Tadic legt uit waarom het hem niet uitmaakt dat Haaland erbij is tegen Ajax

Dinsdag, 19 oktober 2021 om 13:00 • Laatste update: 13:03

Dusan Tadic kijkt ernaar uit om het dinsdagavond in de derde groepswedstrijd van de Champions League op te nemen tegen Borussia Dortmund, en in het bijzonder tegen Erling Braut Haaland. De aanvoerder van Ajax ziet het net als zijn trainer Erik ten Hag niet als een nadeel dat de sterspeler op tijd hersteld is voor de kraker.

Haaland maakte afgelopen zondag indruk tijdens zijn rentree na een slepende dijbeenblessure door tegen FSV Mainz 05 (3-1) twee keer trefzeker te zijn. Tadic is niet ongelukkig dat de Noor net op tijd terug is. “Hij is een geweldige speler”, zegt de Ajax-aanvoerder op de officiële website van de club. “Ik zag dat hij speelde dit weekend. Maar dat maakt niet uit, je wil altijd tegen de beste spelers uitkomen. Als we ze verslaan, hebben ze niet het excuus dat ze hun beste speler niet hadden.” Maandag zei Ten Hag al op de persconferentie dat Ajax zich niet alleen richt op Haaland, maar op heel Dortmund. "Het is een belediging voor die andere spelers hoe jij, hoe jullie over Haaland spreken", zei de coach van Ajax tegen de journalisten.

Met zes punten uit twee duels staat Ajax er goed voor in Groep C van de Champions League. “De eerste wedstrijd was geweldig met die 1-5-overwinning bij Sporting met de uitfans”, zegt Tadic. Vervolgens werd er met 2-0 in eigen huis gewonnen van Besiktas. “Iedereen was opgewonden", herinnert Tadic zich. "Ik zei tegen de spelers dat een Champions League-wedstrijd anders is dan thuis spelen in de Eredivisie. Dat zagen ze ook en vonden het fantastisch. Ik denk dat iedereen het naar zijn zin had: de mensen in het stadion, wij.”

Ajax strijdt dinsdagavond met BVB om de koppositie in de groep. Tadic verwacht dat de Duitsers onder de indruk zullen zijn van de sfeer in het stadion. “De sfeer zal wel wat met de tegenstander doen. Ze zullen het idee hebben dat iedereen tegen ze is én dat ze tegen twaalf man spelen.” De aanvaller kijkt er bovendien naar uit om zich te meten met een Europese topploeg. “We hebben er zin in. Het is een mooie wedstrijd, een mooie tegenstander. Het zal leuk zijn om naar te kijken. Dortmund heeft een goed team, is goed in de omschakeling en heeft goede spelers.” De wedstrijd tussen Ajax en Dortmund vangt dinsdagavond om 21:00 uur aan in de Johan Cruijff ArenA.Gerelateerd

Meer sportnieuws

49 reacties (laatste reactie door jmaassen)

Pff wat een gelul steeds. Al het 100e bericht over Haaland. Lekker belangrijk je wilt toch tegen een zo’n sterk mogelijke tegenstander spelen?!

19 oktober 2021 om 13:20

Dat is toch ook precies wat Tadic zegt?

19 oktober 2021 om 14:13

Joey91. Bedoel meer te zeggen dat dit al het zoveelste bericht over Haaland is dat je er bijna gek van word. Klaassen van de week ook al dat ie liever niet heeft dat Haaland speelt. Hoop dan ook dat Klaassen niet start maar Berghuis wel. Je speelt zoals Ten hag al zei tegen Dortmund en niet alleen tegen Haaland

19 oktober 2021 om 13:25

Natuurlijk wil je dat niet. Als Haaland niet mee zou doen is er echt niemand binnen de selectie van Ajax die daar van zou balen hoor. Zou gewoon lekker zijn, sterkste speler en topscorer die niet mee kan doen. Dat quasi strijdbare 'je wilt tegen een zo sterk mogelijke tegenstander spelen' is zo'n gelul 😂 Ik zou het prima vinden als er bij Monaco donderdag 3 topspelers niet bij kunnen zijn tegen PSV.

19 oktober 2021 om 13:30

Natuurlijk wil je dat wel. Een topsporter wil een topprestatie neerzetten en winnen van een goed team. Niet winnen van een team waar de helft ontbreekt. Natuurlijk is dat voor het doorgaan in de CL fijner, maar het liefst win je natuurlijk van een goed team zonder dat er afbreuk op die overwinning kan worden gedaan. Dat wij als fans het fijn vinden als er een half elftal ontbreekt is wat anders dan wat een echte prof vind natuurlijk.

19 oktober 2021 om 13:39

Volgens mij wil een topsporter gewoon overwinteren in de CL en zo ver mogelijk komen. Van welke teams dat zijn of hoeveel spelers die teams missen zullen echt een rotzorg zijn lijkt mij.

19 oktober 2021 om 13:59

@fossen: Ik ben voormalig professioneel gamer (ja, echt... speelde een shooter in team verband op internationaal top niveau) en baalde er altijd oprecht van als tegenstanders hun beste spelers mistte. Dat gebeurde heel af en toe en een overwinning voelde dan altijd minder goed.
Ik had ontzettend veel eerzucht wat voor m'n prestaties goed was maar voor mijn omgang met anderen minder. Werd er een beetje een arrogante kwal van maar daar is van geleerd.

Voetbal en gamen zijn niet te vergelijken uiteraard maar ik denk niet dat je kan spreken van 'gelul' als topsporters dit soort uitspraken doen. Je wil echt de beste zijn en dat kan je alleen aantonen door tegen de besten te spelen en ze hopelijk te verslaan.

19 oktober 2021 om 14:12

Denk dat je uiteindelijk als topsporter gewoon prijzen wil winnen. Of denk jij dat een tadic met de kennis van nu lucas moura niet graag geblesseerd had gehad in de halve finale van de CL? Kan mij best voorstellen dat je graag tegen de beste wil spelen, maar gaat dat ten kosten van een prijs dan denk je achteraf toch anders. Natuurlijk is in 2010 winnen van een Spanje in de wk finale met xavi en inesta mooier, maar had achteraf gezien toch graag gehad dat zij er niet bij waren. Uiteindelijk herinnert iedereen zich de winnaar, tegen wie en hoe dat heeft plaatsvonden wordt al snel vergeten.

19 oktober 2021 om 14:19

@fossen,

ik haal hier toch echt iets anders uit. Ajax is niet bezig met de concurrentie en alleen zichzelf, is al een paar keer uitgesproken tijdens interviews.

Maar ze zijn wel bezig met de publieke opinie. Tadic brengt heel duidelijk als argument naar voren dat er bij een verliespartij van de tegenstander dan niet het excuus is ja maar die en die deden niet mee. En laat dat nou net het publieke geluid zijn naar aanleiding van de 1e twee CL duels.

Ja maar sporting was niet compleet en Besiktas mist 13 spelers. Terwijl het ontbreken van een eerste keeper en mr 1-0 bij Ajax geen excuus mag zijn en daar hebben ze zogenaamd zo een brede selectie voor. Nu kan haast geen enkele club 13 geblesseerde spelers opvangen. Dat was echter niet het geval voor sporting. Die misten net zo veel basisspelers als dat Ajax er mist.......

En ik snap ze bij Ajax wel. Winnen van Dortmund in de sterkste opstelling kan het zelfde losmaken als het gelijke spel tegen Bayern. Toen kreeg Ajax echt vleugels en iets onverzettelijks.

19 oktober 2021 om 18:06

Ik mag toch hopen dat ze bij Ajax niet bezig zijn met mensen die zeggen dat de vorige tegenstanders verzwakt waren.

19 oktober 2021 om 13:50

Wil je dat echt of wil je winnen, miljoenen op strijken en verder gaan. Ahja dat tegen een mindere tegenstander makkelijker is, dan liever het beste team.

19 oktober 2021 om 14:27

Je wilt je als topsporter meten met de beste, dus ja, dat ik heb liever dat Haaland meedoet. Je kan ook je best doen om te winnen van de tegenstander in hun beste formatie.

19 oktober 2021 om 14:59

Als je naar kiezen verliezen van Dortmund maar goed spelen en 3de worden of een Dortmund zonder hem een 1ste worden dan zou ik voor het 2de kiezen. Het lijkt mij sterk dat iemand dan voor een mogelijke 3de plek kiest.

19 oktober 2021 om 16:19

Ik vraag mij af of we het eens kunnen worden. Ik hoop persoonlijk altijd dat de tegenstander met een zo’n sterk mogelijk elftal speelt. Des te mooier zou een eventuele overwinning zijn.

19 oktober 2021 om 16:29

"Je wilt je als topsporter meten met de beste" Alsof elke topsporter hetzelfde denkt.

19 oktober 2021 om 13:58

Inderdaad iRobbh! Je word er nog net niet gek van. Lijkt wel alsof iedereen bang voor die gozer is. Lekker knallen en wr een top wedstrijd van maken. No big deal.

19 oktober 2021 om 14:10

Nou idd! Met een volle Arena erachter erop knallen en die 3 punten pakken tegen een zo’n sterk mogelijke tegenstander

Vandaag thuis minimaal gelijk spelen, al zal dat een lastige kluif worden. Borussia is natuurlijk op papier de sterkere ploeg. Toch acht ik ons zeker niet kansloos. Winst zou natuurlijk fantastisch zijn, dan ben je al praktisch door. Heb er heel erg veel zin in!

19 oktober 2021 om 13:15

Punt is welkom, dan is thuis winnen tegen Sporting en/of 2x gelijk ruim voldoende.
2x verliezen tegen Dortmund is ook gewoon realistisch en dan kan, als Sporting bijv. 2x wint er weer volop druk op komen te staan. Wat dat betreft is de groep nog erg open ondanks dat Ajax met 6 punten een perfecte start heeft. Maar zeker thuis vind ik ons vaak matig, zeker als het moet.

19 oktober 2021 om 13:24

2x verliezen van Borussia kan zeker, het is kwalitatief gewoon een betere ploeg. Dan volstaat hopelijk 1x winst erna ook. Thuis zijn we vaker minder in vorm de laatste jaren, maar hebben alsnog ook genoeg goede potten gespeeld. Borussia geeft wel veel ruimtes weg, dus zie wel een hele open wedstrijd!

19 oktober 2021 om 13:28

Als je 3 keer wint, 2 verliest en 1 keer gelijkspeelt is het waarschijnlijk gewoon genoeg in deze groep om als tweede door te gaan.

19 oktober 2021 om 13:31

Weet niet of jij dortmund dit jaar een beetje volgt maar die gaan in zon soort wedstrijd echt niet heel veel ruimte weg geven hoor. Die komen gewoon lekker inzakken ( blijkt ook uit de interviews van te voren) en gaan lekker counteren met haland en malen. Wordt wel heel interessant want ten hag verwacht dit natuurlijk ook wel lijkt me dus die zal daar wel iets op bedacht hebben. Verwacht ook dat ajax veel rustiger gaat spelen dan ze normaal doen in thuiswedstrijden in de cL. Als je een echte liefhebber bent kan je deze pot niet overslaan eigenlijk vind ik.

19 oktober 2021 om 13:44

Ik heb dit jaar Borussia inderdaad niet heel veel gevolgd en heb die aanname gedaan obv de afgelopen jaren. Ben dan extra benieuwd hoe dit zal gaan vanavond.

21 oktober 2021 om 13:50

Grappig om achteraf te lezen dat jij het bij het juiste eind had 4ever4ajax.
Het was genieten!!!

19 oktober 2021 om 14:47

Toch denkt toto dat Ajax de favoriet is te zien aan de quoteringen

19 oktober 2021 om 15:26

Na de 1e of 2e wedstrijd (weet niet meer precies) was Ajax ook 3e favoriet voor de eindtitel in de CL voor de bookmakers. Echt heel bizar, hoe graag ik dat ook zou willen. Maar er zijn echt wel meer dan 2 betere ploegen in de CL actief dan 'ons' Ajax.

Volgens mij speel je topsport en in dit geval CL om je te meten met de allerbesten. Natuurlijk wil je dat Haaland erbij is, is toch smullen. Alleen hopen dat 'ie er geen 2 in knalt...

19 oktober 2021 om 14:14

Zo is het! Dat probeer ik ook al steeds duidelijk te maken.

Tuurlijk zal iedere speler zeggen je wilt je meten tegen de beste en daarom mooi dat hij meedoet. Maar iedere speler wilt winnen en ver komen en die kans is groter als de absolute toppers bij je tegenstander niet meedoen. Hopen dat Ajax 1x kan winnen in de tweeluik met Dortmund dan ben je praktisch al bijna door. Zou helemaal mooi zijn als de twee andere teams in de poule gelijkspelen dan maakt het in principe niet heel veel uit wat je doet tegen Dortmund. Al denk ik dat Ajax onmogelijk kan winnen het type voetbal wat Dortmund speelt ligt Ajax gewoon nooit.

Ik teken voor een punt en als Sporting ook gelijk speelt, is dit alleen maar gunstig.

Begrijp de ophef ook niet. Real had Ronaldo en we wonnen. Ga uit van je eigen kunnen sta als verdediging zo sterk. Dan rest dat onze spitsen altijd een meer moet maken dan haaland

Zet gewoon slager Martinez samen met slager Alvarez op Haaland en dan kijken we wel weer na de wedstrijd of hij gescoord heeft. Je moet jezelf niet bang maken voor een spits maar gewoon in je eigen team geloven. Anders kan je beter al opgeven voor de wedstrijd.

Baal er van dat ik geen kaartje heb voor vanavond, Haland is toch echt zo een speler die ik net als Ronaldo een x live heb moeten zien..
Een geweldig monster die er hopelijk 3 inlegt, zolang wij er maar altijd eentje meer maken

19 oktober 2021 om 14:45

Nederlands elftal speelt ook nog thuis tegen Noorwegen. Grijp je kans.

19 oktober 2021 om 14:50

Ook die is al uitverkocht haha

Wanneer ik vroeger moest voetballen waren wij ook blij wanneer de beste speler bij ons concurrent niet meespeelde. Tuurlijk wil je je met de beste meten maar winnen lijkt me belangrijker.

Ik vermoed dat Dortmund niet onder de indruk zal zijn van de sfeer, ze zijn wel wat gewend in de Bundesliga. Ik verwacht een spannende en leuke pot, hopelijk gaan beide teams vol voor de winst.

Ik snap niet waarom Dortmund zo wordt opgehemeld. Dortmund wint haar wedstrijden moeizaam.
Het is echt niet het Dortmund van jaren geleden. Ze zijn heel kwetsbaar.
Ik verwacht dat Ajax gewoon wint.

19 oktober 2021 om 14:48

Afgelopen weekend wonnen ze anders vrij makkelijk. Daarnaast worden ze misschien beter geacht aangezien ze een van de beste spitsen hebben op dit moment en een driedubbele begroting hebben tov Ajax.
Overigens geef ik Ajax wel kans, maar in principe is Dortmund gewoon favoriet met de salarissen en budget wat ze hebben.

19 oktober 2021 om 15:03

@Hendrik123
De meeste wedstrijden worden moeizaam gewonnen.
De begroting zegt niet alles.
Ik zou niet weten waarom Ajax minder zou zijn dan de bundesliga clubs waar Dortmund met de hakken over de sloot van wint.
ik ben niet zo kapot van Dortmund.

De sfeer in de Arena is als tegenstander om van te kotsen. Lekker schreeuwen zonder enig melodie of samenhang en een beetje vlaggetjes zwaaien.
Ik heb wedstrijden gekeken in Turkije, Griekenland, Italie, Duitsland, Ajax komt daar bij lange na niet in de buurt. Dus de tribunesfeer zal Ajax niet redden in ieder geval.

En wat betreft de uitspraken van Tadic; hij spreekt zichzelf tegen.
Eerst zeggen dat het niet uitmaakt of Haaland wel of niet speelt en vervolgens zeggen dat je het liever wel hebt gezien je tegen de sterkste 11 wil spelen, dan maakt het toch wel uit?

Iig lijkt het me niet dat hij de waarheid spreekt vwb het algemeen idee van de Ajacieden, los van zijn mening. Weet wel zeker dat een groot deel van de Ajacieden liever Haaland er niet bij ziet, dan wel. Weet ook niet of wat Tadic zegt echt zijn mening if of dat hij het zegt om lekker een afwijkend mening te hebben.

19 oktober 2021 om 19:50

Als je elke 2 weken in het Signal Iduna Park voor een volle bak met 81.000 toeschouwers speelt, ben je niet snel onder de indruk van de sfeer in andere Stadions, schat ik zo.

Hopen dat we hier een puntje uit kunnen slepen maar ik zie het al gebeuren dat we in de omschakeling genadeloos afgestraft worden. Het stond tegen Heerenveen bagger, maar je miste dan ook belangrijke defensieve schakels.

Wij zijn Ajax wij zijn voor niemand bang.
We zijn geen club maar een instituut
Wij Ajax voor altijd
Come in vandaag Haaland of gen Haaland

19 oktober 2021 om 15:11Wat is dit? Een gedicht?
Of is het een liedje en moet het op een bepaalde melodie worden gezongen?Ik denk dat Dortmund niet echt heel onder de indruk gaat zijn van een kolkende Arena, die hebben zelf ook best een aardig vak "gelbe und zwarz" waar de emotie vanaf spat per thuiswedstrijd, die zijn wel iets gewend.

19 oktober 2021 om 19:54

Jij bedoelt Gelb und Schwarz. Die Gelbe Wand (staantribume achter het doel) herbergt 25000 toeschouwers, meer dan in het Mandemakers Stadion en Het Kasteel Spangen samen.

Ik voorspel een 5-4 overwinning van Ajax met hattrick van Haaland

Tadic verwacht dat Borussia Dortmund onder de indruk zal zijn van de sfeer in de Arena.
Ik denk het niet.
Hij heeft dus nog nooit een wedstrijd gespeeld in het Signaal Iduna Park...... 80.000 toeschouwers. Al jaren het hoogste toeschouwersgemiddelde in Europa
Zou hij. "die Gelbe Wand" kennen?

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax3646
2.Feyenoord3524
3.PSV3416
5.Vitesse26-2
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
R. GravenberchMiddenvelder151
D. TadićAanvaller156
S. BerghuisAanvaller145
S. HallerAanvaller149
David NeresAanvaller143
D. KlaassenMiddenvelder123
R. PasveerKeeper120
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

262 fans
Aanvaller, 33 jaar
SeizoenClubW
2021/2022 Ajax 15 6 0 0
2020/2021 Ajax 34 14 1 0
2019/2020 Ajax 25 11 1 0
2018/2019 Ajax 34 28 4 0
2017/2018 Southampton 36 6 4 0
Laatste voetbalnieuws

Dusan Tadic groot vraagteken voor duel met Sporting Portugal

Ajax moet het dinsdagavond tegen Sporting Portugal vermoedelijk stellen zonder Dusan Tadic, zo vertelde Erik ten Hag maandag tijdens de persconferentie. De aanvoerder kampt met rugklachten sinds de uitwedstrijd tegen Heracles...Lees verder

In de wandelgangen

Dinsdag 7 december
Liverpool wil Paulo Dybala in januari een voorcontract laten tekenen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren