Bruce krijgt torenhoog bedrag mee: ‘Ik was een tactisch incapabele idioot’

Woensdag, 20 oktober 2021 om 13:42Chris Meijer

Steve Bruce kan een compensatie van 9,5 miljoen euro tegemoet zien na zijn vertrek bij Newcastle United, zo weet The Athletic te melden. The Magpies maakten woensdagochtend via de officiële kanalen bekend dat er ‘in onderling overleg’ was besloten om uit elkaar te gaan. Terwijl de zestigjarige oefenmeester in gesprek met de Daily Telegraph niet uitsluit dat zijn trainerscarrière er nu opzit, wordt er druk gespeculeerd over wie zijn opvolger gaat worden.

Bruce was bij Newcastle nog in het bezit van een doorlopend contract en die verbintenis bevatte een clausule die hem bij een voortijdig vertrek 9,5 miljoen euro zou opleveren. “Ik wil graag alle mensen bedanken die met mij hebben gewerkt, omdat ik veeleisend kan zijn”, zo spreekt Bruce zich na zijn vertrek bij Newcastle uit tegenover de Daily Telegraph. “Ik kan heel slecht tegen mijn verlies. Maar als je in de Premier League Birmingham City, Wigan Athletic, Hull City en Sunderland onder je hoede hebt gehad, kun je er op een gegeven moment beter mee omgaan.”

“Toen ik bij Newcastle kwam, dacht ik dat ik alles wel kon handelen wat naar me gegooid zou worden. Maar het was heel, heel moeilijk”, vervolgt de voormalig manager van Sheffield United, Huddersfield Town, Wigan Athletic, Crystal Palace, Birmingham City, Sunderland, Hull City, Aston Villa en Sheffield Wednesday, die sinds de zomer van 2019 bij Newcastle werkte. “Ik had het gevoel dat ik nooit gewild was, dat mensen wilden dat ik faalde. Ik las constant dat ik zou falen, dat ik waardeloos, een fat waste of space of een tactisch incapabele idioot was. Vanaf dag één.”

“Zelfs als we het qua resultaten goed deden, kreeg ik te horen dat het de manier van voetballen slecht was of dat we geluk hadden. Het was belachelijk. Ik heb geprobeerd ervan te genieten. Ik genoot van het gevecht, om mensen hun ongelijk te bewijzen. Maar het eist op een gegeven moment zijn tol”, stelt Bruce. Hij denkt dat dit waarschijnlijk zijn laatste kunstje als manager was. “Totdat ik een telefoontje krijg van een voorzitter met de vraag of ik ze kan helpen. Zeg nooit nooit, heb ik geleerd.”

Ondertussen wordt er druk gespeculeerd over zijn opvolging bij Newcastle. De namen van Antonio Conte, Frank Lampard, Lucien Favre (allemaal clubloos), Brendan Rodgers (Leicester City), Roberto Martínez (bondscoach België), Wayne Rooney en Steven Gerrard (Rangers) vielen afgelopen week al. Transfermarktexpert Fabrizio Romano meldt woensdag dat er voorlopig nog niet gesproken wordt met Antonio Conte. Er staan echter wel gesprekken met Paulo Fonseca (eveneens clubloos) en Favre op het programma, al is er voorlopig nog niets beslist.Gerelateerd

Meer sportnieuws

41 reacties (laatste reactie door expert1962)

Het strooien met geld kan beginnen. Ongelofelijk dat er landen zijn die een voetbalclub bezitten, net of er niet genoeg projecten zijn waar ze zich mee bezig kunnen houden.

20 oktober 2021 om 14:16

Houden zich volgens mij toch genoeg bezig met andere projecten? Binnenkort zelfs een land dat een WK organiseert waar toch de genoeg bloed, zweet en tranen tegenaan is gegooid

20 oktober 2021 om 14:22

Klopt WK 2026 (VS) het ergste land.

20 oktober 2021 om 14:26

Ah wist niet dat er daar nog stadions gebouwd moeten worden, wellicht heeft de organisator van het WK daarvoor nog wel wat tips voor goedkope arbeidskrachten

20 oktober 2021 om 14:36

Denk niet dat er landen zijn die meer ervaring hebben met goedkope arbeidskrachten dan de VS.

20 oktober 2021 om 15:19

Lees dan nog even door over Qatar. De VS waren vroeger erg, ik neem aan dat er op de slavernij gedoeld wordt. Maar wat er in Qatar gebeurt is gewoon nu, in 2021. Dat kunnen we niet wegpoetsen door naar een ander land en een andere tijd te gaan wijzen.

20 oktober 2021 om 22:04

En de VS steelt vandaag de dag nog hele landen kaal onder het mom van 'Terrorisme bestrijding'. Ik zou niet de ene boven de ander kunnen plaatsen.

20 oktober 2021 om 14:25

Weinig projecten die zo in de kijker staan dan een voetbalclub, zeker als het een club uit de PL betreft. We spreken toch over de best bekeken voetbalcompetitie ter wereld.

En eerlijk gezegd kijk ik ook wel met spanning uit naar welke spelers Newcastle zal aantrekken in de komende transferperiode en welke trainer het allemaal in goede banen mag gaan leiden.

20 oktober 2021 om 15:27

Ik heb me iig weer aangemeld op de nieuwsbrief van Dfds.

20 oktober 2021 om 14:48

Ze strooien al met geld. In welke andere bracnhe krijgt iemand die ontslagen wordt zo'n enorm bedrag mee?

20 oktober 2021 om 15:21

In de financiële sector gebeurt dit ook. Ik vind het persoonlijk wel terecht dat er in de voetballerij stevige afkoopsommen zijn, want je bent zo je baan kwijt. Maar dit soort bedragen zijn wel een beetje bizar ja.

20 oktober 2021 om 15:27

Dat zijn er genoeg NJ maar dat krijgen wij veel minder vaak mee, logisch ook aangezien we op een voetbalforum zitten

20 oktober 2021 om 16:32

@samco,
Noem mij die branches eens. Ook in de financiele sector zijn dergelijk hoge afkoopsommen ook echt uitzondering

Benieuwd wie ze gaan aantrekken. Maar met deze selectie ga je het zwz moeilijk krijgen. Wie je ook aantrekt. Ook wel benieuwd of wintertransfer nog nieuwe spelers zullen komen. Geld genoeg iig.
Maar al met al was Bruce een grote teleurstelling dit seizoen. Spel ziet er niet uit en resultaten zijn slecht.

20 oktober 2021 om 14:14

tja, t duurt toch nog tot januari voordat je spelers aan kunt trekken, dan zit de halve competitie er al op. Dan moet je maar hopen dat je niet te ver achter staat en de boel snel aan het draaien krijgt.
Je kunt nog zoveel geld hebben, maar als ze dit seizoen degraderen, loopt het project meer dan 1 jaar vertraging op.

20 oktober 2021 om 14:27

Bwa, Bruce wist toch niet het potentieel, dat er wel degelijk is bij Newvastle, te benutten dit seizoen. Als ze gespaard blijven van blessures en ze kunnen een aantal goede versterkingen halen, dan verwacht ik dat Newcastle zich vrij makkelijk zal kunnen handhaven.

Er is inderdaad echt wel vanaf het begin een soort persoonlijke hetze tegen Bruce geweest, wat toch wel zonde is omdat hij een local is. Verder is trouwens de voormalig assistent van Martinez momenteel aangesteld als tijdelijke coach, al moet dat natuurlijk niet veel zeggen.

hmm...gewoon met een lekker koud biertje op een tropisch eiland ff een uurtje naar je bankrekening kijken en hij komt er wel overheen.
De voetbalwereld is niet altijd eerlijk en logisch, gelukkig wordt dat gecompenseerd met mal veel geld.
60 jaar...mooie leeftijd om van je bankrekening te gaan genieten.

20 oktober 2021 om 14:29

Geld is inderdaad een geweldige remedie tegen alle mentale problemen die een mens kan hebben.

20 oktober 2021 om 14:56

je hebt altijd mensen die er niet tegen kunnen, die moeten vooral een ander beroep zoeken en als hobby lekker bij de amateurs gaan ballen/coachen.

Als jij CEO bent bij een topbedrijf in de VS krijg je ook te maken met een bepaalde druk die een vuilnisman in Delfzijl niet ervaart. De vergoeding is dan ook wat anders.

Maar in t geval van Bruce bedoel ik eigenlijk dat hij zich nu vooral niet druk moet gaan maken. Niks presteren, zo'n oprotpremie mee krijgen, gewoon er lekker om lachen en gaan genieten van je vrije tijd met dik gevulde bankrekening.

20 oktober 2021 om 15:02

Druk is wat anders dan ongefundeerde kritiek. Er zijn zat punten waarop hij als coach aangepakt kan worden maar het klopt dat er vanaf het begin een soort haatcampagne tegen hem gevoerd werd en dat heeft niets te maken met hoge werkdruk.

Daarnaast is die vent 60 jaar en heeft hij bij meerdere degradatiekandidaten gecoacht, ik neem aan dat je hem dan niet hoeft uit te leggen hoe je om moet gaan met hoge druk.

Probleem is met veel van die PL-laagvliegers dat ze standaard op een zelfde clubje trainers stortten als het slecht gaat : Steve Bruce, Alan Pardew, Harry Redknapp, Roy Hodgson en Sam Allardyce.

Ze hebben allemaal 1 ding gemeen : ze houden er een ontzettend achterhaalde voetbalfilosofie aan en gaan totaal niet mee met het voetbal van vandaag.

20 oktober 2021 om 15:30

Allardyce heeft er toch nog genoeg 'successen' mee behaald door de ploegen voor degradatie te behoeden.

20 oktober 2021 om 15:50

@samcro

Klopt, alleen getuigt dat weer van korte termijn visie want het jaar erna beginnen ze dan zo slecht dat hij uiteindelijk toch op de schop zit rond December.

Ik zou toch zo ontzettend hard van mijn pensioen genieten als ik hem was. Genoeg geld binnen geharkt om hem en zijn gehele directe familie zorgeloos te laten leven en bovenal geen stress meer.

20 oktober 2021 om 15:30

Als hij dat leuk vindt, zeker. Maar misschien houdt hij nog veel teveel van het werk om te willen stoppen.

Ben benieuwd voor wie ze gaan. Sowieso moet je echt verstandig kiezen aangezien je niet al te lang kan aankloten voor je straks degradeert.

20 oktober 2021 om 14:53

Sterker nog, ik denk dat de nieuwe trainer meteen resultaat zal moeten gaan boeken. Ik denk dat er in januari weinig spelers toehappen als de degradatiezorgen nog heel acuut zijn. Dan moet de trainer een elftal maken van nieuwe spelers die eigenlijk niet het gewenste niveau hebben en dat gaat vaker fout dan goed.

20 oktober 2021 om 15:32

Met de hoeveelheid geld die daar beschikbaar is, zou je spelers toch moeten kunnen overtuigen? Degradatie moet dan makkelijk te voorkomen zijn. Meedraaien in de top is een ander verhaal.

Is toch nog even lekke boeren zeg. Bruce die nog even 9,5 miljoen meekrijgt. Ik zou ook als 60-jarige lekker gaan genieten van een mooi pensioen en de rest van het leven.

Tenzij er nog een mooie Engelse club komt waar die nog de nodige knaken kan verdienen en een uitdaging ziet.

Verder over de opvolging. Sommige namen mag ik toch van hopen dat Newcastle daar niet aan begint. Wayne Rooney en Frank Lampard lijken mij absoluut niet geschikt voor de job.
Roberto Martinez lijkt mij ook niet, al zal België waarschijnlijk wel een gat in de lucht springen als hij eindelijk weg zou zijn bij België, gok ik.

Favre heb ik nooit een bijzondere coach gevonden, evenals Fonseca, maar goed.

Conte lijkt mij te hoog gegrepen, maar lijkt mij wel een geschikte kandidaat. Eerst handhaven en volgend jaar dan met zijn speelstijl en zijn eigen aangekochte spelers er een geoliede machine van proberen te maken.
Steven Gerrard doet het ook goed bij Rangers. Zou ook wel een mooie uitdaging voor hem zijn!

Brendan Rodgers lijkt mij ook een zeer geschikte kandidaat. Doet het al jaren goed. Leicester voetbalt onder hem ook gewoon top en presteert naar hun kunnen. Nog niet altijd even consistent genoeg, maar je ziet wel de hand van Brendan.

Wat mij betreft zijn Rodgers & Gerrard de favorieten, mochten ze daadwerkelijk interesse hebben.
Gerrard kan zo ervaring opdoen in de BPL. Rodgers kan waarschijnlijk wel gigantische aankopen gaan doen uiteindelijk. Al heeft hij met Leicester ook wel een hele aardige ploeg op de rit nu.

20 oktober 2021 om 15:05

Waarom zou België blij zijn als Martinez vertrekt. Ze hebben zijn contract verlengt tot en met het WK van Qatar en hij is ook technisch directeur van de Belgische Voetbalbond. Hij doet echt heel veel voor het Belgische voetbal. Dus waarom zouden ze van hem afwillen?

20 oktober 2021 om 15:09

Waarom? Omdat hij niks presteert met een gouden lichting
Iedere andere bondscoach was met dit materiaal en de bijbehorende resultaten al lang ontslagen.

De man heeft absolute wereldspelers tot zijn beschikking, maar het lukt hem maar niet om iets te winnen. Spelers als Lukaku, De Bruyne, Hazard, Witsel, Tielemans, Alderweireld, Carrasco, Mertens en dergelijke. De zogenaamde ''gouden lichting'' is dadelijk door een passant uit Spanje teniet gedaan met nul prijzen.

20 oktober 2021 om 15:22

Oke dat is waar maar als we eens verder gaan kijken. 3de op het WK. Belgische bondscoach met de meeste overwinningen. Het land wat als langste nummer 1 op de wereldranglijst is. En niet te vergeten hij is bezig om jonge talenten door te laten stromen. Trossard, Saelemakers, Doku, De ketelaere die laat hij allemaal ruiken aan het grote werk. En zo is hij verder aan het bouwen aan een team voor na het WK als de oude mannen als Vertonghen,Witsel en Alderweireld afzwaaien. En dat ziet de bond ook

20 oktober 2021 om 15:25

Correctie. Omdat hij niks meer presteert. Na het WK is het eigenlijk alleen maar wat minder geworden. Een frisse wind is nodig mits er nog enige kans wil zijn voor het aankomende WK.

20 oktober 2021 om 15:32

Dan zal België toch weer in het Buitenland moeten gaan zoeken. Philipe Clement heeft de kwaliteiten maar voor hem is het te vroeg om de duivels te trainen

20 oktober 2021 om 15:37

@Miki

Probleem met een gouden lichting is dat je op dat moment moet presteren. De rest is leuk, talenten doorstromen enzo. Maar het valt in het niet bij het winnen van een echte prijs. Wie heeft het in Nederland nog over 1998? Toen we het beste spel speelden en met een normale scheids gewoon een pingel voor een plek in de finale hadden gehad? Niemand. Waar praten we wel over? 1988 en de finales van 1974, 1978, 2010. België had met dit materiaal minstens een finale moeten halen. Maar zelfs de Nations League lukte niet, na een 2-0 voorsprong. Als trainer heb je door de jaren heen dan gewoon gefaald.

20 oktober 2021 om 15:39

Oh ja en de wereldranglijst boeit in mijn ogen totaal niet in de voetballerij. In het tennis is dat belangrijk. In het voetbal gaat het om prijzen. Ik zou niet eens weten wie er nu op plek 1 staat.

De Engelse Dick Advocaat; Laatste kunstje maar zeg nooit nooit.

Denk dat onze Frank de Boer ook een goede kans maakt

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Newcastle United

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
16.Watford13-4
18.Burnley 9-6
Voor de complete stand: Premier League
SpelersPositieW
M. RitchieMiddenvelder130
A. Saint-MaximinMiddenvelder133
JoelintonAanvaller121
C. WilsonAanvaller94
G. JonesUnknown
K. DarlowKeeper80
D. GayleAanvaller30
Voor de complete selectie: Clubpagina Newcastle United.

2 fans
Coach, 60 jaar

In de wandelgangen

Vrijdag 26 november
Chelsea heeft Nicolás Tagliafico op het oog als vervanger van de langdurig geblesseerde Ben Chilwell. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren