Beelden gaan rond van rellen tussen supporters FC Twente en Willem II

Zondag, 17 oktober 2021 om 21:27Dominic Mostert • Laatste update: 21:32

De ME heeft moeten optreden bij een confrontatie tussen supporters van FC Twente en Willem II rondom De Grolsch Veste. Supporters van de bezoekende club braken uit het supportersvak, waarna een vechtpartij ontstond. De twee clubs speelden zondag een verhitte wedstrijd (1-1), die dus gevolg kreeg met rellen buiten het veld.

Op filmpjes die rondgaan op sociale media is te zien dat de supporters uit het supportersvak breken, waarna fans van FC Twente erop af komen. De ME trad op om de supporters uit elkaar te houden. Soortgelijke gebeurtenissen vonden dit seizoen plaats na FC Twente - FC Utrecht, toen de ME ook al moest ingrijpen nadat supporters van de bezoekende club uitbraken.

In Nijmegen trad de ME zondag ook al op. Honderden supporters van NEC zochten de confrontatie met de politie na het duel met Vitesse. Tijdens de confrontatie met de politie vernielden rellende supporters een politiebus. Er werd met stokken, stenen en vuurwerk naar de politie gegooid. De politie verrichtte meerdere aanhoudingen.

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door Voetbal Ultras (@voetbal_ultras)

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door ??ooligan Scene ??olland (@hooligansceneholland)Gerelateerd

Meer sportnieuws

20 reacties (laatste reactie door funkyg)

Het gaat weer lekker dit weekend met de hersenlozen onder de supporters (als je ze al zo kan en mag noemen). Mag wel iemand naar de beveiliging van de hekken kijken in de Grolsch Veste als er al 2x in korte termijn doorheen gebroken is (en ja, te gek voor woorden dat het uberhaupt nodig moet zijn).

18 oktober 2021 om 07:13

Ja, naast deze pot ook nog de ongeregeldheden bij NEC-Vitesse en de oerwoudgeluiden in Italië. Heerlijk dat de supporters er weer bij kunnen zijn.

Wat een instagram naam 'voetbal ultras'. Dan ben je ook echt de middelbare school niet ontgroeid. Trieste bedoeling.

17 oktober 2021 om 22:11

Dat hele instagram snap ik überhaupt niet, andersmans fotootjes bekijken en liken, leuk man!

Niet normaal hoeveel geld hersenlozen onze maatschappij tegenwoordig kosten.

Wat een triest volk. Wat voegt dit nou toch toe.

Dit blijkt het nieuwe normaal te zijn onder de harde kernen van clubs, wat een hersenloze zielen zeg. Als ik dit wekelijks lees dan denk ik echt van man, heb je een jaar lang niet fatsoenlijk in een stadion kunnen zitten, en dan gedraag je je zo, misschien moet er naast een levenslang stadionverbod ook maar eens een gevangenisstraf hiervoor komen? Onmenselijk dit.

17 oktober 2021 om 23:14

Waarschijnlijk gedragen ze zich juist zo omdat ze het 2 jaar niet hebben kunnen doen. Denk ik echt, als je ziet hoe het echt overal wekelijks ontspoort. En ach, zolang ze de normale supporter niet tot last zijn en alleen met elkaar op de vuist gaan... laat ze maar even uitrazen.

17 oktober 2021 om 23:36

Dat laatste ben ik wel met je eens, maar het gebeurd ook vaak binnen het stadion of buiten het stadion waarbij ze de boel vernielen, van mij mogen ze elkaar helemaal lam rammen, als ze maar van andermans spullen afblijven.

Ik ga het bijna toejuichen. Laat ze elkaar maar afranselen. Ik hoop haast dat er doden bij gaan vallen, omdat de politiek dan misschien eindelijk wakker wordt en ingrijpt. Supportersgedrag loopt nu alweer zo vaak uit de klauwen, maar strenger optreden ho maar. Hier moet toch gewoon een leger ME omheen staan om het zooitje op te pakken en te bestraffen met een boete en meldplicht? Dit soort "wannabe fans" moet je toch zoveel mogelijk weren? Als dit soort figuren zich moeten melden, kan een vader hopelijk weer zijn kinderen zonder stress meenemen naar een potje voetbal. Dit gaat nergens over.

17 oktober 2021 om 22:59

Er zijn al meerdere doden gevallen in het verleden bij voetbal rellen. Er is maar 1 oplossing wat structureel een oplossing biedt en dat is geen uit supporters meer.

17 oktober 2021 om 23:02

Uiteindelijk reizen die uitsupporters toch wel mee om te knokken buiten het stadion, denk niet dat je daarmee het probleem oplost. Uiteindelijk zijn beide supporters groepen hiernaar op zoek.

19 oktober 2021 om 12:13

Helemaal uitbannen zal niet lukken. Het blijft namelijk een gedragsprobleem van de mensen zelf. Het zou echter wel schelen als er geen uitsupporters meer mee mogen reizen.

Het lijkt of al het voetbaltuig dat zich verschuilt onder "fan" vandaag een gemeenschappelijk uitje had. Door het hele land hebben die halve tamme gekkies zich crimineel geuit.

Even los van het feit dat deze lui het iq van een visstick hebben, vraag ik me altijd af of ze weten dat dingen (kunnen) worden gefilmd.
Leuk man, met je kop op internet als hooligan. Zal je baas, gezin of vriendengroep leuk vinden.

18 oktober 2021 om 07:05

Ik ga ervan uit dat hun vrienden ervan weten/erbij aanwezig zijn. Hetzelfde geldt voor hun vrouw, die zal het ook wel weten. Als je man na een wedstrijd terugkomt met blauwe plekken etc dan moet er toch een lichtje gaan branden? Vaak weet je als bedrijf wel wie een fanatieke supporter is, maar niet hoe ver dit gaat. Denk dat het voor een werkgever nog het meest als een verrassing komt, maar vraag mij af wat zij hiertegen kunnen doen. Als diegene naar behoren functioneert en dit in zijn vrije tijd doet, lijkt het me dat een bedrijf hem niet kan ontslaan?

18 oktober 2021 om 13:24

Weet ik niet precies, ik ben wel gaan graven hoe het in elkaar steekt en óf je ervoor ontslagen zou kunnen worden, maar het antwoord blijft in het midden.

18 oktober 2021 om 12:07

Geloof maar niet dat dit soort volk werkt, die zitten in een woonwagenkamp te genieten van hun uitkering.

18 oktober 2021 om 13:37

De situatie die jij nu schetst, daar wil ik me dan niet aan branden, maar dat deze mensen weinig nuttigs toevoegen aan de maatschappij geloof ik gelijk.

Lockdown come back!!! Je gaat gewoon die tijd missen. Geen rellen, geen lege bierglazen en aanstekers richting spelers.

Reageer

Je mag reageren vanaf niveau 3.

FC Twente

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
6.Vitesse23-7
9.NEC19-3
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
R. PröpperVerdediger144
M. SadílekMiddenvelder140
M. VlapMiddenvelder142
D. LimniosMiddenvelder132
L. UnnerstallKeeper130
M. HilgersVerdediger131
R. ZerroukiMiddenvelder131
Voor de complete selectie: Clubpagina FC Twente.

In de wandelgangen

Donderdag 2 december
Ronald Koeman had in januari zijn selectie bij Barcelona willen versterken met Fernando Reges. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren