KNVB en Louis van Gaal slaan uitnodiging van Arsène Wenger af

Dinsdag, 19 oktober 2021 om 17:11 • Laatste update: 17:40

De bondscoaches van alle nationale ploegen in het mannenvoetbal zijn door Arsène Wenger uitgenodigd om een online videocall bij te wonen om de toekomst van het voetbal te bespreken. Onder andere een mogelijke nieuwe speelkalender vanaf 2024 en de nieuwe WK-plannen van de FIFA staan op de agenda. Wenger staat als hoofd internationale voetbalontwikkeling bij de wereldvoetbalbond niet onwelwillend tegenover ingrijpende wijzingen in de huidige speelkalender. De KNVB gaat echter niet op de uitnodiging in.

De videocalls staan voor dinsdag 19 en donderdag 21 oktober op de planning. Naast een mogelijke nieuwe speelkalender vanaf 2024 gaat Wenger volgens de wereldvoetbalbond ook met de bondscoaches in gesprek over thema’s als de gezondheid van de spelers, de interlandperiodes en de frequentie van WK’s. Wenger is zelf voorstander van een WK dat om de twee jaar gaat plaatsvinden, maar wil wel weten hoe de bondscoaches onder andere tegen dit idee aankijken. “De inbreng van hen is essentieel”, zegt de voormalig manager van Arsenal op de website van de FIFA.

“De gelegenheden om samen te komen zijn schaars, maar we moeten deze momenten aangrijpen omdat zo’n dialoog ons allemaal helpt om de unieke plaats die voetbal in de samenleving inneemt te beschermen en om het echt mondiaal te maken”, vervolgt Wenger. Gianni Infantino, de voorzitter van de FIFA, is ook groot voorstander van het organiseren van een WK dat om de twee jaar plaatsvindt. “Er zijn veel voordelen aan verbonden. Zo geef je onder meer de kans aan meer landen om deel te nemen. Toen werd besloten het WK om de vier jaar te houden, zo’n 100 jaar geleden, telde de FIFA veertig landen. Het is tijd om de zaak te analyseren. Maar als we veranderingen doorvoeren, moet iedereen ervan profiteren”, zei hij recent bij een bezoek aan Venezuela.

Het uitvoerend bestuur van het Internationaal Olympisch Comité (IOC) wil dat de FIFA eerst overgaat tot een een bredere raadpleging om het WK iedere twee jaar te organiseren. “Uit de vergadering kwam naar voren dat een aantal internationale federaties, nationale voetbalbonden, clubs, spelers, spelersorganisaties en coaches hun sterke bedenkingen en zorgen hebben geuit over de plannen om meer inkomsten te genereren voor de FIFA”, liet het IOC in een verklaring optekenen. De WK-plannen van de wereldvoetbalbond kunnen in ieder geval niet rekenen op steun van de UEFA. "Het is onmogelijk, een totaal irrationeel idee", zei president Aleksander Ceferin tegen het Portugese Record.

Louis van Gaal, de bondscoach van het Nederlands elftal, doet deze week niet mee aan de videoconferenties. "Wij laten de uitnodiging aan ons voorbijgaan", wordt een woordvoerder van de KNVB geciteerd door de NOS. "De KNVB vindt dat eerst de nationale bonden goed moeten worden ingelicht over deze ideeën" De Duitse bondscoach Hansi Flick doet ook niet mee aan de conferenties, meldde de Duitse voetbalbond (DFB) al.48 reacties (laatste reactie door xavifcb)

Hopelijk vertelt van Gaal hem dat het WK elke 2 jaar een idioot plan is.

18 oktober 2021 om 13:31

Dit heeft Wenger toch niet bedacht?

18 oktober 2021 om 13:40

Als ik me niet vergis is hij wel met het idee naar buiten getreden

18 oktober 2021 om 13:58

Fifa heeft gewoon gezocht naar iemand die het eens is met hun plannen en diegene naar voren gebracht ofso. Bedoel dit is toch zo idioot.

19 oktober 2021 om 18:09

Wat is je punt? Als iemand roept dat zwarten een minderwaardige bevolkingsgroep zijn heeft ie dat heus niet zelf bedacht. Maakt de persoon in kwestie en het idee dat hij naar buiten brengt niet minder idioot...

19 oktober 2021 om 18:15

Ik vind dit een totaal misplaatste vergelijking.

19 oktober 2021 om 18:27

Misplaatst? Zou niet weten waarom. Maar dan vergeet je de vergelijking. Blijft idioot om je bezig te houden met of iemand een plan zelf heeft bedacht of niet in de discussie of het plan idioot is.

19 oktober 2021 om 18:41

Real8madrid leuk geprobeerd maar je slaat de plank volledig mis. Voetbal is entertainment en er zijn veel belangrijkere dingen in het leven. Mensen zijn vermoord voor het hebben van een andere huidskleur dus je vergelijking gaat niet op.

18 oktober 2021 om 13:58

Lucas

Precies!

Als zij over kalander willen praten, bespreek dan mogelijkheid om interlands na competities in te plannen. Het is frustererend voor clubs om steeds onderbroken te worden door interlands en al dat vliegen.

Ook als fan vind ik het vervelend. Zit je net lekker in de CL, moet je weer weken wachten.

18 oktober 2021 om 14:25

Interlands na de competitie, dus net voordat het toernooi begint bedoel je?

Dat er weken tussen de CL rondes zit is logisch, anders is het toernooi nog voor de winterstop klaar.

18 oktober 2021 om 14:38

Mrkrillin, dus dan de kwalificatie voor een eindtoernooi de weken voorafgaande aan een eindtoernooi doen?

18 oktober 2021 om 14:39

Ik ben er op zich wel voorstander om interlands, Europees en nationaal voetbal in drie gescheiden periodes af te handelen, ipv dit breiwerk door het hele seizoen heen.

18 oktober 2021 om 14:57

@samcro 29er haha moeten jullie net achter elkaar reageren met zelfde profiel

Mijn mening is sowieso niet belangrijk, ben denk ik een van de weinige die niets heeft met interland voetbal.

19 oktober 2021 om 18:27

Ik heb ook weinig met interlands. Geef mij maar clubvoetbal, Eredivisie en Europees.

18 oktober 2021 om 14:46

Waarom is dit een idioot plan ?

18 oktober 2021 om 15:40

Omdat je meerdere continentale toernooien hebt. Dit verwaterd de zwaarte die er weegt aan een WK. De meeste spelers maken hooguit drie WK's mee in hun carriere. Nu al heb je meerdere spelers gezien die op het hoogtepunt van hun carriere kapot zijn gemaakt door eindeloze zomers vol interlands, zoals bv een Alexis Sanchez.

19 oktober 2021 om 19:08

omdat het WK juist zo speciaal is omdat het slechts om de 4 jaar wordt gehouden.

19 oktober 2021 om 18:27

Om de 2 jaar wk prima ,maar dan ek afschaffen

"wenger is zelf voorstander van een WK dat om de twee jaar gaat plaatsvinden...". Nou, Wenger is dus een spreekbuis geworden van de Fifa zonder eigen gedachten, want dit is dus echt niet zijn persoonlijke mening. Als manager van Arsenal meermaals geklaagd over het drukke programma van zijn ploeg en hoe dat een negatieve impact heeft op zijn ploeg (samen met genoeg andere managers in de PL). Met een extra WK iedere twee jaar gaat dit echt niet minder worden...

18 oktober 2021 om 13:41

En dan vraagt ie t aan de bondscoaches... Lijkt me dat je als bondscoach zoveel mogelijk hoofdtoernooien wil meemaken

18 oktober 2021 om 14:03

Het aantal wedstrijden zou niet meteen verhogen want ze willen dan knippen in de kwalificaties.

18 oktober 2021 om 14:20

Exact, daarnaast krijg je dus geen nutteloze oefenpotjes meer voor de landen maar zijn het alleen nog maar kwalificatiewedstrijden.

Ik zou een WK om de twee jaar leuk vinden, maar vind wel dat er serieus gekeken moet worden naar de overvolle speelkalenders. En daar heb je dus meteen het probleem, want dan moet of de FIFA of de UEFA toe gaan geven....tik tak

18 oktober 2021 om 14:43

Uiteindelijk is dat een onderhandeling tussen alle nationale bonden, elk land heeft zijn eigen wensen en je moet dat toch op 1 of andere manier tot 1 plan weten te knutselen. Ik denk dat er wel mogelijkheden liggen om een WK en EK om het andere jaar te doen (dat lukt in de meeste andere sporten immers ook), maar dan moet je idd de kwalificaties wat anders doen, bijvoorbeeld in de weken voor het toernooi ipv door het hele jaar heen. Bijkomend voordeel zou wel zijn dat we van die zinloze Nations League af raken, trouwens.

18 oktober 2021 om 17:46

Hij wil de nutteloze oefenwedstrijden weg halen en toernooien zoals de Nations League. Er wordt dus niet meer gespeeld zoals iedereen zegt hier.. kwalificaties worden ook ingekort. Erg bijzonder hoe iedereen elkaar na praat zonder de moeite te nemen om even onderzoek te doen. Los van of je het ermee eens bent of niet, het argument van meer wedstrijden is simpelweg niet valide. Wenger zegt letterlijk dat voetballers meer topwedstrijden willen spelen en hij wil de “saaiere” wedstrijden dus vervangen met wedstrijden die er meer toe doen. Nogmaals, dat is zijn argument en daar moet je dan op ingaan en dan niet zelf iets verzinnen waar geen sprake van is, wat hier overigens wel vaker gebeurt op VZ..

18 oktober 2021 om 18:14

Ik heb het over een 'drukker programma', niet per se over meer duels. Het lijkt me evident dat een extra WK leidt tot een extra jaar waarin hetzelfde aantal PL-matches en CL-matches ingepland moeten worden over een kortere periode. Dat leidt tot een drukker programma. De enige manier dat het niet tot een drukker programma leidt is als men het WK kleinschaliger wil maken. Kan me dat nauwelijks voorstellen.
Misschien dat Wenger dan graag ziet de PL of CL wordt verkleind. Maar (1) dat staat nergens vermeld hier en (2) daar gaat noch Wenger noch de Fifa over.
Overigens beoogde de Nations League hetzelfde: meer interlands die er toe doen, minder saaie vriendschappelijke potjes. Dit heeft ook alleen maar tot meer interlandperiodes geleid. Als je de Nations League verwisselt met een extra WK-kwalificatie behoudt je hetzelfde probleem.
En als hij kwalificaties wil inkorten leidt dat ook tot een drukker programma: ofwel je maakt kleinere kwalificatie-groepen, wat leidt tot meer geplaatste landen en dus een grootschaliger en Langer WK. Ofwel je limiteert het aantal plaatsingen voor het WK. Maar nogmaals, kan me niet voorstellen dat de FIFA dat beoogd.

Hoe je het ook went of keert, ik zie hier geen praktische manier die overduidelijk tot een minder druk programma leidt.

18 oktober 2021 om 18:40

Volgens mij is dit het idee; het inkorten van kwalificaties zodat er minder internationale brakes zijn in een seizoen zodat een seizoen dus ook minder vaak stil ligt, de zomerstop is dan langer en dan kan daar een extra WK ingepast worden. Zo ontstaat er dus meer een scheiding tussen national en internationaal voetbal. Wenger hoeft dit ook niet perse door te voeren. Hij heeft zelf aan te geven, het een interessant idee te vinden en hierover in gesprek te gaan met iedereen in de voetbalwereld. Hij staat open voor alle kritieken en verbeteringen. Als het maar kritiek is waar hij ook iets mee kan..

Misschien ook eens aan clubcoaches en spelers vragen nadien...

18 oktober 2021 om 13:53

Om de twee jaar is belachelijk, maar om de drie jaar een optie?

18 oktober 2021 om 14:21

Ik vind zelf om de 4 jaar wel een mooie optie.

18 oktober 2021 om 14:44

Om de 1.25 jaar. WK in Q1-2022, Q2-2023, Q3-2024, etcetera.

Om de twee jaar een WK, eureka heb ik gelijk nog een briljant idee meneer Wenger. Om de twee jaar ook een EK. Hebben we elk jaar een afsluitend eindtoernooi. Voor plaatsingen de kalender een beetje oprekken met om de dag een wedstrijd. Prima idee.

Het wk is toch juist zo speciaal omdat het niet zo vaak voorkomt? Vind het een stom idee die wederom gericht is op het uitmelken van het voetbal.

Ik vind het WK om de 2 jaar prima als er daarmee een streep door het EK komt. Het EK voegt wat dat betreft toch niet zoveel toe en eventueel maak je de nations league wat serieuzer zodat dat een EK sausje krijgt.

18 oktober 2021 om 17:48

Als je een EK weghaalt dan ook automatisch alle andere continenten. Heel de wereld moet daar dus mee akkoord van gaan. Ik zou eerder de Nations League weghalen..

19 oktober 2021 om 09:52

Waarom? Je kan je continentale toernooi ook in de oneven jaren houden als je ze naast een WK wilt laten bestaan.

Ze moeten eigenlijk die video conference uitzenden op Comedy Central. Beiden praten ze hakketak Engels 😂 Ben echt benieuwd of ze elkaar verstaan.

19 oktober 2021 om 09:53

Verstaan is 1, maar no way dat Louis van Gaal naar iemand luistert die een andere mening over voetbal heeft dan hij

19 oktober 2021 om 17:57

Je hebt nog gelijk ook, Louis heeft de uitnodiging niet geaccepteerd

Heel goed. Die Arsene heeft zijn ziel verkocht en is de tijd van de bonden niet waard. Mijn respect voor de man is zo enorm gezakt. Als je zo oud bent en zoveel geld hebt zou je denken dat principes belangrijker worden dan een paar miljoen extra.

19 oktober 2021 om 17:57

Ik verbaas me ook dat Wenger dit soort absurde ideeën ondersteunt en zelfs als verleng stuk voor de FIFA wil dienen. Jaren lang club trainer geweest en weet dus heel goed dat meer wedstrijden in korte tijd helemaal niet goed is voor de spelers. Benieuwd of hij voorstander zou zijn als hij zelf nog clubtrainer was.

19 oktober 2021 om 18:13

$$$$$

Is natuurlijk wel een kans om te zeggen hoe je over deze ideeën denkt en wat je zelf vind wat er kan veranderen. Nu weet ik niet hoe bindend deze video call is en wat ze met de input doen, maar ik kan me voorstellen dat ze zeggen dat iedereen de kans had, maar dat niet iedereen deze kans aangreep

Ja ik snap het wel, er staan nog zoveel oliestaatjes te popelen om een WK te organiseren. It's coming home!

Praten kan altijd. Het is wel een gemiste kans. En een persoon als Van Gaal nemen ze internationaal wel serieus.

een WK om de 2 jaar zou de magie van het mooiste toernooi op aarde volledig teniet doen. Ik hoop echt heel erg dat het nooit zover gaat komen.

De KNVB doet natuurlijk niet mee, zodat ze over een paar jaar hun handen in onschuld kunnen wassen en zullen zeggen dat ze niks van de plannen af wisten, nooit zijn geïnformeerd, niks met de bonden is besproken en ga zo maar door….

Mooie misleidende titel weer.. sjonge jonge VZ overtreft zichzelf weer eens. Niveau roddelkrant hier, en ja, ik kies er inderdaad zelf voor om hier te zijn. Maar dat is meer uit gewoonte en enige loyaliteit naar hoe het ooit was dan omdat de clickfabriek van nu zo interessant is.

Daar zal Wenger denk ik niet rouwig om zijn

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

In de wandelgangen

Vrijdag 26 november
Chelsea heeft Nicolás Tagliafico op het oog als vervanger van de langdurig geblesseerde Ben Chilwell. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren