Umtiti hard geraakt door fluitconcerten en gelekt rapport ‘vol leugens’

Dinsdag, 19 oktober 2021 om 16:24 • Laatste update: 16:39

Samuel Umtiti heeft het moeilijk met zijn huidige situatie bij Barcelona. De 27-jarige verdediger geeft in gesprek met Mundo Deportivo toe te hebben gehuild door de fluitconcerten van de supporters van de club. Toch is Umtiti niet van plan de club van trainer Ronald Koeman te verlaten. “Ondenkbaar. Ik zie mezelf niet voor een andere club spelen en ik zie mezelf hier succesvol worden”, aldus de Fransman.

De aanhang van Barcelona neemt het Umtiti kwalijk dat hij de club afgelopen zomer niet transfervrij verliet, nadat president Joan Laporta van de financieel noodlijdende club hem had gevraagd. De fans lijken de verdediger er dan ook mede verantwoordelijk voor te houden dat de Catalanen daardoor Lionel Messi niet langer konden betalen. De Argentijnse sterspeler ruilde Barça uiteindelijk na een periode van 21 jaar transfervrij in voor Paris Saint-Germain.

Umtiti geeft aan dat het gefluit hem dus veel deed. “Het deed veel pijn. Ik heb me vaak alleen gevoeld en had er geen rekening mee gehouden dat dit zou gebeuren bij de club waar ik van houd”, aldus de centrumverdediger, die in 2016 voor maximaal 30 miljoen euro overkwam van Olympique Lyon. Hij zegt dan ook dat hij momenteel door een moeilijke tijd gaat, maar erkent ook dat hij wist dat de kans op speeltijd moeilijker zou gaan worden met zes centrale verdedigers. “De coach maakt de keuzes en ik moet hem laten zien dat ik goed genoeg ben om te spelen.” Umtiti, die tot medio 2023 vastligt, speelde dit seizoen nog geen minuut voor Barcelona.

Toch zegt hij vastberaden te zijn te willen knokken voor zijn plek. “Ik heb moeilijke momenten gehad met blessures, maar ik voel me nu mentaal beter. Ik ben gelukkig, maar ik wil graag spelen en het team helpen.” Umtiti is er dan ook op gebrand alsnog te slagen bij de huidige nummer zeven van LaLiga. “Voetbal is mijn leven en Barcelona is mijn leven. Ik wil hier succes hebben. Als ik iets in mijn hoofd heb en er zeker van ben dat ik goed genoeg ben, dan blijf ik het proberen om dat te bewijzen.”

Umtiti kampte na het WK in 2018 met een slepende knieblessure, die hem lange tijd aan de kant hield. Daarna bleven in Barcelona twijfels bestaan over zijn fitheid, maar de verdediger voelt zich fysiek volledig in orde. "Ik voel me heel goed en wil erg graag spelen", zegt hij. "Ik mis alleen wedstrijdritme, maar ik ben sterker en sneller dan ooit tevoren. Toen er deze zomer een rapport uitlekte waarin stond dat ik fysiek niet meer geschikt was voor het topvoetbal, heeft me dat wel geraakt. Ik was hard aan het werk om fit te worden en toen kwamen die leugens ineens naar buiten."Gerelateerd

Meer sportnieuws

38 reacties (laatste reactie door fcb_catalunya)

Ze hadden Messi hoe dan ook niet kunnen betalen! Ook als Umtiti transfervrij vertrokken was. De schuld aan een speler geven, terwijl de club heeft gefaald. Triest.

19 oktober 2021 om 16:35

Beetje de makkelijkste om de schuld te geven. Als hij het is, dan heb je zonder Umtiti nergens meer last van. Zelfde als al dat gefit op Koeman bij elke mogelijkheid. Die heeft het ook maar te doen met de huidige selectie onder exreem hoge verwachtingen. Iedereen accepteert dat het financieel slecht gaat, maar niemand accepteert dat dat natuurlijk ook een sportief effect hefet.

Nog altijd bijzonder dat sommige fans alles de schuld willen geven aan het vertrek van Messi, maar dat het bestuur redelijk buiten schot blijft. Umtiti heeft uiteindelijk geen contract aan zichzelf gegeven met een lengte en salaris. Dat heeft de club toch echt zelf gedaan. Ik vond het al heel wat dat iedereen salaris inleverd. Of hij het niveau van het huidige Barca nog gaat halen heb ik geen idee van. Hij zou toch niet veel slechter presteren dan Pique?

Ik denk dat Barca de schuldige is , die maakte er financieel een puinhoop van. Ook Messi had eerder water bij de wijn kunnen doen. Om dit allemaal op het bordje te leggen van deze ene speler is natuurlijk onzin

19 oktober 2021 om 18:51

Ook al had Barca voldoende geld, en was Messi er nog, dan nog hadden ze Umtiti niet nodig. 6 verdedigers is nu eenmaal te veel (7 als je Frenkie ook als optie ziet). En Aurojo en Minqueza zijn nu eenmaal A-team spelers geworden toen iedereen geblesseerd was en deden het goed. En Eric Garcia was een koopje. Dus als Umtiti wilt blijven, dan moet hij rekening houden met de reserve bank

19 oktober 2021 om 19:59

Ik begreep dat je volgens Spaans arbeidsrecht niet een contract mag verlengen voor minder dan 50% van laatst verdiende salaris bij dezelfde werkgever. Messi kon dus niet meer water bij de wijn doen.

19 oktober 2021 om 20:22

Hij had all veel eerder water bij de wijn kunnen doen , hij wilde alleen maar meer en meer .
En daarbij hield Barca vast aan een afkoopsom van 700 miljoen , toen Messi bekend maakte dat hij weg wilde. Dus als de supporters naar een schuldige zoeken moeten ze meer richting Barca en Messi gaan zoekenHij houdt zoveel van de club dat hij bewust medisch advies om het WK te skippen negeert en hierdoor zijn carriere verpest. Leuk he zo'n WK om dan vervolgens op je 25ste al klaar te zijn met profvoetbal. Het is zijn goed recht om te blijven en zijn immens salaris op te strijken, maar het is ook het goed recht van de supporters om hen uit te fluiten. Dus ja, hier heb ik totaal geen medelijden mee. De beste man heeft momenteel de knieen van een bejaarde. Echt schrijnend om hem te worden zien uitgelopen door een uitgerangeerde Roberto Soldado.

19 oktober 2021 om 16:37

Toch kansloos om 1 speler de schuld te geven voor alle (financiele) problemen? Er zijn wel meer spelers geblesseerd. Aguero heeft ook nog geen officiele minuut gemaakt

19 oktober 2021 om 17:12

jij bent goed op de hoogte zie ik

19 oktober 2021 om 16:41

Is er uberhaupt bewijs dat dit is geadviseerd en dat hij het genegeerd heeft? Uit zn interview blijkt namelijk dat de medische staf zelf akkoord heeft gegeven.

19 oktober 2021 om 17:07

Zelfs wanneer hij het weigerde, wie wil nou een WK missen? En al helemaal een WK die ze uiteindelijk wonnen. Beetje goedkoop scoren dit.

19 oktober 2021 om 17:34Helemaal mee eens somagunner, domme reactie was dat ook hierboven, alsof je een WK over gaat slaan door een stel wijsneuzen die op een schermpje kijken die ook wat te zeggen willen hebben, flikker op, bij zo'n wk wil je bij zijn, schade bekijk je dan nadien maar, hij was overigens dat tournooi misschien wel de beste speler van die ploeg dus groot gelijk dat ie ging.

19 oktober 2021 om 18:05

@Barca070, Er werd hem geadviseerd om te opereren. Dit wilde hij niet vanwege het WK. Een speler is de baas over zijn eigen lichaam, waardoor de medische staf niks kon doen. Soms helpt het om medisch advies in de wind te slaan, maar in de meeste gevallen gaat het enorm fout. Dit was dus het geval met Umtiti. Daarnaast is dit ook zijn kant van het verhaal hè. We hebben al met Pjanic gezien dat niet iedere speler zelfreflectie heeft.

19 oktober 2021 om 18:07

@Real, dus je geeft je carrière op voor een WK? Nu mistte hij het afgelopen EK en gaat hij hoogstwaarschijnlijk komend WK ook missen omdat hij niet meer geschikt is voor topvoetbal. Noem het maar een domme reactie, maar gezien zijn spel is hij nu echt een lachertje geworden. We weten allemaal hoe absurd goed Umtiti was. Nu wordt hij door C- spelers uit gelopen.

19 oktober 2021 om 19:01

Het is niet zo dat hij gekozen heeft om niets doen, enkel om geen operatie te ondergaan. Hij koos liever voor een alternatieve, minder ingrijpende behandeling. Verschillende dokters kunnen verschillende adviezen geven. Of hij daar goed aan heeft gedaan is een andere zaak. Bij Ansu is er ook gekozen om geen deel van de meniscus weg te nemen, wat soms ook wordt aangeraden. Gezien de jonge leeftijd van Ansu is er gekozen voor een alternatieve oplossing. Maar Umtiti is natuurlijk een makkelijke zondebok.

19 oktober 2021 om 19:06

Hahaha maar Fati wilde niet kostte wat het kost een toernooi halen. Fati had alle tijd gekregen om te genezen. Een klein verschil maar.

20 oktober 2021 om 13:57

Absoluut, dit is een enorm groot verschil dus de situatie van Ansu Fati en Umtiti zijn niet vergelijkbaar.
Het is jammer hoe het met Umtiti is verlopen, hij was echt een beest a la Puyol en kon de nieuwe leider geworden zijn van dit Barca.
Of zijn keuze verkeerd uitpakte maakt zelfs niet uit, dat is subjectief. De ene zal met plezier een WK-eindzege prefereren boven een topcarriere van 10 jaar en een andere niet.
Waar het om gaat is dat het zijn recht was om die keuze te maken, net zoals het het recht van de supporters (die een deel van zijn salaris betalen) is om daarover hun ongenoegen te laten blijken (zolang het binnen de fatsoengrenzen is, dus beschaafde kritiek).
Het maakt ook niet uit dat Mesi niet kon blijven ook al was Umtiti vertrokken, het is gewoon een symbooldossier waar je als fan terecht kritiek mag etaleren.

Umtiti makker met alle respect maar jou tijdperk is simpelweg voorbij, ik denk persoonlijk wanneer je het accepeert dat door blessureleed je niet meer het niveau aan kan tikken als voorheen je pas rust krijgt. En je mentaal ook weer gezond gaat zijn. Tegenslagen horen er nou eenmaal bij in het leven het is pech, het zou hem gewoon goed doen om een stapje terug te nemen en naar een club gaan waar het niveau en tempo iets lager en relaxder ligt zodat je ook mee kan op het niveau van je teamgenoten waardoor je weer plezier krijgt in het spelletje voetbal.

Hoe het publiek reageerde op Umtiti aan het begin van het seizoen, om te kotsen. Walgelijk publiek! Het bestuur, Bartomeu zijn schuldig. Net zoals Messi. die een bizar hoog salaris bleef eisen terwijl de club in crisis was. Ik weet het hij mocht niet te veel inleveren, maar dit probleem is niet van 1 seizoen, maar van vele seizoenen wanbeleid!

19 oktober 2021 om 17:00

Dat is niet helemaal waar. De Umtiti die dat contract tekende was dat bedrag best waard eigenlijk. Het was Umtiti zelf, niet het bestuur, die besloot het wk te spelen in 2018 en daarmee zijn verdere carriere op het spel te zetten. het is Barcelona dat nu de gevolgen daarvan moet dragen. Zij moeten immers een speler een idioot salaris blijven betalen nadat die speler zelf zijn knieen naar de t*** besloot te spelen voor een wk en nu zonder er iets tegenover te zetten dat salaris blijft opstrijken. Ik snap oprecht wel dat de fans Umtiti moeilijk kunnen hebben, los van de ontelbare fouten van het vorige bestuur

Het zijn leugens dat Barcelona je leven is en je er alles aan wilt doen om het te maken. Umtiti heeft zijn carriere opgeofferd om wereldkampioen te worden, heeft de draaicirkel van een vrachtauto, is te traag en heeft Koeman’s vertrouwen keer op keer beschaamd als hij een keer wel mocht spelen. Ik kan geen medelijden voor hem opbrengen.

19 oktober 2021 om 16:52

ook aan jou de vraag; waar komt het precies vandaan dat hij 'een operatie heeft geweigerd' ? Koeman heeft hem trouwens hooguit 3/4 basisplaatsen gegeven terwijl er 2 andere CVs hopeloos bleven schutteren. Lenglet en Pique hebben vorig jaar vertrouwen gekregen, Umtiti zeker niet. Tenzij je vind dat Riqui Puig ook het vertrouwen heeft van Koeman, ze mochten namelijk even vaak spelen..

19 oktober 2021 om 23:26

Ik zeg nergens dat hij een operatie heeft geweigerd, wel is het volgens mij gewoon openbaar bekend geworden dat hij werd geadviseerd niet deel te nemen aan het WK, maar het toch deed. Overigens heb ik het nagezocht, Umtiti heeft vorig seizoen 640 minuten in de competitie gespeeld in 13 wedstrijden. Telkens heeft hij het niet laten zien, dus veel reden om meer te spelen heeft hij niet gegeven. Toegegeven, ook Lenglet is zwaar onvoldoende, maar dat maakt Umtiti natuurlijk niet ineens top.

19 oktober 2021 om 16:54

En zo kan ik geen medelijden hebben met Barca en (veel van) hun supporters. De club heeft er financieel een puinhoop van gemaakt en laat hun oren hangen naar het onrealistische verwachtingspatroon van veel supporters

19 oktober 2021 om 23:29

Barca heeft er inderdaad, tot mijn grote verdriet, een enorme puinhoop van gemaakt. Volgens mij ben ik dan echter wel een fan die inziet dat er een aantal magere jaren aankomen en dat dit jaar kwalificeren voor de CL gewoon wel misschien het maximaal haalbare is. Het verwachtingspatroon van veel supporters heeft volgens mij weinig te doen met Umtiti. Daarnaast laat de club haar oren helemaal niet hangen naar de supporters, te weinig zelfs, maar is zij ten onder gegaan aan de grootheidswaanzin van Bartomeu. Laporta zelf lijkt ook soms meer te handelen en praten als fan dan als voorzitter.

20 oktober 2021 om 13:48

Here we go again...
@ Japie, kan je aub concreet benoemen en staven welke onrealistische verwachtigen de Barca-supporters hebben in de huidige omstandigheden?

Die zal wel een vet salaris hebben gok ik, dan zou ik ook niet weg gaan

Net het volledige interview gezien/gelezen en er komen toch een aantal punten naar boven die opvallend zijn (wat overigens hier niet in het artikel staat). Umtiti spreekt zich overigens voor het eerst in enorm lange tijd uit over het onderwerp en verder is er relatief weinig over bekend.

- Barcelona schijnt akkoord te hebben gegeven voor deelname aan het WK en zelfs gezegd te hebben dat het geen problemen zou moeten veroorzaken.
- Barcelona heeft nooit gezegd dat er een operatie nodig was.
- 3 tot 4 doktoren hebben gemeld dat een operatie niet noodzakelijk was voor deelname aan het Wk.

Valt me sowieso op hoe mensen op een forum vaak doen alsof ze alle ins en outs weten betreft medische zaken bij hun club. Ik heb nooit iemand van Barcelona of de medische staf openlijk horen zeggen dat er een operatie benodigd is. Dit is in de media ooit rondgeslingerd en schijnbaar volledig als waarheid gebruikt. Het uitfluiten van de Barca fans is trouwens ook een onbegrijpelijk iets, wat ze nog steeds doen bij o.a. Coutinho, Sergi Roberto.. iets met te verwend zijn...

Umtiti heeft door zn 2/3 jaar blessureleed wel enorm veel ingeleverd, maar ergens denk ik dat hij nog steeds een betere verdediger is dan momenteel Eric Garcia en Lenglet. Echter het vertrouwen ontbreekt en Koeman gaat hem dat denk ik ook niet geven.

19 oktober 2021 om 17:08

Ik kan me toch echt herinneren dat er voor aanvang van het wk al in Spaanse en Franse media gemeld werd dat Umtiti tegen medische adviezen in zou deelnemen en hij eigenlijk een operatie moest ondergaan. Lijkt me sterk dat die media dit hadden voorspeld en er zo vroeg bij waren als er geen waarheid in zit, nee?

19 oktober 2021 om 18:12

@Real8madrid, het is ook niet verstandig om enkel het verhaal van de speler af te gaan haha. We hebben met Pjanic al gezien dat voetballers niet altijd een even goede zelfreflectie hebben. Wat jij aankaart is hoe het wss is gegaan.

19 oktober 2021 om 18:29

Ik heb net een aantal zoekopdrachten gedaan, maar ik heb geen enkel artikel kunnen vinden waarin stond dat hij zich moest laten opereren. Althans, niet een artikel vóór het WK. Daarbij kan ik het mij ook helemaal niet herinneren dat het hier of ergens anders voorbij is gekomen.

19 oktober 2021 om 17:09

Helemaal met je eens. De supporters creëren hun eigen verhaal of gaan compleet mee met het eerste beste gerucht en gaan dan compleet los op 1 speler. Te triest voor woorden. Als je je woede kwijt wilt, richt je dan op het bestuur en beleidsbepalers die er zo'n teringzooi van gemaakt hebben. Ik had altijd wel een zwak voor Barcelona maar dat is de laatste tijd compleet verdwenen.

19 oktober 2021 om 17:13

Helemaal met je eens. Gek eigenlijk dat het bestuur zo buiten schot blijft. Je zou toch denken dat een enkeling het in zijn hoofd haalt om Bartomeu aan te duiden als grote verantwoordelijke.

19 oktober 2021 om 23:31

Volgens mij duiden een heleboel mensen Bartomeu aan als hoofdschuldige hoor. Alsof een Umtiti verantwoordelijk is voor de malaise bij Barca, laat me niet lachen zeg. Je doet nu net alsof iedere Barca-fan met de kop in het zand staat en hun frustratie op de spelers botviert. Bartomeu is weg bij de club en nu focussen we op het herbouwen. Ja, voor sommigen is het moeilijk te verkroppen dat we Europees al een tijdje niet meer de lakens uitdelen en dat de komende tijd ook niet meer gaan doen, maar zo is het nou eenmaal.

Nu Barca het geld goed kan gebruiken vraag ik mij af of Umtiti niet wat voor Ajax is zal niet te duur zijn denk ik

Je zit al drie jaar opgescheept met een speler die einde carriere is, en probeert met zijn dik contract alles uit de kan te halen. Wat begrijpelijk is, want wie zou dat niet doen?

Extreem zwaktebod om het op het bord van Umtiti te leggen. Dat slaat echt helemaal nergens op.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Barcelona

4943 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
Voor de complete stand: LaLiga
SpelersPositieW
H. LarssonAanvaller
M. DepayAanvaller158
GaviMiddenvelder130
Riqui PuigMiddenvelder70
L. de JongAanvaller61
M. ter StegenKeeper130
Voor de complete selectie: Clubpagina Barcelona.

18 fans
Verdediger, 28 jaar
SeizoenClubW
2021/2022 Barcelona 0 0 0 0
2020/2021 Barcelona 13 0 1 0
2019/2020 Barcelona 13 0 6 0
2018/2019 Barcelona 14 0 4 0
2017/2018 Barcelona 25 1 7 0
Laatste voetbalnieuws

Woedende Samuel Umtiti rijdt na training af op fans van Barcelona

Samuel Umtiti heeft woensdag een nare aanvaring gehad met fans van Barcelona. De uit de gratie gevallen verdediger wilde wegrijden van het trainingscomplex van los Azulgrana, toen hij van alle kanten...Lees verder

In de wandelgangen

Zaterdag 4 december
Newcastle United en West Ham United hebben zich gemengd in de strijd om Arthur Cabral. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren