‘Van Hooijdonk werd uitgelachen, maar zal nu stilaan zelf lachen'

Woensdag, 20 oktober 2021 om 18:12Mart Oude Nijeweeme • Laatste update: 18:16

Daags na de eclatante zege van Ajax in de Champions League tegen Borussia Dortmund (4-0) wordt er veel gezegd en geschreven over het spel van de Amsterdammers. Ook Youri Mulder was onder de indruk van wat hij dinsdagavond te zien kreeg in de Johan Cruijff ArenA. De oud-voetballer roem Jurriën Timber en Erik ten Hag en schat de huidige ploeg hoger in dan het elftal dat in 2019 de halve finale van de Champions League haalde.

"Ik denk dat de huidige ploeg nóg beter is, het is nog meer een collectief", blikt Mulder terug bij Sporza. "Destijds steunde de ploeg nog veel op de individuele klasse van jongens als Hakim Ziyech, Frenkie de Jong en Matthijs de Ligt, de centrale as. Nu is de kwaliteit meer uitgebalanceerd. Timber, amper twintig jaar, schakelde gisteren Haaland gewoon uit. Met Lisandro Martínez en Edson Álvarez heb je twee Zuid-Amerikanen die voor onverzettelijkheid zorgen, maar ook technisch heel goed zijn. En Dusan Tadic en Daley Blind hebben tonnen ervaring."

Mulder benadrukt dat hij een ploeg zelden zo goed heeft zien voetballen als Ajax dinsdag. De Amsterdammers dichtten Dortmund de grootste nederlaag toe in de Champions League en verbraken meerdere records. "Prestaties zoals die van Ajax, met dergelijke spelkwaliteit, snelheid, techniek... Ik kan ze op één hand tellen", stelt Mulder. "Wat Ajax toonde was zeer zeldzaam, een absoluut genot om mee te maken. Ook de passing was heel geconcentreerd bij Ajax, het ging zó snel. Alles paste in elkaar. En Dortmund is niet zomaar een ploeg, hè. Maar Haaland werd gewoon geneutraliseerd door de Ajax-verdediging."

Ook Ten Hag ontvangt lovende woorden van Mulder. "Zijn hand is al zichtbaar sinds de succescampagne in de Champions League, toen Ajax in de halve finale strandde", aldus de voormalig speler van Schalke 04 en FC Twente. "Nadien zijn heel veel spelers vertrokken, maar Erik maakt spelers echt beter. In Nederland heb je een groepje trainers dat op een bepaalde manier is opgeleid. Fred Rutten heeft daarin een centrale rol gespeeld. Ten Hag heeft die spelvisie uitgebouwd tot het huidige succes. Hij heeft zijn succesploeg bij Ajax in 2019 op dezelfde manier opgebouwd als zijn huidige ploeg. Je ziet vergelijkbare elementen die terugkomen. Dat getuigt van de kracht van de coach."

En dus is het volgens Mulder niet ondenkbaar dat Ajax ook dit jaar ver kan komen in het grootste Europese clubtoernooi. "Als ze beter willen doen dan in 2019 zullen ze met deze generatie spelers de finale moeten halen", aldus Mulder. "Maar tegenwoordig heeft Ajax genoeg geld om hun goede spelers langer vast te houden, ze hoeven niet meer te zwichten voor het geld van Europese subtoppers. Begin dit seizoen zei Pierre van Hooijdonk dat Ajax wel eens tot aan de finale zou kunnen komen. Hij werd toen uitgelachen, maar Pierre zal nu stilaan zelf lachen. Als je ziet wat Ajax gisteren deed - en als het dit niveau doortrekt - dan kan het iedereen verslaan."


Poll

Denk jij dat Ajax de finale van de Champions League kan halen?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

92 reacties (laatste reactie door glennn)

Pierre waait zoals altijd met de wind mee.

20 oktober 2021 om 18:18

Nee hoor, hij zei dat al ver voor de westrijd.

20 oktober 2021 om 18:43

Misschien zelf het stuk lezen voordat jij ook met alle winden meewaait.

On topic:
Hopelijk kan Ajax blijven verbazen, heb enorm genoten van de wedstrijd.

Mwah als we een Bayern, Manchester City, Liverpool of PSG loten, dan is een 1-4 ofzo echt geen gekke uitslag. We hebben inmiddels wél een ploeg die iedereen wil ontlopen denk ik. We creëren overal en altijd kansen, maar krijgen ze ook (ook gister) wel tegen. We zijn nu wel officieel top 20 van Europa, daar kan je niet meer om heen. Met een beetje geluk is veel mogelijk, maar laten we niet op de zaak vooruit lopen.

20 oktober 2021 om 18:22

haal PSG maar uit dat rijtje hoor

20 oktober 2021 om 18:25

Kunnen je gewoon kapot spelen hoor, die zitten dan ook wat verder in het seizoen. Daarnaast leuk dat Youri Timber zo prijst maar Haaland kon er gewoon 3 maken gister.

20 oktober 2021 om 18:28

Mwah als het ook maar een beetje gaat lopen bij die voorste 3, dan is praktisch iedereen kansloos. Op dit moment loopt het nog niet daar. Maar die schat ik echt nog wel ff wat hoger in.

20 oktober 2021 om 18:57

Ja en Ajax minimaal 10.

20 oktober 2021 om 18:25

Kansloos ben je bij voorbaat natuurlijk nooit, ook niet als PEC Zwolle (met alle respect) die ploegen zou loten. Dat die 4 ploegen de zwaarst mogelijke loting zijn en favoriet zouden zijn, dat ben ik natuurlijk met je eens. Maar als Ajax nogmaals boven zichzelf uit kan stijgen zijn ze tegen geen enkele ploeg echt kansloos.

20 oktober 2021 om 19:31

Wie zegt dat Ajax boven zichzelf is uitgestegen? Dit kan toch ook gewoon hun CL-niveau zijn?

20 oktober 2021 om 20:00

Dat zou kunnen, maar dan moet je vanaf nu wel 12 wedstrijden boven jezelf uitstijgen. Dat is wel veel.

20 oktober 2021 om 20:03

Kijk nog eens naar de beelden van Ajax vs Utrecht.

20 oktober 2021 om 21:06

Ik durf echt alle weddenschappen aan te gaan die stellen dat PEC Zwolle kansloos is tegen ploegen als Liverpool, PSG etc. Zonder enige twijfel zelfs.

20 oktober 2021 om 21:50

Sorry hoor maar ik vind het geen goede vergelijking.
Clubs als Gijon of Genua of Armania Bielefeld zouden ook geen punten pakken in Europa, maar heel soms is het ook mogelijk om van topclubs uit eigen land te winnen.

20 oktober 2021 om 18:27

Ik denk dat Dortmund een hele goede tegenstander is (flarden daarvan zag je in de eerste 10 minuten en toch enkele individuele acties), maar Ajax heeft ze overklast. De clubs die jij noemt zijn m.i. de absolute top (wellicht horen er nog 1 of 2 meer bij) en zou je inderdaad normaal gesproken van winnen, maar dat is na gisteren geen uitgemaakte zaak.
De huiskamervraag... Kan Ajax de finale halen, daar kan het antwoord alleen maar JA op zijn; een betere vraag zou zijn: Verwacht je dat ...

20 oktober 2021 om 18:34

Maar zei je ook volmondog JA na utrecht thuis 2 weken geleden?

20 oktober 2021 om 18:39

Het is Kan vs Verwacht.
Op de eerste vraag is maar een antwoord mogelijk zolang je nog niet bent uitgeschakeld.

20 oktober 2021 om 18:40

De kans blijft hetzelfde in de cl ook al verlies je in de competitie zoals NJfromVOL al zegt.

20 oktober 2021 om 18:27

Dat 1-4 zie ik dit huidige Ajax niet gebeuren hoor

20 oktober 2021 om 18:34

Top 20 van Europa zijn we al lang, zie de UEFA coëfficientie lijst voor clubs.

20 oktober 2021 om 18:55

Inderdaad een beetje geluk, maar dat heeft de uiteindelijke CL winnaar altijd wel een beetje nodig.
Ik zie alleen Bayern als een uitdaging.
City hoop ik op eigenlijk, die gaan er ook aan tegen dit Ajax.

20 oktober 2021 om 19:05

En jij vergeet dat die ploegen die jij opnoemt veel aanvallen en dus zelf ook alle ruimte weg geven. Dat ligt Ajax als geen ander. En PSG? Sorry maar die hoort echt niet in dat rijtje. Wat een mazzel hebben die zeg de laatste tijd. Krijgen continu cadeautjes van de arbitrage.

20 oktober 2021 om 19:34

@Soccerfan_1
PSG is juist topfavoriet, alles met de hakken over de sloot maar hoe verder ze komen hoe meer die vedetten hun best gaan doen. Plus met die selectie ben je hoe dan ook favoriet of je wilt of niet.

20 oktober 2021 om 20:05

Gisteren tegen RB Leipzig was PSG duidelijk de mindere ploeg, en wint door een versierde onterechte penalty.

20 oktober 2021 om 21:55

Dus daarom zijn ze geen favoriet? Die finale is ergens volgend jaar, voor topploegen is dit gedeelte van de CL een verplicht nummertje.

21 oktober 2021 om 08:15

Over de laatste 4 jaar is Ajax zelfs top 10 van Europa.

Ajax heeft nu ook een sterke bank ivm dat succes seizoen. Je hebt daar nu gewoon 3 spelers zitten die toen in de basis zouden staan. Als er nu gewisseld moet worden ga je er niet op achteruit.

20 oktober 2021 om 18:42

Zou je dan kunnen stellen dat Ajax eigenlijk voordeel haalt uit de Coronatijd? Ik bedoel qua spelers en t relatief laag nettoverlies tegenover de Europese topclubs?

20 oktober 2021 om 19:34

Dat is moeilijk te zeggen . Je weet nooit wat er had gebeurd als er spelers vertrokken en Ajax van dat geld nieuwe spelers had aan getrokken.
Het is nu een kwestie van iedereen tevreden houden en gefocust

Ajax was echt geweldig. Maar Timber schakelde Haaland uit? Haaland kreeg 3 a 4 hele grote kansen waar timber hem gewoon liet gaan. Door een goede pasveer en wat geluk gingen ze er niet jn

20 oktober 2021 om 18:23

Nee niks niet geluk! Gewoon slecht afmaken door Haaland en een goede pasveer. Op die paar kansjes na zat Haaland volledig in de broekzak bij zowwl Timber als Martinez!

20 oktober 2021 om 18:27

Paar kansjes = paar grote kansen.

Verder slecht afgemaakt door Haaland. Snap dat opgehemel van Pasveer niet. De reddingen die die verrichte, waren hele normale reddingen, waarvan je mag verwachten dat een keeper van Ajax die maakt.

20 oktober 2021 om 18:34

Helemaal niet slecht afgemaakt door Haaland. Die volley op de lat was een xG (grootte van de kans) van 0.32, xGOT (kwaliteit van het schot, hoeveel vergelijkbare schoten er normaal in gaan) van 0.78. Dus Haaland maakt van een leuke kans een heel goed schot.

Bal waarbij die Timber uitkapt heeft een xG van 0.47, redelijk grote kans dus. xGOT is nu 0.75, weer een echt goed schot. Dus Haaland schiet goed, en Pasveer stond geweldig te keepen.

20 oktober 2021 om 18:43

Tis ook meer dat ik iig al dolgelukkig was met t feit dat ie normale ballen pakte haha

20 oktober 2021 om 19:35

@justinMorris, waarom verpest je die jongen zijn onderbuikgevoel met feiten en statistieken. Ajax was niet goed, Dortmund was slecht 🤣

20 oktober 2021 om 20:04

@ninjakai. Haha sorry, zal het niet meer doen. Dortmund was slecht, Haaland heeft altijd geluk en kan er niks van. Pasveer kan er ook niets van.On: die xG en xGOT zijn echt mooie technieken om waarnemingen te onderbouwen, maar waar ik bij xG heel erg vaak kan meekomen in de cijfers, heb ik dat bij de xGOT soms nog wel het gevoel dat ze het op verkeerde variabelen laten afhangen. Zo was het schot van Antony (de 0-3) 0.58 xGOT (maar wie houdt zo’n perfect schot) en die van Blind 0.32 xGOT. Maar je gaat mij niet wijsmaken dat zo’n schot als die van Blind uit de lucht en binnenkant paal er 1 op de 3 keer ingaat.

20 oktober 2021 om 20:07

Wat Luuk al zegt, Haaland moet er eigenlijk minimaal 2 maken. Dan beoordelen we Timber heel anders

20 oktober 2021 om 20:10

Haaland heeft 2 kansen gehad, niet "Haaland moet er eigenlijk minimaal 2 maken". Borussia komt met pijn en moeite aan een xG net boven de 1, maar jij komt vrolijk beweren dat 1 speler er al minimaal 2 (of zelfs nog meer dus) had moeten maken.. Bovendien, welke CV geeft er in 90 minuten geen enkele kans weg aan Haaland? Ik zal je helpen: geen enkele.

20 oktober 2021 om 20:12

Het is niet de verdienste van Timber dat Haaland die kansen niet maakt.

20 oktober 2021 om 20:17

Neen, dat is de verdienste van Pasveer, die ook gewoon tot de ploeg van Ajax behoort.

20 oktober 2021 om 20:27

@Sanderk91. Dan moet je ook benoemen dat Ajax een xG heeft van 2.03. Verschil van xG is dus slechts 0.8, is En toch roepen we met zijn allen dat het 6-0 had kunnen/moeten zijn. Waarheid is gewoon dat van Haaland verwacht mag worden dat die er van de volley en de kans waarbij die kapt er op basis van xG, 1 doelpunt maakt, op basis van zijn kwaliteit van die schoten een kleine 2. Dus gewoon pech voor hem dat Pasveer ze allebei houdt.Probleem van meten met xG is wel dat als je niet schiet, ze het niet als kans zien. En bijvoorbeeld dat allereerste schot van Antony die Hummels blokt, als hij die breed legt op Mazraoui kan die voor een half leeg doel binnen schieten.

20 oktober 2021 om 20:40

Nou dat vind ik ook overdreven inderdaad, ik zag mensen zelfs 6-0, 7-0 roepen gisteren. Daar ben ik het niet mee eens, ik vind 4-0 al een royale winst voor de zuivere kansen die Ajax had. De eerste valt er lekker in, die van Blind maak je ook niet super vaak. Maar dat is de efficiëntie die je in de CL nodig hebt. Normaal maakt Haaland er wel een ja, dat klopt. Maar ik vind het onzin om Timber en Martinez omlaag te praten, die speelden echt een fantastische wedstrijd. Ook als Haaland 1 van de 2 kansen had binnen geknald, dan nog had je centrum gewoon een puike pot gespeeld, toch? Of ben ik nou echt zo verblind door het geweldige resultaat van gisteren?

20 oktober 2021 om 21:06

Ben het meer met je eens dan het door mijn reactie lijkt! Kan het op veel manieren bekijken, uiteindelijk heeft Ajax statistisch gezien ‘geluk’ gehad dat ze er 4 maken, en Dortmund pech dat ze er geeneen maken, zeker als je kijkt naar de manier waarop Haaland afwerkt maar toch niet scoort. Maar we hebben ook nog zoiets als een oog en iedereen heeft gezien dat Ajax gewoon speelde met Dortmund. En als de machine Haaland niet scoort en je ziet hoe Timber en Martinez het samen oplossen, moet je gewoon zwaar onder de indruk zijn. Dus denk niet dat je verblind bent, haha! Conclusie is dat Ajax voordeel heeft gehad van het wedstrijdverloop (niet scoren Dortmund, snel op 2-0 met goals waar het meezit), maar ook en nog belangrijker dat ze voetballend de subtop van Europa scheel kunnen tikken.

20 oktober 2021 om 22:23

@ sander en @justin, Gravenberch had er toch wel minimaal 1 bij moeten maken met alle mogelijkheden die hij kreeg? 5 a 6-0 had zeker wel gekunt. Daarintegen 4-2 ook met die kansen van Haaland.

20 oktober 2021 om 23:40

Het had gekund inderdaad, maar of het logisch was is vraag twee. Want zo makkelijk als jij er 1 of 2 goals bij optelt kun je er ook 1 of 2 af trekken. Zo'n bal van Blind vliegt er 80 procent van de tijd ook niet in, Antony had ook net de paal kunnen raken of Reus had die bal net naast kunnen verlengen i.p.v. erin. Over de hele 90 minuten gezien is 4-0 echt al wel een mooie royale overwinning hoor, 6-0 was echt vrij bizar geweest (getuige ook de xG van "slechts" 2.03). Qua veldspel was Ajax echt oppermachtig. Ongewoon hoog druk met de hele ploeg, volle bak, 90 minuten lang. Dat maakte het zo spectaculair goed vond ik, niet per se dat ze echt zoooo veel honderd procent kansen hadden. Dat viel, vergeleken met het veldoverwicht, nog wel mee vond ik.

20 oktober 2021 om 19:28

Je hebt het over één van de beste spitsen ter wereld die in de Bundesliga dubbel zoveel kansen krijgt. Timber had hem dus aardig tam. Gewoon knap wat die jongen heeft laten zien.

20 oktober 2021 om 19:47

Je moet gewoon eerlijk zijn. Timber had het zwaar, Haaland kon gewoon 3x scoren. Het is helemaal niet erg ofzo, maar we moeten zijn spel nou niet gaan ophemelen. Weggekapt en bijna het Arena uit geduwd. Tegen Nederland had Haaland met Noorwegen minder kansen als ik het goed had, waar hij overigens wel in had gescoord. Misschien als Pasveer die wedstrijd keepte zou hij Haaland ook gestopt hebben. Martinez vond ik trouwens ook niet zo betrouwbaar spelen.

20 oktober 2021 om 20:05

Timber had het zwaar?! Menen mensen dit echt serieus? Hij heeft 2 kansen moeten laten aan een van de beste spitsen ter wereld en heeft hem misschien wel meer dan 10 keer eigenhandig uitgeschakeld. Timber (en Martinez) speelden geweldig gisteren. Vooraf hoorde ik alleen maar dat ze Haaland niet in toom zouden kunnen houden. Blijken ze dat toch te doen wordt er weer een nieuw blik excuses open getrokken. Het centrale duo gisteren gaf zelfs aanzienlijk minder weg aan Haaland dan De Vrij en Van Dijk (een van de beste centrums ter wereld) en nog gaan mensen doen alsof ze een zware avond hadden. Hahaha, zo sneu!

20 oktober 2021 om 20:10

In de BL krijgt hij minder kansen, maar is duidelijk effectiever.

20 oktober 2021 om 20:14

Het kan ook maar zo gebeuren dat Ajax met dezelfde cijfers klop krijgt in Dortmund. Ajax was zeker goed, maar BVB was ook onthutsend slecht

20 oktober 2021 om 20:15

Tuurlijk Die Knappen... Ik kan jou op een briefje meegeven dat Borussia in 90 procent van de BL wedstrijden meer kansen krijgt dan dat ze gisteren kregen hoor. Zijn helemaal van het kastje naar de muur gespeeld door Ajax -record nederlaag in de CL- en nu wil je zeggen dat ze eigenlijk nog een hoop kansen hadden in vergelijking met de gemiddelde competitiewedstrijd? Dit kun je niet echt menen toch? Edit: Yeh sure, ik geloof het direct dat Ajax 4-0 verliest in Dortmund... Ze zouden best kunnen verliezen hoor, maar de kans op 4-0 is echt nihil.

20 oktober 2021 om 20:22

Wat mij altijd opvalt is dat Ajax tot in de porien wordt opgehemeld, superlatieven komen we tekort. Andere ploegen of prestaties prijzen of waarderen lijkt hier niet gewenst door de Ajacieden. Ga het eens objectief bekijken, probeer het eens.

20 oktober 2021 om 20:32

Kijk jij nu even wat verschillende analisten in verschillende landen van het optreden van (het centrale duo van) Ajax vonden tegen Dortmund en kom daarna nog een keer vertellen hoe objectief je wel niet bent. Ik zal vast wat meegaan in de euforie na zo'n mooie overwinning tegen een topploeg in de CL hoor, maar durf best van mezelf te zeggen dat ik over het algemeen vrij objectief ben. Dat ik andere ploegen of prestaties niet prijs is al helemaal je zuiverste onzin. Haaland vind ik een grandioze speler, staat zelfs bij mijn favoriete spelers op mijn profiel nota bene. Maar gisteren zat hij gewoon goed in de tang bij Timber en Martinez. Ja, hij kreeg enkele kansen, zoals hij die werkelijk altijd krijgt. Maar veel vaker werd hij van de bal gehouden of van een schot gehouden.

20 oktober 2021 om 20:36

Haarland kreeg kansen toen Ajax diep in de 2e helft gas terug nam en ook even slordig werd.

20 oktober 2021 om 23:37

Als je reageert moet je ook details bekijken. 1e kans stond Timber op zijn neus en na beuk kon Haaland nog uit draai gehinderd op doel schieten. Twee andere kansen kwam hij over de rechter centrale nl Martinez

21 oktober 2021 om 01:14

Hij is erg technisch maar verdedigend niet top. Laat vaak steken vallen. Wel een genot om te zien voetballen.

Ik denk dat er op papier nu de volgende clubs nog beter zijn:Bayern, Real, PSG, City, Liverpool, Chelsea, United en Inter.Ik denk dat met het spel (waardoor de tegenstander gewoon niet aan voetballen toekomt zoals ze willen) Real, Chelsea, United en Inter zeker kan verslaan. En ik denk dat je tegen de rest (Bayern, PSG, City, Liverpool) altijd een hele goed kans maakt , maar dat die kwaliteit zo goed zijn dat je daar niet je spel zo op kan leggen als gisteren. Kwartfinale moet lukken en met geluk de halve finale.Even over Gravenberch, als PSV supporter kijk ik lang niet alle wedstrijden van Ajax. Ik snap dat zijn kwaliteit het balbezit houden is en op een soort stroperige slangenmens achtige manier de bal over het veld verplaatsen (wat hem ook tegen de topspelers lukt, wat hem dus zo goed maakt), en dat hij verdedigend en dribbelend goed is, maar hoe kan het dat hij op belangrijke momenten zo apart handelt? Voorbeelden:- Sporting uit 21e minuut; slap schot uit een corner (kan een keer).- Besiktas thuis 12e minuut; mist de bal gewoon volledig na een hoog steekwagentje van Haller.- Dortmund thuis 37e minuut; kan zo doorlopen op de keeper maar wacht op de stuit en gaat gewoon onder de bal door. Dortmund thuis 38e minuut; neemt die bal 2 keer aan, randje 16, heeft zelfs dan nog veel tijd en gaat voor zijn schot al half liggen waardoor er een rollertje uit komt.Valt meer mensen dit op?

20 oktober 2021 om 18:30

PSG is nu gewoon slecht. Die hadden moeten verliezen van City en hadden ook kunnen verliezen van Leipzig en Brugge. Momenteel puren die puur op individuele kwaliteit (wat ze wel heel veel hebben natuurlijk), want voetballend is het los zand. Daar kan het beste Ajax zeker tegen domineren als dat zo blijft bij PSG.

En over los zand gesproken. Man U is qua namen mooi maar heb je ze al wat bezig gezien de laatste tijd? Daar zit echt geen idee achter.

Verder vind ik Real momenteel echt nog een twijfelgeval. Voetballend soms goed, soms heel slecht. Nu kroos terug is verbetert dat misschien nog. Maar die hebben wel een met momenten matige defensie, al gaat Mendy daar ook veel helpen, en als Benzema eens geblesseerd geraakt dan hebben ze ook een groot probleem.

En inter is bijna nooit goed in de CL de afgelopen 10 jaar en die hebben het al moeilijk genoeg tegen teams als Atalanta en Fiorentina.

Al die namen zijn voor mij persoonlijk momenteel een haalbare kaart voor Ajax. Niet dat ze hen makkelijk over de knie leggen maar er zitten zeker kansen in en het zou me verrassen als die teams makkelijk van Ajax winnen. Al is dat ook altijd moeilijk in te schatten want vorig jaar liep het ook totaal niet tegen een matig Roma.

Alleen City, Bayern en Liverpool zou ik er voetballend en speltechnisch nog boven zetten. En Chelsea ook omdat ze soms zo verdomd goed kunnen verdedigen.

20 oktober 2021 om 18:43

PSG eens, maar die zijn nooit zo soeverein in de groepsfase. Daar lopen nu gewoon 3 van de top 10 spelers van de wereld rond, en met de ruimte die Haaland gisteren af en toe kreeg speel je snelheidsduivels Neymar en Mbappe in de kaart. En hadden kunnen verliezen van City zeker, was denk ik zelfs terecht geweest maar City is nu misschien wel de beste ploeg van de wereld.

United inderdaad los zand, daarom ook puur op papier beter (spelers als Sancho, Ronaldo, Fernandes, Varane). Ik zie Ajax dit United vergelijkbaar met gisteren de wil opleggen.

Real kan alle kanten op inderdaad, Inter ben je misschien wel gewoon favoriet.

20 oktober 2021 om 18:46

Verhaal Gravenberg helemaal mee eens, dat onderdeel lijkt hij toch niet onder de knie te hebben/krijgen. Is zelfs heel matig te noemen. Ergerlijk zelfs, hij lijkt de rust te ontberen oid zijn gedachtes gaan dan verkeerd. @JustinMorris

20 oktober 2021 om 18:47

Ik zou meer zeggen dat Chelsea, Liverpool, city, bayern en atletico clubs zijn die totaal niet matchen bij Ajax. Als je een van die clubs loot lijkt het mij zeer onwaarschijnlijk dat je doorgaat. Ook bij die andere clubs wordt het heel lastig. Al is die kans wel iets groter.

20 oktober 2021 om 19:34

In de jeugd was afwerken ook al niet Ryan's grote kracht. Ik volg hem vanaf de D1, het moment dat ze naar een groot veld gaan, en eigenlijk is hij altijd de balverplaatser geweest. Degene die met een dribbel meters overbrugt en ondertussen tegenstanders uitspeelt, waardoor hij een overtal creã«ert voor zn ploeg. Eigenlijk wat je hem in 1 ook ziet doen. Kan me niet zo een seizoen voor de geest halen waar hij er (veel) meer dan 10 maakte, wel seizoenen dat hij daar amper aan kwam. Althans, dat zegt mn gevoel, ik heb geen cijfers paraat, maar het was niet echt iets waar hij mee opviel in de jeugd, in Jong en ook nu in 1.

20 oktober 2021 om 19:53

Dus eigenlijk is Ryan ongeveer dezelfde type als een Frenkie. Aardige dribbel en kan daardoor een overtal creëren, maar heeft een beetje moeite met zijn stempel op het spel te drukken.

20 oktober 2021 om 20:07

Dank voor jouw bijdrage, bevestigt dus wat ik dacht te zien. Alleen ik vind zijn schoten vaak echt gewoon van onprofessioneel niveau. Of langs een bal schieten, of er onderdoor gaan. Ik zie aanvallend dingen die veel amateurs beter kunnen (meen ik echt, als je zo veel tijd hebt) terwijl hij op het middenveld laat zien een verschrikkelijk goede voetballer te zijn. Op schieten kan je toch makkelijk trainen zou je zeggen

Mits een goede loting (die van 2019 zou bijvoorbeeld uitstekend zijn) en niet al teveel last van blessures en vormverlies is er heel veel mogelijk op zich. Maar het is toch eigenlijk waanzinnig om nu te kunnen stellen dat buiten Liverpool, City en Bayern er eigenlijk geen teams zijn waar Ajax vooraf gezien weinig kans tegen zou kunnen maken (en zelfs dat weinig is al overdreven). Een uitzonderlijke ontwikkeling waarvoor je 5-6 jaar geleden net niet gek voor verklaard zou worden.

20 oktober 2021 om 18:26

Kost wat tijd, maar dan heb je ook wat. Juli 2012 kwam Overmars binnen, nu dik 9 jaar later staat er echt een Europese subtopper. Ik kijk door een gekleurde bril, maar Ajax is de laatste jaren wel echt een club waar anderen een voorbeeld aan kunnen nemen.

20 oktober 2021 om 18:35

Ze hebben natuurlijk ook wel wat geluk gehad dat ze plots met De Ligt en De jong 150 miljoen euro konden binnenhalen in 1 zomer waardoor er financieel zoveel meer mogelijk en zeker was. Er is gewoon iets vrij unieks gebeurt dat bijna niet te kopiëren is denk ik eerlijk gezegd.

20 oktober 2021 om 18:50

Geluk speel uiteraard een grote factor, dat is bij elk succes zo. Toch is het wel zo dat Ajax een De Ligt op 19 jarige leeftijd aanvoerder maakt terwijl er ook een Tadic en Blind rondlopen. Je hebt helemaal gelijk hoor, maar überhaupt een filosofie, laat staan een goeie, daar kunnen veel clubs wel een voorbeeld aannemen.

20 oktober 2021 om 19:01

Dat zeker. Focus op jonge talenten die binnen de filosofie passen met daarnaast ervaren spelers die kunnen dienen als kapstok is zowat de ideale formule om te groeien op lange termijn. Alleen is het natuurlijk een heel moeilijke. Want Ajax had al een leidinggevende functie als het aankwam op jeugd binnen Nederland (en Europa). En dat gaat een Groningen natuurlijk nooit kunnen bereiken op korte termijn en mogelijk zelfs niet op de lange.

Maar voor teams in de toenmalige positie van Ajax is het wel ideaal inderdaad.

20 oktober 2021 om 19:11

Als je naar België kijkt verbaas ik me er wel eens over dat een Anderlecht of Genk met die jeugdopleidingen niet die volgende stap kunnen zetten..

20 oktober 2021 om 19:56

Genk is niet stabiel genoeg. Altijd wel goede teams maar als er een paar sterkhouders vertrekken dan volgt er een te groot gat. Die hebben dan ook een vrij standaard parcours, jonge talenten die nog inconsistent zijn, dan een titel en dan weer een paar jojoseizoenen tot ze terug een net iets te inconsistent team hebben. Maar die zullen wel stappen zetten lijkt me. En bij Anderlecht is gigantisch wanbeleid gevoerd, vergelijk het met Ajax van begin jaren 2010. Die moeten groeien want nu hebben ze teveel schulden waardoor ze al die toptalenten te vroeg moeten verkopen en teveel spelers moeten huren.

Dit Ajax is ook te groot en te sterk voor de ED, Bayern Munchen van Nederland zeg maar, met gemak kampioen de komende jaren!

20 oktober 2021 om 18:28

RIP ED ...

20 oktober 2021 om 19:54

@NJfromVOL valt mee man. Ajax kan ook nog punten verspelen tegen PSV, AZ en Feyenoord. Vooral laatste maakt indruk en spelen ook met veel druk. Die gaan in dec meer dan 1000% geven in de kuip en met al die fans wordt gewoon lastig voor Ajax. Tegen matige Feyenoord verloren wij ook 6-2 ofzo.

20 oktober 2021 om 20:04

1. Dat was geen matig, maar op alle vlakken superieur Feyenoord (beetje Ajax - Dortmund, met Feyenoord in de rol van Ajax.)
2. Andere tijden... Kapitaal verschil en verschil in kwaliteiten van de spelers is gewoon te groot. Incidenteel gaat Az, Feyenoord of Psv wel eens winnen van Ajax, maar nooit in de long run... Onmogelijk.

Prachtige prestatie van Ajax! Maar elke champions league wedstrijd zo spelen, zal niet lukken. Verder mogen we toch ook wel even stilstaan bij de verdediging van Borussia Dortmund (in hoeverre het al een verdediging te noemen is), die schandalig speelde. Zal deels ook met Ajax te maken hebben, maar tegen geen enkele Engelse of Italiaanse club zal je zoveel kansen krijgen.

Een wedstrijd is leuk maar Ajax kan dit niet continue op de mat leggen. Daarnaast komen er nog wel blessures en schorsingen. Ook kun je niet stellen dat Ajax geen zwakke punten heeft, daar gaan slimmere tegenstanders echt nog op inspelen. En je kunt Messi nog tegenkomen…
Rustig aan dus, zijn er nog lang niet

Haha, ik loop al de hele dag met een staande ovatie in m’n joggy. Gelukkig ben ik thuis.

Ik denk dat Ajax als ze PSG, bayern, city en liverpool tot de finale ontlopen, en ze spelen tegen van deze ploegen in de finale dan winnen ze de CL daar ben ik van overtuigd. Deze ploegen zijn natuurlijk sterker, maar CL finale is een moment opname. Dat gaat om 1 wedstrijd. Dat kan alle kanten op. Ajax is zeker niet kansloos. Nu maar hopen dat je in de volgende ronde hierboven genoemde ploegen niet tegenkom, want ajax gisterende presteerde kunnen deze ploegen ook en hebben toch meer kwaliteit.

20 oktober 2021 om 20:26

Deze ploegen kun je niet tot aan de finale ontlopen, die loot je zeker in de kwart- of halve finale.

Ik denk dat er maar heel weinig ploegen zijn in Europa waar Ajax van zou verliezen. Bayern München Liverpool en Manchester City zijn absoluut te sterk. Bayern is zonder twijfel de sterkste ploeg van Europa maar tegen de rest heb je kans. Ook tegen een PSG. Als je ziet hoeveel kansen Leipzig kreeg tegen PSG. Paris heeft die wedstrijd onverdiend gewonnen.

Zullen we alweer terugkeren op Aarde? Ja, het was een zeer goede prestatie, maar dat was gisteren en vandaag is het weer anders. Straks krijgen ze een bots vanuit Eindhoven en dan moet Ajax plots waken voor degradatie, want zo vergankelijk zijn de reacties tegenwoordig.

Ik lach Van Hooijdonk nog steeds uit, maar dat doe ik eigenlijk altijd. Slechte analist, dus ik neem hem als analist ook niet serieus. Een kapot horloge staat ook 2x per dag op tijd.

Laat ze eerst ook maar eens van stugge ploegen winnen als Atalanta,Getave, Roma enz. Want dan worden ze uit hun spel gehaald met allerlei trucs. Gisteren was het schitterend om te zien.

20 oktober 2021 om 21:27

Gelukkig zijn 2 van de 3 in de CL niet mogelijk dus dat zou in jouw ogen de kansen voor Ajax al flink vergroten

Heerlijk weer dit soort arrogante uitspraken op verschillende fora. Net als 2019 waar Ajax volgens velen als de CL had gewonnen. Uiteindelijk prachtig uitgeschakeld door Spurs. Ook dit jaar zal het niet anders zijn en wint Ajax zeker niet de CL.

20 oktober 2021 om 21:41

Heerlijk dit soort afgunstige uitspraken van succes supporters die clubs uit eigen land graag zien verliezen

Zo erg op de zaken vooruit lopen. Iedereen die in het tournooi zit kan de finale halen want je zit er nog in. Gaat het ook gebeuren? Daar is het echt veel te vroeg voor om te zeggen. Er kan zoveel nog gebeuren en om ver te komen heb je wel wat geluk met de loting nodig. Als je Bayern, City en PSG kan ontlopen en die elkaar eruit knikkeren kan je ver komen (net zoals veel andere teams). Maar goed er zitten nog veel andere lastige clubs in denk aan Chelsea, Liverpool en Atletico die een spelletje spelen waar Ajax ook wel in kan trappen. Neemt niet weg dat als ze zo als team blijven spelen geen enkele tegenstander graag Ajax zou willen loten.

Nou ja. Of dit team beter is dan het team dat de halve finale haalde, weet ik niet.
Frenkie de Jong en Matthijs de Ligt waren wel echt exceptioneel dat jaar hoor, bizar.

En ja, Gravenberch doet het aardig, maar is nog niet het niveau wat Frenkie toen aantikte hoor in mijn ogen. Speelt goed, maar nog veel te weinig rendement voor de kansen die hij krijgt. Niet dat Frenkie veel ''rendement'' had, maar die bepaalde het spel echt van achteruit.

Timber ben ik echt van onder de indruk, maar beter dan Matthijs dat jaar? Weet ik (nog) niet. Denk dat je hier pas over kan oordelen als Ajax de volgende knock-out ronde doorkomt en hoe het spel dan (nog) is.

Waan van de dag. Gigantisch goede pot gespeeld. De beste dit seizoen. Maar zie het maar eens vast te houden!

In ieder geval: de Champions League en grote tegenstanders maken wel wat los bij deze spelersgroep. Dat was in dat jaar van de halve finale ook zo. Schitterend om te zien. En ook de Arena is echt een genot om tijdens deze avonden mee te maken! Chapeau!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax3341
2.PSV3113
3.Feyenoord2918
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
R. GravenberchMiddenvelder141
D. TadićAanvaller146
S. BerghuisAanvaller135
S. HallerAanvaller139
David NeresAanvaller133
D. KlaassenMiddenvelder112
R. PasveerKeeper110
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

50 fans
Coach, 51 jaar
SeizoenClub
2018- Ajax
2015-2017 FC Utrecht
2013-2015 Bayern München II
2012-2013 Go Ahead Eagles
1996-2002 FC Twente
Laatste voetbalnieuws

Valentijn Driessen: ‘De Eredivisie is hierdoor een Mickey Mouse League’

Valentijn Driessen is van mening dat kunstgras ervoor zorgt dat de Eredivisie het imago van een Mickey Mouse League heeft. Het kunstgras van Sparta Rotterdam zorgde zondagmiddag voor flink wat irritatie...Lees verder

In de wandelgangen

Maandag 29 november
Orkun Kökçü wordt al een aantal weken gevolgd door drie Europese clubs. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren