Slot: ‘Dat wil niet zeggen dat het dan misschien wel zonde van het geld is’

Woensdag, 20 oktober 2021 om 16:23

Feyenoord-supporters zijn uitstekend in staat om zonder vuurwerk voor een fenomenale avond te zorgen, zo vindt Arne Slot. Op de persconferentie voorafgaand aan de Conference League-wedstrijd tussen Feyenoord en 1. FC Union Berlin werd de trainer gevraagd naar de nieuwe boete die de Rotterdammers afgelopen week kregen voor het afsteken van vuurwerk. Slot bevestigde tijdens het persmoment ook dat Luis Sinisterra niet okselfris is voor het Europese duel met de nummer vijf van de Bundesliga.

Feyenoord werd eerder deze week voor de vierde keer dit seizoen beboet door de UEFA. Vanwege het afsteken van vuurwerk en blokkeren van trappen door een deel van de fans in het Conference League-duel met Slavia Praag kregen de Rotterdammers een boete van 50.000 euro. Toch benadrukt Slot dat de sfeer in De Kuip ‘schitterend’ is. “Bij avondwedstrijden sowieso, maar ook bij Europese wedstrijden en volgens mij hebben wij daar het vuurwerk helemaal niet eens voor nodig, want ook tegen NEC Nijmegen was het geweldig zonder het vuurwerk. Als je het veld opkomt en je ziet het vuurwerk, denk je in eerste instantie: oh, dat ziet er wel leuk uit, maar je volgende gedachte is: het kost ons wel weer een hoop geld.”

De trainer weet zeker dat Het Legioen tijdens het Conference League-duel met Union Berlin in staat is om voor een goede sfeer te zorgen. “Volgens mij zijn onze supporters er uitstekend toe in staat om er ook zonder vuurwerk een fenomenale avond van te maken”, meent hij. “Ik hoop dat dit morgen gaat gebeuren, zodat het ons geen geld kost.” Op de vraag vanuit de perszaal of Slot het geld van de boete liever in de winter ergens anders in investeert, reageert de trainer lachend. “Nou, als ik zo de bedragen van de boetes zie, heb ik niet het idee dat we daar heel veel spelers van kunnen kopen, maar dat wil niet zeggen dat het dan misschien wel zonde van het geld is.”

Slot kon tijdens de laatste Eredivisie-wedstrijd tegen RKC (2-2) geen beroep doen op Sinisterra, die vanwege interlandverplichtingen ontbrak. Het is nog niet zeker of de vleugelaanvaller donderdagavond kan spelen tegen Union Berlin. “Luis is niet helemaal okselfris teruggekomen vanuit Colombia”, zei de Feyenoord-trainer tijdens de persconferentie. “Die moest gisteren wat aangepast trainen. Met niet okselfris zit het niet in een blessure, maar meer dat hij niet helemaal fit is. Dat zal vandaag bekeken moeten worden of hij klaar is om morgen te spelen."

"Wat mij opvalt is dat veel clubs zeggen, nadat ze tegen Union hebben gespeeld, dat het hun slechtste wedstrijd was", zo blikt Slot vooruit op de ontmoeting met Union Berlin. "Dat zegt veel over Union. Ze leggen de bal op de vijf meter, schieten hem zo hard mogelijk naar voren en gaan daar de strijd aan. Ik heb veel wedstrijden gezien van dit elftal en ze geven heel weinig kansen weg en krijgen zelf ook weinig kansen."

Slot neemt het op voor Senesi
Slot nam het tijdens de persconferentie op voor Marcos Senesi, die ongelukkig oogde in de wedstrijden tegen Vitesse en RKC Waalwijk. "Ik denk dat het voor Marcos ook even een omschakeling is. 'Met de manier waarop wij nu spelen moet hij veel meer aan de bal betekenen en dat moet nu ook op een andere manier in de verdediging. Dat heeft hij een langere periode heel erg goed gedaan. Nu verliest hij helaas, en ook voor ons, twee keer een bal waar een tegengoal uitkomt. Ik moet eerlijk zeggen, die tegen RKC: als er twintig seconden na balverlies een tegendoelpunt komt, is er ook een hele hoop in de tussentijd te doen om die goal te voorkomen. Ik vind dat wel een ander moment dan tegen Vitesse."Gerelateerd

Meer sportnieuws

34 reacties (laatste reactie door darleytorres)Vuurwerk voorkom je simpelweg gewoon niet in een voetbalstadion denk ik. Ik wordt bij PSV door coronamaatregelen nieens gecontroleerd, daarnaast zijn die gasten zo slim in waar ze het stoppen. Slot kan weinig anders antwoorden dan dit denk ik, nette reactie. Blijft natuurlijk dom en zonde van het geld voor Feyenoord.

20 oktober 2021 om 16:34

Dat is bij feyenoord idemdito! Nog geen 1x gefouileerd dit seizoen door corona maatregelen mogen ze het ook niet hoorde ik vorige week

20 oktober 2021 om 16:40

Ooit al vuurwerk in premier league stadions gezien? En dan bedoel ik dus niet door de club georganiseerd en in recente tijden.

20 oktober 2021 om 16:50

Nu je het zegt; eigenlijk niet! Maar in Duitsland en Belgie is het dan weer wel heel normaal. Dat het in Engeland niet gebeurt, zou dat met het controleren te maken hebben? Moet haast wel toch?

20 oktober 2021 om 16:52

@Lierse1997 , er worden vrij geregeld rookpotten in de PL afgestoken, voornamelijk vanuit uitvakken. Echter wordt door de zenderbazen snel een ander shot genomen want "Dit hoort/gebeurd niet in de PL" Verder heb je in Engeland nog steeds de meeste veldbetreders van EU. (Al is dat een andere discussie) en verder denk ik ook dat het meespeelt dat bij een gemiddelde PL wedstrijd de helft toerist is, bewijzen van spreken. (Deels door abnormale prijzen)

20 oktober 2021 om 16:54

MAar in de premier league is de support toch al jaren drama? verwacht niet echt sfeeracties van het publiek daar. Tickets zijn ook echt niet te betalen daar voor jan modaal geloof ik.

20 oktober 2021 om 16:55

Dat laatste zal wel een factor spelen maar toch zijn ze er om een of andere reden in geslaagd een van de grootste probleemkinderen van de supporters, de Engelsen, daar rustig te houden. Want echt veel ongeregeldheden zie je daar niet in de stadions zelf. Geen idee of de straffen er een stuk hoger liggen/beter opgevolgd worden/daders wel geïdentificeerd worden, maar daar moeten ze in dit soort gevallen ook wel eens naar kijken lijkt me dan.

20 oktober 2021 om 16:55

In Engeland liggen de boetes ook veel hoger.
Als je daar bijvoorbeeld het veld betreed krijg je zo €1000,- boete en een stadiinverbod.
Hier in Nederland krijg je Hans Kraaij en 5 minutes of frame bij een talkshow.

20 oktober 2021 om 16:56

Duitsland torent toch ook echt hoog uit boven engeland als het om sfeer gaat. Ben voor corona is bij eintracht frankfurt geweest bijvoorbeeld en was echt zwaar onder de indruk van de sfeer daar.

20 oktober 2021 om 17:12

Daarom meppen de Engelse nationale teamsupporters er ook overal ter wereld op los. Dan zijn ze eindelijk vrij.

20 oktober 2021 om 17:13

Frankfurt heeft een geweldige sfeer. Ik weet nog toen ze in de halve finale van de EL stonden. Echt prachtig toen, heel het stadion vol vlaggetjes.

20 oktober 2021 om 16:59

Bij groningen word ik elke keer gefouilleerd. Ook toen ik bij psv in het uitvak zat, terwijl ik voordat we de bus imgingen ookal werden gefouilleerd

Uiteindelijk wordt dit toch wel verhaald op de supporters, daar ontkomen ze niet aan. Lullig is dan weer wel dat de mensen die het niet doen ook meebetalen... andere kant is dat ze meebetalen aan de extra sfeer die zij ook live meemaken. Achja.

20 oktober 2021 om 16:51

Ik denk dat verreweg de meeste supporters echt wel een euro of 2 extra op de ticketkosten over hebben voor de boetes voor het vuurwerk. Dat gebeurt vast ook al, maar dat mag natuurlijk niet uitgesproken worden.

Zou echt een aderlating zijn als Sini er niet bij is. Man, wat heb ik die gemist afgelopen zaterdag. Mits hij fit genoeg is, zou ik wel eens een voorhoede met Nelson, Linssen en Sinisterra willen zien. Jahanbakhsh zit er de laatste tijd niet helemaal lekker in.

20 oktober 2021 om 16:59

Die Nelson viel me absoluut niet tegen afgelopen zaterdag. Sterker nog.

20 oktober 2021 om 18:16

Teixeira viel me de eerste keer ook niet tegen. Kazim Richards viel me de eerste keer ook niet tegen.

Heb het vorig jaar ook al gezegd, Senesi is een prima verdediger als je verdedigend/compact speelt en wellicht ook wel in een systeem met 5 verdedigers. Maar hoe verder hij naar voren speelt, des te kwetsbaarder hij wordt omdat hij gewoon snelheid/wendbaarheid mist. Dus voor de eredivisie een meer dan prima verdediger, maar of hij nou echt een veel hoger niveau aan kan?

20 oktober 2021 om 17:01

Mwa, Senesi is de laatste weken eerder gewoon een stuk slordiger in balbezit en onoplettender tijdens omschakelmomenten.

20 oktober 2021 om 17:07

Het valt best mee, hij deed het aan het begin gewoon goed, maar dit lijken mij meer echte concentratie fouten. Daarnaast komt er met deze tactiek wel een ander groot voordeel van hem naar boven en dat is zijn lange pass. In zijn laatste paar wedstrijden heeft hij al meerdere keren een geweldige pass naar voren gegeven die de aanvaller in een keer 1 op 1 zetten met de keeper, zoals ook tegen rkc, pas ook met de assist op sinnistera. Zou hem zeker niet afschrijven voor (sub)top in een grotere competitie, misschien dat een verdeging met drie centrale achterin ook beter bij hem past.

20 oktober 2021 om 18:18

Je kraamt onzin uit. Hij maakt gewoon domme fouten de laatste tijd, dat heeft niks te maken met dat die verder naar voren speelt. Zal ook deels met zijn blessure te maken hebben.

20 oktober 2021 om 18:41

Tjah laat een belangrijk onderdeel van verdedigen nou zijn dat je zo weinig mogelijk fouten maakt. Hij heeft geluk met Trauner naast zich, die maakt een stuk meer indruk. Had je je moeten voorstellen dat je nog met Botteghin en Senesi had gespeeld? Senesi moet gewoon niet te ver van zijn goal spelen en veel (kop) duels aangaan, daar ligt zijn kracht.

20 oktober 2021 om 18:54

Ik vind dat dat juist voor Trauner geldt. Dat zag je ook bij de goal van RKC terug. Maar tuurlijk moet Senesi niet te ver naar voren lopen, want dan kan simpelweg ook niet bij een club als Feyenoord, als je ziet hoevaak iemand als Alireza de bal dom verspeelt. Echter vind ik dat nog niet zoveel te maken hebben met de kwaliteit van Senesi.

20 oktober 2021 om 19:07

Maar dat heeft nog steeds niets met snelheid of wendbaarheid te maken zoals jij beweert. Senesi speelt heel sterk in dit systeem, ook als hij op de middenlijn moet verdedigen. Zijn gewoon 2 hele slordige inspeelpasses waar het misgaat.

Ben je wel echt supporter als je weet dat je club het financieel moeilijk heeft en ze weer een boete moeten betalen door het gedrag in een stadion? Is toch geen liefde als je weet dat je je eigen club benadeeld.

21 oktober 2021 om 15:46

Nee, dat ben je dan niet. Goed gesproken! Zo zit ik er ook in.

21 oktober 2021 om 15:53Nee, dat ben je niet. Het zijn neppers!

Ik kan voetbalzone niet openen of het gaat over vuurwerk bij Feyenoord.

Waar heb ik gisteren naar zitten kijken?

20 oktober 2021 om 19:52

Fantastisch voetbal..

22 oktober 2021 om 13:24

Dat klopt. Was een heel goede wedstrijd. Vond alleen Lewandoski niet zo sterk, maar wist toch zijn goaltje mee te pikken. Gelukkig.

Ach Vitesse heeft ook al meer dan € 50.000 over moeten maken voor onder andere ook het trappen discussie. Bijzonder omdat stadion tegen Anderlecht en die Fransen niet eens vol was. Wel vreemd dat je dit nergens leest alleen dat Feyenoord steeds de pineut is.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Feyenoord

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax3646
2.Feyenoord3219
3.PSV3113
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
G. TilMiddenvelder148
J. ToornstraMiddenvelder143
B. LinssenAanvaller148
L. SinisterraAanvaller136
J. BijlowKeeper120
A. JahanbakhshAanvaller121
C. DessersAanvaller104
Voor de complete selectie: Clubpagina Feyenoord.

15 fans
Coach, 43 jaar
SeizoenClub
2021- Feyenoord
2019-2020 AZ
2017-2019 AZ
2016-2017 SC Cambuur
2009-2013 PEC Zwolle

In de wandelgangen

Zaterdag 4 december
Newcastle United en West Ham United hebben zich gemengd in de strijd om Arthur Cabral. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren