Piqué grijpt record en helpt Barcelona aan broodnodige overwinning

Woensdag, 20 oktober 2021 om 20:34Jeroen van Poppel • Laatste update: 20:45

Barcelona heeft woensdagavond een belangrijke zege geboekt in de Champions League. De ploeg van Ronald Koeman won in het Camp Nou erg moeizaam van Dinamo Kiev: 1-0. Gerard Piqué werd als matchwinner meteen de oudste doelpuntenmaker ooit van Barcelona in de Champions League. De verdediger is met 34 jaar en 260 dagen ouder dan Sylvinho (34 jaar en 241 dagen) was toen die zijn laatste goal maakte. Barcelona staat derde met drie punten in Groep E en zal hopen dat Bayern München later op de avond wint van Benfica; Kiev blijft puntenloos onderaan.

Koeman koos ervoor om Ansu Fati uit de basis te halen, waardoor er een plek in de spits vrijkwam voor Luuk de Jong. Clément Lenglet kreeg centraal achterin een kans door de afwezigheid van Eric García (schorsing) en Ronald Aráujo (blessure). Sergiño Dest begon net als tegen Valencia (3-1 winst) als rechtsbuiten en kreeg al vroeg in de wedstrijd een aardige kans, maar kon zijn kopbal van dichtbij niet goed sturen.

Barcelona nam het initiatief stevig in handen, maar het draaide allesbehalve soepel bij de Catalanen. Toch leverde de druk van de thuisploeg mondjesmaat kansen op. Luuk de Jong kopte uit een vrije trap van Depay rakelings naast en zag daarna een schot vanaf de rand van het strafschopgebied uit de hoek worden getikt door Georgiy Bushchan. Een enorme kans volgde na ruim een half uur voor Dest, die bij de tweede paal in vrijheid recht op de doelman schoot. Enkele seconden later ging de bal er alsnog in, toen Gerard Piqué al vallend een voorzet van Alba binnen liep: 1-0.

In de rust greep Koeman in door Fati en Philippe Coutinho te brengen voor Luuk de Jong en Óscar Mingueza, waardoor Dest rechtsback werd. Frenkie de Jong werd al snel vrijgespeeld in het strafschopgebied, maar de middenvelder maakte een verkeerde keuze door niet zelf te schieten. Toen Fati even later de bal onderschepte bij doelman Bushchan had de invaller de bal juist moeten afleggen naar een toegesnelde medespeler, maar in plaats daarvan ging hij voor een mislukte staande omhaal.

Barça bleef zoeken naar een eventueel bevrijdende tweede treffer, maar Coutinho mikte na terugleggen Fati hard over. Tot groot gejuich van de aanhang van de Spanjaarden kwam Sergio Agüero een kwartier voor tijd het veld in. Barcelona wist geen grote kansen meer af te dwingen, maar gaf ook niets weg en sleepte de zege daarmee over de streep.Gerelateerd

Meer sportnieuws

98 reacties (laatste reactie door fcbinsider1899)

Dit kan toch niet zo doorgaan? Zo'n verschrikkelijk matige tegenstander en dan zo vreselijk armoedig spelen. Je hebt een middenveld staan met Frenkie, Busquets en Coutinho en dit is wat je eruit haalt? Het moet echt een keer klaar zijn met Koeman. Waar bouwt hij nou ook precies aan? Zogenaamd de jeugd de kans geven maar daar komt meneer Sergi Roberto weer met een invalbeurt terwijl Puig op de bank blijft zitten. Had al zijn conge moeten krijgen na het aantrekken van Luuk de Jong. Want het enige wat die tot dusver heeft gedaan is zichzelf vreselijk voor schut zetten met zijn matige optredens. Verder zie ik in Memphis niet echt een verbetering ten opzichte van Brathwaite, en dan zegt wel wat. Die Memphis is zo vreselijk matig aan de bal. De enige die dat blijkbaar nog niet doorheeft is Memphis zelf. Dit Barcelona is een grap.

20 oktober 2021 om 20:41

Tactiek zou ik nog willen geloven maar de spelers hebben toch ook het niveau/leeftijd gewoon niet voor cl? Het is toch echt Barça die gewoon door wanbeleid niks kan halen dus moet je misschien ook accepteren dat je zo'n jaar kan hebben.

20 oktober 2021 om 20:46

Vind ik veel te makkelijk. Er wordt gedaan of er louter koekenbakkers op het veld staan. Prima dat je met dit team afgeserveerd kan worden door Bayern, en het moeilijk kan hebben tegen Benfica. Maar tegen zo'n verschrikkelijk matige tegenstander dit voetbal op de mat leggen gaat echt te ver. Er zit totaal geen fut in dit elftal, het is maar wat los zand en er zit totaal geen idee achter het spel. Je gaat mij niet vertellen dat dit alles is wat er momenteel uit Barca te halen valt.

20 oktober 2021 om 20:46

Sjoerd, leg mij is uit hoe het kan dat Busquets bij Spanje weer een ongekend niveau haalt maar onder Koeman geen schim van zich zelf is. Hoe kan het dat spelers als Roberto, Luuk en Lenglet wekelijks mogen opdraven, matig kunnen spelen en wedstrijd er op dood leuk weer opgesteld worden. Waarom probeer je niet keer weer Umtiti? Waarom keer niet Puig in plaats van Roberto. We zeggen dat een ezel zich niet 2 keer stoot aan dezelfde steen maar Koeman lijkt in dit geval dommer te zijn dan een ezel.. hoe kan je nou wekelijks hetzelfde blijven doen en verwachten dat je een ander resultaat gaat halen?!

20 oktober 2021 om 20:50

Deze tegenstander was echt niveau conference league of segunda. man man wat een schande was dit zeg. En tuurlijk het materiaal is niet top, maar ook met deze spelers moet je een club als kiev gewoon bij de strot kunnen grijpen en overklassen. spelers stralen echt 0,0 energie uit. Depay loopt zich alleen maar vast. frenkie zeikt alleen maar. busi kan het niet meer belopen met zoveel troep om hem heen, lenglet is niet helemaal 100, ansu wil zich te veel bewijzen en ga zo maar door. Echt koeman lazer op want dit slaat helemaal nergens op. Denk oprecht dat iemand als ron jans of henk de jong er meer uit zou halen en dat zegt wel genoeg lijkt me

20 oktober 2021 om 21:05

Sergi Roberto speelt praktisch altijd degelijk en Lenglet z'n wedstrijden dit jaar zijn op één hand te tellen. Jank niet zo, joh.

En dan vooral gaan zeveren over Umtiti proberen en lullen over ezels en stenen. Mijn god, wat een gelul.

20 oktober 2021 om 21:14

@Almogaver heb je niet gelezen over umtiti? De medische staf is erg onder de indruk over zijn fysieke kwaliteiten. En hij moest zelf huilen bij laporta omdat ie nog 1 kans krijgt. Hij heeft super veel getraind in de vakantie. En laporta gelooft hem umtiti verdiend ook nog echt 1 kans. Umtiti was in zijn prime een van de beste verdedigers ter wereld. Jammer dat het zo gelopen is met hem. Lenglet heb ik nooit een wereldverdediger gevonden gewoon een ok verdediger is ie. Niet veel bijzonders

21 oktober 2021 om 08:52

@almogaver

Altijd degelijk? Man stop eens met constant Roberto voor te trekken enkel en alleen omdat hij Catalaans en kind van de club is.

Roberto speelt al sinds het vertrek van Luis Enrique waardeloos op een handvol wedstrijden na.

20 oktober 2021 om 20:46

Wacht eens even, dat was niet de publieke consensus. Supporters van Barcelona hadden toch 'onrealistische vewrachtingen' en dit zou 'het maximaal haalbare zijn met dit materiaal'? En we mochten vooral niet klagen over het opstellen van Luuk de Jong, want daar werd het merendeel 'moe van' voorafgaand aan de wedstrijd. Mogen we nu eindelijk eens concluderen dat Ronald Koeman met zijn vreemde tactieken, afzeiken van jonge spelers en waardeloos wisselbeleid ook mede verantwoordelijk is voor het lamlendige voetbal van Barcelona? En dat er wel degelijk meer uit de huidige selectie te halen valt? Ben het volledig met je eens, Blindevogel. Dit kan gewoon écht niet. Ronald Koeman niet, Luuk de Jong niet en al helemaal het lamlendige spel van Barcelona niet.

20 oktober 2021 om 20:48

Eens Guaporta. Ik heb zelf in het begin Koeman ook wel het voordeel van de twijfel gegeven, had ook even een prima periode eind vorig seizoen, maar de laatste maanden hebben wel aangetoond dat Koeman gewoon niet de juiste trainer is voor dit Barca.

20 oktober 2021 om 20:55

In de loop van het vorige seizoen zag je het elftal duidelijke stappen maken. Sergio Busquets stond steeds minder vaak geïsoleerd in de omschakeling, er werd steeds vaker diepgang over de vleugels gezocht en jeugdspelers kregen steeds vaker een kans. En als Ronald Koeman dan vooraan in de rij staat om salaris in te leveren, dan kan je niet anders dan hem daarvoor te belonen. Maar sinds de slotfase van het afgelopen seizoen lijkt hij op tactisch vlak steeds vaker te blunderen en de schuld vooral bij zijn jonge spelers neer te leggen. Het spijt me zeer, maar dan weet ik niet of je dan wel de juiste oefenmeester bent om jonge spelers te begeleiden naar de top. En al helemaal of je in staat bent om een speelstijl in het elftal te slijpen waarmee de club weer terug kan naar de top. Niemand heeft onrealistische verwachtingen voor de korte termijn, maar ik zie simpelweg geen ontwikkelingen die erop wijzen dat Ronald Koeman de geschikte man is voor de lange termijn.

20 oktober 2021 om 21:05

“zakelijke 1-0 overwinning, geen moment in gevaar geweest”

20 oktober 2021 om 21:18

Dank daar Laporta maar voor die voor chaos heeft gezorgd. En ook dus Koeman enorm heeft beinvloed, welsiswaar in negatieve zin. Nu kost het weer even tijd. Maar men denkt elke keer, ah nieuwe coach zal wel helpen. Maar is men Valverde, Setien vergeten? En die hadden zelfs een betere selectie. Kijk waar Koeman het nu mee moet doen. Geen Messi, Suarez en Griezmann meer. En al die blessures tsja. Wat verwacht men.

21 oktober 2021 om 07:13

Volgens mij snappen mensen, met baantjes zoals wij hebben, niet welke druk het allemaal met zich mee brengt. Koeman werd echt in het nauw gedreven. En een kat in het nauw...

20 oktober 2021 om 20:46

En dan zie ik Memphis rond minuut 60 ineens een nietszeggende fake shot doen en dat publiek wordt gek, ongelooflijk. Maar die Luuk de Jong? Wauw die werd gewoon uitgefloten die deed letterlijk niks goed.

20 oktober 2021 om 20:48

Hoezo is het erg dat Memphis dat deed? De pass kwam gewoon over en het publiek vind het blijkbaar leuk.

20 oktober 2021 om 20:55

Je vergeet Fati die het nog nodig vondt om de bal omhoog probeerde te krijgen om nog een omhaal te scoren terwijl hij hem zo kon intikken. Dan begrijp je de boosheid van Koeman wel, en zo zijn er een hoop acties van spelers die het gewoon voor de rest verpesten en voor de aanval. Hoop toch wel dat Koeman met dit Barca een ronde verder komt.

20 oktober 2021 om 20:58

Ik kan het me bijna niet voorstellen maar lijkt bijna alsof koeman door de perikelen zoiets heeft van 't zal allemaal wel, niet erg als ik ontslagen wordt.

Hij heeft bij het NL en z'n recente clubs puik werk afgeleverd, nou betekend dit niet dat hij direct een toptrainer is maar wederom met Luuk in de basis starten hier, frenkie die z'n gogme en zelfvertrouwen kwijtraakt. Busi die een wereld van verschil is bij Spanje en barca... geeft mij allemaal de indruk dat koeman denkt t zal allemaal wel ik zit het hier nog even uit en dan ben ik weg..

21 oktober 2021 om 07:53

Puik werk bij zijn recente clubs geleverd? Ik kan me vergissen, maar volgens mij zien die recente clubs zelf het toch anders.

21 oktober 2021 om 09:17

Nou, hij heeft er geen puinhoop van gemaakt bij andere clubs in de recente jaren. Anders kom je niet bij Barcelona terecht. Maar luuk opstellen in de basis is echt bizar

20 oktober 2021 om 21:05

Wat kan Memphis er nou aan doen man als zijn medespelers alle opgelegde kansen missen die hij aflegt ‘Blindevogel’

21 oktober 2021 om 05:17

Puig haha, daar verloor ik je, dat is ee bojan versie op het middenveld. Dat wordt niks speciaals

6 tegendoelpunten en 1 doelpunt voor in de CL. Dit zegt alles over de huidige Barcelona, niet eens proberen om die verhoudingen weer gelijk te trekken. Diep triest wat er word laten zien, tegen met een alle respect middelmatige tegenstander die rijp was voor de slacht.

Zo dat Kiev kan er niet veel van zeg. Wel respect voor Piqué trouwens, nu gedeeld 1e met meeste CL goals als verdediger.

20 oktober 2021 om 20:39

Met Ramos neem ik aan?

20 oktober 2021 om 20:40

Met wie deelt hij het record?

20 oktober 2021 om 20:41

Roberto Carlos

20 oktober 2021 om 20:44

Oké dankjewel,had ramos verwacht helemaal omdat hij de penalties nam na het vertrek van Ronaldo,pique zijn allemaal veld goals wel knap..

20 oktober 2021 om 20:48

Ramos staat op 15. Piqué en Roberto Carlos op 16.

Wat een dood Barca man. Tegen Kiev nota bene. Mag hopen voor de Barca fans dat die spelers zondag wat energieker zijn anders loopt Real Madrid over ze heen (wat eigenlijk best leuk zou zijn). Maar goed, dit Barca is echt geen Europese top op dit moment.

20 oktober 2021 om 20:45

Zondag zal je ook een veel beter Barcelona zien maak je maar geen zorgen de focus zal meer liggen op de competitie en de Classico dan de Champions League

20 oktober 2021 om 20:51

Sorry maar dit echt een kul argument. Dus jij wilt zeggen dat ze het wel goed vinden, als ze uitgeschakeld worden in de poule fase van de CL? Dat zou een regelrechte schande zijn! Tuurlijk was de focus wel op dit duel, ze stonden 4e. Dat ze na de 60ste minuut wat spelers rust gaven omdat ze voor stonden was wel voor het weekend, als ze gelijk of achter stonden zouden ze echt niet spelers sparen.

20 oktober 2021 om 21:07

Nee natuurlijk willen ze niet uitgeschakeld worden dat bedoel ik ook niet maar Ik denk wel dat resultaat behalen in de competitie meer realistisch is dan resultaten behalen in de Champions League

21 oktober 2021 om 07:18

Het gaat erom dat je inzet op het juiste paard. Met zo'n kleine selectie moet je nou eenmaal keuzes maken.

20 oktober 2021 om 20:39

KOEMAN OUT. Dit kan echt niet meer

20 oktober 2021 om 20:47

Koeman lijkt het inderdaad niet meer op de rit te krijgen. Ze moeten Zidane aanstellen als manager. Die heeft als trainer veel succes gehad en is nu vrij. Gelijk doen!! Groeten Klaas.

20 oktober 2021 om 20:54

Zidane als madrista bij Barca.. droom verder. Dat gaat nooit gebeuren.

20 oktober 2021 om 20:57

@Klaas zidane als barca trainer? Geen idee of jij verstand hebt van voetbal. Maar zidane is een madridista die zal nooit trainer van barca worden doe ff je research bro hahaha. En zidane wacht gewoon tot deschamps weg is bij Frankrijk. Hij wilt daar trainer worden en wilt graag met mbappe werken

Nou de eerste drie punten zijn binnen hopelijk doet Bayern München twee keer zijn werk tegen Benfica en winnen wij ook de uitwedstrijd tegen Kiev voor de rest niet teveel woorden vuil maken aan deze wedstrijd

20 oktober 2021 om 20:42

Zo is dat. Goed was het niet, maar dat geeft in deze fase niet. Punten zijn even belangrijker. Zo is het voorlopig 6 uit 2 in deze belangrijke week.

20 oktober 2021 om 20:46

Precies en zondag gaan we vol voor 9 uit 3

20 oktober 2021 om 22:12

Zondag drie punten, geloof je dat echt? Ze moeten uitkijken dat ze geen pak rammel krijgen. Drie punten gaat m niet worden vrees ik voor je..

Tja dit was echt 10x niks. Barcelona mag Pique bedanken dat ze nog scoren want anders ging het vanavond niet gebeuren. Positiespel is van een belabberd niveau zeg. Kunnen niet eens 5x de bal overpassen zonder balverlies. Het is dat Kiev er geen reet van kan. Fati, Coutinho en Roberto waren echt dramatisch als invallers. Luuk de Jong hoef je geen woorden aan vuil te maken. Frenkie begint wel steeds minder en minder te worden. Tja Clasico wordt wel wat hoor. Het blijft onvoorspelbaar maar Real moet dit eigenlijk toch makkelijk winnen.

20 oktober 2021 om 20:52

Tsja dat krijg je met eem matige trainer als koeman die elke weer zegt dat barca niet beter kan met deze spelers.dan krijg je dat de spelers dit nog gaan geloven ook.nu krijg je zelfs dat spelers die in la masia op elkaar ingespeeld zijn niet eens naar elkaar kunnen passen,op balbezit kunnen spelen of druk kunnen zetten.standaard dingen die ze allemaal leren in la masia.kwa mentaliteit is hij gevaarlijk voor deze club.hij moet zo snel mogelijk weg voordat hij het geloof van de jonge spelers nog meer naar beneden brengt.

20 oktober 2021 om 22:24

Dat Koeman het niet goed doet is duidelijk maar om hem nou de schuld te geven dat spelers een bal niet naar elkaar kunnen overspelen vind ik wel weer overdreven. Als ze dat niet kunnen ligt dat aan de kwaliteit van de spelers.

21 oktober 2021 om 07:22

Of voor het doel de verkeerde keuzes maken...

Je kan als trainer iets wel 100 keer zeggen, maar een speler neemt in een split second een beslissing en denkt dan niet aan jouw woorden.

Maw, matige spelers.

Waar hebben we toch 90minuten naar zitten kijken zeg, amusementswaarde van 0,0.

Fati super egoïstisch, ongelooflijk. Kost je bijna punten man man

Verdiend gewonnen, maar het trok op niks.
Wat een zwak Barca, zat totaal geen idee achter hun spel.
Positiespel nergens, spelers die niet weten wat ze moeten doen, wat hun taken zijn.
Koeman kan gewoon de ploeg niet sturen, alles loopt gewoon verkeerd.
Druk zetten doen ze ook niet goed, iedereen doet maar wat, dit ligt toch aan de trainer.

Pfff waar hebben we naar zitten kijken man.wat is dit toch in hemelsnaam.dit barca speelt zelfs in camp nou zo traag,apatisch,afwachtend en slaapverwekkend voetbal.de spelers lijken geen zin te hebben en tonen geen spelvreugde.koeman is gewoon zo slechte trainer kwa tactisch,kwa intensiteit,kwa mentaliteit.het is een bange behoudende trainer dat alles aan hem als persoon ook overslaat op de spelers.vergelijk het maar met een luis enrique of een ten hag hoe die hun spelers laten spelen.je gaat me niet vertellen dat je met deze spelers niet veel meer uit kan halen.op dit moment zie ik zelfs een onervaren xavi niet veel slechter doen dan deze clown van een trainer.

20 oktober 2021 om 20:42

Helemaal met je eens maar een spatie na een einde van een zin kan geen kwaad. Vind dat je vaak wel gelijk hebt met jouw reacties maar het leest gewoon echt niet fijn. Probeer een spatie na een punt of komma en hoofdletters. 😃

21 oktober 2021 om 07:23

Echt wat een onzin. Allemaal aannames, loze kreten en jezelf wijsmaken dat je er verstand van hebt.

Zo dit barca om te 😢.

Nou heb m’n wekelijkse 90 minuten irritaties en vervelling weer gehad.. wat moet je hier nou nog van zeggen. Iedereen was matig en de invallers waren zo slecht… man man man. Waar hebben we met z’n alle zitten kijken? Hoe kan het dat er totaal geen idee zit in het spel? Geen tactiek? Geen beleving? Wil het team nog wel met deze stad door? Hoe kan het dat clubs met nog minder materiaal leuker voetbal kunnen laten zien…

20 oktober 2021 om 21:01

@barcalover123 alleen dest was nog echt goed vooral de 1e helft. Hij had prachtige acties in huis

Waar heb ik naar zitten kijken zeg lol poeh. Barca was slecht maar man wat kwam Kiev doen? Echt absurd. En dit vind men leuk, zulke teams in de CL? Lol. Anyway een zeer belangrijke winst voor barca want anders was het wel klaar. Maar best is het niet. Je mist voorin gewoon kwaliteit. En de blessures helpen voor Koeman ook niet.

20 oktober 2021 om 20:47

Ach Socio, je kan Koeman blijven verderdigen maar op een gegeven houd het gewoon op. Als je met zo een selectie dit laat zien, ben je gewoon geen waardig coach. Dit was echt afgrijselijk voetbal en Dynamo Kiev deed niet veel voor Barca onder. Dat zegt wel genoeg neem ik aan.

20 oktober 2021 om 20:51

Snap niet waarom je Koeman de hele tijd wil verdedigen. Zo slecht is het materiaal niet van Barcelona. Je doet net alsof het Getafe is. Luis Enrique doet het ook voor Spanje met allemaal jongelingen. Busquets is de beste speler geworden van de Nations League finals. Bij Koeman is Busquets 10x niks. Ligt echt wel aan welke coach je hebt.

20 oktober 2021 om 21:06

Heel simpel, men denkt vaak dat het beter zal gaan zonder en vergeten vaak de jaren hiervoor. Oke, is deze selectie verminderd tov afgelopen jaren? Ja toch. Oke, en Valverde, Setien deden die het top? Nee toch maar moesten steeds vertrekken denkende dat het wel even beter zou gaan maar men vergeet, dat het meer aan de kwaliteit van de selectie ligt bij barca dan de coach. En dan moet Koeman nog zelfs met een mindere selectie dealen (Messi weg, Suarez, Griezmann) plus de blessures maar daar is nauwelijks begrip voor en dat begrijp ik niet nee. En dan heb ik het nog niet eens over de chaos met Laporta.

20 oktober 2021 om 21:08

En je haalt Busquets aan en Spanje. Je maakt een vergelijking die totaal oneerlijk is want de complete selectie hou je er buiten. Enrique heeft een veel betere selectie tot zijn beschikking, geen blessures. Lekker eerlijk ja, not.

20 oktober 2021 om 21:21

Enrique had tijdens de Nations League finals juist ontzettend veel afwezigen. Volgens mij hadden ze er 11 niet kunnen selecteren. Daarom moest die Gavi komen. En wat denk je? Ze speelden toen uitstekend met zoveel geblesseerden. Dus dat is gewoon onzin.

20 oktober 2021 om 22:00

Maar ze hebben toch een betere selectie in het algeheel of niet soms? Ferran, Oyarzabal, Sarabia speelden gewoon, middenveld Rodri, Busi, en Gavi ja. Achterin Azpi, Laporte. Waar hebben we het over? Koke kwam er nog in, toptalent Yeremi. Ik weet niet hoor, nog altijd 10x beter dan dit barca. En dan nog de afwezigen, moet je nagaan! Wat is dit voor oneerlijke vergelijking zeg.

20 oktober 2021 om 22:04

Tja ben daar totaal niet mee eens. Maar goed ieder zijn eigen mening. ik denk zelf dat een topcoach meer uit dit materiaal kan halen. Koeman is in mijn ogen geen Barcelona coach en zal dat ook nooit worden.

21 oktober 2021 om 00:35

Het is een beetje van beide ModricMagic, dat denk ik in ieder geval. Koeman haalt niet alles uit het aanwezige materiaal, dat lijkt mij ook wel duidelijk op zich. Maar ik ben het ook wel met SocioFan1 eens dat het wel overschat wordt hoeveel meer een andere coach er daadwerkelijk uit zal halen.

Barca is namelijk gewoon een elftal dat totaal niet in balans is qua selectie en qua type spelers. Er zijn relatief veel goede talenten en een paar echte toptalenten (denk ik, moet de tijd natuurlijk nog uitwijzen). Maar die spelers moeten het elftal al direct dragen. Qua namen heeft Barca nog een degelijke selectie, maar dat is puur op naam. Piqué, Busquets en Alba zijn absoluut niet meer wat ze ooit waren. Een goede pot zit er zeker nog wel in, maar dat kunnen ze niet meer in 80% of meer van de wedstrijden opbrengen. Een Ter Stegen tikt al 2 jaar zijn topniveau niet meer aan. Frenkie lijkt verdwaald dit seizoen. Dan heb je nog echt matige spelers als Lenglet en Sergi Roberto, die in een goed lopend elftal niet door de ondergrens zakken, maar in een slechtlopend elftal de eersten zijn die verzaken. Mee voetballers zijn dat. Vul dat aan met overbetaalde vedettes die vaak geblesseerd zijn en wanneer fit ook niet constant: Coutinho en Dembele. Dan heb je nog wat oké talenten zoals Dest, maar daar kun je niet op bouwen. Een wisselvallige spits in Depay en een bizar zwakke stormram in Luuk de Jong.

Hoeveel meer ga je daar daadwerkelijk uit halen? Wel wat, maar niet super veel denk ik. Plus, Koeman heeft wel een ondankbare taak. Jas na jas uitdoen qua kwaliteit, wanpraktijken bij de club en dan proberen het schip recht te houden. Dat is niet makkelijk.

Is Koeman de geschikte coach voor Barca? Nee, dat ben ik met je eens dat is hij niet. Zou hij in een ideale wereld vervangen moeten worden? Jazeker. Maar wie kan Barca als vervanger halen? Dat is ik mijn optiek de echte vraag. Wie is er beschikbaar, die het significant beter zou doen?

21 oktober 2021 om 07:26

Onzin. Het ligt eraan welke spelers je om je heen hebt. Barca heeft niet de spelers die spanje heeft

Volgens veel lig het niet aan Koeman.

Heb liever Xavi met minder ervaring dan Koeman.

Als je je spelers zo erg kleineert, dan kan je niet verwachten dat ze voor je door het vuur zullen gaan, Koeman.
Ik blijf erbij, dat de selectie van Barca goed genoeg is om met 3-0 te winnen van dit soort tegenstanders. Koeman - Barca is gewoon een mismatch.

20 oktober 2021 om 20:50

Eindelijk begint koeman het te snappen 433
Opstelling met dest als rva.1 0 was kwa scoren aan de matige kant met een beetje nauwkeurigheid had barca er 3 kunnen maken
Fati grote kans en ook de Jong eerste helft.
Al met al 3 punten zijn binnen.
Volgende wedstrijd el clasico gewoon weer 433 is het beste wat koeman kan doen
Om te blijven winnen. 433 is gewoon de beste veld bezetting.

20 oktober 2021 om 21:06

@Mohamedboudad bro als koeman 4-3-3 speelt blijft barca defensief nog kwetsbaarder. En al helemaal als je met lenglet-pique speelt

20 oktober 2021 om 21:12

Messi 123 je kan met 433 opstelling spelen en defensief goed staan.
Als iedereen gewoon zijn taken uitvoerd
Ik ben van mening als je spelers als dembelle fati depay hebt dan kan je 433 spelen.

20 oktober 2021 om 21:18

Dat kan je ook prima doen met depay-luuk- dest. Alleen moet je niet lenglet-pique spelen dan heb je totaal geen snelheid achterin. Is heel vaak bewezen dan verspilt barca zoveel punten en wordt je gewoon weg gecounterd

20 oktober 2021 om 21:47

Nee man niet depay. Aguero basis.

20 oktober 2021 om 22:00

Met aguero moet je geen risico nemen die raakt snel geblesseerd. Loopt al bijna 2 jaar op krukken

21 oktober 2021 om 00:37

Top aankoop dus . Een wandelend blessuregeval van 34 die in zijn beste jaren al elk seizoen een kwart seizoen mistte aan blessures. Onbegrijpelijk in mijn optiek, ondanks dat hij kwalitatief een goede speler is.

Je kan boos worden, gefrustreerd raken of je afvragen waar je net hebt zitten kijken. Voor iedereen waarbij de eerste twee gevoelens overheersen, wat verwacht je van een voorhoede met Memphis, Luuk de Jong en Dest? Dat je een ploeg die alleen maar achteruit loopt uit elkaar speelt? Ik niet.

Dit is helaas het niveau van Barca anno 2021. Ik vraag me af hoe we de uitwedstrijd over de streep trekken en hoe we niet weer met 8-2 gaan verliezen in de Allianz Arena. Mijn hoop is gevestigd op een fitte Fati en Aguero, zodat ik die afschuwelijke Luuk de Jong nooit meer hoef te zien. Snap het hoor, hij kan niet beter, maar wat irritant. De invallers brachten vandaag ook niks, maar gelukkig is er gewonnen.

Mijn laatste punt is gericht op Frenkie de Jong. Waar is die jongen mee bezig? Het lijkt nergens meer op. Zo is hij totaal geen meerwaarde voor deze ploeg. Alles gaat mis en ik zie momenteel niet waarom hij nog in de ploeg zou moeten staan.

20 oktober 2021 om 20:49

Zullen de spelers gewoon niet klaar zijn met Koeman? Wat verwacht je anders als je wekelijks door je manager wordt gekleineerd? Het team lijkt niet meer door het vuur te gaan voor de coach.

20 oktober 2021 om 21:19

Barcalover123. En elke week wat anders met de opstelling

20 oktober 2021 om 21:08

FCB de Jong doet gewoon zijn taak hij was tegen valancia gewoon goed.
Waarom iedere keer de Jong als schuldige aanwijzen.fati kon scoren en aanvaller de Jong had ook een grote kans eerste helft.
Barca kon met 3 nul winnen heelhaas maar met 1 nul gewonnen.20 oktober 2021 om 21:21

Mohamedboudad: Koeman out. Bij jouw kan frenkie nooit wat fout doen.

20 oktober 2021 om 22:15

Visca barca noem mij een speler in laliga en daar buiten die geen fouten maakt tijdens een voetbalwedstrijd een speler.

21 oktober 2021 om 10:36

Iedereen mag fouten maken. Frenkie is nu met zijn 3de jaar bezig. Van frenkie verwacht ik meer. Dit moet zijn jaar worden. Ik wil dat hij slaagt.

Dit Barca verdient Kun gewoon niet, man waar heb ik naar zitten kijken zeg, het niveau was echt niet normaal slecht. Mag voor Barca hopen dat het tegen RealMadrid beter gaat, anders worden ze compleet afgemaakt door Benzema.

20 oktober 2021 om 20:55

Wat heeft Kun tot nu toe bij Barca gepresteerd dat ze hem niet mogen verdienen? Laat hem eerst maar zichzelf onderscheiden.

20 oktober 2021 om 21:05

Alles goed verder? Kun hoeft zich niet meer te onderscheiden, heeft zich al lang en breed bewezen, jarenlang de beste spits in de PL. Daarnaast speelt hij net 20min mee joh.

20 oktober 2021 om 21:08

@Aguerooo je hebt helemaal gelijk bro aguero komt net terug van een blessure. En heeft een paar minuten meegedaan als invaller. Jsmooth reactie moet je niet serieus nemen hij leeft op volle wolk broer

21 oktober 2021 om 00:40

Arguably, maar oké. Ik weet dat je fan bent van Kun, maar als je realistisch kijkt, is het dan niet gewoon een grote mismatch? Een team in verval die gaat hopen op een speler in fysiek verval.

Kun hoeft zich zeker niet meer te onderscheiden, maar dat betekent niet dat hij een goede aankoop voor Barca is geweest. En ook niet dat Barca "hem niet verdient". Dat zou pas het geval zijn wanneer hij daadwerkelijk iets levert voor de club.

Wat een bagger elftal is het geworden zeg, en ja, ook wanneer de geblesseerden terugkeren blijft het een bagger elftal. Toeristen clubie

20 oktober 2021 om 20:55

Reality niet overdrijven bagger elftal niet met jouw eens.je kan niet elke wedstrijd met 3 nul winnen er zijn ook wedstrijden waarin je maar met 1 nul wint en dat is er zo'n een vandaag.
3 punten zijn binnen. nu naar de volgende el clasico 433 opstelling en barcelona kan zo maar voor een verassing zorgen .

Jeetje wat was dit weer een armoedig niveau van Barcelona zeg. Dinamo Kiev heeft helemaal niks laten zien en dan zet je daar dit tegenover. Laten we het er maar op houden dat Barcelona de krachten spaart voor El Clasico maar we weten natuurlijk wel beter.

Koeman moet gewoon ontslagen worden. Zit totaal geen idee achter het spel geen tactiek niks. Drama coach , Heeft het leuk gedaan met Nederland maar niet voor niks overal in het buitenland geflopt als trainer!

20 oktober 2021 om 21:00

Het is ook nooit goed koeman wint eindelijk weer eens 2 potjes en moet dan ontslagen worden koeman 433 is zijn redding en niet van die rare opstellingen iedere keer.

20 oktober 2021 om 21:23

Koeman moet gewoon weg. Is niet de geschikte coach voor barca. Koeman maakt spelers niet beterLiever Xavi dan Koeman.

Was niet om aan te gluren zeg!

En wat is Frenkie slecht geworden onder Koeman.

Ik zou er ook geen zin in hebben als ik een trainer had die iedereen voor de bus gooit in de media behalve z’n schoonzonen,5-3-2 tactiek(kan je het een tactiek noemen?)en met luuk aankomt terwijl je aguero,coutinho,demir en fati op de bank hebt.

Met 34e de oudste? Dacht zal vast wel een 39 jarige die vast heeft gescoord maar zal wel

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Barcelona

4943 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
Voor de complete stand: LaLiga
SpelersPositieW
H. LarssonAanvaller
M. DepayAanvaller158
GaviMiddenvelder130
Riqui PuigMiddenvelder70
L. de JongAanvaller61
M. ter StegenKeeper130
Voor de complete selectie: Clubpagina Barcelona.

166 fans
Verdediger, 34 jaar
SeizoenClubW
2021/2022 Barcelona 12 1 4 0
2020/2021 Barcelona 18 0 4 0
2019/2020 Barcelona 35 1 15 0
2018/2019 Barcelona 35 4 6 0
2017/2018 Barcelona 30 2 9 0
Laatste voetbalnieuws

Gerard Piqué drukt zijn zin door: Xavi draait een van de tien regels terug

Gerard Piqué zal dinsdag te zien zijn in het programma El Hormiguero, weet Marca. De centrumverdediger van Barcelona zou voor afgelopen interlandperiode al in het praatprogramma van Antena 3 verschijnen, maar...Lees verder

In de wandelgangen

Zaterdag 4 december
Newcastle United en West Ham United hebben zich gemengd in de strijd om Arthur Cabral. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren