Galatasaray boekt zege dankzij oplettend moment Mostafa Mohamed

Zondag, 17 oktober 2021 om 17:15Yanick Vos

Galatasaray heeft zondagmiddag gedaan wat het moest doen. Voor eigen publiek was de ploeg van trainer Fatih Terim met 1-0 te sterk voor Konyaspor. Het enige doelpunt van de wedstrijd werd al in de vierde minuut gemaakt en kwam op naam van Mostafa Mohamed. Door de overwinning klimt de Turkse topclub naar de vijfde plaats op de ranglijst.

Konyaspor zette direct hoog druk en probeerde Galatasaray de opbouw onmogelijk te maken. Fernando Muslera vond op het middenveld echter de vrije man, waarna Mohamed de diepte werd ingestuurd. Door miscommunicatie tussen Konyaspor-keeper Ibrahim Sehic en zijn achterhoede, kon de Egyptische aanvaller er met de bal vandoor en in een leeg doel de 1-0 maken. Het was de derde competitietreffer van Mohamed dit seizoen.

Galatasaray, waar Patrick van Aanholt vanuit de basis startte en negentig minuten bleef staan, had niet makkelijk met Konyaspor, dat met name na rust veelvuldig de bal had. Fernando Muslera moest meer dan eens in actie komen. Mede door goed optreden van de Uruguayaanse doelman werd puntenverlies zondagmiddag voorkomen. Bankzitter Ryan Babel kreeg een halfuur speeltijd. De invaller wist in aanvallend uitzicht niets uit te richten.

Met zeventien punten uit negen wedstrijden staat Galatasaray op een voorlopige vijfde plaats. De achterstand op koploper Fenerbahce bedraagt twee punten, al komt de aartsrivaal zondagavond nog in actie tegen Trabzonspor, de nummer twee van de Turkse Süper Lig. Galatasaray kan zich nu opmaken voor de groepsfase van de Europa League, waarin Lokomotiv Moskou donderdag de tegenstander is.Gerelateerd

Meer sportnieuws

26 reacties (laatste reactie door bjk4ever)

Mohamed is in mijn ogen de Motm, die man was echt overal vandaag zelfs in de verdedigende situaties. Maar wat worden we de laatste tijd toch steeds gedomineerd in de tweede helft. Strijdlust is nergens te bekennen bij de meesten. Verdediging stond daarentegen heel sterk, vooral Yedlin en Nelsson in de tweede helft. Andere positieve punten: Morutan mocht in de tweede helft beginnen en Terim wisselde Taylan op tijd. Kerem en Halil waren wel echt matig. Halil kan gewoon niet afmaken en sommige acties van hem zet ik toch vraagtekens achter. In de eerste helft kon hij volgens mij drie keer afgeven maar gaat hij voor eigen succes, terwijl hij weet dat hij een belabberd schot heeft. Of hij zet zichzelf vast met een individuele actie en hebben we balverlies… Al met al, weer met moeite de drie punten.

17 oktober 2021 om 17:29

Volgens mij vergeet je de strijdlust van Alpaslan. Hij speelde vandaag ook zéér sterk vind ik. Hij kwam bijna overal tussen.

17 oktober 2021 om 17:31

Als Halil wat zou kunnen afwerken wordt hij zo topscorer in onze competitie, hij creëert zoveel kansen voor hem en zijn ploegmaten, natuurlijk loopt hij zich soms wel vast maar dat is nog normaal, anders speelde hij niet in Turkije. Over je punt over de 2e helften, een reden hiervoor is zeker de wissels. Jongens als Emre Kilinc, Babel, Feghouli, Taylan en Arda brengne 0 vechtlust en tempo vanaf de bank en meestal wisselt Fatih hoca zeker 2 van deze namen in 1 keer, waardoor het tempo ineens zakt.

Gefeliciteerd Galatasaray, was best een leuke wedstrijd. Moet zeggen dat ik onder de indruk ben van Konya, die zullen zeker in het linkerrijtje eindigen en met wat geluk zelfs aan de hogere kant. Vooral hun manverdeling bij het drukzetten was fantastisch als Gala wou uitvoetballen, kan mijn Fenerbahce veel uit leren. Vind bij GS Morutan en Halil echt prachtig, spelen het spelletje correct voor hun leeftijd. Natuurlijk gaat niet alles juist maar dit zijn de spelers waar je je tijd moet in investeren, zeker als Halil zijn afwerking verbeterd wordt het een typisch moderne spits. Kerem integendeel is echt niet van niveau, speelt alleen maar door zijn paspoort. En Babel verdiend het echt niet om bij zo een prachtig club te spelen man, je maakt niemand wijs dat een jeugspeler het slechter doet dan hem. Ach, mooie opener voor, hopelijk, een leuke TS-FB straks!

17 oktober 2021 om 17:32

Goede reactie, zo ken ik je weer hehe! Succes straks tegen Trabzon!

17 oktober 2021 om 17:37

Dankje! Laten we hopen op een leuke pot vooral, zonder te veel gedachte te schenken aan de score.

Tweede keer dat ik een wedstrijd moet laten schieten door een zondag 15.00 duel. Balen zeg. Maar goed 3 punten zijn altijd lekker! Was het wat ?

17 oktober 2021 om 17:33

Niet heel denderend van Gala, gangstarr. Het was vooral leuk dankzij het tempo en voetbal dat Konya bracht, Gala had een paar leuke acties waar ze zeker konden scoren, maar niet meer. Denk dat het gewoon een wedstrijd is waar je blij bent met de 3 punten en zo snel mogelijk vergeet.

17 oktober 2021 om 17:42

We zijn in de tweede helft gedomineerd en Konya had in totaal meer kansen dan wij. Qua spel lijkt het dus nog steeds nergens op.

Echt waardeloos voetbal in de tweede helft, opnieuw. Ik kan niet geloven dat je zo erg kan afzakken na een prima eerste 45 minuten. Mohamed heel goed, Yedlin heel goed, Alpaslan heel goed maar dat zijn wel de enige voor mij. Babel viel ook wel goed in. De rest mag echt blij zijn met de 3 punten want aan hen lag het niet. We hebben in ieder geval de aansluiting gevonden en kunnen nu gerust zometeen naar TS FB kijken. En oh ja, schorsing van Marcao afgelopen!

17 oktober 2021 om 17:43

Vond de eerste helft toch ook niet denderend, alhoewel je gelijk hebt dat het beter was dan de tweede helft. Gala kwam er gemakkelijker uit maar het merendeel van het spel was toch nogsteeds voor Konya. Had ook meer het gevoel dat Konya zou scoren dan Gala, ondanks dat ze zeker goede acties hadden als ze er snel uitkwamen. In het algemeen is het sowieso verrassender dat Konya hier niet scoort dan dat Gala geen 2e maakte vind ik.

Schandalig dat wij evenveel punten hebben als dit GS. Onze jongens mogen zich goed achter de oren krabben en volgend week flink gas geven. Mooie ploeg Konya, er knap om van een team dat al jarenlang walgelijk countervoetbal speelt er zo'n leuk, voetballend ploeg van te maken.

De competitie heeft trainers als Cagdas Atan, Ilhan Palut, Omer Erdogan nodig ipv al die oude meuk.

Ook onbegrijpeljk waarom BJK-GS dan weer maandag wordt gespeeld ipv donderdag en Besiktas weer benadeeld wordt. Minder kans op een vol stadion op maandag en GS dat een extra rustdag pakt t.o.v. de normale situatie. Als ik FB en BJK was zou ik hier hard over protesteren. Als je een regel hebt ingevoerd moet je consequent en geen rechtvaardig zijn en niet bepaalde clubs voortrekken.

17 oktober 2021 om 17:38

Gs speelt uit vandaar die extra verlofdag. Vrijdag reizen en dan alleen zaterdag trainen om zondag een derby te voetballen is natuurlijk absurd.

17 oktober 2021 om 17:49

Donderdag Marseille en zondag Rize kan wel.
Donderdag Frankfurt en zondag Istanbul kan ook.
Maar nu kan het opeens niet.
Je argument is dus kul samengevat.

17 oktober 2021 om 17:45

Over je punt met betrekking tot de gelijke punten begrijp ik niet echt. Natuurlijk is het niet leuk dat je verliest tegen Basaksehir, maar jullie hebben de eerste weken zoveel blessures gehad dat het heel normaal is dat ze er nog niet echt inzitten. Persoonlijk is Besiktas nogsteeds mijn favoriet voor de titel, het is de ploeg met de meeste potentie qua spel én moeilijke wedstrijden openmaken. Misschien doen andere clubs het momenteel beter maar denk dat dit zeker gaat veranderen tegen het midden van het seizoen, net zoals dat vorig jaar ook gebeurde.

17 oktober 2021 om 18:14

Los van de gelijke stand met GS vind ik dat wij het gewoon slecht doen, 9 wedstrijden 5 winst met zo'n selectie kan niet. Vooral als je je bedenkt hoe slecht de competitie is en dat wij met ons speelschema tot nu toe geen derby's hebben gehad.
Blessures gaan voor een deel vd wedstrijden op; tegen Antep had je weinig tot geen blessures en moest je winnen en idem dito tegen Basaksehir. Ook Adana Demirspor moet je uitspelen als je 3-1 voorstaat.
Het is gewoon schrikbarend slecht. Tuurlijk kan het nog goedkomen, daar niet van. Maar het seizoensverloop lijkt heel erg op 4 jaar geleden toen we ook helemaal in de waan van de CL waren en veruit de beste selectie hadden. Toen hadden we ook GS thuis met 3-0 weggespeeld, maar verloren we veel van zulke pietlullige punten in de eerste seizoenshelft en lukte het niet om het goed te maken in de tweede helft.
Dan kan je net zo'n goede selectie hebben en al je wedstrijden winnen; als alle kleine ploegen in de competitie geen vuist kunnen maken en je tegenstanders ook blijven winnen, al is het met de hakken over de sloot zoals GS bv. de laatste 2 weken, ben je toch de klos.

18 oktober 2021 om 01:35

Bro tactical move zei het al.

Je kan geen conclusie trekken als je deze weken de helft van je selectie mist. Daarnaast spelen wij CL.

Een club als Gala wordt in eigen huis de gehele tweede helft gedomineerd door Konyaspor. Totaal geen tactische voetbal zoals gewoonlijk van Gala en het was gewoon proberen uit te verdedigen met knullig balverlies als gevolgd. Alleen Morutan en Mohammed probeerde wat te doen. Cicaldau is veel te wisselvallig die gaat eindigen bij een Basaksehir en Assuncao laat nu al blijken dat die alleen voetbalt omdat zn vader matties was met Arda. Verder gefeliciteerd met de 3 punten.

Als ik toch ff een aanvulling kan geven op de bovenstaande gs leden: onze gedson look a like mag serieus wat vaker naar de krachthonk. Hij kan duidelijk het fysieke aspect van de competitie niet aan.

17 oktober 2021 om 17:48

Wat jammer is want qua veldspel is hij in potentie de ideale man voor Gala. Het is ook zo raar dat hij echt 0 kracht heeft, dit zie je bij Turkse talenten wel vaker maar voor een Portugees talent is het raar dat ze tijdens zijn opleiding nooit hebben gezegd: deze jongen is een cvm en is ongeveer 40 kilo, we moeten daar iets aandoen. Als hij wat gespierder zou zijn en wat meer duels zou kunnen winnen is hij de ideale man.

17 oktober 2021 om 18:15

Hij zou echt een keer mee moeten sporten met ryan donk. In zulke wedstrijden mis je wel iemand met zijn postuur aan onze kant.

Vandaag een heel sterke Muslera gezien ondanks dat ie een vliegrit van wat was het 10 uren erop heeft zitten! Mostafa en Morutan gretig, Halil te zelfzuchtig. Alparslan deed het redelijk vond ik. Taylan zeer zwak, dus terecht dat die gewisseld werd. Diagne veel te laat ingebracht door Terim die wel heel erg rustig was langs de lijn. En die een spoedige oplossing moet vinden voor het absurd zwakke spel in de tweede helft.

Het was alweer zo'n wedstrijd om niet aan te zien. Een snelle doelpunt van Mostafa Mohamed, mede dankzij een fout van Skubic van Konyaspor. Voor de rest zijn we toch serieus helemaal niet naar het doel van de tegenstander gegaan. Muslera was bijna weer fout bezig bij een terugspeelbal, maar heeft zich ruim hersteld met twee hele belangrijke reddingen. Yedlin was vandaag prima bezig met enkele goede ingrepen, Alparslan houthakker, maar wel strijdvaardig. Nelsson een prima voldoende, PvA weer aanvallend opzicht niks gedaan. Taylan was vandaag een tijdbom, gelukkig op tijd gewisseld voor Assuncao. Die jongen mag ook overigens meer aan fysieke training doen vind ik. Chicaldau ook wel prima in technisch opzicht, Morutan is een baltovernaar. Maar moet nog veel doen aan zijn spel zonder bal. Overigens vraag ik me nog altijd af of hij een buitenspeler is of een 10. Kerem weer een kip zonder kop, maar goed zijn wissels waren nog erger. Vooral Baris viel tegen toen hij inviel. Halil vaak aanvallend aanwezig, maar helaas weer geen afwerking. Mostafa was na zijn goal ook niet echt meer in beeld.

Normaal gesproken moet je Konyaspor thuis met 3-4 goals verslaan, maar helaas was het vandaag een hele andere beeld. Overigens verdient Konya alle lof. Ongeslagen status vandaag weg, maar ze kunnen wel voor Europa meespelen dit seizoen lijkt me.

1 woord; SCHANDALIG. Je bent ‘titelkandidaat’ en dan speel je zo in een thuiswedstrijd. TerimBall wordt het genoemd. We scoren weer met geluk, maar het geluk houdt een keer op. Het waren weer prachtige wissels ook van Terim. Echt begrijpelijk allemaal. Maar Gustavo is de ali express versie van Gedson helaas. Met Terim gaan wij niks meer bereiken helaas. Volgende week Besiktas uit, ik hou me hart vast.

Heerlijk dit vooral in een week waar fb en bjk punten laat liggen 3 punten is geweldig.
Je ziet nog steeds dat Gala zich eigen inhoudt maar who cares op naar donderdag Leeuwen !!!!

Gaat een hele lange seizoen worden dit. Even lang als Terim zijn driejarige plan om zijn ploeg terug te laten voetballen. Waar gaat dit heen? Thuis volledig op slot gezet worden door notabene Konyaspor (met alle respect). Weer drie punten rijker en hopen dat het komende wedstrijden beter gaat lopen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Galatasaray


1149 fans
Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
Mostafa MohamedAanvaller124
B. KutluMiddenvelder110
O. MoruțanMiddenvelder113
F. MusleraKeeper130
S. FeghouliMiddenvelder101
M. DiagneAanvaller101
R. BabelAanvaller90
Voor de complete selectie: Clubpagina Galatasaray.

167 fans
Coach, 68 jaar
SeizoenClub
2017- Galatasaray
2013-2017 Turkije
2011-2013 Galatasaray
2005-2009 Turkije
2002-2004 Galatasaray
Laatste voetbalnieuws

Ryan Babel scoort na vijftien seconden; Milik tweemaal trefzeker

Galatasaray heeft donderdagavond een klinkende zege geboekt in de Europa League. In eigen huis was de Turkse formatie met 4-2 te sterk voor Olympique Marseille. Dankzij de overwinning is de ploeg...Lees verder

In de wandelgangen

Vrijdag 26 november
Chelsea heeft Nicolás Tagliafico op het oog als vervanger van de langdurig geblesseerde Ben Chilwell. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren