Omroep Gelderland neemt rigoureuze maatregel na ‘zoveelste incident’

Maandag, 18 oktober 2021 om 11:39Yanick Vos • Laatste update: 11:57

Omroep Gelderland stopt per direct met verslaggeving bij voetbalwedstrijden. Dat maakt hoofdredacteur Sandrina Hadderingh bekend nadat zondag wederom een verslaggeversteam van de regionale omroep werd belaagd. “Het is heel bitter, maar we blijven vanaf nu weg bij voetbalwedstrijden. Het is onmogelijk om buiten het stadion verslag te doen van gebeurtenissen."

Honderden supporters van NEC zochten de confrontatie met de politie, meldde Omroep Gelderland. Een journalist van de regionale omroep zou buiten het stadion ook zijn bedreigd door supporters. Ook reed iemand met een scooter over zijn voet heen. "We overwegen aangifte en doen zeker melding bij Persveilig", benadrukt Hadderingh.

Het is niet de eerste keer dat verslaggevers van de omroep in het nauw werden gedreven. “Het is het zoveelste incident. Eerder dit jaar renden journalisten van de omroep voor hun leven na de misgelopen promotie bij De Graafschap. Achtervolgd door boze ‘fans’ konden ze op tijd de auto bereiken. Een collega-journalist kreeg zelfs klappen”, zo klinkt het.

“Het lijkt of bedreigingen bij ons vak horen, maar dat is natuurlijk onzin”, aldus de hoofdredacteur op de website van Omroep Gelderland. “Onze mensen moeten veilig hun werk kunnen doen en dat kan vandaag de dag op veel plekken niet meer. We hebben nu al verschillende incidenten meegemaakt bij protesten en voetbalwedstrijden en we gaan onze mensen er niet langer aan blootstellen."

Online zal Omroep Gelderland nog wel verslag blijven doen. “We zijn in het stadion relatief veilig. Helaas is het interviewen van fans in het stadion verboden. ESPN claimt de rechten en duldt geen andere camera’s in het stadion. We zijn voor nieuwsverslaggeving dus aangewezen op de publieke ruimte en die is niet veilig”, aldus Hadderingh, die haar verslaggevers in het vervolg weghoudt bij De Goffert.

Burgemeester schaamt zich
Hubert Bruls, burgemeester van Nijmegen, is totaal niet te spreken over de NEC-supporters die zondagmiddag rellen veroorzaakten. “Ik durf ze niet eens supporters te noemen. Ik vond het een totale wanprestatie”, zei hij maandagochtend bij Radio 1. Naast de supportersrellen voor en na de wedstrijd waren er ook kwetsende spreekkoren te horen, werden er volle bierglazen op het veld gegooid en stortte er een tribune in.

“Na de wedstrijd hebben supporters van NEC zich vandaag in Nijmegen tegen de politie gekeerd. Agenten werden belaagd met onder andere boomstronken en stenen. Er is heel veel geweld gebruikt”, aldus de politie. “Agenten zijn lichtgewond geraakt en ook paarden liepen verwondingen op.” Er zijn meer dan twintig mensen aangehouden en meer aanhoudingen worden niet uitgesloten na onderzoek van alle camerabeelden.

Burgemeester Bruls schaamt zich voor het gedrag van de NEC-fans. “Ik durf ze niet eens supporters te noemen. “Ik vond het een totale wanprestatie”, zei Bruls. “Het gaat aan Nijmeegse kant om enkele honderden waarvan ik me, met alle respect, afvraag wat zij voor de rest van hun leven nog willen gaan doen. Het was op het veld slecht, op de tribunes slecht en na afloop slecht. Als Nijmeegse burgemeester schaam ik me voor een groot aantal van mijn stadsgenoten.” De derby tussen NEC en Vitesse zorgde voor een aaneenschakeling van meerdere dieptepunten.

Volgens Bruls kan het gedrag van de NEC-supporters die de rellen veroorzaakten niet door de beugel. “Dit gaan we stevig evalueren en dan gaan we met stappen komen, want dit wil ik nooit meer meemaken. Het slaat nergens op, vreselijk”, spreekt hij klare taal. “De politie heeft door goed ingrijpen nog ervoor kunnen zorgen dat de supporters onderling niet doorgingen, maar toen gingen ze maar met stenen en stokken gooien naar de politie. Gelukkig zijn de Vitesse-supporters uiteindelijk veilig afgevoerd, maar het had nog veel erger kunnen zijn. Als je deze mensen hun gang laat gaan: ik weet dan niet waar het eindigt.”

De burgemeester weet nog niet of het verstandiger is om de Gelderse derby voortaan zonder uitfans te spelen. “Dat is in het verleden zo geweest. Bij de laatste derby vier jaar geleden leek het juist beter te gaan. We hebben toen dingen versoepeld, maar we zijn nu weer terug bij af: we gaan dit allemaal eens stevig op een rijtje zetten.” Volgens NEC-directeur Wilco van Schaik moet er besloten worden dat uitfans niet meer welkom zijn bij de derby tussen NEC en Vitesse. “Dat is de enige conclusie die je kan trekken als je het zo uit de hand laat lopen. Het is een schande dat we in Nederland zo voetbal moeten spelen. Dit hoort niet. Dan moeten de goeden maar weer onder de kwaden lijden.”Gerelateerd

Meer sportnieuws

69 reacties (laatste reactie door edforce2)

Zullen dat soort figuren nou ook echt trots zijn op het geen wat zij op zo'n zondagmiddag doen?

18 oktober 2021 om 12:03

@duck

"zullen dat soort figuren'

Ik denk dat we serieus zitten met een Nederlands probleem. Er zijn gewoon te veel problemen die te vaak terugkomen. Moet besproken worden door snor en in de andere talkshows.
Wacht ook op de eerste Nederlander die gewoon direct en eerlijk toegeeft dat dit een Nederlands probleem is.

p.s. voor mensen gaan happen, ben cynisch en hopelijk snap je verband met het ander onderwerp.

18 oktober 2021 om 12:06

En maar niet begrijpen dat alle media kanalen en aandacht die clubs groot maken en die juist nodig hebben.

18 oktober 2021 om 12:18

MrKrillin. Waarom is dit een Nederlands probleem? Volgens mij zie je dit toch gewoon wereldwijd? Zwakbegaafde zal je overal vinden, dus denk niet dat dit een Nederlands probleem is. Of wat probeer je precies te zeggen?

18 oktober 2021 om 12:28

@duck

begint met T en eindigt op annane wat weer gekoppeld wordt aan een heel groep

18 oktober 2021 om 12:44

Ik wist niet dat hij er ook tussen stond om te rellen. Zal het bestuur leuk vinden van Vitesse

18 oktober 2021 om 13:08

Duck

Hij was niet nodig voor de wedstrijd, dus ja dan beter rellen

18 oktober 2021 om 13:16

@krillin, fijn dat je het nog even uitlegt hieronder. En ja, je bent erg cynisch. Verder is je vergelijking van een infantiel nivieau. Maar zo blijft de discussie en de polarisatie lekker bezig. Dat willen we namelijk allemaal, omdat dat zoveel goeds brengt in de maatschappij. Klasbak.

18 oktober 2021 om 13:21

@naaier

Hopelijk geef je ook reacties als brengt zoveel goeds in de maatschappij, aan de leden die hele groep willen zwartmaken omdat er 1 malloot op voetbalschoenen daar weer uit de pas loopt.

Maar natuurlijk doe je dat niet he.

18 oktober 2021 om 15:10

Een inkoppertje: voor het zwartmaken heb je geen Tannane nodig. Opsporing verzocht of het dagelijkse nieuws is al goed genoeg. Nu even for real: er wordt helemaal niemand zwart gemaakt. Cultuur kan een invloed hebben op hoe een mens met dingen dealt. Dit zijn zowel positieve als negatieve invloeden. Waarom is dit zo moeilijk voor je om te erkennen?

18 oktober 2021 om 15:23

Regulator

ook een inkoppertje, check programma erna: Opgelicht.
Witte mensen die weer vooroordelen bevestigen

"waarom is dit zo moeilijk voor je om te erkennen?"

Omdat jij wil bepalen voor een heel groep. Discussie hebben wij al gehad. Er zijn zoveel mensen die tegendeel bewijzen, dus waarom dan doorgaan?

Tannana zal met zijn gedrag en persoonlijkheid meer gemeen hebben met types als vd Meyde, Theo Janssen en die Belgische speler die continue in opspraak is (ben zijn naam kwijt), dan met een Afellay of een Elhamadi.

Waarom geldt dat negatieve punten alleen gestempeld mogen worden op Marokkanen en niet andere groepen?

18 oktober 2021 om 15:41

Blanke mensen komen voor in opgelicht omdat zij tenminste legitieme bedrijven hebben Succes met je beklag doen dat je door een drugsdealer bent opgelicht.

El Khayati stelde dat je ontzettend veel Marokkaanse jongeren in de jeugd ziet met voetbaltalent, maar er relatief weinig op het hoogste niveau doorbreken. Kan cultuur daarin een factor spelen? Natuurlijk kan dat. Dat het niet voor iedereen geldt zit al in het woord ‘kan’ ingebakken. Moet je voor iedere kritiek op de Marokkaanse gemeenschap/cultuur direct met een tegenhanger komen zodat Marokkanen zich niet beledigd voelen? Wat kinderachtig. Als we overigens deze discussie al hebben gehad, waarom zit je zo kinderachtig in een topic dat er niets mee te maken heeft er weer naartoe te refereren?

18 oktober 2021 om 15:42

Tsja, in Frankrijk stormen ze t veld op, in België een keeper met hoorschade door vuurwerk. De mensen zijn errug pissig, dat merk je overal, ik verwacht niet dat dit minder wordt eerlijk gezegd...

18 oktober 2021 om 16:39

@regulator

Yes heel legitiem om met je klusbedrijf oude vrouwen op te lichen

"je ontzettend veel Marokkaanse jongeren in de jeugd ziet met voetbaltalent, maar er relatief weinig op het hoogste niveau doorbreken."

Wat is relatief weinig? We wonen iets meer dan 400k mensen met Marokkaanse achtergrond in NL, dus dit is het totaal.

Hoeveel daarvan zullen kinderen zijn?

Hoeveel daarvan zijn jongens met voetbaltalent?

Hoeveel Marokkaanse voetballers die prof zijn er? Vergelijk dit met andere groepen.

Dan pas kunnen we kijken of er ergens problemen zijn.

Waarom moet overal oorzaak zijn? Misschien zijn er wel voldoende doorgebroken als je afzet tegen aantal.

Waarom steeds naar El Khayati wijzen en niet naar Afellay die langer in het voetbal rondloopt?

'moet je voor iedere kritiek op de Marokkaanse gemeenschap/cultuur direct met een tegenhanger komen zodat Marokkanen zich niet beledigd voelen? '

Dit is exact het probleem. Mensen zoals jij willen graag wijzen naar een groep. Ik voel mij zeker beledigd als je gedrag van Tannane op wij wil projecteren. Ik heb niets met de man en ken zelfs niemand die op hem lijkt.

Waarom wil jij blijven zeuren en zagen dat het wel zo is?

18 oktober 2021 om 20:26

Hey wacht even. Als ze een oud vrouwtje oplichten en daarna in elkaar slaan, dan waren het waarschijnlijk Marokkanen

Ik wijs helemaal nergens naar. Ik zeg ook niet dat het een oorzaak is. Ik zeg wel dat het als een factor mee kan spelen. Waarom? Omdat ik het genoeg in mijn omgeving zie en dezelfde signalen van mijn Marokkaanse vrienden oppik. Dus ik denk dat het wel dat de woorden van El Khayati hout snijden. Tegelijkertijd vind ik het bijzonder hoe de mogelijkheid alleen al zo glashard ontkend wordt.

El Khayati kwam met de stelling. Dan is het logisch dat er naar hem wordt gerefereerd?

Mensen zoals ik? Wie zijn mensen zoals ik? En wat bedoel je met graag wijzen?

Challenge je nooit je eigen afkomst en cultuur? Waarom wel/niet?

Wat ongeloofelijk triest dat het niet meer kan, maar wel begrijpelijk na het zoveelste incident.

Je gunt dit soort supporters een reeks degradaties

18 oktober 2021 om 12:01

Ach deze mensen geven geen reet om het voetbal, het is slechts een excuus om elke week eens even flink te rellen

18 oktober 2021 om 12:16

Ik gun deze supporters een stadion waar geen wedstrijd gespeeld wordt, maar waar geen hekken staan en ze ongestoord elkaar de hersens in kunnen slaan. Laat het probleem zichzelf maar oplossen. Desnoods die set-up van Squid Game lenen om stoplicht te spelen, ik zou het niet tegen houden.

Die zitten vandaag ook weer allemaal met een trots gevoel in de heftruck of op kantoor? Wat een imbecielen zeg! Ik kan het me eigen gelukkig niet voorstellen om op mijn vrije zondagmiddag na een paar biertjes een verslaggever te gaan bedreigen? En de rest... te veel om op te noemen. Mooie derby day is omgedraaid naar een gitzwarte dag voor de Gelderlandse derby verenigingen.

18 oktober 2021 om 12:04

Ik denk dat het grootste gedeelte van deze tokkies het thuis “werken” een jaar of 20 geleden al heeft uitgevonden

18 oktober 2021 om 12:17

Ik denk dat er een heel groot deel gewoon nog op school zit en het simpelweg stoer vindt om mee te doen.

18 oktober 2021 om 12:32

Nou, ik hoor altijd dat er "leraren, advocaten en zelfs dokters" deel uitmaken van de harde kern. Lijkt mij toch echt een sprookje eersteklas. Dat zijn nu bij uitstek mensen die hun grijze massa weten te gebruiken. Die laten het over het algemeen wel uit hun hoofd om in hun blote bassie (of met capuchonnetje) en het neusje vol te gaan lopen vechten met iedereen die in de weg loopt.

18 oktober 2021 om 12:49

@nick Danninga

Dat is zeker geen sprookje, echter moet je duidelijk onderscheid maken tussen 'harde kern' en 'gelegenheids-hooligans'/meelopers. Zodra er een groepje onrust veroorzaakt, is dat niet direct harde kern. Zo zijn er bij wedstrijden van Feyenoord regelmatig ongeregeldheden, maar gebeurd het vaak genoeg dat daar niemand van Rjk/scf/fiiir bij aanwezig is.

Ik heb te weinig informatie om te kunnen oordelen welke groep bij NEC gister bezig was, maar bij Vitesse ging het duidelijk wel om de harde kern (rffc). Het zal me niets verbazen als bij NEC het grootste gedeelte niets met de harde kern te maken heeft, maar gewoon zijn agressie botvierde op de aanwezige politie/me.

Waarom schiet je niet gewoon? Die mensen misdragen zich en blijven doorgaan. Gewoon waarschuwingsschoten en daarna gericht. Dat het onnederlands is, jammer dan.. maar het is gewoon klaar.. dit soort volk krijgt de kans aanpassen of risico dat je neergeschoten wordt met je wangedrag.
Geldt niet alleen voor NEC maar voor alle clubs, walgelijk gedrag, kost de maatschappij absurd veel geld en zorgt voor angst. Laat de politie maar keihard optreden.

18 oktober 2021 om 12:05

Schieten? Je bedoeld dat ze serieus met een pistool op supporters moeten schieten als ze zich misdragen? Dat lijkt mij toch weer iets te overdreven, gewoon hard aanpakken lijkt mij voldoende.

18 oktober 2021 om 12:12

Als je met stenen en boomstronken naar agenten gaat gooien? Ja absoluut. Waarschuwing mondeling, waarschuwingsschot, ga je door dan schieten.
Dit gedrag kost de Nederlandse burger jaarlijks miljoenen euro's, deze mensen weigeren te leren. Wie niet horen wil moet voelen.
Onder keihard aanpakken valt voor mij ook gewoon schieten als ze niet luisteren. Dan laten ze het wel, en zo niet dan duurt het niet lang tot ze er niet meer zijn.

18 oktober 2021 om 12:15

Met scherp schieten is een laatste redmiddel, als je eigen veiligheid als politieagent niet meer gewaarborgd kan worden en je geen minder verstrekkende middelen ter beschikking hebt. In dit soort situaties zou traangas geen verkeerd middel zijn, of een waterkanon. Verder moet je dit soort lui, als ze herkenbaar op videobeelden staan, gewoon 's nachts van hun bed lichten en een paar weken in een strafkamp opnemen. Zelfs als je daardoor niet hun leven beteren, zijn ze in ieder geval een paar weken van de straat.

18 oktober 2021 om 12:19

Ik zou dan toch opteren voor traangas, waterkanon en rubberen kogels. In die volgorde.

18 oktober 2021 om 13:36

Schieten? Wat een droeftoeter ben jij zeg. Wilt hier ffeen politiestaat van maken.

18 oktober 2021 om 14:19

Moet ik alle nieuwsartikel van de afgelopen 25 jaar waar politie traangas en waterkanonnen heeft ingezet bij voetbal gerelateerd geweld er bij pakken?
Het zijn geen incidenten he?

Ik wil criminaliteit kei-, kei- en keihard aanpakken. Voor mensen die geweld plegen tegen hulpverleners is geen plaats in deze maatschappij. Voor mensen die een sportwedstrijd tot een oorlogsgebied maken is geen plaats in de maatschappij, daar ben ik heel rechtlijnig in.

Oprotten met mensen die de wereld structureel en bewust waardeloos maken. Het is geen fout meer als je naar een voetbalwedstrijd gaat en daar 'toevallig' in een geweldssituatie terecht komt.

Dus ik een droeftoeter? Prima, maar liever dan dat de vriend van je achterneef wordt neergemaaid door een baksteen van zo'n leuke crimineel die een voetbalwedstrijd 'bezocht', nooit meer normaal kan werken en praten omdat we het maar braaf bij camera's en traangas moesten houden.
Deze mensen hebben nu al tientallen jaren bewezen dat ze niet op planeet aarde thuishoren en krijgen wat mij betreft een laatste kans, je gewoon normaal gedragen en anders loop je risico.

18 oktober 2021 om 12:06

Laten we alsjeblieft die Amerikaanse toestanden even achterwege laten.

18 oktober 2021 om 12:13

Waarom? We praten al tientallen jaren, pappen en nathouden en het blijft ellende.
Als ik een steen naar een agent gooi dan mag ik hopen dat die me neerknuppelt of neerschiet. Gewoon waarschuwen en aangeven dat je dat doet als ze niet naar huis gaan en als ze doorgaan met geweld op de politie dan mag de politie wat mij betreft prima schieten.

18 oktober 2021 om 12:49

Een steen gooien naar een Me'er vind ik nou niet bepaald in verhouding staan met iemand neerschieten. Schieten in een menigte is sowieso niet geheel handig natuurlijk, zeker als die agent stijf staat van de adrenaline en hij zit net iets naast zijn doel.

18 oktober 2021 om 12:13

Want agenten zijn opgeleid om eens even lekker op voetvalvandalen hun magazijnen te legen. Je schiet niet even "gewoon". Tuurlijk niet. Denk ook even aan de persoon die de trekker moet overhalen.

18 oktober 2021 om 12:15

Het zijn geen voetbalvandalen het zijn criminelen die agenten aanvallen en geweld aan doen. Ik zeg niet dat ze de trekker over moeten halen, ik zeg dat ze een vrijbrief mogen hebben dat te doen als ze een steen naar hun kop gesmeten krijgen (na 2 waarschuwingsmomenten).
De mensen weten waar ze aan toe zijn, zich gedragen, wegwezen of reactie van de politie.

18 oktober 2021 om 12:22

Dan nog zijn er andere middelen. Zoals hierboven al genoemd: waterkanon, traangas. Dat neemt niet weg dat ik het met je eens ben dat middelen sneller ingezet mogen/kunnen? Worden

18 oktober 2021 om 13:33

Schieten op hooligans, lijkt me geen goed idee.. Ten eerste slaat daarmee pas écht de vlam in de pan, komen er nog ergere rellen en is dat escalatie x2.
Daarnaast moet de neergeschoten persoon naar het ziekenhuis, dus extra zorgkosten en eveneens moet de rijksrecherche dan nóg meer onderzoeken gaan instellen, terwijl daar al onderbezetting is?

Is het normaal dat ze met boomstronken en stenen gooien? Zeker niet, maar dit slaat ook nergens op.
Laat ze dan maar gewoon HD camera's dragen (de agenten) en alle relschoppers zichtbaar in beeld komen en dit verspreiden. Al hebben we tegenwoordig ook de geweldige privacywet, dus dat laatste zal lastig worden.

Gevangenisstraf ga ik niet eens benoemen, daar is niet voldoende capaciteit voor en de opgegeven straffen stellen ook weinig voor.

18 oktober 2021 om 14:13

Ik heb de misschien ijdele hoop dat op die wijze deze knuppels het een keer leren. Van mij hoeft de neergeschoten persoon niet naar het ziekenhuis hoor, gewoon goed schieten dan is het eenmalig werk.
Ik zie alle aspecten die je noemt ook, maar ik ben in een veel bredere context gewoon zat dat we op alle vlakken beleid voeren waardoor dit soort idioten er zijn, er blijven en er nog in meerdere mate komen ook.
Het mag best een keer klaar zijn.

Dit soort volk verdient wat mij betreft geen gevangenis, medische hulp of een onderzoek. Gewoon ouderwets volgens het juridisch adagium "je was er bij dus je bent er bij". Ook al is deze ondertussen genuanceerd door de Hoge Raad

Heel triest. Ik hoop dat Vitesse het goede voorbeeld geeft en een veilige persruimte creëert buiten de Gelredome zodat ze in ieder geval in Arnhem nog hun werk kunnen doen, hoewel ik niet denk dat daar veel problemen zijn.

Het wordt tijd dat dit gedrag keihard aangepakt wordt..! Dit zijn geen supporters.

Hier schaam ik mij zo ontzettend voor. Onze persvrijheid wordt door onze eigen bevolking verpest. Dit is 1 van de meest belangrijke aspecten in een vrije samenleving. We houden onze politieke partijen en sm platformen te weinig verantwoordelijk voor deze ontwikkeling

18 oktober 2021 om 12:39

Alsof die sm platformen zelf gekwalificeerd zijn om te beoordelen wat wel vrijheid is en wat niet...sterker nog, dat zou het begin van het einde inluiden. Ongelimiteerde vrijheid, anders is het geen vrijheid.

18 oktober 2021 om 13:15

Je vrijheid is altijd begrensd of denk jij dat je zomaar je schoonmoeder mag vermoorden? Sm platformen treden niet op tegen nep nieuws. Journalisten worden zonder enige grond gedemoniseerd en als vijanden geportretteerd. Dan begin ik nog niet eens over het creeren van bubbels, waar alleen een financiele reden achter zit. Waarom zouden sm platformen niet gekwalificeerd zijn om te beoordelen wat vrijheid is of niet?je kwalificatie is afhankelijk van wie je in dienst neemt en door wie je je beleid laat schrijven.

Hoe diep in de strond kun je gezakt zijn als supporter, maar ook betogers etc, dat je journalisten aanvalt en bedreigt. Bang dat je met je rotkop op tv, op een nieuwssite of krant komt? Bang om herkend te worden door instanties die jou een boete geven en de schade op jou verhalen? Volgens mij heb je dan eigenlijk gewoon weinig te zieken in onze maatschappij, uitschot is het. Net zoals die wappie demonstranten, waarom moeten die steeds met geweld gepaard gaan van hun kant. En waarom moeten die wappies steeds mensen die hun baan uitoefenen, zoals ministers, verpleegkundigen, agenten etc fotograferen en adressen bekend van ze maken en oproepen tot doodsbedreigingen. Ik walg van dit soort lui!!!

Als het zo doorgaat is er straks helemaal geen publiek meer welkom bij deze wedstrijden. Het zou niet eens onterecht zijn ook. Komt dit dat allemaal doordat men een jaar amper wat mocht? Dat zou er inmiddels wel weer uitgeventileerd zijn, zou je denken. Manmanman, wat een wanstaltig weekend

Ergens hoop ik dat Marcouch ( burgemeester Arnhem) gewoon zelf de knoop doorgehakt en geen uitsupporters toelaat bij Vitesse - NEC. Het afgelopen weekend lijkt me een prima argument daarvoor.

18 oktober 2021 om 13:24

Ik zie het niet toelaten van uitsupporters bijna als een beloning. In het uitvak kun je de, veelal minder dure, thuissupporters plaatsen waardoor het thuisvoordeel groter wordt en er meer geld te verdienen valt. Wellicht dat de KNVB zou kunnen optreden en een dezelfde wedstrijd zonder publiek zou kunnen laten spelen. Dat helpt bij wedstrijden als deze en de klassieker wellicht ook om de supporters een keer te laten beseffen dat hun gedrag negatieve gevolgen heeft.

Over de rellen heb ik gisteren al meermaals mijn mening gegeven, maar het is toch verschrikkelijk dat een regionale omroep tot zo'n besluit moet komen omdat hun veiligheid niet gewaarborgd kan worden en de persvrijheid in het geding komt. ESPN laat zich wat dat betreft ook weer kennen door niks anders dan hun eigen camera's toe te laten. Zo'n derby heeft voor de regio gewoon nieuwswaarde.

Jammer dat ze stoppen. Want we moeten dit soort idioten zoveel mogelijk op de foto/film hebben. Die moeten maandag weer aan het werk, dus die zullen willen dat hun smoelwerk onherkenbaar is. Hier gaat in mijn ogen sociaal belang boven AVG en dus mensen aub vol in beeld brengen en het liefst nog naam voluit erbij.”, misschien ook even werkgever erbij zetten. Want je zou denken mensen met beperkingen sluit je op maar niet in NL. Nee lekker een aantal uur schoffelen denkt men en door. Je moet ze pakken waar het pijn doet, maar dat laten we na in NL

Het is triest dat een paar relschoppers het voor de echte voetbalsupporters verpesten

Ik denk dat het meeste al gezegd en geschreven over deze ‘supporters’. Ik snap ook niet dat een camera of journalist agressie kan opwekken. Toch hoop ik dat ook Omroep Gelderland ook naar zichzelf kijkt en haar verslaggeving voorafgaand de Gelderse derby. Ze doen ‘verslag’, maar zijn natuurlijk op zoek naar sensatie en gooien inzake de derby veel olie op het vuur. Helaas, werkt dat als een rode lap voor sommige ‘supporters’. Verder denk ik dat je als NEC, Vitesse en De Graafschap zijnde met de omroep in gesprek moet, eventueel met supportersgroepen, om zo een veilige plek te creeren voor de pers. Of je bij sportverslaggeving zo nodig buiten het stadion verslag moet doen, weet ik niet. Als je dit soort gasten aandacht geeft, dan maak je ze juist groter.

18 oktober 2021 om 13:00

Inderdaad. De verslaggeving vooraf was vooral gevuld met beelden die olie op het vuur gooien.

18 oktober 2021 om 19:52

Wat deden ze dan of wat lieten ze zien? Ben wel benieuwd nu.

Weet je wat het een beetje is... de hoolies in Nederland hebben in de politie een heerlijke tegenstander. Het is provoceren, beetje mans doen, maar als groep wéét je dat de politie tussen de rivaliserende groepen gaat komen, waardoor de agressie zich op de politie richt. Een veilige opponent omdat de politie er is om de groepen uit elkaar te houden en gebukt gaat onder de geldende regels van fatsoen. Beetje heen en weer rennen van en naar de ME is best leuk als je daar je kick uit haalt.

Ik vraag me echt af hoeveel er blijven staan als de politie zich terugtrekt en de hooligans tegenover elkaar staan en écht moeten gaan knokken...

Media kunnen het zaakje ook aardig opstoken. Kijk eens naar die promo's van Espn, de agressie rondom derby's spat je daar al tegemoet.

10 Mechelse herders,politie honden hadden de zaak in een handomdraai geregeld lijkt mij.
Verschrikkelijk dit , vooral ook voor het overgrote deel NEC fans.
En misschien een argument voor de burgermeester geen publiek van de bezoekende club toe te laten,hoe zuur dan ook,dit probleem kent geen winnaars helaas.

18 oktober 2021 om 14:50

Der liepen zat politiehonden rond. Ook politie te paard. Heeft allemaal uiteindelijk gewerkt. Maar niet in ee handomdraai. Want ook daar heb je regels omtrent gebruim he.

18 oktober 2021 om 20:05

Bedankt voor deze info.
Fijn om te weten dat het effect had.
En ja er zijn interne regels over hoe en wat.

Gaat lekker daar met die linkse relnichten in Havana aan de waal.

18 oktober 2021 om 19:54

Yeah right. Die hooligans zijn links 😂 denk dat ze weinig met politiek ophebben, weinig zullen stemmen en als dan zullen ze eerder populistisch stemmen. Je denkt toch niet dat linkse universiteitsstudenten staan te rellen massaal met kale kopjes dikke bierbuiken en capuchons op.

Het wordt tijd voor een goede voetbalwet. Pak het uitschot aan en straf ze hard, dan zullen ze het wel merken.

De beleving is Nijmegen is al jaren veel fanatieker.
En daar ligt ook de rotte kern en een groot gedeelte van het probleem.
Daar wordt de grens vaak opgezocht of overschreden.
Maar ze kijken liever weg in die linkse hippiestad.

Totdat je iets als gisteren ziet gebeuren. Dan spreken ze er schande over.

18 oktober 2021 om 19:58

Weer iemand die hooligan geweld verbindt aan linkse politiek. Dan moet je haat voor links wel heel groot zijn en snap je daarnaast volgens mij niet wat die term betekent. Alsof hippies erom bekend staan dat ze anderen te lijf gaan vanwege een voetbalwedstrijd. If anything is hooliganisme vaker gekoppeld aan rechtsextremisme. Of je bedoelt iets totaal anders dan ik erin lees, maar nu vind ik je bericht een beetje opruiend zonder enige context of onderbouwing.

Heb het in het vorige topic ook al gezet, maar: wat doet die ME? Staan die nou serieus toe te kijken dat de eigendommen van de politie wordt vernield?
Waarom schiet er niemand op dit soort tuig?
Ze staan gewoon de ME uit te dagen en ze doen helemaal niks. Waar zijn we mee bezig zeg.

Het is ook te bizar voor woorden, het probleem is alleen dat dit voor bijna alle journalisten geld. Niet alleen voor journalisten van de Gelderlander. Blijkt toch maar weer dat bepaalde supporters van Nederlandse voetbalclubs gewoon totaal niet te vertrouwen zijn.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

NEC

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
9.NEC19-3
10.Willem II18-7
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
L. SchöneMiddenvelder140
A. AkmanAanvaller135
J. OkitaAanvaller134
E. TavşanAanvaller123
S. El KarouaniVerdediger140
J. VetMiddenvelder111
Voor de complete selectie: Clubpagina NEC.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina NEC.

In de wandelgangen

Vrijdag 26 november
Chelsea heeft Nicolás Tagliafico op het oog als vervanger van de langdurig geblesseerde Ben Chilwell. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren