José Mourinho valt drie spelers af met pijnlijke stilte van twaalf seconden

Maandag, 18 oktober 2021 om 14:58 • Laatste update: 12:18

José Mourinho heeft zondagavond na afloop van het verloren Serie A-duel van AS Roma tegen Juventus (1-0) een ongemakkelijke stilte van twaalf seconden laten vallen, waarmee hij zijn onvrede over de kwaliteit en breedte van de selectie wilde benadrukken. De Portugees viel drie jonge verdedigers uit zijn spelersgroep publiekelijk af en probeerde ogenschijnlijk een signaal af te geven richting het bestuur om de selectie te versterken.

Roma leed in het Allianz Stadium een nipte nederlaag door een goal van Moise Kean. Mourinho weigerde zich na afloop van de wedstrijd tijdens de persconferentie uit te laten over scheidsrechter Daniele Orsato, maar viel in plaats daarvan zijn eigen spelers af. “Je hebt reservebanken, en je hebt reservebanken in de Serie A”, zo liet de Portugese oefenmeester geheimzinnig weten. Mourinho gaf vervolgens direct uitleg. “We speelden vandaag met vier verdedigers, met Rick Karsdorp op rechts. Niemand wist het, maar hij was tot het einde toe een twijfelgeval. En we hadden Bryan Reynolds, Marash Kumbulla en CRiccardo Calafiori op de bank...”, waarna de trainer een ongemakkelijke stilte liet vallen.

Door een stilte te laten vallen na het noemen van de namen van de respectievelijk 20-jarige, 21-jarige en 19-jarige verdediger, leek het of Mourinho wilde zeggen dat het drietal niet goed genoeg is voor een invalbeurt. Hiij glimlachte wat ongemakkelijk en schudde zijn hoofd, waarna hij na precies twaalf seconden richting de perschef van AS Roma keek om te laten weten dat hij geen verdere uitleg wilde geven en de persconferentie beëindigd kon worden. Het is daarnaast ook een duidelijk signaal in de richting van Roma-directeur Tiago Pinto om tijdens de winterse transferperiode de selectie van de Romeinen te versterken.Gerelateerd

Meer sportnieuws

39 reacties (laatste reactie door samcro)

Zo zwak om een aantal jonge wisselspelers af te vallen, nadat je verloren hebt. Misschien heeft hij wel gelijk, maar voor die jongens hun moraal is dit natuurlijk dramatisch.

18 oktober 2021 om 15:22

Of niet - de druk leggen op jonge spelers om op basisniveau te presteren kan verlammend werken.

18 oktober 2021 om 15:36

Wat als één van deze jonge spelers moet spelen door een blessure of schorsing? Dan weet je eigenlijk al dat je trainer geen vertrouwen in je heeft. Voor een jonge speler werkt dat natuurlijk totaal niet.

18 oktober 2021 om 15:23

Klassieke Mourinho. Wanstaltelijk narcistisch en zelfingenomen. Het zal nooit aan hem liggen. Of hij nou een punt heeft of niet, dit soort gedrag is gewoon zielig en onnodig. En het is niet de eerste keer. Hij heeft veel gepresteerd, maar wat een naar persoon is hij (op basis van hoe hij zich de afgelopen jaren heeft laten zien en gaan als trainer).

18 oktober 2021 om 15:24

@magistra

Ik snap het ook niet. Alsof het ook een groot verrassing is dat een Roma verliest van Juventus.

18 oktober 2021 om 15:29

Ik vind roma op dit moment zeker niet minder dan juve. En als die penalty er in zou gaan kan Roma zo'n pot zo winnen.

18 oktober 2021 om 15:31

Juventus is ook niet meer die goede ploeg die het ooit was. Niveau Europa league.

18 oktober 2021 om 15:38

Grappig dat Juve de CL winnaar heeft verslagen dan 😴

18 oktober 2021 om 19:11

Dit is weer typisch Mourinho hahahaha
Wanneer hij niet kan presenteren als coach maak hij ruzie met spellers hahaha echt een flikker die Mourinho. Voor mij hij mag stoppen als coach ander werk zoeken

Lekker bezig mourinho lekker je eigen spelers afvallen ook heel slim trouwens. Ik denk nu echt dat de toptalentjes in de jeugd niet voor het eerste willen spelen zolang hij er zit als ze dit hebben gezien.

18 oktober 2021 om 15:30

Als dat de impact is van kritiek hebben die toptalentjes weinig te zoeken op het hoogste niveau. Dit moet hen juist aansporen om Mourinho zijn ongelijk te bewijzen.

18 oktober 2021 om 15:55

Als jij denkt dat dat weinig impact heeft op de jeugd en de mensen die daar werken dan heb jij nooit gevoetbald op een beetje niveau. Hij is indirect hier gewoon de gehele jeugd aan het afvallen hij zegt eigenlijk de jeugd is niet goed genoeg met zijn ik wil kopen.

18 oktober 2021 om 16:02

Ik zeg niet dat het geen impact heeft. Ik zeg dat ALS het een negatieve impact op een speler heeft, je kan twijfelen over zijn mentaliteit. Een echte topper gebruikt dit als brandstof

18 oktober 2021 om 18:12

Dit is ook waarom ik denk dat Mourinho een beetje over de hill is. 10, 20 jaar terug, ja dan ging een speler denken "verdomme, ik ga die vent eens wat laten zien." Nu is juist "tja, op de Playstation schiet ik ze erin hoor! Nbd, ik heb een Bentley, ga daarin lekker laten zien wat ik kan!" Het zijn allemaal primadonna's geworden.

Voetbalzone, zouden jullie Willem Haak niet kunnen benaderen voor regelmatig een stuk. Vind zijn info over de Serie A vaak nuttig!

18 oktober 2021 om 15:34

Inderdaad, ik volg hem sinds kort op Twitter en hij heeft vaak fijne info. Zelfde geld voor Wesley Mak, waarmee hij ook samen een wekelijkse podcast heeft over Italiaans voetbal.

18 oktober 2021 om 16:20

Echt een leuke podcast inderdaad, Lo Stadio. Top als je van de Serie A houdt

18 oktober 2021 om 15:47

Schrijven ze ook artikelen. In dat geval zou het een mooie bron zijn voor de copy paste activiteiten van VZ. Wanneer hij met name podcasts doet wordt het een lastiger verhaal.

18 oktober 2021 om 16:22

Volgens mij niet, maar zoals Amadeus ook zegt is hij er misschien wel voor te benaderen. Lijkt me sterk dat een jonge, ambitieuze voetbalfan als hij er niet voor open staat

18 oktober 2021 om 18:02

Voetbalzone typt wel vaker artikelen naar aanleiding van podcasts. Het is is meer werk dan copy/paste, maar blijkbaar kan dat er nog net af hier.

18 oktober 2021 om 18:52

Op zijn persoonlijke website lees ik elk jaar zijn Serie A preview blog. Daarnaast wel vaker een soort opiniestuk van hem gelezen, dus hij schrijft wel!

De eerste en de laatste komen echt pas net kijken dusja, nog niet nodig om kritiek te uiten op deze manier en Kumbulla heeft een hoger niveau aangetikt dan dat hij nu doet, maar ik zou hem zeker niet banken, een groot talent.Maar dat is wel opvallend; een piepjong verdediging, geen wonder dat het fout gaat, ik ken letterlijk geen enkele top verdediging met alleen maar jonge spelers; elke club heeft minstens een 26+ jarige speler er naast; juist net voor de ervaring en leiderschap; Tomori heeft Kjaer/Romagnoli, De Ligt heeft Chiellini/Bonucci, Rahmani heeft Koulibaly; talenten, zeker in de verdediging kunnen het niet alleenEdit; ik dacht dat Rahmani pas 22 was maar is 27 zie ik net dus die vlieger gaat niet op.😅

Die marash kumbulla is anders een groot talent waar Roma afgelopen jaar veel geld voor heeft betaald en voor de neus van inter wegkaapte dus die jongen moet toch wat kunnen.

Kumbulla is anders wel een groot talent. Misschien niet eentje om direct tegen Juve in te brengen, maar hij komt er wel.
Dat hij Hazard af viel om zodoende wat meer peper erin te krijgen, werkt natuurlijk niet bij jongens van 19 en 20, dus geen idee wat zijn intentie hierbij was?

Ook knap, zonder iets te zeggen het zelfvertrouwen van drie van je spelers de nek omdraaien.

Oei, die jongetjes kunnen nu niet slapen als the ex-special one dit heeft geroepen....

Hij heeft altijd wat te klagen, snap niet dat clubs nog in zee gaan met hem hoor. Die jeugd jochies zouden nu niet eens meer erbij willen zijn. Sneu zeg

Kumbulla moet gewoon over een langere periode de kans krijgen, volgens mij heeft hij onder Mourinho nog nooit 2 wedstrijden achter elkaar gespeeld. Bij Albanië moest hij de eerste wedstrijden ook even wennen, logisch voor zo'n jonge gast. Maar de afgelopen wedstrijden is hij echt een uitblinker, waaronder vorige week tegenover Lewandowski. Hij leest het spel goed, heeft een goede pass en straalt rust uit.

Ik heb net zo'n hekel aan Mou als de volgende, maar doelt hij hier niet gewoon op het feit dat hij alleen kinderen op zijn bank heeft zitten? Mou staat er toch al niet om bekend jeugd de kans te geven en liever met ervaren verdedigers te werken.

18 oktober 2021 om 21:28

Klopt hij gaf Varane geen basisplaats bij Real Madrid in plaats van de oudere Pepe, o w wacht dat deed hij wel. Zelf als Mourinho niets zegt word hij nog afgemaakt.

19 oktober 2021 om 11:44

Wauw, je kunt 1 voorbeeld geven. Iets met regel en uitzondering.Roma tegen toppers is geen succes, dit zit diep geworteld in DNA van Roma dat ze mentaal zo zwak zijn had ergens de hoop dat Mourinho dat zou gaan veranderen, al verdienden ze meer tegen juve waar ik echt van schrik die spelen het voetbal van Stok City dat is niet normaal..

Mourinho zei iets op een persconferentie is al 10 jaar geen nieuws meer.

Echt geen flauw idee waarom Roma hier aan begonnen is. Kost een hoop en uiteindelijk schiet je er helemaal niks mee op.

Ik hou van de analist José, maar de trainer José is een laffe man. Dit was natuurlijk te voorspellen, eerst veel glimlachen en doen alsof het een nieuwe José is, maar vanaf het een beetje tegenzit zich keren tegen het bestuur en eigen spelers afbranden. Het is nooit zijn eigen fout altijd van iemand anders.

Topvoetbal is keihard. Spelers moeten tegen kritiek kunnen op het hoogste niveau en de kritiek veranderen in iets positief.

Wat Mourinho doet is juist erg slim. Hij legt de lat hoog voor Roma. Als je kampioen wil worden (niet dit seizoen iig), moet je een selectie hebben die wat kan bereiken. Als dat niet het geval is moet je ook kritisch en eerlijk zijn. Mourinho wil iets bereiken met Roma, iets wat al heel lang niet meer is gebeurd. Dit kan alleen door hoog streven en door de juiste spelers op de juiste plaats zetten.om Roma weer op de kaart te zetten moet iets gebeuren en dat is het signaal wat Mourinho afgeeft. Er is onvoldoende kwaliteit in de breedte.

Huidige Roma is voor middenmoot en Mourinho is iig bezig meer uit te halen. Hij begrijpt dat naast het
technishe aspect het imago van de club ook belangrijk is. Is belangrijk voor Roma dat er een sfeer onstaat van hee jongens hier spelen is niet voor iedereen weggelegd.....

19 oktober 2021 om 13:09

Helemaal mee eens, hij zet door zijn uitspraken tevens de boel op scherp voor de komende januari transfermarkt. Mourinho heeft van begin af aan gezegd dat het wel ff duurt voordat Roma weer mee kan doen om de top 4 en scudetto.

Als de scheids de vordeelregel had toegepast had Mourinho niks gezegd. Als de scheids 2 sec wacht is ee niks aan de hand. Ni krijg je nwe situatie . Gevolg is bekend. Gemiste pingel.

Ook nu blijkt weer dat Mourinho een afbraak trainer is met alleen maar korte termijn visie.

Ik denk dat hij bedoeld dat er qua routine niks achter zit wat er op de bank zit is allemaal nog jong en goed natuurlijk maar als je er gelijk 2 zou moeten ingooien tegen Juve uit noodzaak,snap ik wel wat Mourinho bedoel.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

AS Roma

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Napoli3219
2.AC Milan3214
4.Atalanta2811
5.AS Roma228
Voor de complete stand: Serie A
SpelersPositieW
J. VeretoutMiddenvelder134
T. AbrahamAanvaller133
S. El ShaarawyAanvaller132
E. ShomurodovAanvaller111
Carles PérezAanvaller70
Rui PatrícioKeeper130
R. CalafioriVerdediger50
Voor de complete selectie: Clubpagina AS Roma.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina AS Roma.

849 fans
Coach, 58 jaar
SeizoenClub
2021- AS Roma
2019-2021 Tottenham Hotspur
2016-2018 Manchester United
2013-2015 Chelsea
2010-2013 Real Madrid
Laatste voetbalnieuws

AS Roma overwintert ondanks eerdere zeperds ‘gewoon’ in Europa

AS Roma heeft zich verzekerd van overwintering in de Conference League. Het team van José Mourinho won donderdagavond met 4-0 van Zorya Luhansk en weet zich daardoor verzekerd van een plek...Lees verder

In de wandelgangen

Vrijdag 26 november
Chelsea heeft Nicolás Tagliafico op het oog als vervanger van de langdurig geblesseerde Ben Chilwell. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren