Tottenham Hotspur zonder tiental, maar met Steven Bergwijn tegen Vitesse

Woensdag, 20 oktober 2021 om 16:03 • Laatste update: 16:17

Tottenham Hotspur reist met een behoorlijk gemankeerde selectie af naar Arnhem voor het Conference League-duel met Vitesse, dat donderdagavond op het programma staat. De tien veldspelers die afgelopen zondag tegen Newcastle United in actie kwamen, zullen niet van de partij zijn in het uitverkochte GelreDome. Manager Nuno Espirito Santo onthult op de persconferentie daags voor het duel dat Steven Bergwijn wél aan de aftrap zal staan tegen Vitesse.

Harry Kane, Lucas Moura, Pierre-Emile Hojbjerg, Eric Dier, Heung-Min Son, Tanguy N’Dombele, Oliver Skipp, Cristian Romero, Sergio Reguilon en Emerson Royal zijn niet met Tottenham meegereisd naar Nederland. “Zondag wacht weer een wedstrijd tegen West Ham United. We proberen alle competities en wedstrijden te respecteren, maar we denken dat het nu beter is om wat spelers acht te laten zodat ze goed kunnen herstellen en zondag weer mee kunnen doen”, zo tekent de Gelderlander op uit de mond van Nuno. “Wij nemen de Conference League wel degelijk serieus. Ik praat ook niet over een B-keus.”

De manager van Tottenham verklapt dat Bergwijn tegen Vitesse een basisplaats zal hebben. De aanvaller was een maand uit de roulatie met een enkelblessure, maar zat afgelopen weekeinde tegen Newcastle voor het eerst weer op de reservebank. “Toen ik in Nederland speelde, was Vitesse altijd moeilijk. Ze spelen goed voetbal, maar wij zijn Tottenham en hebben ook veel kwaliteit", zegt Bergwijn tijdens de persconferentie in aanloop naar het duel tussen Vitesse en Tottenham. “Ik weet wat ik kan en het is nu tijd om mezelf weer te laten zien. Ik weet dat ik meer in mijn mars heb. Jullie zullen spoedig het beste van mij zien.”

“Ik kan bevestigen dat alle spelers die tegen NEC hebben gespeeld deel uit maken van wedstrijdselectie”, grapt Vitesse-trainer Thomas Letsch als hij gevraagd wordt naar zijn selectie. Zijn ploeg heeft na twee Conference League-wedstrijden drie punten, terwijl Tottenham vier punten verzamelde uit duels met Stade Rennes en Mura. “Tottenham heeft 25 spelers met grote kwaliteiten. Als Kane en anderen niet meedoen, staat er nog een goed team. Een gretig team ook, daar ben ik van overtuigd. Onze taak wordt er niet makkelijker mee als anderen spelen. Want die willen zich bewijzen en zullen alles doen om te winnen. Dit wordt gewoon een heel zware klus.”Gerelateerd

Meer sportnieuws

47 reacties (laatste reactie door vernon)

Wil je Kane en Son zien komen ze niet.. ook erg balen zeg.

20 oktober 2021 om 16:17

Het lijkt me dat je vooral wilt winnen.

20 oktober 2021 om 16:39

Precies dat! Makkelijk gaat het natuurlijk niet worden. Gelijkspel zou al heel mooi zijn.

20 oktober 2021 om 16:47

Tuurlijk maar er zullen zat mensen en kinderen zitten die juist de grote sterren willen zien. Dan is het erg balen dat ze gewoon niet mee doen.

20 oktober 2021 om 18:05

Balen wel maar logisch is het wel. Je zal je been maar breken uit tegen Vitesse en moet wedstrijden tegen United City en Liverpool moeten laten schieten daardoor…

20 oktober 2021 om 18:32

Die mensen en kinderen moeten als ze in dat stadion zitten, gewoon willen dat hun ploeg wint. Echter is het stadion van Vitesse niet voor niets voor het eerst in zoveel tijd uitverkocht. Vele mensen die alleen komen voor de sterren van Tottenham zullen inderdaad teleurgesteld zijn en niet meer komen opdagen.

20 oktober 2021 om 16:25

Precies dit. Mijn zoontje van 8 vindt Kane en Son geweldig. Blij gemaakt dat we gaan en dan dit. Erg teleurstellend. Een jongere die ik begeleid heeft geld geleend van z’n moeder omdat hij Tottenham fan is. Belde me net ook helemaal teleurgesteld op.

20 oktober 2021 om 16:29

Geld lenen voor een voetbalwedstrijd lijkt me dan ook niet de verstandigste investering. En het viel me eerlijk gezegd nog mee hoe goede teams Spurs in de eerste wedstrijden heeft opgesteld. Met een B-keuze moeten ze deze poule ook gewoon nog kunnen winnen.

20 oktober 2021 om 17:24

Geld lenen bij zij moeder is toch ff iets anders. Je zal maar scholier zijn die vakken moet vullen bij AH.

20 oktober 2021 om 17:53

Hou eens op met investering. Waardeoordeel van 0,0. Beste jongen wil zijn favoriete club zien en vraagt geld aan zijn moeder tot hij uitbetaald wordt vanuit zijn bijbaantje. Dat hier extra uitleg bij moet, ongelofelijk.

20 oktober 2021 om 18:49

Ik ben blij dat ik opgevoed ben om te leren sparen en alleen uit te geven wat je hebt. Hele maatschappij drijft tegenwoordig op gratis en geleend geld maar dat vind ik niet vreemd als men dat de jeugd al leert.

20 oktober 2021 om 19:07

Ja je bent geweldig. Vooral hoe je een oordeel over anderen velt na het lezen van enkele zinnen doet je tot de elite der mensheid behoren. Was de hele wereld maar zoals jij!

20 oktober 2021 om 19:29

Trek je er niks van aan @soccer81 in onze jeugd hebben we allemaal wel eens geld moeten lenen of een voorschot van ons zakgeld moeten vragen. De mensen met een oordeel zijn vaak de mensen die alles van pappie en mammie kregen en nu lopen te pochen dat ze nooit geld hebben hoeven lenen. Ik heb respect ervoor dat je iemand een topdag bezorgt en uit eindelijk moet die jongen het toch terug betalen wat voor hem ook weer een les is👍

20 oktober 2021 om 19:32

@soccer81. Shit happens. Maar over een jaar of 10 kan ie nog steeds zeggen dat ie Tottenham heeft gezien. Wie er destijds op het veld stonden is dan minder belangrijk.

20 oktober 2021 om 20:53

@fcu_030: jij snapt het. Misschien komt die jongen wel van heel ver en is de mogelijkheid dat hij kan lenen juist een stap in de goede richting. Helaas is niet iedereen zo ruimdenkend. Thanks voor je reactie 👍🏼

20 oktober 2021 om 20:55

@sjikkes: klopt zeker. Zei hij ook aan het eind van het gesprek haha: f it, Tottenham is Tottenham!

20 oktober 2021 om 16:26

Dan gaan die mensen maar lekker in een hoekje huilen. Vrij lachwekkend dat voor het ‘gigantische’ Spurs opeens het Gelredome volstroomt, terwijl er tegen Feyenoord maar 14.000 fans zaten, zo’n 10.000(!) mensen minder als er nu tegen Spurs zullen komen

20 oktober 2021 om 16:37

Zit het een keer vol is het weer niet goed

20 oktober 2021 om 17:26

Tja mee eens, zegt denk ik ook wel genoeg over wat voor supporters/toeschouwers er allemaal naar het Gelredome komen. Wat natuurlijk heel jammer is waardoor misschien andere Vitesse supporters niet kunnen gaan omdat het vol zit met eventies.

20 oktober 2021 om 17:55

@marseille: Zit het erg diep?

20 oktober 2021 om 19:34

@obstwasser312. Als die supporters zó graag deze wedstrijd hadden willen zien, had je natuurlijk ook een passepartout kunnen kopen.

Fijn, koop je kaarten om de grote spelers te zien....komen ze niet...😡

20 oktober 2021 om 16:58

Als je verwachtte dat Spurs op volle oorlogsterkte zou komen dan ben je wel heel naïef geweest. Dat ze 10 man thuis laten is wel overdreven.

20 oktober 2021 om 17:14

Als je een kaartje voor een persoon wil kopen moet je naar Beyonce, Britney Spears of Dries Roelvink gaan… klinkt misschien lullig, maar dit kan je toch verwachten?

Bij een voetbalclub (zeker Engelse) is dit altijd een risico… vooral als je Vitesse zelf overschat! Want Tottenham denkt met een b-ploeg dit klusje te klaren.

Als ik dit zo zie liggen er nog best kansen voor Vitesse, wel jammer voor de neutrale supporters die morgen aanwezig zijn.

Dit is wel fijn betreft de kansen. Vind het verder wel heel jammer. Verliezen doe je hoogstwaarschijnlijk tóch. Dan liever van Kane, Son en Moura etc.

Altijd dat hypocriete gezwets. We nemen 8 van onze beste spelers niet mee, maar we willen niet over een B-keus spreken. Prima te rechtvaardigen hoor, als je vier of vijf van de wedstrijden wint in de Conference League kom je er ook wel maar zeg gewoon waar het op staat.

20 oktober 2021 om 16:21

Zou je dan graag willen dat hij zegt dat het B-keus is? Wat zouden we daarmee opschieten? Het is duidelijk wat hij doet, het heeft geen toegevoegde waarde om deze spelers nu openlijk omlaag te halen. Deze spelers en de fans zien zo ook wel dat zij op dit moment in principe niet in de basis staan. Het is aan hun om in dit soort wedstrijden te laten zien dat ze een kans verdienen.

20 oktober 2021 om 16:27

Of hij het exact met die bewoordingen noemt, maakt mij niet zoveel uit. Maar dat krampachtige gedoe dat je niet gewoon durft te zeggen dat je zonder een aantal basisspelers ook gewoon van Vitesse moet kunnen winnen, stoort mij wel ja.

21 oktober 2021 om 12:18

Ik zou wel graag in zijn hoofd willen kijken, want ik denk dat hij helemaal niet denkt dat ze wel gaan winnen met wisselspelers. Ik lees deze zin "we proberen alle competities en wedstrijden te respecteren, maar we denken dat het nu beter is om wat spelers acht te laten zodat ze goed kunnen herstellen en zondag weer mee kunnen doen"

We proberen (!) alle competities te respecteren. Maar (!) het is nu beter om wat spelers achter te laten. Eigenlijk zegt hij gewoon diplomatiek dat hij de competitie niet respecteert. En iedereen ziet dat ook. Hij laat zijn gehele basis thuis. Dus volgens mij is het niet hypocriet maar wel degelijk een kwestie van de competitie niet serieus nemen. En als hij dat nog harder zegt dan dit, dan loopt ie risico op sancties.

22 oktober 2021 om 10:26

Je ziet het, ze verliezen gewoon, dat B elftal is gewoon matig. En dat wist de trainer denk ik zelf ook wel. Je ziet het ook aan Roma. Zelfs grote ploegen winnen met hun B team niet van kleine ploegen.

Ja dat is de pech dat het de Conference League is, dat is toch niet meer dan een troostprijsje voor een club als Tottenham. Wel meer kans voor Vitesse om punten binnen te slepen voor Nederland.

Als je de bank ziet van zondag dan hebben ze nog een team wat favoriet is in mijn ogen:

Davidson Sanchez
Delle Ali
Winks
Lo Celso
Bergwijn
Ben Davies

Dat zijn ook geen koekenbakkers.. Uiteraard is dit wel gewoon een B-team. Politiek correct antwoord voor de Uefa. Wordt lastige pot, zou mooi zijn als Vitesse wat punten voor NL kan pakken!

20 oktober 2021 om 16:25

Gollini
Tanganga, Sanchez, Davies en Doherty
Winks, Lo Celso
Gil, Alli, Bergwijn
Scarlett
Ik denk dat Tottenham zo aantreed morgen. Staat alsnog voor een paar honderd miljoen euro aan transfersommen op het veld

Ik denk dat Vitesse zeker wel kans heeft om een punt te pakken of om te winnen. Vitesse zal alles geven en Tottenham speelt vaak heel laks

Hier zijn we toch absoluut niet rouwig om. Ja, het was leuk geweest als er een aantal grote namen in de Gelredome hadden gespeeld, maar die zijn er genoeg geweest en er zullen nog genoeg komen. Tegen het sterkste Tottenham zou je er twee keer afgaan en bij Rennes moeten winnen om de poulefase te overleven. Dit biedt een hoop meer perspectief op punten voor zowel Vitesse als NL.

Vitesse lijkt de boel ook beter op de rit te hebben dan enkele weken voor de interlandbreak, dat verlies tegen Rennes was al wat ongelukkig na een goed begin van de ECL-campagne, dus ondanks dat het B-elftal van Tottenham nog steeds kwalitatief prima is durf ik best erop in te zetten dat Vitesse minimaal een puntje snoept.

20 oktober 2021 om 16:46

Ja, het was eerst gewoon heel erg onstabiel met Oroz en Hajek achterin

Boeiend, Vitesse laat toch ook Tannane thuis en spaart Domgjoni, Buitink, Hajek, Oroz, von Moos, Gong en Houwen.

Het wordt nog moeilijk zat om een redelijk resultaat te boeken. De verwachte opstelling van Tottenham is alsnog ruim 210 miljoen waard. Enige voordeel is dat de wisselspelers van Tottenham niet bepaald ingespeeld zullen zijn.

20 oktober 2021 om 16:52

Ik zie vitesse dit best winnen. Denk dat spurs echt op 20% gaat spelen. Die kan ze dit toernooi echt gestolen worden denk ik. Zou wel echt leuk zijn als vitesse nog doorgaat in deze groep.

Haha ja dit zegt wel alles over hoe serieus ze het nemen... zat net ff naar de deelnemers van dit toernooi te kijken en vind dat het echt nergens op slaat om een subtopper uit engeland of italie en spanje hieraan mee te laten doen. Wat een clubs doen hier aan mee zeg. een team uit gibraltar... Denk dat de topcompetities nog beter de top van de championsship kunnen sturen die ook gewoon een goeie kans hebben om dit toernooi te winnen dan de clubs uit de premier league. Hier zit echt niemand op de wachten in de grote competities.

Hadden in mijn ogen veel beter gewoon de europa league kunnen houden zoals het was. Enige positieve aan dit toernooi is dat de kleinere clubs ook is europees kunnen spelen en puntjes pakken ( wat iedereen zo belangrijk vindt) voor de europese plekken.

Jammer ik veracht als opstelling
Golino davies rondon sanchez tanganga winks lo celso alli gil bergwijn en scsrlett

21 oktober 2021 om 11:58

Kan ik mij helemaal in vinden. Hopelijk kan Gil weer schitteren net zoals Lo Celso.

Had iemand anders verwacht dan? In Engeland nemen ze de El Al niet serieus tot de halve finale.

Maar wie zijn nu al die spelers die niet komen.

21 oktober 2021 om 10:46

De 10 veldspelers tegen Newcastle: Harry Kane, Lucas Moura, Pierre-Emile Hojbjerg, Eric Dier, Son Heung-min, Tanguy N’dombele, Oliver Skipp, Cristian Romero en Sergio Reguilon en Emerson. Oftewel: enkel Lloris is de enige basisspeler die wel meereist naar Arnhem.

Jammer voor de mensen die speciaal voor deze sterren een kaartje hebben gekocht. Is wel het risico dat je neemt. Maar kop op. Dan kun je nu mooi Bazoer in actie zien. Die is prima in vorm.

Qua kansen voor ons kan ik dit alleen maar toejuichen. Geen idee waar ze nu mee aan komen zeilen, maar een stuntje zou mooi zijn. Of dat nou tegen een b of c garnituur is, is me om het even.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Tottenham Hotspur

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
5.Arsenal23-3
Voor de complete stand: Premier League
SpelersPositieW
H. KaneAanvaller121
D. MarkandayAanvaller00
P. GolliniKeeper00
H. LlorisKeeper130
B. DaviesVerdediger50
M. DohertyVerdediger20
D. ScarlettAanvaller00
Voor de complete selectie: Clubpagina Tottenham Hotspur.

50 fans
Aanvaller, 24 jaar
SeizoenClubW
2021/2022 Tottenham Hotspur 6 0 0 0
2020/2021 Tottenham Hotspur 21 1 3 0
2019/2020 Tottenham Hotspur 14 3 2 0
2019/2020 PSV 16 5 4 0
2018/2019 PSV 33 14 4 0
Laatste voetbalnieuws

Conte wil situatie van Bergwijn bij Tottenham veranderen met nieuwe positie

Antonio Conte heeft Steven Bergwijn de kans gegeven om zijn dienstverband bij Tottenham Hotspur nieuw leven in te blazen. Volgens de London Evening Standard wil de Italiaanse manager de vleugelaanvaller omturnen...Lees verder

In de wandelgangen

Vrijdag 3 december
Barcelona heeft Ousmane Dembélé, Philippe Coutinho, Samuel Umititi en Clément Lenglet aangeboden aan Manchester City om de prijs van Ferran Torres te drukken. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren