Engeland wordt hard gestraft voor indringers en rellen bij EK-finale

Maandag, 18 oktober 2021 om 17:18Jeroen van Poppel

De UEFA heeft de straf bekendgemaakt voor de Engelse voetbalbond (FA) naar aanleiding van de ongeregeldheden tijdens de verloren EK-finale tegen Italië op Wembley. Engeland moet twee wedstrijden (waarvan één voorwaardelijk) zonder publiek spelen en krijgt daarnaast een geldboete opgelegd van 100.000 euro.

De eerstvolgende wedstrijd die Engeland speelt onder vlag van de UEFA zal dus achter gesloten deuren plaatsvinden. Dat zal in juni zijn bij het begin van de nieuwe editie van de Nations League. Verder dreigt er voor Engeland de komende twee jaar een extra wedstrijd zonder publiek, mocht het in die proefperiode opnieuw fout gaan met de supporters van het land.

Voorafgaand aan de finale van het Europees kampioenschap werd Wembley bestormd door honderden supporters zonder kaartje, die met geweld het stadion in probeerden te komen. Een significant aantal fans slaagde daar ook in en op televisie was te zien hoe supporters tijdens de wedstrijd op de trappen zaten. Ook na de finale braken rellen uit en in totaal werden 49 mensen gearresteerd in en rond het stadion.

De FA gaat niet in beroep tegen de straf. "Hoewel we teleurgesteld zijn over het vonnis, erkennen we de uitkomst van deze beslissing van de UEFA", aldus de Engelse voetbalbond in een statement. "We veroordelen het verschrikkelijke gedrag van de personen die de schandelijke scènes hebben veroorzaakt op en rond Wembley tijdens de finale van EURO 2020, en we betreuren het ten zeerste dat sommigen van hen het stadion hebben kunnen betreden." De FA heeft een onafhankelijk onderzoek laten uitvoeren met als doel om het binnendringen van het stadion in de toekomst tegen te gaan.Gerelateerd

Meer sportnieuws

20 reacties (laatste reactie door johanvansa)

Wat een gigantisch zware bestraffing van de UEFA. Een geldboete van 100.000 euro en 1 wedstrijd zonder fans. Dat zal die gekke hooligans zeker hun gedrag laten veranderen!

18 oktober 2021 om 20:54

Wat een grap, als er bij Feyenoord 10 man op de trap zit kost het al meer

Wat een fikse straf zeg. Als land zit je straks toch niet op deze fans te wachten mocht je een eindtoernooi organiseren?

18 oktober 2021 om 17:33

Heb je onze “fans” gezien gisteren? Of de racistische idioten in Hongarije en Italië?

18 oktober 2021 om 17:37

En wat hebben de fans van onder andere NEC, Vitesse, Fc Twente en Willem 2 met het Nederlands elftal te maken? Dat soort volk komt geen eens naar wedstrijden van het Nederlands elftal, dus snap werkelijk je punt niet. Volgens mij staan de fans van het Nederlands elftal er gewoon Goed op? Volgens mij hebben de Engelse fans zich toch flink misdragen op het eindtoernooi? Net zoals in Frankrijk waar zij even de stad gingen afbreken samen met de Russen. En ik heb geen Hongaarse of Italiaanse fans dingen kort en klein zien slaan vorige eindtoernooien, jij toevallig wel?

18 oktober 2021 om 17:38

Speelden we gisteren een internationale wedstrijd dan?

Echter snap ik je punt. Al dat geweld en gedrag rondom supporters loopt echt de spuigaten uit. Ben bang dat dit pas een topje van de ijsberg is en dat vele rellen nog helaas zullen volgen. In Nederland en het buitenland.

18 oktober 2021 om 18:12

Als je werkelijk denkt dat wij of de Hongaren ons voorbeeldig gedragen op landentoernooien kom je toch van een koude kermis thuis vrees ik. Maar mijn punt is meer gericht op het feit dat het nergens perfect gaat, ik ben niet zo van een heel land/club straffen als er vervelende zaken gebeuren.

18 oktober 2021 om 18:26

CarefreeFC. Wie heeft het hier over voorbeeldig gedragen. Er zullen vast wel Nederlands elftal supporter zie niet helemaal voorbeeldig gedragen, maar nogmaals; waar heb jij hongaarse en Nederlandse fans zich zo zien gedragen op een eindtoernooi? Nou had je nog geluk dat Engeland een thuistoernooi speelde, braken zij tenminste hun eigen steden af.

18 oktober 2021 om 19:02

Er zijn serieus heel veel landen die juist de Hollanders graag zien komen. In 2008 had Oostenrijk een paginagrote bedank-advertentie in de krant. Kijk dat ze zich als levende wortels, sinterklazen en leeuwen verkleden is wat vreemd maar ze schoppen echt zelden tot herrie.

18 oktober 2021 om 23:35

Wie is " ons"?
Spreek svp niet namens mjj. Ik ben supporter van de 2 meest vriendelijke clubs op aarde, RKC en Monaco

18 oktober 2021 om 18:24

Dit is geen fikse straf hoor! Valt vies tegen dit. Beter 1 miljoen euro en 5-10 wedstrijden zonder publiek.

Mooi zo. Alhoewel het heel jammer is dat een dat de gigantische meerderheid hier door ook word bestraft, maar buiten het gedrag om, was het bizar hoe slecht alles beveiligd was. Het leek gewoon wat er gebeurde bij Lollapalooza festival, niet normaal man.

Hoe is dit een forse straf? 10 wedstrijden en een miljoen boete was meer op zijn plek geweest voor deze veldslag...

Hard gestraft? Het was werkelijk waar een chaos daar. Dit is echt beschamend wat daar gebeurd is in mijn optiek...

Vind de straf nog reuze meevallen.

En hoe zit het met de schuldigen? Worden die nog gestraft? Dit is een straf die ook de echte fans raakt en zo oneerlijk!

Nadat de Europese ban voor de Engelsen in 1990 is opgeheven zijn de Britten nog vele malen zwaar over de schreef gegaan. Maar het grote geld zit vooral in Engeland - nu helemaal met de Saudische moordenaars erbij - dus Ceferin kijkt wel uit voordat hij zijn grote snoeppot een zware straf oplegt.

Dat is een veel te lichte straf. Enorme chaos en rellen die dag. Geen wonder dat de Engelse bond niet in beroep gaat. Die zijn waarschijnlijk heel opgelucht met deze milde straf.

Voor straf 90 min knielen ipv 4 seconden dat onzinnige gedoe

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Engeland

FIFA ranking: 4
105 fans
Selectie
SpelersPositieW
H. KaneAanvaller74
B. SakaAanvaller40
G. JonesUnknown
S. JohnstoneKeeper00
J. PickfordKeeper70
A. RamsdaleKeeper00
Voor de complete selectie: Clubpagina Engeland.

In de wandelgangen

Dinsdag 7 december
Barcelona heeft Andreas Christensen benaderd voor een transfervrije overgang. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren