Derksen laakt boycot: ‘Dommer dan deze mevrouw bestaan ze niet’

Dinsdag, 19 oktober 2021 om 14:49Jeroen van Poppel • Laatste update: 14:49

Johan Derksen haalt maandagavond in Veronica Inside hard uit naar Sandrina Hadderingh. De hoofdredacteur van Omroep Gelderland heeft besloten geen verslaggevers meer te sturen naar voetbalwedstrijden, nadat zondag een journalist van de omroep werd aangevallen door een NEC-supporter. Derksen begrijpt helemaal niets van die beslissing.

Na afloop van de wedstrijd tussen NEC en Vitesse (0-1) braken buiten het Goffertstadion rellen uit. Daarbij werd een journalist van Omroep Gelderland aangereden door een boze fan op een scooter. "Het is heel bitter, maar we blijven vanaf nu weg bij voetbalwedstrijden", verklaarde Hadderingh maandag. "Het is onmogelijk om buiten het stadion verslag te doen van gebeurtenissen. We overwegen aangifte en doen zeker melding bij Persveilig."

Volgens Hadderingh is haar besluit niet alleen op het incident in Nijmegen gebaseerd. "Het lijkt of bedreigingen bij ons vak horen, maar dat is natuurlijk onzin. Onze mensen moeten veilig hun werk kunnen doen en dat kan vandaag de dag op veel plekken niet meer. We hebben nu al verschillende incidenten meegemaakt bij protesten en voetbalwedstrijden en we gaan onze mensen er niet langer aan blootstellen."

Derksen haalt in een reactie hard uit naar Hadderingh. "Die mevrouw koketteert met het feit dat ze dertig jaar in de journalistiek zit. Nou, ik vijftig jaar, maar dat wil niet zeggen dat ik geen domme dingen zeg. Maar dommer dan mevrouw Hadderingh bestaan ze niet. Er was namelijk een supporter met een capuchon op een scootertje over de voet van een journalist van Omroep Gelderland gereden. Ze heeft nu besloten dat ze haar journalisten en cameramensen daar niet meer heen stuurt, want ze kan niet instaan voor de veiligheid... Dan denk ik: Mevrouw Hadderingh, word eens wakker, trut dat je bent. Wat denk je van de actualiteitenrubrieken, die camerateams en verslaggevers naar alle oorlogsgebieden van de wereld sturen?

Derksen lijkt het incident te bagatelliseren. "Er is een NEC-supporter over de voet van een verslaggever gereden! Het is een schande, daar gaan we nooit meer filmen! Ook niet als er protestdemonstraties zijn, dan gaat ze ook niet meer filmen... Ik zou dan zeggen als Raad van Commissarissen: 'Mevrouw Hadderingh, ga jij eens een ander baantje zoeken, met je gewauwel.'"Gerelateerd

Meer sportnieuws

174 reacties (laatste reactie door jellede jong)

En wat is dit dan weer voor een reactie van Derksen? Ik kan snappen dat mensen bij een dergelijke omroep er het nut niet echt meer van inzien om kleinere wedstrijden te verslaan als er geregeld accidentjes voorvallen.En die vergelijking gaat ook niet op met demonstraties en oorlogssituaties. Daar hoort het risico erbij, als voetbalverslaggever zou dat toch niet moeten zijn.

18 oktober 2021 om 22:17

Nec is voor Derksen geen klein clubje. Bij zulke grote wedstrijden moeten volop journalisten aanwezig zijn.

18 oktober 2021 om 22:40

Ik kan me niet voorstellen dat je dit als journalist laat gebeuren. Wat gaan die journalisten nu doen dan opstappen. Elke omroep heeft wel een club watcher voor de lokale clubs. Je moet daar staan waar het gebeurd. Weglopen betekent opgeven en zeggen de klootzakken winnen. Meeste journalisten houden er niet van, maar zullen de frontlinie ook niet willen missen.

19 oktober 2021 om 10:19

Het is natuurlijk de lompste manier van reageren, maar hij heeft natuurlijk wel een punt. Als journalist loopt je altijd risico, zoals een agent ook beroepsmatig een risico loopt. Daarmee praat ik niets goed, maar wat Derksen aangeeft, journalisten in oorlogsgebieden, in demonstraties en bijvoorbeeld misdaadverslaggevers weten waar ze aan beginnen. Dan lijkt mij dat een journalist die naar een zeer beladen voetbalderby gaat ook weet dat het geen pretje is, zeker niet als je verslag wil doen van een rel. Dus de vergelijking gaat voor een bepaalde mate zeker wel op. Dat Derksen dat niet op een normale manier kan brengen zegt wat over wat voor karikatuur hij is geworden voor de tv, asociaal en hypocriet. Maar soms heeft hij dan inhoudelijk wel gelijk.

19 oktober 2021 om 10:33

Ik vind niet dat je als voetbaljournalist er rekening mee zou moeten houden dat je wel eens wat idioten op je dak kan krijgen.

19 oktober 2021 om 12:32

Dat kan jij wel vinden, maar de werkelijkheid is anders. Zelfs als je naar een kerk gaat, kan je als journalist klappen krijgen of bewust worden aangereden door een kerkganger. En dan zou dat niet gebeuren bij een voetbalwedstrijd?

19 oktober 2021 om 12:56

Correct. En als ik elke week verslag moet geven over hoe het verloopt bij een kerk en ik word net niet omver gereden door een of andere idioot dan zou ik daar ook niet meer zoveel zin in hebben.

Als ze bij omroep Gelderland vinden dat de baten niet meer opwegen tegen de kosten dan mogen ze daar toch zelf mee stoppen?

19 oktober 2021 om 15:24

Misschien toch wat vaker de actualiteit volgen dan, want dit is al een tijdje aan de gang hoor dat journalisten beroepsmatig een risico lopen en niet alleen journalisten die zich in het voetbal begeven.

19 oktober 2021 om 15:27Dat mag Omroep Gelderland zelf weten, alleen ze bedienen de lezer. Door te stoppen bedienen ze helemaal niemand behalve het eigen personeel maar zoals Derksen al aangaf zijn er tal van beroepstakken waar je een beroepsmatig risico loopt en je dat van te voren ook weet. Als we dan allemaal gaan stoppen met het uitvoeren van ons werk dan ligt de halve maatschappij plat. Of moeten we dan de politie, het leger, de jeugdzorg en ga zo nog maar even door allemaal gaan opdoeken omdat de baas niet voor de veiligheid van het personeel kan instaan ?

De hele maatschappij is er altijd maar op ingericht om alle risico's zoveel mogelijk uit te sluiten en niks aan het toeval over te laten terwijl dat simpelweg gewoon niet kan, dus Derksen heeft hier volledig gelijk door te stellen dat het onzinnig geneuzel is van deze mevrouw.

19 oktober 2021 om 16:57

Dan stel ik voor dat jij journalist wordt als je toch zo hard inzit met het feit dat de lezer niet bediend wordt.

19 oktober 2021 om 10:45

@lierse1997

Het is gewoon erg makkelijk om iets te roepen. Zie zijn opmerking:

"want ze kan niet instaan voor de veiligheid... Dan denk ik: Mevrouw Hadderingh, word eens wakker, trut dat je bent. Wat denk je van de actualiteitenrubrieken, die camerateams en verslaggevers naar alle oorlogsgebieden van de wereld sturen?"

Maar waarom geldt dit niet voor hem dan? Hij boycot ook al jaren stadions om veiligheidsredenen. Best hypocriet andere af te kraken, terwijl je zelf ook bang bent voor je eigen veiligheid.

19 oktober 2021 om 15:29

Totaal debiele vergelijking gezien journalisten verslag doen op de plaats van bestemming in dit soort gevallen. Omroep Gelderland kan geen interviewtjes gaan houden vanuit huis, Johan Derksen hoeft voor zijn werk niet in stadions te zijn, wedstrijden zijn prima vanuit huis te volgen dus je vergelijking slaat kant nog wel. Overigens is het dezelfde Johan Derksen die beroepsmatig elk stadion en elke uithoek van de wereld is afgereisd toen hij nog bij VI werkte.

Ik heb Veronica insiders vroeg uitgezet. Wat heb ik me lopen storen aan die mannen.
Johan Derksen bagatelliseert het bier en urine gooien naar spelers en René vd gijp beweert dat een supporter van Lazio die oerwoudgeluiden maakt niet racistisch is.

18 oktober 2021 om 22:11

Wat was het dan wel volgens die depressieve lachzak?

18 oktober 2021 om 22:13

Dat hij gek is maar hij gelooft niet dat hij racistisch is

18 oktober 2021 om 22:40

Dat is het ook niet.
Het is : van de wijs brengen/ irtiteren/ afvallen...alles tbv de eigen club waar ook zwarten in spelen

18 oktober 2021 om 22:49

Als je iemand van de wijs wilt brengen, wilt irriteren of afvallen op basis van huidskleur dan is dat gewoon racisme. Klaar.

19 oktober 2021 om 02:36

@MartinRafter.

Je legt gewoon racisme uit. Daarom word er dus niet in dezelfde maat door fans: 'Hey witte' geroepen.

Dat zou raar zijn he niet? Dat is het nu ook al.

19 oktober 2021 om 10:26

Grappig man, mensen die kampen met depressie aanvallen. Maak het zelf eens mee en zeg het dan nog eens.

19 oktober 2021 om 11:13

Dit dus. Mensen die nooit met racisme te maken hebben gehad kunnen zich niet inleven in de ander. Oerwoudgeluiden naar een donkere persoon maken is racisme. Doe je het dan naar alle personen wordt het alweer anders

19 oktober 2021 om 12:22

Hij heeft een punt. Als je vaker Italiaans voetbal kijkt dan zou je weten dat dit elke week in elke wedstrijd bijna 90 minuten lang gebeurd.

19 oktober 2021 om 16:33

Dus omdat het vaak gebeurd is het oke? Wat is dat voor bizarre redenatie? "oh het is wel erg dat het gebeurt, maar ach het gebeurt elke week in elke wedstrijd, nou dan valt het eigenlijk wel mee". Feit dat het in elke wedstrijd gebeurt maar het juist nog 10x erger!

19 oktober 2021 om 16:52

Nee dat is het dus niet als er geen onderscheid bestaat in waarom je iemand afvalt. Racistische opmerkingen en racistisch zijn is bovendien ook nog een verschil. Het gedrag is verwerpelijk en er zijn idd veel racisten in italie, maar oerwoud geluiden hoeft niet per definitie racisme te zijn en wordt vooral gebruikt om spelers van de wijs te brengen. Met oerwoudgeluiden richting donkere spelers gaat dat makkelijk, want simpele zielen zoeken de makkelijkste oplossing. "opvatting dat mensen met een bepaalde huidskleur beter zouden zijn dan mensen met een andere kleur, gebruikt als rechtvaardiging om mensen met een andere kleur slecht te behandelen". Uit oerwoudgeluiden maken kan je niet per se opmaken dat diegene zichzelf superieur acht. Voor een rechter zal slechts oerwoudgeluiden ook geen stand houden. Maar goed maakt voor het verhaal verder ook niet uit of het racistisch of niet is, het effect is hetzelfde en deze mensen horen niet in de maatschappij thuis

19 oktober 2021 om 17:40

Doe je nou alsof je gek bent of ben je het echt? Kom op man, oerwoudgeluiden maken = racisme, want zwarten komen oorspronkelijk uit het oerwoud (althans dat is de gedachtegang). Sterk staaltje cognitieve dissonantie laat je hier zien peet34. Net als dat sissende geluiden maken tegen Ajax en vuurwerkgeluiden tegen Twente gewoon doelbewust gedrag is waarvan men donders goed weet wat het betekent. Stelletje lafbekken die hun gedrag nog gaan zitten goedpraten en bagatelliseren.

18 oktober 2021 om 22:13

@ClassonGrass:
René van der Gijp zegt niet dat het niet racistisch is hij zegt alleen dat hij niet denkt dat die man die dat doet een racist is. Hij geeft aan dat wanneer die man bij een donker iemand in de bus zit wanneer hij naar zijn werk gaat hij dan waarschijnlijk geen apengeluiden maakt. Dat in zo’n stadion alle remmen los gaan zonder ergens over na te denken. Heeft er iemand rode haren roepen die supporters ook pak die rode. Het is gewoon fout wat er gebeurt maar geef als je reageert ook even duidelijk aan wat er gezegd is.

18 oktober 2021 om 22:20

@paauwer in mijn ogen ben je een racist wanneer je, onder welke omstandigheden ook, iemand probeert te kwetsen door racistisch gedrag/opmerkingen.

18 oktober 2021 om 22:23

@paauwe ja ik heb gezien wat hij zegt. Brigadier verwoord perfect hoe ik erook tegen aankijk

18 oktober 2021 om 22:25

Letterlijke betekenis van racist:iemand die op een negatieve manier onderscheid maakt tussen mensen op grond van hun ras;

18 oktober 2021 om 22:26

Ik begrijp de gedachtegang van vdGijp wel. Ben je een racist als je 1 keer oerwoudgeluiden maakt in een stadion? Pas als je vaker dit soort gekkigheid vertoond ben je echt racist in mijn ogen.

18 oktober 2021 om 22:29

Je hebt zeker zelf geen last met racisme want anders doe je zoiets niet.

18 oktober 2021 om 22:29

@Teesboer Ben je een crimineel als je ‘slechts’ één keer een bank berooft? Of moet je je daar volgens jou redenering wekelijks schuldig aan maken, eer je die titel verdient?

Racisme is racisme. Punt.

18 oktober 2021 om 22:35

Een bank beroven doe je met voorbedachte rade. Oerwoedgeluiden natuurlijk niet, dus beetje kromme vergelijking kerel ik vind mijzelf ook geen racist als ik een keer een hele foute grap maak over donkere mensen, maar dat zal ik dan ook wel zijn?

18 oktober 2021 om 22:38

Hoe weet je dat die oerwoudgeluiden niet met voorbedachte rade is? En jij gaat oerwoudgeluiden vergelijken met een slechte grap?

18 oktober 2021 om 22:41

Er is een verschil tussen een foute mop maken en doelbewust een speler apengeluiden naar zijn hoofd gooien.

18 oktober 2021 om 22:42

Slechte grappen kunnen mensen kwetsen net als oerwoudgeluiden. Ik denk gewoon niet dat iemand uit bed stapt en denkt: vandaag ga ik eens lekker wat oerwoudgeluiden maken in het stadion.

18 oktober 2021 om 22:42

Neh, het gaat niet om wel/geen voorbedachte rade. Jij maakt in je eerste reactie onderscheid tussen structureel en incidenteel gedrag. Wat mij betreft irrelevant, omdat ‘een keer een racistische opmerking’ ook gewoon racisme is. Maar hé, agree to disagree.

18 oktober 2021 om 22:43

Yegens de eigen zwarte
: aanmoedigen en klappen
Yegens de zwarte van de tegenpartij: boeh roepen..
Maak t niet groter dan t is- alhoewel veel ' deugers' er hun minute of fame uit peuren

18 oktober 2021 om 22:48

Slechte moppen kunnen nog een niet-slechte intentie hebben. Oerwoudgeluiden doe je alleen met een negatieve intentie.

18 oktober 2021 om 23:13

En zit ook helemaal geen ene vorm van discussie in he. Rasisme is rasisme, punt. Daar kan verder geen andere gedachtevorm in bij. Natuurlijk is zo'n uitspraak rasistisch, maar ik geloof ook niet dat iemand daarmee een rasist is. Die supporters roepen Alles wat ze in hun hoofd kunnen halen om een tegenstander te krenken. En dat doen ze op uiterlijke kenmerken. Ben je dik, kaal, theatraal. Je moeder wordt erbij gepakt. Je vrouw is een hoer. Noem maar op. Ik vind het ook schandalig hoor, maar ik geloof niet dat ze met een hakenkruis vlag in de woonkamer zitten. Wat Van der Gijp zegt: ik geloof ook niet dat ze een donker persoon uit de bus jagen als het zo voorvalt.

18 oktober 2021 om 23:16

Ik bedoel, als je kijkt naar alle spreekkoren die je voorbij hoort komen. Dan zijn het stuk voor stuk schandalige teksten. Tegen Feyenoord zongen ze bommen op Rotterdam. Tegen Ajax zongen ze Hamas (maakt dat iemand meteen antisemiet?), en tegen Twente hoorde je de vuurwerkgeluiden. Stuk voor stuk schandalig, maar puur met de intentie om de tegenstander zwaar te kwetsen.

18 oktober 2021 om 23:18

Ik ben wel eens kaaskop genoemd ja, maar heb er geen last van verder.

18 oktober 2021 om 23:20

@westend
Jij noemt dik en kaal, dat is niet hetzelfde als iemand op huidkleur of religie aanvallen. Zit dergelijk verschil in.
Ben je pas een racist als iemand een hakenkruis op z’n borst heeft. Wanneer ben jij volgens jou een racist, waar ligt de grens?

18 oktober 2021 om 23:21

Ik heb het niet over last ondervinden, maar er last mee hebben om het te doen. En daar is geen tussenweg in. Als je apengeluiden roept naar iemand dan ben je niet per se een racist, maar het staat wel gewoon helemaal vast dat je geen problemen hebt met racisme.

18 oktober 2021 om 23:28

@Teesboer en @Westend: schokkend hoe jullie dit weten te bagatelliseren. Het gaat niet om de frequentie en ook niet om de intentie. Zeg je het, dan ben je fout en dus af. Kom niet met zwakke smoezen zoals “emotie” of “de tegenstander willen ontregelen”, dat is gewoon weer een laf excuus. Ook niet-rascistische spreekkoren zijn gewoon hartstikke fout, erken dat nu eens. De grens tussen ludieke en kwetsende teksten mag dun zijn, maar die is echt wel te herkennen hoor.

18 oktober 2021 om 23:31

Classon, nee je mist heel mijn punt. Ik zeg dat die gasten in een stadion alles aangrijpen (alle mogelijke uiterlijke vertoningen) om iemand te kwetsen. Het is wel rasistisch, maar ik geloof niet dat het rasisten zijn. Je bent inderdaad pas een rasist als je niks van andere culturen moet hebben/ dulden. Je bent pas een rasist als je inderdaad tot in je botten geloofd dat een andere huidskleur niet in de bus mag zitten, niet in dezelfde openbare bar mag komen. Of als je daar actie op onderneemt. Een slechte grap, foute meme, opmerking over het randje in groepsapps. Ik zie ze allemaal voorbij komen. En geen van de 'makers' is een rasist. Maar dat men soms rasistische dingen roept, ja dat geloof ik wel.

18 oktober 2021 om 23:32

Beste classongrass22
Iemand op zijn uiterlijk aanvallen en in een hoekje als minderheid duwen is wel degelijk een vorm van racisme. Racisme is niet alleen zwart wit vriend!

18 oktober 2021 om 23:33

Nou ja Tilburg. Ik vind van niet en jij vind van wel. In deze kwestie zal jij volgens in geen enkele vorm open staan voor discussie, het is gemaakte zaak. Wij gaan elkaar niet overtuigen van ons inzicht. Prima zo.

18 oktober 2021 om 23:35

Toch evne op Generaal: dat is misschien discrimineren. Maar op zeker geen rasisme. Kaal of dik is geen 'ras'. In hoeverre je over ras kan spreken. Bloedhekel aan dat woord.

18 oktober 2021 om 23:36

Beste generaaltje,
Ik zou je graag willen verwijzen naar de betekenis van het woord racisme.

18 oktober 2021 om 23:47

Teesboer zoals Classon al zegt hoe weet je dat het niet met voorbedachte raden was? Maar jij zult er waarschijnlijk ook één zijn, als je doelbewust iets soortgelijks aankondigt maar dan onder de noemer "foute grap" dus die vergelijking was uitstekend. Maar goed een ieder is hoe hij of zij is toch, opvoeding, normen en waarden spelen daar een cruciale rol in.

19 oktober 2021 om 00:12

Nee, dat is geen racisme, wel een vorm van discriminatie.

19 oktober 2021 om 02:40

@WestendDat men het niet zo een twee drie uit maar meer in comfort situaties heeft meer met de tijdsgeest te maken. Een uiterste als 'de bus uit jagen' maakt daarbij niks uit. Ik heb daarentegen vaker mensen gezien die boos waren tot op de vuist toe en de enigen die in een opwelling racistische opmerkingen maken, zijn dus de mensen waarbij onbewust en/of bewust deze gedachtens sluimeren. Ik ben vaker boos geweest maar nog nooit heb ik de gedachte gehad iets over iemand zijn 'ras' te zeggen. Dat doen dus enkel racisten of mensen die in werkelijkheid racisme en discriminatie pas een probleem vinden als ze een QR-code moeten regelen.Racisme hoeft ook helemaal niet negatief te zijn. Ik kan zeggen dat alle Aziaten slim zijn en dan is dat gewoon een racistische opmerking.

19 oktober 2021 om 04:45

Apart .. negatief?
Als iemand er van uit gaat dat ik kan rappen of hard kan rennen of goedgeschapen ben op basis van mijn huidskleur/ras, want daar heb ik mijn hele leven al mee te maken gehad, vind ik dat storender dan dat iemand mij uitscheld. Ik begrijp heel goed wat vd Gijp zegt.
Het is een mening jongens, chill gewoon. Die selectieve verontwaardiging. Ik persoonlijk vind de uitspraken van Derksen omtrent spelers en verplicht vaccineren veel erger en enger.
Niet zo de moraalridder uithangen.19 oktober 2021 om 07:52

@brigabier maar ben je dan ook een homofoob als je iemand een keer flikker of homo hebt genoemd?
want dan denk ik dat er heel veel mensen racist, homofoob, antisemiet, seksist of noem maar op zijn.
Het is niet goed te praten nee, maar het is de manier waarmee deze supporters de donkere spelers kunnen raken, dus dan zullen ze dat doen. net zoals dat we hier in nederland ajax joden noemen, niemand die dat roept is een antisemiet (op een enkeling na, want die hou je altijd). er moet vanuit de clubs harder opgetreden worden alleen zo kom je van dit gedrag af, maar ik denk net als vd gijp dat deze lieden niet recistisch zijn, maar zich alleen zo uitlaten omdat dat de makkelijkste manier is om iemand te beledigen.

19 oktober 2021 om 08:21

Als ik een racist ben dan is vermoedelijk 80% in mijn omgeving racist. Ik vind het prima hoor, dat mensen mij racist vinden. Echter denk ik dat ik nog nooit iemand met een andere huidskleur direct heb beledigd. Ik heb ook helemaal niets tegen mensen met een andere huidskleur.

19 oktober 2021 om 09:43

mooi toch? we houden er een gezonde, interessante discussie aan over op VZ. Komt er toch nog iets goeds uit oerwoudgeluiden en Voetbal Inside voort.

19 oktober 2021 om 10:07

@juweel, daar ben ik het mee eens. Dus als iemand "homo" roept, zou die dan ook homofoob zijn volgens deze redenering.

19 oktober 2021 om 10:19

Hoe is in jouw hoofd kaaskop vergelijkbaar met het maken van oerwoudgeluiden/iemand een kutzwarte oid noemen? Ja het is allebei discriminerend, maar ik hoop dat je begrijpt dat de lading compleet verschillend is? Zijn kaaskoppen ooit afgevoerd en als slaaf gebruikt op plantages? Volgens mij niet. Stop met bagatelliseren en vergelijken, oerwoudgeluiden etc. kunnen gewoon echt niet.

19 oktober 2021 om 10:21

Onbewust doe je wel mee aan institutioneel racisme, net als vrijwel alle Nederlanders, inclusief ikzelf. Helaas is dit op manieren die minder goed zichtbaar zijn en zo ingerot zijn in de samenleving dat ze als normaal worden gezien. En nogmaals, als je kaaskop met oerwoudgeluiden onder een dak schaart dan is er wel iets mis met je.

19 oktober 2021 om 10:23

Ja, dan zijn er inderdaad heel veel mensen homofoob en racist. Zo simpel is het. "het is niet goed te praten nee, maar...", de typische reactie van iemand die racisme wil goedpraten. Stop met vergelijken, nu haal je de joden en Ajax er weer bij, iets compleet anders. Kijk naar de context.

19 oktober 2021 om 10:25

Dan nog is er een verschil met wat je aanhaalt en de context. BIj de vuurwerkramp zijn hoeveel, 50 mensen omgekomen bij een ongeluk. BIj de slavernij (waar racisme jegens zwarten is begonnen) zijn honderdduizenden mensen afgevoerd en omgekomen en is de loop van de geschiedenis veranderd. HOE kun je dit vergelijken, denk eens na man!

19 oktober 2021 om 10:29

Ik kan de gedachten gang van Gijp ook wel begrijpen. Die man zal misschien niet een hekel hebben aan mensen met een andere huidskleur of wat dan ook, maar heeft alle gekheid meegedaan met de geluiden.

Maar Gijpie gaat er dan wel aan voorbij dat het wel degelijk op iemand gericht is en dat het negatief is. Het is nu huidskleur, maar het had evengoed iets anders kunnen zijn, zoals rood haar, een lange neus of wat dan ook waar supporters op mikken. Ik vind dat je dan bewust bezig bent met iemand te kwetsen. Het is heel simpel om iemand te pakken op uiterlijke kenmerken. Zeker vanaf een tribune met tientallen anderen.

19 oktober 2021 om 10:33

Ik geef alleen antwoord op de vraag of ik ooit racisme heb meegemaakt.
Het gaat hier nergens over het feit in hoeverre dit overeenkomt met oerwoedgeluiden.

19 oktober 2021 om 10:36

Hoezo iemand beschermen die een ander kwetst om zijn huidskleur dan ??

19 oktober 2021 om 10:48

@pauwer

'hij geeft aan dat wanneer die man bij een donker iemand in de bus zit wanneer hij naar zijn werk gaat hij dan waarschijnlijk geen apengeluiden maakt. "

Kan natuurlijk ook gewoon zijn dat hij een racist is...dat hij het niet in de bus doet, omdat hij bang is voor een klap tegen zijn hoofd.
In een stadion met meer vrienden en soortgenoten durft hij dan wel weer.

Zie ook met de KKK. Veel van die gasten zijn in het dagelijks leven ook normaal. Gaan ook niet in de bus een donker persoon lynchen. Gaat witte doek op hun kop, dan gaan ook alle remmen los.

19 oktober 2021 om 11:41

Je reageert op de vraag met dat je zelf weleens kaaskop bent genoemd. Daarmee suggereer je dat het iemand betitelen als kaaskop en het maken van oerwoudgeluiden vergelijkbaar is. Waarom zeg je het anders? Dat iemand jou kaaskop heeft genoemd is zeker niet leuk, maar ik vraag me af in hoeverre je daardoor echt beledigd bent, en belangrijker; kaaskop heeft niet dezelfde lading als iemand zwarte of wat dan ook noemen. Check de geschiedenis.

19 oktober 2021 om 12:38

@Jellede, als racisme is begonnen bij de slavernij, waren de mensen die de slaven aan de Europeanen verkochten dan ook racisten? Want die hadden dezelfde huidskleur. En zijn de slaven in de Arabische landen dan geen slaaf omdat ze niet zwart zijn? Je redenering is krom.


Bovendien kan iemand die keihard en publiekelijk wordt uitgescholden voor vetklep of kale, zich wel degelijk heel gekwetst voelen.


En wie weet is iemand wel zijn hele leven uitgemaakt voor kaaskop en kwetst hem dat ook. Wie ben jij om te bepalen dat dat minder erg is?

19 oktober 2021 om 12:40

Verder: in Suriname wordt er behoorlijk gediscrimineerd tussen de bevolkingsgroepen onderling. Hoe noem je dat dan? Want als slavernij de oorzaak is van racisme, zou dat dus geen discriminatie zijn?

19 oktober 2021 om 13:22

@classongrass22, jij bent duidelijk iemand uit het kamp waarbij de definitie van racisme wordt gevoerd op basis van ras. Je hebt ook een hoek waar de definitie van racisme leunt op het begrip etniciteit waar dus ook andere kenmerken worden genoemd dan alleen huidskleur. Een discussie waar zelfs geleerde niet uitkomen, dus daar ga ik mij niet aanbranden (mijn voorkeur is wel etniciteit omdat het breder is). Misschien wist je niet hiervan maar probeer wel andermans mening in perspectief te zien dat een andere mening niet perse slechter is, maar eenzelfde strekking heeft uit een andere hoek. Je koppelde ergens terug dat dik/kaal etc niet valt onder racisme, maar dat is afhankelijk van je opvatting. Bij etniciteit hoort namelijk ook fysieke kenmerken. Racisme blijft dan inderdaad racisme, maar het valt me op dat je nogal fel bent op mensen die in mijn ogen racisme afkeuren maar dan met de bredere kijk vanuit de hoek van etniciteit. Je bent nu zelf aan het uitsluiten en dat zal niet je bedoeling zijn.

19 oktober 2021 om 13:37

Zeker je hebt inderdaad verschillende definities van racisme.
Volgens mij valt het mee hoe fel ik ben tegen mensen hier. Mijn punt is dat iemand voor kale uitschelden toch een stuk minder erg is dan iemand uitschelden voor zijn huidskleur? Ik zie reacties hierboven dat oerwoudgeluiden maken in hetzelfde rijtje staat als iemand uitschelden met bril of iemand die kaal is.

19 oktober 2021 om 14:01

@classongrass22
Dat is toch voor iedereen verschillend? Het is vergelijkbaar omdat het vanuit dezelfde gedachte gezegd wordt tegen een ander, om de ander te kwetsen. of die nou kaal of gekleurd is, dat maakt niet uit. De mate waarin het iemand raakt (dus wat er wel of niet erger is) kan jij niet bepalen. Iemand die kaal is vanwege een chemotherapie zal je er harder mee raken dan iemand die z'n eigen kop kaal scheert omdat ie het mooi vind.

19 oktober 2021 om 14:03

Dat bevestigd mijn punt dat je een andere opvatting hebt onder racisme, de definitie van beide kampen heeft eenzelfde strekking maar verschil zit in de opvatting ras of etniciteit. Hoe kan jij bepalen voor iemand of groepen dat het minder erg is dat er onderscheid wordt gemaakt? Waarom zou een dik persoon zich minder benadeeld moeten voelen of waarom zouden we dat vinden dan alleen kijkend naar huidskleur? Omdat deze mensen er minder om schreeuwen of omdat het minder bekend is in de samenleving? Het uitsluiten en verbannen van racisme is een zelfde ideologie als dat iedereen hetzelfde is. Het is iets dat we moeten nastreven maar het is heel moeilijk te behalen. Ik vind schelden in totaliteit minder erg dan racisme, onder welke vorm dan ook. En ik ben hier niet om mensen over te halen, behoud je opvatting en maak daar het best van. Maar als we in de wereld nou eerst beginnen met gewoon elkaar te respecteren wordt daarna alles makkelijker.

19 oktober 2021 om 14:53

@joecartoon. Kom op er heerst zoveel woede, afgunst en moord puur om iemands geloof of huidskleur of geaardheid. Kijk in Amerika, kijk naar de oeigoeren. Zie jij ergens dat groepen worden vermoord omdat ze kaal zijn? Of een bril hebben?

19 oktober 2021 om 15:41

ok maar nu noem je 3 dingen, welke van de drie is het meest kwetsend dan? is het Huidskleur - geaardheid - geloof? Daar zal een in elkaar gemepte holebi of onderdrukte Christen anders over denken. Dat was juist mn punt.

19 oktober 2021 om 15:54

Siempie Ben je n seriemoordenaar als je één keer 3 mensen inlegt?

19 oktober 2021 om 16:37

Oke, ik had dat anders moeten uitleggen idd. Maar wat ik wil zeggen: je kan een situatie waarin mensen zijn verscheept, tot slaaf gemaakt en daardoor jarenlang onderdrukt zijn en een achtergestelde positie in vrijwel alle Westerse samenlevingen NIET gelijktrekken met iemand dik noemen of kaal. Daarbij kunnen wij nooit weten hoe het is om gediscrimineerd te worden op basis van je huidskleur, iets waar je helemaal niks aan kunt doen. Nu ga je waarschijnlijk zeggen "ja maar aan kaal zijn kunnen sommige mensen ook niks doen", wat zo is, maar nogmaals, kaal zijn en zwart zijn zijn twee totaal verschillende dingen met een gigantisch verschil in lading. Ik weet niet hoe ik het duidelijker kan uitleggen, maar ik hoop dat je me begrijpt man.

19 oktober 2021 om 16:38

Wederom, het gaat om de lading. Je kan bv. de Holocaust ook niet gelijktrekken met de genocide in Cambodja, puur omdat het in beide gevallen om massamoord ging. Totaal andere situatie. En daarbij denk ik dat de discussie wat 'erger' is compleet zinloos en irrelevant is.

19 oktober 2021 om 16:39

Of groepen in sloppenwijken, minder kans op een baan, etc. Ik hoop dat joecartoon het snapt, want duidelijker wordt het niet.l

19 oktober 2021 om 16:54

Maar dat is toch wat jij zelf ook doet nu. Jelle? Je voert redenen aan waarom het een kwetsender is als het ander. Wat je bedoelt is me echt wel duidelijk, ik ben het er alleen niet mee eens. Dat mag toch, hoop ik? Dat het je om de lading gaat begrijp ik ook best en is ook netjes van je. Wat ik bedoel is dat het niet aan jou of Classongrass22 is om te bepalen wat er meer of minder beladen is voor een ander.

Ik wil hier absoluut geen oerwoudgeluiden in stadions goedpraten, maar vraag me wel af of we hier nu op de juiste manier mee omgaan. Kan het uberhaupt verboden/strafbaar gesteld worden? Kan het uberhaupt uitgebannen worden in stadions wereldwijd? Zouden we er misschien anders naar moeten gaan kijken?

19 oktober 2021 om 17:44Kan ik me deels in vinden, maar er wordt hier voorbij gegaan aan het feit dat zwarten over vrijwel de hele (westerse) wereld achtergesteld leven en er een hele vervelende geschiedenis aan ten grondslag ligt. Geldt dat ook voor mensen die dik, kaal, paars of wit zijn? Dus wat dat betreft vind ik wel dat ik mag bepalen dat dat erger is, of in ieder geval op een andere manier erger. Ik ben vroeger ook gepest omdat ik dik was, had ik daardoor minder kans op een baan? Nee. En zo kan ik meer voorbeelden noemen waardoor het een een stuk erger is dan het ander.

19 oktober 2021 om 18:59

nee, maar de huidige voetballers zijn ook nooit afgevoerd en als slaaf gebruikt. ik snap je punt, maar je argument is raar.

19 oktober 2021 om 20:56

Daarmee wil je zeggen dat de zwarten van nu niet moeten 'klagen' over de slavernij van vroeger? Jij ziet dus niet in dat de slavernij van toen in het heden nog steeds haar weerslag laat zien? Hoop dat je een grapje maakt.

20 oktober 2021 om 12:42

#whataboutism

18 oktober 2021 om 22:41

Dat beginstuk van Van der Gijp, daar was ik het zo verschrikkelijk mee eens.

18 oktober 2021 om 23:23

Ik begin die Derksen zo verschrikkelijk zat te worden samen met die vervelende Wilfred en Driessen. Het gaat ook helemaal niet meer over voetbal.. het gaat alleen maar om zeiken zeiken en nog is zeiken en dan wil Derksen nog 5 keer per week daar gaan zitten ook.

19 oktober 2021 om 09:21

Waarom kijk je dan, 400 andere kanalen

19 oktober 2021 om 06:46

Maar wat René zei klopt toch ook? Denk je echt dat die gozer als hij een gekleurde man in de trein voor hem ziet zitten ditzelfde doet? Nee denk het ook niet. En daar heb je het probleem al ze doen dit omdat ze in een stadion zitten en ineens denken dat ze alles kunnen maken of om extra mans te lijken voor hun vrienden of ze worden opgepept door hun vrienden. Je moet gewoon zorgen dat je deze gasten die dit doen levenslang een stadionverbod geven dat houdt het heel snel op.

19 oktober 2021 om 07:12

Of die idioot doet het nu omdat er geen remmingen meer zijn binnen de (gewaande) anonimiteit van een groep voetbalsupporters. Nu komt de ware aard boven want een rechtstreekse confrontatie met de gekleurde man zoals in de trein behoort niet tot de mogelijkheden.

19 oktober 2021 om 10:49

@ijsmuts

Exact! En de kans bestaat natuurlijk dat je in de trein ook nog eens een klap krijgt tegen je hoofd.

19 oktober 2021 om 09:55

@classongrass22 Ik ook! Het leek me weer eens leuk om na een paar maanden VI te gaan kijken, maar ik wist na een kwartier alweer waarom ik nooit meer keek. Het niveau wordt echt met de week droeviger. De kennis en humor die ze vroeger wel hadden is helaas ver te zoeken...

19 oktober 2021 om 10:15

Ik heb mij ook kunnen sturen aan Chris met z'n eindeloze Bitcoin-propaganda

19 oktober 2021 om 11:38

Tja Derksen is NEC fan hè. Die vindt dat soort gedrag, zeker tijdens de derby natuurlijk, hartstikke normaal.

Trieste reactie van generaal bromsnor. Zou mij niets verbazen als dat treurige rellend volk vooral naar hen kijkt. Vervolgens de gedachte krijgen dat het mag en word toegestaan. Chapeau mannen

19 oktober 2021 om 00:05

Volgens mij heb je niet gekeken, want ze hebben hun enorme afschuw uitgesproken over de vernielingen. Maar ja, dit bekt lekker natuurlijk, kan je weer lekker slapen.

Zelf is de heer Derksen elk weekend in de voetbalstadions te vinden. Tuurlijk, overal wordt 'ie uitgekotst en aangevallen als ze hem zien, maar het is geen oorlogsgebied natuurlijk.

18 oktober 2021 om 22:13

Over je teen laten rijden of een heel vak achter je aan, ik had het wel geweten

"Trut die je bent" Lekker niveautje weer, kom op zeg.

18 oktober 2021 om 22:15

Schrijnend gewoon inderdaad.

18 oktober 2021 om 22:16

Als je daar nog van opkijkt dan kijk je zelden tot nooit naar VI. Zo bijzonder is zo'n zinnetje niet volgens mij.

18 oktober 2021 om 23:11

Ik kijk indd nooit meer naar VI, zouden meer mensen moeten doen.

19 oktober 2021 om 09:22

700.000 man, kijk jij toch lekker shownieuws

19 oktober 2021 om 12:23

Ik vind het altijd zo een onzin, "zouden meer mensen moeten doen"

Mensen moeten lekker zelf weten wat ze doen, er zijn zat mensen(waaronder ik) die gewoon kunnen lachen om de humor in de show, en alle gesprekken met een korreltje zout nemen.

18 oktober 2021 om 22:28

Alsof Derksen ooit niveau heeft gehad

18 oktober 2021 om 23:28

Derksen heeft nooit niveau gehad maar toen ze nog bij RTL zaten was het gewoon een leuk programma dat alleen maar over voetbal ging en veel werd gelachen. Nu gaan ze het over politiek hebben, over andere talkshows, over de dagelijkse dingen die gebeuren of over hoe geweldig zij zelf zijn of hun eigen vriendjes zijn. Derksen doet een beetje alsof hij de grote leider is en alle kijkers van VI zijn de volgende schapen. Dan gaat het daar tussen in nog ff 10 minuten over voetbal en worden er ook alleen maar mensen afgekraakt. Geen reet meer aan dat hele programma terwijl het vroeger gewoon vermakelijk was.

19 oktober 2021 om 00:28

Derksen heeft als schrijvend journalist en bladbaas wel degelijk niveau gehad. Alleen moet je dan wel minimaal 15 a 20 jaar terug in de tijd… het liefst zelfs 30 tot 40. Daarom stelt het me teleur dat hij zo in zichzelf is gaan geloven en eigenlijk is geworden tot iets waartegen hij vroeger geageerd zou hebben.

Aldus Johan Derksen die zelf beveiliging kreeg (of nog heeft) vanwege zijn uitspraken als journalist. Iets met een pot en ketel, naar mijn mening.

Het is natuurlijk belachelijk dat journalisten hun werk niet kunnen doen rondom voetbalwedstrijden, kan de keuze van de eindredacteur dan ook wel begrijpen.

18 oktober 2021 om 22:30

Je gaat doodsbedreigingen vergelijken met een scooter die over iemand haar voet heen rijdt? Hij kreeg politiebeveiliging, hé. Dat is echt niet zomaar. Heel erg scheve vergelijking.

18 oktober 2021 om 22:40

Bewust op iemand afrijden met poging tot verwondingen of erger is mijn inziens net zo ernstig als doodsbedreiging. Journalisten moeten hun werk gewoon kunnen doen

18 oktober 2021 om 22:46

Natuurlijk niet. Het feit dat ze de aangifte ‘overwegen’ zegt namelijk al heel erg veel over het incident. Dit mag natuurlijk nooit gebeuren, maar je vergelijking tussen iemand die over een voet heen rijd en een bedreiging tot moord is schijnbaar net zo ernstig?

18 oktober 2021 om 23:42

@-NEC-: kennelijk snap je niet dat het hele punt draait om gedragingen waardoor journalisten hun werk niet meer in vrijheid kunnen doen. Een doodsbedreiging is daarbij niet een kantelpunt in zwart-wit: wel of geen doodsbedreiging is niet de norm, vrees voor de eigen veiligheid - ook als het leidt tot letsel zónder de dood tot gevolg - is dat wel. Snap je dat, dan kunnen we verder praten.

18 oktober 2021 om 23:57

Natuurlijk begrijp ik dat. Dan mag ik als nog uiteraard de vergelijking wel heel erg scheef vinden, natuurlijk. Zijn twee verschillende dingen. Dit soort problemen met journalisten zijn niet nieuw, helaas lijkt het wel steeds vaker voor te komen…

Zegt Derksen die na bedreigingen ook nooit meer in een voetbalstadion komt, maar dat zal wel weer anders zijn............ Je kan van niemand verwachten dat hij of zij in zulke omstandigheden gaat werken. Dat is geen doen.

18 oktober 2021 om 22:31

Het verschil is wel dat Derksen persoonlijk wordt bedreigd. Deze journalisten waren op het verkeerde moment op de verkeerde plek. Heel triest en totaal niet goed te praten, maar ik vind de vergelijking met Derksen niet helemaal juist.

18 oktober 2021 om 23:23

Ze waren in een relatief korte tijd dan "toevallig" 2x op het verkeerde moment op de verkeerde plaats? Of wordt het toch wat meer onwerkbaar? Je doet net alsof ze veel pech hadden dat zij in zo'n situatie terecht kwamen, maar je ziet het de laatste tijd weer veel vaker fout gaan. Dit is geen toeval meer...

19 oktober 2021 om 11:39

Het is weer een voorspelbare opmerking van Derksen en dan de dame nog even een trut noemen , makkelijk scoren

Volgens de heren van VI is het de schuld van corona dat de jeugd na 1,5 jaar binnen zitten is gaan rellen en alles vernield...als je dit verkondigd dan ben je niet meer goed in je hoofd Gijp...geeft aan dat deze heren buiten de maatschappij leven..!! De Tv was daarna snel op zwart...

18 oktober 2021 om 22:33

Het valt wel heel erg op dat juist na die 1,5 jaar corona zo veel ongeregeldheden in de stadions zijn. Ik weet wel bijna zeker dat het één te maken heeft met het ander. Zo gek vind ik die gedachtegang niet, maar ik zal dan ook wel niet goed bij m'n hoofd zijn.

18 oktober 2021 om 22:37

Er zijn genoeg mogelijkheden om je energie op een gezonde manier te gebruiken zonder alles aan gort te schoppen...

18 oktober 2021 om 22:45

Raar he
Stadions waren leeg bij corona..

18 oktober 2021 om 22:48

Geeft aan dat het enige uitje in jouw beleving een voetbalstadion is....dan heb je een vrij saai leven...

19 oktober 2021 om 10:01

Het geeft ook aan dat jij je totaal niet in andere mensen kan verdiepen. Iets wat van der Gijp dus wel kan.

Hier zijn trouwens ook onderzoeken naar gedaan. Huiselijk geweld is extreem gestegen in de corona pandemie. Mensen hebben vaak een uitlaatklep nodig. En heel veel gekken gebruiken daar het voetballen voor of de zaterdag avond in de plaatselijke kroeg. Waar drank en geweld niet geschuwd wordt.

Hij geeft ze niet een vrijbrief omdat corona geweest is. Nee hij geeft een reden aan waarom mensen zich zo gedragen.

Wel grappig, zoveel mensen die de heren willen verbeteren, maar bijna niemand die de context begrijpt. Net als de discussie over racisme.
Als je een racistische opmerking maakt ben je nog niet meteen racist.

Maar zodra de discussie over zwart/wit gaat is het altijd heel beladen en vaak krijg ik dan te horen dat ik als blanke niet kan ervaren hoe racisme is en ik mij eigenlijk er niet mee moet bemoeien.
Alsof racisme alleen plaats vindt richting de donkere medemens en nooit naar de blanken..

En ook ik zal dat nu straks onder mij gaan lezen dat iemand dat straks gaat beweren. En dat is juist een racistische gedachte, denken dat een blanke niet te maken kan hebben met racisme.

19 oktober 2021 om 10:16

@keeper Toob, mensen zijn soms zo verontwaardigd dat ze niet goed luisteren naar wat er wordt bedoeld. Veel experts zijn van mening dat de corona ervoor zorgt dat er zo veel meer geweld en onrust is op dit moment. Ik heb de rechtszaken gevolgd over de rellen. Veel jongeren verklaarden dat ze zich verveelden en daarom mee gingen lopen. Ik heb het dan niet over de echte relschoppers maar over de meelopers.

Net zoals er inderdaad meer huiselijk geweld plaatsvindt nu.


Ik denk dat als je stelt dat iemand die een keer apengeluiden maakt maakt in het stadion een racist is, je dus ook kunt stellen dat iemand die in het stadion roept dat de scheidsrechter een vuile homo is, ook een homofoob is. Beide gevallen kloppen niet.

En racisme gebeurt ook tussen donkere mensen onderling. Heel vaak trouwens.

19 oktober 2021 om 13:02

Je gaat me toch niet wijsmaken dat iemand die diep van binnen echt tegen racisme is, op een zondag plots apengeluiden gaat beginnen maken tegen een donker persoon? Misschien ben je dan geen praktiserende racist, maar echt problemen met racisme heb je ook niet echt lijkt me.

19 oktober 2021 om 13:26

Kan mij heel goed in anderen verdiepen..zit nl in de zorg en heb er dagelijks mee te maken..met een verschil, de mensen met zelfkennis willen hulp en de anderen gebruiken corona om het goed te praten om alles maar in de vernieling te helpen.

18 oktober 2021 om 22:49

Ik kan me die gedachtegang heel goed voorstellen. Dat roep ik zelf hier ook al ruim 4 weken. Ik ben er heilig van overtuigd dat de lontjes na een jaar Corona waanzinnig kort zijn en dat men de opgehoopte frustratie over Corona nu gaat ventileren in het stadion.

18 oktober 2021 om 23:26

Niet alleen in de stadions volgens mij. Je ziet ook allerlei protesten, die vroeger/normaal gesproken, vreedzaam zouden verlopen nu ook vaak ontsporen.

Tja Johan die nog meent dat je enkel zonder vaccinatie nog corona kunt krijgen...kan ik niet meer serieus nemen.

18 oktober 2021 om 23:42

Foutje, kan weg. (Lukt niet op m’n telefoon)

Vergelijkt Derksen deze actualiteit serieus met verslaggevers die naar oorlogsgebieden afreizen? Dit is echt de meest onnozele uitspraak die ik de afgelopen tijd gehoord heb. Die mevrouw Hadderingh heeft groot gelijk dat ze haar medewerkers in bescherming neemt. Hoog tijd dat alle tokkies op de tribunes eens met harde hand worden aangepakt. Wie niet luisteren wil, moet maar voelen.

18 oktober 2021 om 22:47

Nee, hij maakt een extreeme voorbeeld om aan te geven dat het zijn van verslaggever risico's heeft. Je zoekt als journalist in principe de confrontatie op, want dat is nieuws. Je had in Krimpen (kom ik vandaan) een verslaggever van Rijnmond die is aangevallen, omdat hij kritische vragen stelde over anti-homo uitspraken van de kerk. Een verslaggever confronteert, en daar kunnen niet alle mensen mee omgaan. Zelfs bij (corona)demonstraties, voetbalrellen of weet-ik-het loop je als verslaggever, door er te zijn, gewoon risico. Je kan ook verslaggever worden van de bloementuinen, maar dat is natuurlijk geen 'sexy' beroep. Je wil actie. (nou ja zij niet dan, maar dan ga je niet veel meer verslaan)

18 oktober 2021 om 23:37

Dus als iemand kritische vragen stelt, is geweld een gepaste reactie? Is dat wat je voorstelt? Volgens mij is dat niet de samenleving waar we met zijn allen in willen verkeren? Of wel soms?

18 oktober 2021 om 23:40

Dat zeg ik niet, ik zeg dat de maatschappij op een dusdanige manier is verhard dat je er niet raar van moet opkijken. Het is misschien niet een samenleving waarin je wil verkeren, maar het is wel de samenleving. Sla eens een krant open. Bekijk eens naar de nieuwsberichten hier op deze site aangaande voetbalrellen. Kijk eens naar hoeveel mensen (en journalisten) tegenwoordig persoonsbeveiliging hebben. We hebben dit jaar zelfs nog een verslaggever gehad die is vermoord. Ik vind je houding echt heel naief. Je doet alsof ik journalisten bedreig en het allemaal prima vind. Dat zeg ik nergens.

19 oktober 2021 om 09:50

Wat me stoorde in jouw reactie was dat je je al min of meer lijkt neer te leggen bij het gevaar dat journalisten tegenwoordig lopen. Ik zeg niet dat je het bagatelliseert, maar ik vind dat je hier nog steeds wel van op moet kijken, omdat het niet normaal is, of niet normaal zou moeten zijn. Onverschilligheid van 'normale' mensen, dat is een groot gevaar.

19 oktober 2021 om 10:27

@westend
Tot op zekere hoogte ben ik het met je eens, maar ik vind een journalist die naar een oorlogsgebied afreist (en alle risico's kent) van een compleet andere orde dan een journalist die naar een voetbalwedstrijd gaat en alleen wordt aangevallen om het feit dat hij daar aanwezig is. Natuurlijk brengt het beroep risico's met zich mee in bepaalde situaties, maar ik vind dat je als verslaggever het volste recht hebt om bij een voetbalwedstrijd op een normale manier je werk te willen doen. Als dit dan ook nog een terugkerend probleem is, en er geen verslaggevers zijn die zich door de plaatselijke capuchonnetjes willen laten bedreigen en aanvallen, vind ik het niet meer dan terecht dat deze beslissing genomen wordt.

19 oktober 2021 om 13:55

Nou ja Meliora, dat is ook niet helemaal waar natuurlijk. Want deze verslaggever is niet aangevallen tijdens het verslaan van de wedstrijd. Maar tijdens het verslaan van die rellen achteraf. In het stadion zelf is het uiteindelijk gewoon veilig zoals het hoort. Pas buiten tussen de plaatselijke capuchonnetjes gaat het mis. Dat is een situatie met een hoger risico. Maar dat is ook precies het verhaal dat je als verslaggever wil laten zien. Of je gaat de complete rellen doodzwijgen in de media.Rare reactie van Derksen, je hoeft al journalist niet eens naar oorlogsgebieden te gaan om het als journalist het voor de kiezen te krijgen. Het is tegenwoordig in om journalisten te belagen. Of met een hooivork wordt je auto omgekeerd, bij demonstraties gebeurt en zelfs de politie pakt zomaar journalisten op. Daar moet Derksen zich druk over maken.

Normaal heb je op elk Johan Derksen draadje wel een paar diehard fans (lees: kneuzen) die hem hartstochtelijk verdedigen. Dat zij het zelfs niet voor hem opnemen in deze geeft wel aan hoe hij de plank heeft misgeslagen.

18 oktober 2021 om 22:58

Dat jij de fans van Derksen dan weer kneuzen moet noemen is ook erg jammer. Ieder heeft zijn eigen smaak en mening, gelukkig zijn we niet allemaal hetzelfde.

18 oktober 2021 om 23:06

Sommigen hebben meer smaak dan anderen inderdaad.

18 oktober 2021 om 23:36

@Teesboer: een fatsoenlijk mens keurt dit soort idiote statements af. Derksen stookt het vuurtje verder op en daarmee loopt hij weg van zijn verantwoordelijkheid. Treurig.

18 oktober 2021 om 23:59

@Teesboer. De fans van Derksen krijgen een stijve wanneer idool Derksen iemand een kneus noemt. Dus lijkt me dat deze "ridders van het vrije woord die niet om het minste of geringste beledigd zijn en een hekel hebben aan de slachtofferrol" het niet zo heel 'erg jammer' vinden dat ze kneuzen worden genoemd. Kan ook aan mij liggen natuurlijk

19 oktober 2021 om 08:34

Wat mij betreft hoort het bij het programma en het gaat echt al jaren zo. Ze gaan weleens over het randje, maar dat maakt het programma juist uniek. Ik begrijp dat het niet jouw smaak is, maar er zijn nog steeds veel mensen die wel met plezier kijken.

19 oktober 2021 om 10:20

@est, ik ben geen fan van Derksen. Kijk tegenwoordig zelden meer naar het programma. Maar wil dat zeggen dat ik het niet met hem eens kan zijn? Dus ik heb dan meer smaak omdat ik niet kijk, maar minder smaak omdat ik het met hem eens ben? Zeer verwarrend jouw gedachtengang.

18 oktober 2021 om 23:05

En daar hebben we er weer een die over zijn eigen woorden struikeld om iemand neer te sabelen, omdat de woordkeus van een satirisch programma je niet zint. Maar wat zegt hij inhoudelijk dan precies verkeerd? De manier waarop is 'op zijn Derksens', maar inhoudelijk zegt hij toch niks raars? Een verslaggever heeft ook gewoon de functie om 'het voor/ risico' op te zoeken om dat te verslaan. Een oorlogsgebied is een extreem voorbeeld, maar wel om een punt te maken. Het is nu eenmaal een risicovol beroep

18 oktober 2021 om 23:34

Het is echt schokkend om te lezen hoe je dit gedrag vergoelijkt en de lafhartige reactie van Derksen goedpraat. Bah. Derksen mag hier als oud-journalist en oud-redacteur wel een wat meer solidaire houding aannemen, maar jij lijkt het geweld tegen journalisten ronduit goed te praten. Dwaas.

18 oktober 2021 om 23:38

Gozer, jij hebt een anti-bril op en je bent in geen enkele vorm in staat om een discussie te voeren. Je bent toch niet wereldvreemd? Journalisten hebben een risicovol beroep. Dat is wat er wordt gezegd. Politiemensen, brandweer, miltair.. Dat zijn ook allemaal risicovolle beroepen. Dat kan je heel stom vinden. Maar zo is de wereld.

18 oktober 2021 om 23:40

Iemand op zijn woordenschat berispen en je eigen interpunctie niet zo op orde hebben komt niet zo sterk over (al neem ik toch ook het risico haha). Los daarvan: als je het als een satirisch programma ziet begrijp ik je reactie. Probleem is dat het naar mijn idee meer opiniërend bedoeld is en zo ook door velen wordt opgevat.

19 oktober 2021 om 10:32

Tilburg als je eens zou kijken zou je zien dat ze elke geweldsvorm gewoon sterk afkeuren, net als anti homos en racisme. Ze hebben het nu gewoon over hoe de samenleving in elkaar zit en je niet kunt voorkomen dat zulke groepen zich gaan misdragen en dat niet los staat van het vak van journalisten.

19 oktober 2021 om 09:23

Groenlinks?

Wat was dit vroeger een vermakelijk programma. Het is verworden tot een show waar deze mannetjes hun mening opleggen als feiten. Ik kijk al weet ik hoe lang niet meer. En nu gaan ze dagelijks een programma uitzenden? Met politieke segmenten? Het heet toch Voetbal Inside? Wat heeft politiek in de breedste zin met voetbal te maken? Wat kan het bommen wat die gasten van de NL- en/of wereldpolitiek vinden? Want dat is wat het is; zij die hun mening geven. Ik ben niet van de cancel culture maar dit programma cancel ik wel.

18 oktober 2021 om 23:06

En ze missen jouw als kijker nog elke dag.

18 oktober 2021 om 23:15

Ik vermoed dat het dan geen Voetbal Inside meer heet als het een dagelijks programma wordt. Blijkbaar zijn er nog voldoende mensen die het wel interessant vinden om te kijken. Ze zullen ook zeker niet wakker liggen van het feit dat jij het programma cancelt.

19 oktober 2021 om 09:24

Heet al paar jaar Veronica Inside, misschien is kijken?

Het dieptepunt is bereikt! Zowel buiten de Goffert, als in de VI studio. Sneue bende.

Van journalisten moet men gewoon afblijven, doen ook gewoon hun werk en dat moet Derksen toch wel weten.
Ik geef deze dame groot gelijk

Je kan aan vz merken dat ze echte VI aanhangers zijn. Na elke aflevering met "de heren" (domme uitspraak), komen er direct meerdere artikelen. Ik lees de helft al niet gezien ik nauwelijks VI kijk vooral wegens de bromsnor. Maar vz upgrade jullie niveau eens in plaats van steeds vaker van der Gijp en Derksen te quote

19 oktober 2021 om 08:31

Ik snap niet zo dat er telkens wordt gezegd dat er minder artikelen over VI moeten komen.
Ik vind het zelf vaak de leukere discussies opleveren op VZ. Het blijft ook nog steeds 1 van de best bekeken (voetbal) praatprogramma's, dus het is echt nog steeds populair.
Ik merk wel dat de groep die het met 'de heren' eens is steeds kleiner wordt, waardoor de discussies een beetje eenrichtingsverkeer beginnen te worden.

19 oktober 2021 om 10:05

Je kan wel merken dat jij niet kijkt met je domme uitspraak.

Dat mag ik toch wel zeggen? Jij zegt dat immers zelf ook zonder dat je het gezien hebt.
Misschien moet je eens je niveau upgraden voordat je zulke uitspraken doet.

Dit is het enige wat ik nog kijk op tv en het is en blijft een wereld programma. Zeggen wat je denkt dat is kunst deze tijd💪🏼

19 oktober 2021 om 11:44

Kijk het al jaren niet meer en ook nu met dit voorbeeld ben ik er maar weer eens wat blij om. Eens met je dat het belangrijk is te zeggen wat je denkt, alleen als dat gevoed wordt door sensatie en kijkcijfertjes moet je je afvragen of dat werkelijk is wat ze denken of......

Los van dat alles, het is werkelijk niet te geloven dat Derksen dit zomaar even roept, ook hij heeft aangegeven dat hij ook niet meer naar het stadion gaat vanwege de agressieve sfeer en dan vanuit je studio dit roeptoeteren? Ook hier blijkt hij een pure hypocriet.

De man die zelf niet meer naar het stadion durft is Derksen zelf. Wat een aso

Weer een voorspelbare reactie van Derksen . Die vrouw nog even beledigen , want dat hoort bij een reactie van Derksen . Ik ben wel benieuwd of Derksen zelf ooit eens verslag deed tussen de supporters , if dat hij altijd achter een bureau zat .

"wat denk je van de actualiteitenrubrieken, die camerateams en verslaggevers naar alle oorlogsgebieden van de wereld sturen"

Wat ik denk is dat verslag uitbrengen van oorlogen, maar bijv. ook protesten die al dan niet uitdraaien op geweld een bepaald maatschappelijk belang dienen en één waar de media onmisbaar om de politiek en uitvoerende en rechterlijke macht te controleren. Of het dan gaat om de bestorming van het Capitool in Amerika, de al dan niet te hardhandige politie ingrepen in Rotterdam, een illegale oorlog in Irak of het (mis/ge)bruik van godsdiensvrijheden tijdens corona maatregelen. Dit zijn zaken waar het risico opweegt tegen de nieuws waarde.
Hier gaat het om voetbal, leuke spelletje, best ingeworteld in de maatschappij. Maar het blijft balletje trap. Niemand die wakker ligt als er geen verslag is van Nec/vitesse in gelderland want de rechten zijn toch bij ESPN en de rest kan je ook lezen op voetbalzone. Een verslaggever stuur je als kleine omroep voor een stukje marketing, dat is dit soort gedrag niet waard.

Ik had al niet zo'n hoge pet van ze op, maar zijn ze nu echt seniel aan het worden? Die mevrouw zegt letterlijk dat dit besluit gemaakt is vanwege veel meer incidenten, en Derksen en Gijp gaan nu zitten roepen dat het onzin is om dat te doen vanwege dat ene kleine incidentje? Echt te bizar dit. En dan zelfs nog uitspraken over hoe de domheid van andere mensen..

Ik begrijp het wel, zo belangrijk is voetbal ook niet. Na alle problemen de afgelopen weken worden wat mij betreft alle stadions ook weer paar weekenden gesloten. Zal die kutsupporters leren

En natuurlijk moet Johan Derksen er weer het zijne toe doen. Waarom. We kennen zijn mening nou zo langzamerhand toch wel een keer niet??!! Hij opereert alleen maar, zo etaleert hij keer op keer, bij het opschroeven van de verkoopcijfers van zijn blaadje. Het is gewoon wachten op zijn volgende etalage.

Dommer bestaat ze wel, hoor. Ze heten Johan Derksen en de mensen die kritiekloos achter hem aan lopen.

Veronica inside moet er
Andere mensen gaan neer zetten, Derksen zen gemopper, begind steeds erger te worden. En heeft inhoudelijk geen enkel kwaliteit meer

19 oktober 2021 om 13:38

Mensen blijven kijken vanwege die kerels, dus er gaan nooit andere mensen komen. Programma zal een beetje uitsudderen tegen het einde.

Johan de grootste nep meneer van TV

Campagne maken voor die ** Rutte
Pro corona man
Pro afzeiker
Pro hypocriet

Pro skip dat kut progamma is geen voetbal programma is een afzeik programma lekker corona promoten..

Maar wel hypocriet 8 ton in je zak steken.

En btw. Hij heb de balle verstand van voetbal

19 oktober 2021 om 13:03

Zo, dat heb je maar even van je hart geschreven. Opgelucht?

19 oktober 2021 om 13:37

Corona promoter? Waar slaat dat nou weer op? En hoezo is het hypocriet van hem om betaalt te worden voor een programma? Pro-hypocriet slaat helemaal nergens op als begrip ook.

Ik ben geen Derksen-fan, maar ga alsjeblieft terug naar school.

En wat was de reden ook al weer dat Derksen zelf niet meer in de stadions komt… precies. Hypocriet mannetje!

19 oktober 2021 om 16:40

Hij is toch geen verslaggever/ journalist meer? Dat heeft hij allemaal al achter de rug.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

NEC

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
9.NEC19-3
11.Willem II18-7
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
L. SchöneMiddenvelder140
A. AkmanAanvaller135
J. OkitaAanvaller134
E. TavşanAanvaller123
S. El KarouaniVerdediger140
J. VetMiddenvelder111
Voor de complete selectie: Clubpagina NEC.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina NEC.

In de wandelgangen

Dinsdag 30 november
Scouts van Ajax, Manchester United, Borussia Dortmund, Internazionale, Southampton, Everton en Rangers waren zondag aanwezig bij Charleroi - Anderlecht. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren