Ralf Seuntjens woedend op Bas Nijhuis: ‘Schande, het is één vieze streek!’

Maandag, 18 oktober 2021 om 23:04Jeroen van Poppel • Laatste update: 23:45

Ralf Seuntjens voelt zich zwaar bestolen door Bas Nijhuis. De spits van NAC Breda zag tegen FC Volendam (1-0 verlies) een ogenschijnlijk zuiver doelpunt afgekeurd worden en haalt genadeloos uit naar de arbiter. "Het is een schande, het gaat nergens over", aldus de woedende Seuntjens.

Seuntjens liet op ongeveer zes meter van het doel een hoge bal op zijn hoofd vallen, terwijl FC Volendam-doelman Filip Stankovic mistastte. Hoewel Seuntjens nauwelijks iets te verwijten leek, keurde Nijhuis de goal af. "Het gebeurde buiten de vijf meter, dan kun je het duel aangaan", vindt Seuntjens tegenover ESPN. "Ik spring niet eens. Ik doe eigenlijk niks. Ik sta, hij valt op mijn hoofd en hij valt binnen.

Volgens Seuntjens past het besluit ook niet in de manier van fluiten van Nijhuis. "Het is een schandalige beslissing. Hij laat alles doorgaan, ik zit overal onder de krassen. Daar fluit hij dan niet voor..." De routinier denkt dat Nijhuis zich liet leiden door zijn assistent-scheidsrechter. "Hij staat er hier veel beter voor, hij keurt hem goed. De grensrechter vlagt terwijl er zes man tussen staan."

Het had volgens Seuntjens geen zin om hem daarop aan te spreken. "Na de goal kun je hem niet meer aanspreken. Dan loopt hij weg. Dan is hij niet meer aanspreekbaar. Het slaat nergens op. Wat ik heb gezegd? Ik heb niks tegen hem gezegd, want hij loopt gewoon weg. Het is een schande, één grote teringzooi." Ook na afloop sprak Seuntjens de arbiter niet meer. "Wat ik na afloop doe? Je bedankt het publiek, en dan zitten ze al in de kleedkamer. Dus ja, je hebt er niks aan. Je kunt niks bediscussiëren, als je praat krijg je geel. Het is gewoon één vieze streek."

"Als een scheidsrechter van 24 jaar dit doet, wordt hij volgende week naar de hoofdklasse gestuurd", aldus Seuntjens. "Maar hij zal wel in de Eredivisie fluiten. Ik ben benieuwd wat Dick van Egmond (scheidsrechtersbaas, red.) gaat doen. De grensrechter overrulede Nijhuis, maar Nijhuis heeft een beter beeld van de situatie en neemt de beslissing."

De reactie van Nijhuis
Nijhuis blijft na afloop bij zijn beslissing. "Seuntjens kijkt naar de doelman en brengt de doelman uit evenwicht. Ja, overtreding", aldus de scheidsrechter, die inderdaad overlegde met zijn assistent. "We hadden zeker wel contact met de assistent. Ik keek: is het een overtreding, ja of nee? Ik zag hem wel kijken richting de doelman. Ik neigde al naar een overtreding. Toen kwam de assistent eroverheen en die zei direct van: 'Voor mij ook overtreding.' Toen was het duidelijk."


Poll

Was het een overtreding van Ralf Seuntjens?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

78 reacties (laatste reactie door wanny)

Nijhuis is ook een mafklapper. Laat altijd doorspelen en fluit hiervoor af? Keeper tast gewoon mis.

18 oktober 2021 om 23:11

Nijhuis heeft nu toch wat hij graag wil hebben. Aandacht is waar het hem allemaal om draait. Verschrikkelijke scheidsrechter en een kwal van een vent op tv. Bah

18 oktober 2021 om 23:12

Gewoon niet meer laten fluiten. Compleet ongeschikt. Hanteert zijn eigen foutieve regels en, zoals je aangeeft, doet alles voor aandacht.

18 oktober 2021 om 23:15

Klopt. Bijnaam is niet voor niets: Naaihuid

18 oktober 2021 om 23:13

Seuntjes anders ook, kijk dat interview en zit hier gewoon met plaatsvervangende schaamte. Walgelijk, wat een zure vent

18 oktober 2021 om 23:17

Ik ken Seuntjes verder niet dus geen idee. Reageert waarschijnlijk vanuit emotie. Mag inderdaad wel wat meer beheerst.

19 oktober 2021 om 05:17

Seuntjens reageert wel vaker uit emotie. Wel altijd oprecht, dus dat heeft ook wel iets

18 oktober 2021 om 23:15

Seuntjes kijkt toch echt eerst naar de keep en zet een blok. Ik vind affluiten een logische beslissing.

18 oktober 2021 om 23:16

Hij zet geen blok, de keeper springt tegen hem aan.

18 oktober 2021 om 23:22

Niet met jou eens. De keeper is al in de lucht en dan komt Seuntjes er nog aan. Een klein tikje is dan al genoeg om uit evenwicht te raken.

18 oktober 2021 om 23:26

Die keeper springt wel als een balletdanser naar de bal.

19 oktober 2021 om 01:04

Een blok?? Mag die daar niet komen dan ofzo.
Hij denkt daar komt de bal dus daar ga ik staan.
Belachelijke beslissing vd scheids

19 oktober 2021 om 02:03

@ RUIZ_FCT. Je jokt een klein beetje. Seuntjes staat op de positie, voordat de keeper de lucht in gaat. Zelfs met camerabeelden kunnen mensen het niet eens zijn met elkaar, hoe is het mogelijk. Buiten 5 meter, geen overtreding, Seuntjes heeft hier 100% gelijk

19 oktober 2021 om 06:52

En daarom wil je als keeper zijnde een knietje optillen. Dan leren dat soort figuren het wel af on onder je te kruipen als je in de lucht gaat.

19 oktober 2021 om 07:21

100% met Ruiz eens. Hoe kunnen mensen nou zeggen ‘hij staat stil op het moment’. Ja prima, misschien staat hij net 0.1 seconde stil, maar die keeper is al lang onderweg, je ziet Seuntjes overduidelijk alleen naar de keeper kijken en bovendien draait hij op het laatste moment ook nog eens met z’n rug erin. Behalve als je een voorkeur voor NAC hebt kan je toch gewoon niet ontkennen dat er wel degelijk een blok wordt gezet. Het is echt op z’n minst discutabel en daarmee vind ik de reactie van Seuntjes echt zwaar overdreven.

19 oktober 2021 om 08:00

Als ik zon knie op mij af zie komen draai ik ook om. Dit is een typische Bas Nijhuis beslissing.

19 oktober 2021 om 08:36

Seuntjes ziet hem komen en draait zijn lichaam er gewoon in als blok. Gedraagt zich vervolgens echt als een enorme kleuter, zoals wel vaker.

18 oktober 2021 om 23:16

Besef dat de scheidsrechters in de KKD geen VAR hebben hè. Op het eerste oog lijkt het ook gewoon dat Seuntjes een blok zet voor de keeper en het is randje 5. Verder ben ik het met jou en met Seuntjes eens v.w.b. Nijhuis. Het is wel lekker dat hij veel door laat gaan, maar voor het minste geringste wat je tegen hem zegt is het een kaart. Ik ben van mening dat er sneller kaarten gegeven mogen worden voor het ‘praten’ tegen scheidsrechters, maar hij overdrijft weer eens.

18 oktober 2021 om 23:18

Ik weet dat er geen VAR is in de KKD. Kijk wekelijks Emmen. De keeper springt hier gewoon tegen Seuntjes aan en valt.

18 oktober 2021 om 23:48

@Arsenallz waar kijk je wekelijks Emmen? Ik zie ze alleen maar in dat schakelprogramma.

18 oktober 2021 om 23:59

Ik ben het met je eens dat er vrij weinig aan de hand is, maar Nijhuis moet het in een split-second beslissen. En als je naar de situatie kijkt, dan heeft Seuntjes gewoon de schijn tegen. Hij staat rond de 5 en kijkt alleen maar naar de keeper

19 oktober 2021 om 06:52

Dit is juist goed. Seuntjes is niet eens naar de scheids gegaan omdat hij weet dat praten geen zin heeft. Beter dan dat eindeloze geneuzels bij de scheids altijd. Je kan veel van Nijhuis vinden, maar dit is een aspect dat ie ondertussen goed voor elkaar heeft

19 oktober 2021 om 10:04

In het stadion.

19 oktober 2021 om 10:42

sorry hoor maar dit is echt gewoon een overtreding , die Seuntjes is gewoon lomp (niet voor het eerst) zegt dat hij gewoon stil staat en de keeper tegen hem aanloopt, zo zie ik het niet . is gewoon een blok zonder dat hij voor de bal gaat .

Is Seuntjes een beetje boos.. Zonder gekheid, begrijp dat de emoties hoog zitten maar nergens voor nodig om zo gefrustreerd te reageren.

18 oktober 2021 om 23:15

Even los of het een terechte c.q onterechte beslissing is, snap je met een beetje emphatisch vermogen dat er emotie zit in zn reactie zo na de wedstrijd. Dit zijn mogelijk hele dure punten voor NAC.

18 oktober 2021 om 23:18

Oh dat snap ik volkomen. Ik zeg er ook bij dat ik zijn emoties snap, alleen hij reageert alsof hem een leven ontnomen is. Beetje too much. Voetbal blijft een gek spel, en scheidsrechters blijven mensen die fouten kunnen maken. Je kunt je emoties tonen dat is normaal, maar bij Seuntjes is het altijd alsof de hele wereld tegen hem is.

18 oktober 2021 om 23:57

Ach het is Seuntjes. Vorig jaar paar interviews gezien. Na Cambuur 0-2 nederlaag voor de Graafschap, lag het aan iedereen van de Graafschap behalve hem en dat deed hij niet 1 keer maar een paar keer. Dus neem zijn gezeur nu zonder gezien te hebben met een korreltje zout.

18 oktober 2021 om 23:53

Nijhuis lokt dit ook wel erg uit door continue zijn eigen regels te maken. Ik snap dat de frustratie jegens hem zich opbouwt bij sommigen.

19 oktober 2021 om 00:16

Vind ik onzin dat hij het uitlokt. Bij de ene scheids heb je discussies over situaties waarbij er wellicht te snel wordt gefloten, bij de ander heb je discussies over situaties waarbij wellicht wel gefloten had mogen worden. Ik vind hier dat die keeper dusdanig uit balans gebracht wordt. Seuntjes komt aanrennen en met de logge lichaam staat hij niet snel genoeg stil waardoor ze tegen elkaar aan botsen. Het ziet er wat onhandig uit, maar het is toch duidelijk te zien dat die keeper in de lucht van richting verandert door die botsing. Beetje overdreven reactie van Seuntjes, maarja hij moet zich ook een beetje laten gelden daar.

Seuntjes gaat puur en alleen voor de keeper! In de hoop dat het mag omdat het bassie is, maar Nijhuis besluit volkomen terecht te fluiten.

18 oktober 2021 om 23:19

Seuntjes staat letterlijk stil op het moment dat de keeper springt.

18 oktober 2021 om 23:26

Kom op man, je ziet toch duidelijk dat hij meer naar de keeper kijkt dan de bal. Daarnaast springt hij alleen om de doelman uit balans te brengen, want met zo'n hupje kan je nooit een kopduel aangaan, m'n oma springt nog bijna hoger dan dat. Zo als hij zelf zegt: 'ik spring niet eens' dus hij brengt hem uit balans zonder überhaupt voor de bal te gaan.

19 oktober 2021 om 02:08

Ik snap echt niet naar welke camerabeelden deze mensen kijken, stekeblind. Seuntjes staat al gepositioneerd, daarna springt de keeper. Het kan al nooit een overtreding zijn omdat dit buiten de 5 meter is

19 oktober 2021 om 06:40

Zet de beelden maar eens stil. Seuntjes weet niet eens waar de bal is, maar springt toch (voetjes van de grond), omdat hij heel goed weet waar de keeper is. Een keeper die zijn ogen niet van de bal houdt en in de lucht (!) wordt geraakt door Seuntjes. Het is niet zoals in Super Mario dat je dan nog even kunt corrigeren he?

In het veld had het twee kanten op kunnen gaan natuurlijk. Nijhuis moet in een split-second een beslissing maken (wellicht ingefluisterd dat het toch in de 5 meter was door zijn assistent?). De frustratie is wel enigszins begrijpelijk, maar die Seuntjes kan wel even wat normaler reageren. Als het andersom was geweest en Nijhuis had niét gefloten, dan was het ook een K*-scheids geweest, want het was toch een duidelijke overtreding op de keeper geweest.

19 oktober 2021 om 07:29

Haha Auba doet alsof Seuntjes daar al de hele avond op die plek staat en dan zijn wij ‘stekeblind’ terwijl elk blind paard ziet dat Seuntjes en de keeper beide onderweg zijn, waarbij Seuntjes voornamelijk zoekt naar de lijn die de keeper loopt aangezien hij alleen naar hem kijkt. Seuntjes er dan iets eerder is, alleen naar de keeper kijkt, z’n rug erin draait en geen enkele intentie heeft om die bal te gaan spelen. Als bij een doeltrap een verdediger dit bij een aanvaller op het middenveld doet wordt er ook vrijwel altijd gefloten. Zelfs als hij er al staat.

19 oktober 2021 om 09:27

Ik weet niet waar jij naar zit te kijken, maar in de video loopt hij toch echt tegen de keeper aan en staat hij zeker niet stil. Hij komt tegen de keeper tot stilstand. Hij komt volledig met zijn blik op de keeper gericht aangerend, draait nog even mooi zijn rug erin op het laaste moment, dus het is gewoon een bewuste actie ook. Geen enkele intentie om de bal te spelen, en wel doelbewust de man raken.

'ik spring eigenlijk niet', oftewel ik ga het duel niet aan en probeer enkel de keeper te hinderen. Lastig te beoordelen dit, ik zou zelf het voordeel geven aan de aanvallende partij, maar kan me ook goed voorstellen dat een scheidsrechter dit afkeurt.

Ralfie.. is niet op zunne bakkes gevallen zullen we maar lekker Brabants zeggen..
Maar t is idd wel schandalig dat zoiets gedaan wordt, en dan snap ik de emoties echt wel! Wat ik overigens niet snap, is waarom iedereen blijft door lulle terwijl er een Brandalarm afgaat.. 😂😂

Ach ja,deze kunnen we weer wegstrepen met vorig jaar,toen Mulattieri in 2 werd gezaagd in de 16 uit tegen nac. Werd ook niks tegen gedaan. En seuntjes maak wel degelijk contact vanavond binnen de 5 meter. Hij kan zich beter afvragen hoe hij volgende keer uit de achterzak van Brian Plat kan blijven🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

19 oktober 2021 om 07:22

Kijk de beelden even terug. Dan zie je dat het ruim buiten de 5m is en zoals Nijhuis in z'n interview aangeeft: dan wordt het een ander verhaal. Alleen blijft hij volhouden dat het in de 5m is, wat duidelijk niet is.

19 oktober 2021 om 08:06

Als Seuntjes het duel zou zijn aangegaan was het zeker onterecht geweest maar dat doet hij niet. Hij loopt er naar toe en draait zijn rug puur en alleen om de tegenstander uit balans te brengen. Ook als het geen keeper maar een veldspeler was geweest dan zou het terecht zijn als er zou worden gefloten. Hij gaat niet voor de bal maar voor de tegenstander.

Keepers krijgen in hun gebied veel voordeel maar hier is toch niets aan de hand

Steuntjes moet vooral beginnen met beter te voetballen met zijn clubje, want op deze manier ga je het niet redden.

19 oktober 2021 om 07:24

NAC is de gehele tweede helft beter geweest dan Volendam en verdiende zeker meer dan dit. Dat dan ook nog zo'n goal onterecht afgekeurd wordt en je mede daardoor verliest is gewoon heel zuur en ja.. Ralf is iemand die gewoon niet graag verliest om het maar zacht uit te drukken.

Schandalige scheids die veel teveel in zichzelf is gaan geloven. Die man ziet een wedstrijd als zijn eigen show en het word alleen erger. Nijhuis beinvloed de wedstrijden veel te vaak. Jammer dat niemand hem tot de orde roept.

Ik hoop dat het contract van Nijhuis met de KNVB snel afloopt. Je weet gewoon niet wat je aan hem hebt. Harde schoppen, vieze overtredingen, gaat u maar door. Shirtje trekken, of commentaar op Zijne Koninklijke Hoogheid is direct geel. Ik kan hem niet uitstaan met dat schijnheilige uitgestreken cartoongezicht van m.

NAC wordt hier gewoon een 100% goal ontnomen. De keeper komt buiten het 5 meter gebied en gaat als een dronken kanarie naar de bal. Seuntjes doet helemaal niets onreglementairs. En dan zeggen hij kijkt naar de keeper, lijkt mij logisch dat je kijkt en niet met je ogen dicht het duel aangaat.

19 oktober 2021 om 07:58

Het lijkt me logischer dat hij naar de bal kijkt

Seuntjes is zoals gewoonlijk weer eens op zoek naar aandacht. Wat een irritante kerel is dat zeg. Nijhuis fluit hier overigens gewoon terecht af. Hij zet een blok tegen de keeper.

19 oktober 2021 om 07:26

@Benzema. Als je met je ogen dicht kijkt dan snap ik jouw reactie. Seuntjes zet helemaal geen blok de keeper komt naar hem toevliegen en is al totaal uit balans. Een vliegende tackle laat hij doorgaan en dit fluit hij af, waardeloze kerel en scheidsrechter.

Wat Seuntjes allemaal roept gaat toch ook nergens over. Ik snap dat het na de wedstrijd nog erg zuur is maar dan moet je je misschien niet laten interviewen. ''als een 24jarige dit doet word hij naar de hoofdklasse gestuurd. Ben benieuwd wat van Egmond gaat doen'' Hij verwacht dus eigenlijk een straf voor Nijhuis.

Seuntjens is altijd zo’n verongelijkte jankerd. Voelt zich als Ronaldo terwijl hij een modale KKD speler is. Volledig terecht afgekeurd, Seuntjens kijkt naar hem en zoekt m op.

Ik moet zeggen dat Ralf uitstekend anticipeert met zijn actie. Hij ziet de keeper komen en draait er vakkundig met zijn kont in waardoor de goalie uit balans raakt. Dit wordt ook (terecht) afgefloten bij het springen om de bal bij kopduels. Prima beslissing van Bas.

Toch begrijp ik Seuntjens wel, Nijhuis liet gisteren heel erg veel doorgaan en dan fluit hij wel hiervoor terwijl het ook een fout van de keeper is. Deed denken aan de goal van Feyenoord tegen NEC, Linssen gaat ook voor de man, scheidsrechter fluit niet. Goedkeuren had gisteren meer in lijn geweest met zijn fluiten. Ik dacht, er ligt een pondje paling klaar.

Snap eerlijk gezegd niet goed de discussie....terecht afgekeurd. De emotie spreekt. Anderzijds het scheidsrechterskorps fluit de ene keer wel, andere keer niet, geen beleid. Voorbeeld o.a. bij Twente met Jochem Kamphuis die de hele wedstrijd laat ontploffen, die zelfs een rustig kinderfeestje in een vechtpartij kan ontaarden. Zo bij nog veel meer wedstrijden. De emotie snap ik dus wel van Steuntjes. te warrig optreden heden ten dage door de scheidsrechters.

Eerste helft. Iemand van Volendam raakt speler met noppen een nac speler in de hals. Geen kaart. Vitesse spits tegen Feyenoord thuis? Rood. En hij raakte hem niet? Ik snap er niks meer van.

Je kan hen geven. De keeper hangt al in de lucht als Seuntjes in komt waardoor hij uit balans wordt gehaald

Op de middenlijn zou Bas hier nooit voor fluiten.

19 oktober 2021 om 11:47

Klopt. Maar in dit geval gaat het om bescherming van de keeper

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

NAC Breda

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
10.NAC Breda233
11.Jong PSV22-1
Voor de complete stand: Keuken Kampioen Divisie
SpelersPositieW
R. SeuntjensAanvaller179
Q. TavaresAanvaller10
R. KortsmitKeeper00
N. OlijKeeper170
R. LigeonVerdediger100
M. AdilehouVerdediger91
Voor de complete selectie: Clubpagina NAC Breda.

4 fans
Aanvaller, 32 jaar

In de wandelgangen

Maandag 29 november
Orkun Kökçü wordt al een aantal weken gevolgd door drie Europese clubs. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren