OH Leuven vreest voor blijvende gehoorschade na vuurwerkincident

Maandag, 18 oktober 2021 om 13:49 • Laatste update: 14:18

De kans bestaat dat doelman Rafael Romo van Oud-Heverlee Leuven blijvende gehoorschade heeft opgelopen, nadat zaterdagavond tijdens het uitduel met Standard Luik (2-2) in de laatste minuut van de blessuretijd een voetzoeker naast hem ontplofte. De Venezolaanse sluitpost hoorde niet meer met zijn rechteroor en een dag later was zijn gehoor nog steeds niet volledig terug.

OHL-perschef Filip Van Doorslaer vertelt aan Het Laatste Nieuws dat Romo maandag op bezoek gaat bij de neus-, keel- en oorspecialist om na te gaan of er blijvende gehoorschade kan zijn. "En mocht dat het geval zijn, of die geminimaliseerd kan worden”, voegt hij daaraan toe. Standard hangt een zware straf boven het hoofd en het is ook niet uitgesloten dat de bezoekende club een klacht indient tegen les Rouches of tegen de supporter(s) die de voetzoeker naar Romo gooide(n), voor zover de dader(s) geïdentificeerd kunnen worden.

“Wij wachten het verslag van scheidsrechter Kevin Van Damme en van de wedstrijddelegatie af”, zegt Van Doorslaer. “Afhankelijk van de inhoud bekijken wij of het al dan niet nodig is om zelf nog iets te ondernemen.” OHL-trainer Marc Brys sprak na afloop van het duel schande van de actie van de Standard-fan(s). “Maar ik apprecieer wel het gebaar van Standard-voorzitter Bruno Venanzi, die naar onze kleedkamer kwam om bij onze doelman zijn excuses aan te bieden voor het onverantwoordelijke gedrag van bepaalde supporters.”

“Verder onderzoek moet uitwijzen of de gehoorschade voor even is, of dat er meer aan de hand is", zei ook Brys. Standard leek zaterdagmiddag drie punten te pakken tegen OH Leuven, toen de ploeg van trainer Luka Elsner bij het ingaan van de blessuretijd tegen een comfortabele 2-0 voorsprong aankeek. Door late tegentreffers van Xavier Mercier en Sory Kaba, in respectievelijk de 96ste en 99ste minuut, draaide het duel alsnog uit op een puntendeling.Gerelateerd

Meer sportnieuws

33 reacties (laatste reactie door j3ro3ntj33__)

Wat een ongeloofelijke grote randdebielen!! Dit weekend is het echt dramatisch gesteld met de stadionbezoekers. Wil ze geen supporters, liefhebbers of een andere naam geven. Van een potje keepen naar gehoorbeschadeging. Ooh, ik kan hier zoveel over zeggen. De woede komt in me naar boven.

18 oktober 2021 om 14:39

Mag toch aannemen dat er aangifte wordt gedaan? Laat dat vak maar leeg tot dat de dader is gevonden.

18 oktober 2021 om 18:57

Mishandeling met letsel tot gevolg. Opsporen met al die camera's tegenwoordig en strafrechtelijk vervolgen!

Tegen dat soort sneue klootviolen moet toch gewoon veel harder opgetreden worden? Een levenslang stadionverbod als je het mij vraagt.

18 oktober 2021 om 14:31

Wat mij betreft krijgen ze er nog een flinke taakstraf bovenop. Te gek voor worden, je gaat toch geen vuurwerk naar iemand gooien...

18 oktober 2021 om 14:35

Eens

18 oktober 2021 om 14:33

ik mag hopen dat dit wel meer dan alleen een stadionverbod wordt

18 oktober 2021 om 15:15

Ik vind dat bij voetbal men de neiging heeft dit veel te veel in voetbal-gerelateerd oplossingen te zoeken. Dit is letsel door schuld en dient ook gewoon zo strafrechtelijk aangepakt te worden. Zelfde met al die malloten die op een amateurvoetbalveld in de kelderklasse hun frustratie botvieren op knieen, enkels en scheidsrechters, gewoon strafrechterlijk vervolgen en zorgen dat dit op hun strafblad komt.

Na meer dan 1 jaar geen publiek te hebben gehad in de stadions lijkt het alsof er alleen maar incidenten zijn de afgelopen maanden. Het is toch onbegrijpelijk dat supporters zich zo laten gaan, nadat je eindelijk weer een stadion in mag. Maar straks als publiek weer verbannen wordt met zn alle huilen en klagen.

Dat vak/die vakken/die tribune waarvandaan het vuurwerk kwam maar de rest van het seizoen leeghouden, dat is de enige gepaste maatregel hier.

18 oktober 2021 om 14:36

@remco_wzawzdb,

En als jij nu samen met je zoontje een seizoenskaart hebt daar, andere kant van het vak?
Je weet niet wie het gedaan heeft, en al weet je het wel, durf je het misschien niet te vertellen, uit angst.

Vervolgens mag jij samen met je zoontje niet meer gaan, omdat er daar 1 zo'n tring-lijer tussen zit. Klopt toch ook niet?!

18 oktober 2021 om 14:56

@j3ro3ntj33: het is natuurlijk jammer als de goeden ook gestraft worden door het gedrag van de kwaden. Maar soms is het de enige manier om het kwaad bij de wortel uit te roeien. En het is natuurlijk niet één klojo. Er zitten vrienden om zo'n klojo heen die geen actie ondernemen, het misschien zelfs aanmoedigen. Het is nooit één enkele eenling die voor zoiets zorgt.

18 oktober 2021 om 15:39

@ktb84,

Misschien begint het ook bij het aanpakken van de club,
Hoe kunnen er keer op keer illegale spullen naar binnen gebracht worden ?!

Als je die mensen eruit haalt, die dit bijhebben, kun je ze gewoon direct levenslang stadionverbod geven en dikke boete. Want waarom moeten ze vuurwerk bijhebben?

Daarbij vind ik dat je echt niet kan maken om de rest van het vak er ook voor aan te pakken. Dus als iemand een bank overvalt, en niemand wil zeggen (misschien wel uit angst) wie het was, vind jij dat iedereen die op dat moment in de bank was maar 10 jaar de cel in moet ?!

Beetje naïef, de goede mensen straffen voor het gedrag van de slechte.

18 oktober 2021 om 18:03

@j3r3ontj33: laat ik beginnen met te zeggen dat het ook niet de eerste stap zou moeten zijn 9m de goeden ook te straffen. Ik heb gezegd dat het soms nodig is. Dus je begint met te kijken of je de individuele daders kunt straffen etc. Maar soms, na bijvoorbeeld een reeks van incidenten, kun je de veiligheid vvan de mensen in het vak niet meer garanderen. Neem bijvoorbeeld het voorbeeld van het weren van uitsupporters bij de wedstrijden van Feyenoord en Ajax. Daar straf je een hele groep mee die er niets mee van doen heeft. Maar het was (qua politieinzet, veiligheid van de supporters etc.) gewoon niet verantwoord meer. Als dat kind wat jij benoemt, een voetzoeker in zijn mik krijgt, dan zijn de rapen helemaal gaar. Jij mag dat naïef vinden van mij hoor. Maar ik vind het in sommige gevallen realistisch. Of dat hier het geval zal zijn bij OHV Leuven denk ik nog niet.

18 oktober 2021 om 18:19

Wat ik trouwens ook opmerkelijk vind aan je reactie is dat je het niet wilt dat de goeden gestraft worden, maar wel als eerste met de suggestie komt dat de club moet worden aangepakt. Alsof de club hier de kwade partij is...

18 oktober 2021 om 19:54

Als je weet wie het gedaan heeft, dan kun je dat gewoon anoniem melden. Dan hebben ze misschien geen direct bewijs, maar weten ze in elk geval welke kant ze op moeten zoeken.

19 oktober 2021 om 08:18

@ktb84,

Natuurlijk is de club schuldig.
De club is ten aller tijden verantwoordelijk voor hetgeen dat het stadion ingebracht word. Dan maar 1 op 1 fouilleren. Vervelend en tijdrovend, maar als het moet, dan moet het.

19 oktober 2021 om 18:36

En met één op één fouilleren pleeg je geen inbreuk op ieders privacy en hiermee straf je niet de goeden en alleen de kwaden? Je vond mij naïef omdat ik het als een (uiterste) mogelijkheid zie om een heel vak te sluiten. Want daarmee straf je de goeden voor het gedrag van een paar kwaden. Oké, dan ben ik naïef. Vervolgens kom je zelf met de suggestie om dan maar iedereen te fouilleren? Met dit voorbeeld en met je voorbeeld om de club te straffen geef je twee prachtige voorbeelden hoe je de goeden straft voor het gedrag van de kwaden. Of heb je nu van jezelf niet door dat dit behoorlijk tegenstrijdig is?

20 oktober 2021 om 08:45

Ktb84,

Op welk vlak is dit tegenstrijdig?
Wat ik al zeg, de club is verantwoordelijk, ten alle tijden. De club is hier nalatig in het fouilleren van supporters, en garanderen van de veiligheid (je weet wat vuurwerk kan doen met een mens toch ?!).

Daarbij komt het feit dat het bij evenementen en topsport wedstrijden een plicht is om te fouilleren. Daarmee pleeg je geen inbreuk op privacy, want als supporter zijnde weet je dat het kan gebeuren, dus dan moet je niet gaan, als je niet gefouilleerd wil worden. Ik denk dat 999/1000 supporters liever zichzelf laat fouilleren dan thuisblijven.

18 oktober 2021 om 14:39

Als de daders geïdentificeerd kunnen worden, dan is jouw opmerking wat overtrokken in mijn ogen.
Dan ga je namelijk niet een heel vak straffen voor een geheel seizoen.

18 oktober 2021 om 15:37

Eens met Jeroentje, een heel seizoen leeghouden is wat teveel van het goede. laten we niet de goeden onder de slechten laten lijden. Dat gebeurt al teveel.
Je kan bijvoorbeeld zeggen: Het vak blijft leeg totdat jullie als groep, omdat het vaak toch de groepen hoolies zijn, de daders benoemen. Leg de druk maar bij hen. Om de dag dat er geen antwoord komt, wordt er een seizoenskaart ingetrokken (de namen van de "hooligans" zijn toch wel bekend. begin maar met die groep).
Of een andere manier van aanpak. zo blijft het door etteren en er verandert voorlopig niets.

dit moet op camera beelden toch terug te vinden zijn? iemand vuurwerk in zijn gezicht gooien met wellicht blijven schade. volgens mij kan je hier een prima strafrecht zaak voor opstellen. niet alleen maar een stadion verbod, maar ga maar eens lekker brommen. je verkloot het niet alleen voor je team of supporters die wel gewoon normaal doen. Maar je verdient het ook gewoon om eens heel duidelijk te voelen dat er consequenties verbonden zijn aan je acties. Wat een achterlijke idioten zijn dit zeg.... en als ze dadelijk gepakt worden is het "sorry het was nooit zo bedoelt" je geboorte was zeker ook een ongelukje...

Het lijkt steeds erger te worden sinds de coronacrisis. Van racisme, vuurwerk, rellen en veldbestormers met goede of slechte bedoelingen. Ik vraag me oprecht af waar dat vandaan komt. Idioten hebben er altijd al tussengelopen, maar dit aantal incidenten vind ik bizar. Zullen we dan toch niet een keer met de harde hand moeten optreden. Ik denk dat veel van dit soort idioten niet schrikken van een boete of stadionverbod. Ik vraag me ook af hoe ver het nog moet gaan voordat de spelers in bescherming worden genomen.

18 oktober 2021 om 14:35

Na zo'n weekend zou je bijna terugverlangen naar stadions zonder supporters.

18 oktober 2021 om 16:03

Ik geloof dat het inderdaad te maken heeft met de coronacrisis. Mensen hebben een hele tijd bijna niets kunnen of mogen doen en nu willen ze zich afreageren door zich nergens meer iets van aan te trekken. Ik hoorde het ook van kennissen die in het toerisme werken, dat mensen echt veel onbeschofter zijn dan in vorige jaren.

Lekker dan, sta je een beetje voor het doel te staan, wordt je van het ene op het andere moment doof aan een oor omdat lui achter je "sfeer maken" verwarren met "vuurwerk gooien". Dat vuurwerk nog steeds stadions inkomt verbaast me echt. Er kleven zulke enorme risico's aan...

Wauw wat een teringzooi was het dit weekend. Hier in Nederland maar blijkbaar ook over de grens. Fanatisme is goed, maar elkaar bewerken met een bijl en vuurwerk naar spelers gooien natuurlijk nooit. Dieptepunten weer

Wordt met de week overal gekker, randdebielen zijn het en dan zeg ik t denk ik nog netjes. Er moet harder opgetreden worden. Dikke vette boetes en een verbod voor t leven!

Echt wat bezielt de mensen toch tegenwoordig? Mag je eindelijk weer naar het stadion om je club aan te moedigen en het enige wat we de laatste tijd lezen zijn vernielingen en gewonde mensen als het over voetbalsupporters gaat.
Treed keihard op. Levenslang stadionverbod, fikse schadevergoeding betalen, flinke straf en hopelijk meer.
Ik kan er echt met mijn verstand niet bij wat er toch rondgaat in de hoofden van deze zogenaamde supporters...

Het excuus van de voorzitter van Standard Luik was aan dovemansoren gericht? Nee, gekheid. Wat bezielt mensen toch? Als je je 'supporter' noemt, dan is het toegestaan om de meest rare fratsen uit te halen? In één weekend heb ik gelezen over apengeluiden, aangevallen met een bijl, vuurwerk naar een keeper gooien en dat is nog maar een gedeelte van al het nieuws over misdragingen van 'supporters'. En ik plaats het bewust tussen aanhalingstekens omdat je hiermee niemand support. Maar ze zitten er wel onder dat mom.

Het is te hopen dat Luik de dader vind, en hem verantwoordelijk stelt voor alle kosten + een tijd verbanning uit het stadion. Je hoort daar niet als je met voorwerpen loopt te gooien op het veld

Waarom niet gewoon voor al dat gezeik met dingen op het veld gooien straffen in de vorm van punten aftrek. Bijvoorbeeld, wordt de wedstrijd gestaakt omdat er bier op het veld word gegooid 3 punten aftrek. Doe je iets als dit 9 punten aftrek. Het valt heel makkelijk uit te zoeken welke groep supporters (uit of thuis) het doen lijkt mij toch.

Na afgelopen weekend begin ik bijna weer terug te verlangen naar voetbal zonder publiek... Politiek en justitie moeten veel steviger optreden tegen dit soort uitschot.

Reageer

Je mag reageren vanaf niveau 2.

Oud Heverlee Leuven

Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
S. SchrijversAanvaller162
Mousa Al-TamariAanvaller150
D. VekemansAanvaller40
O. RavetKeeper00
R. RomoKeeper150
Voor de complete selectie: Clubpagina Oud Heverlee Leuven.

0 fans
Keeper, 31 jaar
SeizoenClubW
2021/2022 OH Leuven 15 0 1 0
2020/2021 OH Leuven 29 0 1 0
2019/2020 Silkeborg 23 0 4 0
2018/2019 APOEL Nicosia 12 0 1 0
2017/2018 Beerschot 10 0 0 0

In de wandelgangen

Vrijdag 26 november
Chelsea heeft Nicolás Tagliafico op het oog als vervanger van de langdurig geblesseerde Ben Chilwell. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren