Ajax wacht enorme premie bij goed resultaat tegen Borussia Dortmund

Woensdag, 3 november 2021 om 09:57Yanick Vos • Laatste update: 10:06

Met negen punten uit drie wedstrijden staat Ajax er uitstekend voor in de groepsfase van de Champions League. Met drie overwinningen op rij rinkelt ook de kassa in Amsterdam. Een zege in het miljardenbal is namelijk goed voor een premie van 2,8 miljoen euro vanuit de UEFA, waardoor Ajax in de groepsfase al 8,4 miljoen euro bij elkaar heeft gespeeld. Grotere bedragen lonken bij een goed resultaat vanavond op bezoek bij Borussia Dortmund.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

Meer sportnieuws

79 reacties (laatste reactie door hansje1969)
20 oktober 2021 om 09:55

Begrijpend lezen kerel, ik zeg 'als een andere club uit Nederland hetzelfde zou doen'. Dat betekent dat ze in dat geval dus wel dergelijke prestaties als die van Ajax op de mat zouden leggen. Maar goed, het heeft weinig nut om hier zo'n discussie aan te gaan merk ik al wel.

20 oktober 2021 om 09:55

Een artikel hoeft ook niet positief te zijn. Wat mij betreft maken ze een artikel over hoe slecht het niveau in de Eredivisie is, voorheen kwam VZ nog weleens met een Privé achtig artikeltje over het huis dat RvP gekocht heeft. Zo’n artikeltje zou niet misstaan voor de afwisseling vandaag.

20 oktober 2021 om 09:57

Oh ik ga ook zeker niet kijken naar die zaadpotten, hoef PSV geen 1-1 te zien spelen tegen Monaco met Ryan Thomas en Vertessen die waarschijnlijk de beste spelers van PSV na een uur of in de rust gaan vervangen.

Overigens, leuk feitje: Ajax heeft bij uitstek de meeste fans onder de bezoekers van voetbalzone en het hele land. Dus dan komen er meer artikelen want meer clicks. Door dan zelf ook te klikken als je die artikelen niet wil schiet je jezelf in de voet.

20 oktober 2021 om 09:58

Teesboer, als een andere NL club in Europa op dit niveau zo fantastisch zou presteren, zouden ze zeker ook zoveel aandacht krijgen. Probleem is alleen dat ze dat niet doen. Feyenoord en PSV zijn dit seizoen goed begonnen en kregen lof en aandacht. Maar het is een ander verhaal als je in de CL zulke prestaties neerzet en onder meer buitenlandse media betovert.

20 oktober 2021 om 09:58

Teesboer. Onzin, hoe weet je dat? Wat is de laatste keer geweest dat een andere Nlse club zulke prestaties neerzet in de Cl ? Ik kan me Psv - Atletico herinneren waarin Psv werd uitgeschakeld , maar er alsnog zo'n hosanna stemming ook heerste omdat ze goed hadden mee gedaan. Ajax verkoopt natuurlijk nog extra goed, maar ook andere Nlse clubs krijgen vergelijkbare aandacht bij zulke prestaties, Dont worrie

20 oktober 2021 om 10:00

Ja wat had je dan verwacht na zo'n avond,dat we het gaan hebben over de woning crisis ,BTW je hoeft er niet op te klikken hoor, wacht geduldig af op de ingegroeide konthaar van lamprou ,kan je daar je zegje over doen

Prachtige bedragen zeg, maar laten we niet al te lang zweven met elkaar. We hebben namelijk nog niets, en moeten nog net zo hard vechten voor overwintering.

20 oktober 2021 om 09:50

Wat dacht je van aanstaande zondag? Dan wacht een volgende topwedstrijd, tegen PSV. Maar ze weten in ieder geval waar ze voor spelen. Dit soort bedragen zijn ook nodig omdat het salarisplafond bij Ajax in feite niet meer bestaat. Overigens is de winst ook in indirecte vorm enorm. Ajax maakt bij een verdere opmars weer verder naam. Het wordt hip en mensen sluiten zich graag aan bij een winnend team. Dit alles is weer goed voor verdere exposure en merchandise.

20 oktober 2021 om 09:51

Zo is dat.. Sporting zou weleens een Valencia scenario kunnen veroorzaken. Het grote voordeel dit keer, is dat Ajax het onderlinge resultaat al min of meer binnen heeft na die 5-1.

20 oktober 2021 om 10:04

@siepie, in dit geval spreek je dan eerder van een 'lucile Werner-scenario', oftewel dan moet het wel heel raar lopen. Dat betekent dat bijvoorbeeld Sporting 7 punten dient te pakken uit 3 en Ajax alles dient te verliezen of net zo flink van Ajax moet winnen bijv. en dat in Amsterdam. Ik durf wel te stellen dat we doorgaan in ieder geval, maar gezien de prestatie van gisteren zit er zeker een eerste plek in het vat.

20 oktober 2021 om 10:12

hahahaha.. Okay, die grap ga ik nog vaak van je lenen denk ik. . Toegegeven, na wedstrijden tegen een spurs en Valencia, waarbij al mijn niet Ajax vrienden op een gegeven moment zeiden dat ik me inmiddels nergens meer zorgen over hoefde te maken en het toch fout ging, kan ik soms een beetje doemdenken. Het zou niet meer fout mogen gaan inderdaad. Maar voor de zekerheid zit ik volgende week met een Besiktas sjaaltje op de bank

20 oktober 2021 om 11:54

Je vergeet iets: het doelsaldo! Dat is zo verschrikkelijk goed dat het nu een bonuspunt oplevert. De poule met Chelsea indertijd was zo grillig dat iedereen van iedereen kan winnen. Nu is dat niet het geval. Als Ajax 1 punt uit 3 wedstrijden haalt zijn ze zeker door....

20 oktober 2021 om 15:10

Pffff... grof zeg...

20 oktober 2021 om 15:45

Als ik haar een beetje in kan schatten, lacht ze hier zelf het hardst on. Tof mens!

20 oktober 2021 om 09:52

Zeker mooi al die bedragen maar dit is zowel goed en slecht voor het Nederlandse voetbal !! Prima voor de coëfficiëntenlijst maar natuurlijk ook de absolute doodsteek voor de Eredivisie. Hoe kan je nog trots zijn op een kampioenschap, dat is min of meer een verplichting als je de onderlinge financiële verhoudingen bekijkt. Een Superleague komt zo dichter en dichterbij ….

20 oktober 2021 om 09:59

De sportieve voorsprong wel veroorzaakt door goed beleid en investering in de jeugd. Ajax is geen PSG dat miljoenen aan spelers koopt per jaar. PSV en Feyenoord hadden jaren geleden hetzelfde kunnen doen maar dat hebben ze niet gedaan en nu krijg je dit.

20 oktober 2021 om 10:00

Je doet net alsof Ajax ieder seizoen met 20 punten verschil kampioen wordt…

20 oktober 2021 om 10:05

Baradona, ik kan daar trots op zijn omdat het Ajax niet aan is komen waaien. Ajax heeft met beleid en zelf verdiende prestaties de top bereikt. Niet met een externe geldbron uit een oliestaat ofzo. Het zal ook weer een keer minder worden. EtH gaat een keer weg, spelers worden verkocht, en dan gaat het een keer gebeuren dat de huidige chemie weg is. Moge dat nog lekker even een paar jaar op zich wachten.

20 oktober 2021 om 10:37

@baradona, Ajax staat maar 1 punt voor in de Eredivisie. Dat is niets. Dus het is absoluut niet zeker dat ze kampioen gaan worden.

20 oktober 2021 om 11:06

Wat een onzin zeg, het is juist een geweldig voorbeeld voor de eredivisie clubs. Zes eigen opgeleide spelers kregen gisteren speeltijd. Vier waren basisspelers.
Kampioenschappen zijn geen verplichting, het is juist erg moeilijk om na een CL avond weer de concentratie op te brengen voor een eredivisie duel.
Een Superleague komt niet dichterbij voor Ajax, Ajax is een traditionele club en zit helemaal niet te wachten op een elite clubje ploegen die overal ter wereld spelen voor het geld.

20 oktober 2021 om 11:51

Baradona, Ajax levert ondertussen wel ieder jaar minimaal 10 miljoen in (bij CL deelname) aan solidariteitsbijdrage, afdracht Eredivisiecv en die veranderagenda. Jong Ajax ziet af van prijzengeld alsmede televisiegeld (best bekeken team) en de supporters van andere ploegen blijven maar janken dat Ajax wegloopt. Nu kunnen we eindelijk op 6 komen en dus 2 teams direct naar CL sturen en is het nog niet goed?

20 oktober 2021 om 14:22

Beleidsverandering in het jaar 2016/17. Verhogen van salarissen. Weg met die salarisplafond van 1 miljoen. Dat was het plan van Cruijff toch?
Daardoor kunnen je beste spelers langer in Amsterdam blijven, talenten daardoor langer verbonden, niet ieder jaar bouwen aan nieuw team. Aantrekkelijker voor spelers om voor Ajax te kiezen als de salarissen hoger zijn. Kans op succes door dit allemaal is groter.
Ajax onder FDB was ook heel veel talent, maar door het beleid om salarissen niet te verhogen en niet veel geld uit te geven, kom je nog nergens.

20 oktober 2021 om 14:34

Ik denk dat de discussie ook niet moet gaan om hoe de sportieve voorsprong is opgebouwd. Dat is inderdaad de verdienste van Ajax en alle credits daarvoor.

Ik denk dat de discussie meer is dat (in dit geval Ajax, maar kan net zo goed voor een Brugge/partizan etc. gaan gelden) er zo ontzettend veel geld binnen geharkt wordt met enkel een deelname aan de CL dat de concurrentie binnen een kleinere competittie dat moeilijk goed kan maken. Op dit moment staat de teller van Ajax enkel aan CL gelden al op meer dan het dubbele van de hele jaarbegroting van bv Vitesse. Dan kan je het leuk doen in de EL of ECL maar dat zet lang niet zoveel zoden aan de dijk als de CL. Dat gat moet kleiner om de concurrentie erin te houden.

20 oktober 2021 om 15:36

Baradone, je vergeet één ding. Door de prestaties van met name Ajax is het straks wellciht mogelijk dat er een 2e NL ploeg in de cl-poulefase terechtkomt. Die gaat dan ook geld genereren en zal dan de inhaalslag kunnen maken. Zodra dat begint te lopen zal je een aanzuigende kracht krijgen, waardoor ook andere clubs op ten duur de vruchten zullen plukken, want zowel Ajax als de andere club (laten we even aannemen dat dit of Feyenoord of PSV is) zullen door moeten blijven selecteren en wat eerst wel goed genoeg was zal ooit moeten wijken voor een nog betere speler. Dan is het of het buitenland of naar een club in de subtop.

20 oktober 2021 om 10:01

@Sulej, we hebben zeker wel iets. Geen zilverwaar, maar wel een team en wedstrijden om van te smullen. Daar gaat het mij als supporter zeker ook om. Toen Ajax bijna de finale haalde deed het pijn, maar ik heb dat seizoen meer genoten dan pijn geleden. Dat is toch top? Ook al heb je geen beker.

20 oktober 2021 om 10:41

Helemaal met je eens Vernon. Ik kijk nog vaak zat het jaar 18/19 terug op YouTube om even te genieten van die ploeg. Ik stop alleen wel met kijken bij de 2-0 van Ziyech tegen Spurs. Wel ben ik van mening dat we dit seizoen weer de dubbel moeten pakken. Ajax heeft een team dat een outsider voor de CL kan zijn. Maar om de CL te winnen moet zoveel op z’n plaats vallen, dat het toch bijna onmogelijk is zeg maar.

20 oktober 2021 om 10:16

Hard vechten voor overwintering is het niet meer. Als je 1 punt pakt tegen Sporting ben je er gegarandeerd al.

Er zijn 3 mogelijkheden.

1. Sporting wint alle 3 de potten: een winst tegen Dortmund of Besiktas is genoeg. Als je niet meer dan 5-1 van Sporting verliest natuurlijk.

2. Sporting wint 2 potten: een gelijkspel tegen Dortmund of Besiktas is genoeg, mits je niet met meer dan 5-1 van sporting verliest.

3. Sporting wint 1 of minder: Overwintering.

Kortom de enige 2 manieren om dit nog uithanden te geven is als Sporting alles wint en Ajax alles verliest of dat je met meer dan 5-1 van Sporting verliest.

20 oktober 2021 om 16:22

@johannetje

Optie 4, Ajax gaat zuigen alla getafe wint 3 keer 1-0 en gaat door als eerste in de ploeg. We moeten ook aan verwachtingen management doen voor de volgende ronde. Geen zin om kapot gecounterd te worden dus gewoon 3 wedstrijden lang zuigen zodat niemand meer weer weet wat nou de beste manier is om Ajax te bestrijden. Kunnen wij alvast oefenen in de europese topwetten van wedstrijden doodmaken na een voorsprong. Dat moet nog altijd een stuk beter.

20 oktober 2021 om 21:29

Absoluut, we moeten nu niet stoppen met het Ajax spelletje te spelen. Maar er werd gezegd dat overwinteren nog moeilijk word en dat we ervoor moet werken. Dat is niet waar, overwintering staat al aan de deur, we hoeven hem slechts open te doen.

20 oktober 2021 om 10:45

Sulejmanii, zeker weten. We hebben nog niets. Maar wel een heerlijke vibe en ik denk iedere Ajacied , en wellicht daarbuiten wel een dikke smile. Is genieten nu..
Bedragen zijn welkom na het verlies vh afgelopen jaar.

20 oktober 2021 om 13:27

Je hoeft nog maar 1 wedstrijd te winnen om door te gaan, aangezien het onderling resultaat leidend is. En zelfs als je alles verliest, heb je nog kansen om door te gaan. Nee, dit is echt genoeg reden om te zweven. Het zou nu alleen zonde zijn om geen groepswinnaar te worden en om daar zo goed als zeker van te zijn moet Ajax in de return eigenlijk minimaal een punt voor pakken tegen Dortmund.

20 oktober 2021 om 17:22

Het geeft nog maar weer eens aan wat een MUST de titel is voor Ajax om volgend jaar weer verzekerd te zijn van de CL
Niet alleen financieel natuurlijk, maar ook sportief willen we de doelstelling bij de beste zestien van Europa handhaven

3 november 2021 om 11:51

Dan is het toch zaak dat de spelers eens duidelijk in hun oren knopen dat elke wedstrijd in de eredivisie er om gaat. Ook die tegen clubs als heracles. En zaak dat ten hag dan eens wat andere spelers laat spelen, die nu al maanden op de bank zitten en zowat 0 speelminuten krijgen….( daramy, Danilo bijv… )

4 november 2021 om 19:09

Vooral denk ik dan aan Nico, de man die nooit verzaakt als het op inzet aankomt

20 oktober 2021 om 17:34

Sowieso praktisch overwintering in Europa (league), want de derde plaats is in het ergste doemscenario nog mogelijk. In theorie zelfs vierde. Dan moet Ajax alle drie komende wedstrijden verliezen en Besiktas 3, Sporting 2 en Bor. Dortmund 1 winnen (tegen Ajax). En daarbij moet Ajax tegelijk ook nog eens op doelsaldo in de min komen te staan. Nou, als dat gebeurt, eet ik mijn beide schoenen op....;-))

3 november 2021 om 12:26

Bedragen zijn gestoord. Laten ze nou eens beetje glad trekken met de EL.

3 november 2021 om 12:42

Je moet er hard voor werken. Als je het glad gaat strijken, dan gaan sommige clubs alleen maar op safe spelen als ze EL halen in de competitie. Je kan liever harder werken voor het echte geld. Meer strijders om daar te komen.

3 november 2021 om 12:39

Zoveel money, om er duizelig van te worden. Hallercentjes zijn alweer terug verdiend, dankzij Haller zelf🙌🏾

Het heeft vooral heel veel positieve aandacht opgeleverd. Ongekende voetbalshow wat internationaal positief is binnen gekomen. Op de lange termijn betaald dit zich uit naar grotere sponsoren, aantrekkelijke spelers en vooral het beleid van Ajax waar mogelijk andere internationale (top)clubs zich aan willen kopiëren.

20 oktober 2021 om 09:58Ik vind het best een informatief artikel. Mee eens dat je deze info zelf kan opzoeken maar als we zo redeneren dan kunnen we dezelfde conclusie trekken over zowat 75 van al het nieuws.

Conclusie: Ajax heeft al flink verdiend in deze campagne

Edit: reactie op verwijderde post... mag weg Vz.20 oktober 2021 om 10:07

Eens. Die premies worden vaak geherkauwd. En het boeit me ook weinig of ajax nou 8,3 miljoen of 9,1 miljoen verdient, dat is aan de penningmeester en Marc Netto om zich mee bezig te houden.

Vervolgens gaan de supporters dat geld al 3x uit geven. De overwinning tegen Dortmund kun je wel als bonus zien.

tja, mooie bedragen, helemaal na de gemiste opbrengsten van de afgelopen periode met lege stadions.
Maar de grootste winst zit hem toch in de waarde van de spelers, zoals je destijds wel zag met De Ligt en Frenkie.

20 oktober 2021 om 13:21

Tja of dat spelers eerder weg gaan. Of je dat positief vind? Je wilt je door ontwikkelen als club natuurlijk, maar als je om de 2 jaar opnieuw moet beginnen schiet je er niets mee op.

20 oktober 2021 om 13:32

Dit is altijd al zo geweest, toch net goed? Er komen nieuwe jongens aan en je koopt nieuwe.

Eigenlijk knap om te zien wat voor selectie Ajax nu heeft, ook omwille van het budget en salaris dat ze hebben en kunnen aanbieden. Sowieso vergeleken met 10 jaar geleden. Dit heb je nodig om in Europa iets te kunnen doen.

20 oktober 2021 om 14:10

@kenada die jongens gaan toch wel weg. soms misschien iets eerder door goede prestaties in de CL, maar stel dat ze niet goed zouden presteren... Dan heb je er ook niks aan dat ze langer blijven. Nieuwe jongens om kampioen mee te worden kan Ajax sowieso wel vinden/opleiden.

20 oktober 2021 om 14:36

Ajax zal een opleidingsclub blijven. Zolang spelers de toegevoegde waarde blijven inzien van eerst een paar jaar shinen in het eerste bij Ajax voordat de vervolgstap gemaakt wordt, kun je met goed beleid spelers door laten stromen, en kun je het maken zo nu en dan "nee" te zeggen tegen een speler die weg wil, als er al teveel uitstroom is. Gevallen als Brobbey, Onana, en straks misschien Gravenberch en Nous als ze niet verlengen, kunnen natuurlijk wel roet in het eten gooien.

Ajax is absoluut mijlen ver op afstand van de overige Nederlandse clubs. Zeker op Europees en financieel vlak. Benieuwd hoe lang het duurt voordat dit ook in de competitie zichtbaar wordt. Zijn inmiddels al een aantal jaar op rij met overmacht kampioen.
Zondag zal het gat groter worden naar de nr 2 ben ik bang

20 oktober 2021 om 11:09

Het zal van de rest afhangen of ze ook het licht zien. PSV is in ieder geval al een tijdje goed bezig om zelf de spelers op te leiden en die voor grote bedragen te verkopen. Ook koopt PSV grote talenten in die straks de kassa zullen doen rinkelen.
Het is nu aan PSV om definitief aan te haken, en dat kan via de EL prestaties want zodra Nederland zesde wordt op de coefficienten lijst, speelt ook de nummer twee CL voetbal zonder voorrondes.

20 oktober 2021 om 11:21

Zichtbaar in de competitie wordt lastig. Omdat er nog een club is die PSV heet. PSV heeft over het algemeen ook gewoon een selectie staan die 90% van de tijd makkelijk moet winnen tegen de rest. Zolang PSV blijft winnen, zal t altijd close blijven.

20 oktober 2021 om 12:10

Ik ben het wel met je eens. Gewoon omdat goede spelers nu graag naar Ajax komen en daar uit voldoening halen. Zie Tadic, Blind, Haller en ook Berghuis. Er lijkt een tijd aan te komen dat de afstand groter gaat worden. Ook is de verbreding begonnen: invallers zijn vaak weinig slechter dan de basisspelers. Uiteindelijk is het de kunst om 2 gelijkwaardige teams te kunnen vormen, die hier en daar ook hun eigen specifieke eigenschappen hebben.
Het enige wat jammer is is dat de eigen jeugd over een grotere hobbel moet, maar dat is wel noodzakelijk om de kwaliteit te bewaken. Alleen de echte toptalenten zullen het nog redden.
Een PSV loopt nog lichtjaren achter, want grote talenten kunnen je club niet echt dragen. Terwijl er maar enkele de top zullen bereiken. Terwijl in het eerste van PSV vooral net-niet spelers rondlopen. Ik denk dat Borussia Dortmund wel eens spijt kan krijgen van het aantrekken van Malen. Die vragen zich nu af of ze niet beter Antony hadden kunnen halen voor de helft van het geld...

Indrukwekkende prestatie, en geweldige bedragen voor Ajax.

Door de Eredivisie kan nu ook definitief een streep, zelfs als een 2e club direct in de CL komt is dit gat niet meer te dichten. In ieder geval niet in de komende 3-5 jaar. Tenzij een club onmogelijk veel geluk krijgt met een lichting waarvan de beste niet in de laatste jaren van de jeugd naar Ajax over gaan.

Als sporting de volgende wedstrijd wint en Dortmund ook wordt het toch weer billen knijpen. De afgelopen 2 jaar zag het er ook goed uit. Moet wel zeggen dat Ajax de laatste 3 CL wedstrijden heel dominant speelt en er echt goed uit ziet.

Kampioen worden blijft altijd het allerbelangrijkste, want dat is je ticket naar de volgende CL-poulefase. Dus komende zondag tegen PSV is belangrijker en je begint de wedstrijd gewion met 0-0 hoor. Ik hoop dat iedereen dat beseft.

Mooi, geef maar een flinke korting op de wedstrijd kaarten:-P

Die Berghuis ook op die foto shinen haha. Geweldige speler is dat. Dat mensen nog twijfelden of hij wel basisspeler zou worden. Echt een klasbal en volwassen speler die perfect in het Ajax spel past en op meerdere posities uit de voeten kan.

20 oktober 2021 om 14:54

Dit soort wedstrijden is het voor een speler ook om te doen. Dat zal een van de redenen zijn geweest dat hij voor Ajax koos, al zijn er genoeg Feyenoordfans die hem dat niet in dank afnemen.

Dit soort bedragen lonkt dus ook mogelijk voor de nummer 2 van de Eredivisie (feyenoord of PSV) mocht het zo door blijven gaan. Al is het gat met Portugal nog altijd aanzienlijk. Maar goed, mocht het lukken, dan kunnen we de competitie versterken.

geen dubbeltje meer afdragen aan de eredivisie wordt toch niet gewaardeerd. Hoe staat het eigenlijk met het voorstel van AZ en PSV om de winsten van Ajax verplicht af te gaan romen, zeker in de container verdwenen.

Dat is een mooie financiële opsteker na een financieel slecht (corona)jaar! Ervan uitgaande dat je nog minstens 1 groepswedstrijd wint, de volgende ronde haalt en van de 1/8ste finale minstens 1 potje wint, dan kan je gewoon deze campagne € 62mio opstrijken. Moeten alleen nog wat kosten vanaf maar dit helpt zeker mee om straks weer zwarte cijfers te presenteren👍

Minimaal een puntje halen vanavond. Lopen we weer wat uit ten opzichte van Portugal. Die extra inkomsten kunnen we gestolen worden.

3 november 2021 om 11:20

Minimaal een puntje halen? Je hebt verdorie 3 CL wedstrijden gewonnen. Je hebt Dortmund van de mat gespeeld. En dan voor minimaal een puntje gaan. In deze CL vorm gewoon minimaal 3 punten pakken. Dat moet de instelling zijn. Niet het zover laten komen dat straks een sporting nog net over Ajax kan wippen in de laatste wedstrijd.

3 november 2021 om 12:02

Bij een puntje tegen Dortmund hoef je alleen nog uit tegen Besiktas te winnen om groepshoofd te worden. Bij een puntje tegen Dortmund ben je zoiezo door naar de volgende ronde (ervan uitgaan dat je niet met meer dan 5-1 verliest van Sporting)

Laat Ajax nog maar even goed cashen want als de corona maatregelen weer worden aangescherpt zitten we weer met halflege stadions

3 november 2021 om 11:21

Hoezo. Er gaat niks meer dicht. En de “ kritische vaccinatie “ mensen die perse voetbal in het stadion willen kijken die gaan wel overstag

Het verschil in de bedragen tussen de verschillende toernooien blijft belachelijk. Op deze wijze blijft het verschil tussen groot en klein altijd bestaan.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax3341
2.Feyenoord3219
3.PSV3113
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
R. GravenberchMiddenvelder141
D. TadićAanvaller146
S. BerghuisAanvaller135
S. HallerAanvaller139
David NeresAanvaller133
D. KlaassenMiddenvelder112
R. PasveerKeeper110
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

50 fans
Coach, 51 jaar
SeizoenClub
2018- Ajax
2015-2017 FC Utrecht
2013-2015 Bayern München II
2012-2013 Go Ahead Eagles
1996-2002 FC Twente
Laatste voetbalnieuws

Valentijn Driessen: ‘De Eredivisie is hierdoor een Mickey Mouse League’

Valentijn Driessen is van mening dat kunstgras ervoor zorgt dat de Eredivisie het imago van een Mickey Mouse League heeft. Het kunstgras van Sparta Rotterdam zorgde zondagmiddag voor flink wat irritatie...Lees verder

In de wandelgangen

Dinsdag 30 november
Scouts van Ajax, Manchester United, Borussia Dortmund, Internazionale, Southampton, Everton en Rangers waren zondag aanwezig bij Charleroi - Anderlecht. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren