Salah boezemt angst in: ‘Als keeper denk je: schiet alsjeblieft niet’

Maandag, 18 oktober 2021 om 10:22 • Laatste update: 10:29

Watford-doelman Ben Foster is lovend over Mohamed Salah. De aanvaller van Liverpool nam de koploper van de Premier League met een fraaie assist en een absolute wereldgoal zaterdagmiddag bij de hand tijdens een 0-5 zege op the Hornets. Volgens Foster is de Egyptenaar een nachtmerrie om tegen te spelen.

Foster moest tijdens de oorwassing tegen Liverpool vijf tegengoals slikken. De doelman nam na afloop zijn verlies en was vooral erg te spreken over Salah. “Zijn voeten zijn zo snel”, zo wordt hij geciteerd door de Daily Mail, terwijl hij probeerde te doorgronden hoe Salah bij de 0-4 in zo'n krappe ruimte vier verdedigers van zich af kon schudden en fans van beide kanten vol ongeloof het hoofd deed schudden op Vicarage Road. “Spelers zijn bang om een voet uit te steken en om te tackelen, want dat is bij Salah gewoon vragen om een penalty. Het is een absolute nachtmerrie.”

De doelman van Watford is nog steeds verbouwereerd over de wondergoal van Salah. “Ik heb het niet echt gezien. Ik herinner me drie of vier spelers om hem heen… en hij dribbelde er zo langs. Toen gebruikte hij een of twee lichamen om mij het zicht op de bal te ontnemen en schoot hij bekeken in de lange hoek, het was heel goed.” Voor de Egyptenaar was het alweer zijn zevende Premier League-goal in acht duels. Jürgen Klopp gaf na afloop van de wedstrijd tegenover BT Sport aan dat de aanvaller van Liverpool in zijn ogen op dit moment de beste speler ter wereld is.

“Om heel eerlijk te zijn ben ik het met hem eens”, zei Foster. “Er zijn momenten dat hij de bal krijgt, dat hij je als keeper gewoon zorgen baart. Hij kan alles: binnendoor, buitenom, zijn bewegingen zijn ongelooflijk. En zijn werklust, daar hou ik het meest van. Hij is bereid om te rennen, het is een zeldzame kwaliteit voor een speler met al die andere kwaliteiten. Als keeper denk je: Oh mijn god, laat hem niet schieten”, vervolgde Foster. “Toen ik Salah van dichtbij zag tegen Liverpool, zou ik het niet oneens zijn met de inschatting van Klopp dat hij op dit moment een van de beste spelers ter wereld is.”

De score werd zaterdagmiddag op Vicarage Road geopend door Sadio Mané, die dankzij een fraaie assist van Salah met de buitenkant van de voet alleen voor doelman Foster werd gezet. “Ik denk dat jullie verrast zijn”, zei Mané, toen hem naar Salah werd gevraagd. “Ik niet, want we kennen zijn kwaliteiten. We weten wat hij met een bal kan. Hij liet het zien tegen City, waar hij ook op geweldige wijze doel trof. Voor hem is het normaal om dit soort doelpunten te maken. Ik heb altijd gezegd dat het heel makkelijk is om met Salah en Roberto Firmino voorin te spelen. Het zijn de twee beste spelers van de wereld en we bezorgen de verdediging veel problemen.” Liverpool speelt dinsdagavond om 21:00 uur in de Champions League tegen Atletico Madrid, waar de Brazilianen Alisson Becker en Fabinho zich weer bij de selectie zullen voegen, nadat ze rechtstreeks van hun interland in Zuid-Amerika naar de Spaanse hoofdstad zijn gevlogen.Gerelateerd

Meer sportnieuws

40 reacties (laatste reactie door glennn)

Wat een lofzang van een tegenstander! Maar terecht, ongeloofelijk wat een fenomale speler Salah is. Ik onthoud hem meer als bijv. een Neymar. In zijn Liverpool jaren een speler van buitencategorie geworden.

18 oktober 2021 om 11:19

Mag ik vragen waar die vergelijking vandaan kom met Neymar. Persoonlijk zal ik Neymar herinneren om zijn spel en manier hij samen met Messi heeft gespeeld bij Barca.

18 oktober 2021 om 11:31

@lorie

"ersoonlijk zal ik Neymar herinneren om zijn spel en manier hij samen met Messi heeft gespeeld bij Barca."

Dat is alweer een eeuw geleden. Denk dat Deenb bedoelt de wedstrijden van dit seizoen. Echt goede wedsrtijden van Neymar zijn amper te herinneren itt die van Salah.

Zou PSG nu vol gaan voor Salah? Volgens mij nog niet bij getekend en Mbappe zeer grote kans gaat weg.

Op het gebied van techniek is het lastig claimen dat er betere spelers ter wereld zijn dan Salah.

18 oktober 2021 om 11:31

Best simpel, Messi.

18 oktober 2021 om 11:53

Lang geleden dat ik Messi een balletje heb zien terughalen en weer vooruit schuiven en daarmee 3 spelers weg zette.

18 oktober 2021 om 12:09Dat jij dat lang niet hebt gezien, betekend niet dat het niet zo is? Messi is sowieso technischer dan Salah. Messi is technischer dan welke speler dan ook op aarde, vooral als het op simpel passeren/dribbelen, kappen en draaien in de kleine ruimte aankomt. Deze goal van Salah mag je gerust een ''messiaanse'' noemen.

18 oktober 2021 om 12:18

Jongens we gaan toch niet hier serieus beweren dat Salah technischer is dan Messi? Kom op zeg.. dat je Salah beter vindt dan een 34-jarige Messi, prima. De techniek van Messi in twijfel trekken vind ik echt vrij bijzonder.

18 oktober 2021 om 12:25

Maar hoe definieer je voor spelers die op exact dezelfde manier op dezelfde positie dan de term 'beter'? Ik vind die goal technisch gelijkwaardig aan Messi. Dat is heel bijzonder, want ik dacht dat niet echt meer te gaan zien in m'n leven.

18 oktober 2021 om 13:08

Dat ik we dat lang niet gezien hebben is alles wat ik zeg, hoe jij daar op verder gaat met een sprongetje zegt misschien wel hoe hoog het zit dat het niet meer zo is?

18 oktober 2021 om 13:26

Salah is misschien niet technischer dan Messi maar wel langer. Een bal op 15 meter hoogte kopt Messi niet binnen.

18 oktober 2021 om 16:22

Ik zie nog vaak genoeg acties van Messi die niemand anders kan. Wat Salah nu doet, doet Messi al een jaar of 10, week in week uit. Die Salah speelt sinds dit seizoen weer eens absurd goed en bepaalde Liverpool fans krijgen het weer te hoog in hun bol. Als je Messi niet wekelijks volgt houd dan gewoon je mening bij je. Je checkt alleen op flashscore of hij gescoord heeft of niet, that’s it.

19 oktober 2021 om 14:33

"Sinds dit seizoen"... Ben je nu serieus?

18 oktober 2021 om 13:00

Op het gebied van puur techniek zijn er meerdere spelers die beter zijn als je het mij vraagt. Maar bij zijn goal komen meerdere dingen aan bod waardoor de goal ook zo mooi is en ja hij is op het moment dé man in vorm en een van de besten. Overigens maken wij aan het eind van het seizoen pas de volledige balans op mag ik hopen.

Dit is wat mij betreft de beste speler ter wereld, met alleen Benzema die een beetje in de buurt komt. Als hij vorig jaar één goal meer had gescoord had hij vijf jaar op rij de topscorersliist aangevoerd in de PL. CL gewonnen, PL, Puskas award, een land als Egypte eigenhandig naar het WK geschoten.

Hij is super technisch, doelgericht, pijlsnel, fysiek sterk en verbreekt record na record. Wat moet hij nog meer doen om hem te winnen?

18 oktober 2021 om 10:56

Alleen Benzema komt in de buurt?
Want Lewandowski speelt tennis?
En de bruine/Kante spelen darts?

Er zijn meerdere die in de buurt komen of op gelijke hoogte zitten. Er is niet meer zoiets als Ronaldo en Messi die de lakens uitdelen om de nr 1 positie.

18 oktober 2021 om 11:06

Dit is altijd zo'n kinderachtige respons. Hij begint met "wat mij betreft..."

18 oktober 2021 om 11:21

Salah is op dit moment echt 2 klasses beter dan De Bruyne/Kante.

18 oktober 2021 om 11:32

@jsmooth

"want Lewandowski speelt tennis?
En de bruine/kante spelen darts?"

Je vergeet belangrijkste persoon!!!

Want Guus Till speelt volleyba;??

De kanshebber voor gouden bal lijkt mij!

18 oktober 2021 om 11:19

Hoe kan Benzema alleen in de buurt komen terwijl alleen Lewandowski al beter is dan Benz? Haha

18 oktober 2021 om 11:33

@lewy

Kom op, zet er bij "ik vind"

Dit is gewoon subjectief he. Ik vind obv prestaties en spel Benzema beter.

Laat dat arrogante lachje ook, laat gewoon achterwege man

18 oktober 2021 om 12:22

Je maakt het iets spectaculairder dan het is. In het kampioensjaar van Liverpool was hij ook niet de topscorer en toen scheelde het ook niet slechts 1 doelpunt.
En dit is pas zijn 5e jaar bij Liverpool, dus ik neem aan dat je deze al meetelt (want hij voert de lijst nu idd aan).
Desalniettemin geweldige speler natuurlijk

Zeker een van de beste spelers van het moment. Toch wel leuk dat er nu weer een stuk meer discussie gaat komen om wie er met deze titel aan de haal gaat, sinds Ronaldo en Messi op leeftijd beginnen te raken. Het was altijd tussen die twee, terwijl er nu om die titel wordt gestreden tussen meerdere spelers die erg dicht bij elkaar in de buurt zitten.

Mag toch ook gezegd worden dat ondanks 5 tegengoals Foster zaterdag sterk stond te keepen (Hield Salah nog 2x mooi uit het doel). Verder natuurlijk helemaal mee eens dat Salah op dit moment de beste voetballer is, kan me goed voorstellen dat je daar als keeper niet gelukkig van wordt om tegenover te staan.

18 oktober 2021 om 11:56

Inderdaad, momenteel verwacht elke keeper dat Salah hem in de verre hoek krult en daardoor had Foster hem een paar keer goed. Ondanks dat Salah het goed kan, zijn die schoten in de verre hoek niet zo goed als dat Robben dat altijd deed. Die waren onhoudbaar en die van Salah zijn niet altijd hard genoeg. Mierenneuken, maar het is wel zo.

18 oktober 2021 om 13:27

Dat heeft Salah nu ook door denk ik, ik zie hem vaker de korte hoek kiezen of zijn rechter gebruiken zoals tegen city. Als hij meer variatie kan creëren wordt het echt niet meer te houden ook voor de allerbeste verdedigers en keepers.

Ik denk dat de hele wereld wel kan genieten van de voetballer Salah. Heeft eigenlijk wel alles wat een aanvaller kan hebben, snelheid, techniek, goed in de kleine ruimtes, scorend vermogen. Als Liverpool fan is het echt heerlijk met spelers als Mane en Salah. Mane is natuurlijk technisch een stuk minder, maar wordt in mijn ogen echt wel onderschat hier op VZ. Hij zou niet van wereldklasse zijn, maar hoe kan je dat nou met droge ogen beweren als je na al die jaren de PL en CL wint en hij daarin een meer dan voldoende aandeel in had.
Sowieso is de basiself van Liverpool misschien wel de beste van de wereld op dit moment. En niet individueel, want dan moet je misschien in Parijs gaan kijken, maar als collectief misschien wel. Al is City ook collectief heel sterk.
Ik vrees voor een lange dominantie van Engelse clubs in Europa.

18 oktober 2021 om 11:13

Helemaal met je eens al vind ik dat je bayern München natuurlijk wel mist. Dus zijn als collectief minstens zo sterk als Liverpool vind ik. Voeg psg er ook nog bij op basis van de individuele kwaliteiten en dan heb je wat mij betreft de 4 favorieten voor de CL.

18 oktober 2021 om 11:18

Zeker waar, Bayern begon wat wisselvallig aan dit seizoen, maar hebben het weer meer dan recht getrokken en winnen wedstrijden weer met overtuiging zoals afgelopen weekend.
Frankfurt thuis was dan ook echt een incident, zo zit er elk seizoen wel 1 of 2 tussen.

Geniale speler en een zeer sterk seizoensbegin. Zie Liverpool samen met de topfavoriet Bayern toch heel ver komen in de CL. Moet wel erbij zeggen dat die verdedigers in PL wel dramatisch zijn. Die goal was zeer mooi, maar een beetje normale verdediger zou zich niet zo kinderlijk laten uitspelen als die gasten van Watford.

18 oktober 2021 om 11:09

Vorige week speelden ze tegen City en deed hij precies hetzelfde. Of zijn dat ook geen ‘beetje normale verdedigers’?

18 oktober 2021 om 11:41

Sterker nog, ik denk dat alleen in Italië wellicht beter wordt verdedigd. Want wat je regelmatig buiten de top in de Bundesliga en La Liga ziet is echt niet om over naar huis te schrijven.

18 oktober 2021 om 18:47

Obama, ik heb het over PL in het algemeen. Je kan mij niet vertellen dat die verdedigers van watford vrijuit gingen in dat duel. En het klopt idd dat hij dat deed tegen City, maar Laporte is mijn inziens echt een normale verdediger ja. Neemt niet weg dat salah momenteel geniaal bezig is.

Hahaha, mooi dat de keeper van de tegenpartij zo lovend is. Hij had het ook met wat clichés af kunnen doen. Hou hier wel van.

Mohammed Salah wat een ongelofelijke speler. De meeste waren hem al vergeten toen hij van Chelsea naar Fiorentina ging. Maar het getrainde oog van Dhr. Klopp zag een wereldspeler in hem en haalde hem naar Liverpool. De rest is geschiedenis. Klopp deed idem ditto met spelers als Reus, Lewandowski, Trent, Robertson en liet/laat normale spelers als Hendo/Milner/Wijnaldum op absolute wereldspeler lijken. Na Louis van Gaal & Cruyff is Klopp voor mij de allerbeste ooit.

18 oktober 2021 om 12:23

Goed verhaal en mee ééns maarre mis je niet 2 seizoenen Roma waar hij zich in de kijker van L' pool/Klopp heeft gespeeld.?

Forster deed het harstikke goed, maar de goals waren geweldig, met als topper die solo actie van Salah. Ja Salah is lekker bezig en we moeten dit doorzetten en nu ditzelfde gaan doen tegen de taaie tegenstanders waarvan we er morgen misschien wel de taaiste van gaan tegenkomen. Atletico's verdedigende vertragende spel met vlijmscherpe counters. Hierna direct United, wat ook pittig zal zijn.

Foster is een geweldige kerel. Hij volgt elke keer zijn week als keeper bij Watford en dat levert leuke beelden op. Zijn YouTube kanaal heet Ben Foster the cycling goalkeeper. Geniale vent met humor die op al zijn eten ketchup gooit

@emiliogaviria Klopp leek ook het maximale in Coutinho naar boven te brengen. Klopp vind ik echt een baas, staat bij mij ook erg hoog in de pikorde van beste coaches.

ON: Salah draait lekker en blijft een geweldige speler, maar ik zie hem toch ook weer niet als allerbeste eigenlijk. Al gun ik hem die persoonlijke prijs wel, het blijft sowieso altijd lastig om iemand aan te wijzen. Ronaldo en Messi maakte het jarenlang een tweestrijd, toen was het wat makkelijker, want zij (zeker Messi) stegen er toen met kop en schouders bovenuit wat mij betreft. Nu zij over hun prime heen zijn is de grabbelbak voor potentiële kandidaten echter weer een stuk voller en gaat het weer meer om details, persoonlijke voorkeuren en een beetje waan van de dag.

Heerlijke goal hoor en hij presteert zeer constant. De beste speler ter wereld is hij in mijn ogen niet. Wellicht is hij wel één van de spelers die het best in vorm is op dit moment op de gehele wereld.

Benzema en Lewandowski zijn ook beiden aardig goed in vorm.

Maar puur qua voetbal zijn er in mijn ogen wel wat betere spelers dan Salah hoor. Ondanks dat ik hem wel een hele goede speler vindt.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Liverpool

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Chelsea2926
2.Liverpool2828
5.Arsenal23-2
Voor de complete stand: Premier League
SpelersPositieW
V. van DijkVerdediger131
S. ManéAanvaller137
Mohamed SalahAanvaller1311
J. HendersonMiddenvelder121
AlissonKeeper120
Diogo JotaAanvaller127
FabinhoMiddenvelder91
Voor de complete selectie: Clubpagina Liverpool.

65 fans
Aanvaller, 29 jaar
SeizoenClubW
2021/2022 Liverpool 13 11 1 0
2020/2021 Liverpool 37 22 0 0
2019/2020 Liverpool 34 19 1 0
2018/2019 Liverpool 38 22 1 0
2017/2018 Liverpool 36 32 1 0
Laatste voetbalnieuws

Jürgen Klopp onderbreekt gepikeerde journalist: ‘Stop, stop, stop’

Jürgen Klopp heeft woensdagavond na de Champions League-wedstrijd tegen FC Porto (2-0) een lichte woordenwisseling gehad met een journalist, die gepikeerd was over een eerdere uitspraak van de Duitse oefenmeester. Klopp...Lees verder

In de wandelgangen

Vrijdag 26 november
Chelsea heeft Nicolás Tagliafico op het oog als vervanger van de langdurig geblesseerde Ben Chilwell. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren