Daley Blind troeft concurrenten af en is UEFA Speler van de Week

Donderdag, 21 oktober 2021 om 16:21Yanick Vos • Laatste update: 16:25

Daley Blind is door de UEFA uitgeroepen tot Speler van de Week in de Champions League. De Ajax-verdediger werd vanwege zijn optreden tegen Borussia Dortmund (4-0 winst) al uitgeroepen tot Man van de Wedstrijd. Met Alisson Becker (Liverpool), Noah Okafor (Red Bull Salzburg) en Sebastián Coates (Sporting Portugal) verslaat Blind drie concurrenten.

Ajax maakte dinsdag grote indruk tegen Borussia Dortmund. Blind tekende met een schot vanaf de rand van het strafschopgebied voor de 2-0 en leverde de assist op de 4-0 van Sébastien Haller. Zijn doelpunt speelde ongetwijfeld een rol in de keuze van de UEFA, maar was volgens Blind niet de enige reden. "Zo makkelijk is het natuurlijk niet. Ik denk dat ik een goede wedstrijd heb gespeeld, maar ik was niet de enige. Ik denk dat we als team heel goed gespeeld hebben en er waren heel veel individuen ontzettend goed. Ik denk dat het een lastige keuze was voor de mensen die moesten bepalen”, zei Blind na afloop tegenover RTL7.

"Ik vond Remko (Pasveer, red.) fantastisch met een paar reddingen, achterin vond ik het supergoed staan, Tadic heeft altijd zijn acties en assists en Haller en Antony maken weer een goal", somde Blind op. "Ik heb medelijden met de mensen die het moeten bepalen, maar ik ben blij dat ze mij hebben gekozen", voegde hij lachend toe. Liverpool-keeper Alisson maakte ook kans op de eretitel. Hij was met een aantal knappe reddingen belangrijk voor zijn ploeg op bezoek bij Atlético Madrid (2-3). Okafor was twee keer trefzeker namens Salzburg tegen VfL Wolfsburg (3-1) en Coates scoorde twee keer in het duel met Besiktas (1-4).

Vanwege zijn vier doelpunten tegen Sporting Portugal werd Haller na de eerste speelronde uitgeroepen tot Speler van de Week. Na de tweede speelronde ging de eretitel naar Stefanos Athanasiadis, de Griekse keeper van Sheriff Tiraspol, dat voor een stunt zorgde door met 1-2 te winnen van Real Madrid.


Poll

Wie verdiende volgens jou de eretitel?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

39 reacties (laatste reactie door ninjakai)

Leuk voor blind, ook wel logisch om een speler van Ajax te selecteren. Alleen wordt hij dit natuurlijk niet, de prestatie van Ajax was vooral een heerlijk collectieve prestatie!

21 oktober 2021 om 09:31

Waarom zou hij het niet kunnen worden dan? Alisson vond ik niet eens super bijzonder keepen. Wel prima gewoon hoor, daar niet van, maar die was niet eens de beste bij Liverpool dinsdag, laat staan de beste van de speelronde. Die wordt het zeker niet lijkt me.

Okafor met twee goals tegen Wolfsburg, maar beide goals kwamen wel voort uit gerommel achterin bij de Duitsers. Verder niet de hele wedstrijd gezien, enkel de goals, dus geen idee hoe hij verder speelde. En Coates twee goede kopballen uit corners, speelde sowieso wel een sterke pot, ook defensief. Blind ook met een goal, een assist en echt uitstekend spel. Ik zie hem samen met Coates eigenlijk als grootste kanshebber. Al deed Blind het wel tegen een aanzienlijk sterkere opponent dan de Portugees.

21 oktober 2021 om 09:35

Ik verwacht dat Blind hem gewoon wint, man wat was die goed dinsdag zeg. Ik heb vaak kritiek op hem gehad, maar het leek of hij wel 5 zuurstof flessen op zijn rug had. De hele dag kwam Blind er mee overheen en ik heb hem nog nooit zo aanwezig gezien als dinsdag.

21 oktober 2021 om 10:47

Dat denk ik ook. Blind verdient hem gewoon. Hij was ijzer sterk qua veldspel en was ook bij 2 goals betrokken.

21 oktober 2021 om 11:21

Inderdaad. Mee eens. Vond Alvarez ook uitstekend overigens. Had van mij mogen winnen.

21 oktober 2021 om 17:37

Ik had liever Berghuis als winnaar gezien. Voor hem kom je naar het stadion, een prachtige speler om in je team te hebben.

21 oktober 2021 om 16:37

Valentijn, is that you?

21 oktober 2021 om 16:58

Ik zat er blijkbaar naast 😜 vond blind best prima maar anthony berghuis en haller ney zo sterk!

21 oktober 2021 om 16:58

"Alleen wordt hij dit natuurlijk niet"

Klaarblijkelijk zit er een barst in je glazen bolletje, carglas repareert carglas vervangt. 😉

21 oktober 2021 om 17:03

Vz kent zo te zien geen Engels, sluit mooi aan op het onderwerp van Fati.

Wat zou dit een mooie prijs zijn voor Blind. Vooral na alle persoonlijke ellende van de laatste jaren. Heeft zijn vorm weer gevonden, en dit op de linksback positie, waar men hem dus zeer incapabel vind.

21 oktober 2021 om 09:17

Ja het blijft iets vreemds dat Blind altijd maar wordt afgezeken na mindere wedstrijden, maar daarna ook weer wedstrijden speelt van topniveau. Je zou denken dat Dortmund ook kijkt waar de zwakte zit bij de tegenstander wat betreft snelheid, maar dat is ze niet gelukt. Kan ook te maken hebben met het feit dat ze gewoon overklast zijn door Ajax, waardoor ze geen moment hebben gedacht aan dit soort zaken.

21 oktober 2021 om 09:26

Klopt. Dortmund kwam er gewoon niet uit omdat Ajax ze gewoon geen tijd liet om die oplossing te vinden en zo hoog druk zette dat vrijwel elke 2e bal alweer voor Ajax was. De kansen die Haland heeft gehad waren de sporadische momenten dat Dortmund zich er wel onderuit wist te voetballen, maar goed als je de hele wedstrijd met die intensiteit en druk speelt dan is het niet zo gek dat er spaarzame momenten zijn waarop de tegenstander er wel doorheen kan komen. Blind had bijv. ook kramp op het laatst , dat zegt genoeg over hoeveel energie de speelstijl heeft gekost.

21 oktober 2021 om 10:42

Ach van de 3 kansen die Haaland kreeg was er eentje door een lange bal en eentje door een klasse pass van afstand. Kunnen wel zeggen dat Dortmund er voetballend helemaal niet is doorgekomen.

21 oktober 2021 om 17:35

@inkemontana, nee Dortmund kwam er niet uit omdat ze rasvoetballers als Emre Can laten invallen. Jezus christus wat was die slecht zeg. Je kan best een mindere wedstrijd spelen, maar die was letterlijk in staking.

Probleem voor Dortmund, die hebbe de wedstrijd tegen Utrecht en Heerenveen gekeken. Voetballende backs die erover heen knallen, midden dicht houden en counteren maar. Zagen ze opeens Antony op het wedstrijd formulier staan als rechtsbuiten, wie was dat dan? Berghuis 10, dat was toch een rechtsbuiten? En Alvarez terug voor de balans. En rauzen maar. Je zou bijna denken dat Ten Hag een meester tacticus is die al vanaf de wedstrijd tegen Utrecht bezig was met het bespelen van Dortmund. Dat zou heel ver gaan, maar is wel een deel van de verklaring voor de overrompeling van Dortmund.

21 oktober 2021 om 09:19

Niet zozeer incapabel, toch? Hij mist snelheid en hij past met z’n kwaliteiten beter in de as. Dus het is eerder zonde dan dat hij incapabel is, I.m.o. maar ik vind het sowieso niet incapabel op linksachter. Zonde om Nico niet meer minuten te geven trouwens, toch een strijder en inmiddels wel een echte Ajacied.

21 oktober 2021 om 09:23

Ja, beter in de as? Volgens mij is gebrek aan snelheid minder gevaarlijk dan gebrek aan snelheid in de as. Dan kunnen zijn voetballende kwaliteiten misschien wel beter zijn in het centrum, maar hij rendeert dus wel degelijk beter als back.

21 oktober 2021 om 09:30

Messibazoer. Sowieso in de huidige manier van hoe Ten Hag nu Ajax laat spelen rendeert Blind beter als back. Ten Hag kiest tegenwoordig niet meer voor inschuivende centrale verdedigers richting het middenveld ( iets wat in periode De Ligt / Blind bijv. wel zo was ) , maar laat zowel Mazraoui als Blind echt als extra aanvallende opties en middenvelders hanteren in aanvallend opzicht. Zowel buitenom als binnendoor waar soms een back op de 16 meter van de tegenstander klaar staat om een 1-2 met de buitenspeler aan te gaan. Dat is iets wat juist bij Blind volledig zijn kracht naar boven haalt. Mazraoui en Blind zijn echt perfecte backs in dit systeem.

21 oktober 2021 om 09:33

Je zou denken dat Nico zo langzamerhand op zoek is naar een andere club. Hij is gewoon niet goed genoeg meer voor de basis, zijn gloriejaren bij Ajax lijken voorbij.

21 oktober 2021 om 10:35

Ben ik het oneens met je. Je spreekt uit euforie door de successen laatste weken. Maar dat is ook maar een collectieve prestatie, waar Blind een deel van uitmaakt. Het is niet zozeer dat Blind de missing link is ofso hoor. Nico heeft weer andere kwaliteiten, en vind ik niks minder.

21 oktober 2021 om 10:48

Mvbfan. Zijn we het inderdaad oneens. Blind is met zijn voetballende kwaliteiten van achteruit juist van enorm belang in de aanvallende snelheid van Ajax. Tagliafico kan bij lange na niet aan zijn passing, het overslaan van linies en functionele techniek tippen. Verdedigend is Tagliafico wel beter naar mijn mening, maar in dit systeem zijn juist Mazraoui en Blind als type spelers van levensbelang. Ben wel met je eens dat Tagliafico een enorme luxe is om achter de hand te hebben.

21 oktober 2021 om 16:38

Moeten ook eerlijk zijn, hij had lekker vrij spel door Rose's systeem. Die spelen zonder echte buitenspelers. Blind had geen flitsende buitenspeler als tegenstander en de langzame meunier was geen gevaar. Maar uiteindelijk heeft hij het gewoon voortreffelijk gedaan. Zeer slim en sterk aan de bal en gevaarlijk in de opbouw en aanval.

21 oktober 2021 om 09:37

en vooral tegenover die gasten die hem al hadden afgeschreven als te oud en kan niet meer meekomen.

21 oktober 2021 om 17:07

Hij is ook niet capabel genoeg op linksback. Op snelheid is hij nergens. ‘Hoeft’ hij niet te verdedigen, kan meneer natuurlijk aardig met een bal overweg.

Zeer terecht. Ben absoluut geen fan van Blind de laatste jaren, maar hij speelde dinsdag fantastisch.

Veel mensen hier opperden om Blind op de bank te zetten ten faveure van Tagliafico. Blind zou het allemaal niet meer kunnen belopen op dit niveau. Blind heeft andermaal laten zien dat voetbal niet de 100 meter sprint is, en dat techniek en gogme nog steeds wedstrijden wint.

21 oktober 2021 om 10:38

Hij is dan ook niet helemaal getest. En dat komt door het collectief. Iedereen weet dat hij gewoon te langzaam is. Al kan hij het goed compenseren.
Het is nu toch niet zo dat Nico er ineens niks meer van kan. En scorend vermogen in de CL is Nico niks minder hoor. Ook samenwerking met Tadic

21 oktober 2021 om 15:30

Nico zit wel in een mindere fase. De wedstrijden die hij wel speelde vond ik hem niet sterk. Desondanks speelde ook Blind niet super de afgelopen tijd, maar dan denk ik dat ervaring en de passing van Blind de voorkeur genieten bij ETH. In mijn ogen terecht. Van Gaal zegt niet voor niets dat Daley Blind één van zijn belangrijkste spelers is. Dat zegt hij niet omdat hij een Ajaxverleden heeft, want dan zou hij ook de Vrij ernaast laten voor de Ligt, maar daar staat momenteel ook de beste (de Vrij).

21 oktober 2021 om 16:40

Hij had lekker vrij spel door Rose's systeem. Die spelen zonder echte buitenspelers. Blind had geen flitsende buitenspeler als tegenstander en de langzame meunier was geen gevaar. Maar uiteindelijk heeft hij het gewoon voortreffelijk gedaan. Zeer slim en sterk aan de bal en gevaarlijk in de opbouw en aanval.

Het enige wat blind ontbreekt is zijn max. sprintsnelheid. Verder is het een speler waar je u tegen zegt. Indien de trainer in welke team dan ook zijn sterke punten gebruikt en dus er voor zorgt dat vooral zijn zwakke kwaliteiten niet aangesproken worden tijdens een wedstrijd.

Dat Blind het bij Ajax op de linksback goed doet, heeft ook veel te maken met Tadic. Blind als Tadic zijn beiden zeer slimme spelers met oog voor ruimte en positionering. Hun wisselwerking (binnendoor-buitenom) vindt ik magnifiek.

21 oktober 2021 om 14:35

Het is het totaal wat Ten Hag aan automatisme erin heeft gegooid. Kijk maar even samenvatting terug tegen Dortmund. Dan zie je Mazraoui gewoon blind vanuit zijn positie 1 rechte lijn naar de 16 rennen zonder dat hij de bal verwacht. Hetzelfde wat blind doet. Soms rennen ze gewoon een richting op puur om de tegenstander uit te lokken zodat de man met bal ruimte houdt.

21 oktober 2021 om 16:56

Klopt helemaal, mocht je ‘m niet hebben geluisterd, de Cor podcast met Daley even geleden is echt leuk om na te luisteren. Gaat heel erg om positionering en interactie met medespelers waarin hij de connectie met Tadic met name onderstreept.

Meest ondergewaarde speler die ik mij kan bedenken. Wordt altijd afgeschreven als te langzaam. Alleen weet de tegenstander er vrij weinig gebruik van te maken. Als je niet snel bent moet je slim zijn.

Critici snoer je de mond door te spreken met je voeten. Dat deed Daley afgelopen dinsdag, deze strijder heeft het absoluut verdiend!

Aan kop in de groep. 11 voor en 1 tegen na 3 wedstrijden. 2x de speler van de week. Het zijn weer eens mooie tijden voor ons alles Ajax

Terecht. Had geloof ik nog een aantal dieptepasses die met een betere aanname van Haller gewoon een doelpunt moesten zijn. Ondergewaardeerd door menigeen, en toch onder vrijwel elke coach een zekerheidje op het wedstrijdformulier.

Leuke uitverkiezing, maar echt totaal debiel om daar dan weer bekers en prijzen voor uit te reiken, wat een verspilling.Edit: spelfoutje

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax3341
2.PSV3113
3.Feyenoord2918
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
R. GravenberchMiddenvelder141
D. TadićAanvaller146
S. BerghuisAanvaller135
S. HallerAanvaller139
David NeresAanvaller133
D. KlaassenMiddenvelder112
R. PasveerKeeper110
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

355 fans
Verdediger, 31 jaar
SeizoenClubW
2021/2022 Ajax 14 0 0 0
2020/2021 Ajax 23 1 3 0
2019/2020 Ajax 20 0 2 0
2018/2019 Ajax 34 5 0 0
2017/2018 Manchester United 7 0 0 0

In de wandelgangen

Dinsdag 30 november
Scouts van Ajax, Manchester United, Borussia Dortmund, Internazionale, Southampton, Everton en Rangers waren zondag aanwezig bij Charleroi - Anderlecht. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren