Derksen: ‘Als je hem voor de dug-out ziet, kom je van het lachen niet bij’

Dinsdag, 19 oktober 2021 om 07:29Jeroen van Poppel • Laatste update: 08:04

Johan Derksen heeft geen goed woord over voor het interview dat Danny Buijs zondagmiddag gaf na afloop van de wedstrijd tegen Sparta Rotterdam (1-1). De trainer van FC Groningen was hevig teleurgesteld in zijn elftal en liet dat voor de camera's van RTV Noord duidelijk blijken. "Als je echt alle schuld bij de spelers neerlegt, dan ben je niet zo'n flinke jongen", reageert Derksen in Veronica Inside.

Groningen kwam op Het Kasteel niet verder dan een gelijkspel. "Je speelt niet altijd goed, en als het bij een aantal jongens minder loopt, dat kan", zei Buijs na afloop. "En dan maak je wat fouten, dat kan ook. Waar ik me wel enorm aan heb gestoord, en dat is eigenlijk voor het eerst in drieënhalf jaar dat ik bij Groningen zit, is dat ik de tweede helft gewoon geen team op het veld heb zien staan, dat ten koste van alles zichzelf opoffert. Daar heb ik me echt aan kapot. geërgerd. Waar ik dat aan zag? Aan mensen die niet omschakelen, aan houdinkjes, aan gebaartjes, aan weerwoordjes. Het was stil in de kleedkamer, maar ik denk dat het goed was dat ze luisterden naar wat ik te zeggen had. Daar mogen ze vannacht heel goed over nadenken."

Derksen komt daar maandagavond op terug. "De trainer waar ik vreselijk aan geërgerd heb is die trainer van Groningen, die daar een toespraak geeft voor de tv dat hij zijn ziel en zaligheid erin steekt, en dat hij er niks van terugkrijgt", aldus de analist. "'En dat eis ik ook van mijn spelers'. Ik denk: ja, als jij je zo raar gedraagt altijd, misschien dat die spelers je helemaal niet meer serieus nemen'. Daar moet je nooit over klagen, dat spelers het niet oppikken. Want naar verloop van tijd brandt een trainer zich af bij zo'n groep, want dan kunnen ze dat riedeltje wel dromen."

Volgens Derksen zijn de teksten van Buijs vooral 'bla, bla, bla'. "Wat wil hij dan doen? Ze eruit gooien? Hij heeft een selectie van veertien man, hij kan er helemaal niemand uitgooien. Het zijn allemaal van die trainersverhalen. Een trainer die teleurgesteld is, en het is wel gemakkelijk om het bij de spelers neer te leggen." Derksen vindt sowieso dat Buijs zich anders zou moeten gedragen langs de lijn. "Als je een compilatie maakt van zijn escapades voor de dug-out, dan kom je van het lachen niet meer bij. Die spelers zien dat ook, natuurlijk. Dit is meestal het begin van het einde. Het is uit teleurstelling, ik begrijp het wel. Bij Sparta had hij gerekend op drie punten, en dat gaat dan niet. Sparta had het zelfs verdiend."Gerelateerd

Meer sportnieuws

21 reacties (laatste reactie door proboscis)

Het is bij Derksen echt complete willekeur. Bij een andere trainer zou ie dit juist weer sterk vinden, en m groot gelijk geven (als bv. Dickie dit had gedaan). Het is al eens door iemand anders geopperd, maar er zou een grote Derksen-database moeten komen met z'n meninkjes. Zou mooi zijn om die eens naast elkaar te leggen

18 oktober 2021 om 21:54

Vind Buijs ook niet echt een symphatieke trainer. Maar over dat willekeur heb je wel gelijk. Zn vriendjes in het voetbal kunnen het nooit fout doen

18 oktober 2021 om 22:02

Net als dat Nijhuis nog nooit een verkeerde beslissing heeft gemaakt.

18 oktober 2021 om 23:56

Die vent draait gewoon vaker rond dan een hond die achter zijn eigen staart aan zit maar goed weet ie zelf ook wel hoor, is namelijk goed voor de kijkcijfers

19 oktober 2021 om 08:49

Hij zegt juist altijd dat trainers overschat zijn en altijd afhankelijk van zijn spelers. Wat dat betreft zou hij het juist met Buijs eens moeten zijn.

19 oktober 2021 om 08:54

Helemaal mee eens. Het is maar net welke sigaar hij heeft gerookt. Buys zei helemaal niks geks, hij heeft geen naam genoemd. Wat een onzin weer van de clowns van vi

19 oktober 2021 om 09:09

Oh ja, bij ieder onderwerp dat derksen iets zegt moet je alleen nog maar iets negatiefs zeggen over derksen ipv over het onderwerp.

19 oktober 2021 om 10:14

Stop met zeuren. Die derksen is toch ook een dorpsidioot en demagoog eerste klas. Altijd beweren onafhankelijk te zijn maar hypocriet als hij is nooit z'n eigen vriendjes aanpakken.

19 oktober 2021 om 13:18

Inderdaad stop met zeuren en ga inhoudelijk de discussie aan.

19 oktober 2021 om 10:13

Je kan prima zelf de database opzetten, als je dat graag zou willen. Wat denk je ermee te bereiken? Welke conclusie(s) ga je trekken? Niet om bijdehand te doen, maar wat heb je er aan?

19 oktober 2021 om 10:41

lijkt me toch logisch idev...dat je dan ziet dat Derksen zichzelf extreem vaak tegenspreekt... Het probleem zit m wel bij het feit dat mensen de mening van dee komieken echt serieus neemt. Derksen was bij VI al een man die het niet van de voetbalinzichten moest hebben, maar van de scherpe pen. Nu van de scherpe tong, en ook het aanspreken van de onderbuik. Soms heeft ie best een punt, maar vaak is het een menig om n mening. Ik vind het echt bij SBS passen... Ik heb overigens vaak nog meer problemen met Gijpie;heeft. Kritiek op voetballers terwijl hij in zn carriere 1 grote clown was. LAs iemand in de jaren 80 niet het maximale uit zn carriere haalde was hij het.

Buijs is ook hartstikke irritant om te moeten zien het is altijd de Buijs-show keihard schreeuwen en constant met de arbitrage ruzie maken als de camera's op het gemikt zijn van kijk mij is de perfecte trainer uithangen die het heeft uitgevonden doe gewoon lekker normaal dan doe je al gek genoeg zou ik denken.

Ik denk dat het allemaal een beetje uitgewerkt is met Buijs bij Groningen. Niet echt een uithang ord voor je club als trainer, staat regelmatig als een gek langs de kant te schreeuwen. Dit interview was ook een beetje slap en gemakkelijk.

18 oktober 2021 om 22:26

Je moet het ook van twee kanten zien. Ik denk dat Groningen nog steeds zo'n fout is begaan door middel van een spelverdeler te halen in de vorm van Duarte, terwijl je belangrijkste middenvelder Matusiwa meer verdedigend is ingesteld. Duarte kan geen balletjes afpakken en van Suslov kun je dat helemaal niet verwachten. Die legt zoveel risico in zijn spel, waarbij de kans aanzienlijk groot is dat hij de bal weer kwijtraakt. Dan heb je echt niemand die die angel weer uit een counter kan halen. Daarnaast ben je met El Messaoudi ook een goede controleur kwijtgeraakt, maar die gat kan Duarte wel opvullen, maar zoals ik al een keer eerder heb gezegd, had ik het geld gehouden voor Duarte en had ik een verdedigende middenvelder gehaald. Dan een middenveld laten bouwen met Van Kaam, de nieuwe verdedigende middenvelder en Suslov/irandust. De enige goede aankopen tot nu toe zijn Kisanwirjo en Ngonge. De rest moet nog tijd krijgen, maar komen nu nog tekort.

Hij zet in mijn ogen de spelers een keer goed een spiegel voor. Gewoon blijven gaan. Dat is alles wat een fcg supporter wil.

Ik zeg dit niet graag en al helemaal niet snel, maar ik denk dat het wel eens afgelopen is met het tijdperk Buijs. Vorig seizoen het maximale eruit gehaald natuurlijk en dit seizoen sterkhouders kwijt geraakt in de vorm van Matusiwa en Gudmundsson die beide heel erg gemist worden, alleen daarvoor zijn in mijn ogen niet de juiste vervangers voor gehaald. We missen een verdedigende middenvelder een goede rechtsback en een toffe linksback. Begrijp me niet verkeerd Bart van Hintum is een echte held alleen heeft niet meer de snelheid voor een linksback. De creatieve voetballers en de grootste talenten in de vorm van Irandust en Abraham laat Buijs rotten op de bank. Het klopt simpelweg niet. Vreemde opstellingen met Mo op back en opeens weer linksbuiten, Suslov als controlerende middenvelder ga zo maar door. Daarbij het voetbal lijkt nergens op + er worden geen punten gehaald. Ik hoop dat er snel punten behaald worden want het gaat een heel lang seizoen worden anders.

& als ie t niet had gedaan had Derksen gezegd dat ie t zwak vond dat ie z’n spelers niet aan durft te pakken … Clown.

Hoewel ik inderdaad vind dat Buijs zich altijd net wat te stoer probeert te profileren met gekke maniertjes heeft hij natuurlijk wel gelijk. Derksen roept maar wat.

Dat verbaal agressieve coachen van Buijs is toch zo langzamerhand tenenkrommend. Een coach moet niet continu zijn hoofd verliezen. En continu je spelers afkraken na de zoveelste nederlaag is ook onacceptabel.

Ik vind dat Buijs sowieso helemaal niet de uitstraling heeft van een trainer. Komt meer over als een voetballer die een trainer nadoet dan als een ex-voetballer die daadwerkelijk omgeschakeld is.

Deze site kan nu eenmaal niet zonder Derksen. Niet dat hij ooit wat van belang te zeggen heeft, maar het zijn de enige topics die door het VZ-vee worden gelezen. En de advertenties moeten toch aan de man worden gebracht, nietwaar?

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

FC Groningen

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
11.Willem II18-7
12.AZ174
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
M. El HankouriAanvaller140
C. NgongeAanvaller137
J. LarsenAanvaller134
R. PostemaAanvaller120
P. JoostenAanvaller90
A. MortensenAanvaller10
Voor de complete selectie: Clubpagina FC Groningen.

In de wandelgangen

Dinsdag 30 november
Scouts van Ajax, Manchester United, Borussia Dortmund, Internazionale, Southampton, Everton en Rangers waren zondag aanwezig bij Charleroi - Anderlecht. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren