Trabzonspor deelt Fenerbahçe flinke tik uit in rechtstreeks duel om koppositie

Zondag, 17 oktober 2021 om 19:58Dominic Mostert

In een rechtstreekse wedstrijd om de koppositie heeft Trabzonspor zondagavond gezegevierd over Fenerbahçe. De bezoekers kwamen vroeg in de wedstrijd op voorsprong, maar kwamen vervolgens met tien man te staan en verloren met 3-1. Trabzonspor neemt de koppositie over en heeft 21 punten verzameld uit 9 wedstrijden. Met 19 punten uit 9 duels staat Fenerbahçe tweede. Bij Trabzonspor stond Stefano Denswil in de basis, terwijl Fenerbahçe aantrad met Ferdi Kadioglu.

Al in de derde minuut opende Fenerbahçe de score. Na samenspel van de bezoekers rond het vijandelijke strafschopgebied kreeg Trabzonspor de bal niet weg. Uiteindelijk belandde die voor de voeten van Diego Rossi, wiens schot na een aanraking van Berat Özdemir. Het leek een droomstart voor de bezoekers, maar schijn bedroog. Kim Min-Jae ontving twee gele kaarten na overtredingen op Gervinho en Djaniny, waardoor Fenerbahçe na 23 minuten met tien man kwam te staan. In het tweede geval wilde hij voorkomen dat Djaniny het strafschopgebied zou betreden met de bal.

Trabzonspor had slechts twee minuten nodig om te profiteren van de rode kaart van de tegenstander. Ondanks de aanwezigheid van een muurligger scoorde Anastasios Bakasetas uit een lage vrije trap, nadat de bal onder de muur door ging. Doelman Altay Bayindir leek de bal op de doellijn vast te hebben, maar liet die toch achter de lijn gaan. Een late kopbal van Vitor Hugo zeilde net naast, waardoor het bij 1-1 bleef in de eerste helft. Ook na de pauze had Trabzonspor moeite om de comeback te voltooien. Tien minuten voor tijd kwam de thuisploeg dicht bij een doelpunt, toen Dorukhan Toköz tegen de paal kopte. Djaniny wilde uit de rebound scoren, maar daar stak Marcel Tisserand een stokje voor.

Niet veel later werd het toch nog 2-1: Anastasios Bakasetas schoot een penalty, die was toegekend nadat Attila Szalai tegenstander Andreas Cornelius vasthield, vol overtuiging in de rechterhoek. In de eerste minuut van de blessuretijd besliste Trabzonspor de wedstrijd definitief na een merkwaardige uitbraak. Filip Novak liet zich de bal op de middenlijn ontfutselen door Abdülkadir Ömür, die kon afstormen op het strafschopgebied. Hij bediende aan zijn rechterzijde Cornelius, wiens schot werd gekeerd door Bayindir. In de rebound schoot Yusuf Sari en werd de bal hevig van richting veranderd door Luiz Gustavo, waardoor Bayindir kansloos was: 3-1.Gerelateerd

Meer sportnieuws

63 reacties (laatste reactie door bruno22alves)

Grootste maffiosos hebben gegokt op deze wedstrijd dit kan niet anders. Een meer partijdig scheids is nog nooit gezien. Als de tff niet ingrijpt is dit schandalig.

17 oktober 2021 om 20:08

Wat is er gebeurd dan?Ik heb de wedstrijd niet gezien

17 oktober 2021 om 20:12

Wat TFF en waarom is alles de schuld van de Maffia. De maffia kan er niks aan doen dat de Turkse Ligue niet de beste scheidsrechters hebben.

18 oktober 2021 om 01:13

Accepteer een keer gewoon een verlies zonder de scheidsrechter erbij te betrekken. Bij jullie eerste doelpunt neemt M10 de bal met zijn hand mee. Of was dat volgens jou zijn 3e been? 100% een penalty wat terecht is gegeven. Of was het Szalai die heel graag het shirt van Cornelius wilde hebben om hem boven zijn bed op te hangen? Voor onze 3e doelpunt was het volgens jou zeker een overtreding op Novak en niet de onkunde van jullie trainer om een linkervleugel verdediger op RCV neer te zetten. Gewoon een terechte overwinning zonder Grande Hamsik erbij. Heerlijk nagenieten dit

18 oktober 2021 om 13:30

Voor elke overtreding van ons is er wel een gele kaart getrokken en sowieso als je Kim die eerste gele kaart geeft hoor Nwakaeme direct rood te krijgen voor zijn tackle. Daarbij heeft Trabzonspor meer overtredingen begaan maar geen gele kaarten daarvoor? Nwakaeme heeft 1 minuut geprotesteerd met handen en zelfs kaart gevraagd niks gekregen, Luis Gustavo zegt 1 ding met zijn handen op zijn rug en krijgt geel. Ja man bekijk het vooral objectief.

18 oktober 2021 om 15:26

Hahahahaha jullie kunnen echt alleen maar huilen. Het erge is dat het niet alleen de supporters zijn die huilen. Spelers huilen. Bestuursleden huilen. Elk jaar hetzelfde liedje. Terugkomend op je terugblik op de wedstrijd: dus omdat wij ‘meer’ overtredingen hebben gemaakt ‘moeten’ wij gele kaarten krijgen? Jij snapt inderdaad voetbal beter dan ieder ander op deze wereld. Ik zal het je even uitleggen, misschien dat je voetbal nu wel met een ander oog gaat bekijken: Fener maakte overtredingen op cruciale plekken waarbij de aanvallen van Trabzonspor werden stilgelegd. Hierdoor kregen jullie de gele prenten. Kijk maar naar meneer Kim. Terugkomend op Nwakaeme en Gustavo: Jij kan enorm goed liplezen als je begrijpt wat voor gesprekken Nwakaeme of Gustavo met de scheidsrechter hebben gehad. Ter aanvulling: Nwakaeme protesteert, maar loopt vervolgens wel weg en bij nog een actie doet die het weer, maar het belangrijkste: hij loopt weg. Wat doet Gustavo? Protesteert, protesteert en protesteert en oh ja Mesut haalt hem weg, wat doet Gustavo erna? Weer protesteren Ik had hem ook een gele prent gegeven als die heel de tijd komt zeuren. Zo ik hoop dat het nu wel duidelijk voor je is en je een andere kijk op voetbal gaat hebben en vanaf nu dat supporters als jij niet meer gaan huilen na elke nederlaag.

Trabzon hier heer en de meester, wat een passie wat een tribune zeg, op dit moment zeker best voetballende team staat aan kop. Hoop echt dat Trabzon weer na al die droge jaren weer kampioenschap hier binnenhaalt (als het geen Gala word).

Ik heb bij Rize-Galatasaray even getwijfeld of ik een account aan moest maken of niet, en besloot om het niet te doen omdat de meeste discussies hier van erbarmelijk niveau zijn en ik me daar het liefst niet in wil mengen. Maar vandaag was de druppel.
Een overtreding voor die tweede gele kaart van Kim? Tuurlijk, ik geef je 100% gelijk. Maar als je daar met een zuiver geweten een tweede gele kaart voor durft te geven moet je je als scheids helemaal kapot schamen. En dan zie ik ook nog fans die het goed praten onder het mom van 'maar weet je nog die ene wedstrijd van Fener 13 jaar geleden? Daar gaf hij geen geel dus deze kaart is terecht' en weet ik veel wat voor onzin excuusjes nog meer.

Een feit is er; als we collectief dit soort schandalige beslissingen goed blijven praten dankzij onze clubvoorkeur, betekent dat dat het Turkse voetbal verziekt en beschadigd is, nog erger dan ik eigenlijk had ingeschat. Veel meer woorden wil ik hier niet aan vuil maken.

Gefeliciteerd Trabzonspor fans. Onder deze omstandigheden een verdiende overwinning.

17 oktober 2021 om 20:14

Het is maar goed dat je een account hebt. Ik zit hier al 10 jaar en weet niet beter dan dat er in het Turks voetbal veel fout gaat. Vandaag overkomt het Fenerbahce, morgen Galatasaray, Beşiktaş of Trabzonspor. Maar een oplossing is niet snel voor de hand liggend. Je moet het maar ermee doen.
Volgende week is Trabzonspor of Galatasaray de klos. Voetbal technisch vond ik Altay slecht keepen en Trabzonspor kon makkelijk door het hart van Fenerbahce combineren. Gustavo en Crespo konden de gaten niet dichten.
Al met al is uit verliezen van Trabzonspor géén schande voor Fenerbahce. Laten we het erbij houden dat dit was ingecalculeerd.

17 oktober 2021 om 20:26

@Vedatovic wij Turken zijn veel te emotioneel. Ook als we met totaal vreemden in discussie moeten gaan op een voetbalforum. Elke supporter is van mening dat zijn of haar club altijd het meeste benadeeld wordt door de scheidsrechter. De ene week is het Fenerbahce, week wat erop volgt is het Besiktas of een andere ploeg. Begint tijd te worden om over voetbal te praten hoe armoedig het niveau van onze competitie ook is.

17 oktober 2021 om 20:34

Helemaal gelijk. Dankjewel

18 oktober 2021 om 11:50

Aslanlar, helemaal gelijk, alle discussies worden dood gemaakt met referenties naar andere wedstrijden die eigenlijk niet te vergelijken zijn. Aan de andere kant is het probleem dat het niveau zo slecht is dat er inhoudelijk weinig te praten valt.

Ik zag de Fenerbahce fans flink klagen in de live topic, maar ik begrijp niet waarom. De eerste gele maart van Kim heb ik niet gezien, maar de tweede was toch 100% geel? En de penalty, waarbij Szalai met twee handen om Cornelius hangt en niet de bal, maar zijn been raakt, is toch een penalty? Die oveetredingen waar hij niet voor floot, was twee kanten op. Een duel tussen Samuel en Gervinho bijvoorbeeld. Of een vrije trap gegeven aan Ferdi, wat duidelijk voor Peres moest zijn.

Al met al denk ik dat we makkelijker hadden gevoetbald tegen 11 man. Ik weet niet of we zouden winnen, maar we hadden zeker makkelijker gevoetbald. Na die rode kaart heeft Fenerbahce zich logischerwijs helemaal ingegraven en zonder Nwakaeme hadden we daar veel moeite mee.

17 oktober 2021 om 20:11

Het gaat meer om het feit dat er twee zulke gele kaarten binnen een tijdsbestek van 10 minuten worden uitgeschreven. Kan je echt niet maken gewoon.

Penalty was terecht. Szalai laat daar even een mooie demonstratie van olieworstelen zien. Onnodig want volgens mij had Cornelius die lastige bal sowieso niet goed geraakt en dan ga je hier gewoon met een nette 1-1 weg...

17 oktober 2021 om 20:16

Wat ik zei, ik heb de eerste niet gezien (ik schakelde later in), maar de tweede was gewoon geel. Maakt het dan uit dat het binnen 10 minuten was? Dan kun je beter boos worden op Kim lijkt mij

17 oktober 2021 om 20:18

Ik vond die eerste meer geel dan de tweede en over de eerste was ik al niet zeker....

17 oktober 2021 om 20:27

Kim blijft trekken in het eerste duell.. hoe kan je uberhaupt twijfelen..

17 oktober 2021 om 20:21

Beste Emre, vandaag is Fenerbahce wel degelijk genaaid. De scheidsrechter stond sowieso verkeerd bij die positie ( ik kan het weten als oud-scheidsrechter) scheidsrechter diende diagonaal te lopen. Maar volgende week of daarna wordt Trabzonspor wel genaaid. Dat hoort gewoon bij het Turks voetbal. Accepteren en doorgaan. Geniet in elk geval van de koppositie momenteel. Wie weet zit er meer in voor Trabzonspor. Ze beschikken in elk geval over een leuk elftal

17 oktober 2021 om 20:26

Vedatovic, de positie van de scheidsrechter is toch niet relevant in deze? Het was gewoon een correcte gele kaart. Als oud-scheidsrechter zie je dat toch ook?

Trabzonspor wordt trouwens continu genaaid door scheidsrechters. Voor voorbeelden hoeven we niet twee weken te wachten

17 oktober 2021 om 20:32

Ik vond het géén overtreding, laat staan een gele kaart.
Altijd doorspelen bij twijfel, dat is een basisregel in het voetbal.

Wij komen er niet uit zo te zien. Maar geniet in elk geval van de stand. Ter info, teletekst 845/4 kan je heel de avond de stand bekijken. Gegroet

17 oktober 2021 om 20:37

Nee als je dit al geen overtreding vond, komen we er zeker niet uit.

Mag ook wel even gezegd worden! Fener is hier vandaag goed g*nomen door de scheids. Die rode kaart is comedy van jewelste.

Hoopte op een gelijkspel maar ja zo wordt het TS wel heel makkelijk gemaakt.

Tot de de rode kaart was er niks aan de hand. 0-1 voor en ik dacht zakelijke overwinning. Rode kaart kon gegeven worden, ik vond dat die wat zwaar was. Daarna tot minuut 80 volgehouden, want dat doelpunt zat eraan te komen.

Scheidsrechter wil ik niet veel op ingaan. Rode kaart mwah, pingel zeker, maar hoe weinig gele kaarten Trabzon heeft gekregen is gewoon lachwekkend.

Gefeliciteerd TZ-supporters!

Beetje posiviteit hoewel Fener niet veel te zeggen had na die rode kaart hielden ze het wel goed op slot. Maar helaas zijn het weer individuele fouten die ons de das om doen. Het baart me een beetje zorgen dat we het tegen de top niet al te best meer doen in de laatste 2 jaar. Onze volgende is tegen Gala uit volgens mij en BJK thuis hopelijk pakken we daar gewoon 4 of 6 punten .Ik zie veel Fenerliler weer huilen. Trabzonspor lekker gespeeld en eerlijke 3 punten binnen gehaald!

#Kolbasti #Hoptek🔵🔴🔵🔴

Het is toch echt weer de scheidsrechter die de klok slaat. Echt jammer, maar vervolgens heeft Fenerbahce het wel zelf verknalt. Vanaf heden nemen wij de overtreding van Kim wel als maatstaf voor de overtredingen en daarop getoonde gele kaart! Ik roep al jarenlang dat er niet om de haverklap gefloten moet worden in Turkije. Zoals ik twee weken geleden ontzettend blij was dat de aanvallende Diagne bij Galatasaray door mocht na getouwtrek. Zo zou het vanavond ook moeten zijn, gewoon doorspelen! Hopen dat er in de toekomst een rechtvaardig Turkije zal ontstaan, want daar is nu duidelijk géén sprake van.

Ten eerste, gefeliciteerd Trabzon-fans hier, spannende wedstrijd met tempo en toch een goed aantal kansen! We beginnen sterk tot aan die rode kaart. Jammer dat we dan ook meteen een doelpunt incasseren, dat is altijd dubbel pijn. Ben blij dat Gustavo het goed heeft gedaan als cv, is toch wel een speler die altijd geschoven kan worden als het wat tegenzit met blessures. Tweede helft moest Pereira beginnen met een wissel op het middenveld, iemand die de 2 spitsen kon ondersteunen als we gingen counteren. Dat was een fout van Pereira. 2e helft toch wat saaier tot aan die kans op de paal van TS. En daarna tja, terechte penalty en minuut later komt de 3-1. Niets verloren natuurlijk, leren uit je fouten en verderdoen. Wat Pereira echt moet verbeteren zijn de wissels soms, hoezo komt Sosa en Serdar er in en niet Berisha en Zajc? Rare beslissingen, zeker Sosa die liever op een strand zit met een cocktail dan te voetballen.

17 oktober 2021 om 20:15

Ik verwachtte een lekker counterspel met Rossi en Valencia. Helaas hielden we dit tot ongeveer de 60ste minuut vol en was daarna de koek op..
Valencia trouwens, wat een strijder. Die kerel is gisteren ofzo van het vliegtuig uit Zuid-Amerika afgestapt en rent toch wel een uur lang de longen uit zijn lijf.

18 oktober 2021 om 11:55

Ik vond dat Fener het goed heeft neergezet na de rode kaart, ze kwam er ook een paar keer gevaarlijk uit met Valencia en Rossi. Voor mijn gevoel had je de 2e helft nog een paar kansen kunnen krijgen als Trabzon nog meer risico zou nemen, maar als je dan Valencia en Rossi er af haalt en Serdar en Sosa brengt is het eigenlijk klaar..

Wat een grap. Belachelijke scheids wat een drama. Tot aan de rode kaart is trabzon helemaal nergens. Kim heeft 2x contact gehad 2x geel. trabzon zoveel overtredingen geen 1 kaart. Bakayeme vanaf min 1 aan het zeuren en zeiken dat mag, zodra Gustavo 1x zeurt gelijk geel. trabzon mag hier zeker de scheids bedanken. Ben trots op onze jongens het is moeilijk als je met 10 man tegen 12 speelt 70min, alsnog gestreden voor elke meter. Jammer dat de scheids hier wordt besproken.

Avci mag Kim Min-Jae bedanken voor deze 3 punten, want zonder die rode kaart had Trabzonspor hier in het beste geval een puntje gepakt. Ik weet niet precies wat het idee was achter het middenveld waar die mee begon, maar in het hedendaagse voetbal kom je daar niet ver mee. Ik heb genoten van Abdulkadir Omur en Ferdi. Ik hoop dat Ferdi alsnog voor Turkije kiest (wat in zijn geval de logische keuze zou zijn als je het mij vraagt), maar hij moet het ook niet te lang blijven uitstellen.

17 oktober 2021 om 20:17

Hij is net 22 geworden dus hij moet haast wel... Nederland U21 is klaar en Oranje zie ik hem voorlopig nog niet opgeroepen worden, tenzij ze een omgetoverde linksback nodig hebben.

17 oktober 2021 om 20:21

Daarom is de logische keuze Turkije, maar hij wil volgens mij per se wachten op Oranje. Garantie op speeltijd is iets wat die eist van ons, maar dat zal die moeten verdienen.

Vermakelijke wedstrijd. Fenerbahce begon goed en leek naar een zakelijk gelijkspel/overwinning te gaan na 10 minuten, maar de volkomende terechte rode kaart kantelde de wedstrijd. Erg dom van Kim om een doorgebroken speler met geel op zak zo neer te halen, nergens voor nodig. Overduidelijke overtreding met zijn rechterbeen, erg dom.
Toen de 1-1 ook gelukkig viel zou je denken dat Trabzon de wedstrijd gaat kantelen, maar ondanks het balbezit creeerden ze niet veel. De 2-1 kwam ook wel gelukkig uit de lucht vallen gezien er weer een domme overtreding van een stopper van Fenerbahce weer aan te pas moest komen. Dom van Szalai om een aanvaller vast te pakken alsof je je vriendin na 2 weken vakantie omhelst, leek wel de beroemde scene uit de Titanic zo'n beetje. Jammer dat de scheids dan niet de rode kaart voor Szalai durft te trekken, dat was zijn enige grote fout in de wedstrijd.
Gelukkige overwinning voor Trabzonspor, waar vooral geluk doorslaggevend was ook. Als ze niet met beide benen op de grond blijven staan zie ik het somber voor ze in.

Fener verliest, en de Fener supporters huilen weer over de scheidsrechter. Kan iemand me 1 voorbeeld noemen van wanneer dan ook dat Fenerliler niet hebben gehuild over de scheidsrechter na een verliespartij?

Dat is ook de reden dat de club tegenwoordig door iedereen uitgelachen wordt en al zo een 15 jaar niet meer in de CL komt. Altijd maar wijzen met dat vingertje. Zo kom je nooit ergens.

Altay, Szalai, Min Jae Kim: tot in den treure hebben we moeten horen hoe goed ze wel niet zijn. Tot er een paar Grieken tegenover worden gezet en ze opeens eruit zien als een stel B junioren. Kritisch zijn op je eigen ploeg zal Fb alleen maar helpen!

17 oktober 2021 om 21:15

Dus jij hebt in deze wedstrijd 0 fouten gezien van de scheids die de wedstrijd in het voordeel van TZ uitpakten?

18 oktober 2021 om 12:23

Onze afkorting is TS btw voor het geval je dit onbewust doet.

17 oktober 2021 om 22:18

Gelukkig is klagen over de scheids typisch iets voor een Fener-supporter. Doet de rest van Turkije natuurlijk nooit. Of de coach van jouw cluppie ofzo, die is altijd heel sportief.Voor de Trabzon-fans hier; ik zie het wel somber voor jullie in. Het voordeel voor jullie is dat jullie geen Europees spelen en voorin voldoende kwaliteit hebben om wedstrijden te beslissen. Maar het voetbal vind ik tot nu toe absoluut niet sprankelend, ook veel gewonnen door doelpunten van afstand en individuele klasse etc.
Dat zal je op de lange termijn niet voldoende helpen. Trabzon zou er goed aan doen om de voorsprong op te bouwen nu de overige grote clubs Europees spelen en her en der punten zullen laten liggen. Als het kop aan kop gaat na de winterstop zie ik dit Trabzon geen kampioen worden hoor.

Vanmiddag heb ik mijn grote liefde Galatasaray niet aan het werk gezien, dus besloot ik mijn andere grote liefde te ontlasten in de avond door heerlijk te koken. Een van mijn grote kwaliteiten is time management. Ik heb een half uur voor de wedstrijd Trabzonspor - Fenerbahce heerlijk de kip gemarineerd met soyasaus, oestersaus, basterdsuiker, Bjkledenopvz(azijn), ketchup, gember, paar teentjes knoflook en wat lente uitjes die ik heb gekregen van een leerling, wiens vader een boer is. Folie eromheen en heerlijk in laten trekken. Toen was het tijd voor Trabzonspor - Fenerbahce en voordat je het wist Ros Diego de bal erin. Vervolgens pakt die verdediger van Fenerbahce,die de voornaam draagt van een chick die iedereen wel heeft gehad, heel dom zijn tweede geel en schrijft Fener geschiedenis: Eerste team dat met een man die achter de muur ligt een goal krijgt door een laag genomen vrije trap. Het is rust. Ik wok mijn kipgerecht met broccoli en paprika, saus druipt ervan af, ik eet gezellig met mijn gezin en iedereen is gelukkig. Gezin, het mooiste wat er is. De kinderen vroegen of ze nog even netflix mochten kijken. Prima. Geen tweede helft voor deze papa. Net voordat ze gingen slapen dacht ik, ik doe nog even de wedstrijd open en wat zie ik ? Een dappere scheidsrechter die rent naar de Var, alsof Kim Kardashian haar nieuwe homevideo op het scherm wordt exposed. Penalty ! Doelpunt ! Trabzonspor ! Nieuwe nummer 1. Fantastisch! Gefeliciteerd!

17 oktober 2021 om 20:28

Kim is naar mijn mening een voorbeeld voor vele voetballers, wat blijft die Kim toch een gentlemen naar de scheidsrechter. Menigeen in de Turkse competitie had de scheidsrechter met pek en veren het riet ingestuurd.
Want de gele kaart was zeer onterecht.
Maar zoals ik al eerder heb bericht, deze week Fenerbahce, volgende week Trabzonspor of Galatasaray die benadeeld zal worden. Het hoort in elk geval bij het Turks voetbal. Tot volgende week of de week erop.

17 oktober 2021 om 20:31

Wat is er onterecht aan de gele kaart ? Je snapt toch wel dat hij geel krijgt, omdat de speler van Trabzonspor 1 op 1 met de keeper zou gaan als hij hem niet in zijn rug duwt ?

17 oktober 2021 om 20:41

Ik vind dit absoluut géén overtreding. Hij is verdedigend correct. De tegenstander gaat uit eigen beweging liggen. Kim dekt trouwens netjes van de binnenkant. Absoluut géén overtreding. Als volgens jou standaard dit een overtreding is, dan zou het doelpunt van twee weken geleden van Diagne afgekeurd moeten worden! Je bekijkt de situatie totaal niet speltechnisch

Zoals het doelpunt van Diagne voor mij zuiver was, was de verdedigende aanpak van Kim voor mij ook binnen de grenzen. Nogmaals, basisregel in voetbal, zoveel mogelijk doorspelen, tenzij je 100% overtuigd bent van het tegendeel.

17 oktober 2021 om 20:31

Hahahahahahahahahahahahahaah ik denk oprecht dat jij elke dag met liefde op VZ zit bro, dat je zoveel moeite doet om dat allemaal te typen voor mensen die je niet eens kent 😂

17 oktober 2021 om 21:20

Geen tweede helft? Selcuksportshd is je beste vriend.

18 oktober 2021 om 10:48

Clutch, af en toe is het ook wel eens fijn om je telefoon/laptop weg te leggen en de mensen om je heen aandacht te geven. Heel af en toe dan, het mag natuurlijk niet ten koste gaan van primetime Voetbalzone.

17 oktober 2021 om 21:28

Beste reactie ooit !

17 oktober 2021 om 22:12

Kleine correctie Kim is zijn achternaam.. Of iedereen moet met Min Jae zijn gegaan?

Hoop dat t eten lekker smaakte

Jaa wat moet ik hierover zeggen. Allereerst gefeliciteerd met de drie punten Trabzonspor fans. Mijn emoties zijn hoog, zoals ongetwijfeld van beiden partijen. Ik verwachte een gelijk opgaand wedstrijd met zoals altijd veel emotie en strijdlust, maar mijn verwachtingen gingen al snel in rook op. We weten allemaal dat we altijd wat over de scheids te zeggen hebben, vandaag ook, maar daar maak ik mijn woorden niet aan vuil, want het was duidelijk genoeg. Buiten de scheids om, Altay en Szalai maken cruciale fouten, op dit niveau mag dit niet gebeuren, maar helaas. Daarnaast snap ik niet waarom je Novak op RCV laat spelen, laat Tisserand gewoon starten en desnoods schakel je een x om naar 4-1-4-1 met Szalai - Kim - Tisserand - Sangare en Gustavo voor deze linie. Maar goed, niks is verloren, volgende wedstrijd winnen (waar ik bij mag zijn:P) en de selectie zo fit mogelijk houden.

Ik heb net de samenvatting gezien. Ik moet eerlijk zeggen, 2e geel is misschien iets te zware straf maar je hebt scheidsrechters die hem geven en je hebt scheidsrechters die spelers op zulke momenten sparen. Jammer voor fener hebben ze pech dat de sheids ze niet heeft gespaard.

Buiten alle scheidsrechterlijke dwalingen om wil ik nog even toevoegen hoe triest het niveau van het Turkse voetbal is geworden. We zijn nooit een topland geweest qua voetbal maar subtop waren we een tijdje wel. Als je nu naar de wedstrijden terug kijkt zie je gewoon dat wij als voetballand helemaal zijn afgeschreven gewoon. Echt te triest voor woorden zo slecht.

Ik ben nu pas bijgekomen van de stress. Tot de rode kaart gaat eigenlijk alles prima. Eigenlijk tot de eerste geel van Kim, want toen voelde ik al aan dat hij zijn tweede geel zou pakken vandaag. In de 13e op scherp staan, is voor een verdediger als Kim al een handicap. Daarna wordt het Fener die geen doelpunt wil krijgen tegen Trabzon die wel heel graag een doelpunt wilt scoren maar ondanks een mannetje meer niet heel veel indruk maakt maar uiteindelijk toch de drie punten, en daarmee de koploperspositie. Op basis van wat is Özil eigenlijk een aanvoerder? Tijd om Pelkas weer te laten starten. Ik haat het om over de scheids te praten maar ik vond Ali Sansalan heel zwak vandaag. Niet consequent gefloten. Gefeliciteerd Trabzonsupporters!

Alle cruciale beslissingen van de scheidsrechter waren volkomen terecht. Eerste gele kaart was volledig terecht voor het onderbreken van een veelbelovende aanval door een tactische faul. Zo ook de tweede gele kaart voor een duw in de rug waardoor Djaniny een 1 op 1 kans wordt ontnomen. Daarnaast was ook de penalty 100% terecht. Szalai brengt Cornelius uit balans door opzichtig vast te houden. Wederom niets op af te dingen.

Ondanks dat we na de rode kaart de wedstrijd volledig hebben gedomineerd en zodoende dus terecht hebben gewonnen, waren we in aanvallend opzicht niet goed genoeg. Het ontbreken van Hamsik en een goed geparkeerde fener bus speelden hierbij natuurlijk een belangrijke rol.

Al met al volledig terechte 3 punten en koppositie in de competitie. Voor alle mede fans, geniet ervan!

En voor de huilende fb fans; klaagmuur is in Jeruzalem.

18 oktober 2021 om 12:18Zo te zien heb jij 10 jaar ervaring met huilen en klagen in Jeruzalem?
2011 beker kun je nog altijd bekijken van dichtbij in Istanbul en niet proberen te stelen he

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Trabzonspor


118 fans
Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
A. CorneliusAanvaller135
A. NwakaemeAanvaller135
U. ÇakırKeeper130
DjaninyAanvaller124
A. BakasetasAanvaller117
Y. SarıAanvaller111
Y. GervinhoAanvaller92
Voor de complete selectie: Clubpagina Trabzonspor.

In de wandelgangen

Donderdag 2 december
Ronald Koeman had in januari zijn selectie bij Barcelona willen versterken met Fernando Reges. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren