‘Mino Raiola vangt ondanks goede relatie bot met verzoek van Xavi Simons’

Dinsdag, 19 oktober 2021 om 15:05 • Laatste update: 15:15

Xavi Simons wil graag terugkeren bij Barcelona, zo weet Adrián Sánchez te melden in het YouTube-programma Más Que Pelotas. De journalist - verbonden aan de Catalaanse televisiezender 8tv - beweert dat de achttienjarige middenvelder van Paris Saint-Germain dit verzoek aan zijn zaakwaarnemer Mino Raiola gedaan heeft. Raiola heeft zich vervolgens tevergeefs bij Barcelona gemeld.

Simons speelde tussen 2010 en 2019 in de jeugdopleiding van Barcelona, tot PSG hem weghaalde uit Catalonië. Over het algemeen speelt de jeugdinternational van Oranje bij les Parisiens zijn wedstrijden in de Onder-19, al maakt hij ook geregeld zijn opwachting op het trainingsveld bij de hoofdmacht. Simons zou echter nu te weinig perspectief zien om op termijn door te breken in het eerste elftal van PSG.

Vorig seizoen behoorde Simons verschillende keren tot de wedstrijdselectie en kwam hij tot twee officiële wedstrijden, als invaller tegen Caen in de Coupe de France en tegen Strasbourg in de Ligue 1. Tijdens dit seizoen zat Simons echter nog geen enkele keer op de bank en trainer Mauricio Pochettino zou voornamelijk een ander type middenvelder prefereren. Na de komst van Georginio Wijnaldum is het middenveld van PSG tijdens de afgelopen transferwindow alleen maar voller geraakt.

Mede daardoor zou Simons zijn zinnen hebben gezet op een terugkeer bij Barcelona. Hij ziet dat onder meer Gavi, Ansu Fati, Nico González en Óscar Mingueza onder Ronald Koeman zijn doorgestroomd vanuit de jeugdopleiding naar het eerste elftal. Sánchez claimt dat Simons ervan droomt om bij Barcelona minuten te maken in de hoofdmacht. Simons heeft het verzoek om terug te keren neergelegd bij Raiola en zijn zaakwaarnemer heeft vervolgens de mogelijkheden onderzocht.

Ondanks dat Raiola een uitstekende verstandhouding met Barcelona-president Joan Laporta onderhoudt, is het bestuur van de Catalanen niet overtuigd geraakt. Men is in Barcelona niet vergeten dat Simons twee jaar geleden een overstap naar PSG verkoos boven een langer verblijf in Spanje. Bovendien ziet men Simons door de aanwezigheid van Nico González, Gavi en Pedri niet direct als een versterking voor het eerste elftal van Barcelona.Gerelateerd

Meer sportnieuws

80 reacties (laatste reactie door vernon)

Wat had je dan verwacht. Je kiest voor Psg inplaats van langer bij Barca te blijven zijn goed recht natuurlijk maar dan wil je nu terug en Barca moet dan maar zeggen ja natuurlijk willen we je terug... zo gaat dat niet . Als het waar is dat hij terug wil natuurlijk.

19 oktober 2021 om 08:20

De vraag is natuurlijk ook in hoeverre dit waar is. Er wordt hier een hoop gespeculeerd zonder een echte bron. Ik kan mij niet voorstellen dat PSG, Barcelona, Simons of Raiola deze informatie gedeeld heeft met de beste journalist.

19 oktober 2021 om 09:08

Ik zou als Ajax een balletje opgooien kan hij mee doen bij Jong en af en toe ruiken aan Ajax 1, ook bij jong speelt hij op een redelijk niveau. Is altijd het aankijken waard, huren met optie tot koop (niet te hoog natuurlijk)

19 oktober 2021 om 09:47

Hij is voor ajax te duur denk ik, wel een mooie speler voor ajax en Nederlandse roets maar die verdient nu meer dan een miljoen PSG op zijn 16 jaar dat gaat over helaas

19 oktober 2021 om 13:12

Te duur voor ajax? Sorry maar de afgelopen jaren is gebleken dat Overmars niet bang is om risico's te nemen. Of je dat met n jong talent onder toezicht van Raiola moet willen, is een andere discussie.

19 oktober 2021 om 14:21

Ik ben wel gechsrmeerd van Fitz-Jim bij Jong Ajax. Kleine wendbare spelmaker, met goede trap en loopacties. Met Simons in een aanvallendere rol naast hem wel een mooi duo kunnen vormen. Ajax zou hem wel kunnen betalen, maar hij moet het wel zelf willen om op dese manier te investeren in zinn carriere.

19 oktober 2021 om 15:29

@teun

Zijn contract loopt over aantal maanden af, dus duur hoeft niet. Raiola zal wel weer hoge fee willen, maar of dat in belang is voor de speler.

Die moet vooral vlieguren maken, stond afgelopen jaren te ballen in de onder 19, ipv Barca B.

Zou eigenlijk naar een voetballende team moeten gaan die niet speelt voor kampioenschap. Een Willem 2 bijv.

19 oktober 2021 om 17:15

@sash er zijn vaak genoeg redenen voor mensen om dit soort info te lekken, als ze denken dat ze daar belang bij hebben. In dit geval bijvoorbeeld Raiola. Kan zijn dat die wil polsen hoe de interesse in Simons is.

19 oktober 2021 om 17:58

Er zullen ongetwijfeld redenen, maar een journalist met een beetje zelfrespect of respect voor het vak publiceert dit toch niet zonder een bron op te geven? Nu heb je een situatie waarin er informatie van twee anonieme bronnen moet zijn gekomen. Een van het kamp Simons en een van het kamp Barcelona. Het lijkt me vreemd en onwaarschijnlijk dat er door twee partijen gelekt wordt in een dergelijke kwestie. Het is ook vreemd in mijn ogen dat deze man zijn informatie niet toetst bij de hoofdrolspeler zelf.

19 oktober 2021 om 08:34

Nwe25. Ligt er natuurlijk ook wel aan hoe goed je bent hé. Was dit echt zo'n super mega talent (zoals soms werd beweerd) dan wordt die echt wel weer met open armen ontvangen hoor.

19 oktober 2021 om 10:32

dit is gewoon weer zo'n verhaal als vaak met die zogenaamde supertalenten van social media. Hicham mastour, fredi adu enz enz. Zijn op inernet groter dan ze kunnen voetballen, en al is er het talent de overdreven aandacht hindert ze ook nog in hun ontwikkeling. Ik zie Xavi Simons geen wereldtopper worden...

19 oktober 2021 om 09:20

Bij Neymar waren ze daar echter wel toe bereid. Dus het ligt er vooral aan hoe goed je bent en is dus puur een zakelijke overweging.

19 oktober 2021 om 10:13

Zeker, nog meer omdat de positie van Barcelona natuurlijk dramatisch is en ze echt keuzes moeten maken. Was 2 jaar geleden misschien ook een andere oplossing uitgekomen.

19 oktober 2021 om 11:57

Ging alleen naar PSG omdat hij niet de best betaalde jeugdspeler werd bij Barcelona, lekker huilen met je geld nu

Je vader wou zou graag ,kijk nu wat ie verpest voor je heeft ik zei toen al domme zet om naar PSG te gaan

19 oktober 2021 om 09:17

Als hij was gebleven zat hij in precies dezelfde situatie. Geen perspectief.

19 oktober 2021 om 12:00

Huh? Noem even een paar jeugdspelers die doorstromen bij PSG, zelfs Bakker speelde boven eigen jeugd. Bij barcelona komen 5 jonkies onder de 20 uit eigen jeugd in aanmerking voor een basisplaats

19 oktober 2021 om 14:24Dagba en Kimpembe die zijn doorgestroomd naar het eerste en die ook momenteel deel uitmaken van de selectie.

19 oktober 2021 om 14:25

@auba, heel veel spelers debuteren al jong en willen daarna al vertrekken. Zo'n Kouassi had al zo'n 900 minuten op zijn 17e voor PSG 1 gespeeld voordat hij wilde vertrekken. Aouchiche vertrok ook op zijn 17e al. Had ook al 3 wedstrijden voor PSG gespeeld en zo zijn er wel meer.

19 oktober 2021 om 15:31

Soccerfan

"als hij was gebleven zat hij in precies dezelfde situatie. Geen perspectief."

Hoezo is spelen voor PSG onder 19 zelfde perspectief als spelen voor Barca B?

Was gewoon een domme zet zonder sportieve toekomst. Puur voor het geld. Ook prima natuurlijk.

19 oktober 2021 om 16:50

@mrkrillin, er voetballen amper 16/17 jarige spelers in Barca b. Die jongens zijn bijna allemaal al 20+. Zo'n Puig kwam ook pas op zijn 19e bij Barca b dus om nou te zeggen dat hij al 2 seizoenen in Barca b kon spelen is ook niet bepaald realistisch

19 oktober 2021 om 09:21

Ik vond het toen juist een prima beslissing, want op dat moment liet Barca bijna niets doorstromen. Bij PSG kon hij daarentegen al aansluiten bij de 1e selectie.

Tja die olie dollars he!

Had je niet moeten weggaan. Voor mij hoef die niet te komen. Neymar wou ook terug en ook door zijn vader naar psg gegaan. Hij had naar neymar moeten kijken

Maar denk je dat in dit PSG de kans nu gaat krijgen ??
Beste is voor hem om echt naar een eredivisie club te gaan minuten maken, bij een AZ, Utrecht zoiets en spreken ze af dat PSG zijn salaris kan helpen betalen want geld is daar zat
Is dan om te kijken wat hij echt in huis heeft.

Eigen schuld hij koos voor geld. Zo zie je maar geld maakt niet gelukkig. Elk talent van Barca is blij door de crisis, kansen op speeltijd in het eerste is nu vele male groter

19 oktober 2021 om 09:08

Dat is achteraf makkelijk lullen natuurlijk. Toen hij vertrok bij Barcelona was de situatie daar lang nog niet zo schrijnend als nu.

19 oktober 2021 om 09:22

Daarnaast was het Barca van toen ook geen club dat spelers liet doorstromen, maar in plaats daarvan Semedo's en Braithwaithe's haalde.

19 oktober 2021 om 09:33

Correct. Al kregen Araujo, Fati en Puig dat seizoen wel al enkele kansen.

19 oktober 2021 om 10:17

@lierse1997

"dat is achteraf makkelijk lullen natuurlijk. Toen hij vertrok bij Barcelona was de situatie daar lang nog niet zo schrijnend als nu."

Het was toen volgens mij al bekend dat PSG geen Jong/2e elftal zou hebben. Dus geen niveau tussen het eerste en onder de 19. Terwijl Barca natuurlijk wel een Barca B heeft waar hij nog tijdens de ontwikkeling op niveau kan spelen tegen volwassenen.

Nu speelt hij als 'super'talent nog steeds tegen leeftijdsgenoten. Mist hij een seizoen of 2 spelen tegen volwassenen om zo meer inhoud te kweken en voor te bereiden op het eerste.

Daarnaast was PSG natuurlijk al jaren een olieclub geworden, waar eigen grote talenten ook amper kansen kregen. Die vertrokken massaal richting o.a Duitsland.

19 oktober 2021 om 10:37

Ja en toen was er al een jaar of 5 niemand meer echt doorgebroken bij Barcelona. Dat jaar was Fati letterlijk de eerste in heel lange tijd. En Puig, ook een toptalent uit de jeugd, die kreeg op zijn 19e pas helemaal op het einde zijn kans bij Barcelona. Bij PSG hadden ze in 2019 geen middenveld, Marquinhos moest daar heel de tijd staan. En daarnaast kregen jongens als Rabiot, Daka, Nsoki, Areola en kipembe daarvoor veel kansen.

19 oktober 2021 om 15:28

Maar t was nog altijd beter als bij psg, een ploeg dat zoveel geld erin pompt gaat niet met xavi simons spelen

19 oktober 2021 om 10:38

Messiutrecht: en Laporta als president. La Masia is belangrijk onder Laporta

Van mij mag hij best terugkeren, zolang het maar transfervrij is en er geen buitensporige eisen van zijn (en Raiola's ) kant zijn. Toch ongelofelijk hoe hij voor die paar extra tonnen gezwicht is. Zijn jaargenoot Moriba maakte vorig seizoen een flink aantal minuten in het eerste elftal, terwijl Simmons het moest hebben van 2 korte invalbeurten. Sowieso dat hij onder Koeman veel meer had gespeeld, al was die laatste er natuurlijk nog niet toen hij vertrok. Maar wederom is dit toch een bewijs dat Raiola rampzalig is voor het begeleiden van jonge talenten. Brobbey, Simons, Ihattaren, zijn er allemaal veel slechter op geworden.

19 oktober 2021 om 08:54

Wil je ook een lijstje maken met spelers die dankzij Raiola er beter op zijn geworden? Tuurlijk zitten er altijd missers tussen, maar volgens mij mag Ihattaren blij zijn dat Raiola nog een transfer naar Juve wist te verwezenlijken. En dat alleen maar omdat die man zulke goede contacten heeft bij de club, want de voetballer Ihattaren zou momenteel erbij bij PEC passen dan bij Juve. Dus ook hem kan je niet in je lijstje zetten van ‘slechter geworden door Raiola’

19 oktober 2021 om 08:59

Welke jongens dan als ik mag vragen? Zowel Haaland als Donarumma waren al doorgebroken vooraleer ze met Raiola in zee gingen. Daarnaast lijkt Donnaruma mij ook niet zo gelukkig.

19 oktober 2021 om 09:00

@isco… Ajaxbarca benoemd boadu en stengs nog niet eens en Kluivert die half Europa door wordt geslingerd zonder beter te worden.

Raiola helpt al het Nederlandse talent momenteel om zeep!

Brobbey, Boadu, ihatarren allemaal doodongelukkig. Donnaruma overigens ook!

19 oktober 2021 om 09:01

Ajax/barca2014… Haaland en donnaruma hadden jij en ik ook wel naar een topclub gebracht 😉

19 oktober 2021 om 09:04

Ihattaren moet je juist niet als vb geven. Misschien zou hij bij PEC wel spelen en gelukkig zijn. Nu trapt Juve in Raiola's praatjes en denken ze een risicoloze transfer te hebben. Ze denken dat het een film is en dat een nieuwe omgeving wel alles zou oplossen, niet dus...

19 oktober 2021 om 09:09

Ricardo kishna is er wel beter van geworden

Die tekende een vet contract en is daarna alleen zwaar geblesseerd geweest

19 oktober 2021 om 09:10

Raiola vangt commissies bij iedere transfer die hij maakt. Hij is er juist bij gebaat dat zijn clienten zoveel mogelijk transfers maken. Daarom dat hij wederom staat te springen dat Haaland een volgende transfer maakt. Idem met Donarumma, en in het verleden natuurlijk met Zlatan, Maxwell, Balotelli, ....
We weten natuurlijk niet wat de invloed van Raiola op Ihattaren was. Het feit dat laatsgenoemde verstek liet gaan aan trainingen om een transfer te forceren zegt mij volgens mij al genoeg.

19 oktober 2021 om 09:12

Het gaat er niet om of spelers doorgebroken zijn of niet. Dus daar ga je natuurlijk al fout. Het gaat erom dat hij doet wat het beste is voor de spelers. Lees het boek van Zlatan anders eens. Haaland was een groot talent, kon van Salzburg al naar de topclubs. Wat doet Raiola? Brengt hem onder bij een club net daaronder. Wat gebeurt er nu? Haaland kan contracten tekenen van 30+ Miljoen per jaar.
Er zijn redenen dat men voor Raiola kiest hè, die redenen zijn vaak financiële redenen maar je kan echt niet zeggen dat hij spelers kapot maakt want hij doet juist wat ze graag willen. Geld verdienen. Daar is Raiola de beste in en nogmaals, dankzij zijn connecties brengt hij spelers als Ihattaren onder bij Juve! Hoe verzin je het?
Maar het is hier op vz absoluut geen populaire man, dus mijn mening is evenmin populair. Maakt niet uit, als je gaat kijken naar zijn clientèle zie je dat ruim 90% niks te klagen heeft en het gemaakt heeft. Die 10% die ontevreden zijn, zitten ook bij andere zaakwaarnemers, maar Raiola is de boeman..

19 oktober 2021 om 09:13

@hotemetote, dat is inderdaad waar. Een van de zeldzame gevallen waar ik wel blij ben dat Raiola nog een mooi contract voor hem binnensleepte aangezien zijn carriere (door blessureleed) om zeep is. Wel stond Kishna overigens ook bekend om zijn aanvaringen met de Boer. Ik denk dus dat een vertrek sowieso onvermijdelijk was.

19 oktober 2021 om 09:15

Boadu en Stengs wilden zelf hè? Bovendien zeg je ‘half Europa doorgeslingerd’ maar volgens mij hebben ze pas 1 transfer gemaakt? Waarom zit Gravenberch nog bij Ajax? Waarom zit de Vrij nog bij Inter? Waarom zit Verratti nog bij PSG na al die jaren etc etc. Maar vooral denken dat Raiola gewoon die jongens elke maand aanbiedt tegen elk aannemelijk bod.

19 oktober 2021 om 09:18

@ajax/barca, wat noem jij doorgebroken dan? Donnarumma zat in 2015 al bij Raiola, toen was hij 16. In 2018 liep Brugge schijnbaar Haaland mis door Raiola’s eisen. Toen speelde hij nog bij Molde

19 oktober 2021 om 09:53

@isco24, precies en Stengs is er gewoon op vooruit gegaan. Basisspeler bij Nice in de Ligue 1 is een stapje hoger dan basisspeler bij AZ in de Eredivisie

19 oktober 2021 om 12:44

Raiola vernietigt gewoon het voetbal. Dit soort jongens worden gehersenspoeld op een leeftijd waar ze nog geen verstandige beslissingen kunnen nemen.

19 oktober 2021 om 13:25

Erop vooruit gegaan in Nice? Financieel ja… als Rosario achter je staat en altijd basis heeft zegt genoeg over het niveau van Nice! Dat is niveau wissel bij psv en typisch genoeg heeft Rosario nooit van az gewonnen!

Volledig uit beeld bij oranje! Lekker in de middenmoot etc… ipv Europees voetbal en de man zijn bij az!

19 oktober 2021 om 14:24

@shenkie, wat een onzin. Ligue 1 is gewoon een betere competitie en Nice staat 4e en heeft de afgelopen jaren ook genoeg Europees gespeeld

19 oktober 2021 om 15:33

Isco24, dan vergeet je ook even dat Raiola een commissie van tien miljoen ving bij de transfer naar Dortmund. Nu wordt er wederom gesproken van een commissie van tientallen miljoenen. Dit is het businessmodel van die man. Zoveel mogelijk transfers maken. Het maakt hem niet uit of een speler slaagt of mislukt. Wel dat een speler veel transfers maakt. Je haalt zelf Zlatan aan. Bij hoeveel clubs heeft Zlatan gespeeld? Of Balotelli? Die laatste is overal mislukt maar maakt toch steeds mooie transfers. Ook lekker voor de stabiliteit van zo'n speler. En dan heb je de mislukte spelers zoals Kluivert, Toivonen,... die ook veel transfers maken. Kortom, het maakt Raiola geen reet uit of een speler slaagt of mislukt.

19 oktober 2021 om 16:20

Dat is een aanname die jij zelf doet op basis van een onderbuikgevoel. Hij denkt juist wel aan zijn cliënten. Dat blijkt in alles, de loyaliteit naar Raiola en zijn totale aantal grote spelers onder hem. Dat hij zelf tientallen miljoenen verdient klopt,
Maar dat doen Jorge Mendes en Jonathan Bennet ook. Laatstgenoemde pakt zelfs 2x zoveel als Raiola, maar zodra Raiola hier genoemd wordt, krijg je lui zoals jij die op basis van gevoel een oordeel velt over iemand. Nog even over die Bennet.. Heeft hij Bale dan niet verpest?

19 oktober 2021 om 09:11

Alsof het op het moment dat Simons vertrok mogelijk was te voorspellen dat Barcelona twee jaar later zo goed als failliet was en daardoor alleen maar jeugd de kansen moest geven. Op het moment dat hij vertrok was het niet eens zo een slechte keuze aangezien er bij PSG ook al heel wat is doorgebroken (niet bij PSG zelf maar wel bij andere teams).

En weer een carrière van een jonge speler die door Raiola wisselt van club zodat die laatste er zelf beter van wordt.

19 oktober 2021 om 08:52

Jij was bij de onderhandelingen aanwezig begrijp ik? Heeft die Simons echt een blaffer tegen zijn hoofd gezet zodat die is gezwicht? Of hoe heeft die Simons overgehaald? Aan een stoel vast gebonden en pas drinken gegeven toen die beloofde om te tekenen? Ik ben zeer benieuwd. Wil nou wel eens weten welke praktijken Mino toepast, want schijnbaar zijn er hier heel veel ervaringsdeskundige als ik het moet geloven.

haha ja nu merk je pas wat je had en wat je weg hebt gedaan, met zijn volle verstand een contract bij PSG getekend, dat hij geen tot weinig kansen zou krijgen dat was vooraf al wel duidelijk, nu moet ie wachten tot zijn contract afgekocht wordt door een andere club of hij moet zijn contract uitdienen om daarna weg te komen. maar dan moet ie nog gewoon even geduld hebben.

Is dit mannetje nou eigenlijk echt goed? Kan me nog herinneren dat ie als 12 jarige al beter zou worden dan Cruijff, maar nu is ie 18, met nog steeds dezelfde fysiek als toen hij 12 was en heb ik hem nog nooit zien spelen.

19 oktober 2021 om 09:20

Haha we zijn in Nederland erg goed om jonge spelers flink op te hypen. Dit lijkt soms ook zo'n geval. Ik krijg bij hem altijd het idee dat hij mede door zijn uiterlijk, miljoenen volgers op instagram, Nike contract etc. erg opgehemeld wordt. Hij zou best goed kunnen voetballen, anders kom je niet in de jeugd bij Barca en PSG terrecht, maar het zou me niet verbazen als hij op zijn 24e bij een club als Utrecht, Vitesse of Twente speelt.

19 oktober 2021 om 10:21

@lr17

Hij weerd gehyped omdat hij toch in de jeugd paar keer gekozen was tot beste speler.

Er wordt altijd gezegd dat Riaola het beste heeft voor zijn spelers in termen van financieën maar ook club voor speeltijd etc... Dachten Raiola en Simons echt dat die op 18 jaar zou mee mogen doen met een ploeg die alles moet winnen? Nogal naïef of waarschijnlijk verblindt door het geld en de hype. Simons zal de realiteit voelen na al die jaren hype door social media etc. Er zijn er heel veel hem voorgegaan. Als hij komende 2-3 jaar ergens niet voor speeltijd kiest zal het moeilijk worden voor hem.

Wat een grap en wat zal Mino voor lul hebben gestaan 🤭 clubs zijn volgens mij helemaal klaar met Mino.

19 oktober 2021 om 09:22

Dat denk jij...

Als je ziet wat voor spelers raiola in zijn stal heeft nog.. dan kunnen ze niet om raiola om

19 oktober 2021 om 12:17

Zou een club als Ajax niet gewoon zelf 5 ''betrouwbare'' zaakwaarnemers in dienst kunnen nemen waaruit spelers dan mogen kiezen als ze willen komen. Willen ze daar niet aan meewerken en toch bij Raiola dat is ook prima maar dan zoek je maar een andere club! Of zou dit onmogelijk zijn? Ik zou zelf nooit zo'n gluiperd mee laten profiteren van mijn geld eerlijk gezegd. Als je zelf heel goed bent heb je Raiola ook helemaal niet nodig dan kan zelfs je oma de onderhandelingen doen.

19 oktober 2021 om 14:19

@schijntrap, natuurlijk kan dat niet. Iedere rechter maakt hier gehakt van

19 oktober 2021 om 17:04

Het is echt een manipulator eerste klas, dat is wel duidelijk. Maar bepaalde clubs lopen gewoon met hem weg hoor. En ja hij brengt spelers individueel veel maar manipuleert ze ook aardig. Zie Brobbey, zie deze Simons, zie Donnarumma zelfs. Milan verlaten voor Psg olie centen agh en dat je dan als jonge topkeeper in de 5e of 6e competitie van de wereld wil spelen zeg, absurd. En ook Gravenbergh die voorzichtig is met zijn contract bij Ajax. En wat hadden deze jongens allen gemeen? Ze waren spelers van de club, uit de jeugd gekomen en die manipuleert hij zo enorm. Laat ze denken je wordt niet goed genoeg gewaardeerd. Kijk maar naar spelers die gekocht worden, die verdienen zoveel meer dit en dat. Tsja Brobbey zal nu vast super blij zijn bij Leipzig uhm!

Waarom wil zo'n jongen bij PSG of Barcelona doorbreken? Die kans is niet groot, al helemaal niet bij PSG. Waarom gaat hij niet gewoon voor speeltijd bij een mindere club?

19 oktober 2021 om 10:09

omdat die mindere clubs geen miljoenen salaris betalen voor hem

Ik zie iedereen hier wel zeggen dat barca hem niet terug moet nemen omdat hij toendertijd weg is gegaan maar is hij wel zo goed? Hij speelt eigenlijk al zijn wedstrijden voor hrt 2e elftal en als hij efht zo goed was speelde hij wel. Hij heeft jn ieder geval zijn lengte en fysiek niet mee voor de hedendaagse top.

19 oktober 2021 om 10:27

@psvheidje

"hij speelt eigenlijk al zijn wedstrijden voor hrt 2e elftal'

Volgens mij heeft PSG geen 2e elftal. Hij speelt zijn wedstrijden nog steeds voor PSG onder de 19.

Dit was echt grootste fout van hem. Ipv dat hij nu 1 of 2 seizoen Barca B gespeeld heeft tegen volwassenen, zit hij nog tegen leeftijdsgenoten.

Zijn contract loopt eind van dit seizoen af. Ik denk dat die jongen niet te hoog moet mikken, nu hij paar jaar verloren heeft.

Zou een subtopper zoeken die veel speeltijd geeft aan jeugd en daar vol gaan voor de ontwikkeling.

Ben wel een beetje moe van hoeveel aandacht deze jeugdspeler krijgt... Zelfs voor de eredivisie op dit moment nog niet goed genoeg, om waar dan ook in de basis te staan.

Tja lijkt mij volkomen logisch dat Barcelona hem niet terig wil. Hij is op een vervelende manier weggegaan en andere spelers hebben hun kans gepakt bij Barcelona. Dit is ook weer zo'n jongen die leuk kan voetballen maar straks gewoon bij Telstar op het veld staat.

Gevalletje dollartekens in de ogen gehad en daar achteraf spijt van.

Hij wilde bij Barca een van de best betaalde spelers worden van de jeugdopleiding. Ook wilde hij een lichting doorgeschoven worden. Barca vond Pedri en Gavi grotere talenten. Tot nu toe heeft Barca het een keer helemaal goed gezien. Hopelijk voor Simons kan hij het ongelijk van Barca bewijzen. Al zal dat lastig worden als jij in de onder 19 van Paris speelt, op de bank zit bij Oranje -19 en je voormalige concurrenten in het 1e van Barca en in de nationale ploeg spelen. Hopelijk gaat hij een goede keuze maken in de toekomst om toch profvoetballer te kunnen worden/blijven.

Tja, bij die megalomane clubs moet je niet verwachten dat je aan speeltijd toe komt. Laat je maar verhuren denk ik dan. Clubs genoeg, nu alleen op goede begeleiding en speeltijd selecteren. Doe s als Odegaard ofzo

Leuk voetballertje dat het niet gaat redden in de top, daar is hij te zwak voor. Hij had altijd bij Barca moeten blijven en mag nu hopen bij een Heerenveen aan de slag te mogen. Dat soort clubs die wel willen voetballen zijn ideaal om je verder te ontwikkelen en dat zijn de keuzes die hij nu moet maken. Langer bij PSG blijven of elders in de top waar je een paar minuten per seizoen gaat krijgen is niet logisch.

Zelf gezocht. Had je een paar jaar geleden maar voor het sportieve moeten kiezen ipv het financiële. Nu wenen omdat uitkomt wat iedereen kon zien aankomen. Weinig minuten. Kaartje van Eeuwig talent komt dichterbij!

Als dit klopt, is dat toch het derde Nederlandse talent uit zijn stal in zeer korte tijd dat ontevreden is met de samen uitgestippelde weg. Misschien leidt dat er toe dat de nieuwe talenten wat minder snel met hem in zee gaan en wat langer bij hun jeugdclub blijven hangen, zou mooi zijn.

Kan beter voor een Nederlandse club gaan, als hij echt zo goed is zou hij hier wekelijks kunnen spelen

Tsja, dat had je je moeten bedenken voordat je belachelijke eisen stelde en voor het geld naar PSG vertrok. Geweldig dat Barca hier niet op ingaat. Ons middenveld bulkt van het talent en overal binnen de club gonsde het dat Simons gestagneerd was in zijn ontwikkeling. Lekker bij PSG blijven!

Als ik dit zo lees dan moet ik denken aan Brian Brobbbey, die kennelijk in een soortgelijke situatie zit. Ze laten zich door Raiola aanpraten dat ze een stap naar een andere club moeten maken, Raiola strijkt zijn centjes op en de spelers in kwestie blijken het even later niet naar hun zin te hebben. Zo schijnt Simons dus terug naar Barca te willen en Brobbey terug naar Ajax. Het zijn ook nog maar ventjes van no g geen twintig jaar. Raiola beweert wel altijd dat hij hoe dan ook eerst naar het belang van de spelers die hij begeleidt kijkt, maar mag ik daar mijn vraagtekens bij zetten ?

Als je nu spreekt over een hype is het deze speler wel.
OK is maar 18. Maar echte toppers, zoals ze hem hype, zijn dan al vaste waarde in hun ploeg. Moet gewoon naar plek waar hij speelt.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Paris Saint-Germain

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
2.OGC Nice2614
4.RC Lens257
Voor de complete stand: Ligue 1
SpelersPositieW
G. WijnaldumMiddenvelder130
K. MbappéAanvaller137
M. IcardiAanvaller113
L. MessiAanvaller61
K. NavasKeeper90
Sergio RicoKeeper10
Voor de complete selectie: Clubpagina Paris Saint-Germain.

In de wandelgangen

Vrijdag 26 november
Chelsea heeft Nicolás Tagliafico op het oog als vervanger van de langdurig geblesseerde Ben Chilwell. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren