Gelderse derby zonder uitpubliek ‘enige conclusie die je kan trekken’

Maandag, 18 oktober 2021 om 08:05Yanick Vos • Laatste update: 08:23

De Gelderse derby moet voortaan zonder uitsupporters worden afgewerkt, zo is de conclusie van onder meer Arno Vermeulen, NEC-directeur Wilco van Schaik, Valentijn Driessen en Hugo Borst. Zij spreken in de media hun afschuw uit over de ongeregeldheden rond NEC – Vitesse zondag. Volgens Borst en Driessen is het wachten tot er doden vallen als er nu niet wordt ingegrepen.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

Vind jij ook dat uitsupporters niet meer welkom horen te zijn bij deze derby's?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

148 reacties (laatste reactie door westend)

Ik heb vorig jaar mijn seizoenkaart voor twee jaar verlengd, ben dit jaar nog niet geweest. Ik sta op zo'n tribune waar dat volk graag komt. Het wordt steeds erger, ook bij thuispubliek onderling. De lol is er voor mij allang van af.

18 oktober 2021 om 08:37

Wat gebeurt er allemaal en bij welke club? Zonde wel.

18 oktober 2021 om 09:01

Ik verbaas me er bij PSV ook ooit over wat voor volk er tegenwoordig zit... Met ziektes schelden richting tegenstander en scheidsrechter terwijl er een mannetje van 8 naast je zit, waar gaat dit mis?

18 oktober 2021 om 09:04

Precies daar dus. Dit mannetje denkt dat het normaal is en gaat het ook doen en is over tien jaar precies zo een zelfde supporter.

18 oktober 2021 om 13:22

Grootste onzin dat uitsupporter schuld is. Stadion van NEK is waardeloos, supporters van NEK slopen en rellen tegen de politie en slopen eigen stad. Conclusie het ligt allemaal aan de uitsupporters ... betere oplossing NEK zonder thuispubliek laten spelen. En in gelredome mogen ze zichzelf bewijzen nadat zij t voor de zoveelste keer hebben gesloopt. Arno en die Schaik hebben geen idee waar ze t over hebben.

18 oktober 2021 om 14:36

Moet je voor de grap eens in de goffert komen kijken wat vitessevolk daar heeft aangericht.

18 oktober 2021 om 14:45

Klopt inderdaad. Na de wedstrijd zaten de Vitesse supporters nog in het stadion. Degene die dit gedaan hebben horen geheel bij NEC. Die moeten gestraft worden.

18 oktober 2021 om 08:45

Tja het voetbalpubliek blijft een doorsnee van de samenleving en dan hebben we eenmaal me een procent of wat tokkies te doen. Dat is nooit anders geweest, het leeft een beetje op maar ik ging sinds begin jaren ‘90 naar het stadion en denk dat het hooguit rustiger is geworden sindsdien. Stoor me evengoed aan mensen die een seizoenkaart hebben en nooit komen opdagen. Waarom verleng je in godsnaam voor twee jaar als de lol er al lang af is 😅 Maar goed, lekker veilig thuis blijven is voor sommigen beter.

18 oktober 2021 om 08:52

Gedoe met supporters was in de jaren 70 80 90 veel erger. Bestond er geen combiregeling en social media. Hele tankstations en winkeltjes werden geplunderd. Massaal proletarisch gewinkeld. Mensen die na 1990 geboren zijn weten dat misschien niet eens. Hele treinen werden gesloopt. De Z side van Groningen was heel berucht destijds. Zelfs boeken over geschreven. Toen de combiregeling zn intrede deed werd t veel rustiger.

18 oktober 2021 om 08:55

Begrijp ik je nou goed dat je dit goedpraat en eigenlijk zegt '' dit soort gedrag hoort erbij, niet zo miepen ''?

18 oktober 2021 om 09:01

"Lekker veilig thuis" blijven is voor sommigen beter? Haha, dit meen je toch niet. Alsof een stadion bezoek gelijk moet staan aan "niet lekker veilig" en dit alleen voor echte stoere jongens te doen zou moeten zijn.

18 oktober 2021 om 09:03

Ik denk dat hij bedoeld dat het nu erger lijkt maar niet erger is. Maar hoe dan ook heeft verbieden volgens mij weinig zin. Dit zijn gasten die een rede zoeken. Als je ze deze afneemt hebben ze zo een andere.

18 oktober 2021 om 09:04

Nee. Eigenlijk zeg ik dat het oud nieuws is.

18 oktober 2021 om 09:09

Manodedios, Dat is natuurlijk in de verste verte niet waar. Het klopt wel dat een deel van het voetbalpubliek op 1 ding uit is, maar als het daadwerkelijk zo zijn zoals jij nu schetst, zouden we 10.000 tegen 10.000 krijgen op een weiland ter grootte van 20 voetbalvelden.

Ook wat jij zegt over dat het afneemt is niet bepaald waar. De nieuwere, jongere generatie heeft des te meer het gevoel zich te moeten bewijzen en met de sociale media tegenwoordig is status nog belangrijker dan ooit. Dat er geen slachtoffers a la Picornie (God hebbe zijn ziel) meer zijn gevallen ligt dan ook niet aan het gebrek aan geweld, maar omdat dat de hele gemeenschap heeft geshockt.

18 oktober 2021 om 09:15

Sir Paul ik ben zelf 32 en uit 1989, bedankt voor deze anekdotes ik had ook geen flauw idee. Ik ga die boeken zeker opzoeken, ga er vooral mee door ik lees het graag. 🙂

18 oktober 2021 om 09:21

@psvfan, we leven niet in het sprookjesbos toch? er zijn verschillende vakken met ander soort publiek en als je het leuk vind om naar het stadion te gaan kies je wat bij je past. misschien moet @cure daar eens over nadenken? jammer dat hij zich er niet thuis voelt, maar het stadion zit echt niet helemaal vol met gespuis. ik heb in de 30 jaar dat ik naar het stadion ging uit en thuis echt heel veel onrust gezien - maar persoonlijk nooit iets vervelends meegemaakt. ligt dus misschien ook een beetje aan jezelf. als er onderling een vechtpartijtje is is er vaak een duidelijke aanleiding voor. en ja ik denk dat het vandaag de dag rustiger is dan toen in en rond stadions. je loopt echt niet zomaar gevaar maar thuisblijven is veiliger, ik heb veel mensen meegenomen naar het stadion en het bleek niet voor iedereen weggelegd, niks mee mis toch? ik begon toen ik 13 was op vak B in De Meer en vond het maar saai, toen ben ik naar een levendig vak verhuisd en daar gebeurde weleens wat. ik vond het wel mooi. vernielingen en geweld willen we niet in een stadion en nergens anders in de maatschappij hoor. denk alleen 1. dat het sinds de jaren tachtig bovenmatig veel voorkomt rond voetbal en 2. dat iedereen vrij is om voetbal gewoon op TV te kijken. maar niet nou gaan doen of het ineens de spuigaten uitloopt en voetbal vóór dit weekend altijd een zorgeloos familieuitje was. Daarvoor heb ik echt teveel gezien.

18 oktober 2021 om 09:37

Ik kan me de old days van het voetbal nog wel herinneren. Mijn vader reed vaak de tram van de stad naar de Meer. Hij controleerde geen kaartjes en zei verder nergens iets van want ze waren allemaal doorgesnoven en dronken. Eenmaal aangekomen kon de tram direct naar de remise om gerepareerd te worden.

18 oktober 2021 om 09:45

Maar dan geef je dat hele verhaal en dan noem je eerder zo'n stadion een dwarsdoorsnede van de samenleving. Geen idee in wat voor samenleving jij woont dan.

18 oktober 2021 om 10:04

Misschien ishet gedoe gestegen door het beleid van de overheid. Iedereen opsluiten voor een jaar en continue stigmatiseren

18 oktober 2021 om 10:22

Bongiorno, bedoel dat je in het stadion van alles tegenkomt, van bobo tot tokkie. Dat de paar procent malloten uit het stadion mijn samenleving vertegenwoordigen is een wazige conclusie.

18 oktober 2021 om 10:34

Sulemani ,bedankt voor je compliment. Inside the Z-side geeft een mooi kijkje uit die tijd. Nergens of nauwelijks camera s natuurlijk zoals tegenwoordig wel het geval is.

Die supporters zijn helemaal doorgeslagen in veel stadions yo. We gaan op de vuist over een shirtje wat het publiek in wordt gegooid, tegenstander bij de cornervlag is aangeschoten wild. Alle fatsoensnormen koop je tegenwoordig af als je een kaartje koopt en het stadion in wandelt. Ik zie in pretparken overigens ook dat veel mensen het fatsoen hebben afgekocht en vuilnis op straat gooit 'want ze hebben toch een schoonmaker'.

Gaat lekker zo he

18 oktober 2021 om 08:46

Mooi he. En vervolgens vanaf maandag weer afzeiken op buitenlanders, want dat is toch zoveel tuig. Nou.... Wij Nederlanders hebben ook echt een grote groep malloten...

18 oktober 2021 om 14:04

Malloten zitten in elke laag van de bevolking, en maar in hele minder mate meer of minder. Rijk-arm, jong-oud, blank-gekleurd.

18 oktober 2021 om 08:50

Nou echt he. Je zou denken dat zo'n coronaperiode goed doet voor de supporters om te laten zien hoe het ook kan, maar vanaf de eerste wedstrijden ging het alweer mis. Ook bij mijn club werd er met bier gegooid. Geniet gewoon van de wedstrijd en wees blij dat we met z'n allen weer voetballen mogen kijken in het stadion.

18 oktober 2021 om 08:52

Wandelende drukvaatjes zijn het. Door een slecht huwelijk, stomme baas en huilende kinderen loopt dat drukvaatje gedurende de week op. En dan mogen ze elke zondag wat druk aflaten. Na een jaar thuiszitten zijn de drukvaatjes helemaal tot (over) de max opgelopen. En dat mogen ze nu lekker ventileren. En er zit heeel veeel opgebouwde frustratiedruk in . Vraag me af of dit dan het nieuwe normaal gaat worden. Of dat we weer terug kunnen naar pre-lockdown

18 oktober 2021 om 09:46

Wat een hoop aannames. Je komt zelf ook erg gefrustreerd over.

18 oktober 2021 om 10:08

ik kom gefrustreerd over? Haha, jij bent ook een mooie vent. Maar ventileer ik mijn frustratie op een manier dat een ander daar last van heeft? Of vind jij dat de manier waarop deze gasten hun frustratie ventileren legitiem is?

18 oktober 2021 om 12:00

Het is niet goed wat de supporters doen. Maar de maatregelen tegen de coronapandamie kunnen wél een oorzaak zijn van dit gedrag.

18 oktober 2021 om 12:22

Eehm, ja dat zeg ik toch :D

18 oktober 2021 om 12:29

Ik geef je back-up, Westend :D

Ja, de supporters hebben Nederland deze week aardig voor lul gezet. De tering zeg.Uitsupporters gewoon overal verbieden en overal het hele stadion vullen met thuissupporters. Dit soort idioterie kun je missen als kiespijn.

18 oktober 2021 om 08:36

100% en laten we alle biergooiende kneuzen ook levenslang verbannen uit het stadion.

18 oktober 2021 om 08:41

Inderdaad, dat roep ik ook al jaren. Al die beveiligde buscombi's die nodig zijn... gewoon altijd alleen thuispubliek. Scheelt een heleboel geweld en een heleboel aan kosten.

En veel harder optredem tegen de mensen die zich zo gedragen dat je als vader met je kinderen niet meer naar het stadion durft. Voetbal moet een gezinsuitje kunnen zijn en met zulke figuren in het stadion is dat het niet.

18 oktober 2021 om 10:09

Lijkt me wel de goedkoopste oplossing inderdaad. En deze malloten leren het toch nooit. Aan de andere kant mag het van mij ook een serieus strenger worden gewoon in stadions slimme camera’s met gezichtsherkenning en als je dan iets gooit op het veld levenslang stadionverbod. Kijk hoe dat uitgepakt heeft in Engeland, moeten ze hier ook eens doorvoeren dan weet je in ieder geval dat in de stadions iedereen zich gedraagt, en hoef je alleen wat te verzinnen voor buiten het stadion.

18 oktober 2021 om 10:13

Persoonlijk ben ik meer fan van jou oplossing. Aanpakken die ratdraaiers. Werkt in het buitenland. Maar in Nederland lijken wij dit soort dingen niet aan te kunnen pakken. Dan maar liever geen uitsupporters. Al zie ik sommigen er ook nog voor aan om gewoon te gaan knokken met medesupporters.

18 oktober 2021 om 10:53

Lijkt mij ook de beste oplossing. Gebeurt in Argentinië ook al een heel aantal jaren nu. Daar konden harde kernen ook niet van elkaar afblijven en dat is nu ook een stuk beter zonder uitsupporters

18 oktober 2021 om 11:00

Ja! En laten we dan gelijk de thuisvakken ook leeg, en dan zenden we ook geen wedstrijden meer uit!!!!!!

18 oktober 2021 om 12:54

Kom jij anders met een betere oplossing voor dit soort idioten. Het is altijd makkelijker iemand af te branden met een simpele oneliner die wel iets oppert dan zelf naar een oplossing te moeten zoeken.

Dit zijn wedstrijden waar heel veel supporters een jaar naar uitkijken. Deze wedstrijd hoort gewoon met uitsupporters. Doordat een klein groepje er een enorme puinhoop van maakt, moet iedereen hier maar weer voor worden gestraft. Uiteindelijk beslist dus een ongeregeld zooitje hooligans dat deze derby weer verpest wordt voor iedereen. Wat is zou helpen, is dit gedrag aanpakken met gevangenisstraf. Of torenhoge boetes. Kijken of ze het risico dan nog nemen…..

18 oktober 2021 om 08:44

De wedstrijd hoort gewoon gespeeld te kunnen worden zonder een politiemacht zo groot als het Amerikaanse leger te hebben. Gaat dat niet? Dan moet er maar eens gekeken worden hoe dat wel kan en dat is onder andere door te kijken of uitfans te weren dit gaat oplossen.

18 oktober 2021 om 08:45

Dat heb je toch met Feyenoord - Ajax net zo. Steeds als je het gevoel krijgt dat het wel weer kan, vind een klein clubje het nodig om het waanzinnig te verstieren. Ik roep al ruim 5 jaar dat het doorgedraaide agressieve gedoe in stadions echt enorm is afgenomen (zeker als je het vergelijkt met de georganiseerde vechtpartijen van de jaren 90). Maar misschien heb ik gewoon zwaar ongelijk in deze. Het huftergedrag heeft na de corona lockdown wel een enorme boost gekregen

18 oktober 2021 om 08:53

Bobmarleyajax: Dat is dan gewoon vette pech voor de uitsupporters helaas. Je kunt de rest van de maatschappij niet telkens met de enorme kosten van dit gedoe opzadelen.

Ik zie al meer dan 40 jaar supportersellen en lees elke keer weer opnieuw dezelfde lulkoek achteraf. Dit en dat en zus en zo. Stuur er gvd eens ME op af en geef die lui een vrijbrief om iedereen op te pakken. Werk je niet mee? BAM, lange lat in je nek en hond in je been. Ben je 'onschuldig'? Jammer dan, had je daar maar niet tussen moeten gaan staan. Zorg ervoor dat die gasten alleen nog maar openlijk fan van hun moeder durven te zijn.

18 oktober 2021 om 09:17

Nick goede reactie, die aanpak bevalt me heel goed!

18 oktober 2021 om 12:23

Hoe kan je pretenderen dat je onschuldig bent als je er al tussen staat. Dus wie niet luisteren wil moet maar voelen. Gewoon wat fatsoen in laten knuppelen door de ME.

18 oktober 2021 om 12:39

Bij de ME zitten net zulke idioten die je dan een vrijbrief geeft om lekker hun frustratie te uiten. Nee ik zou ze insluiten, wegvoeren en een dikke boete thuis sturen.

18 oktober 2021 om 14:41

En waar voer je ze naartoe dan? En zo'n boete lachen die kneusjes toch om?

Het is werkelijk waar ongelooflijk hoe ‘mensen’ zich zo laten gaan, en zulke agressie vertonen rondom een potje voetbal. Wat een tuig. En sowieso, misschien is het een beter idee jezelf van het leven te beroven als je dit met je leven doet..

18 oktober 2021 om 08:46

Zelfmoord verheerlijken/ toewensen. Lekker bezig man.

18 oktober 2021 om 09:08

Westend, ik heb liever dat dit soort malloten een stukje touw voor zichzelf kopen dan dat ze een onschuldige de vernieling in helpen.

18 oktober 2021 om 09:18

Een rapper die een onhandige verwijzing maakt. Of een voetballer die zoiets tegen Rutte zegt (wat je ook kan vertalen als 'ik ben het heel oneens met je programma) worden strafrechterlijk vervolgd. Dat is hier op zon forum niet aan de orde (lijkt mij), maar wees wel een klein beetje bewust wat je nou eigenlijk zegt.

21 oktober 2021 om 14:06

Ok, moraalriddertje.

21 oktober 2021 om 14:13

Bedankt voor je comment rechtse rakker.

18 oktober 2021 om 12:04

'' is het een beter idee jezelf van het leven te beroven als je dit met je leven doet..'' Wat zeg jij nou? Heb jij dat uitvak toevallig gesaboteerd waardoor de tribune in elkaar zakte?

21 oktober 2021 om 14:07

Ik zeg dat omdat zulke mensen geen plaats dienen te hebben in de samenleving, naar mijn mening. En waarom zou ik de tribune met Vitesse-aanhang saboteren als NEC-supporters zich misdragen?

Een beter alternatief. Alle (uit) supporters even een blaastest voor je het stadion in mag. Niet nuchter? Niet naar binnen. Ik ben helemaal voor bierdrinken op de tribunes. Maar als dat toch alleen maar op het veld beland of uitmond in rellen, dan maar even niet.

18 oktober 2021 om 08:59

@sjikkes

Ik neem aan dat je het bier dan ook wilt verbannen uit de stadions? Het lijkt me namelijk een aparte regel dat je nuchter het stadion in moet, maar je dan vervolgens in het stadion wél klem mag zuipen. Daarnaast denk ik dat sponsoren als Heineken en Bud niet echt zitten te wachten op deze regel..

18 oktober 2021 om 09:03

Sjikkes, ik denk dat dit soort subhumans meer met pillen en snuifbaar materiaal hebben dan alleen drank.

18 oktober 2021 om 11:02

Pillen zeer zeker niet, als dat het geval was zou het er een stuk gemoedelijker aan toe gaan Coke wordt wel veel gebruikt (i.c.m. alcohol) inderdaad, en daar wordt menigeen vrij licht ontvlambaar van klaarblijkelijk.

Onzin..
Wat Theo Janssen gister ook al zei, dit had helemaal niets met uit supporters te maken..
Het was het volk van de thuis spelende club die zich zwaar mis droeg.

18 oktober 2021 om 08:50

Klopt, maar dat komt omdat je als thuissupporter meer de vrijheid hebt om je te misdragen. Andersom zou het hetzelfde zijn. Dat zag je ook altijd bij Feyenoord-Ajax en Ajax-Feyenoord. De thuisspelende fans waren altijd in gevecht met de ME.

18 oktober 2021 om 08:51

Gisteren braken Vitesse supporters uit het uitvak na de wedstrijd en rende achter de NEC hooligans aan rond het Goffertpark. Uit supporters zijn net zo schuldig…

18 oktober 2021 om 08:57

@obstwasser312

De uitsupporters werden 2 uur lang vastgehouden in het stadion en hebben naderhand 1 hek geforceerd, waarna ze in het park terecht kwamen. Vervolgens renden ze met 40 man het park in, maar waren binnen 20 seconden ook weer terug, toen de mobiele eenheid snel ter plaatse was. De NEC-hooligans waren een stuk verder in het bos en de groepen zijn nooit in de buurt van elkaar geweest.

Check voortaan aub de feiten, voordat je ten onrechte een verhaal de wereld in slingert.

18 oktober 2021 om 10:58

Ah dus dat ze een hek forceren en vervolgens het park in gaan, maar snel weer terug rennen omdat ze bang zijn voor de ME is voor de rest wel prima? Zou het niet normaler zijn geweest als ze gewoon netjes naar hun bus of trein waren gewandeld?

18 oktober 2021 om 11:51

Zwakzinnigen die voor de meest logische keuze kiezen? Ben je dronken?

18 oktober 2021 om 12:26

Als die thuissupporters normaal hadden gedaan waren de uitsupporters al lang op de korenmarkt te vinden 2 uur na de wedstrijd.

18 oktober 2021 om 08:57

Wat doet het ertoe of dat het thuispubliek of uitpubliek is dat zich schandalig gedraagt?

18 oktober 2021 om 09:02

@nick Danninga

Omdat de uitsupporters nu als 'schuldige' worden aangewezen en erop wordt aangestuurd om ze in de toekomst te weren, zonder dat kan worden aangetoond dat zij de schuldige zijn en het dus terecht is dat ze worden geweerd. Kijk naar Feyenoord - Ajax: daar is al jaren dezelfde agressie, zijn er dezelfde problemen en is er (voor zover ik het kan beoordelen) ook nog steeds dezelfde mate van politie/me/beveiliging aanwezig rondom de Kuip en vooral in de binnenstad van Rotterdam.

Ik vraag me dus oprecht af wat nou daadwerkelijk het succes is van de maatregel, want zover ik het kan beoordelen is er niets veranderd.

18 oktober 2021 om 10:59

Het gaat er toch niet om of zij de schuldige zijn? Het gaat er om dat je dit soort dingen gaat voorkomen. Of wou jij het thuispubliek thuis laten en alleen uitpubliek toe laten. Bij Ajax Feyenoord is het al gebleken dat het beter is zonder uitpubliek. En dat heeft niets te maken met dat uit publiek zich misdraagt maar dat ze elkaar niet uit lopen te dagen en te grazen nemen. Punt

18 oktober 2021 om 11:09

NEC supporters die op zaterdagavond naar Arnhem reizen met bijlen om Vitesse supporters aan te pakken en men heeft het over voorkomen door uitsupporters te weren. Dit geweld voorkom je niet door het weren van uitsupporters. In Nijmegen was het rellen van NEC supporters tegen de politie. Wat heeft dat met uitsupporters te maken?

18 oktober 2021 om 11:33

Jjr12: Ik snap wel wat je bedoelt hoor. Maar laten we wel zijn: gisteren waren het NEC-supporters, morgen zijn het de Vitesse-supporters. Mij boeit het alleen waarom er al ruim 40 jaar zo aangemodderd wordt. Iedereen weet precies wie die gasten zijn. Zorg er toch eens voor dat ze alleen nog maar om hun mammie kunnen roepen als ze weer eens hebben huisgehouden. Dat zal al een stuk schelen.

18 oktober 2021 om 10:11

Zoiets hoor ik liever van een wat objectiever persoon dan Theo Janssen.

18 oktober 2021 om 11:42

@burwatti,

Dit had juist heel veel met de uitsupporters te maken, zoals het altijd wel iets met de uitsupporters te maken heeft of dingen meer uit de hand lopen of niet. Het aanwezig zijn zorgt er al voor dat er meer actie komt, dat lijkt me logisch. Zelfs al zouden de vitesse supporters zich keurig hebben gedragen, dan nog is de aanwezigheid genoeg om los te willen gaan aan nec kant. Geldt voor alle wedstrijden overigens.

18 oktober 2021 om 11:57

Als er geen uitsupporters meer zijn en het is toch rellen dan een wedstrijd zonder publiek, nog een keer rellen? 5 wedstrijden zonder publiek. Nog een keer? 1 seizoen zonder publiek.

bizar dat zelfs na al die maanden zonder publiek tijdens corona, mensen alsnog niet normaal kunnen doen om te genieten van een pot voetbal zonder het overschrijden van de fatsoensnormen. Je zou denken dat men nu wel zou weten hoe belangrijk publiek is voor het voetbal, maar als je er zo mee omgaat als supporters dan verdien je het helemaal niet.

Wil niet al die rellen bagatelliseren, maar de uitsupporters hebben toch niks fout gedaan. Die hebben een beetje lopen hossen, twee uur lang vastgezeten in het stadion en weer naar huis. Alles wat "los" loopt zorgt voor de problemen.

18 oktober 2021 om 08:54

De uitsupporters zijn anders ook uit het uitvak gebroken gisteren en zijn achter NEC hooligans/fans gaan rennen doe provocerend stonden te doen bij het uitvak. Zag ook op een Instagram voorbij komen dat ze ook de toiletten etc. Allemaal gesloopt hebben in het Goffertstadion. Hoezo Vitesse heeft niets gedaan??

18 oktober 2021 om 08:57

Er zijn toch echt Vitesse-supporters uit de bussen gebroken en door het hek bij het uitvak gebroken het Goffertpark in. Ik denk toch dat als die ‘supporters’ de schade samen moeten lappen het een aardig bonnetje wordt voor zogenaamd ‘niets fout’

18 oktober 2021 om 09:02

Dat denk ik ook wel inderdaad.

18 oktober 2021 om 11:45

Alleen het aanwezig zijn van uitsupporters zorgt voor agressie, is altijd zo geweest, zelfs al doen ze niks... olie op het vuur van de thuis aanhang.

Het is doodzonde dat 1% het verpest voor de rest. Ik sta er ook niet van te kijken als clubs/burgemeesters dit besluit nemen. Maar we moeten nu ook niet doen alsof dit iets van nu is. Net als met al het leed op de wereld wordt alles door tig nieuwssites de wereld ingeslingerd en zien we dus alles wat er zich afspeelt. Dit soort taferelen zijn van alle tijden, alleen worden we er nu vaker mee geconfronteerd. Maar dat betekent geen actie ondernomen kan/mag worden.

18 oktober 2021 om 08:54

Ter toevoeging: waar het in de thuisvakken veelal goed ging, word ik ook een beetje moe van dat bier gooien (laten we het al helemaal niet hebben over aanstekers en munten). Verder is het ook armzalig om te zien hoe slecht de uitspelende club (in dit geval Vitesse) hun supporters onder controle heeft. Dat er wat vuurwerk door de controles glipt, kan ik mij nog voorstellen. Maar als de uitsupporters door de tribune zakken en hierna moeten vertrekken, dan is het toch ronduit slecht dat er toch nog ‘supporters’ uit de bussen en zelfs uit de uitvakken weten te breken…

18 oktober 2021 om 11:17

De uitsupporters werden vastgehouden in het vak vanwege de rellen buiten het stadion. Na twee uur vastgehouden te zijn en bekogeld terwijl je geen kant op kon zijn ze uitgebroken.

18 oktober 2021 om 12:30

Dus dan breek je uit? Volgens mij staan de bussen daar afgeschermd en kan je weinig gebeuren als je in de bus blijft zitten. Of wat is het plan? Uitbreken en de bus pakken?

18 oktober 2021 om 12:37

Kom op Steef. Je weet zelf dat het laatste gedeelte van de zin niet klopt. Ze zijn gewoon uit veiligheid twee uur lang vastgehouden, niet om de supporters te pesten. Wel vreemd dat je bagatelliseert dat supporters uit het uitvak zijn gebroken en uit de bussen. Supporters van beide clubs hebben zich schandalig gedragen.

Wat een onzin om tijdens derby's geen uitsupporters meer toe te laten. De meeste supporters kijken daar juist naar uit en voor velen zijn dit de wedstrijden van het jaar. Mits ludiek, zorgen juist ook vaak de uitsupporters voor de extra sfeer tijdens zo'n wedstrijd. Maar het wordt gewoon eens tijd om met passende maatregelen te komen om voetbal bezoekers die zich misdragen, eens op een juiste manier te straffen. Dat is juist de enige manier om dit soort excessen tegen te gaan. Meldingsplicht op het politie bureau, (veel) hogere boetes en bij herhaling zelfs celstraffen. Meestal moeten de goede en echte supporters boeten voor diegenen die zich niet weten te gedragen. Pak die nu eens echt aan, dan wordt het weer een stuk leuker op de Nederlandse voetbal velden.

Wat een idioten zeg, maar dit heeft toch niks met de uitsupporters te maken? Die lijken hier (net als de politie) het slachtoffer te zijn van hoe slecht NEC de boel georganiseerd heeft. En dan hebben we het nog niet eens over de lokale media die de afgelopen weken de boel heeft opgestookt

18 oktober 2021 om 09:08

Verschrikkelijk geërgerd aan De Gelderlander die in aanloop naar de derby met berichten alleen maar olie op het vuur hebben gegooid.

18 oktober 2021 om 10:05

Ook gewoon die hele verhalen van 'als ik daar en daar ga, rij ik liever om dan via Arnhem' en dat soort onzin. In plaats van zulke pipo's te interviewen kan je ook mij en m'n tante interviewen en dan zeggen we: 'Ja spannend, altijd leuk en degene die wint kan de ander lekker een paar maanden belachelijk maken.' Maar dat verkoopt natuurlijk niet.

18 oktober 2021 om 09:21

Net als dat een groepje thuissupporters zich flink heeft misdragen, heeft een groepje uitsupporters dat ook (lees: vernielingen in het uitvak, het uitbreken uit het vak). Ik weet niet in hoeverre NEC inspraak heeft op hoe de politie en ME het buiten het stadion regelen, maar het lijkt mij niet moeilijk om een weg vrij te houden zodat bussen kunnen vertrekken. Dus dat is zeker slecht geregeld. Verder is media alleen maar gebaat bij sensatie en clicks, aangezien ze zo via advertenties aan hun centen komen. Helaas snappen ze niet dat ze hierdoor bij sommigen olie op het vuur gooien…

18 oktober 2021 om 11:25

Ik las inderdaad dat er een paar mensen uit het stadion zijn gelopen, en weer zijn terug gekeerd. Of daar vernielingen hebben plaatsgevonden is mij niet duidelijk, maar alle ellende rondom de wedstrijd blijkt voornamelijk NEC aanhang te zijn geweest. Dan stort er ook nog een tribune in elkaar en had het veel erger kunnen aflopen. Ik neem aan dat voordat we over uitsupporters gaan praten we eerste een waslijst aan zaken kunnen aankaarten bij de jongens en meisjes in de Goffert. Laten we beginnen met wat stadionverboden en geen publiek totdat het beton getest is.

Welkom in Nederland, waar altijd wordt gekozen voor de makkelijkste optie: zodra er ergens problemen zijn, gaan we maar uitsupporters weren!

Wat hebben die Vitesse-supporters gister nou daadwerkelijk verkeerd gedaan dat deze maatregel geoorloofd is? Het forceren van een hekje? Het afsteken van wat vuurwerk? Kwetsende spreekkoren (?) Het hoort uiteraard allemaal niet, maar bij zo'n derby mag er best wel een oogje worden dichtgeknepen: juist door dit soort zaken zat ik bijvoorbeeld gister vol spanning die wedstrijd te kijken.

De grootste problemen kwamen niet door uitsupporters, maar juist door de thuis supporters: het gooien van bier, de problemen na de wedstrijd met de politie (waardoor de Vitesse-supporters 2 uur lang in het uitvak moesten blijven). Als er dan een supportersgroep gestraft moet worden op basis van de gebeurtenissen, zou dat die van NEC moeten zijn. De volgende derby dan maar geen thuissupporters Wilco?

18 oktober 2021 om 09:01

Vitesse fans zijn anders ook gewoon uit het uitvak gebroken en zijn het Goffertpark in gegaan om te jagen op NEC Hoolies. Daarbij hebben ze ook aan de toiletten een eigendraai gegeven.

18 oktober 2021 om 09:06

@obstwasser312

Zoals ik hierboven ook al vermeld had: ze zijn niet 'het uitvak uitgebroken', ze zijn naderhand het Goffertpark ingelopen (waar de NEC-hooligans overigens niet waren) en waren na 20 seconden alweer terug in het uitvak. Daarnaast zijn inderdaad ook de toiletten verbouwd, wat ik uiteraard niet goed praat. Echter is dat in mijn ogen geen reden om maar de uitsupporters te weren: stuur een boete op naar Vitesse en zorg dat het gerepareerd wordt. Ik weet niet of je vaak in een uitvak komt, maar de voorzieningen zijn sowieso niet al te best daar en vaak valt alles van ellende al uit elkaar (ondanks die staat, is het uiteraard niet de bedoeling dat je het dan maar gaat slopen).

18 oktober 2021 om 09:16

Je bagatelliseert de boel een beetje naar mijn mening vanuit de uitsupporters. Ik ben zelf ook geregeld naar uitwedstrijden geweest, maar het is nooit in mij opgekomen om uit te breken omdat ik het wachten zat was. Toiletten slopen, een hek slopen en uitbreken. Ik vind het niet niets en ook hier mag net zoals bij dat clubje relschoppers gewoon tegen opgetreden worden. De optie: geen uitsupporters of helemaal geen supporters (wat jij oppert), lijkt mij geen goede optie. Het lijkt mij makkelijk om de namen van raddraaiers te achterhalen en ze te weren bij wedstrijden.

18 oktober 2021 om 09:31

@willem1609

Ik denk dat je mijn reactie verkeerd interpreteert: ik ben namelijk fel voorstander van uitsupporters en het liefst zoveel mogelijk. Als ik zie dat bij Feyenoord de uitvakken binnen 2 minuten uitverkocht zijn en de zijdes naast ons nagenoeg leeg, ben ik van mening dat je daar beter (betalende) uitsupporters neer kunt zetten. Dat komt én de sfeer én de portemonnee van de thuisclub ten goede.

Daarnaast vind ik inderdaad het uitbreken en het slopen van de toiletten niet heel spannend. Toegegeven, het hoort niet thuis in een stadion en dient bestraft te worden. Maar dan wél met een dadergerichte aanpak: verhaal de boete op de schuldige en straf niet de onschuldigen. Daarnaast was mijn laatste opmerking over het weren van thuissupporters enkel en alleen een sneer naar Wilco van Schaik, aangezien hij opperde om uitsupporters te weren terwijl zijn eigen supporters net zo schuldig waren (zo niet meer schuldig)

18 oktober 2021 om 09:49

@JJR12

Ik denk ook dat we beide op dezelfde golflengte zitten. Zoals ik ook reageerde: het compleet verbieden van uitsupporters een optie waarin de goeden lijden onder de kwaden.

Wat betreft het uitbreken kan het in veel gevallen weinig kwaad, omdat stadions vaak op industrieterrein staan. Alleen is het bij het Goffertstadion zo dat je binnen een halve minuut in een woonwijk staat. Het is gelukkig met een sisser afgelopen, maar het had voor enorm veel schade kunnen zorgen bij mensen die in veel gevallen niets met voetbal hebben.

De opmerking van Van Schaik is denk ik (althans zo interpreteer ik hem) wel gericht op de thuisfans, aangezien de eerstvolgende derby in Arnhem is. Een derby zonder uitsupporters zou dus betekenen dat NEC-fans wel degelijk (en ook als enige op korte termijn) gestraft worden hier voor het wangedrag van misschien 100 ‘supporters’.

18 oktober 2021 om 12:31

Ach joh alvast geholpen met de (blijkbaar) nodige renovatie...

Dus de NEC supporters rellen en de Vitesse supporters mogen niet meer naar een uit wedstrijd.
Ik zag gister die beelden en ik snap sowieso helemaal niks van het gezag van de politie. Die laten zich gewoon even wegjagen door een paar puberende hooligans. Hou toch op man.
Staan 2 politie busjes die vernield zijn en die gasten staan er nog gezellig omheen te lallen. Weet je wat je moet doen? De eerste de beste die die bus aanraakt in ze knie schieten. Moet je eens opletten hoevaak ze het nog doen.
Man alles mag maar in dit land. Laat eens zien wie de baas is.

18 oktober 2021 om 12:40

Want de Vitesse supporters zijn braaf gebleven? Verdiep je eerst even voordat je wat roept. Beide supportersgroepen hebben zich misdragen.

18 oktober 2021 om 14:58

Dan zal ik wel helemaal scheel zijn. Maar ik zie toch echt de NEC supporters op politie busjes tekeer gaan. Maar jij zal het allemaal wel weer beter weten met je inside information.

18 oktober 2021 om 21:03

Heeft niks met inside information te maken. Je hebt je feiten gewoon niet op orde. De uitsupporters zijn uit het vak gebroken na de wedstrijd en wilde achter NEC supporters aan gaan, wilde de bussen uit gaan om de confrontatie te zoeken, de wc’s zijn van onder tot boven gesloopt. Het is niet zo dat alles wat op beeld staat het enige is wat er is gebeurd. De politie had ook de handen vol aan het uitvak afgelopen zondag.

Na een seizoen waarin elke club last gehad heeft van gemiste inkomens, dan zou je je steentje bij kunnen dragen door op zijn minst je te gedragen en zorgen voor volle stadions. Dit soort gasten doen dus het omgekeerde..

Uitsupporters horen bij voetbal. Dan maar meer maatregelen of eerst een eenmalige straf om te kijken of ze zich kunnen gedragen. Ik denk als je nu de klassieker met uitsupporters weer doet dat het gewoon prima gaat.

18 oktober 2021 om 09:40

Ja, dat bleek wel toen ze een tijdje terug bij een jeugdklassieker aanleiding zagen om trammelant te maken en ook voor het vrouwenvoetbal durfden ze het niet aan.

Wat kunnen uitsupporters er aan doen dat de thuis supporters na de wedstrijd met de politie op de vuist gaan? En de vechtpartijen die afgelopen weekend hebben plaatsgevonden waren niet in een stadion maar op een industrieterrein. Daarnaast waren het de thuis supporters die met van alles en nog wat naar Wittek gooiden toen hij een corner wou nemen. Wat heeft dat met het uitpubliek te maken? Ik denk dat er in dit geval een verkeerd voorbeeld wordt genomen als de Gelderse derby in de toekomst zonder uitpubliek gespeeld moet worden. Als Feyenoord bij ons op bezoek komt is er ook extra politie op de been, heeft niks met een derby te maken. Ze moeten gewoon alle klootzakken meteen keihard aanpakken die het voetbal voor anderen verzieken, dat doe je niet door geen uitsupporters meer toe te laten.

18 oktober 2021 om 21:05

Je weet zelf ook wel dat de uitsupporters zich eveneens misdragen hebben neem ik aan?

18 oktober 2021 om 21:42

Dat zal best, maar die schaar ik ook onder die klootzakken. Iedereen die zich niet kan gedragen in een stadion moeten ze levenslang verbannen. Het moet toch niet zo zijn dat er daardoor geen uitsupporters bij de Gelderse derby mogen zijn? Dat vind ik veel te kort door de bocht.

Schaf uitsupporters gewoon af. Ja boehoe heel jammer, maar eigen schuld dikke bult.

Of het nu uit of thuis supporters zijn nou ja als je ze supporters wilt noemen het is al jaren zo het zijn doorgedraaide lui die niet komen voor het voetbal maar voor het verzieken er van en die zitten bij alle ploegen , dit kun je niet uitbannen want alle stadionverboden halen niets uit ze komen er toch wel in en anders weten dit soort mafkezen gewoon waar de mensen wonen en worden ze bedreigd , we leven in een verstoorde samenleving waar blijkbaar niets te doen valt tegen dit gajes , ik wilde een paar jaar terug mijn seizoenkaart opzeggen toen de f-side een zwarte pop in de fik stak omdat Vermeer bij Feyenoord keepte een jongen die mede Ajax aan 4 titels heeft geholpen maar ik ben toch blijven gaan omdat ik mij niet laat wegjagen door dit tuig, en niemand deed wat toen ik schaamde mij als Ajax supporter , dus ach we moeten er mee leven .

Ik zag vorige week 2 jongen een bushokje vernielen, de Gemeente is nu in beraad of ze alle bushokjes in de Gemeente maar weg moeten halen.

Dit is ook het gevolg van jarenlang slap optreden van clubs. Het is echt niet zo moeilijk om de rotte appels eruit te plukken. Meestal staan bij ons vak elke wedstrijd dezelfde stewards dus die moeten net zo goed als de rest weten wie ze moeten hebben.
En anders moet je bij een uitkaart maar een soort verklaring van goed gedrag toevoegen.

Haha vind het altijd grappig dat zulke supportersgroepen zich profileren als hard en meedogenloos. Koorknaapjes als je het vergelijkt met Engelsen, Zuid-Amerikanen en Italianen bijvoorbeeld. De vijandigheid en rivaliteit in de Gelderse derby is gewoon triest. Beide clubs stellen helemaal niets voor en doen alsof ze heel wat zijn.

18 oktober 2021 om 09:53

@nafinho

Koorknaapjes in vergelijking met de stomdronken Engelsen die overal worden weggeslagen, de Zuid-Amerikanen die met machetes en pistolen rondlopen en de Italianen die je alleen maar lekprikken? Je hebt geen idee waar je over praat, aangezien de groepen van Feyenoord en Ajax nog steeds tot de top van Europa behoren. Als je dan toch een vergelijking maakt, doe dat dan met de Duitsers (grote groepen) of de Polen/russen/andere Oostbloklanden (georganiseerde vechtmachines).

Vijandigheid speelt zich af op alle niveaus: van de amateurs tot aan het internationale topvoetbal. Dat een harde kern klein(er) is, wil niet zeggen dat de vijandigheid en de acties direct van een minder niveau of een minder groot gevaar voor de samenleving zijn.

18 oktober 2021 om 09:57

Niemand heeft het over Ajax of Feyenoord. Die schaar ik ook tot een gekke groep supporters. Was inderdaad Oostblok even vergeten te benoemen. Vitesse en NEC stellen toch niks voor man kom op. Als je vindt dat ze wel wat voorstellen dan ben je ofwel blind ofwel achterlijk. Dat de Italianen en Zuid-Amerikanen rondlopen met geweren en machetes impliceert juist toch dat ze niet goed bij hun hoofd zijn? In vergelijking met hen zijn deze Gelderse beunhazen toch koorknaapjes??

19 oktober 2021 om 01:41

Je moet vergelijken met Nederland. Vitesse heeft een zwakke harde kern, misschien laatste jaren iets veranderd. Die van NEC is denk na die van Ajax, Feyenoord en misschien ADO al decennialang het meest berucht. Vergeleken met wat jij opnoemt is het een kleine club ja, maar NEC is dan ook een relatief kleine club..

Een collectieve straf voor een misdaad, gepleegd door een paar ....(je weet wel). Best gek eigenlijk. Je weet immers wie ze zijn, waar ze wonen en wat ze doen. Ook beschik je over haarscherp videomateriaal. Wat gaat dit over? Misschien mis ik wat, maar hou het lekker simpel: Wie zich misdraagt krijgt een mooi briefje waarin de volledige rekening van alle veroorzaakte schade wordt geclaimd, inclusief de aankondiging welke deurwaarde-kantoor verantwoordelijk is voor de inning. Ben benieuwd of iemand zich dan nog wil misdragen.

Begin maar eens met een stadionverbod voor 20 jaar waarbij je de eerste 5 jaar je elke wedstrijd moet melden bij het politiebureau. Dan zullen ze het snel afleren. Daarbij treed op als er met bier of spullen wordt gegooid. Geef de club een boete en verhaal dat op de gooiende supporters.

Voetbalgeweld is niet nieuw, maar langzamerhand lijkt het er op dat het weer steeds erger is geworden. In mijn mening heeft dit ook te maken met de corona crisis. Mensen zijn meer gefrustreerd. Jongeren zitten bijvoorbeeld vol agressie na de lockdowns. De maatschappij is compleet ontregeld door een pandemie en mijn buikgevoel zegt dat we allemaal een korter lontje hebben.

Ik ben helaas bang dat het niet anders is. Ik wilde dolgraag naar Vitesse uit maar met al die gekken zou dat waarschijnlijk niet eens leuk zijn. Totdat die sukkels eens normaal gaan doen en spandoeken zoals 'pure haat' geweerd gaan worden is er geen andere optie. Dan ga ik er over hopelijk 50 jaar een keer heen.

Het verbaasd mij niks de regering moet hardere straffen introduceren 40 uur schoffelen werkt niet afschrikwekkend genoeg. Of meld plicht 1 uur voor tot 1 uur na de wedstrijd, raakt men ook niet van overstuur. Want tussendoor mag men gaan en staan waar men wil en stadions zijn wel in een uur te bereiken en weer terug naar het bureau redt je ook wel in een uur. Je moet ze opsluiten 2 uur voor tot 2 uur na de wedstrijd, voor een periode van 2 jaar en dan voor alle wedstrijden ook oefen campagne. Lekker op vakantie als de club ook vrij is. Niet aankomen met ja maar wil in juli op vakantie 3 weken en kan mij dan niet melden. Gewoon zeggen dat is pech hebben, wij vragen je te gedragen in en rond het stadion.

Belachelijk, beschamend en frustrerend al dat voetbalgeweld. Het begint her en der allemaal weer op te laaien. Gisteren bij onze derby maar het gebeurt de laatste tijd meer en meer. Tijd dat er keihard wordt ingegrepen met stadionverboden en met het verhalen van de schade. De tijd van wegkijken is echt voorbij. Anders komt er de tijd dat we nergens meer uitsupporters in een stadion gaan zien. En ook dat is de oplossing niet, want dan gaan er elders veldslagen plaatsvinden zoals gisteren na de wedstrijd.

Gezien de kwaliteit van het beton kan NEC momenteel beter even helemaal geen supporters meer ontvangen

Dit is eigenlijk ook 1 van de redenen dat ik liever naar wedstrijden van het Nederlands elftal ga. Rustiger publiek, minder fanatieke gekkies en tokkies. Veel kinderen.
Soms even bij het stadion voorzichtig een praatje met de tegenstander maken. Sommige zijn echt heel aardig en kan je rustig over voetbal kletsen. Andere zijn al dronken en daar houd ik dan maar gelijk afstand van.

Snap echt niks van voetbalgeweld. Ga wat nuttigs doen met je leven.

Er moet wat strenger opgetreden worden, laat die ME maar eens een goede charge uitvoeren en dan het liefts met de honden erbij, dan laten ze het de volgende keer wel uit hun hoofd om te gaan rellen, de boosdoeners oppaken en gewoon met een meldingsplicht komen als straf bij voetbalongeregeldheden, dan hoef je ook geen (uit)supporters te weren, maar daar schijnt niemand aan te willen hier in nederland, terwijl je ziet dat het in engeland aardig werkt.

Waar 2 vechten hebben 2 schuld. Ook thuis supporters verbieden tijdens derby’s. Dan is het snel klaar.

18 oktober 2021 om 11:08

De meest populaire wedstrijden van het jaar ga je dus verbieden voor alle supporters?
Dat scheelt wel veel geld voor de clubs denk ik, het zou best triest zijn als het zo ver moet komen. Sta je dan bij elke derby geen supporters meer toe? De ene derby is namelijk veel meer beladen dan de ander.

Zou bijzonder jammer zijn als de Vitesse-supporters de dupe worden van het gedrag van een groep Nec-supporters. Want over het algemeen gaat het tijdens de Gelderse Derby vaak mis aan de kant van de Nec-supporters, en niet aan de Arnhemse zijde. Dat heeft er naar mijn mening vooral mee te maken dat het stadion van Nec enorm beschut in de bossen ligt, in tegenstelling tot Gelredome, wat in een open ruimte ligt, welke voor de politie veel beter te controleren valt. Misschien maar eens wat bomen kappen rondom het stadion?

18 oktober 2021 om 11:14

Het zijn vaak de kleintjes die t opzoeken, In Italië bijv. mogen de Juventus fans Napels niet in en andersom omdat vooral de Napoli fans het opzoeken tegen hun, en in Nederland Ajax ADO bijv. Zijn t meestal de supporters van ADO die t als eerste zoeken vaak.

Dit gedoe ga je nooit uitbannen, in de jaren 80/90 was het ook al vaak hommeles. Uitsupporters weren uit de stadions geeft alleen extra veiligheid in het stadion rondom wedstrijden.. Dit zal er niet voor zorgen dat rivaliserende supporters groepen de strijdbijl begraven. Dan gaan ze ergens anders wel de confrontatie aan. Dit valt niet gemakkelijk op te lossen. Nu is het weer is mis bij een voetbal wedstrijd maar het laatste jaar zijn er wel meer excessen van geweld geweest, Den Bosch en Eindhoven met al die rellende wappies. Vrees dat het voorlopig niet minder zal worden.

Er is hier al veel geschreven over wel of geen uitsupporters en welke groepen waaraan schuldig zijn. Het zou mooi zijn als het engelse model wordt gevolgd. Aanpakken diegene die zich al een hooligan gedraagd. Wat mee zou helpen is een verplicht gezichtsherkenning op de tribunes, zo niet, er uit pikken en opzouten. Wat mij betreft wordt er harder opgetreden, ook door justitie. Laat ze maar een tijd brommen en als ze dan hun baan of opleiding verliezen moet dat maar als voorbeeld gelden voor andere potentiele daders. Ik ben er 100% van overtuigd dat de politie en supportersverenigingen weten wie die gasten zijn, waar ze vandaan komen en wat hun dagelijkse beslommeringen zijn. O zeker, we hebben in NL een doorgeslagen AVG, die mogen ze van mij voor dit soort wel even op hold zetten. Ik wil gewoon met mijn kleinzoon naar een voetbalwedstrijd kunnen zonder dat hij wordt blootgesteld aan zichtbaar geweld. Ook al zouden we in een gezinsvak zitten.
En best hooligans, wat bezield jullie om je zo te laten gaan, hoe heb je je agressie geuit tijdens de corona en waarom doe je dat nu niet op dezelfde wijze.. Ik ben benieuwd.... Wees nu ook een "vent" en reageer en leg dit maar eens uit aan een ieder die van dat gedrag schoon genoeg heeft.

Ach doe t dan ook gelijk met PEC GAE, Twente Heracles, Willem ll NAC en Willem ll RKC en niet te vergeten Heerenveen Cambuur.

18 oktober 2021 om 11:15

Vergeet dan ook niet Feyenoord Sparta te benoemen, een derby is een derby.
Zou echt diep triest zijn als het zo ver moet komen dat derby's zonder uitsupporters worden gespeeld. Mocht het zo ver komen, dan vermoed ik dat uitsupporters op korte termijn nergens meer welkom zijn.

18 oktober 2021 om 13:26

Of course ja die moet je ook niet vergeten en Heerenveen- Groningen.
Wat je zegt dat zijn geen supporters maar dat zijn mensen die puur komen om alleen te rellen.

19 oktober 2021 om 01:44

Niet helemaal te vergelijken met deze derby. De geschiedenis van Arnhem Nijmegen rivaliteit gaat ver terug los van het voetbal. Daarbij liggen deze 2 grote steden nog geen 15 km van elkaar.

Haha grapjas Twente Willem II dan ook voortaan zonder uit fans??

Maar wat ik wel gek vind is dat Vitesse supporters zeggen dat ze helemaal niks hadden gedaan, nou volgens dit krantenartikel hebben ze zeker gedeelde schuld aan deze ellende.

GELDERLANDER:
Woede om actie tegen overleden NEC-hooligan Rocky: ‘De doden laat je met rust’
updateARNHEM/ NIJMEGEN - Er is grote woede ontstaan om een actie van hooligans van Vitesse. Aanhangers van de Arnhemse club hebben in aanloop naar de derby NEC-Vitesse slachtafval gedumpt bij de herdenkingsplek voor de in 2015 verongelukte NEC-aanhanger Rocky.

18 oktober 2021 om 11:21

Dat is vooral heel erg laf, maar geen misdrijf zoals het vernielen van een politiebus.

18 oktober 2021 om 11:27

Dat klopt, maar dit soort acties zijn vaak als olie op een vuurtje.

Beetje apart om het instorten van de tribune in het rijtje van ongeregeldheden te plaatsen toch? Deze gebeurtenis staat toch los van de derby of losgeslagen fans?

Wat een kortzichtige reactie van de directeur van NEC. Wat hebbende de uitsupporters gisteren verkeerd gedaan? NEC moet, als NEC niet degradeert, bij een volgende derby geen thuispubliek toelaten!

Waarom niet gewoon eerst de uitsupporters het stadion uit laten gaan en de thuissupporters pas als de bussen al vertrokken zijn. De meeste "supporters" blijven daar wachten om de tegenstander "uit te zwaaien". Als die al lang en breed vertrokken zijn is de lol er snel af. Bovendien kan de politie zich op 1 groep richten en hoeven ze de aandacht niet te verdelen.

Kan iemand mij even vertellen wat de vitesse supoorter gisteren verkeerd heeft gedaan?

18 oktober 2021 om 16:48

Stadio gesloopt?

Wat hier gebeurd is natuurlijk weet extreem, maar om eerlijk te zijn zie ik de supporters toch steeds meer uit hun bolletje gaan. Tis net of het de nieuwe norm is gaan worden.

De ironie is natuurlijk dat de grootste problemen ontstonden door de thuis supporters, niet de uit supporters. Maar goed, met Van Schaik is zoiets weinig verrassend. Die wist ooit een straf voor het leeg houden van de Bunikside vanwege walgelijke spreekkoren om te draaien in een leeg uitvak van Ajax. Blijf bij de feiten, dit is voor het overgrote gedeelte aan NEC fans te danken. Dan moet je niet zeggen : laten we voor NEC en Vitesse dezelfde sanctie treffen.

Ik snap niet waarom uitsupporters niet meer zouden kunnen. Afgelopen zondag waren het enkel en alleen een stel hersenloze die denken dat ze N.EC.-supporter zijn die de politie aanvielen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Vitesse

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
6.Vitesse22-7
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
E. DasaVerdediger130
S. TronstadMiddenvelder130
L. OpendaAanvaller135
O. TannaneAanvaller40
J. HouwenKeeper10
D. ReizigerKeeper00
M. SchubertKeeper120
Voor de complete selectie: Clubpagina Vitesse.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Vitesse.

In de wandelgangen

Vrijdag 26 november
Chelsea heeft Nicolás Tagliafico op het oog als vervanger van de langdurig geblesseerde Ben Chilwell. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren