Van Hanegem: ‘Hij heeft opeens een documentaire, maar moet scherper worden’

Maandag, 18 oktober 2021 om 07:28Dominic Mostert • Laatste update: 07:35

Willem van Hanegem is niet goed te spreken over het optreden van Feyenoord in de competitiewedstrijd tegen RKC Waalwijk (2-2). In zijn column voor het Algemeen Dagblad schrijft de oud-voetballer dat er 'te veel misgaat' bij de ploeg van Arne Slot. Van Hanegem licht meerdere spelers uit die in zijn optiek niet goed presteerden en raadt Slot aan om goed na te denken over de wijze waarop de de aanvallende speelstijl wordt uitgevoerd.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

Meer sportnieuws

16 reacties (laatste reactie door nicomos)

Van Hanegem geeft ook aan dat hij eerder genoten heeft van Feyenoord, maar dat hij het minder zag worden. Dit omdat ik een poosje geleden een paar reacties las dat Van Hanegem altijd negatief is over Feyenoord. Ik denk eerder dat hij, juist uit clubliefde, zo kritisch is.

17 oktober 2021 om 23:23

Hij wordt wel eens als azijnzeikert of negatieveling neer gezet maar ik vind dat hij vaak goede punten aansnijdt in z’n stukjes. Nu ook weer, scherpte bij Senesi vindt ik dit seizoen pover of ondermaats. Tegen zowel Vitesse als RKC, waar Feyenoord het moeilijk heeft met het spel van de tegenstander en zichzelf, maakt hij een cruciale fout. Overigens vooraf de 1-2 gaf hij de bal in de voeten van de rechter spits ipv bij Malacia. Die was cruciaal want daaruit kwam de aanval en dan inderdaad ook nog z’n dekkingsfout bij Anita. Viel mij op dat hij zich weer liet wisselen, net als bij vorige keren waar hij de fout in ging. Dit werd ook op tv gezegd na z’n fout bij Vitesse door een analist. Hij zorgde dan wel weer voor gevaar bij de 2-2. Maar hij moet even weer scherp gezet worden.

18 oktober 2021 om 08:13

momenteel verdedigend kwetsbaar. Moet meespringen bij Anita natuurlijk en laat Odgaard zijn gang gaan.

18 oktober 2021 om 10:55

@Kuyt007, ik moet zeggen dat ik liever commentaar van Van Hanegem lees dan van Sjaak Swart. Die heeft nooit kritiek. Van Hanegem houdt zoveel van zijn club dat hij ook de mindere kanten benoemt omdat hij wil dat ze worden verbeterd. Bovendien vind ik zijn woorden vaak hout snijden, ook als het om andere clubs gaat.

18 oktober 2021 om 14:44

@ kyle; Ik snap dat het soms niet leuk is om zijn stukjes te lezen omdat de waarheid soms hard en pijn kan zijn. Feyenoord supporters zijn dat wel gewend zo onderhand, wellicht is men daardoor kritisch op Willem, hij gooit extra zout op de wonden. Al wat ik al zei, er zitten echt stukjes bij die ik totaal herken en hoop dat dit wellicht kan helpen.
Ik lees te weinig stukjes van Sjaak, van wat ik lees is inderdaad minder kritisch, maar goed hij is ook geen Willem en dat mag ook. Zo’n opmerking naar de Graafschap destijds, heb ik Willem
nooit zien maken. Die zou eerder zeggen: “terecht, als je niet wint heb je het aan jezelf te danken bij zo’n kwaliteitsverschil” 😏.

18 oktober 2021 om 08:05

Er wordt te vaak emotioneel gereageerd op iemand die kritische zaken aanbrengt. Vooral ook op een forum als VZ. Deze man ziet voetbalzaken heel helder en heeft vaak gelijk.

18 oktober 2021 om 10:57

@NJ, juist. Ik las echt reacties als "zuurpruim" , "azijnzeiker" en "zegt nooit iets positiefs over Feyenoord". Dan denk ik: wees blij met hem. Hij is niet verblind door clubliefde en wil juist dat Feyenoord het nog beter gaat doen.

Ik vind Senesi een uitstekende voetballer en een goeie verdediger, maar hier heeft De Kromme een punt. Senesi heeft al meerdere keren dit seizoen een goal weggegeven en had ook vorig seizoen wat lakse momentjes. Dat moet eruit. Zeker omdat hij in potentie mee zou kunnen bij een mooie subtopper in een topcompetitie.

17 oktober 2021 om 22:22

Hij blijft dat soort foutjes maken en het erge is, ze zijn vrijwel altijd fataal. Dan speelt hij verder een goede wedstrijd en is hij geweldig in de opbouw, maar als dat er niet uitgaat dan kost het te veel punten en zal geen enkele club het met hem aandurven. Hopelijk is hij nu wakker en gaat hij er aan werken

17 oktober 2021 om 22:37

Dat is helaas meestal zo bij verdedigers; foutjes zijn fataal

17 oktober 2021 om 22:43

Klopt, maar het zijn er teveel, zo eerlijk moeten we zijn.

17 oktober 2021 om 23:19

Nou nou dit is wel heel negatief over het algemeen is hij onze beste speler.

17 oktober 2021 om 23:26

@ FR-Berend vind je? Ik vind Bijlow de beste en Til (puur op arbeid, wilskracht en z’n goals). Misschien in potentie maar daar heb je niks aan. Hij mist echt de scherpte van vorig jaar eerste helft. Toen was hij meedogenloos net als Trauner nu.

Leuke speler voor neeerland. Maar zie hem echt niet in de premier league of serie A. Veel te traag en slordig. Positioneel soms dramatisch. Pakt z’n doelpuntjes mee. Maar het is niet een rustpunt als die kale klets.

Ik ben het er mee eens hoor cdat het bij Senesi allemaal wat scherper mag.En zie ook dat onze kale oostenrijkse vriend goed begonnen is aan het seizoen.Maarrrrr....heeft dan niemand gezien dat Trauner kennelijk zo verbaasd is over de struikelpartij van Michiel Kramer dat juist hij degene is die zomaar de bal inlevert bij het eerste doelpunt van RKC ?

Het is toch de Nederlandse speelwijze om bij een voorsprong vooruit te blijven spelen. De supporters verlangen dat gewoon. Gas terugnemen is meestal "niet-om-aan-te-gluren", heet het dan.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Feyenoord

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax3341
2.PSV3113
3.Feyenoord2918
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
G. TilMiddenvelder138
J. ToornstraMiddenvelder133
B. LinssenAanvaller138
J. BijlowKeeper120
L. SinisterraAanvaller124
A. JahanbakhshAanvaller111
C. DessersAanvaller94
Voor de complete selectie: Clubpagina Feyenoord.

6 fans
Verdediger, 24 jaar

In de wandelgangen

Dinsdag 30 november
Scouts van Ajax, Manchester United, Borussia Dortmund, Internazionale, Southampton, Everton en Rangers waren zondag aanwezig bij Charleroi - Anderlecht. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren