Malen en Rose verschijnen bijna sprakeloos voor camera: ‘Das war scheisse’

Dinsdag, 19 oktober 2021 om 23:57Mart van Mourik • Laatste update: 06:45

Donyell Malen is diep teleurgesteld na de pijnlijke nederlaag in de Champions League. Op bezoek bij Ajax keek Borussia Dortmund halverwege al aan tegen een 2-0 achterstand, die na rust nog verder opliep: 4-0. De aanvaller van die Borussen kan in gesprek met RTL7 de vinger niet op de zere plek leggen, maar erkent dat de Amsterdammers ‘een goede wedstrijd’ speelden. Ook BVB-trainer Marco Rose had slechts korte antwoorden paraat. “Das war scheisse”, aldus de oefenmeester.

“Dramatische avond”, reageert Malen desgevraagd kort samenvattend. “Het is een avond waar we niet trots op zijn, maar ik denk dat Ajax verdiend heeft gewonnen. Het was niet goed van onze kant. Ik denk dat zij een goede wedstrijd speelden, maar ik denk dat wij bepaalde dingen lieten liggen en gewoon niet in de wedstrijd zaten. Hoe dat komt? Dat is lastig te zeggen direct na de wedstrijd. Ik denk dat zij gewoon met de juiste intensiteit speelden en wij hadden daar weinig tegenin te brengen.” Malen kon niet imponeren en werd in de 53ste minuut naar de kant gehaald ten faveure van Thorgan Hazard. “Waarom? Ik werd er gewoon uitgehaald. Snel vergeten en we gaan voor revanche in Duitsland”, besluit de zichtbaar aangeslagen Malen.

“We begonnen nog wel aardig”, concludeert Rose kort na afloop. “Maar dan komen we op achterstand en wordt het ook snel 2-0. Ajax kreeg nog veel meer kansen. In de rust dachten we dat er misschien nog wel wat mogelijk was. Maar dan wordt het 3-0. Ajax speelde met zoveel plezier. Er hing voor hen ook een fantastische sfeer in het stadion. Bij ons werden de benen steeds zwaarder en uiteindelijk wordt het dan 4-0.”

“We wisten dat Ajax goed is”, vervolgt de trainer van Dortmund. “Maar ze zijn écht goed. We hebben wel een paar kansen gehad. Maar hun doelman was ook erg goed. Ajax combineerde zo goed en legde zoveel agressie in de duels. We moeten hier snel van leren, want over twee weken spelen we weer tegen elkaar. Maar dan in ons stadion”, aldus Rose.Gerelateerd

Meer sportnieuws

37 reacties (laatste reactie door kelvinho)

Ik denk dat Malen teveel denkt.

20 oktober 2021 om 00:58

Die zal nog flink Malen vanavond over zijn spel.

20 oktober 2021 om 05:21

Malen mag na zo'n avond toch ook wel diep gaan nadenken. Zo apathisch als hij daar stond als Ajax de bal had. Verdedigend helemaal 0,0. Hij was samen met Witsel de zwakste schakel bij BVB. Hij valt zo gewoon diep door de mand en zal het absoluut niet redden daar als hij zo doorgaat. Dus hij moet zeker na gaan denken.

20 oktober 2021 om 08:45

Wat is er met Witsel gebeurd? Ik vond hem altijd wel een redelijk niveau halen maar gisteren leek het een beetje te snel voor hem te gaan allemaal. De aftakeling van de Belgische toppers is ingezet?

20 oktober 2021 om 09:32

@straatvoetbal: gescheurde achillepees en eigenlijk te snel teruggekeerd. Was , denk ik, op 4 maanden opnieuw 'fit'. Speelde onlangs in de Nations League voor Belgie ook al heel zwak.

Lijkt in niets meer op de speler die hij voor zijn blessure was.

Magistraal! Ik voel me zo waanzin euforisch echt niet kan hier tegen op, wat heerlijk!!!

Niet lullig bedoelt, maar hij gaat t niet redden daar. Hij doet 0,0 in verdedigend opzicht. Armzalig om te zien. Hij scoort niet bijna elke kans zoals Haaland normaal. Dan moet je toch even wat meer arbeid leveren. Staat pas op 1 of 2 doelpunten dit seizoen. Heeft 30mil gekost. Je zag hem weer a la psv tijd wandelen en sjokken.
Echt zonde, volgens mij is hij gewoon vies lui. Voetballen kan hij wel. Maar als je lui wilt zijn moet je topscorer van je club zijn en 80% van je wedstrijden scoren. Anders ben je gauw op de bank denk ik.

20 oktober 2021 om 00:16

Ik begrijp wat je bedoeld, hij mag best wel meer energie in zijn wedstrijden leggen. Aan de andere kant is de spitspositie wel de positie waar hij het meest tot zijn recht komt. Daar speelt Haaland natuurlijk, waardoor hij op de buitenkant moet spelen. Ondanks dat hij vandaag wel wat vlagen liet zien met een actie en een pass van wereldklasse de eerste helft komt hij te weinig in het verhaal voor. Juist in die kleine ruimtes waar hij kan kaatsen, doorbewegen en waar hij 3 keer kan draaien in een vierkante meter is hij op zijn best. Malen moet meer zeker meer brengen, maar als we eerlijk zijn wordt hij misschien ook niet op zijn sterkste positie en situaties gebruikt. Het is ook zijn eerste echte avontuur in het buitenland als speler van de eerste selectie, voor veel geld gehaald, dus de verwachtingen zijn ook (terecht) hoog voor hem, en Dortmund. Het seizoen en zijn periode bij Dortmund is eigenlijk pas een aantal wedstrijden onderweg. Geef hem wat tijd, hij is jong, nieuwe omgeving. Hij kan echt wel fantastisch voetballen. Het moet er alleen nog uit komen.

20 oktober 2021 om 00:41

Maar maat zonder Haaland is Dortmund echt niks. Er zit ook gewoon geen voetbal in. Als t loopt kunnen ze ballen. Maar 0,0 patroon of iets. Is gewoon alles op intuïtie. Bellginham zag je als kip zonder kop overal opduiken. Totaal geen organisatie. Hummels ervaren rot in t vak doet qua coaching ook niks. Was echt heel teleurstellend. Maar je ziet ze vaak zat verliezen hè.

20 oktober 2021 om 01:04

Natuurlijk is Haaland de beste speler van Dortmund, ook een van de beste spitsen van de wereld. Zeker vanavond was Dortmund echt helemaal niks! Zeker eens dat het lijkt dat er zonder enig idee gevoetbald wordt. De veldbezetting was dramatisch en ze steken er echt veel te weinig energie in als collectief. Heel weinig beweging, kunnen de bal vaak niet eens kwijt, laat staan vooruit spelen. Er spelen genoeg spelers van klasse met Reus, Bellingham, Brandt, Hummels en Witsel. Ik hoop voor hen dat ze het lek boven gaan krijgen, maar vanavond leek Dortmund totaal niet op de ploeg van de afgelopen jaren. Daarom heel moeilijk om Malen hier op af te rekenen terwijl de rest eigenlijk exact hetzelfde doet. Ondanks dat er genoeg kwaliteit en creativiteit in het elftal zit is het echt een schandalige vertoning. Al zijn we het denk ik ook eens dat er een aantal in het elftal staan die helemaal niet van subtop Europa zijn, en nooit gaan worden. Plus de wissel om Can linksback te zetten vond ik echt een lachertje. Ga je zo’n fysieke speler, totaal niet wendbaar, tegenover een speler als Antony zetten. Schiet mij maar lek.

20 oktober 2021 om 08:19

Vlijmscherpe en heldere analyse. Zware tijden voor de Dortmund-aanhang

20 oktober 2021 om 08:50

@ gebr.timber en wat is Haaland nou eigenlijk zonder goals dan zoals gisteren? Ook niks. Of heeft hij ooit zijn teamgenoten beter laten spelen? Het is een vrij egoïstisch mannetje die voor goals leeft.

20 oktober 2021 om 08:58

@-NEC-

Maar komt Malen wel het beste tot zijn recht in de spitspositie? Dat vraag ik mij namelijk oprecht af. Of laat ik het anders formuleren: komt hij tot zijn recht als enige spits? Ik vind van niet namelijk. Hij is een typische 442 spits. In een 433/4231/343 opstelling is hij gewoon te zwak om alleen centraal te spelen. In ieder geval voor de meeste ploegen.

Malen is niet sterk in de duels, heeft niet een gouden first touch en heeft niet de ultieme rust voor de goal die topspitsen wel hebben. Dat zijn wel te grote mankementen als je in de top wil spelen... Hij krijgt nu bij Dortmund weinig kansen op goals omdat hij op de flank staat, maar de kansen die hij krijgt pakt hij ook echt niet. Hij heeft er altijd minimaal 4 nodig voor 1 goal. Dat gaat nog wel een probleem worden voor hem denk ik.

20 oktober 2021 om 09:17

@Straatvoetbal
Het verschil is dat Haaland wel een hele boel goals maakt. Daar staat hij voor op het veld.

20 oktober 2021 om 11:04

@Straatvoetbal, heb je zijn cijfers weleens gezien. Dan mag je een echte spits zijn, en alleen voor die goals gaan. Hij maakt het namelijk 90% van de tijd waar. Gisteren trof hij een ploeg die goed en als team speelde. Dan kan je een keer een matige wedstrijd hebben.

20 oktober 2021 om 00:20

1 doelpunt in 750 minuten... Dan moet je je inderdaad echt gewoon op zijn minst te pletter lopen. Zeker als je naast een vent staat met 13 in 890 minuten. Dan moet jij het vuile werk maar opknappen. Dat is volgens mij geen kwestie van luiheid, gewoon echt 0 realiteitszin.

20 oktober 2021 om 00:39

Precies dit. Is gewoon echt puur omdat wij voetbal liefhebbers Nederlandse spelers willen zien schijnen. Dit gaat uitlopen op een zaakje: luie spits. Zie de niks koppen al komen. Haaland wil 1000% liever thorgan of moukoko straks naast zich. Die lopen tenminste de metertjes en gaan diep zonder bal om ruimte te maken. Malen was met Zahavi al drama. 15 kansen nodig en geforceerd alleen gaan. Dit soort kritiek over luiheid heeft ie al sinds de jeugd. Je moet scoren a la Romario of Haaland en mbappe of zoals Neymar elke keer assist geven of penalty versieren.

20 oktober 2021 om 08:53

Haaland wilt inderdaad liever dienende en ruimtemakende spelers om hem heen anders moet hij namelijk als een echte Fenomeen alle verdedigers in zijn eentje omzeilen😉 dat is alleen voor de allergrootste der aarde weggelegd.

Mooi om 't respect van Rose te zien. Het was ook een ongekende masterclass die we vanavond te zien kregen.

Desondanks wordt het in Dortmund een totaal een andere wedstrijd verwacht ik, we moeten waakzaam blijven.. Die Gelbe Wand er achter en Dortmund kan ons dan prima verslaan. Maar voor nu genieten en ik kijk uit naar over 2 weken!

20 oktober 2021 om 00:05

Voordeel is dat je zowel uit als thuis wisselvallig zijn haha.

20 oktober 2021 om 00:25

Daarbij is Ajax uit doorgaans sterker dan thuis, dus als die trend zich voortzet wordt het al helemaal feest voor Ajax.

20 oktober 2021 om 08:55

Juventurin could speak any language, he choose to speak facts.

20 oktober 2021 om 09:31

Ezio

Maar Malen kon amper toegeven dat zij overklast waren. Wilde nog aangeven dat het vooral aan Dortmund lag. Pijnlijk

Wat een irritante journalist weer. Je gaat iemand na een 4-0 nederlaag toch niet vragen waarom hij gewisseld werd. Wees blij dat er überhaupt iemand van Dortmund voor de camera verschijnt na zo’n wedstrijd.

20 oktober 2021 om 02:04

Ach ja, we hoeven hem toch ook niet met fluwelen handschoenen aan te pakken? Daarnaast kan het ook een vraag zijn om te zien of hij geblesseerd was.

20 oktober 2021 om 06:31

Waarom niet? Het was een relatief vroege wissel. Dat zie je niet vaak. Dan kan je er in mijn ogen best een vraag over stellen.

Malen: "ik denk dat Ajax verdiend heeft gewonnen..." Whahaha. Oh ja?

20 oktober 2021 om 01:02

Tja je kan lacherig doen. Malen is natuurlijk te slecht voor Dortmund met zijn productiviteit die gelijk staat aan 0,0. Maarja, wat moest hij hier volgens jou anders zeggen voor de camera?

Een fantastische CL avond, op de eerste 10 minuten na, klopte alles bij Ajax. Wat zullen ze in Dortmund spijt hebben dat ze voor 30 miljoen een enorme miskoop hebben gedaan. Malen kan geen wedstrijd uitspelen en dan zien dat er zoveel parels in Amsterdam rondlopen.... Een heerlijke avond!

20 oktober 2021 om 06:38

Maar dat was toch te verwachten? Hij doet precies hetzelfde als bij PSV; weinig arbeid leveren en veel kansen missen. PSV heeft echt een gouden deal gesloten door hem voor zoveel geld te verkopen. Verder zijn de spelers bij ons over het algemeen wel iets ouder, dus minder interessant (op Gravenberch en Antony na dan van het middenveld en de aanval). En bij spelers als Tadic, Berghuis en Haller hebben we ook gezien dat ze goed zijn, maar het systeem wel bij ze moet passen om tot deze hoogte te stijgen. Het zijn geen spelers die je neerzet bij een club als Dortmund en dan gelijk hetzelfde niveau leveren. Gelukkig weet Ten Hag op zo'n manier te spelen dat we het maximale uit deze groep kunnen halen. En het mooie is dat we nog veel stappen kunnen zetten/veel variatie hebben in de selectie. Het zou mij niks verbazen als Klaassen zich op slot weer terugknokt in de basis, Daramy een basisplaats verovert of Kudus erin komt voor iemand anders. Tijdens dit seizoen moeten alle spelers scherp blijven, want de concurrentie is moordend/Ten Hag blijft altijd puzzelen.

20 oktober 2021 om 09:08

Nette analyse De Toekomst! Chapeau. Ik vind het een heel realistisch beeld dat jij hier schetst.

Ik denk inderdaad ook dat het een beetje een combinatie is. En ook een reden waarom niet elke speler die bij Ajax weg gaat, het redt in het buitenland. Ajax onder Ten Hag weet gewoon heel erg goed gebruik te maken van de kwaliteiten van de spelers die ze hebben en het team als geheel. Dat is echt de verdienste van Ten Hag in mijn optiek!

Tadic kon goed mee in Engeland, maar is nooit verder gekomen dan Southampton en was ook daar niet onbetwist. Maar bij Ajax is hij gewoon echt super en overlegt hij super goede statistieken. Idem voor een Blind, Klaassen, Haller nu.

Als ik naar Ajax onder Ten Hag kijk, in combinatie met degenen die het beleid voeren (overmars e.d.), dan zie ik eigenlijk alles wat ik bij mijn favoriete club (arsenal) mis en juist zou willen. Bij jullie is er namelijk echt nagedacht over hoe je talent wil laten doorstromen en ontwikkelen, maar hoe je toch nu in het heden wil en kunt presteren. Die combinatie is precies wat je zoekt.

Mensen mensen wat een droom van een wedstrijd en ze bleven maar gaan. Ik kan er niet van slapen het is gewoon heerlijk.

Deze tik komt wel aan in Dortmund. Ze zijn helemaal dronken gespeeld We zullen het zien de volgende wedstrijd daar in Duitsland .

Herkennen mensen die vaker Dortmund kijken zich in het beeld dat het misschien wel teveel om Haaland draait? Dortmund heeft qua spelers nou niet echt een veel minder team dan ajax maar wist voetballend gewoon niet waar ze het moesten zoeken. Mijn hypothese was dat werken aan die tactiek tot gisteren niet zo nodig was omdat ze alle ballen op Haaland kunnen spelen.

Ik weet nog niet helemaal wat er gisteravond gebeurd is, soort positief delerium dit. Wauw.

Malen maakte op mij een slechte indruk. Als je beelden terug gaat kijken zie je gewoon dat hij niet mee verdedigt of er een beetje achteraan wandelt terwijl de back 1 tegen 2 speelt. Ze verdronken bij Dortmund achterin doordat de wingers niet goed genoeg mee verdedigde.

Hij zal echt meer moeten geven in pure arbeid om z'n plekkie te behouden.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax3341
2.PSV3113
3.Feyenoord2918
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
R. GravenberchMiddenvelder141
D. TadićAanvaller146
S. BerghuisAanvaller135
S. HallerAanvaller139
David NeresAanvaller133
D. KlaassenMiddenvelder112
R. PasveerKeeper110
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

10 fans
Aanvaller, 22 jaar
SeizoenClubW
2021/2022 Borussia Dortmund 13 2 1 0
2021/2022 PSV 0 0 0 0
2020/2021 PSV 32 19 1 0
2019/2020 PSV 14 11 1 0
2018/2019 PSV 31 10 4 0
Laatste voetbalnieuws

Malen en Haaland frustreren Weghorst; Flekken van enorme afstand geklopt

Borussia Dortmund heeft de kater van de uitschakeling in de Champions League weggespoeld. Drie dagen na de nederlaag tegen Sporting Portugal won BVB met 1-3 op bezoek bij VfL Wolfsburg. Wout...Lees verder

In de wandelgangen

Dinsdag 30 november
Scouts van Ajax, Manchester United, Borussia Dortmund, Internazionale, Southampton, Everton en Rangers waren zondag aanwezig bij Charleroi - Anderlecht. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren