Seuntjens maakt excuses aan Nijhuis: ‘We hebben elkaar ook op Instagram’

Dinsdag, 19 oktober 2021 om 15:14Jeroen van Poppel • Laatste update: 15:17

Ralf Seuntjens maakt op het Instagram-account van NAC Breda zijn excuses aan Bas Nijhuis. De 32-jarige spits van de club was maandagavond na afloop van de verloren wedstrijd tegen FC Volendam (1-0) woedend op de scheidsrechter, die een doelpunt van hem afkeurde. Seuntjens heeft spijt van de dingen die hij zei voor de camera van ESPN.

"Gisteren in de emotie heb ik dingen geroepen die ik niet had moeten zeggen", laat Seuntjens dinsdag weten. "Nog steeds vind ik het een zuiver doelpunt, maar daar gaan we het niet over eens worden. Mijn excuses voor mijn taalgebruik. Ik hoop dat we er nu gewoon lekker een streep onder kunnen zetten. Op naar vrijdag, dan schudden we elkaar in het vervolg weer de hand. We hebben elkaar ook op Instagram, dus no hard feelings vanuit mijn kant."

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door NAC Breda ???? (@nacnl)

Seuntjens liet op ongeveer zes meter van het doel een hoge bal op zijn hoofd vallen, terwijl FC Volendam-doelman Filip Stankovic mistastte. Hoewel Seuntjens nauwelijks iets te verwijten leek, keurde Nijhuis de goal af. "Het gebeurde buiten de vijf meter, dan kun je het duel aangaan", vond Seuntjens maandag. "Ik spring niet eens. Ik doe eigenlijk niks. Ik sta, hij valt op mijn hoofd en hij valt binnen. Je kunt niks bediscussiëren, als je praat krijg je geel. Het is gewoon één vieze streek."

Nijhuis bleef na afloop bij zijn beslissing. "Seuntjens kijkt naar de doelman en brengt de doelman uit evenwicht. Ja, overtreding", aldus de scheidsrechter, die overlegde met zijn assistent. "We hadden zeker wel contact met de assistent. Ik keek: is het een overtreding, ja of nee? Ik zag hem wel kijken richting de doelman. Ik neigde al naar een overtreding. Toen kwam de assistent eroverheen en die zei direct van: 'Voor mij ook overtreding.' Toen was het duidelijk."Gerelateerd

Meer sportnieuws

20 reacties (laatste reactie door teesboer)

Netjes. Zand er over en volgende keer samen om lachen. Zo hoort het! Hoeft het niet eens te zijn met elkaar, maar gewoon netjes tegen elkaar spreken.

19 oktober 2021 om 19:56

We weten nog niet wat Bas er van vindt.

Zo hoort het! Emoties zijn menselijk maar als je er dan zo op terugkomt vind ik dat heel netjes.
Mannen onder elkaar, streep eronder en weer door!!

Als compleet neutrale partij vond ik dus wel een 100% overtreding. Je ziet hem nota bene nog even naar de keeper kijken voordat hij hem omver beukt. Goed dat hij zijn excuses aanbiedt

19 oktober 2021 om 15:49

Hij kijkt idd naar de keeper. Niet heel vreemd als iemand uitkomt. Als jij vindt dat ie de keeper omver beukt, dan snap ik daar helemaal niks van. Hij stond hoogstens in de weg.

19 oktober 2021 om 15:52

Ik ben het met je eens dat het een terechte beslissing is, maar 'omver beuken' vind ik nogal sterk uitgedrukt. Hij zet een blok met zijn lichaam/vangt de keeper op. Nogmaals: terechte beslissing, maar snap de frustraties goed als diezelfde scheidsrechter de hele wedstrijd alles laat doorgaan.

19 oktober 2021 om 17:54

Volgens mij beukt Seuntjes niet, en loopt de keeper juist tegen hem op.En Seuntjes staat buiten de vijf meter, dus zoals ik zie gewoon geldig doelpunt. Maar het meest trieste is dat Nijhuis zijn doel weer bereikt heeft. Er wordt weer over hem gepraat in plaats van over de wedstrijd.

Hij is natuurlijk bang voor een schorsing en komt daarom met een statement. Mij verbaasd het dat uitgerekend bij Nijhuis dit doelpunt is afgekeurd. Bij Higler of Kamphuis zou je het verwachten maar bij Nijhuis? Alsof hij het erom doet.

19 oktober 2021 om 15:31

Het is terecht afgekeurd, maar had het niet verwacht bij Bassie, die fluit nergens voor haha

19 oktober 2021 om 16:06

Remco,dat is het. Compleet onvoorspelbaar. Niet geschikt voor professioneel voetbal. Doodschoppen laat ie door spelen en zegt er iemand wat veel kan ie geel krijgen.

19 oktober 2021 om 17:06

Overdrijven is een vak. Bij een doodschop krijg je gewoon rood ook bij Nijhuis. Alleen laat hij duels meer gaan op het middenveld. Maar een goal goed keuren terwijl er een overtreding op een keeper wordt gemaakt kan niet. Ik heb het niet gezien. Vind wel dat vaak de keeper te vaak ten onrechte in bescherming wordt genomen. Als ze er als een slap ventje uitkomen, hoeven ze van mij niet meer te fluiten ook niet binnen de vijf meter, maar dat is weer andere discussie zeg ik als amateur keeper.

Nijhuis zou zelf excuses aan moeten bieden. Hier was echt helemaal niks aan de hand. Een keeper heeft namelijk geen beschermde status. En ook wel triest van vi, om hier dan niet over te praten. Overal hebben ze een mening over, maar gaat het om nijhuis. Dan houden ze hun mond.

19 oktober 2021 om 15:45

Excuses aanbieden? Gaan we dat dan ook bij spelers invoeren? Dan krijgt ESPN het nog druk.

Seuntjes is toch altijd lekker zichzelf? En dan nu onder druk of vanuit angst voor een schorsing met excuses komen, lekker makkelijk. Terugkerend gedrag van hem, was overigens gewoon een overtreding.

Prima toch zo, klaar is dit item. Seuntjes weetook wel dat hij fout zat. Correcte beslissing door Bas. Blijft natuurlijk wel raar hoe de scheidsrechters fluiten en daar dat warrige fluiten krijg je ook tumult op de tribunes. Elke wedstrijd lijkt wel weer andere regels te hebben. Komend weekend weer ellende ben ik bang, neem Kamphuis, die de wedstrijd ontsierde en mag nu weer leuk Utrecht H'veen fluiten.
Je mag dus wedstrijden hopeloos verknoeien en toch weer direct weer aanstelling voor een volgende match. De knvb moet ook in de spiegel kijken door dit wanbeleid en niet alleen de agressie neerleggen bij spelers en publiek.

Als Nijhuis voor elke fout excuses zou maken kwam hij wekelijks met zo'n filmpje.

19 oktober 2021 om 17:06

Er zijn maar weinig scheidsrechters die foutloze wedstrijden fluiten in de Eredivisie, dus beetje gemakkelijk scoren weer dit. Nijhuis maakt zeker fouten, maar ik heb nog altijd liever hem dan bijvoorbeeld Kamphuis.

19 oktober 2021 om 17:51

Nijhuis fluit zn eigen wedstrijden. Inconsequent en hoe zn pet staat. Das anders dan een fout maken.

Kan meneer Sneutjes wel fijn roepen, maar deze man heeft zich vaker belachelijk gemaakt met woede en uitbarstingen, dan zijn excuses natuurlijk niet meer waardevol. Volgende keer gewoon je emoties buiten de camera ‘botvieren’

Er was weinig aan de hand bas nijhuis had die doelpunt niet moeten afkeuren. Maar hij kan vrijdag samen met zijn vriend Johan Derksen weer gaan klachten

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

NAC Breda

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
10.FC Den Bosch25-11
11.VVV-Venlo23-3
Voor de complete stand: Keuken Kampioen Divisie
SpelersPositieW
R. SeuntjensAanvaller1810
Q. TavaresAanvaller10
R. KortsmitKeeper00
N. OlijKeeper180
R. LigeonVerdediger100
M. AdilehouVerdediger101
Voor de complete selectie: Clubpagina NAC Breda.

4 fans
Aanvaller, 32 jaar

In de wandelgangen

Vrijdag 3 december
Barcelona heeft Ousmane Dembélé, Philippe Coutinho, Samuel Umititi en Clément Lenglet aangeboden aan Manchester City om de prijs van Ferran Torres te drukken. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren