Berghuis krijgt voorkeur boven Klaassen tegen Borussia Dortmund

Dinsdag, 19 oktober 2021 om 19:42Dominic Mostert • Laatste update: 20:05

De opstelling van Ajax voor de Champions League-wedstrijd tegen Borussia Dortmund is bekend. Erik ten Hag kiest voor Steven Berghuis als aanvallende middenvelder, waardoor Davy Klaassen op de bank belandt. Borussia Dortmund treedt aan met Donyell Malen in de voorhoede. De wedstrijd, waarin de koppositie in Groep C op het spel staat, begint dinsdagavond om 21.00 uur in de Johan Cruijff ArenA.

Klaassen begon het seizoen als aanvallende middenvelder, maar werd in september vanwege een liesblessure vervangen door Berghuis. Inmiddels is Klaassen weer fit; anderhalve week geleden schoot hij Oranje naar een 0-1 zege op Letland. Zaterdag stonden beide spelers in de basis tegen sc Heerenveen (0-2 zege), maar dat kwam door de afwezigheid van Antony. De Braziliaan keerde later terug van zijn interlandverplichtingen, dus speelde Berghuis als rechtsbuiten. Nu keert Antony terug op de rechtsbuitenpositie en neemt Berghuis de plek achter spits Sébastien Haller in.

Op de afsluitende persconferentie wilde Ten Hag nog niet op de zaken vooruitlopen. "Ik heb mijn keuze gemaakt", zei de trainer maandag. "En jullie zullen het morgen pas zien." Zijn opstelling bevat verder geen verrassingen. Lisandro Martínez, terug van interlandverplichtingen bij Argentinië, staat in de basis nadat hij in Heerenveen als invaller het veld betrad. Edson Álvarez was er in Friesland helemaal niet bij, maar de middenvelder van Mexico staat dinsdagavond wel in de basis. Ajax en Dortmund verzamelden zes punten uit de eerste twee groepswedstrijden.

Opstelling Ajax: Pasveer; Mazraoui, Timber, Martínez, Blind; Álvarez, Berghuis, Gravenberch; Antony, Haller, Tadic

Opstelling Borussia Dortmund: Kobel; Meunier, Akanji, Hummels, Schulz; Bellingham, Witsel; Reus, Brandt, Malen; Haaland


Poll

Wat verwacht jij van Ajax - Borussia Dortmund?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

67 reacties (laatste reactie door bossie)

Goeie keuze, Ajax staat voor creativiteit, spelinzicht en flair. Daarin past Berghuis toch veel beter dan de budgetversie van Guus Til.

19 oktober 2021 om 19:49

dat laatste is echt onzin. Klaassen heeft weet ik het hoe vaak laten zien op z'n eigen manier belangrijk te kunnen zijn. Draagt niet voor niets de naam Mister 1-0. Klaassen is gerust 2 klasse beter dan Til

19 oktober 2021 om 20:23

@acmilanajax - Joh, het lijkt me toch vrij duidelijk dat hij loopt te grappen. Zelfs de meest subjectieve Feyenoorders zullen wel begrijpen dat Klaassen nog wel een stuk beter is dan Guus Til.

19 oktober 2021 om 19:50

Ga je mond spoelen beetje meer respect voor Davy is wel op z'n plek in tegenstelling tot die fantastische Guus Til die tegen teams als Drita scoort.

19 oktober 2021 om 19:51

Met alle respect, maar dat is wel erg neerbuigend. Klaassen heeft zijn sporen al verdiend bij Ajax en Bremen. Til doet nu leuk mee en speelde een jaar goed bij AZ. Die heeft nog veel meer te bewijzen.

On-topic:

Blij met deze keuze, heb het gevoel dat je deze wedstrijd meer hebt aan de creativiteit van Steven. Al betekent dat dat gravenberch verdedigend echt geen steken mag laten vallen.

19 oktober 2021 om 20:10

Padras. Sporen al verdiend bij Bremen? Denk dat hij al door mening supporter is vergeten daar. Met verlies weer aan Ajax verkocht en stond daar een beetje voor de verdediging in de weg te lopen. Is gewoon mislukt in het buitenland, net zoals til vooralsnog

19 oktober 2021 om 20:14

Hahah sporen verdiend bij Bremen? Was van de middenvelders die speelde altijd de minste.

19 oktober 2021 om 20:15

Moet je niet denken, onder ze Instagram foto’s alleen maar reacties van Bremen fans.

19 oktober 2021 om 20:16

Hij was aanvoerder bij Bremen, hij heeft er zeker wel ze sporen verdiend.

19 oktober 2021 om 20:24

Hahah dat is echt gewoon gelul sander1410, altijd de minste... Niet dat Klaassen een of andere superster was ofzo maar hij heeft zeker zijn meerwaarde gehad in die ploeg van Werder, was vice-aanvoerder en werd echt wel gewaardeerd door de fans. Kortom, hij was aantoonbaar niet "altijd de minste".

19 oktober 2021 om 20:48

Oke Sander volgde jij Bremen of alleen de artikeltjes hier? Keek elke wedstrijd. Wie speelde er samen met hem op het middenveld? Juist ja Eggestein en Sahin en als jij Bremen heb gevolgd hoef je ook niet met zo domme opmerking aan te komen. Was gewoon de minste middenvelder destijds. Dat hij vice aanvoerder was maakt hem niet in eens beter of wel?

19 oktober 2021 om 20:49

Aanvoerder en dat betekend meteen dat hij de beste speler is of? Hij had die capaciteiten ja maar was gewoon de minste.

19 oktober 2021 om 19:55

Daarom staat die modepop van pasveer op doel, flair heb je zeker

19 oktober 2021 om 20:01

Meerdere sterren op het tenue geven ook flair, maar zal jij geen ervaring mee hebben 😛

19 oktober 2021 om 20:36

Klopt op ons tenue zitten helaas geen meerdere sterren en ik vrees dat dat ook niet snel gaat gebeuren. Maar daarintegen zal ik onze eigen spelers niet te zeik zetten als fan. En een beetje sarcasme moet kunnen en wees eerlijk. Ajax verdiend toch een betere keeper dan pasveer

19 oktober 2021 om 19:57

Jammer, Migi. Waarom toch altijd zo neerbuigend over zulke spelers. Hij hij zo belangrijk voor Ajax. En nu er iemand is, die het anders doet en misschien nu wat veter, is Davy niets meer? Jammer. Het is en blijft een echte belangrijke Ajacied!

19 oktober 2021 om 20:02

Het zou opzich kunnen dat het een geintje was hoor. Al heeft Til wel beter haar. En hij speelt bij een mooiere club!

19 oktober 2021 om 20:06

Met je oude avatar snapte iedereen altijd beter dat je de boel voor de gek aan het houden was, Migi

19 oktober 2021 om 20:09

Ja dit nieuwe ding slaat ook eigenlijk nergens op. Een boze voetbal, ofzo.

19 oktober 2021 om 20:18

Dan neem ik mijn woorden terug. Laat Davy dan maar invallen en vlak voor tijd weer de 1-0 maken.

19 oktober 2021 om 20:07

Ik ben het met Migi eens. Zo'n overschatte speler. Ik vind het een Alibi voetballer.

19 oktober 2021 om 20:30

Vervelend voor jou dan dat Migi een grapje maakt... Ik heb jou namelijk nog nooit een positieve reactie over Ajax zien plaatsen.

On topic, ik had ook met Klaassen kunnen leven. Ze hebben allebei hun eigen kwaliteiten.

19 oktober 2021 om 20:31

Haha die is leuk. De omdraaiïng is een mooie stijlfiguur.

ik houd m'n hart vast met Pasveer op doel. Maar ik heb er wel vertrouwen in. Kom op boys

19 oktober 2021 om 19:55

Hij heeft natuurlijk een paar wedstrijden er niet lekker uit gezien, maar afgelopen zaterdag was hij gewoon foutloos en heeft hij ook echt goede reddingen verricht. Een betere keeper is er nu sowieso niet beschikbaar.

19 oktober 2021 om 19:57

Ja anders ik wel, ik teken voor een gelijkspel

19 oktober 2021 om 19:59

Er zijn niet zo veel alternatieven helaas... Ik houd m'n hart ook vast, maar wellicht heeft hij vertrouwen getankt de afgelopen wedstrijden en keept hij nu de wedstrijd van zijn leven 😉

19 oktober 2021 om 22:24

Ga jij even gelijk krijgen met je laatste zin

Beste opstelling die er momenteel is

Goeie keuze van ten hag nu hopen dat we winnen en haaland kunnen stoppen. VAMOSS AJAX❌❌

Is dit wel goed voor beide heren zo'n concurrent in je nek die niet veel slechter is lijkt me vervelend voor zowel Berghuis als Klaassen..

19 oktober 2021 om 19:52

Als het goed profs zijn wel

19 oktober 2021 om 20:17

Als het goed is voelen ze de druk van elkaar en dat duwt ze hopelijk naar een hoger niveau, omdat ze zich constant willen/moeten bewijzen. Berghuis en Klaassen zijn oud en ervaren genoeg om hier mee om te kunnen gaan en ik vind dat Ten Hag het tot nu toe ook prima aan pakt.

19 oktober 2021 om 20:24

Berghuis en Klaassen hebben beiden de leeftijd dat ze niet meer snel beter zullen worden. Het gaat er dan vooral om wie beter met die druk om kan gaan en wat de coach van plan is.

Ik had liever Klaassen en Tagliafico gezien. Nico voor dat beetje extra pit en duelkracht en Klaassen voor z'n verdedigende werk en loopvermogen.

19 oktober 2021 om 19:54

Over Nico ben ik het wel eens vind Blind tot nu toe een van de zwakste schakels bij Ajax. Verder verdiend Berghuis het om in de basis te staan, die jongen speelt zo goed op de 10 en scoort en geeft ook nog veel assists. Daarbij vind ik het met Berghuis op 10 het voetbal gedeelte ook steeds beter en komt Haller ook meer tot zijn recht. Dit komt omdat Klaassen vaak heel diep en tegen Haller staat waardoor die minder ruimte krijgt. Tevens hoop ik op een overwinning van Ajax maar denk dat het een gelijkspel word 1-1.

19 oktober 2021 om 19:57

Wanneer was Blind nou echt een zwakke schakel bij Ajax dan? Tegen Utrecht was ie slecht, zoals bijna iedereen. Verder wel gewoon een prima seizoen toch? Ook tegen Sporting en Besiktas gewoon goed.

19 oktober 2021 om 20:33

@Sander, sterker nog, bijna alle analisten zijn het erover eens dat Blind nodig is voor zijn passes. Dus ja, tegen Utrecht was hij niet goed, maar dat waren meer spelers.

19 oktober 2021 om 20:01

Pit, duelkracht, verdedigende werk, loopvermogen... Kom op we zijn toch geen feyenoord, lekker aanvallend spelen met flair.

19 oktober 2021 om 20:12

Dit is weer een volkomen zinloze opmerking.

19 oktober 2021 om 20:22

Als je ziet wat voor scheids er is dan misschien beter dat Nico op de bank begint

Ik vind het allemaal best. Prima opstelling.

En terecht . Erop of eronder vandaag !

😍😍😍 zijn we blij mee !!! Niks tegen klaassen maar het is echt een genot om naar berhuis te kijken dat vind toch iedereen of niet dan?ik kijk in ieder geval uit naar deze wedstrijd en dan hopelijk donderdag de andere nederlandse ploegen een goed resultaat.gelukkig ben ik neutraal dus kan lekker duimen voor elke nederlandse ploeg.

Toch wel enigszins nervositeit en spanning voor deze wedstrijd. Adrenaline en wat een affiche, me vader vroeg waarom ga je niet trainen, kijk je een kwartiertje later. Ja hoe leg je een non-sport liefhebber dat gevoel voor d3 wedstrijd uit. Heerlijk, die spanning en adrenaline !!

Een risico maar ik wil dit graag zien! Dortmund laat af en toe ruimtes, dan heb je een spelverdeler nodig. Ook in combinatie met haller werkt dit prima. Tijd om te vlammen zo!

Berghuis is ook mijn keuze, al vind ik het wel jammer voor Klaassen als kind van de club. Maar Berghuis brengt voetballend een stuk meer en ook qua creativiteit. Maar Klaassen hoeft zich geen zorgen te maken, en zal zijn waarde blijven behouden voor ons.

19 oktober 2021 om 19:55

Precies dit! Ik ben echt wel fan van Davy maar vind de keuze voor Berghuis nu ook wel terecht. Klaassen maar de winnende maken als invaller dan?

19 oktober 2021 om 19:57

Precies dit. Ik ben wel blij met de creativiteit van Berghuis in dit geval. Mocht Ajax een voorsprong/gelijkspel hebben in het begin van de 2e helft denk ik dat Klaassen voor Berghuis komt om de boel wat meer op slot te gooien.

Doodsonde... berghuis creatiever maar meer balverlies, duelverlies en minder lopend vermogen.... vind klaassen sowieso een van de meest onderschatte spelers

Heel benieuwd naar Timber/Martinez of zij fenomeno Haaland kunnen stoppen; kan me niet voorstellen eigenlijk, wat hij is zo belachelijk snel sterk, in de lucht, aan de bal; maar we gaan het zien!

19 oktober 2021 om 20:32

Dat gaat ook aan het middenveld liggen. Als Gravenberch weer veel en veel te diep speelt dan gaat het middenveld overlopen worden en begeeft Haaland zich in een speeltuin.

Verwacht een doelpuntrijk potje. Haaland is toch niet af te stoppen, hooguit de aanvoer naar hem. Dan kan je beter zo aanvallend mogelijk spelen.

19 oktober 2021 om 20:32

Je zou zeggen hoe aanvallender hoekmeter ruimte achter de verdediging. Daarbij heb ik het gevoel dat elke aanvaller van Dortmund sneller is dan elke verdediger van Ajax.

Succes iedereen die Ajax een warm hart toedraagt. Hopelijk 3 punten voor de coefficientenlijst.

Teleurstellend om Meunier alsnog opgesteld te zien worden, die krijgt het zwaar tegen Tadic. Voor de rest prima opstelling naar mogelijkheden voor Dortmund. Ajax z'n opstelling ziet er goed uit, maar had toch wel Tagliafico verwacht om meer aan te vallen. Maar met de aanval van Dortmund kan ik me ook voorstellen dat je toch een meer verdedigend ingestelde linksback wil.
Ik hoop op een spektakelstuk, zou het wel zo leuk maken.

19 oktober 2021 om 20:31

Alleen is Blind verdedigend minder dan Nico en aanvallend juist beter.

19 oktober 2021 om 20:39

Ik vind dat Blind vaker achterin blijft dan Nico. Nico was sowieso een verstandige keuze geweest wanneer Dortmund gaat counteren. Blind houdt dat niet bij.

Ik ben zo bang dat Gravenberch weer denkt dat hij nr 10 moet gaan spelen en verdedigend weer alles laat lopen. Dan gaat het echt een afgang worden.

19 oktober 2021 om 20:33

Hij gaf aan dat onderschatting zijn grootste probleem is. Dat kun vandaag toch geen sprake van zijn. Vind wel dat het tijd wordt dat hij stappen gaat zetten. Hij gaat niet echt vooruit.

Ik hou mijn hart vast! Klaassen is echt dynamischer in de omschakeling naar achteren ben echt bang dat Ajax overlopen gaat worden in de omschakeling bij balverlies... denk dat Klaassen ook een slecht gevoel krijgt van deze keuze! En waarom is Gravenberch zo heilig? Die had ik er nu afgehaald heeft een duidelijke vormdip!

Ajax moet het in deze wedstrijd hebben van goed positiespel en creativiteit, Ze moeten vooral niet mee gaan in het spel van Dortmund dat het moet hebben van kracht en loopvermogen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax3646
2.Feyenoord3219
3.PSV3113
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
R. GravenberchMiddenvelder151
D. TadićAanvaller156
S. BerghuisAanvaller145
S. HallerAanvaller149
David NeresAanvaller143
D. KlaassenMiddenvelder123
R. PasveerKeeper120
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

62 fans
Aanvaller, 29 jaar
SeizoenClubW
2021/2022 Ajax 14 5 0 0
2021/2022 Feyenoord 0 0 0 0
2020/2021 Feyenoord 33 19 3 1
2019/2020 Feyenoord 24 15 1 0
2018/2019 Feyenoord 33 12 5 0
Laatste voetbalnieuws

Berghuis: ‘Dit mag ik als man niet zeggen, alle vrouwen zullen wel denken...’

Steven Berghuis snapt waarom hij donderdagavond op de bank begon bij Ajax tegen Willem II (5-0). De aanvaller miste woensdag de laatste training, omdat zijn vrouw Nadine beviel van een dochter....Lees verder

In de wandelgangen

Vrijdag 3 december
Barcelona heeft Ousmane Dembélé, Philippe Coutinho, Samuel Umititi en Clément Lenglet aangeboden aan Manchester City om de prijs van Ferran Torres te drukken. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren