Aad de Mos ziet Ajax niet als favoriet in topper tegen PSV

Maandag, 18 oktober 2021 om 14:17Dominic Mostert

Aad de Mos dicht PSV een goede kans toe op een goed resultaat in de uitwedstrijd tegen Ajax van zondag. De topclubs treffen elkaar in de Johan Cruijff ArenA met de koppositie van de Eredivisie als inzet: na de negen wedstrijden tot dusver heeft Ajax één punt meer verzameld dan PSV. De Mos denkt dat de buitenwereld Ajax zal aanwijzen als favoriet, maar vermoedt zelf dat de speelstijl van PSV effectiever zal blijken.

"Ik denk dat alle analisten en de media zullen zeggen dat Ajax favoriet is omdat ze thuis spelen", geeft de voormalig trainer van beide clubs aan in zijn wekelijkse gesprek met het . "Voor mij niet. Wat heeft op dit moment de meeste kans van slagen: aanvallend voetbal of de counter? Op basis van de laatste twee wedstrijden van Ajax zie ik de counter van PSV als de meest gevaarlijke en doeltreffende."

Ajax verloor voor de interlandperiode met 0-1 van FC Utrecht en kwam zaterdag goed weg met een 0-2 overwinning op sc Heerenveen. PSV won met 2-1 van Sparta Rotterdam en met 3-1 van PEC Zwolle, al kwamen die overwinningen laat in de wedstrijd tot stand. Voordat ze het tegen elkaar opnemen, wacht eerst nog een Europees affiche. Het resultaat daarvan is ook van invloed op de topper van zondag, weet De Mos.

"Je bent natuurlijk altijd nog afhankelijk van de uitslagen van Ajax tegen Borussia Dortmund en die van PSV tegen AS Monaco, dat neem je toch mee naar de wedstrijd van zondag, weet ik uit eigen ervaring. Hoe kom je uit die wedstrijd? Is dat overweldigend goed, dan heb je daar toch een voordeel van." De Mos voorspelt desgevraagd een 2-1 overwinning van PSV op Monaco en een 2-2 gelijkspel in Amsterdam.Gerelateerd

Meer sportnieuws

54 reacties (laatste reactie door gomes1psv)

Gelukkig, ik maakte me oprecht zorgen. Maar als Aad zegt dat PSV goede kansen heeft, dan maak ik me als Ajacied toch minder zorgen. Aad zit er meestal naast. Als nu Valentijn Ajax ook nog ziet verliezen dan kan het voor Ajax al eigenlijk niet meer fout gaan.

18 oktober 2021 om 14:52

HAHA dit wat jij zegt was ook het eerste waar ik aan dacht :P.

18 oktober 2021 om 15:01

@rochus

dacht eerst zelfde, maar zag zijn voorspelling met 2-2 en eerlijk gezegd geen gekke voorspelling.
Vorig seizoen was ook 2 x gelijk.

Denk/hoop natuurlijk op overwinning van Ajax, maar gelijkspel lijkt mij ook groot.

18 oktober 2021 om 15:03

Ik was direct opgelucht. Zat al de hele dag te F5en om te kijken of Aad al iets geroepen had

18 oktober 2021 om 16:07

Haha precies. Hoopte daarom echt dat Aad zou zeggen dat Ajax favoriet is, wat natuurlijk ook gewoon zo is. Blijft iemand wie er toch vaak naast zit maar ach, wat wil je dan met dit soort uitspraken. Net als Obispo wat een groter talent is als de Ligt, haha.

18 oktober 2021 om 16:51

Aad is net zo voorspelbaar als de reacties onder zijn artikels.

18 oktober 2021 om 18:10

Echt he? Al minimaal een jaar of vijf lang zie je bij elk artikel over Aad iemand die origineel en grappig denkt te zijn. Ik vind het een aandachtgeile en ontzettend vervelende man, maar die popie jopies die constant dezelfde grap uitkauwen zijn bijna even erg.

Aad de meester voorspeller. In de absolute topwedstrijden weet Ajax net iets meer te geven dan in normale eredivisie wedstrijden. Wetende dat Ajax revange wilt op de 0-4 nederlaag eerder dit seizoen. Ook omdat Psv echt niet zo goed is als sommige doen voorkomen.

Yes!! Orakel Aad voorspelt een overwinning voor PSV, kat in het bakkie dus. Helaas Psv'ers, het is al gedaan.

18 oktober 2021 om 14:50

Aad voorspelt een gelijkspel, het kan dus alle kanten op behalve een gelijkspel.

18 oktober 2021 om 14:52

Dat zie ik toch anders. Hij zegt 2-2, word in mijn ogen dus 4-0 voor Ajax.Aldus De Mos tegen Het Eindhovens Dagblad.. Die man is een veredelde supporter en is amper tot niet positief over Ajax. Die moet je net als Sjaak en de gebroeders VD Kerkhof niet al te serieus nemen.

Als Aad iets voorspelt dan gebeurt het omgekeerde. Aad voorspelt 2-2. Dus dan wordt t 2-2.

Ik zie Ajacied wel als favoriet, maar dat betekent niet dat we zomaar even gaan winnen. De meest recente uitslag was vrij helder. Ik hoop dat ten Hag dat nog even tussen de oren ramt.
De uitslag tegen Dortmund gaat vrij bepalend zijn ook denk ik, als je die verliest zal Ajax erg gretig zijn wint Ajax van Dortmund dan kan ik me best voorstellen dat er toch enige gemakzuchtigheid in de ploeg sluipt van het kaliber ach als we Dortmund verslaan dan PSV zeker.

Het wordt een mooie spannende pot en voor Ajax een enorm belangrijke, hier kan je loskomen van de concurrent en die kans moet je pakken.

18 oktober 2021 om 15:02

@magikhetweten

"dat er toch enige gemakzuchtigheid in de ploeg sluipt'

Nou denk niet dat Erik dit zou toelaten. Die zal er op blijven hameren, ook al zou Ajax met meest spectaculaire voetbal ooit 15-0 winnen, d nog zit Erik gelijk op 100% focus voor PSV thuis.

18 oktober 2021 om 15:36

Jeetje Erik ten Hag kan dan wel dingen die niemand ooit op aarde zal kunnen. Knap van hem.

Er is echt zoveel wetenschappelijk onderzoek gedaan naar sportprestaties, aan de top komen en blijven en gemakzucht dat het gewoonweg pijnlijk is om de bewering te doen die je doet zonder zelf enig veldonderzoek. Kort door de bocht: Ja Erik is zich er bewust van en zal er alles aan doen, maar nee het gaat hem nooit en te nimmer lukken omdat dat niet is hoe mensen kunnen werken.

18 oktober 2021 om 15:15

Ik zie Ajax wel degelijk als favoriet. De meester tacticus ten Hag heeft iedereen weer zand in de ogen gestrooid. Eerst tegen Utrecht Antony op de bank houden, waarna Utrecht via een sporadische counter wint en vervolgens tegen Heerenveen het volledig open gooien, waardoor de counter het meest effectieve wapen tegen Ajax lijkt. Vanaf dinsdag gooit Ten Hag weer de sterkste elf erin, om in de 2e helft nog meer snelheid erin te gooien en de wedstrijd rustig uit te counteren.

18 oktober 2021 om 15:38

Dat typte ik; favoriet. Wat een verheerlijking van Erik ten Hag. Hij is een goede coach maar meester tacticus? Nee absoluut niet, hij doet gewoon behoorlijk goed maar tactische wonderen heb ik niet van hem gezien.

Denk eigenlijk dat het een vrij saaie wedstrijd wordt. Beide teams zullen geen risico willen lopen en denk dat het alleen obv individuele kwaliteiten wordt beslist. Anders zal het gewoon een gelijkspel worden.

18 oktober 2021 om 15:01

Ik verwacht een Ajax wat er vol boven op klapt, en PSV dat vanuit de omschakeling gaat voetballen.
Word een mooi voetbal gevecht met een kolkende Arena achter de ploeg wat het laatste zetje gaat geven

Dan wordt er aan Aad de Mos gevraagd dit onderwerp, die is een en al PSV Aad de Mos zou nooit een negatieve dingen zeggen over psv kun je net zo goed waterreus en Hiddink en afellay de zelfde vraag stellen

18 oktober 2021 om 16:49

Waterreus en afellay zijn juist zelden positief over psv als analist...

Ik zie Ajax wel degelijk als favoriet. Des te meer omdat Ajax morgen al tegen Dortmund speelt en PSV donderdag pas tegen Monaco. Scheelt aardig in rusttijd. Geluk nog dat beide ploegen thuis spelen.

Bedankt Aad, ben ik toch wat zekerder voor zondag. Nu alleen nog Valentijn die dit even bevestigd en we staan 4 punten los aan kop.

Ach PSV zal counteren en dat ligt Ajax niet zo lekker. Ik denk dat Ajax momenteel voetballend een stuk sterker is en ook efficiënter voor de goal. Maar twee goede steekballen op Madueke en de wereld ziet er heel anders uit.

Ajax is gewoon beter dan Psv maar het is vaak hetzelfde met de top 3 van Nederland.
Psv wint van ajax, ajax wint van feyenoord en feyenoord wint van psv.
Hopelijk wint ajax dit weekendDit is slecht nieuws mensen ... Aad zit er vrijwel altijd naast met zijn inzichten en voorspellingen .... had ie nou niet even kunnen zeggen dat ajax 300 favoriet was? Dan sliep ik een stuk beter denk ik.Ik zie ajax gewoon als favoriet hoor. Ze spelen thuis, hebben twee dagen meer rust en ze zijn toch beter in vorm dan de Onzen.
Maarrrrrrrr (cliche allert!) het zijn op zichzelf staande wedstrijden! Hahaha

Terugkijkend op de JC schaal dit jaar opende PSV natuurlijk beresterk, maar toen Ajax extra aanzette stonden de Onzen flink onder druk.

Ik hoop (uiteraard uitsluitend en alleen voor de spanning in de competitie ) dat PSV knalhard wint, maar ik vrees dat het niet gaat lukken.

18 oktober 2021 om 15:41

In de competitie wint PSV nauwelijks bij Ajax de laatste jaren.
Of het is gelijk of Ajax wint.

Van mij mag PSV winnen hoor maar t zal best een leuke pot worden hoop ik.

Denk dat Ajax wel iets wil rechtzetten

18 oktober 2021 om 16:22

@bliek, moest het even opzoeken, want in mijn beeldvorming won PSV best vaak in Amsterdam. Maar het is (m.u.v. van de JC schaal dit jaar) in 2015-2016 de laatste keer dat PSV in de Arena won.

18 oktober 2021 om 16:30

@rochus

Er wordt altijd gezegd dat PSV het makkelijk heeft met Ajax, Ajax met Feyenoord en Feyenoord met Psv.

Maar ik denk wel dat dit de laatste jaren minder is geworden en meer een gevoel is.
Het is wat je zeg 2015 2 keer en daarvoor en erna alleen maar verliezen en gelijkspel.
Gelijk spel is niet het resultaat wat je hoopt natuurlijk.

Maar ben wel benieuwd naar deze wedstrijd. Het enige waar ik wel bang voor ben is de 2 dagen minder rust van PSV dat zou ze eens op kunnen breken. Scheelt echt wel hoor zonde dat er Europees om heen zit zeg maar.
Aan de andere kant is dit nu eenmaal zo en weten we van te voren dat eht kan gebeuren.

18 oktober 2021 om 16:33

(bliek) als je thuis van Utrecht verliest dan kun je zeker ook thuis van PSV verliezen en dit zijn wedstrijden die alle kanten opkunnen dus ik denk zelf dat het een gelijkspel wordt daar PSV net zo zal spelen als de meeste ploegen 9 man achter de bal en daar heeft Ajax het altijd moeilijk tegen .

18 oktober 2021 om 16:41

@sloep,

Ik teken voor die 1-1 hoor.
Zou idd kunnen hoor dat ze zo gaan spelen.
Ik denk echt dat die 2 dagen het verschil gaan maken in deze wedstrijd,
Mijn geld zou ik op Ajax zetten. Maar mijn skills zijn hetzelfde als ie van Aad

18 oktober 2021 om 20:15

Tuurlijk is Ajax favoriet. Zeker met de extra rustdagen. Hoop vooral dat we ongeschonden uit de wedstrijd met Monaco komen. Daar zit hem namelijk het grote verschil. De basis vind ik al net iets beter van Ajax, om over de bank nog maar te zwijgen..

Hij die obispo een grotere toekomst voorspelde dan de ligt heeft gesproken! Ik zeg niet dat Ajax wint… maar hoe kan je dit nu zeggen nadat psv alle moeite heeft met Sparta en pec?!

18 oktober 2021 om 15:33

Dat heeft alles met speelstijl te maken. PSV heeft moeite met het spel maken ,is beter in de reactie. Ajax zal hoe dan ook komen.

18 oktober 2021 om 15:34

Wedstrijden tegen Sparta en Pec zijn natuurlijk niet te vergelijken met Ajax. Tegen die ploegen moesten ze zelf het spel maken en tegen Ajax kun je counteren waar psv beter in is. Ajax heeft bijv toch ook moeite met Utrecht en Twente? Oftewel je kunt het totaal niet vergelijken.

18 oktober 2021 om 15:51

Misschien omdat PSV het gewoon lastig heeft tegen ploegen die zich ingraven? Tuurlijk is Ajax van een hoger niveau dan PEC en Sparta, maar bij Ajax zullen ze niet met 11 man in de eigen 16 staan. In augustus en afgelopen zaterdag tegen heerenveen hebben we kunnen zien dat Ajax goed te pakken is in de counter. En laat PSV nu net een ploeg zijn die dat heel fijn vinden met de snelheid van Madueke en Gakpo

18 oktober 2021 om 16:34

PSV had inderdaad een hoop moeite met Sparta en PEC, maar heeft daarentegen dit seizoen ook echt eenvoudige overwinningen geboekt op o.a. Galatasaray (2x), Ajax, AZ en Sturm Graz. En ondanks alles staat PSV echt maar 1 puntje onder Ajax.

Ik verwacht wel dat Ajax gaat winnen hoor, ik vrees zelfs een beetje voor een afstraffing, maar PSV is niet kansloos.

Als PSV met Zahavi gaat spelen wordt het niks,zijn goals tegen Ajax vorig seizoen ten spijt. Iedere tegenstander weet t wel inmiddels. Kan niks in kleine ruimtes,niet technisch,niet sterk,niet snel. In een 4231 zou ik Bruma en Madueke aan de zijkanten doen ,Gotze op 10 en Gakpo spits. Veel positiewisselingen met elkaar. PSV zal toch naar achteren gedrukt worden uiteindelijk. Gakpo kan buiten veel andere dingen ook met de rug naar de goal vd tegenstander een bal aannemen en bij zich houden zodat anderen kunnen bijsluiten. Heeft een aktie.Zahavi wordt continue vd bal gelopen omdat ie vrijwel krachteloos is ,waardoor je vaak met 10 man speelt.

18 oktober 2021 om 16:38

@Sir Paul: ik als ajacied hoop dat Schmidt je comment niet leest Een PSV dat Ajax het spel laat maken en met die 4 die jij noemt de ruimte achter de verdediging kan gaan benutten (hoewel ik persoonlijk nog wel mijn twijfels heb over Bruma) kan zo maar eens de sleutel tot succes worden, komende zondag.

Natuurlijk hoop (en verwacht) ik, dat Ajax hier rekening mee houdt en als winnaar van het veld kan stappen, maar goed, eerst eens zien wat beide clubs in Europees verband doen..

18 oktober 2021 om 16:58

Dennis, El Guja s optie hieronder is ook een goeie. Misschien wel beter. Vertessen kan ook ipv Bruma. Die s nog sneller. Ajax gaat hoe dan ook zn eigen spel spelen denk ik Ik hoop van ganse harte dan Andre Ooyer meeleest 😜.

18 oktober 2021 om 20:17

Doe mij maar Vertessen in plaats van Bruma. Wat speelt die man chaotisch zeg!

Is er eigenlijk iemand die Aad nog serieus neemt? Ik denk juist dat de verliespartij van Ajax in de JC-schaal positiever is voor Ajax dan voor PSV. Ajax is daarnaast een stuk sterker/fitter geworden sinds die wedstrijd, en er zijn een aantal spelers bijgekomen die er toen nog niet waren. Maargoed, het is gewoon een 50/50 wedstrijd naar mijn mening. Vorm van de dag zal bepalend zijn.

Ik zou lekker met Vertessen in de punt spelen. Ajax zal zoals altijd zeker thuis met veel ruimte in de rug spelen. Zahavi raakt de laatste weken geen knikker. Gakpo, Vertessen en Noni in de voorhoede aantreden. Kunnen Ajax zeker pijn doen. Al maak ik mij ook best zorgen over de matige vorm van Max & Van Ginkel de afgelopen weken.

18 oktober 2021 om 15:53

Ik dacht Bruma links,Noni rechts en Gakpo spits. Uitleg staat in post mijnerzijds minuten voor deze. Maar deze optie is ook een hele goeie. Misschien wel beter dan die van mij. Als Zahavi maar bankt.

Ajax wint deze makkelijk. Selectie van Ajax heeft voor meer geld op de bank als PSV op het veld. De basis hoeven we het niet eens over te hebben. Tel daarbij op dat PSV niet de 110 procent kan geven die ze nodig hebben, omdat ze donderdag tegen Monaco moeten. Ajax is juist helemaal uitgerust en kan zich in tegenstelling tot PSV optimaal voorbereiden op de wedstrijd. Wordt minimaal 2 of 3 tegen 0.

18 oktober 2021 om 17:00

Het ligt er ook aan hoe PSV gaat voetballen, want als je zoals een Twente of Utrecht voetbalt dan krijgt Ajax het gewoon erg moeilijk tegen PSV. Daarnaast heeft PSV veel meer kwaliteit dan die 2 clubs, dus is er veel meer gevaar op een counteraanval. Ik denk wel dat het mee gaat spelen dat Ajax 2 dagen meer rust heeft, want Schmidt zal na 60 minuten wel weer wat wissels gaan toepassen. Ik weet bijna zeker dat Ajax de wedstrijd niet 'makkelijk' gaat winnen, wel zijn ze favoriet en denk ik dat ze aan het langste eind gaan trekken zondag.

Logisch is natuurlijk dat Ajax hier de favoriet is, beter voetbal, betere spelers en het meest belangrijke, een betere vorm. Uiteindelijk is Ajax - PSV altijd een wedstrijd opzich en weet PSV het Ajax altijd wel lastig te maken, ik gok zelf op een nipte 3-2 zege voor Ajax, maar hoop het uiteraard niet!

Aad ziet wel meer dingen niet als het Ajax betreft, nog steeds oud zeer?

Ik hoop dat aadje gelijk heeft. Maar ik ben bang dat we er keihard afgaan helaas. Max kan Anthony niet aan en Mwene is gewoon niet goed genoeg.
Maarrr de bal is rond en je weet nooit hoe een koe een haas vangt. Dus met veel kunst en vliegwerk is een verrassing mogelijk. Alleen is het helaas ijdele hoop ben ik bang.

Psv wint toch altijd in Amsterdam? Of is dit mijn trauma dat ik laat overheersen? Countertje, countertje, countertje….

Kan iemand Aad weer even bij de hand nemen en terugbrengen naar de afdeling? Arme man staat weer onzin te raaskallen in de media.

Heerlijk dit, als Ajax-fan zijnde. Als Aad dit zegt, betekent dat we er met 6-0 overheen gaan walsen. Dat is nog eens goed nieuws! Ik vind Ajax ook geen uitgesproken favoriet, we moeten ons allereerst maar eens revancheren voor die 0-4.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax3040
2.PSV3013
3.Feyenoord2818
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
R. GravenberchMiddenvelder141
D. TadićAanvaller146
S. BerghuisAanvaller135
S. HallerAanvaller139
David NeresAanvaller133
R. PasveerKeeper110
D. KlaassenMiddenvelder102
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.

74 jaar
11 fans
Coach
SeizoenClub
2010-2010 Sparta Rotterdam
2004-2005 Ver. Arab. Emir.
1972-1973 Excelsior
Laatste voetbalnieuws

De Mos voorspelt ‘toptransfer’ voor PSV: ‘Je zet hem als eerste op het bord’

Aad de Mos voorspelt dat Ibrahim Sangaré in de toekomst een toptransfer gaat maken. De 23-jarige Ivoriaanse middenvelder tekende afgelopen zaterdag in de wedstrijd tegen Vitesse (2-0 overwinning) voor zijn vierde...Lees verder

In de wandelgangen

Vrijdag 26 november
Chelsea heeft Nicolás Tagliafico op het oog als vervanger van de langdurig geblesseerde Ben Chilwell. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren