Klopp op de kast gejaagd door journalist en loopt weg van interview

Woensdag, 20 oktober 2021 om 11:20Yanick Vos • Laatste update: 11:29

Een geïrriteerde Jürgen Klopp heeft dinsdagavond na afloop van de gewonnen Champions League-wedstrijd van Liverpool tegen Atlético Madrid (3-2) een interview onderbroken, omdat hij vond dat een journalist hem woorden in de mond probeerde te leggen. De Duitse oefenmeester zou de indruk hebben gewekt dat hij boos was, omdat Atlético Madrid-trainer Diego Simeone hem na afloop van de wedstrijd geen hand wilde schudden.

Simeone zorgde na de Champions League-ontmoeting voor de nodige controverse door direct na het laatste fluitsignaal de tunnel in te rennen en een handdruk van Klopp na afloop van de wedstrijd af te slaan. De trainer van Liverpool maakte duidelijk dat hij zich niet stoorde aan de actie van de Argentijn door de emoties van het moment, maar een interviewer liet het er niet bij zitten. Op de vraag waarom hij zo boos was na de wedstrijd, ondanks het behalen van drie punten tegen een stug Atlético Madrid, antwoordde Klopp: “Waarom was ik boos? Ik ben niet zo'n idioot dat je hier zo’n vraag kunt stellen. Ik was helemaal niet boos”, reageerde hij geïrriteerd.

“Als je daar een verhaal van wilt maken, kan ik me dat voorstellen. Ik wilde hem de hand schudden, dat wilde hij niet”, vervolgde Klopp. “Op dat moment kan ik dat begrijpen, hij was naar binnen gerend. Hij is emotioneel, ik ben emotioneel, en jij bent geen aardig mens omdat je daar een verhaal van wilt maken. Je zei dat ik boos ben, wanneer was ik boos? Nu ben ik boos vanwege jouw vraag, kom op.” Weigerend om de kwestie te laten rusten, hield de interviewer vol dat zijn vraag serieus was, waarop Klopp 'ja, ja' antwoordde en wegliep.

Simeone verdedigde zijn acties tegenover de pers en hield vol dat het niets persoonlijks was. “Ik geef nooit handen na een wedstrijd, omdat ik het niet leuk vind”, bekende hij. “Het is niet gezond voor degene die wint of voor degene die verliest. Dat is de manier waarop ik het zie. Maar als ik hem nu zie, zal ik hem zonder probleem de hand schudden.” Klopp was het grotendeels eens met zijn collega en verklaarde: “De volgende keer dat we elkaar zien zullen we elkaar zeker de hand schudden. Het is niets. Hij was duidelijk boos, niet op mij maar op het spel. Je moet er niks achter zoeken.”Gerelateerd

Meer sportnieuws

19 reacties (laatste reactie door yoda)

Tja, blijft een vreemde vogel die Klopp. Maar laten we vooral met z'n allen niet overal een punt van maken joh. Ik heb vandaag ook mijn dag niet, mijn collega's zullen zich ook af afvragen waarom ik zo'n humeur heb. Maar je kunt niet elke dag vrolijk zijn. Laat lekker gaan.

20 oktober 2021 om 11:36

Hoe kun jij je dag niet hebben na gisteravond!

20 oktober 2021 om 12:03

Zal de kater zijn mag ik hopen.

Dit typeert toch wel Diego Simeone. Alleen winnen telt voor hem, dat maakt hem zo'n uitstekende coach. Top dat Klopp dit ook gewoon begrijpt en hij kan het zelf waarschijnlijk ook voorstellen hoe Diego zich voelt, want Klopp wint natuurlijk ook het liefst.

20 oktober 2021 om 12:35

Je hebt ook een voorbeeldfunctie, ik snap niet zo goed dat er geen respect voor elkaars prestatie is.
Als mijn kinderen geen hand geven na de wedstrijd roep ik ze terug, emotioneel of niet.

20 oktober 2021 om 12:41@hvdh7

Heeft niks met respect te maken, ik denk wel dat Simeone Klopp erg respecteert. Het heeft gewoon met emoties te maken...

Ik heb ook al eens neus aan neus gestaan met iemand op het veld om hem dan leuk aan te spreken na de wedstrijd.

Iedereen heeft een uniek karakter en persoonlijkheid. Klopp heeft dat dus goed door en ontwijkt perfect deze discussie.
Kan goed zijn dat Simeone een half uur later hem wel heeft gefeliciteerd, dat weten we niet.

20 oktober 2021 om 15:09

Ja hoe hij deed afgelopen zomer tegen Feyenoord ( in een oefenwedstrijd!) was echt ongelofelijk dom. Simeone kan zijn emoties niet onder controle houden

Beetje overdreven van Klopp, gewoon een simpele vraag

20 oktober 2021 om 11:41

Is geen vraag. Dit is proberen headlines te scoren. Verslaggever vroeg namelijk waarom Klopp boos was op Simeone. Pure speculatie en dus onzin om te vragen tijdens een interview.

20 oktober 2021 om 13:31

En een duidelijk antwoord. Hij was niet boos. En hij vond dat de interviewer sensatie aan het zoeken is. Duidelijker kan het niet. Interviewer kan ook zeggen, ah oké, dat wist ik niet. Volgende vraag. Heerlijke reactie van klopp hier. Ik hou dr wel van, trainers of spelers die gewoon ook hun grenzen trekken als het gaat om vraagstelling. Van Gaal deed net recent, en ook een Steven berghuis liet vorig seizoen als feijenoorder wat leuke reacties zien.

Simeone doet ook geen handen schudden als die wint. Dan rent die net als gister ook richting de kleedkamer.

20 oktober 2021 om 13:21

Precies...Dat is standaard bij hem.Na de laatste fluitsignaal rent hij gelijk naar binnen. Waarschijnlijk heeft Simeone hem in de kleedkamer alsnog gefeliciteerd...

20 oktober 2021 om 13:28

Vorige keer toen Atlético won van Liverpool was hij wel degelijk handen aan het schudden haha. Maar verder prima dat Klopp zo reageert, ze zullen echt nog wel een keer handen schudden, ze zijn niet boos op elkaar. Vervelende journalist..

De spaanse media die er weer graag een relletje van willen maken. Jeetjemina zeg. Kijk de beelden na, maar dat verkoopt geen kranten in Spanje, dus maken zij van een mug een olifant. Wat zal die journalist trots zijn dat hij iemand op de kast heeft gejaagd zodat hij weer een mooie headline kan maken.

Weet niet wat de echte intentie was van de journalist maar het is inderdaad wel een suggestieve vraag die de indruk wekt dat hij aan het zoeken was naar een verhaal... Vindt de reactie van Klopp eigenlijk ook wel goed, mag natuurlijk met wat minder temperament maar dat is wat Klopp Klopp maakt.

Mag voor mij trouwens vaker gebeuren, publiekelijk journalisten die onzin schrijven hierop aanspreken, met alle platforms van tegenwoordig zou dat eigenlijk super makkelijk moeten zijn, en dan heb ik het overigens niet alleen over in de voetbalwereld maar gewoon in het algemeen. Dan zou er in ieder geval een heleboel minder desinformatie zijn, maarja helaas is voor de meeste negatieve publiciteit ook publiciteit.

Ik vind het van weinig respect getuigen eerlijk gezegd. Schud elkaar gewoon de hand. En ik kan echt wel begrijpen dat je een keer zo hoog in de emotie zit dat je het een keer niet doet, maar wees gewoon een gentleman.

20 oktober 2021 om 12:08

Tjah Simeone en een gentleman? Die vent is helemaal van de pot gerukt, je weet toch niet wat je ziet? Destijds in notabene een oefenpotje tegen Slot zelfs een duw uitgedeeld. Gisteren werd die helemaal gek toen Atletico de 2-2 maakte en toen de pingel teruggedraaid werd zat die cynisch te klappen. Nee, ik vind emotie bij een trainer mooi, maar meneer Simeone is een complete gek en het lijkt alsmaar erger te worden. Vind het juist daarom mooi dat Liverpool er met 3 punten vandoor gaat in zo'n wedstrijd.

De managers hebben onderling begrip voor elkaar. Simeone verliest terwijl die geen pingel meer krijgt. IN de heat of the moment gaat hij dan naar binnen.
Klopp begrijpt dat, maar meneertje van de pers wilt er weer een spannend verhaal van maken alsof Klopp en Simeone ruzie hebben.

Ik snap Klopp in deze wel. Nare pers af en toe.

Het was gisterenavond een hele spannende wedstrijd. En ik vind Simeone een uitstekende trainer die al sinds hij werd aangesteld uitstekend presteert met Atletico. Hoe die ploeg speelt met heel passie en strijd. is misschien niet altijd leuk om naar te kijken maar het is ook een kwaliteit en daarvoor verdient Sineone veel complimenten. Maar ik vind hem persoonlijk ook wel vervelend en een slechte verliezer.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Liverpool

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Chelsea3327
3.Liverpool3131
5.Arsenal23-2
Voor de complete stand: Premier League
SpelersPositieW
V. van DijkVerdediger141
S. ManéAanvaller147
Mohamed SalahAanvaller1413
J. HendersonMiddenvelder132
AlissonKeeper130
Diogo JotaAanvaller138
FabinhoMiddenvelder101
Voor de complete selectie: Clubpagina Liverpool.

290 fans
Coach, 54 jaar

In de wandelgangen

Dinsdag 30 november
Scouts van Ajax, Manchester United, Borussia Dortmund, Internazionale, Southampton, Everton en Rangers waren zondag aanwezig bij Charleroi - Anderlecht. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren