Binnen de club is Feyenoord verantwoordelijk en zijn straffen ook op zijn plaats maar roepen voor uitsluiting van een club omdat een aantal hersenloze figuren het in een café in de kop krijgen is niet oké.

Het lijkt deze mensen er vooral om te doen dat ze te boek staan als “gevaarlijk”. Vandaar dat ik ze vooral mee zou willen geven;

Niemand buiten jullie groepje vindt jullie stoer.

21 oktober 2021 om 11:26

Precies! Eerder zielige gasten dan dat ze stoer zijn. Nu kan hun het weinig schelen wat men van buiten de groep denkt, ben ik bang. Het gaat om interne eer ofzo en onderlinge rivaliteit…. Schimmige en domme subwereld, gedomineerd door leeghoofdig tuig

Je zet je club, stad en land voor schut met dit soort acties…. Wat een hersenlozen lopen er toch ook rond… Als je alleen al ziet hoeveel Feyenoord aan boetes moet betalen door dit soort dom tuig….

Heel simpel, gewoon uit het toernooi verwijderen en de gasten die hier dan verantwoordelijk voor zijn openlijk bekend maken, met hun gezichten herkenbaar. Wat een idioten.

Nette verwoording van Feyenoord moet ik zeggen. Het is deels een beetje roepen in een lege (boven)kamer, maar dat neemt niet weg dat het belangrijk is om een zeer duidelijk statement af te geven op momenten als deze. Dit soort gasten in ieder geval 10 jaar (of wat mij betreft zelfs meer) stadionverbod geven, naast de reguliere (hopelijk zware) straf. Jammer genoeg zul je altijd van dit soort droeftoeters blijven houden.

Laat ik maar een quote van mijn naamsgenoot gebruiken: TUIG VAN DE RICHEL.Wat ik dan vreemd vind is, dat de politie ingrijpt maar 1 van de 20 te pakken krijgt. De politie moet in Nederland harder optreden. Eerst klappen uitdelen en dan pas vragen wat er aan de hand is. Zoals in Spanje en Italiã«.
Het is te triest voor woorden. 1,5 jaar lang niet naar een stadion gekund en nu wordt er overal glazen, bekers etc. naar het veld gegooid. Doe gewoon normaal!!

21 oktober 2021 om 11:50

Al dit supporters geweld van de laatste tijd doet me het ergste vrezen voor de klassieker op 19 december. Wie gaat er dan voor de veiligheid instaan?

21 oktober 2021 om 11:52

"de politie moet in Nederland harder optreden. Eerst klappen uitdelen en dan pas vragen wat er aan de hand is. Zoals in Spanje en Italiã«."

Zeg maar, bij openbare verstoringen van de orde, zodra mensen zich niet aan de coronamaatregelen houden, overal protesteren zonder vergunning en waar het niet mag, zoals die boeren die constant het Malieveld plat lopen en bouwwend Nederland dat gemeentehuizen aanvalt en zo. Daar moet meer op ingehakt worden vind jij? Politie moet gewoon meteen rake klappen uitdelen dus, is dat wat je zegt hier? Een oproep tot (politie)geweld??

21 oktober 2021 om 12:01

@constant Kante: Ik ben de laatste die uit is op een politiestaat of iets dergelijks. Maar inderdaad: als er met stoelen en tafels gesmeten wordt dan mag de ME wat mij betreft keihard ingrijpen en achteraf pas vragen stellen. Of je nu een hooligan bent, een protesterende boer, een BLM-er, een geel hesje of vrouw die voor gelijke rechten strijdt. Zodra je geweld gebruikt tegen anderen, en dan met name hulpverleners, mag je wat mij betreft vogelvrij verklaard worden voor ME-ers met de lange lat en honden.
Vrijheid van meningsuiting en recht om te demonstreren is helemaal prima. Maar kom je om stennis te schoppen dan zijn gerichte en harde klappen plus hond in je been je verdiende loon. Plus strafblad natuurlijk.

21 oktober 2021 om 12:22Los van die hond (waarvan ik vind dat die sowieso uit het arsenaal van de politie geschrapt dient te worden) ben ik het helemaal eens. Het politiekorps gaat al jaren gebukt onder reglementen die hen ervan weerhouden adequaat te handelen.

Zolang dit soort mannetjes weten dat ze daarin sterk staan, zullen ze zich altijd onoverwinnelijk achten. Je ziet het ook met elke sneuneus die iedereen meent te mogen filmen op de openbare weg, zolang de regels faciliteren dat de politie veel minder mag dan degene die de regels overtreedt, wordt de politie uitgelachen.

21 oktober 2021 om 12:26

@nick

Batistuta heeft inmiddels zijn reactie aangepast. Dus ik denk dat hij ook al wel inzag dat hij wat in het wilde weg riep met zijn oproep tot politiegeweld.
Vergeet niet dat er momenteel juist veel te doen is om (excessief) politiegeweld. Bij aanhoudingen, maar ook gewoon bij relatief simpele ordeverstoringen. Overal op Internet staan filmpjes van politie die mensen, onnodig, slaat, zelfs vrouwen, en agressief en geweldadig benadert. Het aantal klachten daarover is fors toegenomen recentelijk. In dat kader klinkt een oproep om 'ze ervan langs te geven' wat hol voor mij. Mensen vergeten dat dit dan dus niet alleen gebeurd bij 'anderen', maar dat je dan ook gewoon zelf, soms zelfs geheel ongewild, daarvan het slachtoffer kunt worden.
En in een meer filosofisch kader: weet je wat je uitlokt met veel geweld, als politie zijnde? Nog meer geweld! Oftewel, escalatie. Vandaar dat 'de-escalatie' in het politieoptreden in Nederland (in tegenstelling tot die suggestie van Bastistuta die het letterlijk had over 'de aanpak van de politie in Spanje/italië' zo'n belangrijk onderdeel is.

Erop rammen werkt niet. Punt.

21 oktober 2021 om 12:30

Ajaxwestham

"het politiekorps gaat al jaren gebukt onder reglementen die hen ervan weerhouden adequaat te handelen"

De hamvraag is, staat adequaat handelen gelijk aan 'erop los rammen' (dat was de suggestie van Batistuta (die hij inmiddels heeft weggehaald)? Of kan adequaat handelen ook een resctrictie op geweld en de- escalatie inhouden?

21 oktober 2021 om 13:05

Adequaat handelen houdt voor mij in, doen wat nodig is om de situatie die er op dat moment speelt het hoofd te bieden. Nu wordt er in mijn ogen teveel de-escalerend opgetreden, dwz afwachtend opstellen en ondertussen de groepen waartegen ze moeten optreden hun gang laten gaan met hetgeen ze aan het doen zijn (stenen gooien, politiebussen slopen etc) Het is schrijnend te zien dat er teams van de ME half worden weggeslagen door onze hooligans.

Politiemensen hebben te maken met allerlei regels en kaders waarin ze moeten werken en die werken vaak niet in het voordeel van hen.

21 oktober 2021 om 13:45

"dwz afwachtend opstellen en ondertussen de groepen waartegen ze moeten optreden hun gang laten gaan met hetgeen ze aan het doen zijn (stenen gooien, politiebussen slopen etc) "

Dat is géén de-escalerend optreden, in mijn ogen, 'ze hun gang laten gaan'. Ik versta daar iets anders onder.
Wat we van de week zagen met losgeslagen jongeren die politiebusjes bewerken met stokken, dat is gewoon best extreem. Dáár mag de politie van mij ook met gepast geweld op gereageerd worden. Want dat kan je als politie niet toestaan natuurlijjk.

Het gaat mij vooral om die algemene roep om de wapenstok. Dat is zinloos geroep. Je moet gewoon maatwerk leveren als politie. En dat zoals jij dat stelt de kaders en regels niet persé in het voordeel van de politie werken, dat is niet per ongeluk zo. Dat is met een hele heldere en duidelijke reden. Geweld is altijd ultimum remedium en hoort dat te allen tijde ook te blijven. Het is in een democratische rechtsstaat van essentieel belang dat staatsgeweld altijd met mate en met terughoudendheid wordt toegepast. En dat moet je heel strak bewaken. Het is zo een glijdende schaal. En daarom werken de regels niet noodzakelijkerwijs in het voordeel van de politie. Want anders ben jij namelijk zelf een keer de klos.

21 oktober 2021 om 13:45

@constant Kante: Ik ben me zeer bewust van het feit dat excessief geweld door de politie momenteel een issue is. Maar misschien moeten we ons afvragen waar dat excessieve politiegeweld precies vandaag komt. Is dat omdat er bij de politie ook wat testosteron-gestuurde mannetjesputters rondlopen? Of is dat omdat de situatie dusdanig is geëscaleerd dat de politie (te) vaak handelt vanuit de gedachte 'better safe than sorry'? Ik denk zelf het laatste, ook al zullen er ook bij de politie wat rotte appels zitten die hun machtspositie misbruiken.
Dus ja, ik ben er wel voor om de politie de middelen te geven om een eind te maken aan het hufterige gedrag van bepaalde lieden. En nee, ik ben absoluut niet bang om zelf per abuis klappen te krijgen. Als je niet ergens bent waar je niet hoort te zijn krijg je ook geen klappen, zo simpel is het gewoon. Als jij protesteert tegen Rutte en je ziet dat er een stel hooli's vooraan staan om de ME uit te dagen, dan weet je dat het tijd is om naar huis te gaan! Als je dan blijft loop je het risico op klappen, en terecht! Ik doe geen oproep voor politiegeweld of het inrichten van een politiestaat. Ik roep wel op om de politie meer ruimte en middelen te geven om de paupers uit onze samenleving eens en voor altijd duidelijk te maken dat je veel mag in dit land, maar als dat op een gewelddadige manier ten koste van anderen gaat, je niet hoeft te verwachten dat je er met fluwelen handschoentjes en een dagje bladeren harken vanaf komt. Is ook een vorm van de-escalatie, maar dan met wat meer vrijheden en rechten voor de politie in plaats van voor het paupervolk.

21 oktober 2021 om 13:55

"of is dat omdat de situatie dusdanig is geëscaleerd dat de politie (te) vaak handelt vanuit de gedachte 'better safe than sorry'? Ik denk zelf het laatste, ook al zullen er ook bij de politie wat rotte appels zitten die hun machtspositie misbruiken."

Je zou best eens gelijk kunnen hebben. Want op zich is het binnen de macho cultuur van het politiekorps altijd al een interne regel geweest dat als je de kans hebt 'je ze het ook moet laten voelen'. En dat gevoel zal steeds sterker zijn geworden doordat de burger agressiever is geworden én geen respect meer heeft voor autoriteit.

Maar dan haak ik even in op de discussie hierboven met Ajaxwestham. Dan ben ik dus blij dat de politie wel aan strakke en strenge regels gebonden blijft. Zodat er wel een strakke rem blijft staan op dat 'better safe than sorry'. Er worden, gelukkig, nog steeds agenten veroordeeld als ze bijvoorbeeld te snel hun vuurwapen hebben gebruikt. Uitstekende zaak in mijn ogen.

21 oktober 2021 om 14:00

"en nee, ik ben absoluut niet bang om zelf per abuis klappen te krijgen. Als je niet ergens bent waar je niet hoort te zijn krijg je ook geen klappen, zo simpel is het gewoon."

Sorry Nick, maar ten eerste is het totaal niet zó simpel en ten tweede ben je buitengewoon naief als je dit zegt. Ook als je ergens niets mee te maken hebt kun je het slachtoffer worden van excessief geweld of de indirecte gevolgen daarvan. Dat is echt de grootste valkuil altijd. Dat mensen denken dat bepaalde dingen hen niet zal overkomen. Zelfde als met die privacy. Wie niets te verbergen had, had ook niets te vrezen toch?? Onzin! Die redenering klopt gewoon niet. Ook jij kan hiermee geconfronteerd worden.

"ik roep wel op om de politie meer ruimte en middelen te geven om de paupers uit onze samenleving eens en voor altijd duidelijk te maken dat je veel mag in dit land, maar als dat op een gewelddadige manier ten koste van anderen gaat,"

Punt is nu eenmaal, geef je de politie meer bevoegdheden en meer ruimte om tegen paupers op te treden, dan blijft die bevoegdheid in de dagelijkse politiepraktijk nooit beperkt tot louter paupers. Dan kan dat ook jou en mij betreffen. Dáár gaat het om.

21 oktober 2021 om 14:19

@constant: Laat duidelijk zijn: excessief geweld of ongeoorloofd wapengebruik door politiemensen die hun wapen trekken "omdat je het moet laten voelen als je de kans hebt" moet sterk veroordeeld en bestraft worden. Maar daar gaat het nu niet over. De vraag is hoe we eens en voor altijd een eind maken aan buitensporig geweld en vernielingen door, in dit geval, hooligans. En echt, geloof me, ik ben helemaal geen voorstander van veel overheidsbemoeienis of politieoptreden. Maar ergens bereik je een punt waarop je moet zeggen: ok, deze werkwijze zet totaal geen zoden aan de dijk, hoe kunnen we raddraaiers duidelijk maken dat dit gedrag niet langer getolereerd wordt, hoe kunnen we ervoor zorgen dat we niet in ons gezicht uitgelachen (en gespuugd) worden door capuchonnetjes? Zeg jij het maar, Constant, liefst met voorbeelden.

21 oktober 2021 om 14:49

"maar daar gaat het nu niet over."

het gaat niet alleen om de schietinstructies. Het gaat net zozeer om inzet van andere geweldsmiddelen. Wapenstok, Pepperspray, Taser. In essentie gaat het allemaal om restrictie van de toepassing van geweld door de politie.

"maar ergens bereik je een punt waarop je moet zeggen: ok, deze werkwijze zet totaal geen zoden aan de dijk, hoe kunnen we raddraaiers duidelijk maken dat dit gedrag niet langer getolereerd wordt, hoe kunnen we ervoor zorgen dat we niet in ons gezicht uitgelachen (en gespuugd) worden door capuchonnetjes? Zeg jij het maar, Constant, liefst met voorbeelden."

Alles begint met een onderzoek naar de betrokkenen. Wat doen ze, hoe doen ze dat, en vooral waarom doen ze het? Want simpelweg de knuppel erover halen werkt dus niet, werkt nog veel eerder meer geweld in de hand en geeft geen enkel inzicht in de materie. En als je erachter komt dat het vooral de links naar de criminelere circuits zijn die het doen (een paar 'staatsgevaarlijken' zoals Van der Gijp ze noemt, types die door sociopatische of anti sociale stoornissen een weg naar de georganiseerde misdaad vonden) en die een groep meelopers meetrekken, dan zoom je in op die paar lui. En daar laat je het Strafrecht en de strafvordering op los. Gewoon rechercheren, strafbare feiten vaststellen, aanhouden en voor de rechter brengen. Daarmee zit je ook aan de goede kant. DIe van de preventie. Dan hoeft de ME niet met pelotons tegelijk groepjes van pleinen te vegen. Want dan worden die meelopers niet meer opgehitst.

Dus begin aan de voorkant, niet aan de achterkant.

21 oktober 2021 om 16:08

Mooi streven Constant! Dat meen ik oprecht! In de ideale wereld zou dat de oplossing zijn. In dezelfde ideale wereld heeft de politie ook tijd en mankracht genoeg om het probleem zo te benaderen. Maar waarom lukt dat dan toch niet in de echte wereld? Terwijl menig korpschef weet wie het zijn, wie de leiding heeft, er overal camera's hangen en er dus bewijsmateriaal genoeg zou moeten zijn?
Ik zie dit soort taferelen nu al meer dan 40 jaar. En elke keer hoor ik de noodkreet 'we moeten er NU iets aan doen'. Ondertussen verandert er echt helemaal niets, sterker nog: het wordt steeds harder, a-socialer en grover. Ik zou echt niet weten hoe we dit probleem op een andere manier moeten oplossen dan dit tuig hardhandig laten voelen wie de baas is.

21 oktober 2021 om 18:31

"maar waarom lukt dat dan toch niet in de echte wereld? Terwijl menig korpschef weet wie het zijn, wie de leiding heeft, er overal camera's hangen en er dus bewijsmateriaal genoeg zou moeten zijn?"

Eén woord: prioriteitsstelling!
Het is in mijn ogen vooral waar kies je voor? Inzet van politie is schaars, dus je moet kiezen waar je dat in gaat zetten. Als je mensen hiervoor vrij maakt, is er minder mankracht op straat of minder tijd voor andere onderwerpen die voor mensen misschien belangrijker zijn.

En ook echt met je eens hoor, ik zie dit ook al 40 jaar aan. De grens is bij wijze van spreken in mijn leven al twintig keer bereikt, zeg maar. En het verandert inderdaad niet. En ik snap ook best dat je dan zegt, haal dan de knuppel er maar over, uit moedeloosheid wellicht. Maar ik vrees dat het ook niet de oplossing zal zijn.

Ik zie geen reden om deze personen anders te behandelen dan de mogelijke terroristen die eerder deze maand zijn gearresteerd. Of je nu geweld gebruikt i.v.m. met religieuze waanbeelden of voetbal. De enige factor is dan nog dat het bedreigen van politici verzwarende omstandigheden zijn. En wellicht moeten we de groepen tot wie deze malloten behoren ook maar eens goed doorlichten. Verschillende motorbendes zijn verboden, wellicht ook eens zeer kritisch kijken naar sommige supportersverenigingen. En dan natuurlijk niet iedereen met een seizoenskaart van club X over één kam scheren. Maar bepaalde harde kernen die zich verenigen, prima wat mij betreft. Als er aanwijzingen zijn dat kwaadwillende zich verstoppen in dit soort groepen die weigeren verder informatie te verschaffen, dan ook de verdere consequenties voor jou.
En hoewel ik clubs, niet direct alle verantwoordelijkheid wil geven, laten we niet vergeten dat er lang genoeg en nog steeds weggekeken wordt bij overtredingen, ook binnen het stadion. Het is haast nooit dat een club zelf een vak leeghaald of een wedstrijd stil legt bij misstanden. De verantwoordelijkheid wordt altijd bij de ander gelaten.

21 oktober 2021 om 11:55

Als je hooliganisme, of wat daarvoor door zou moeten gaan, ziet als een vorm van ondermijning van de samenleving (net als terrorisme, religieus fundamentalisme, georganiseerde misdaad, motorclubs), dan zou je inderdaad kunnen overwegen dezelfde opsporingsmiddelen en -methoden ook op die groepen los te laten ja. Inclusief aanpak en preventiemaatregelen.

21 oktober 2021 om 13:38

Ben mee eens Hooliganisme net zo hard straffen als Terroristen, bijvoorbeeld bij bewezen meedoen aan rellen, 2.5 jaar minimaal zitten. 2x weer dan 5 jaar, 3x 10 jaar etc. Mischien leren ze het dan af. Ook met naam en toenaam in de krant en Stadion. Als je je zo gedraagt, vindt ik, verlies je het recht op enige privacy.

21 oktober 2021 om 13:52

"bijvoorbeeld bij bewezen meedoen aan rellen, 2.5 jaar minimaal zitten. 2x weer dan 5 jaar, 3x 10 jaar etc. Mischien leren ze het dan af"

Probleem blijft, als je geen inzicht hebt in de achtergronden en redenen waarom iemand tot het strafbare en ontoelaatbare gedrag is gekomen, dan zul je met zwaar straffen alleen nooit iets bereiken. Dan wordt er niets afgeleerd.

21 oktober 2021 om 13:57

Als je een (criminele) motorclub kan verbieden, dan moet dat met dit soort groepen toch zeker ook wel kunnen? Ik zie geen verschil in Satudara of een georganiseerde groep hooligans. Drugs, geweldpleging en intimidatie.

21 oktober 2021 om 14:01Westend

"dan moet dat met dit soort groepen toch zeker ook wel kunnen?"

Ja? Hoe dan? Wie of wat verbiedt je precies? Hoe definieer jij die groep eigenlijk? Of wordt het verboden om 'feyenoordfan' te zijn? Ze hebben toch geen clubhuis of openlijk herkenbare tekens?

Is nogal lastig, niewaar?


21 oktober 2021 om 14:11

Harde kernen verbieden (dus van Vak P tm F Side en RJK). In een soort reflex lijkt dat misschien wel aantrekkelijk. Uiteindelijk wil je toch dat fanatieke supporters zich wel kunnen verenigen. En dat ze lekker fanatiek kunnen zijn. Maar de link van die groepen met allerlei criminele shit is wel echt problematisch. Ik zou als beleidsmaker echt niet zo 1 2 3 weten wat een goed begin is. Samen om tafel met alle supporters, ook de capuchons en coke neuzen, lijkt me een begin. Elkaar meer spreken en beter begrijpen.

21 oktober 2021 om 15:21

Wat verbied je: georganiseerde indimidatie (van bestuursleden), structureel verstoren van de openbare orde (inclusief vandalisme) en georganiseerd geweld (zoals hier).

Hoe definieer je de groep: Aangezien we hier zo te zien te maken hebben met een groep (hoe ze bij elkaar zijn gekomen, hoe dit is opgeroepen, geen idee. Dat is te onderzoeken), lijkt het me wel steeds eenzelfde groepering. Onder de vlag van 'feyenoord hooligans'. Zeker niet de Feyenoorder. Maar een schaduwgroep.

21 oktober 2021 om 15:25

(ik moet het in 2 doen, want mijn computer loopt vast bij teveel)

Wat verboden: nou ik weet niet of ze geen clubhuis of iets dergelijks hebben. Maar al deze gasten komen niet 'toevallig' zo georganiseerd bij elkaar. Ze hebben dus een platform. Visueel zijn ze misschien moeilijk te onderscheiden van een normale fan, maar ik zeg ook nergens dat het makkelijk is om ze op het oog te onderscheiden. Daar zal politie onderzoek naar moeten doen.

Op zich valt er vrij gemakkelijk een probleem charter van te maken. Moet je alleen nog onderzoeken wie het zijn, hoe ze organiseren en opsluiten. Het is niet 1 persoon die het doet. Het is een groepering. Lid zijn van die groep is al genoeg

21 oktober 2021 om 15:27

Het is ook niet dat iedereen op een motor ook meteen crimineel is. Of dat iedere Satudara lid met zo'n jas rondloopt (sterker nog: ze hebben niet eens allemaal een motorrijbewijs). Dat zou voor justitie ook wel erg makkelijk zijn om te herkennen :D

21 oktober 2021 om 15:28

Overigens Leidsehond. Ik denk dat er (ook in het verleden) wel genoeg is gecommuniceerd. Maar die gasten zijn onmogelijk om mee te praten. Wat zij vinden (bijvoorbeeld het stadion moet blijven zoals het is), daar is niet mee te discussieren. Je kan aangeven wat je wil (heeft Feyenoord ook gedaan), maar het komt gewoon niet binnen.

21 oktober 2021 om 15:34

@ Constant,

In detentie zijn er wel degelijk gedragsinterventie programma's die helpen bij het re-inegreren van gedetineerden. Er kan dus zeker dieper op hun delict worden ingesprongen en er wat aan worden gedaan.

Hier is maar 1 remedie voor.. en dat is met hun koppies op internet en daarna forse straffen uitdelen zodat mensen in het vervolg wel 2 x nadenken voor ze zoiets in hun hoofd halen. We zijn hier in Nederland veel te makkelijk.

Ze trekken een shirtje van de club aan, hangen een sjaaltje om en zijn ineens "supporter". En als club sta je machteloos.

Misschien staan we als maatschappij onderhand wel machteloos.

tientallen relschoppers, 1 aanhouding. Wat gaat hier mis??????????

Ben weer eens niet een trotse Feyenoorder vandaag... Hopelijk verandert dat vanavond nog..

Eerlijk ik zou het zonde vinden als feyenoord uit europees voetbal gezet word maar eigenlijk zou het gwn zwaar terecht zijn met al die randdebiel supporters die feyenoord heeft.

Heb de hele colonne zien lopen het centrum in.... Je zag dat ze niet lekker even een pilsje kwamen pakken.

Buiten een jarenlang stadionverbod, laat ze ook voor alle onkosten opdraaien . Misschien is dit een signaal naar de "andere" supporters (hooligans). Kansloos volk.

De club hiervoor verantwoordelijk houden is ridicuul, deze mensen dien je strafrechtelijk te vervolgen.

Ach ze vallen het bestuur van hun eigen club ook aan als ze iets niet bevalt in Rotterdam, en vervolgens zitten dezelfde lui weer in het stadion in het weekend omdat als je ze laat verwijderen dan weten ze wel waar je woont en gaan ze je privé lastigvallen. Het is niet alleen een probleem bij Feyenoord maar ook de politie die zwaar teleurstelt wanneer het om supportersgeweld gaat in Nederland, tientallen relschoppers en 1 aanhouding zegt alweer genoeg.

En als ik nu eens zeg dat het supporters zijn van een club die een hekel aan Feyenoord hebben.
Lijkt mij niet zo moeilijk om ff de zaak op de spits te drijven.
Misschien zijn het wel kennessen van Sws Harmen! Want die zou graag zien dat Feyenoord uit het Europees voetbal wordt gezet.

21 oktober 2021 om 12:53

Alles kan, maar de daaropvolgende vraag is natuurlijk hoe je daar bij komt en of je dat kunt aantonen.

Je schaamt toch de oren van je kop als Rotterdammer. Woon je in de mooiste stad van het land en dan lopen er zulke gekken rond. Over het algemeen heb je op de meent helemaal geen last van agressieve capuchons meer. De stad is enorm opgesmurft en opgeleukt (ook met de komst van de Markthal). En nu hebben we ergens weer een blik kwaaie gekken gevonden...

Internationaal mag je je ook al bijna gaan schamen als Nederlandse voetbalsupporter. Laat Ajax op de velden zien dat we sportief meedoen, heb je nu dit weer. PSV fans die bedelaars bekogelen, Bijlrellen in Arnhem. Gaat lekker zo he.

Dit slaat echt nergens op. Wat een gekken lopen er toch rond op deze aarde. En de club kan er natuurlijk weer voor opdraaien, hoe oneerlijk en onzinnig dat ook is.

Mafkezen zeg.

Ik ben jaren geleden met de supportersclub van Barcelona naar Ajax geweest en daar moest beveiliging staan omdat er idioten waren om de supporters te bedreigen.

Voetbal is kapot door een kleine groep supporters.

Jaren ga ik naar het stadion omdat ik het spelletje leuk vind en ja ik heb mijn eigen club voorkeur. Maar ik vraag me steeds vaker af hoe leuk ik het eigenlijk nog vind. Je schaamt je kapot door deze berichtgevingen. Je durft zo wat niet meer te zeggen dat je naar voetbal gaat. Ga je wel dan moet je door hekwerken wurmen alsof je een gevangenis binnen gaat. Je loopt langs agenten met hondjes die je beter niet kan aaien. En dat allemaal voor de fun???? Benieuwd hoe lang het toch blijft kriebelen maar het houdt bij mij een keer op.

Nou neem het anders een keer goed serieus. Laat het over aan justitie. Beoordeel de groep (net als een club als de hells angels, satudara of IS) als een terroristische/ gevaarlijke groepering. Stel onderzoek in naar de organisatiestructuur en zet daarmee al je politie-hulpmiddelen in. Maak lidmaatschap in die bende strafbaar. Pak de leden en leiders op.

Nu zet je ze heel de tijd weg als 'een klein groepje idioten' en laten we het een beetje gaan. Hoort erbij zeggen ze dan. Neem ze maar eens heel serieus en treed er tegen op alsof het een groep volwassenen zijn die in hun 'right mind' bedreigen, mishandelen en intimideren (zoals het bestuur).

De voetbalwereld heeft echt een probleem. We kunnen onze ogen er niet meer voor sluiten. Hier zijn wij als normale supporters of als elkaar respecterende VZ leden ook verantwoordelijk voor. Niet omdat wij zelf met stoelen en stenen gooien of met ijzeren staven slaan, maar omdat we onderdeel zijn van een subcultuur (voetbal) die al decennialang niet de extremen kan beteugelen. Dat zijn toch ook onze medesupporters op de tribune, diegenen die met ons in de bus naar uitwedstrijden zitten, waar we naast zitten in de metro naar het stadion, en misschien wel mee discussiëren op voetbalfora. Kleine voorbeeldjes, ik vind het geen goed idee dat VZ beelden gebruikt van bronnen als Hooligans.tv ofzo. En ik volg zelf ook ultra's accounts op insta waar dit wordt verheerlijkt. We externaliseren het geweld heel makkelijk (dat zijn geen supporters). Alles volgens de menselijke neiging toch vooral niet te willen nadenken over oplossingen die betekenen dat we ons eigen gedrag moeten aanpassen. Ik vergelijk het met moslims, de islam en terrorisme. Het is te makkelijk om te zeggen dat de gematigde moslim medeschuldig is aan radicalisering van een andere moslim. Maar ik vind wel dat de moslimgemeenschap, ouders, individuele moslims, moskeeën een verantwoordelijkheid moeten nemen in de bestrijding ervan. En dat doen sommigen ook. Wat kunnen wij doen op VZ? Hoe kunnen wij iets bijdragen aan de de-normalisering van voetbal = geweld? Oprecht benieuwd naar wat anderen concreet daarover denken.

21 oktober 2021 om 15:15

Wat kan je zelf doen? De normale supporter staat meestal alleen tegenover een groep doorgedraaiden die niet meer voor rede vatbaar zijn. Ik ben wat dat betreft ook niet de held die een rote groep aggresievelingen gaat tegenspreken, want ik ben zelf ook veel te bang om dat het mikpunt te worden. Als normale supporter ben je met meer, maar tevens niet beschermd. Ik kijk wel uit om er wat van te zeggen. Ook als ze 'op mijn meent' staan. Wij kunnen hier op dit forum alleen maar beschaafd met elkaar communiceren en alle verwijten loslaten. Maar kijk hier al eens wat een agressie er los komt bij Lhbti, rasisme of felle clubvoorkeursdiscussies. Meeste reacties zijn op artikelen waarbij dit aan bod komt. En dat zijn dan de mensen die het vooral online uiten. Laat staan in de praktijk

Net als met terroristen, vind ik dat justitie het ook wel serieus mag nemen (zie mn comment boven je).

Dinerende bestuursleden aanvallen met o.a. een mes. Wat bezielt je dan zeg, goed dat Feyenoord hiervan afstand neemt. Zouden dus ook alle supportersverenigingen moeten doen, dit is echt gewoon te gênant voor woorden. Als je zo graag wilt rellen, los het lekker onderling op en laat bestuursleden en anderen er gewoon buiten. Las dus ook dat er een vrouw gewond was geraakt, ben je wel echte meneer hoor. Maar niet heus.

21 oktober 2021 om 15:07

"ja, maar zij zaten ook met mes en vork"

21 oktober 2021 om 16:14

Mooie reactie Westend, kan ik wel waarderen!

Feyenoord, Feyenord, wat gaan we doen vandaag, wij gaan stoelen gooien, alleen naar wie is de vraag....

Idioot gedrag! Man man man. Onbegrijpelijk. Wel apart dat je dit vaak hoort omtrent de feyenoord "supporters". Maar goed! Elke club heeft raddraaiers, pak ze aub aan!

Wat schandalig zeg. Laten we dit alleen aub geen Feyenoordsupporters noemen. Als je dit soort dingen doet, ben je in niks een supporter.
Dit soort mensen moeten toch makkelijk op camerabeelden op te sporen zijn? Strafrechtelijk vervolgen en levenslang stadionverbod.

En dan komt er weer een advocaatje (en niet Dick) die bepleit dat niet kan worden vastgesteld wat zijn aandeel is geweest. Deze verdachte staat straks zonder straf weer op straat.

Ik schaam me echt als ik dit lees. Er zijn een aantal "supporters" die zich compleet als een stel randdebielen gedragen maar hierdoor krijgt een mooie club als Feyenoord wel een hele slechte naam. Dit zijn waarschijnlijk ook gasten die helemaal niks met voetbal hebben maar er alleen maar op uit zijn om rotzooi te trappen, geweld te gebruiken en te slopen. Maar mensen moeten goed beseffen dat 80 tot 90% van de feyenoord supporters hier helemaal niks mee te maken heeft en hier ook hun afschuw over uit zal spreken

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Feyenoord

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax3341
2.PSV3113
3.Feyenoord2918
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
G. TilMiddenvelder148
B. LinssenAanvaller148
J. ToornstraMiddenvelder133
L. SinisterraAanvaller134
A. JahanbakhshAanvaller121
J. BijlowKeeper120
C. DessersAanvaller94
Voor de complete selectie: Clubpagina Feyenoord.

In de wandelgangen

Dinsdag 30 november
Scouts van Ajax, Manchester United, Borussia Dortmund, Internazionale, Southampton, Everton en Rangers waren zondag aanwezig bij Charleroi - Anderlecht. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren