Veronica Inside kraakt ‘uitvinderstaal’ van Ten Hag: ‘Je weet niet wat je zegt’

Maandag, 18 oktober 2021 om 23:46Jeroen van Poppel • Laatste update: 23:49

Johan Derksen en René van der Gijp maken in Veronica Inside gehakt van een aantal uitspraken van Erik ten Hag. De trainer van Ajax wilde in aanloop naar de Champions League-kraker tegen Borussia Dortmund niet te veel focus leggen op diens sterspeler Erling Braut Haaland. "De trainer van Ajax zei dat hij hoopte dat Haaland erbij is, omdat ze de strijd willen aangaan met de beste spelers", parafraseert Derksen.

"Dan denk ik: je weet niet wat je zegt. Borussia Dortmund en Noorwegen zijn twee keer zo sterk met Haaland", aldus Derksen, die bijval krijgt van Van der Gijp. "Dat is uitvinderstaal", zegt de voormalig rechtsbuiten. "Dat is iets anders willen zeggen dan de rest. 99,9 procent van de mensen zegt: ‘Laat die Haaland lekker geblesseerd zijn.' En hij zegt dat hij hem er liever bij heeft."

Op de persconferentie van maandag ging Ten Hag ook in op de uitdagingen die hij ondervindt met de belastbaarheid van zijn spelers. "Je hebt drie groepen", aldus de coach van Ajax. "Een groep internationals die alles spelen, dat is perfect. Maar die worden wel overbelast, in een hele korte periode moeten ze drie of vier interlands spelen. Dan heb je een groep internationals die niet alles spelen, zij worden onderbelast. Dat is vervelend. En dan heb je nog een kleine groep die achterblijft, die je ook niet goed kunt belasten, want we hebben geen weerstand op de training. We trainen met een kleine groep of met jongens die minder zijn."

Ook die uitleg gaat er bij Derksen niet in. "Je krijgt dan vervolgens weer een theorie van zo’n man dat hij zegt: 'Ja, het is moeilijk als ik spelers moet afstaan aan nationale elftallen.' Dat spelers onderbelast of overbelast worden, dat er met de spelers die zijn achtergebleven niet getraind kan worden. Dan denk ik: houd eens je mond met dat gezeur. Ze zijn trainer van Go Ahead Eagles en dan wil je naar een grote club. Je weet wat er bij een grote club gebeurt en dan gaat hij daar weer lopen zeuren..."

"Je weet dat wanneer je trainer van Ajax bent, tijdens de interlandperiode al je spelers weg zijn", vervolgt Derksen. "Ze zitten altijd te zeuren over overbelasting, maar dan is er maar één oplossing: de trainingen moeten minder hard, dan moet hij die jongens een dag laten relaxen. Maar nee, dat kan zijn ego ook weer niet aan. Want hij moet de hele dag staan schreeuwen tegen die gasten. Dan denk ik: ga weer bij Excelsior werken, dan heb je die problemen niet."Gerelateerd

Meer sportnieuws

37 reacties (laatste reactie door funkyg)

Is toch niet zo raar dat je als trainer wilt winnen van Dortmund met hun beste speler die gewoon fit is,dan zie je meteen als ploeg waar je staat..

18 oktober 2021 om 23:45

Doe dat maar in de tweede wedstrijd. De punten zijn nu nog broodnodig en er zou zomaar twee keer verloren kunnen worden waarna het nog vrij spannend kan worden. Dat scheelt toch de mogelijke miljoenen en topaffiches die wachten in de knock-outfase.

18 oktober 2021 om 23:46

Geloof me, Ten Hag heeft liever dat Haaland er niet bij is. Niks waar je als ploeg staat, er moet gewoon gewonnen worden. Verder kraamt Johan wel veel onzin uit.

19 oktober 2021 om 00:05

Nee, je wilt gewoon winnen en met hun beste speler eruit gaat dat net wat makkelijker.

19 oktober 2021 om 00:35

Er is geen trainer op deze hele aardkloot, die stiekem of niet stiekem heel die Haaland liever niet eens tegen komt in de hele Europese campagne, een fenomeen die echt het verschil maakt.

19 oktober 2021 om 09:14

@fanaticus ik denk dat er aardig wat trainers Haaland graag tegen komen, dat betekent tenminste dat ze CL spelen ;-)

19 oktober 2021 om 06:51

Precies, wat moet hij dan zeggen, “Liever geblesseerd”.. Met andere woorden, we zijn bang voor Haaland. Ik kijk al jaren niet meer naar die show aangezien ik hetzelfde gevoel er van krijg als kijken naar het nieuws. Het is allemaal een bak ellende. Negativiteit en leedvermaak verkoopt. Mensen houden daar van.

Vind het anders best duidelijk uitgelegd door ons Guardiola protégé

19 oktober 2021 om 09:15

klopt, maar ik ben het niet echt met hem eens.

Alweer zulke uitspraken waarvan ze hopen de kranten mee in te belanden. Ten Hag wilt gewoon met zijn beste Ajax tegen het beste Dortmund spelen. Het is niet gek wat Erik zegt, want je kan gelijk kijken waar de verbeterpunten liggen na zo een wedstrijd. Derksen die moet je niet serieus nemen. Vd gijp ook niet

19 oktober 2021 om 00:08

Het interesseert ze echt geen reet of ze de kranten halen, voetbalzone maakt er een artikel van en noemt het zelfs 'gehakt' van maken.

19 oktober 2021 om 01:15

Dat dus sensatie rond Veronica Inside is klikvoer

Wie neemt Derksen en Gijp überhaupt nog serieus? Jan Boskamp zei het vanavond al tegen Derksen: “er valt met jou niet te discussiëren als het om voetbal gaat”. Volkomen terecht wat mij betreft, dat geldt ook voor de andere tafelheren.

19 oktober 2021 om 01:57

Viel mij ook al op ja. Ik denk dat de meeste op dit forum VI niet kijken voor de inhoudelijke analyses, maar ik heb laatste tijd medelijden met Jan Boskamp. Een echt voetbaldier dat houd over het spelletje te praten en wanneer dat aan tafel gebeurt, duurt het niet lang voordat dat met een domme grap van Wilfred of onjuiste informatie van Johan of Rene wordt onderbroken.

19 oktober 2021 om 06:49

Stom programma. Het valt me op dat Johan altijd een dwarse mening heeft. Het is nooit goed. Vind altijd wel iets om over te zeuren.

19 oktober 2021 om 07:18

Vond dat heel lang best leuk dat dwarse, maar ik ben ook afgehaakt inmiddels. Het is zo voorspelbaar, gaap.

19 oktober 2021 om 07:51

Hetzelfde geldt voor Hans. Een beetje een vreemde eend ook, maqr zo nu en dan komt er in ieder geval wat zinnigs uit. Hij wordt ook altijd onderbroken. Bloedirritant programma is het wat dat betreft. Vooral als je ziet dat Derksen alle tijd krijgt om zijn infantiele meninkjes te ventileren.

Ik vind anders dat ten Hag prima verwoord hoe het zit met de internationals. Dat is verder helemaal geen gezeur, maar gewoon een constatering. Maar goed voor de rest zal Derksen in dezelfde uitzending Schmidt wel een zelf ingenomen ijdeltuit hebben genoemd, van Gaal een megalomane gek, Henk de Jonge een dorpsidioot, Nijhuis de beste scheidsrechter van Nederland, Advocaat de beste trainer die Nederland ooit heeft gezien en Valentijn Driessen de best ingevoerde journalist van Nederland, what's new....

Niks mis mee wat Ten Hag zegt.
Je wilt weten waar je als club staat qua verhoudingen en dan wil je tegen de sterkste opstelling spelen.
Alleen maar goed om de ontwikkeling van je spelers te toetsen

Wie neemt die gasten van VI nog serieus?

Het word tijd dat Johan Derksen tegen zichzelf in bescherming word genomen, en van tv word gehaald.
Wat een onzin kraamt die man uit zeg.
Ik zou weleens willen weten of hij het normaal vind, als, tijdens de uitzending iedereen bier naar hem gaat gooien.
En dan ook bier met urine erin!
En hett is prima dat hij in corona geloofd, maar, om daar elke keer weer zo te koop mee te lopen om zijn gelijk te halen, is voor mij ook niet nodig.

19 oktober 2021 om 06:08

Leuk dat je zegt dat hij onzin uitkraamt en net dat ene valide punt eruit haalt. Het zou voor het niveau van voetbalzone best fijn zijn als hij stopt maar helaas is het tegendeel waar. Ze maken een dagelijkse talkshow vanaf komend jaar...

19 oktober 2021 om 08:14

Het is natuurlijk ook onzin om een talkshow te vergelijken met een voetbalwedstrijd wat betreft gooien van bekers bier. Daarmee praat ik het gooien van bekers bier niet goed, maar het wordt allemaal zo overdreven. Daarnaast mag hij wat mij betreft zo vaak mogelijk over corona hebben, want hij heeft 9 van de 10 keer gelijk als het daar over gaat.

Als je een keer met ajax de halve finale van de CL haalt mag je best uitvinderstaal gebruiken hoor. Dan ben je gewoon een uitvinder! Nog los daarvan zijn de uitspraken van Ten Hag nieteens heel gek. Natuurlijk zeg je niet dat je liever niet tegen Haaland speelt als hij er wel is.

19 oktober 2021 om 07:12

Uitspraken vaan Johan daarentegen..... Internationals maar xtra rust geven. Om ten Hag af te branden dat hij Antony al rust gaf tegen Utrecht ivm de interlands die eraan kwamen. Nog maar te zwijgen over het ontbreken van de spelers tegen Heerenveen. Ten Hag loopt gewoon risico op puntenverlies dankzij die interlands, waarbij inmiddels echt de grenzen worden opgezocht. Wordt tijd dat de spelers bij Ajax alla Gakpo na een wedstrijdje licht geblesseerd zijn, terug naar de club komen om topfit de competitie te hervatten.

19 oktober 2021 om 07:50

Eens betreft de interlands, dat kan simpelweg niet meer zo in de toch al overvolle voetbalkalender.

Echter wat je zegt over Gakpo slaat weer helemaal nergens op en is gewoonweg vermoeiend. De beste man is gediagnostiseerd met een hersenschudding waarvoor een protocol is gevolgd, zowel bij PSV als het Nederlands Elftal. Daarna is hij fit genoeg verklaard door de medische staf.

Al dat gehuil over het faken van blessures om fitter bij de club terug te keren, puur omdat hij toevallig een PSV shirt draagt is behoorlijk kinderachtig. Als het Klaassen of Berghuis was geweest had je niet zo gereageerd.

19 oktober 2021 om 10:03

@ninjakai

"uitspraken vaan Johan daarentegen..'

Zijn uitspraken dateren nog uit de jaren '60. Volgens mij komt hij nog steeds met uitspraken als je hoeft niet altijd vol te gaan voor training. Kijk de Engelsen. Gewoon avond ervoor nog liters bier en dan vol gas in de wedstrijd.

Ik weet dat heel lang geleden Derksen een scheidsrechter cursus volgde om de regels beter te begrijpen, zodat hij weet waar hij over praat.
Goed punt, maar waarom denkt hij kennis te hebben van het fysieke gedeelte? Arbeid vs rust, belasting. Dit is ook een vak apart. En zonder data kan je helemaal niets over zeggen.

19 oktober 2021 om 10:00

@arnoiut

"als je een keer met ajax de halve finale van de CL haalt mag je best uitvinderstaal gebruiken hoor. Dan ben je gewoon een uitvinder! Nog"

Niet alleen dat, zijn teams zijn fysiek altijd fit. Zelfs na zware CL wedstrijd zie je Ajax in het weekend weer vol voor gaan. Veel druk zetten, gelijk bal veroveren.

19 oktober 2021 om 11:29

Mijn punt was vooral dat Erik ten Hag en de ajax staf zo ongeveer alles weten over fitheid en hoeveel een speler kan hebben en dat de heren daar aan tafel nergens echt iets van weten op dit gebied. Het slaat nergens op om inhoudelijk ergens echt iets van te vinden zonder dat je er echt iets van weet. Als ze het nou in de reacties van voetbalzone doen dan snap ik het nog maar 2 keer per week live op Tv...

Ten Hag zegt niks raars. Als hij had gezegd dat hij liever niet had dat Haaland erbij was dan was het een ziele piet geweest en een lafaard. Sneue figuren beginnen het te worden. Blijkbaar snappen ze gewoon niet wat Ten Hag zegt. Hem belachelijk maken scoort blijkbaar beter.

Johan Derksen; "Hou toch op met je gezeur". Dan denk ik, hou lekker zelf op met je gezeur. Jullie "journalisten" zeuren en zeiken om alles, om vervolgens zelf zo'n uitspraak te doen.

In dit geval zegt Ten Hag idd niets raars.....natuurlijk heeft hij liever geen Haaland erbij, maar dat ga je toch niet verkondigen in een interview. Je wilt je spelers scherp stellen en uitgaan van eigen kracht. Uiteraard wordt er intern wel afspraken gemaakt om Haaland aan de ketting te leggen.

Ten Hag is een vakman. Vd Gijp en Derksen dorpskroegmannetjes. Ik kijk VI nooit meer. Afkraak tv

Er is toch niets vreemds aan wat Ten Hag zegt over drie groepen? Er is een onevenredige verdeling qua belasting en dat moeten hij en zijn staf opvangen door een modus daarvoor te vinden. Dat Derksen dat gelijk belachelijk maakt met de sneer dat hij dan maar Go Ahead moet gaan trainen, zegt meer over zijn inzicht in de materie dan over Ten Hag. Het programma gaat me steeds meer tegenstaan. De als een jonge juffrouw over zijn eigen ongein giechelende Van der Gijp en de wijsneus Derksen die met een stalen gezicht steeds meer onzin uitkraamt. Ik haak ook maar af bij dit programma, dat ik eens leuk vond.

Om Ten Hag te begrijpen moet je verstand hebben van het trainersvak..vakmanschap heet dit...dat hebben deze 2 heren van VI duidelijk niet..zeuren en afzeiken dit is duidelijk op het moment hun "VAKMANSCHAP "

Ja en als Ten Hag had gezegd dat hij het niet erg had gevonden dat Haaland er niet bij was geweest dan had hij daar weer kritiek over gekregen. Maw hij kan het toch niet goed doen, want als ze op hem willen zeiken dan verzinnen ze wel iets om over te zeiken.

Sukkels, gewoon pure afgunst van beide heren van VI naar een succesvolle trainer toe. Altijd moeten ze Erik hebben. Dan weet je ook weer hoe serieus je die twee moet nemen: NIET.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax3040
2.PSV3013
3.Feyenoord2818
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
R. GravenberchMiddenvelder131
S. HallerAanvaller139
D. TadićAanvaller135
S. BerghuisAanvaller125
David NeresAanvaller123
D. KlaassenMiddenvelder102
R. PasveerKeeper100
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.

50 fans
Coach, 51 jaar
SeizoenClub
2018- Ajax
2015-2017 FC Utrecht
2013-2015 Bayern München II
2012-2013 Go Ahead Eagles
1996-2002 FC Twente

In de wandelgangen

Vrijdag 26 november
Chelsea heeft Nicolás Tagliafico op het oog als vervanger van de langdurig geblesseerde Ben Chilwell. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren